NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

2 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

  • Snežne strmine
  • Uničujoča kritika [+4]
  • Iz prispevka za o...

  • TRACKBACKS zadnja 2 dni

  • Naša božanska luč i...

  • POVEZAVE zadnja 2 tedna

    Ni nedavnih novih povezav

     Aktualno  


     Mesečni koledar  
    Dogodki te strani

    petek 24-mar
  • Vodena kvantna meditacija

  • nedelja 26-mar
  • 4 tedenski Skupinski Izziv - Revitalizirajmo Se!

  • ponedeljek 27-mar
  • Pogovori, Kockamodrosti.si - Brez vstopnine

  • sreda 29-mar
  • Jaz - bitje svetlobe

  • nedelja 02-apr
  • 4 tedenski Skupinski Izziv - Revitalizirajmo Se!

  • sobota 08-apr
  • SU Healing Izobraževanje

  • nedelja 09-apr
  • 4 tedenski Skupinski Izziv - Revitalizirajmo Se!

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Raven trebušček: S temi živili preženite napihnjenost Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    torek, 21. marec 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Pozitivke

    Katera živila so odlična za prebavo in s tem za raven trebušček?
    Nutricistka Cassandra Barns je za Daily Mail povedala, da lahko s hrano vplivate na izgled vašega trebuščka. Seveda je pomembna tudi telovadba, a na našo napihnjenost največ vpliva prav hrana.

    Česen
    "Česen je naraven antibiotik in je zelo anti-glivičen. Zato vaše telo varuje pred slabimi glivicami," je povedala Cassandra.

    Beri dalje (183 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Regratova solata Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. marec 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    25 dag regrata
    6 drobnih krompirjev
    4 jajca
    12 dag pancete
    olivno olje
    kis
    sol

    Priprava:
    Krompir operite in skuhajte v lupini. Jajca trdo skuhajte. Regrat očistite, operite in osušite. Panceto narežite na trakove in jo na kapljici olja hrustljavo popecite v ponvi.

    Jajca in krompir olupite. Jajca narežite na četrtine ali polovičke, krompir narežite na rezine. Regrat pokapajte z olivnim oljem in kisom, solite in zmešajte. Dodajte krompir in jajca ter potresite s panceto.

    Nasvet:
    Solati lahko dodate tudi mocarelo ali mlad kozji sir, v olju vložene in odcejene suhe paradižnike, pest rukole …

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Mini pica v petih minutah Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. marec 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 štručka
    olivno olje
    hitro topljivi sir
    šunka ali salama
    paradižnik
    kečap
    origano

    Priprava:
    Razpolovite štručko in jo pokapajte z olivnim oljem. Nanjo naložite nekaj rezin salame oz. druge sestavine, ki jih imate pri roki. Po vrhu razporedite nariban sir, ki je hitro topljiv. Dodajte paradižnik in kečap ter izdatno posujte z origanom.

    Če so brbončice že neučakane, segrejte mini pico v mikrovalovni pečici. V minuti bo sir stopljen, slastni prigrizek pa nared. Lahko jo pogrejete tudi v navadni pečici, čeprav bo trajalo malo dlje.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hrenova omaka Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. marec 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 lonček jogurta
    1 žlica smetane
    2 žlici nastrganega hrena
    1 žlica limoninega soka
    sol in beli poper po okusu

    Priprava:
    Vse sestavine zmešajte v lončku. Poljubno solite in shranite čez noč v hladilniku. Premešajte in postrezite k velikonočnim jedem. Hrenova omaka se prileže tudi na koščku popečenega kruha.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Čemaževa juha s krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. marec 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    žlica masla
    šopek čemaža
    60 dag krompirja
    sol
    voda

    Priprava:
    Čemaž drobno sesekljajte. V loncu razpustite maslo, dodajte čemaž in ga popražite. Medtem, ko se čemaž praži, olupite in na manjše koščke narežite krompir. Stresite ga na čemaž, solite in vse skupaj zalijte z vodo.

    Ko je krompir kuhan, ga pretlačite s tlačilko (ne preveč, naj ostanejo še majhni koščki) in juho postrezite s popečenim kruhkom. Kruhek pripravite tako, da ga narežete na kockice in jih popražite na maslu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Gratinirani šparglji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 12. marec 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg špargljev
    80 g masla
    1 žlička sladkorja
    8-10 odrezkov kuhane šunke
    150 g gaude
    2 žlici ribanega parmezana
    1 žlica vegete

    Priprava:
    Olupite spodnji del špargljev, operite jih ter porežite na isto višino. Zvežite jih v sveženj ter denite kuhati v visok lonec za kuhanje v katerega denite vodo, sol in 20 g masla z vegeto. Kuhajte jih 15-30 minut (odvisno od debeline in vrste – zeleni so kuhani hitreje).

    Kuhane odcedite ter po 3 naenkrat zavijte v rezino šunke. Zložite jih v namaščen pekač, dodajte nekaj tekočine v kateri so se kuhali. Posujte jih z ribanim sirom in parmezanom. Po površini razporedite lističe masla ter jih zapecite v vroči pečici pri 220°C okoli 15 minut.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sojini odrezki v gobovi omaki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 12. marec 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    100 g sojinih zrezkov
    4 žlice olja
    120 g čebule
    250 g gob (svežih, zamrznjenih ali v slanici)
    2 žlički vegete
    ½ žličke popra
    ½ žličke kurkume
    ½ žličke ingverja
    200 ml vode
    50 g kikirikijev
    1 žlička koruznega škroba

    Priprava:
    Pripravite sojine zrezke. na olju popecite čebulo in nasekljane gobe Dodajte še vegeto, poper, kurkumo, ingver in 50 ml vode. Kuhajte 10 minut. V to omako denite sojine zrezke, oluščen kikiriki, vegeto, zmešan škrob s preostalo vodo ter kuhajte med mešanjem še 2 minuti. Nato pokrijte in pustite še 10 minut.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ocvrte palačinke Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 12. marec 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Testo:

    4 jajca
    500 ml vode
    500 ml mleka
    malo soli
    moka po potrebi
    malo sladkorja
    Nadev:
    300 g mletega mesa
    1 glavica čebule
    2-3 stroki česna
    sol in poper
    začimbe po okusu
    2 kuhani jajci

    Priprava:
    Vse navedene sestavine zmešajte in naredite dokaj tekočo zmes za palačinke. Čebulo sesekljajte in popražite, dodajte meso in ga zmešajte dokler se ne speče nato dodajte vse navedene sestavine in na koncu vmešajte še nasekljani kuhani jajci. Palačinke napolnite z nadevom in zvijte. Povaljajte jih v moki, nato v jajcih in na koncu popecite v segretem olju. Poleg ponudite sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sirovi štruklji z bučkami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 12. marec 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Testo:
    1 kg ostre bele moke
    1 žlička soli
    60 ml olja
    2 jajci
    400 ml mlačne vode
    Nadev:
    1 kg sveže skute
    2 jajci
    200 ml kisle smetane
    1 žčička soli
    2 srednje veliki bučki
    Premaz:
    200 ml kisle smetane
    100 ml sladke smetane
    100 g masla

    Priprava:
    Moko premešajte s soljo, oljem, stepenimi jajci in mlačno vodo. Umesite gladko testo. Iz testa oblikujte 3 kroglice in jih premažite z oljem, da se ne naredi skorjica ter pokrijte s čisto krpo ter pustite okoli 30 minut. Medtem premešajte skuto z jajcema, kislo smetano in soljo V zmes dodajte naribane bučke, ki ste jim predhodno odcedili odvečno vodo.

    Beri dalje (97 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Majoneza?! Občasno brez slabe vesti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    sobota, 11. marec 2017 @ 15:17 CET
    Uporabnik: Sonce

    Med potrošniki velja majoneza za nezdravo živilo, ki ga je pametno črtati z jedilnika. Tokrat so na ZPS v okviru tržnega pregleda preverili sestavo 11 majonez blagovnih in trgovskih znamk ter pregledali njihov prehranski profil. Majoneza je resda energijsko bogato živilo, ki vsebuje veliko maščobe, a če jo uživamo v sklopu uravnotežene prehrane z veliko sadja in zelenjave ter prehranskih vlaknin, si jo lahko občasno privoščimo brez slabe vesti.

    Najmanj 70 odstotkov maščobe
    Pogled na seznam sestavin odkrije, da je majoneza po večini narejena iz olja. Kar 65 do 80 odstotkov majoneze sestavlja olje; najbolj pogosto je uporabljeno sončnično, ponekod pa sončnično olje nadomestijo z repičnim. Jajčni rumenjak in voda sta druga in tretja sestavina na seznamu. Sledijo še kis in gorčica ter začimbe.

    Beri dalje (144 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Prosene pleskavice Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 5. marec 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    100 g prosa
    1 manjša rdeča čebula
    1 strok česna
    450 ml vode
    1 večje korenje
    1 bučka
    50 g trdega ribanega sira (parmezan)
    sol
    poper
    peteršilj
    olje
    malo limonine lupinice

    Priprava:
    Na malo olja popražite sesekljano čebulo. Dodajte ji proso in pražite še kakšnih 30 sekund. Nato zalijte z vodo, stisnjen česen ter pol žličke soli. Kuhajte na srednjem ognju okoli 20 minut, da dobite gladko zmes podobno polenti.

    Beri dalje (54 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Špinačna omleta v paradižnikovi omaki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 5. marec 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 jajca
    200 g špinače
    1 žlica vegete
    1 žlica masla
    poper
    1 žlica peteršilja
    150 g pelatov
    1 veliki žlici sira
    1 strok česna
    1 žlica mlete paprike
    1/2 žličke čilija
    1 žlica peteršilja
    sol in poper

    Priprava:
    Špinačo prelijte vročo vodo, da uveni in jo nato nasekljajte na drobno. Stolcite jajca, dodajte začimbe in vmešajte špinačo. V ponev denite nekaj olja in popražite sesekljan česen ter nato dodajte pelate ter pražite 3-4 minute, dokler tekočina ne izpari. V večjo posodo denite maslo ter jajca s špinačo ter popražite na majhnem ognju.

    Beri dalje (53 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine s tunino omako Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 5. marec 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    300 g testenin
    1 konzerva tune v oljčnem olju
    1 rdeča čebula
    3 koreni peteršilj
    sok limone

    Priprava:
    Skuhajte testenine v osoljeni vodi. Med kuhanjem popražite sesekljano čebulo da se omehča in postekleni. Nato v čebulo vmešajte naribano korenje, začimbe ter premešajte. Na koncu praženja dodajte še sesekljan peteršilj. Nato vmešajte še tuno in popražite. Skuhane testenine odcedite in vmešajte v omako, poleg vmešajte še limonin sok. Postrezite s solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Jagodni kefir Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 5. marec 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    100g jagod
    250ml Kefirja 1,5 m.m.
    sladilo

    Priprava:
    Jagode zmečkamo in zmešamo s kefirjem. Osladimo po okusu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Svinjska mast in oljčno olje enakovredna Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    petek, 3. marec 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Pozitivke

    Čeprav se je svinjska mast v naši tradicionalni kuhinji uporablja že stoletja, smo jo kar naenkrat zavrgli, zaradi sodobnega prepričanja, da je nezdrava, da redi.

    Da je svinjska maščoba po krivici zapostavljena, je prepričan strokovnjak za prehrano, trener, svetovalec in sodelavec Fitnes zveze Slovenije Mario Sambolec, ki pravi, da sta si svinjska mast ter oljčno olje (pod mikroskopom) v marsičem podobna, da sta kot brat in sestra: "Ko hvalimo oljčno olje zaradi ugodnega vpliva na holesterol in zaščite našega srce ožilja pred boleznijo, govorimo o učinkih oleinske maščobne kisline, ki je v podobnem deležu predstavljena tudi v masti," poudarja.

    Beri dalje (318 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Kaneloni s špinačo in sirom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. februar 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    8 kanelonov
    300 g skute
    300 g špinače
    50 g narezane, kuhane šunke
    muškatni orešček
    maslo
    sol in poper

    Priprava:
    Špinačo očistite, operite in v nekaj minutah podušite na malo masla. Ko se špinača malo ohladi, jo nasekljajte ali zmeljite s paličnim mešalnikom ter začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

    Dodajte skuto in mešajte, dodajte dve žlici parmezana. Napolnite kanelone in jih zložite v pekač. Prelijte jih s preostalo mešanico špinače in skute. V pečici pecite 20 minut na 180 stopinjah.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Velikonočna pogača Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. februar 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    600 g moke
    3 jajca
    150 g sladkorja
    3 vanilijevi sladkorji
    7 dag stopljenega masla
    1 svežikvas
    pol vrečke suhega kvasa
    pomarančna in limonina lupinica
    sok pomaranče
    3 žlice ruma
    2 žlici rožne vode z aromo hruške

    Priprava:
    V posodi na pari zmešajte 3 rumenjake in sladkor z vanilijevim sladkorjem (zmes mora biti topla), dodajte liker in lupinice pomaranče in limone ter na koncu še sok pomaranče. neprenehoma mešajte. Nato dodajte še stopljeno maslo in narahlo premešajte. v posebno posodo denite jajčno zmes in ji počasi dodajajte moko, sol, dvignjeni kvasec, suhi kvas ter premešajte.

    Beri dalje (196 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sardine po Italijansko Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. februar 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    600 g sardin ali sardel
    15 - 20 češnjevih paradižnikov
    2 stroka česna
    šopek peteršilja
    4 žlice dobrega olivnega olja
    origano
    sol
    poper

    Priprava:
    Sardinam odstranite drobovje in jih operite. Nato jih dobro posušite s pomočjo kuhinjske krpe. Naložite jih v z olivnim oljem namaščeno nepregorno posodo, dodajte paradižnike in vse skupaj potresite s sesekljanim česnom, sesekljanim peteršiljem, soljo, poprom in origanom.

    Po vrhu pokapljajte s preostalim oljem. Pecite v pečici pri 175 stopinjah cca. 20 minut. pri nakupu paradižnika pazite, da le ta diši po paradižniku ter da je po možnosti okusen in sladek. Izogibajte se Holandskega ali Nizozemskega paradižnika, ki nima okusa.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ričet Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 26. februar 2017 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    30 dag ješprenja
    4 suha svinjska rebrca
    1 jogurt lonček fižola
    2 žlici olja
    1 čebulo
    2 papriki
    1 paradižnik
    1 por
    1/4 rumene kolerabe
    2 krompirja
    kumina
    lovor
    zelena
    vegeta
    par zrnc popra
    1 korenje

    Beri dalje (86 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hrana, ki jo lahko grizljate brez slabe vesti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 20. februar 2017 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Pozitivke

    Piše: Tili Kojić v Vivi www.viva.si

    Čeprav je porcija hrane, ki jo uživamo, zelo pomembna za ohranjanje telesne teže, obstajajo zdrava živila, ki vas lahko nasitijo, bogata pa so z vitamini in minerali. Pa ne govorimo o zeleni solati brez soli in kisa, temveč o okusnih zalogajih, ki jih lahko mirno grizljate brez slabe vesti.

    1. Pokovka – verjeli ali ne, je to ena najbolj zdravih in najmanj kaloričnih grickalic, kar jih je. Pri tem ne mislimo tistih z okusom masla ali sira, marveč na klasična zrna koruze pokovke, ki jih sami razpokate v ponvi z nekaj kapljicami olja in jih osolite. Pokovka vsebuje minimalno kalorij in veliko vlaknin, ki so dobre za prebavo. Če jih želite dodatno začiniti, dodajte malce paprike v prahu, čilija ali popra.

    Beri dalje (214 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Špinačni quiche Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. februar 2017 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    250 g moke
    120 g masla
    2 jajci (eno celo in rumenjak)
    malo soli
    malo pecilnega praška

    Nadev:
    12 glavice rdeče čebule
    olivno olje
    300 g sveže sesekljane špinače
    220 g mozzarelle
    30 g kisle smetane
    2 jajci
    sol in poper
    peteršilj
    vegeta

    Beri dalje (140 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Porova juha s krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. februar 2017 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    300 g pora
    300 g krompirja
    1 čebula
    40 g masla
    1 dl sladke smetane
    1 žlica olivnega olja
    1 l piščančje osnove
    1 žlica limoninega soka
    sol
    1 vejica peteršilja
    1 lovorjev list

    Priprava:
    Operemo in na drobno narežemo por, čebulo ter peteršilj. V loncu razpustimo maslo, dodamo olivno olje ter prepražimo por in čebulo. Posolimo in dodamo lovorov list. Pokrito dušimo 10 do 15 minut. V drugi posodi zavremo piščančjo osnovo in odstavimo.

    Beri dalje (69 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine z inčuni Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 19. februar 2017 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    260 g špagetov, linguinov…
    40 g soljenih inčunov
    2 žlici olivnega olja
    pol glavice manjšega česna
    1 rdeča mleta paprika
    1 žlička mletega suhega origana
    1 ščepec soli
    1 šopek svežega peteršilja

    Priprava:
    Inčune očistite večjih koščic ter iz njih ostrgajte odvečno sol Nato jih nasekljajte kar se da na drobno ter prepražite na vročem olju, dokler se skoraj ne stopijo v njem. Malo preden so gotovi dodajte nasekljan česen, ki ste ga narezali tako, na tanko, da se vidi skozenj.

    Zmes se bo zgostila in nastala homogena. Nato skuhajte testenine in jih 3 minute preden so gotove denite v pripravljeno omako. Vse skupaj zmešajte dodajte nekaj vode v kateri so se testenine kuhale ter med mešanjem dodajte papriko, origano in peteršilj.. Ko so testenine kuhane na zob jih vroče postrezite s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  


     Mesečni horoskop  

    Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

    Klikni za ogled horoskopa

     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Deli optimizem...  

       Če so vam
       pozitivke.net
    všeč?

       In jih imate res, res radi.
       Potem je prišel čas,
       da zanje poveste
       tudi svojim prijateljem.

       Vaš e-naslov:
     
     

       Prijateljev e-naslov :
     
     

       


     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 80

     Vreme  

    Vreme
    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli

     Podpirajo nas  

    Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


    TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo




    Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2017 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,21 seconds