Misel tedna
nedelja, 19. marec 2006Dokler imamo spomine,
ostaja preteklost;

dokler imamo upanje,
nas čaka prihodnost;

dokler imamo prijateljstvo,
je lepa sedanjost.


Martina
Dodaj komentar

Zgoščenka tedna:
MUSIC FOR WELLBEING II
Sprostite se z glasbo in zvoki iz narave

O zgoščenki: Podarjeni trenutki sebi so trenutki brez stresa. Glasba na CD-ju je izbrana z namenom, da ustvari izkušnjo poslušanja, v kateri se lahko sprostite. Doživite stanje globoke sprostitve telesa, uma in duha.

Akcijska cena 2100 SIT, 8,76 €

Več o zgoščenki

V Sončni trgovini lahko najdete literaturo in CD-je s področja osebne rasti, duhovnosti in zdravega načina življenja.

 
Kako odpraviti celulit in ostale odvečne maščobe? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
ponedeljek, 20. marec 2006 @ 05:17 CET
Piše: taoyin
Celulit je tista pomarančasta koža, ki si je ne želi nobena ženska na svetu. Še posebej ne poleti, ko je treba obleči kopalke ali obleči mini krilo. Zmotno je prepričanje, da celulit prizadene samo starejše in močnejše ženske, saj ga lahko danes vidimo tudi pri mlajših in zelo suhih ženskah. Zakaj se to dogaja in kje leži vzrok za to?

Kaj je celulit?

Celulit je motnja v maščobnem tkivu, ki nastane zaradi kopičenja odpadnih snovi v telesu. Odpadne snovi, ki se po naravni poti ne morejo izločiti, se izločajo skozi kožo, kar se nato odraža kot mozolji, akne in tudi celulit. Lahko se vprašamo, zakaj odpadne snovi po naravni poti ne morejo ven? Blokade, ki so nastale zaradi preveč sedenja in prevelike pasivnosti telesa ter zaradi preveč razmišljanja, skrbi, vznemirjenja ali stresa, povzročajo razne motnje v cirkulaciji krvi, limfe in nasploh življenjske energije. To ustvarja tudi leno črevo, ki ne prebavlja zadovoljivo, pojavi se zastalo blato v telesu, s tem pa se začno kopičiti odpadne snovi. Znamenje, da so se pojavile blokade, se kažejo tudi v slabšem počutju in vedno večjem nezadovoljstvu in občutku nečistosti. Če se blokade ne odpravijo, lahko pripeljejo tudi do resne bolezni. Blokado si lahko predstavljate, kot zamašek, ki zapre obtok. Več je blokad, bolj zapacano je telo. Bolj zapacano je telo, slabše se počutimo in bolezni se nas lotevajo.

 

 

Beri dalje (881 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 834 ]  Uredi

Kljubovati imperiju Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
ponedeljek, 20. marec 2006 @ 05:14 CET
Piše: Pozitivke
S Phyllis Bennis se je pogovarjala Cher Gilmore

Phyllis Bennis je članica Inštituta za politične študije v Washingtonu in Transnacionalnega inštituta v Amsterdamu. Veliko let je bila je pisateljica, analitičarka in aktivistka za zadeve povezane z Bližnjim vzhodom in z Združenimi narodi. Napisala in uredila je vrsto knjig o Palestini, Iraku, ZN in Novi svetovni ureditvi. Njena zadnja knjiga je Kljubovati imperiju: Ljudje, vlade in ZN kljubujejo moči ZDA. V letu 2001 je Bennisova pomagala ustanoviti Kampanjo ZDA za prenehanje izraelske okupacije in trenutno ji tudi sopredseduje. Tesno sodeluje z Protivojno koalicijo mir in pravičnost, po letu 2002 je odigrala pomembno vlogo v naraščajočem globalnem mirovnem gibanju. Cher Gilmore se je z njo pogovarjala za Share International.

Share International: Kakšni so po vašem mnenju resnični motivi Ariela Šarona za umik naselbin iz Gaze?
Phyllis Bennis: Ta poteza je povsem v skladu s Šaronovimi dolgoletnimi stališči - ki so enaka stališčem najbolj radikalnih Izraelcev - Da namreč Gaza nima velikega pomena, tako gospodarskega kot ideološkega. Odpovedal se je nečemu, kar ni dosti vredno, bil pa je tudi pod precej močnimi pritiski zaradi naraščajočih izgub med izraelskimi vojaki v Gazi. Za izraelske predstave je bila cena v življenjih zelo visoka in zaradi tega je bil razburjen vse večji del izraelske javnosti. Zato je bila to zelo pragmatična odločitev. V zameno pa je Šaron dobil nenavadno protiuslugo.

 

Beri dalje (2.028 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 22 ]  Uredi

Za boljši svet... Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
ponedeljek, 20. marec 2006 @ 05:11 CET
Piše: vis-animi
Kaj storiti za boljši svet ? A je dovolj da vsake toliko časa nekaj prispevamo dobrodelnim ustanovam in se s takim dejanjem nekako otresemo slabe vesti !?

Vsekakor vsaka taka akcija nekemu človeku prinese veselje, izboljšanje življenske situacije ali mogoče kaj več. Toda ob vseh mojih izkušnjah se že nekaj časa pridružujem tistim, ki pravijo..."Ne dajajte jim rib, naučite jih ribariti". Pa, da ne bo pomote, ne mislim zgolj na hrano!! Ob pogledu z nekega zornega kota, verjetno tudi zadnja akcija pomoči za Darfur, seva kot zgled humanitarnosti našega predsednika in nas Slovencev, resnica je, da bo njegovo delovanje rešilo nekaj ljudi lakote verjetno gotove smrti, resnica je, da je s tem dejanjem in akcijo malo predramil birokrate in funkcionarje po steklenih stavbah...resnica pa je še nekaj drugega, da se s tem dejanjem niti za milimeter ni zmanjšal vzrok zaradi česar je kriza v Darfurju sploh nastala.

Poleg tega je takih kriz po svetu še na ducate. Pa prav vojaške sile, ki naj bi bile na podobnih območjih predvsem za vzpostavitev miru, reda, discipline in vzgled vsem ostalim počnejo milo rečeno največje svinjarije.
 
Beri dalje (286 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 21 ]  Uredi

Ljubim te Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
ponedeljek, 20. marec 2006 @ 04:33 CET
Piše: vinky

Ljubim tvoje besede
Ljubim tvoj smeh
Ljubim tvoje oči
Ljubim tvoje ustnice
Ljubim tvoj vrat in rame
Ljubim tvoje prsi
Ljubim tvoj trebuh
Ljubim tvoja kolena in noge
Ljubim tvoje boke
Ljubim tvoj hrbet
Ljubim tvoj pas in nižje, tudi odzadaj

Vse to ljubim,
Tebe ne ljubim.
0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 6 ]  Uredi

Slovenija, pripni se Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
nedelja, 19. marec 2006 @ 13:20 CET
Piše: Pozitivke
* Osveščanje in ekologijaPolicijska uprava Kranj bo ves prihodnji teden na Gorenjskem izvajala akcijo Slovenija, pripne se, s katero želi povečati uporabo varnostnega pasu. Njegova pravilna uporaba je namreč ključnega pomena pri zmanjšanju težkih posledic prometnih nesreč. V akciji bodo policisti še posebej namenili pozornost preverjanju pravilnega pripenjanja in vožnje otrok. Podatki namreč kažejo, da je prav na zadnjih sedežih, kjer najpogosteje sedijo otroci, uporaba varnostnih pasov redka.
Beri dalje (298 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 19 ]  Uredi

Kaj je dobra spolnost? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
nedelja, 19. marec 2006 @ 05:20 CET
Piše: taoyin
“To je bil sex stoletja”, sta v filmu “Prvinski nagon” poskušala Sharon Stone in Michael Douglas ovekovečiti “neverjetno” doživetje, ko se združita dve medsebojno privlačni energiji. Polarnost med moškim in žensko ustvari subtilen pretok med dvema magnetnima poloma, kar se na energetskem nivoju ujame kot ključ in ključavnica. Jin (ženska, nežno, voda, noč, hladno, negativno, Luna) in jang (moški, močno, ogenj, dan, vroče, pozitivno, Sonce,) je simbol, ki opisuje osnoven zakon v univerzmu, naravi, fiziki ter nanazadnje tudi v postelji.

»Če ženska želi omrežiti močnega moškega, ga bo najlažje omrežila s svojo nežnostjo in prilagodljivostjo, nasprotno bo moški žensko zlahka osvojil s svojo stabilnostjo, močjo in vzdržljivostjo«, pravi Dušan Donko, učitelj naravne poti, s katerim smo se pogovarjali o tem kaj je dobra spolnost.

Dušan Donko: »Uživati v spolnosti pomeni uživati v povezovanju energij in združevanju nasprotij. V poenotenju dveh medsebojno privlačnih energij je skrita čarobnost, ki ustvarja dober občutek, občutek ustvarjanja.«

Zakaj je pri vsakem posamezniku občutenje spolnosti nekoliko drugačno
Igra dveh polarnosti (jina in janga) ima lahko nešteto oblik in manifestacij, zato obstaja tudi nešteto realnosti doživljanja spolnosti. Na splošno bi lahko dejali, da je glavna razlika v kvaliteti oziroma prefinjenosti energije ter v medsebojni povezanosti partnerjev. Iz taoističnega vidika, spolnost ni omejena le na posteljo. Če spolnost omejimo samo na posteljo in fizični akt, je to le delni seks.

 

Beri dalje (1.078 besed) 1 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.19.06 @ 15:00 z Ljuba  [ Ogledov: 207 ]  Uredi

Skrivnost medčloveških odnosov 1.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
nedelja, 19. marec 2006 @ 05:12 CET
Piše: Pozitivke
Piše: Bono Baršek Original: Osho Sri Rajneesh

Medčloveški odnos je ena od skrivnosti. Ker obstaja med dvema osebama, je odvisen od ene in druge. Kadar koli se srečata dve osebi, se ustvarja nov svet. S samim njunim srečanjem nastane fenomen, ki nikoli prej ni obstajal. Skozi ta fenomen se osebi spreminjata, transformirata. Ko niste v odnosu z nikomer, ste eno; ko ste v odnosu z nekom, ste takoj nekaj drugega.

Ko ženska postane ljubica, ni več ista ženska. Ko moški postane oče, ni več isti moški.
Dete je rojeno, a vi popolnoma pozabljate na neko stvar - da se je v trenutku rojstva otroka, rodila tudi mati. Tega prej ni bilo; bila je ženska, a ne mati. A mati je nekaj povsem drugega.

Odnos ustvarjate vi in nato ustvarja odnos vas. Dve osebi se srečata, kar pomeni, da se srečata dva različna svetova. To ni preprosto - to je zelo komplicirano. Vsaka oseba je svet zase - skrivnost z dolgo preteklostjo in večno bodočnostjo.

Beri dalje (2.426 besed) 1 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.19.06 @ 14:17 z gabriel s  [ Ogledov: 154 ]  Uredi

Pobuda za zavarovanje Planinskega polja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
nedelja, 19. marec 2006 @ 05:09 CET
Piše: Pozitivke


Očitno se je odprta sezona lova na naravo. Nekje bodo mlatile vetrnice, drugje bodo pregrajevale hidroelektrarne, da pa ne bi bilo centralni Sloveniji dolgčas se je pred dvemi meseci končno na dan prebila novica o ideji Evropskega muzeja krasa (EMK) v Sloveniji. Super ideja ni kaj. Kot ponavadi pa je sporna lokacija.

Arhitekt - prof. dr. Tomáš Valena si je stavbo zamislil na pol obešeno, na pol vkopano v Stene na vsaj med krasoslovci in jamarji znanimi kot Putikovimi štirnami ca. 2 km Z od Laz pri Logatcu. Tam je sedaj gozd potem pa skalna stena spodaj pa je že Planinsko polje. To tja vodi sedaj samo gozdna cesta in pešpot

Naj malo predstavim tole idejo.

 

Beri dalje (492 besed) 1 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.19.06 @ 13:55 z aleš  [ Ogledov: 40 ]  Uredi

Obvezna vključitev v programe nenasilne komunikacije Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
sobota, 18. marec 2006 @ 13:06 CET
Piše: Pozitivke
* Aktualne, dobre novice in zanimivostiV Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) menijo, da bi morala resolucija o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2006-2010 predvideti uvedbo družinskih sodišč, ki naj bi skrajšala čas urejanja položaja otrok in staršev v primeru ločitve staršev in v primeru nasilja v družini. Resolucija naj bi predvidela tudi, da to sodišče lahko izreče ukrep za obvezno vključitev nasilnih članov družine v programe nenasilne komunikacije, je povedala Lučka Boehm iz ZSSS.
Beri dalje (190 besed) 1 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.18.06 @ 22:18 z amstel  [ Ogledov: 41 ]  Uredi

Rablji lastnega življenja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
sobota, 18. marec 2006 @ 05:21 CET
Piše: Pozitivke
 

Piše: Neža Žigon www.viva.si

Vsakdo med nami je vsaj enkrat v življenju nehote žrtev: žrtev kake osebe, dejanja, ukrepa, navade ali razvade. In vsakdo med nami se vsaj enkrat v življenju žrtvuje tudi hote, namenoma. O takšnih "žrtvah" govorimo v tem prispevku – o ljudeh, ki del življenja namenijo pretirani skrbi za druge ter na ta račun zanemarjajo lastne želje in potrebe.

ODREKANJE - ŽRTVOVANJE

Preden se lotimo konkretnih primerov žrtvovanja, najprej opredelimo razliko med pojmoma, ki ju pogosto zamenjujemo: odrekanjem in žrtvovanjem. V psihološkem smislu obstaja med njima velika razlika. Posameznik se odreče svoji želji, ki je v nasprotju z željo koga drugega, ali določenemu načinu življenja zaradi delovanja višje sile; odrekanje pravzaprav pomeni prilagoditev realnosti. Žrtvovanje pa nima praktične vrednosti; v odnos je vneseno od zunaj in pomeni izključno simbolično dejanje, kot dejanje zahteve do človeka ali samega sebe.

Razlikujemo med dvema oblikama žrtvovanja: nezavednim (nehotnim) in zavednim žrtvovanjem. Razliko med obema najlažje ponazorimo s tako imenovano verigo žrtvovanja, ki jo sestavlja sosledje življenjskih obdobij od otroka (ta se edini v verigi žrtvuje nezavedno oziroma nehote) delavca, partnerja, starša in starega starša pa spet do otroka, ki kot skrbnik svojih staršev sklene življenjski krog.

 

Beri dalje (4.323 besed) 1 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.19.06 @ 16:17 z Ljuba  [ Ogledov: 138 ]  Uredi

Rojstvo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
sobota, 18. marec 2006 @ 04:22 CET
Piše: Mara


Tihi mrak pokril je zemljo,
noč v prvi dan hiti,
življenje tvoje se začenja,
zapiše ti usodo dni.

V temni izbi tvoja mati
solze sreče briše si,
zaskrbljena sedmo dete
v staro zibel položi.

Čas otroštva hitro mine,
kakor sanje je mladost,
tiho srečo človek kuje
dokler ne sreča te starost.
Beri dalje (17 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 36 ]  Uredi

Greenpeace opozarja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 22:05 CET
Piše: Pozitivke
* Osveščanje in ekologijaAktivisti okoljevarstvene organizacije Greenpeace so danes v Rio de Janeiru na roko znamenitega kipa Jezusa Kristusa obesili velik plakat, na katerem piše: "Prihodnost našega planeta je v tvojih rokah". Z akcijo zahtevajo, naj vlade zaščitijo življenje na Zemlji in zagotovijo varnejšo prihodnost za naš planet, so danes sporočili z Greenpeaca. Sporočilo je sicer namenjeno predstavnikom 188 vlad, ki se bodo konec meseca zbrali na Konvenciji o biološki raznovrstnosti (CBD) v brazilski Curitibi.
Beri dalje (95 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 18 ]  Uredi

Razpisan natečaj za odgovoren odnos do narave Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 18:44 CET
Piše: Pozitivke
* Osveščanje in ekologijaV pričakovanju Dneva zemlje sta družba OMV Slovenija in nacionalna koordinacija projekta Ekošola kot način življenja društva Doves razpisali natečaj Za naravo skrbim, iz nje se učim. Natečaj poziva otroke prvih petih razredov osnovnih šol, da z likovnimi izdelki predstavijo svoj pogled na varovanje okolja, vse poslane otroške risbice bodo na ogled v sredo na Dan zemlje.
Beri dalje (96 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 15 ]  Uredi

Uvajanje elektronskega podpisa prepočasno Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 18:42 CET
Piše: Pozitivke
* Aktualne, dobre novice in zanimivostiUvajanje elektronskega podpisa poteka prepočasi, slednje pa ovira razvoj spletne trgovine z blagom in storitvami, je v poročilu, objavljenem v tem tednu, ugotovila Evropska komisija. Naraščajoča uporaba elektronskih osebnih izkaznic in drugih upravnih spletnih storitev pa bo v prihodnje zahtevala vse večjo uporabo elektronskega podpisa, ugotavlja komisija.
Beri dalje (165 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 19 ]  Uredi

O karmi in kako jo preseči - 4 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 05:15 CET
Piše: JAZ SEM
Preobrazba karme
(iz naukov Vnebovzetih Mojstrov)

Preobrazba se začne s spremembo pogleda na situacijo. Iti moramo globoko vase in pogledati iz nivoja srca. Dvigniti se moramo nad zunanje razmere, da se nas ne dotaknejo več, in da vidimo okoliščine in povezave s čistejšim videnjem. Globje razumevanje nam da tudi védenje o karmi in reinkarnaciji. Ko nam nekdo povzroči neko neprijetnost, se zavedajmo: "Dobro, nekoč sem jaz to nekomu storil in zdaj imam priložnost, da izravnam to svojo karmo."

Nekega budističnega meniha so po nedolžnem obtožili za krajo in zakol krave, čeprav je bil vegetarijanec. Vklenili so ga in zaprli v jamo v zemlji, čeprav ni rekel niti besede v svojo obrambo. Čez nekaj dni so našli izginulo kravo. Vendar je mož, ki je bil odgovoren za izpustitev meniha, pozabil nanj. Menih je tako ostal v jami, dokler ni eden od njegovih učencev šel do kralja in mu povedal, kaj se je zgodilo. Kralj je v trenutku osvobodil meniha in ga prosil za odpuščanje. Obljubil mu je, da bo kaznoval odgovorne za ta dogodek. A menih ga je rotil naj ne kaznuje nikogar.
 

"Prišel je moj čas za odplačilo," je rekel in razložil, da je nekoč v prejšnjem življenju ukradel telička. V begu pred svojimi zasledovalci se je nastanil v bližini svetega moža, ki je meditiral v gozdu. Sveti mož je bil po nedolžnem obtožen za krajo in vklenjen v jamo za več dni. "Čakal sem več življenj, da odplačam ta dolg," je rekel menih, "in hvaležen sem, da sem dobil priložnost osvoboditi se te karme."

 

Beri dalje (1.461 besed) 6 komentarjev.
Zadnjikrat komentirano: 03.20.06 @ 10:41 z ivangop  [ Ogledov: 344 ]  Uredi

Učitelji modrosti 39 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 05:14 CET
Piše: Pozitivke
* Modre misli in zgodbe

Piše: Igor Kononenko

Pitagora (pribl. 569-475 pr. n. št.) Grški filozof, matematik, modrec in duhovni učitelj

O Pitagori je veliko špekulacij in nasprotujočih si mnenj. Sam ni ničesar zapisal in vse, kar vemo o njem in njegovem delu, sklepamo iz pisanj njegovih učencev in kasnejših piscev. Eni ga imajo za filozofa in matematika, drugi pa sklepajo, da je bil samo duhovni učitelj in da se razen ljubiteljsko z matematiko ni resneje ukvarjal. Več avtorjev opisuje tudi njegove nenavadne duhovne moči, kot sta jasnovidnost in zmožnost biti istočasno na več krajih.

Rodil se je na grškem otoku Samosu očetu Mnesarchusu in mami Pythais, ki je bila domačinka. Imel je dva ali tri brate. Oče je bil trgovec in je prišel iz mesta Tyre – po legendi je v času lahkote na Samos prinesel koruzo in so ga zato v zahvalo sprejeli za someščana. Pitagora je preživel otroštvo na Samosu, vendar je veliko potoval s svojim očetom. Pitagoro so učili najboljši učitelji, od katerih je bilo kar nekaj filozofov. Igral je na liro in se učil aritmetike, geometrije, astronomije in poezije. Okoli leta 535 pr.n.št. je Pitagora odpotoval v Egipt – nekaj let po tem, ko je tiran Polikrat zavzel Samos. Pitagora je v Egiptu obiskal veliko templjev in se učil pri mnogi tamkajšnjih duhovnikih. Leta 525 je perzijski kralj Cambyses napadel Egipt. Pitagoro so ujeli in ga kot vojnega ujetnika poslali v Babilon. Tam je srečal duhovnika Magoi-a, ki mu je predal več duhovnih učenj. Leta 522 sta umrla Polikrat in Cambyses in leta 520 pr.n.št. se je Pitagora vrnil na Samos, kjer je ustanovil filozofsko šolo »polkroga«.

 

Beri dalje (1.279 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 106 ]  Uredi

Čudež pred vrati Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
petek, 17. marec 2006 @ 05:13 CET
Piše: Pozitivke
Mojster preko Benjamina Crema

Kmalu bo nastopil čas, ko bodo ljudje povsem prepričani, da je Kristus znova med nami. Pripadniki vseh veroizpovedi Ga pričakujejo kot Svetega človeka, Poznavalca Boga. Ljudje Ga bodo spoznali kot brata in učitelja, ki jim bo zagotovil njihovo božanskost. Trenutno potrpežljivo čaka trenutek svojega prihoda, da bo na očeh sveta deloval za svet. Tudi ko čaka, neprestano dela za vse ljudi. Niti za sekundo ne umakne svojega pogleda ali odreče svoje ljubezni. Ta ljubezen iz trenutka v trenutek objema vse, ki jo lahko vsrkajo, in prikrade se v njihova srca. Tako On vzdržuje svet ljudi, varuje in modro vodi. Bodite pripravljeni, da boste uzrli brata, tistega, ki je vzpostavil novo bratstvo, ki je prišel pomagat in učit, odrešit s svojo ljubeznijo.
 

Kmalu se bo pojavil. Naj vas to opogumi in spodbudi vaše služenje Njemu. Oznanite, da je On med vami in vznemirite srca tistih, ki še ne vedo za to veselo novico. Izpolnite svoj namen in držite obljubo, ki ste jo dali pred davnimi časi.

 

Beri dalje (2.117 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 157 ]  Uredi

Dva pristopa k formlaessenceu Pošlji članek prijatelju po e-pošti Stran prijazna za tisk 
četrtek, 16. marec 2006 @ 19:12 CET
Piše: Pozitivke
 

K plesu brez forme formlaessence lahko pristopite na dva načina, ki pa se med seboj ne izključujeta. Prvi je, da formlaessence vzamete kot najbolj inovativen način kardiovaskularne vadbe, ki obravnava vaše telo kot celoto. Torej vključuje vse komponente vam že poznanih vadbenih principov, pa vendar jih presega. Glavna razlika je v tem, da ne vsebuje forme. Prav zaradi tega je formlaessence primeren za vsakogar, ne glede na starost spol ali trenutno kondicijsko pripravljenost. V formlaessenceu ni monotonosti, neskončnega ponavljanja in dolgočasnosti. V rutino vedno znova prinaša obilico svežine in vedno kaj novega. Zakaj?

Vsakdanje življenje zahteva določeno zaporedje opravil, ki nam omogočajo, da lahko delujemo v službi in v družbi. Vendar to še ne pomeni, da mora biti tudi naš prosti čas uniformiran. Svežina, ki jo prinese ples brez forme formlaessence, je prav v tem, da ne vsebuje rutine, temveč je njeno popolno nasprotje. A navkljub temu omogoči, da se telo dobro razgiba, sprosti in napolni z energijo.

V čem se formlaessence razlikuje od drugih plesnih tehnik? Ples brez forme formlaessence se lahko pleše na katerokoli glasbo, za izražanje pa ne potrebujete nikakršnega plesnega predznanja. Zadostuje že volja, da daste telesu prosto pot, da se giblje tako, kot tisti trenutek čuti. Zakaj je to prednost? Prednost je v tem, da ga lahko zato pleše kdorkoli (tisti, ki že plešejo, ali pa tisti, ki tega še nikoli niso počeli). Hkrati pa vam omogoči, da med plesom pustite možgane na pašo, saj se pri plesu brez forme popolnoma izključijo. V principu je tako, da bolj ko vam to uspe, bolje plešete. Bolje pa plešete zato, ker omogočite telesu, da resnično začuti glasbo povsod in z vsemi čutili.

 

Beri dalje (417 besed) 0 komentarjev.
Dodaj komentar  [ Ogledov: 53 ]  Uredi

Sponzorske povezave

 
 •   Harmony program 2006
  Meseca julija in avgusta se srečamo na otoku Pašman.
  Udeležba na Harmony programu vam nudi popolno psihofizično sprostitev, čiščenje organizma in uravnoteženje energijskega telesa
  » več

   
 •   Vabljeni na delavnico o reinkarnaciji POTOVANJE ZAVESTI SKOZI ROJSTVO IN SMRT
  ALI BI RADI VEDELI: Kaj se dogaja s človekom, ko umira? Kaj delamo v času med dvema življenjema? Kako si izberemo bodoče starše? Kako se duša ponovno utelesi? » več

   

 •   Mednarodna šola socialnega (družbenega) podjetništva -ASSE
  Vzpostavljamo mednarodna izobraževalna partnerstva, z uglednimi izobraževalnimi institucijami, da bi našim študentom in udeležencem programov usposabljanj na Gea College, omogočili dostop do inovativnih, visoko kvalitetnih znanj! » več

   
 •   Svetlobnim vodnikom naproti z Naomi Feinberg
  HATMARA MERKAVA je sistem celostnega zdravljenja in transformacije, ki ga je razvila izraelska zdraviteljica Naomi Feinberg.» več

   
 •   Tibetanska pojoča posoda - dragocen dar za vsako družino
  Zvok pojočih posod sprošča napetosti fizičnega telesa in umirja čustveno in mentalno telo. Odplavlja ter razgrajuje vse, kar je zdravemu telesu tujega (tudi zapise travm) ter prebuja izvorne frekvence naših celic. » več

   
 •    Delavnice v Opatiji 2006
  Letošnji program Opatije smo iz zime prestavili na pomlad, kar bo gotovo prispevalo k prijetnemu aktivnemu oddihu. Poleg zgoraj navedenega programa vam nudimo vsak dan dodaten brezplačen program: jutranje energijske vaje in razgibavanje, sprehod ob morju, izlet-romanje na Trsat (cena prevoza 1.200 SIT). Delo bo organizirano tako, da bo ena delavnica potekala dopoldne, druga pa popoldne, tako da se boste po želji lahko vsak dan udeležili dveh delavnic. . » več

   

 •  

   


  Dobrodošli na Sončevem portalu!

   
  Vabimo vas, da... Akcije, posebne ponudbe & novosti
  AKCIJA: pralni oreščki 3.000 sit

  Oreški so zelo zdrava in energetsko bogata hrana. To so vedeli že naši predniki in so jih s pridom uporabljali v vsakdanji prehrani. Toda ali ste vedeli, da lahko oreške uporabljamo tudi pri pranju perila, las...? Več...
  Shiitake

  Shiitake (Lentinus edodes) so gobe po poreklu iz Japonske. Gobo smatrajo za čudežni eleksir vzhoda, ki ima sposobnost, da ohranja življenjsko moč in odpornost. Več...
  Nova spletna stran Feng shui

  Vabimo vas da si ogledate novo spletno stran, posvečeno Feng Shui-ju.
  Več...
  Vas zanima več o feng shui-ju ... ... ali jogi?
  Feng shui

  Feng shui je starodavna kitajska vešcina (pravilnega) urejanja zunanjega in notranjega prostora. Stari mojstri feng shuija so pred vec tisoc leti vedeli, kar sodobna znanost šele odkriva: da kraj in nacin bivanja vplivata na naše zdravje, energijo, odnose z drugimi ljudmi, koncentracijo, in s tem na splošno uspešnost v življenju.

  Vse vpliva, ker je vse energija. Sistem, na katerem temelji feng shui, je zelo enostaven in izvira iz prepricanja, da je vse energija - Qi. Več...
   


   

  Joga

  Beseda joga izhaja iz sanskrtskega jezika (staro indijski jezik), ki pomeni odnos in združitev – telesa, uma in duha.

  Joga se je razvila v Indiji pred več kot 5.000 leti, kar dokazujejo tudi izredno stare skulpture jogijskih položajev (asan), ki so bili odkriti v Indiji. Veliko ljudi na zahodu meni, da je joga posebna oblika religije, vendar to ne drži. Joga ima skupno z religijo le pravi pomen korena besede religija, ki izvira iz latinske besede re-ligiare, ki pomeni ponovno združiti. Ta proces oz. stanje označuje tudi beseda joga. Več...
   

  Izdelki za osebno rast in zdravje Lepe misli, pregovori, reki...
  ALTERNATIVNA KUHINJA
  Avtor: Polona Kovič
  Polona Kovič, po izobrazbi profesorica, po poklicu samostojna prevajalka, ki je prevedla Tečaj čudežev, se že petindvajset let intenzivno ukvarja z zdravo prehrano in jogo. Kot jogijski terapevt je nekaj let delala tudi na Kliničnem centru v Ljubljani. Več...


  HIMALAJSKA SOL

  Himalajska kristalna sol dodaja posebno aromo vašim jedem. Dodatno pomaga, da pokrijemo našo potrebo po elementih, mineralih in zaščitnih snoveh. Uporabite po potrebi kadarkoli za solate, pečenke, omake in tudi za peko kruha je zelo primerena.
  Nepozaben okus in zdrava aroma. Več...


  VODNI FILTRI
  Čistilnik pitne vode CP-1 postavite v bližino obstoječe pipe v kuhinji, odvijete aerator (nastavek z mrežico) s pipe in privijete nastavek z mrežico in ročico čistilnika. Kadar uporabljate vodo za pranje posode, umivanje solate itd. Več...

  Ostali izdelki iz Sončne trgovine...
  Aforizmi – Ambicije – Beseda – Bolečina – Brezdelje – Cilj – Čast – Človek – Delo – Denar – 10 zapovedi – Dobrota – Dolgočasje – Dolžnost – Dom – Domišljija – Domovina – Družba – Duhovitost – Enakost – Genij – Glasba – Govor – Hrana – Humor – Ideja – Iluzija – Iskrenost –Izdajstvo – Izrek – Izkušnja – Jeza – Jezik – Junaštvo – Knjiga – Književnost – Konec – Krivica – Laskanje – Lastnina – Laž – Lepota – Ljubezen – Victor Hugo o ljubezni – Ljubosumnost – Mati – Mir – Misel – Mladost – Mladost/Starost – Moč – Moda – Modrost – Molitev – Morala – Moški – Murphijev zakon – Nasvet – Napake – Napredek – Nesreča – Neumnost – Oblast – Obleka – Obup – Pamet – Poezija – Poroka – Poljub – Pot – Pravica – Prijatelj – Rast – Razno – Razočaranje – Renardovi nasveti – Resnica – Resničnost – Revolucija – Skrivnost uspeha – Samota – Sedanjost – Shakespeare – Slava – Skrivnost – Skromnost – Smeh – Smrt – Solza – Sovraštvo – Spomenik – Spoznanje – Srce – Sreča – Starost – Strah – Svet – Svoboda – Šah – Tagore – Tri stvari – Trpljenje – Učenje – Umetnost – Upanje – Usoda – Pravila za uspeh – Uspeh – Vera – Veselje – Vest – Vino – Voda – Vojna – Vrline – Vzgoja – Zadovoljstvo – Zakon – Zakonska zveza – Zavist – Zgodovina – Zlo – Zmaga – Značaj – Znanje – Znanost – Žalost – Želja – Žena – Žena/Moški – Življenje

   

  Sončna kartica Turizem & Last minute
  Drage bralke, dragi bralci!

  Izšla je Sončna kartica. Zdaj imate priložnost, da podprete Pozitivke pri njihovem prizadevanju za ozaveščanje ter boljši danes in jutri. S kartico vam želimo omogočiti čim več ugodnosti in popustov na področjih osebne in duhovne rasti, zdravega načina življenja ter ekologije.

  Potrudili se bomo, da vam poleg popustov na dogodke, ki so značeni s sončkom v Koledarju dogodkov, ter popustov v Sončni trgovini, omogočimo še veliko drugih ugodnosti.

  Katalog ugodnosti in popustov

  Pogoji uporabe

  Naroči Sončno kartico

  Potovanja, mistični kraji
  potopisi, kraji, turizem
  prekrasni kraji
   
  Recepti in zdrava prehrana Spa, Wellness & sprostitev
  Pomladanska solata s tofujem

  Tofu narežemo in solimo ter popramo. Solato operemo in osušimo, kalčke pregledamo; običajno pranje ni potrebno. Vse sestavine nadevamo na krožnik in pokapljamo z oljčnim oljem. Več...

  » Ostali recepti
  Savna - Terme Topolšica

  Zunanji in notranji bazeni ter savne in solarij. Preverite našo ugodno ponudbo vikend paketov! Več...
  Fanci - ZenSpa pedikura za dušo

  Ali veste, da lahko na človekovih stopalih preberete zemljevid celega telesa? Vsak organ ima na stopalu svojo pripadajočo refleksno cono, zato lahko z masažo stopal sprostimo celo telo. Več...
  Vita-center teden bio savne

  Bio savna je podobna finski savni, le da je temperatura v njej precej nižja (okoli 60°C), vlažnost pa višja (okoli 45 %). Zrak v njej je prežet z aromami zelišč. Je manj naporna kot finska savna in primerna za vse, ki ne prenesejo previsokih temperatur. Več...
  Svetovanje & terapije Priročniki, e-izobraževanje, zakladnica znanja
  Franjo Trojnar

  Njegova osnovna dejavnost je podjetniško svetovanje in vodenje seminarjev. Za podjetja vodi seminarje "Učeča se organizacija za poslovno odličnost". Specializiral se je za delo s poslovneži in podjetniki. Je osebni svetovalec tako samostojnih podjetnikov kot direktorjev velikih slovenskih firm. Dela s skupinami in individualno - odvisno od želja in potreb strank. Več...
   
  Ayurveda

  Ajurveda je najstarejši medicinski sistem, ki sega tisoče let pred Kristusovo življenje. Več kot 5000 let uporabe ga gotovo uvršča med najbolj zanesljive sisteme preventive in zdravljena. V prevodu beseda 'ajurveda' pomeni vedo ali znanost o življenju. Več...
   
  Numerologija

  Numerologija je ena najstarejših znanosti, ki se opira na razlaganje simboličnih znamenj, ki jih pripisujemo številom. S stališča simbola ima vsako število posebne lastnosti in dobro razlaganje teh simbolov lahko pripomore k spoznanjem o trenutnem in bodočem dogajanju v človeku in okrog njega. Več ...
   
  Feng shui: Pogosta vprašanja in odgovori

  Najbolj pogosta vprašanja oseb, ki jih zanima feng shui, na predavanjih, Mavričnih sobotah, Ezofestu, Vitafestu, Mostu sočutja, Altermedu, simpozijih, sejmih: Narava-Zdravje, Dom in Ezoterika Croatika, okroglih mizah, delavnicah, časopisih, tv in radijskih intervjujih ter na TAO-SI forumu.
  Vprašanja so bila zanimiva, preprosta, enostavna in zelo aktualna. Več...

   

  Oglejte si strokovnjake po področjih v katalogu...

  AJURVEDA - POPOLNI VODNIK PO DOMAČI LEKARNI
  Avtor: dr. Vasant Lad

  Ajurveda je zasnovan na starodavni zdravilski tradiciji iz Indije, stari pet tisoč let, in ponuja naravne alternative tradicionalni medicini. Tretmaje opisuje skupaj s praktičnimi nasveti in lahko razumljivimi navodili. Vodilna avtoriteta na tem področju dr. Vasant Lad najprej razlaga načela, na katerih sloni Ajurveda Več...


  ČIŠČENJE ČAKER Z ARHANGELI - Vodena kanalizirana meditacija
  Avtor: Marjetka Novak
  O zgoščenki Čudovita meditacija ČIŠČENJE ČAKER Z ARHANGELI je posneta v meditativnem stanju in je v celoti kanalizirana s strani Arhangelov. Pričujoča zgoščenka vam tako pomaga, da se tudi sami lažje povežete z energijami različnih arhangelov. Več...


  ENERGIJSKE VAJE (DVD)
  Tai-či Či-qong: energijske vaje - razlage - komentarji

  Stresno življenje, hiter tempo in neprimerna prehrana so razlogi, da so zdravje, vitalnost in energijska uglašenost kvalitete, po katerih hrepeni vsak sodoben človek. Prav izboljšanju kvalitete življenja je namenjen DVD Energijske vaje - ključ do vitalnosti.
  Vaje na DVD-ju so pozorno izbrane. Njihov cilj je poenotenje uma. Več...
   

  Darilni boni Nevladne ogranizacije in prostovoljna društva
  Podarite svojim bljižnim trenutek sprostitve, nasvet strokovnjaka, čudovito knjigo oziroma prelepo glasbo...

   
  Sprostite se v zdravilišču Laško
  Obdarite svoje bljižnje in uživajte v masaži in jacuziju v dvoje
  Privoščite si odih v vodnem mestu


  OSTALI BONI...
  Slovenska filantropija,
  Združenje za promocijo prostovoljstva
  S spoznanjem, da je čas, da v Sloveniji na področju razvoja prostovoljstva organizacije, ki v svoje aktivnosti vključujemo prostovoljce, sodelujemo med seboj in sklenemo svoje moči, znanje in izkušnje, smo se v Slovenski filantropiji, Združenju za promocijo prostovoljstva in v Društvu za razvijanje preventivnega in prostovoljnega dela odločili, da skupaj pripravimo program, ki bo sledil tej viziji.

  Program smo imenovali Aktivnosti za širjenje prostovoljstva v Sloveniji.

  Z njim želimo združiti prostovoljske organizacije, vzpodbuditi sodelovanje med nami z izmenjavo dobrih praks, mnenj, izkušenj in znanj, skratka skleniti posamezne aktivnosti v skupno dobro razvoja prostovoljstva. Več ...


  Ti povej!

  Ljudje, ki znajo jasno predstaviti svoje ideje, imajo več možnosti za uspeh. Več ljudi je sposobnih uresničiti svoje ideje, bolj razvita in uspešna je družba.

  Zato TiPovej! aktivno išče sodelovanje z vsemi, ki kakorkoli prispevajo h kulturi ustvarjalnosti. Navdih iščemo na nivoju celega sveta, delujemo lokalno. Slovenijo delamo ugodno za uresničevanje idej, kjer se bodo ideje spreminjale v projekte, podjetja in rast. Več...
   

  Katalog nevladnih ogranizacij

  Slike za ozadje Zaposlitev


  Klikni na sliko in izberi ozadje

  Drage bralke, dragi bralci!

  Bi radi spremenili svet? Imate željo po novih stvareh, znanju, rešitvah? Se hkrati spoznate na tehniko? Bi radi na teh področjih delovali in ustvarjali?


  Pozitivke iščejo urednika na temo inovacij.

  Delo poteka na spletu, tako da je zaželeno, da imajo interesenti svoj računalnik ter dostop do interneta. Delovni čas je zelo fleksibilen, minimalna plača je zagotovljena, povišice pa so odvisne od učinka dela.
  Lastnosti, ki naj bi jih urednik imel in združeval so samostojnost in samoiniciativnost, hkrati pa sposobnost prilagajanja delovni skupini,
  komunikativnost ter delo z ljudmi, zanimanje za osebno in duhovno rast,
  zdrav način življenja in ekologijo.

  Če ste si že od nekdaj želeli početi kaj podobnega, pošljite svoj CV na
  naslov nina@pozitivke.net.