NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

5 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

  • Prihodnost deževn...
  • Modri planet umira

  • TRACKBACKS zadnja 2 dni

    Ni novih trackback komentarjev

    POVEZAVE zadnja 2 tedna

    Ni nedavnih novih povezav

     Aktualno  


     Mesečni koledar  
    Dogodki te strani

    nedelja 22-jan
  • Srečanje z Bracom v Ljubljani

  • ponedeljek 23-jan
  • Pogovori, Kockamodrosti.si

  • sreda 25-jan
  • Zanimivo predavanje - O delu in novih praktičnih znanjih dr. Grigorija Grabovoja

  • četrtek 26-jan
  • Banja Vrućica - Zdravstveni turistični center v srcu narave

  • sreda 01-feb
  • Zanimivo predavanje - O delu in novih praktičnih znanjih dr. Grigorija Grabovoja

  • četrtek 02-feb
  • Sprostitvena meditacija

  • petek 03-feb
  • 3. festival Dao yah - (Življenjska obdobja in zdravje - telesno in duševno)

  • sobota 11-feb
  • NOVA JAZ- dvodnevna transformativna delavnica po metodi Louise Hay

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Enolončnica iz leče Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 15. januar 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    250 g oprane leče
    1 čebula
    2 stroka česna
    3 - 4 korenčki
    malo gomoljne zelene
    pločevinka pelatov
    majaron
    timijan
    lovorov list in malo peteršilja
    sol in poper
    klobasa po okusu
    balzamični kis

    Priprava:
    Čebulo prepražite, dodajte na kocke narezano korenje, česen in zeleno ter pražite nekaj časa, da korenje spremeni barvo. Dodajte lečo in paradižnik, začinite z začimbami in zalijte z vodo ali zelenjavno jušno osnovo.

    Beri dalje (54 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Tunina solata z rižem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 15. januar 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g tune iz pločevinke (naravna ne v olju)
    150 g riža
    200 g majoneze
    30 g kaper
    1 dl belega vina ali prošeka
    3 trdo kuhana jajca
    200 g korenine zelene
    80 g kislih kumaric
    70 g oliv, polnjenih s papriko
    1 limona
    malo sveže bazilike
    sladke svež paradižnk
    sesekljan peteršilj
    hladno stiskano olivno olje
    sol, poper

    Priprava:
    Tuno vzemite iz pločevinke in jo denite v cedilo, da se dobro odcedi. Riž skuhajte na zob in ga ohladite s hladno vodo nato pa dobro odcedite. Zeleno očistite, jo narežite na trakove in na kratko pomočite v limonin sok. Nato jo skuhajte. Kuhano zeleno ponovno denite v limonin sok dokler ne postane temna.

    Beri dalje (108 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Frtalja s koromačem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 15. januar 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 velika jajca
    sol in poper
    moka
    za dve pesti sesekljanega zelenja koromača in drugih svežih zelišč
    olivno olje za v ponev

    Priprava:
    Jajca razžvrkljajte s soljo in mlekom. Če želite še posebej mehko frtajo potem posebej stepite rumenjake in beljake v čvrst sneg. Dodajte toliko moke, da je celotna zmes gostejša kot tista za palačinke. Pustite stati toliko časa, da pripravite vse začimbe in jih sesekljate.

    Zelišča vmešajte v zmes in jo nato popecite na ogreti pečici, ki ste jo predhodno naoljili. Tako specite palačinkam podobne »omlete« in jih postrezite kot lahko kosilo ob sezonski solati in juhi po okusu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Primorski toč z njoki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 15. januar 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 klobasa
    1 velika rdeča čebula
    1 žlica masti
    dl rdečega vina
    žlica moke
    žlica pasiranega paradižnika
    njoki

    Priprava:
    Na masti popecite sesekljano čebulo in narezano klobaso. Posebej umešajte vino z moko ter paradižnikom ter vse skupaj pokuhajte med nenehnim mešanjem. Zavrite slano vodo in skuhajte njoke – ko priplavajo na površje so kuhani.

    Vlijte v zapečeno čebulo in klobaso ter na zmernem ognju premešajte. Začinite po okusu  - zelo dober je majaron.  Toč prelijte preko njokov ter po okusu posujte z ribanim parmezanom.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ravioli z blitvo in sirom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 8. januar 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    150 g mehke bele moke
    150 g pšeničnega zdroba
    2 večji jajci
    ščepec soli
    1 žlica olivnega olja

    Nadev:
    500 g blitve
    sol in poper
    250 g ricotte
    1 strok česna
    malo pekoče paprike
    1 večje jajce
    100 g svežega naribanega parmezana

    Omaka:
    1 rdeča čebula
    maalo olivnega olja
    1 kg paradižnika – sladkega
    sol in poper
    svež nasekljan peteršilj

    Beri dalje (169 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Špageti na kitajski način Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 8. januar 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    200 g špagetov
    200 g šampinjonov
    2 stroka česna
    100 g korenja
    200 g bučk
    200 g pora
    100 g špinače
    100 ml olivnega olja
    100 ml sojine omake
    1 žlička ingverja
    1 žlička vegete

    Priprava:
    Zelenjavo očistite in operite. Por in bučke narežite na tanke rezance, šampinjone narežite na lističe, česen sesekljajte, korenje narežite na krajše rezance. Špagete skuhajte na trdo in jih malo zalijte z oljem, premešajte ter pustite na toplem.

    Beri dalje (98 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    File lista na mlinaričin način Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 8. januar 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    6-7 manjših filejev lista
    mleko
    ostra moka
    Omaka:
    2 žlici masla
    limonin sok
    2 žlici sesekljanega peteršilja
    sol

    Priprava:
    Fileje lista namočite v mleko in jih po nekaj časa povaljajte v moki. Moko stresite ribo položite v ponvico kjer ste močno segreli maslo. Fileje spečemo iz obeh strani dokler ne postanejo zlate barve in jih nato solite.

    Ko je riba spečena jo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte s peteršiljem in jo prelijte z maslom v katerem se je pekla. Po želji dodajte malo svežega masla in nekaj kapljic belega vina. Servirajte s priljubljeno prilogo in sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Kulaška juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 8. januar 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    2 jajci
    150 g moke
    ščepec soli
    1 beljak
    1 ½ l jušne osnove
    1 žlica masla
    ½  žličke vegete
    nasekljan peteršilj
    koper

    Nadev:
    100 gr mletega mesa
    sok 1 rdeče čebule
    sol
    poper

    Beri dalje (143 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hrana, ki zdravi (in spominja na telesne organe) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    četrtek, 5. januar 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Valerija Hozjan


    Zelenjava oziroma sadje nosi v sebi vzorec, ki je podoben telesnemu organu ali fiziološki funkciji telesa. Ta vzorec deluje kot znamenje ali znak in hrani ter zdravi telesne organe.

    Oglejmo si nekaj teh podobnosti in blagodejnih koristi.

    Beri dalje (505 besed) 1 komentarjev.   
    Zadnjikrat komentirano: 01.06.17 @ 19:52 z AnaH 
    | More

    Zdravo prehranjevanje zahteva ogromno časa in denarja? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    sreda, 4. januar 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Pozitivke

    Vzemite si en obrok, ki vam je klasčen in potem si vzemite alternativo: zelenjavno različico in preračunajte koliko ste za oba obroka porabili. Naprimer rižota s piščanecem, ali zelenjavna rižota. Po zelenjavni rižoti ste lačni? Količinsko je lahko pojeste več kot navadne to je prvo, drugo vam je sigurno ostal še kakšen evro(glede na mesno rayličico) za bučno juico za predjed.

    Danes je vsega preveč tudi v prehrani, preveč jemo, preveč mesa, preveč mlečnih izdelkov, preveč mok, da o sladkorju sploh ne govorim. Če mi jemo toliko kot naše telo resnično potrebuje in hrano ki jo telo potrebuje: ne bomo zapravili več denarja , kvečjemu manj.

    Beri dalje (557 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Uporabljajte ponev iz litega železa in ne iz teflona Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 2. januar 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Valerija Hozjan

    Ponev iz litega železa je pred iznajdbo teflona, poznano rakotvorno spojino, služila kot površina za kuhanje proti sprijemanju. Medtem ko teflonske ponve izgubijo svojo najboljšo lastnost že v roku dveh let, postaja dobra stara ponev iz litega železa z leti vedno boljša.

    Dolgoživost je tista, ki daje litemu železu status odličnega in “zelenega” kuhinjskega pomočnika. Predstavljajte si, da vam posode za kuhanje ne bi bilo potrebno nikoli več zamenjati. Res je, da morate posodo iz litega železa vzdrževati nekoliko bolj kot njihove kemično izpopolnjene dvojnike, vendar jo bodo lahko uporabljali vaši otroci in celo njihovi otroci. Poleg neverjetne dolgoživosti in trpežnosti, ki jo ponuja ponev iz litega železa, njena gostota in teža enakomerno razporedita in vzdržujeta vročino; tako lahko kuhate tudi na majhnem ognju.

    Beri dalje (268 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Musaka iz bučk in starega kruha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 1. januar 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    6-8 jajc
    200 g ricotta sira ali mladega sira
    100 g ribanega parmezana
    pekoča paprika ali tabasco…
    sol
    1 žličke sveže mletega popra
    750 ml naribanih bučk
    4-5 svežih paradižnikov
    sesekljan peteršilj
    4 velike rezine starega kruha
    olivno olje

    Priprava:
    Segrejte pečico na 170 stopinj. V večji posodi zmešajte jajca z ricotto dokler ne dobite gladke zmesi, dodajte parmezan, pekočo papriko ali tabasco ter začinite s soljo in poprom. Nasekljajte paradižnik ter ga odcedite, dodajte peteršilj in naribane bučke ter vse skupaj zmešajte v jajčno zmes.

    Beri dalje (67 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Paprike s sirom in mladim krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 1. januar 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4-5 paprik
    5-6 krompirjev
    300 g sira
    2 kozarčka kisle smetane
    3 jajca
    olje po potrebi

    Priprava:
    Paprike očistite in jih od znotraj posolite. Sir naribajte in mu dodajte jajca, kislo smetano ter 5 žlic olja, vse skupaj premešajte in napolnite paprike. paprike denite na pomaščen pekač. V ostanek mase iz sira narežite krompir, dodajte svež sesekljan peteršilj ter nanj posujte malo paprike v prahu.

    Vse skupaj denite v pečico ter pecite dokler ne dobi zlato rjave zapečeno barvo. Paprike pred pečenjem raje zaprite z zobotrebcem, da se vam sir ne razlije ven.  Postrezite s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Juha iz pečenega krompirja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 1. januar 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    2 večja krompirja
    500 ml zelenjavne osnove
    250 ml mleka
    1 glavice manjše cvetače
    1 čebula
    sol in poper
    3-4 rezine pancete
    nariban sir
    kisla smetana

    Priprava:
    Krompir olupite in ga narežite na krhlje ter ga popecite v pečici pri 200 stopinjah. Pecite ga okoli 30-40 minut. Panceto narežite na kockice in popražite, da postane hrustljava Položite jo na kuhinjsko papirnato krpo.

    Beri dalje (63 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pastičo iz tunine Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 1. januar 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    75 dag tunine
    6 strokov česna
    4 dl belega slajšega vina
    1 dl vinskega kisa
    3 žlice moke
    2 žlici sladkorja
    2 klinčka
    2 dl olivnega olja
    poper in sol

    Priprava:
    Ribe operite, posušite in narežite na zrezke. Zrezke nato povaljajte v moko in na vročem olju na hitro popecite iz obeh strani (30 sekund po vsaki strani).

    Nato zrezke tune odložite v posodo in jih posujte s sesekljanim česnom, zalijte s kisom, oljem, soljo, poprom ter na koncu dodajte strte klinčke. Na zmernem ognju kuhajte okoli 1 ure ter dodajajte posladkano vino.

    Beri dalje (22 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Koruzni njoki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 26. december 2016 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    400 g koruzne polente
    ½ žličke soli
    4 velike žlice olja
    800 ml vode
    1 jajce
    150 g koruzne moke

    Priprava:
    V vodo denite sol ter jo zakuhajte, dodajte olje ter zmanjšajte temperaturo. Nato v vodo dodajte polento ter mešajte dokler se zmes ne zgosti. Pustite, da se ohladi. Ko je zmes dovolj hladna vanjo vmešajte jajce ter postopoma dodajajte moko. Zamesite testo.

    Razdelite na 4 dele ter razvaljajte v rulade, ki jih z nožem narežite na debelino 1 cm (naredite manjše njoke). V večjo posodo denite vodo in sol ter jo zavrite. Ko zavre vanjo denite njoke in jih kuhajte okoli 5 minut. Postrezite jih ob izbrani glavni jedi. Njoke lahko tudi zamrznete in skuhate drugič. Okusni pa so tudi, ko so hladni.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Polpeti iz ohrovta Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 26. december 2016 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg ohrovta
    strok česna
    1 žlica vegete
    2 žlici olivnega olja
    1 jajce
    100 g sira Ementalarja
    30 g krušnih drobtin
    poper
    olje za praženje

    Priprava:
    Glavico ohrovta prerežite na pol in odstranite koren. Nato ohrovt narežite na široke rezance. Kuhajte ga v osoljeni vodi dokler se ne omehča (okoli  15 minut). Dobro ga odcedite ter drobno sesekljajte.

    V sesekljan ohrovt vmešajte sesekljan strok česna, vegeto, olivno olje, jajce, nariban sir, krušne drobtine in poper. Zmes premešajte ter oblikujte polpete, ki jih še enkrat povaljajte v drobtinah. Specite jih v vročem olju dokler ne dobijo zlato rjave barve. Poleg ponudite še prilogo po želji in sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pita iz jajčevcev Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 26. december 2016 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    ½ kg tankih listov testa za pite
    1 kg jajčevcev
    5 jajc
    1 lonček kisle smetane
    1 žlica vegete
    mleti črni poper
    1 vrečka pecilnega praška
    ½ kozarčka olja
    sesekljan peteršilj
    1 kozarček mineralne vode

    Priprava:
    Jajčevce operite in jih olupite. Narežite jih na kockice in popecite. Dodajte mu vegeto, jajca vmešana s smetano, pecilni prašek, poper, olje in sesekljan peteršilj. V pekač denite 2 naoljeni plasti testa (vlečeno) ter nadev, ponovno naoljeno testo in nadev ter to ponovite tolikokrat, da porabite vse testo.

    Na koncu na vrhu naj bo testo. Pečico ogrejte na 200°C in vanjo porinite pekač, ki ga pred pečenjem zalijte z mineralno vodo. Pecite 30 minut  - po vrhu mora biti rumeno hrustljavo zapečeno.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zdrobov užitek Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 26. december 2016 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4 dl mleka
    1 žlica rjavega sladkorja
    1 žlica belega ruma
    3-4 žlice zdroba
    3 žlice ribanega kokosa
    Temni del:
    4 dl mleka
    1 žlice rjavega sladkorja
    100 g temne čokolade
    3-4 žlice zdroba
    1 žlica belega ruma
    Ananasov kompot
    riban kokos za posip

    Priprava:
    Očistite ananas iz kompota in ga po potrebi narežite na majhne kockice. Pristavite mleko za kuhanje ter vanj vsujte sladkor in rum. V vroče mleko zamešajte zdrob ter med mešanjem skuhajte ter dodajte riban kokos.

    Beri dalje (89 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zakaj je vse manj pravih moških? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    torek, 20. december 2016 @ 12:24 CET
    Uporabnik: Sonce

    Ko estrogen ni več samo ženska težava ... 
    Ko slišimo besedo estrogen, pomislimo na žensko telo. Ta hormon, ki smo ga dolgo časa označevali za ženski hormon, pa imajo tudi moški. Povzroča moške prsi, povečan trebuh in ja, žal tudi nizek libido. 

    ... in ga je odločno preveč
    Danes ima povprečen moški od 15 do 50 % manjši nivo testosterona kot pred 50 leti, na ta račun pa se je povečal nivo estrogena. Temu lahko rečemo prava epidemija! Prizadeti so predvsem moški po 30. letu.

    Beri dalje (140 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Kolač iz suhih sliv/fig Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. december 2016 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestvine:
    200 g suhih fig/fig
    3 jabolka
    6 žlic rjavega sladkorja
    3 jajca
    6 dl moke
    1 žlička sode bikarbone
    125 g masla
    1 dl mleka
    ščepec soli
    1 žlica žganja
    Premaz:
    300 g slivovega džema
    stepena sladka Smetana
    sadje po okusu

    Priprava:
    Sesekljajte suhe slive in jih zmešajte z žlico žganja. Stopite maslo v mleku in rahlo ohladite. Presejte moko s sodo bikarbono. Olupite in naribajte jabolka. Penasto zmešajte jajca in sladkor in malo soli, nato počasi dodajajte moko s sodo in maslo z mlekom.

    Beri dalje (42 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine na milanski način Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. december 2016 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    polovica manjše čebule
    150 g mesne slanine ali pizza šunke
    1 večji korenček
    ena pest graha
    pasiran paradižnik (cca. 250 g)
    sir
    sol
    poper
    strok česna
    bazilika in origano
    parmezan

    Priprava:
    Na olju prepražite čebulo, ji dodajte na kocke narezano mesno slanino (ali šunko). Za tem dodajte na kocke narezan korenček in pest graha, premešajte ter zalijte z nekaj vode. Kuhajte cca. 10 minut in dodajte pasiran paradižnik (cca. 250 g) ter začinite z zgoraj navedenimi začimbami. Če je omaka pregosta, dodajte še malo vode. Kuhajte še nekje 15 minut. Ko je omaka kuhana, dodajte v omako še nekaj kockic sira. Omako prelijte po kuhanih špagetih in potresite s parmezanom. Postrezite s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Tagliatelle v špinačni omaki s piščančjimi kroglicami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. december 2016 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    400 g mletega piščančjega mesa
    1 žlička vegete
    1 žličke popra
    50 g naribanega parmezana
    3 stroki česna
    Omaka:
    1 paketek zmrznjene špinače (400 g)
    3 dl creme fraiche
    2 stroka česna
    1,5 dl piščančje juhe
    2 dl ribanega parmezana
    sol in poper
    500 g tagliatelle

    Priprava:
    Vzemite piščančje mleto meso in mu dodajte sesekljan česen, vegeto, poper, parmesan in vse skupaj premešajte. Oblikujte majhne kroglice, ki jih popecite na vročem olju. Pečene denite na toplo. V isti ponvi kot ste pekli kroglice iz piščančjega mesa denite odcejeno nasekljano špinačo in ji dodajte sesekljan česen in creme fraiche, med mešanjem dodajte še piščančjo juho ter poper in sol.

    Beri dalje (33 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  


     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Deli optimizem...  

       Če so vam
       pozitivke.net
    všeč?

       In jih imate res, res radi.
       Potem je prišel čas,
       da zanje poveste
       tudi svojim prijateljem.

       Vaš e-naslov:
     
     

       Prijateljev e-naslov :
     
     

       


     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 64

     Vreme  

    Vreme
    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli

     Podpirajo nas  

    Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


    TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo




    Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2017 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,90 seconds