NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

9 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

  • Imajo pravico vedeti [+6]
  • Slika tedna 18_2017

  • TRACKBACKS zadnja 2 dni

  • Slovenska agrohom...

  • POVEZAVE zadnja 2 tedna

    Ni nedavnih novih povezav

     Aktualno  


     Mesečni koledar  
    Dogodki te strani

    ponedeljek 01-maj
  • Joga za čustveno ravnovesje in joga za nosečnice

  • torek 02-maj
  • Joga za čustveno ravnovesje in joga za nosečnice

  • sreda 03-maj
  • Srečanje z Bracom v Rogaški Slatini

  • četrtek 04-maj
  • Vabilo za javnost - predstavitev projekta Zagovornik - Glas otroka s strani Varuhinje človekovih pravic
  • Zvočna gong kopel

  • petek 05-maj
  • Vabljeni na kozmološko interaktivno predavanje v Ljubljani
  • Predavanje - Odstiranje znanj prednikov

  • sobota 06-maj
  • Dvodnevna delavnica - Čuječno vzpostavljanje odnosov

  • nedelja 07-maj
  • Srečanje z Bracom v Ljubljani

  • ponedeljek 08-maj
  • Joga za čustveno ravnovesje in joga za nosečnice

  • torek 09-maj
  • Joga za čustveno ravnovesje in joga za nosečnice

  • petek 12-maj
  • Predavanje - Odstiranje znanj prednikov

  • ponedeljek 15-maj
  • Šola naravnega zdravljenja v Ljubljani: NOVA ŠOLA, razpisuje vpis za terapevte naravnega zdravljenja – reikist za šolsko leto 20

  • petek 19-maj
  • Predavanje - Odstiranje znanj prednikov

  • petek 26-maj
  • Predavanje - Odstiranje znanj prednikov

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Burger iz kvinoje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 30. april 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    2,5 dl nekuhane quinoe
    2 čaše vode
    0,5 žličke soli
    3  skodelice ribanega trdega sira
    1 skodelice mozzarele
    1 srednje velik koren
    3 jajca
    2 skodelici moke
    2 mladi čebuli
    paprika, olje, sol

    Priprava:
    Quinoo dobro operite v hladni vodi in jo nato kuhajte okoli 20 minut. Ko je kuhana jo ohladite. Vvečji posodi naribajte drobno naribajte korenje, sir, mozzarelo, moko, jajca, sesekljano mlado čebulo, malo popra in soli ter na koncu vmešajte še quinoo.

    Beri dalje (71 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Grahova juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 30. april 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    450 g zamrznjenega graha
    100 g gomoljne zelene
    200 g rumene kolerabe
    1 žlica jušne začimbe
    ščepec muškatnega oreška
    1 žličke kopra
    peteršilj
    sol
    olivno olje
    ovsena ali riževa smetana
    Sestavine za žepke:
    220 g pirine moke
    1 žličke soli
    2 žlici olivnega olja
    voda
    maslo

    Beri dalje (121 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zrezki iz bučk Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 30. april 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 bučka
    20 dag trdega sira (edamec, gauda, trapist,…)
    2 jajci
    2 kosa na kocke narezanega belega kruha 
    1 čebula 
    2 stroka česna
    4 žlice moke
    mleko
    peteršilj
    drobtine
    olje za pečenje 

    Priprava:
    Bučko olupite, dobro operite, naribajte in malce posolite. Na kocke narezan kruh prelijte z malo mleka in nekaj časa pustiite, da se kruh dobro zmehča. Naribajte in osoljeno bučko nato dobro ožamite in jo denite v posodo s kruhom. Tej zmesi dodajte nariban sir, jajci, strt česen, sesekljano čebulo, sol, poper in sesekljan peteršilj.

    Beri dalje (45 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine z lignji in špinačo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 30. april 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 čebula
    300 g svežih ali zamrznjenih lignjev
    4 stroki česna
    300 g špinače
    približno 100 ml vode
    ščepec koprca
    ščepec muškatnega oreščka
    sol in poper
    1 žlica limoninega soka
    olivno olje
    400 g testenin

    Priprava:
    Očiščene oziroma odtajane lignje vzdolžno prerežite na polovico, nato polovici narežite na trakove, široke 1 centimeter. Lovke narežite na manjše koščke. V kozici na olivnem olju posteklenite rezine čebule in dodajte lignje. Kuhajte toliko časa, da tekočina izpari in da lignji začnejo dobivati zlato rumeno barvo.

    Beri dalje (60 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Presne kroglice Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. april 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g rozin
    150 g neslanih arašidov
    100g orehov
    (sok 1-2 pomaranč)
    mleti janež
    kokosova moka

    Priprava:
    Rozine operemo in nekaj časa namakamo. Medtem zmeljemo arašide in orehe (količine lahko poljubno določimo, če nimamo arašidov, lahko uporabimo tudi samo 250 g orehov), nato pa v multipraktiku zmeljemo še rozine.

    Če želimo, dodamo mleti janež. Vse sestavine zmešamo in iz zmesi oblikujemo kroglice. Če je zmes presuha, dodamo pomarančni sok ali vodo, na koncu pa lahko kroglice povaljamo v mleti kokosovi moki.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pečena jabolka Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. april 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    30 g sesekljanih orehov
    4 jabolka
    60 g masla
    60 g sladkorja
    1/2 žličke cimeta
    2 žlici vode

    Priprava:
    Orehe stresite na pekač in jih pražite 5 minut pri 130 stopinjah in jih nato postavite na stran. Jabolka operite, jim odstranite peščice in jih naložite na pekač. Zmešajte sladkor in cimet in primešajte maslo in orehe.

    Mešanico enakomerno porazdelite in z njo nadevajte vdolbine na jabolkih. Na dno pekača prilijte vodo. Pecite pol ure pri 190 stopinjah. Ponudite toplo.

    Dodatek:
    Sladici lahko dodate  sladko smetano.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ferdinandovi kolački Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. april 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Za testo: 
    35 dkg moke
    3 rumenjaki 
    mleko po potrebi (približno 1 dcl)
    ščepec soli
    40 g kvasa 
    žlička sladkorja 

    Za nadev: 
    15 dkg surovega masla (mehkega) 
    12 dkg sladkorja 
    3 - 4 dl mleka 
    vanilij sladkor

    Priprava:
    Naredite kvasec (kvas, sladkor, moka, mleko). V moko denite rumenjake, sol, vzhajan kvas ter mleko po potrebi, toliko, da je testo lepo voljno. Na hitro ga zgnetite. Razvaljajte ga v podolgovato ploskev približno 20 cm široko, za nož na debelo.

    Beri dalje (107 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Lazanja s tuno Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 23. april 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    200 g lazanje

    Omaka:
    400 ml sladke smetane
    1 žlica vegete
    300 ml mleka
    2 jajci
    2 žlički koruznega škroba
    300 g tune v slanici

    Sirni nadev:
    200 g svežega sira
    150 g ementalarja
    1 jajce
    3 žlice kisle smetane
    1 žlica sesekljanega peteršilja
    sol in poper

    Beri dalje (99 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sirovi štruklji v smetanovi juhi Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. april 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Testo:
    25 dag moke
    sol
    1 jajce
    1 žlica olja
    malo tople vode
    Juha:
    2 l vode
    sol
    Smetanov podmet:
    2,5 dl kisle smetane
    1 zvrhana žlica moke
    ščepec kumine
    1 žlica sadnega kisa
    Nadev:
    45 dag skute (drobljene)
    sol
    1 jajce
    2 žlici masla ali olja
    1 žlica drobtin
    1 žlica mleka ali smetane

    Beri dalje (135 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Presna torta Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. april 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Testo

    1.5 kg lešnikov in mandljev (ali orehov)
    700 g namočenih odcejenih mletih rozin

    Premaz
    1 skodelica datljev brez koščice
    300-400 ml vode
    2 žlički limoninega soka

    Krema
    Banane
    Limonin sok

    Okrasitev
    Zmleti oreščki

    Beri dalje (217 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Krompir po Švicarsko Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. april 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    75 dag krompirja
    2 žlici olja
    1 čebula
    3 stroki česna
    1 vejica svežega timijana
    15 dag sira (ementalec ali grojer)
    10 koleščkov salame
    1–2 dl kisle smetane
    mleta kumina
    sol
    muškatni orešek
    maslo za mazanje

    Priprava:
    Opran krompir potresite s kumino in kuhajte 30 minut. Kuhanega olupite in narežite. Pekač namastite z maslom, potresite z drobno narezano in prepraženo čebulo, strtim česnom in sesekljanim timijanom. Polovico krompirja denite v posodo in potresite z 10 dag naribanega sira.

    Porazdelite salamo in ostali krompir ter potresite s preostalim sirom. Kislo smetano solite, začinite z muškatom ter prelijte krompir. Pecite v pečici, ogreti na 200 °C, dvajset minut. Jed po želji poprajte.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ribja juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 16. april 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    50 dag očiščenih različnih rib
    1,5 l vode
    jušna zelenjava:
    4 dag korenja, 3 dag peteršiljeve
    korenine, 4 dag gomolja zélene
    lovorjev list
    4 zrna popra, sol
    2 žlici oljčnega olja
    1 mali paradižnik
    2 lista žajblja
    2 žlici sadnega kisa
    ali limoninega soka
    1 dl riža
    1 čebula
    3 stroki česna
    1 žlica sesekljanega peteršilja

    Priprava:
    Na olju prepražite drobno narezano čebulo in jušno zelenjavo. Zalijte z vodo, dodajte kis ali limonin sok ter vložite očiščene in narezane ribe. Ko juha zavre, dodajte paradižnik in začimbe ter pustite počasi kuhati petnajst minut. Proti koncu kuhanja denite v juho posebej kuhan ali pražen riž. Preden juho ponudite pa vanjo zamešajte sesekljan peteršilj.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Število tistih, ki ne uživajo mesa in živalskih izdelkov narašča Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    sobota, 15. april 2017 @ 05:02 CEST
    Uporabnik: Pozitivke

    Število tistih, ki ne uživajo mesa in živalskih izdelkov narašča, pa se s tem viša nivo zdravih ljudi?

    Odločitev zakaj se odločimo za veganstvo, vegeterijanstvo je stvar posameznika, eni zaradi zdravja drugi zaradi etičnih načel, zaradi ljubezni do živali itd.. Pri tej odločitvi je zelo pomembno, da se dobro podučimo o takšnem načinu prehranjevanja, da dobimo dovolj vitaminov, mineralov ter hranil v naše telo. Ljudje, ki na to pot stopijo oboroženi z znanjem, kateri ta stil življenja zares živijo z dušo in srcem in ki svoje obroke pripravljajo sami, so sigurno na pravi poti.

    Kaj sploh je zdravje? Ob besedi zdravje večina najprej pomisli, da je zdrav tisti, ki pač ni bolan… vendar zdravje je veliko več…zame je zdravje poleg odsotnosti bolezni seveda, tudi: dobro počutje, da nismo utrujeni, izgled kože, las, telesa, ravnovesje uma telesa in duha, zdravo, vitko in vitalno telo itd.....Se pravi, da je za zdravje človeka pomembno poleg odsotnosti bolezni tudi zadovoljstvo, družbeno in čustveno dobro počutje in kvaliteta življenja nasploh.

    Beri dalje (641 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ribji narastek s cvetačo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. april 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    50 dag cvetače
    6 kosov ribjih fi lejev
    limonin sok
    česen, sol
    sesekljan peteršilj
    2 žlici moke
    0,5 dl olja za peko
    Bešamel:
    4 dag masla
    4 dag moke
    4 dl mleka
    2 jajci
    sol, poper
    drobtine
    3 žlice parmezana ali sira

    Priprava:
    Očiščeno in na cvetove razrezano cvetačo skuhajte v slani vodi, da je še malo trda. Odcedite jo. Fileje, sveže ali zamrznjene, potresite s soljo, strtim česnom in pokapljajte z limoninim sokom. Tako pripravljene povaljajte v moki ter na vročem olju na hitro opecite (3 minute).

    Beri dalje (87 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Brokolijev narastek Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. april 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500g brokolija
    manjša cvetača
    korenček
    2 dl kisle smetane
    2 jajci
    5 dag parmezana
    5 dag masla
    sol

    Priprava:
    Operimo, očistimo in narežimo zelenjavo. Skuhajmo jo v vreli slani vodi. Posodo namažemo z maslom in vanjo položimo zelenjavo. Zmešajmo jajci, kislo smetano in malce soli.

    Mešanico zlijemo na zelenjavo. Potresimo s naribanim parmazanom. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Koprivna juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. april 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    50 g svežih listov koprive
    50 g krompirja
    20 g zelene
    100 g sladke smetane
    300 g vode
    sol in poper

    Priprava:
    Operite in očistite koprive, krompir narežite n kockice prav tako narežite yeleno in skuhajte v slani vodi. Korpive predhodno potopite v vrelo vodo ter jih na hitro poparite, nato jih ohladite pod mrzlo vodo, da ohranijo barve. Vse skupaj zmešajte z mešalcem v juho, dodajte sladko smetano in posrezite z nekaj kapljicami olicvnega olja.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Piščančji kroketi Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 9. april 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    350-400 g kuhane ga piščančjega mesa
    3 dl bešamel omake
    sesekljan peteršilj
    1 mlada rdeča čebula
    sol, vegeta, poper
    Omaka bešamel:
    1 skodelica masla
    1 skodelica moke
    2 dl mlačnega mleka
    sol, poper
    malo muškatnega oreščka

    Priprava:
    Skuhajte domačega piščanca ter ga nasekljajte na majhne kockice ali rezine. Naredite gosto bešamel omako (stopite maslo, na malu popražite moko, dodajte mleko, solite in začinite ter kuhajte dokler se ne zgosti) Sesekljanega piščanca zmešajte z ohlajeno bešamel omako.

    Dodajte sveže sesekljano čebulo, peteršilj in začinite Oblikujte kroglice ter vsako povaljajte v moki, tepenem jajcu in na koncu v drobtinah. Popražite jih v vročem olju dokler zlatorjavo ne porumenijo in jih denite v kuhinjsko paprino krpo, da vplije odvečno maščobo. Postrezite s priljubljeno prilogo.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Milanski šparglji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. april 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1,5 kg belušev
    sol
    3 žlice parmezana
    6 dag presnega masla

    Priprava:
    Olupljene beluše povežite v snopke ter previdno skuhajte v rahlo slani vodi, a ne premehko. Odcedite jih, naložite na podolgast ogret krožnik v ravni vrsti, tako da so vršički prosti. Potresite jih z drobno nastrganim parmezanom ter grobo soljo in krožnik denite v ogreto pečico za 8 do 10.

    Preden beluše postrežete jih prelijte z raztopljenim presno maslom. Če jih ponudite kot samostojno jed pa jih postrezite s kuhanimi jajci, ki ste jih zmleli in zmešali z olivnim oljem.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Velikonočna pinca Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. april 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg moke
    2 jajci
    6 rumenjakov
    10 dag masla
    10 dag sladkorja
    0,5 dl ruma
    3 dl mlačnega mleka
    lupina 1 limone
    kavna žlička soli
    Kvasec:
    4 dag kvasa
    2 dl mleka
    1 žlica moke
    pol žlice sladkorja premaz 1 jajce

    Priprava:
    Jajci, rumenjake, sladkor, rum in sol penasto umešajte v kotličku in nekoliko ogrejte nad soparo, med stepanjem pa prilivajte mlačno mleko. Stepajte toliko časa, da dobite gosto zmes. Posebej pripravite kvasec, ki naj vzhaja na dvakratno vsebino.

    Beri dalje (94 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Babičin štrudl Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. april 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 lonček moke
    1 lonček sladkorja
    1 lonček belega zdroba
    2 vanilina sladkorja
    1 pecilni prašek
    1 velika kisla smetana (400 g)
    1 mala kisla smetana (180 g)
    5 jajc
    5-6 jabolk
    maslo (za premaz pekača)

    Priprava:
    Iz moke, sladkorja, zdroba, vanilinega sladkorja in pecilnega praška naredite zmes. Celotni pekač premažite z maslom ali margarino, nato polovico zmesi enakomerno posujete po pekaču. Olupite in naribamo jabolka, nato jih porazdelite po zmesi v pekaču ter čez njih posujte drugo polovico zmesi.

    Zmešajte kisli smetani in jajca, da nastane gladka masa, ki jo polijete po vrhu vsega. Peč segrejte na 200 stopinj in denite peči. Pečemo tako dolgo, da se zgornja plast zapeče (40-60 minut).

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Frtalja s šparglji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 2. april 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    60 dag divjih špargljev
    8 jajc
    1 čebula
    10 dag pršuta
    olivno olje
    sol in poper

    Priprava:
    Šparglje operite in odstranite otrdele dele stebel, mehke dele pa nalomite na krajše koščke. Čebulo sesekljajte, pršut narežite na krajše trakove.

    Na olju popecite čebulo, dodajte šparglje, posolite, popoprajte in dušite, dokler se šparglji ne zmehčajo. Proti koncu na hitro popražite pršut. Nato primešajte stepena jajca in specite do zlato rumene barve.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Palačinke z jagodami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. marec 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    5 dl mleka
    25 dag moke
    sol
    maslo
    vsaj 1/2 kg jagod
    javorjev sirup
    1 dl smetane za stepanje

    Priprava:
    Moko, ščepec ali dva soli, malo mleka, pol žličke mehkega masla in jajca razmešajte z metlico. Ko je testo že gladko, prilijte še ostalo mleko in dobro razžvrklajte. Če se vam zdi testo pregosto, dodajte malo mleka (ali mineralne vode), če je preredko, dodajte žlico ali dve moke.

    Beri dalje (45 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hrenova omaka z belim fižolom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. marec 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g belega fižola
    1 dl olivnega olja
    3 žlice naribanega hrena
    sol
    poper
    limonin sok

    Priprava:

    Odcedite fižol in ga pretlačite, med mešanjem mu dodajajte olivno olje. Ko je fižol z oljem spremenjen v homogeno zmes mu dodajte še nastrgan hren, sol, poper in limonin sok. Vse skupaj dobro premešajte in po okusu dodajte še nariban hren.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  


     Mesečni horoskop  

    Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

    Klikni za ogled horoskopa

     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Deli optimizem...  

       Če so vam
       pozitivke.net
    všeč?

       In jih imate res, res radi.
       Potem je prišel čas,
       da zanje poveste
       tudi svojim prijateljem.

       Vaš e-naslov:
     
     

       Prijateljev e-naslov :
     
     

       


     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 42

     Vreme  

    Vreme
    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli

     Podpirajo nas  

    Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


    TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo




    Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2017 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,91 seconds