NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

6 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

  • Kaj vaš smeh govo... [+3]
  • Na grajskem dvoru [+2]
  • Politika

  • TRACKBACKS zadnja 2 dni

  • Slovenska agrohom...

  • POVEZAVE zadnja 2 tedna

    Ni nedavnih novih povezav

     Aktualno  


     Mesečni koledar  
    Dogodki te strani

    sreda 28-jun
  • Srečanje z Bracom v Rogaški Slatini

  • četrtek 29-jun
  • Lent: 29. Folkart (Bot, Cro, Geo)

  • petek 30-jun
  • Predavanje - Odstiranje znanj prednikov

  • sobota 01-jul
  • Izmenjevalnica na prostem

  • nedelja 02-jul
  • Jaka Smerkolj: Vsaka drama je upornica

  • petek 07-jul
  • Srečanje z Bracom v Opatiji

  • sobota 08-jul
  • Srečanje z Bracom v Opatiji

  • nedelja 09-jul
  • Srečanje z Bracom v Ljubljani

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Pečeni džuveč Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 25. junij 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    paradižniki
    glavica rdeče čebule
    paprike
    sol
    pekoča paprika
    kosi piščanca
    riž

    Priprava:
    Odvisno od posode ter števila oseb si pripravite zelejavo. Na dno posode denite olje ter nanj položite paradižnik narezan na kolute. Posolite ga in nanj posujte riž v tankem sloju. Preko riža posujte sesekljano čebulo nato narezano papriko, malo pekoče paprike in spet posolite.

    Na to lahko po okusu denite tudi kose piščančjega mesa in ponovite postopek z zelenjavo. Pecite v pečici pri 160 stopnijah eno uro do uro in pol – odvisno od pečice. Ko je jed lepo zapečena je pečenja dovolj.Poleg lahko ponudite pire krompir.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Kumare s kislo smetano in pečenim jajcem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 25. junij 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    kumare
    kisla smetana
    jajce
    olivno olje
    sol in poper

    Priprava:
    Kumare narežemo in jih malo solimo ter dodamo žlico ali dve kisle smetane. Po okusu nekoliko popramo. Na olju spečemo jajce in postrežemo zraven kumar.

    Obrok je po načelih montignacovega prehranjevanja. Kisla smetana naj bo lahka, in tudi pečeno jajce naj bo malo soljeno. Količine prilagodite številu oseb.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Jajčne testenine z lisičkami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 25. junij 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    40 dag širokih rezancev
    1 žlica masla
    30 dag lisičk
    20 dag gob
    1-2 žlice masla
    2 dl smetane za kuhanje
    1 žlica kisle smetane
    1 strok sesekljanega česna
    1 žlica peteršilja
    sol, poper in orignano

    Priprava:
    Na maslu popražite lisičke in gobe ter jim dodajte smetano in kislo smetano ter kuhajte okoli 3-4 minute. Začinite s česnom, poprom, peteršiljem in origanom. Na malo masla denite skuhne testenine ter vanje vmešajte omako iz gob. Postrezite z ribanim parmezanom.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Fantazijske polnjene bučke Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 25. junij 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4 mlade bučke
    rezine šunke
    tanke rezine gaude sira
    olivno olje
    sol
    Nadev:
    izdolbljeno meso bučke
    2 stroka česna
    2 veliki žlici pasirnega paradižnika
    2 veliki žlici smetane za kuhanje
    5-6 lističev svežega peteršilja
    sol in poper
    olivno olje
    nekaj žlic drobtin

    Priprava:
    Bučke operite in prerežite vzdolžno na pol. Posolite jih in pustite nasoljene dokler ne pripravite nadeva. V visoko posodo dodajte izdolbljeno meso bučke, nasekljan česen, peteršilj, pasiran paradižnik, smetano za kuhanje in malo olivnega olja. Posolite, poprajte in zmes zmešajte s paličnim mešalnikom.

    Beri dalje (96 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Vegetarijanski basmati Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. junij 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 suhi paradižniki
    200 g basmati riža
    100 g sojinih kosmičev
    žlička zelenjavne jušne osnove v prahu
    vrela voda
    3 žlice oljčnega olja
    ½ stebla pora ali manjša čebula
    koriander v prahu
    1 žlica sesekljanega peteršilja
    parmezan

    Priprava:
    Žličko jušne osnove v prahu zmešajte v vrelo vodo in sojinimi kosmiči. Pustite stati 15 minut ali več, da se kosmiči napijejo vode. Por očistite in narežite na kolobarje ali manjše koščke, odvisno od tega, ali imajo naši jedci radi vidne sledove pora. Medtem segrejte olje, dodajte narezan por ali čebulo, rahlo opražite koriander v prahu in posteklenite riž.

    Beri dalje (48 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Koruzna juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. junij 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g koruze
    7 dl vode
    1 piščančji file
    1 čebula
    2 korenčka
    2 žlici koruznega zdroba
    1 jajce
    1 zelenjavna jušne kocka ali jušna osnova

    Priprava:
    Čebulo nasekljajte in jo popražite, dodajte nariban korenček in 400 g koruze, jušno kocko ter vodo. Vse skupaj kuhajte pol ure. Nato vsebino pretlačite oziroma sesekljajte s paličnim mešalnikom. Dodajte na kocke narezano meso in preostalo koruzo (100 g). Povrite, da meso zakrkne in dodajte 2 žlici koruznega zdroba ter stepeno jajce. Juho postrezite z nekaj čilija.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pečene vložene paprike Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. junij 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    Nekaj kilogramov paprike
    2 skodelice po 2,5 dl sladkorja
    1 skodelica po 2,5 dl soli
    nekaj sesekljanega peteršilja
    2 skodelici olja
    3,8 l vode

    Priprava:
    Premešajte vse sestavine – kar je velika količina zato si priskrbite veliko posodo. (Lahko jo spravite v hladilnik, zamrzovalnik... traja zelo dolgo časa). Paprike popecite v pečici okoli 5 minut iz enen in 5 minut iz druge strani.

    Prerećite jih po sredini ter jih zlagajte v vroče posode ter sporti zalivajte z vročo pripravljeno tekočino. Nato jih dobro zaprite  in se pred tem prepričakte, da so paprike dobro namočene v tekočini. Tako pripravljene paprike ohladite počasi in uporabite naslednji dan ali še kasneje – zaprte trajajo zelo dolgo časa.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Špageti s tunino Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 18. junij 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    400 g špagetov
    riban parmezan
    poper in sol
    50 ml belega vina
    peteršilj, drobnjak
    390 g sesekljanega paradižnika
    2 stroka česna
    100 ml olivnega olja
    velika konzerva tunine v lastnem soku ali slanici
    1 žlica vegete

    Priprava:
    V globoko ponev denite na olje razpolovljen česen, ko zadiši ga odstranite ter v olje denite sesekljan paradižnik, vegeto ter sol. Mešajte dokler tekočina ne izpari zatem vmešajte vino, tuno, peteršilj in sesekljan drobnjak ter poporajte. Vse skupaj malo pokuhajte in nato v omako vmešajte napol skuhane špagete, pokuhajte dokler špageti niso skuhani na zob ter vmešajte parmezan. Postrezite s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ajdov močnik z jurčki Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. junij 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    200 g ajdove moke
    2 jajci
    1 čebula
    250 g jurčkov
    maslo
    olivno olje
    sol in poper
    lovor, majaron
    peteršilj

    Priprava:
    V ajdovo moko vlijte razmešani osoljeni jajci. "Usukajte" močnik. V začetku z vilico, nato pa z roko naredimo drobne svaljke in po potrebi dodajajte moko, dokler se zmes ne lepi več. Na žlički masla in olivnega olja popražite čebulo, česen in oprane narezane jurčke. Solite in poprajte.

    V drugi posodi na maslu prepražite pol usukanega močnika, zalijte z vrelo vodo in dodajte ostalo polovico. Dodajte lovor. Kuhajte 15 minut. Zmešajte z jurčki, dodajte majaron in kuhajte še 5 minut. Na koncu posujte s peteršiljem.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Šipnačina juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. junij 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    450 g spasirane špinače
    35 g svežih mladih kopriv
    100 g zmletih lešnikov
    1 l vode
    4 stroki česna
    4 listi žajblja
    1 žlička zelenjavno-kvasne jušne paste
    muškatni orešček
    sol in poper
    olivno olje

    Priprava:
    V kozici segrejte olivno olje in na njem prepražite sesekljan česen. Ko se zlato obarva, primešajte sesekljane liste žajblja, da zadišijo. Dodajte spasirano špinačo in kuhajteda se špinača razpusti. Primešajte koprive in lešnike.

    Kuhajte 5 minut in zalijte z vodo. Zavrite. Začinite z zelenjavno-kvasno jušno pasto, muškatnim oreščkom, solite in popoprajte. Kuhajte še 5 minut. Juho dobro pretlačites pomočjo paličnega mešalnika. Ponudite jo s smetano.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Blitvin pasticcio Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. junij 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 krompirji 
    2 dl smetane 
    nariban sir za pizzo 
    25 dag blitve 
    4 jajca 
    0,5-1 dl mleka 
    sol in poper 

    Priprava:
    Olupljen krompir skuhajte v slanem kropu. Na olju in česnu dušite blitvo toliko časa, da se česen zmehča, dodajte malce mleka in še malo dušite. Jajca razžvrkljajte solite ter dodajte mleku. V pekač primerne velikosti zložite krompir, smetano, sir, blitvo ter polijte z jajci. Pecite v ogreti pečici na 190 stopinjah okoli 20 minut. Postrezite vročo s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Polpeti iz osliča Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. junij 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4 fileji osliča
    4 večji krompirji
    ena mala sladke smetana
    koruzna moka ali instant polenta
    peteršilj
    sol in poper
    začimbe po želji

    Priprava:
    Krompir skuhajte kot za pire, olupljenega in narezanega na kose. Osliča na hitro prepražite (2 minuti na olivnem olju), narežitena manjše koščke in ga skupaj s polovico kuhanega krompirja pretlačites paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, da dobite pire.

    Solite, dodajte peteršilj in začinite po želji. Dodajte tudi toliko koruzne moke ali polente, da dobite kompaktno maso za oblikovanje polpetkov. Drugo polovico krompirja pretlačite skozi stiskalnico, denite v kozico in mu dolijte 1,5 dl sladke smetane.

    Beri dalje (28 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Inčuni na žaru Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. junij 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg svežih inčunov
    2 kosa starega belega kruha ali toast
    1 vejica rožmarina
    malo timijana
    1 šopek peteršilja
    2 stroka mladega česna
    0,5 dl olivnega olja

    Priprava:
    Sveže inčune očistite. Kruh popecite, da naredi skorjico (toaster ali žar). V mikser denite začimbe, česen in popečen kruh ter vse skupaj zmeljite. Na dno posode za žar denite zmleto maso in najo položite inčune, jih solite, poprajte ter prelijte z oivnim oljem.

    Z rokami vse skupaj dobro premešajte ter jih s čim več mase polagajte na žar. Inčun je pečen zelo hitro. Odložite jih na paprinato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo ter postrezite s svežo paradižnikovo solato ali krompirjevo solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zdrobova juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. junij 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    3 jušne žlice zdroba
    5 sag masla
    1 glavica manjše rdeče čebule
    1 žlica vegete
    sesekljan peteršilj
    1 l hladne vode
    po želji še kakšna zelenjava

    Priprava:
    Na maslu popražite sesekljano čebulo, dodajte zdrob in vegeto ter za začetek zalijte s 7 dl vode. Nato kuhajte okoli 25 minut in če se vam juha zdi pregosta dodajte še nekoliko vode. Če dodajate drugo zelenjavo jo popražite na čebuli in skuhajte. Sesekljan peteršilj dodajte ko je juha že kuhana.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine z bučkami in pršutom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. junij 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g testenin
    1 velika bučka
    15 dag pršuta (suhega)
    0,5 dl belega vina
    100 ml smetane za kuho (lahko tudi brez)
    žlička masla
    peteršilj
    sol in poper
    muškatni orešček
    mleta sladka paprika

    Priprava:
    Testenine kuhajte v loncu dokler niso skoraj skuhane “na zob”. Istočasno v ponvico narežite pršut na trakove in ga pecite, da zakrkne. V drugi ponvi na stopljenem maslu popražite na kocke narezano bučko, malo pražite, zalite z vinom in malo vode, pustite pet minut, da se kuha pokrito.

    Odkrijte in dodajte vse začimbe, pokuhajte še kake tri minute, na koncu dodajte smetano. Vse skupaj zmešajte s testeninami in na koncu dodajte še pršut! Postrezite s sezonsko solato.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Rižota s puranom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. junij 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    300 do 350 g puranjega fileja
    pol sesekljane čebule
    pest graha in korenčka
    olje
    sol in poper
    česen v prahu
    180 do 200 g riža
    bailika, origano in timijan
    malo currya
    pol žličke rdeče paprike

    Priprava:
    Na olju prepražite sesekljano čebulo (dodajte žlico hladne vode, da gre čebula bolj narazen). Dodajte na koščke narezano meso, solimo, poprajte in potresite s česnom v prahu. Pražite nekaj minut in dodajte grah in korenček. Dušite nekaj časa.

    Beri dalje (43 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Zelenjavna pita Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. maj 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Testo:
    115 g črne moke
    115 g graham moke
    1 žlička soli
    1 dl vode
    115 g masla

    Nadev: 
    150 ml kisle smetane
    2 stroka šesna
    2 jajci
    1 žlička soli
    1 žlica kopra
    3 bučke
    4 žlice olja
    zelenjava po okusu

    Beri dalje (94 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Njoki z gorgonzolo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. maj 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    njoki
    gorgonzola 1/2 kisle smetane
    malo maslo
    žlica moke
    mala žlička vegete
    narezan peteršilj
    narezan česen
    mleko

    Priprava:
    Maslo stopite in dodajte žlico moke, premešajte in zalijte z mlekom (cca.2dl), dodajte na kocke narezano gorgonzolo, peteršilj, vegeto in česen. Kuhajte in mešajte, dokler se gorgonzola ne stopi.

    Na koncu dodajte kislo smetano, premešajte in nato dodamo še kuhane njoke. Poleg se odlično poda še sveža paradižnikova ai zelena solata.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Semifreddo s figami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. maj 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4 jajca 
    500 ml smetane 
    50 g sladkorja 
    ščepec soli 
    strok vanilije 
    250 g fig - suhih 
    2 -3 velike žlice medu 
    1 kg svežih fig 

    Priprava:
    Najprej si pripravite dodatke, da lahko potem vse hitro zmešajte: nasekljajte suhe fige v multipraktiku, dodajte 2 - 3 velike žlice medu in to dvoje še malo nasekljajte in narežemo 8 - 9 velikih, svežih fig (cca. 1 kg) na manjše koščke (cca. 1 cm x 1 cm x 1 cm ali manjši).

    Potem pa naredite osnovni semifredo po receptu: jajca ločite, iz beljakov s ščepcem soli stepite sneg, rumenjake pa penasto umešajte s sladkorjem in vanilijevimi semeni, ki ste jih postrgali iz stroka.

    Beri dalje (29 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Prave polnjene paprike Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. maj 2017 @ 16:00 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    70 dag mletega mešanega mesa
    2 glavici čebule
    3 stroki česna
    1 žlica mlete paprike
    1 žlička soli
    pol žličke mletega popra
    6 žlic riža
    sesekljan šopek peteršilja
    1 žlica vegete
    1 kg paprike
    0,5 dl olivnega olja
    2 žlici moke
    malo zelene
    3 žlice koncentrata paradižnika

    Priprava:
    Paprike operite ter očisitite semen tako, da odstranite le čep okoli peclja in jih izdolbete. V večjo posodo denite mleto meso ter mu dodajte vse sestavine. Premešajte in z zmesjo napolnite paprike.

    Beri dalje (55 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ovsena kaša proti zaprtju Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. maj 2017 @ 16:03 CEST
    Uporabnik: Pozitivke

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine (za 2 osebi):
    • 100 g ovsenih kosmičev
    • 50 g suhih sliv
    • 3 žlice rožičeve moke (fino mlete)
    • 2 žlici melase ali javorovega sirupa
    • 1 žlička cimeta

    Priprava:
    Ovsene kosmiče in narezane suhe slive čez noč skupaj namočimo v vodi. Zjutraj primešamo cimet in pristavimo. Med kuhanjem stalno mešamo, da se kosmiči ne primejo dna. Ko se kaša zgosti (približno minuta vretja), odstavimo ter primešamo rožičevo moko in sladilo.

    Beri dalje (192 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Jabolčni štrudel z marelicami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. maj 2017 @ 16:02 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:

    Za vlečeno testo:

    250 g moke za vlečeno testo
    2 žlici olja
    1 jajce
    1 žlica kisa
    1,5 dl mlačne vode
    ščepec soli

    Za nadev:
    5 srednje velikih zelenih jabolk
    50 g mascarpone sira
    2 dl stepene sladke smetane
    1 vanilin sladkor
    cimet in klinčki v prahu?limonina lupinica
    rjavi kristalni sladkor
    marelice

    Beri dalje (243 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Buzara s škampi Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. maj 2017 @ 16:01 CEST
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg škampov
    4 žlice olivnega olja
    150 g čebule
    0.5 dl konjaka
    5 dl belega suhega vina
    2 žlici paradižnikove mezge
    5 strokov česna
    par listov origana
    sol in poper
    nekaj drobtin
    2 žlici sesekljanega peteršilja

    Priprava:
    Buzaro pripravite tako, da na olju zarumenite drobno nasekljano čebulo in ji dodajte pod hladno tekočo vodo dobro oprane škampe. Malo popražite, poškropite s konjakom in zažgite. Polijte z vinom, v katerega ste vmešali mezgo in strt česen, solite in poprajte po okusu.

    Pokrijte in pustite počasi vreti, glede na velikost škampov, 10 - 15 minut. Dodajte po dolžini na ozke trakove narezane liste origana ter rahlo zgostite z drobtinami. Potresite s sesekljanim peteršiljem in takoj servirajte.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  


     Mesečni horoskop  

    Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

    Klikni za ogled horoskopa

     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Deli optimizem...  

       Če so vam
       pozitivke.net
    všeč?

       In jih imate res, res radi.
       Potem je prišel čas,
       da zanje poveste
       tudi svojim prijateljem.

       Vaš e-naslov:
     
     

       Prijateljev e-naslov :
     
     

       


     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 40

     Vreme  

    Vreme
    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli

     Podpirajo nas  

    Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


    TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo




    Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2017 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,97 seconds