NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

7 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

  • Prekinjanje sogov... [+2]
  • Tam nekje
  • Iskrenost DA ali ... [+3]
  • Kako se soočiti s p... [+2]
  • Kako se zaščititi o... [+2]

  • TRACKBACKS zadnja 2 dni

    Ni novih trackback komentarjev

    POVEZAVE zadnja 2 tedna

    Ni nedavnih novih povezav

     Aktualno  


     Mesečni koledar  
    Dogodki te strani

    četrtek 22-feb
  • Expomego 2018

  • petek 23-feb
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope
  • Živa glasba in ples v restavraciji Via Bona

  • sobota 24-feb
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope
  • Kako sijati svoje sonce
  • Tečaj šivanja po starem

  • nedelja 25-feb
  • Nedeljski bolšji trg in ulična prodaja
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope

  • ponedeljek 26-feb
  • Podelitev nagrad za najboljše športne dosežke v letu 2017 v občini Kamnik

  • torek 27-feb
  • Metka Lampret: Kam bi dala takle dan

  • sreda 28-feb
  • Združujemo generacije ob branju

  • četrtek 01-mar
  • Zvezdana v živo z Brunom Šimlešo

  • petek 02-mar
  • Modro brati in kramljati

  • sobota 03-mar
  • Tečaj šivanja po starem

  • nedelja 04-mar
  • Tradicionalno srečanje prijateljev Harmony programa

  • ponedeljek 05-mar
  • Literature sveta Fabula

  • torek 06-mar
  • Modro brati in kramljati

  • sreda 07-mar
  • Psihoterapevtska gibalno-izrazna skupina za ženske

  • četrtek 08-mar
  • Dan spolov 2018

  • petek 09-mar
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope
  • Brezplačna šola odbojke na snegu

  • sobota 10-mar
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope
  • Akademija Waldorf – Vpisuje v novo 3 letno izobraževanje za waldorfske UČITELJE in VZGOJITELJE

  • nedelja 11-mar
  • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope

  • ponedeljek 12-mar
  • Miran Tepeš in Veliki trije

  • torek 13-mar
  • Maribere Esej o slepoti (J. Saramago)

  • sreda 14-mar
  • Ogenj, rit in kače niso za igrače

  • četrtek 15-mar
  • Skodelica kave v spomin marčni revoluciji

  • petek 16-mar
  • Sejšeli - potopisno predavanje Damjana Jevšnika

  • sobota 17-mar
  • Intenziv Jasnovidnost 1. del; osnovne za branje z energetskega polja in za varno delo z energetskimi polji

  • nedelja 18-mar
  • Dan kraškega ovčarja

  • ponedeljek 19-mar
  • Modro brati in kramljati

  • torek 20-mar
  • Speak Up! Follow Your Dreams inspired by Lidl SLO

  • sreda 21-mar
  • BLOKE: Vrabec, Gregor Kraškovič, Martin Krpan

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu


    Tortice s tremi siri Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 19. februar 2018 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    250 g listnatega testa
    malo masla

    Nadev:
    1 por
    50 g pancete
    1 korenje
    1 žlica olivnega olja
    2 žlici kisle smetane
    1 jajce
    50 g kremnega sira
    50 g ribanega sira
    125 g mozzarel
    sol in poper
    malo drobnjaka, peteršilja in origana

    Beri dalje (96 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Creme d`else Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 19. februar 2018 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    125g kostanjevega pireja
    100ml sladke smetane
    250ml Kefirja 1,5 m.m.
    0,5dcl hruškovega soka
    brusnični džem

    Priprava:

    Kostanjev pire smešamo s hruškovim sokom in zmečkamo. Počasi dodajamo kefir in zmešamo v gladko maso. Smetano stepemo in jo previdno umešamo v maso.

    Nalijemo v kozarce in okrasimo z brusničnim džemom.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Malinov Shake Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 19. februar 2018 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    100g malin
    250ml Kefirja 1,5 m.m.
    limonina lupina
    sladilo

    Priprava:

    Maline zmečkamo in zmešamo s kefirjem. Dodamo naribano limonino lupino in osladimo po okusu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Sangria z breskvami Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 19. februar 2018 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1,5 l rdečega vina,
    5 velikih zrelih breskev,
    pol stroka vanilje,
    sladkor,
    pol žličke suhe limonine lupinice,
    1/2 dl konjaka,
    muškatni orešček

    Priprava:
    Breskve operemo, olupimo in razkoščičimo.

    Narežemo jih in potresemo s približno 4 žlicami sladkorja. Pokapamo jih s konjakom, zmešamo in postavimo za dve uri v hladilnik. Vino zlijemo v večji vrč, dodamo vzdolžno prerezan strok vanilje, limonino lupinico in ščepec muškatnega oreščka.

    Beri dalje (23 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Inovativne rešitve za informirane odločitve: Veš, kaj ješ?! Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    torek, 13. februar 2018 @ 12:11 CET
    Uporabnik: Sonce

    Sodoben potrošnik v borbi s časom pogosto izbira le s pogledom na sprednjo stran izdelka, torej na del embalaže, ki je pravzaprav v veliki meri oglasni prostor izdelka, manj pogosto pa preveri informacije na označbi. A, če ne pogledamo seznama sestavin in hranilne vrednosti živil, lahko kupimo mačka v žaklju. Zato je pomembno spodbujati potrošnika, da pri izboru živil upoštevajo prehransko sestavo živil.

    Z zdravju koristnejšim izborom živil potrošniki podpirajo lastno zdravje, a hkrati sporočajo trgu, da si želijo več zdravih izbir, ter s tem vplivajo na razpoložljivost in cenovno dostopnost tovrstnih živil za vse nas. Da bi potrošniki hrano izbirali informirano, in da bi posegali po zdravih izbirah, je tudi cilj države.

    Beri dalje (1.331 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Mineštra s čičeriko in krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. februar 2018 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    30 dag čičerike,
    3 paradižniki,
    30 dag blitve,
    3 dag suhih jurčkov,
    3 krompirji,
    1 čebula,
    3 korenčki,
    najmanj 1,5 litra jušne osnove,
    lovorjev list,
    rožmarin,
    olivno olje,
    sol,
    poper

    Priprava:
    Čičeriko namočimo preko noči. Krompir in korenje olupimo ter narežemo na kocke. Čebulo tanko narežemo. Jurčke namočimo v vodi. Na olju popražimo čebulo in korenček. Dodamo odcejeno čičeriko, lovorjev list in rožmarin ter prilijemo jušno osnovo. Pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo približno 1 uro.

    Beri dalje (22 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Ocvrti bukovi ostrigarji z mandlji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. februar 2018 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1/2 kg bukovih ostrigarjev
    20 dag mandljev
    4 jajca
    moka
    krušne drobtine
    sol in olje

    Omaka:
    1 jogurt
    3 kisle kumarice
    1 mlada čebula
    1 reženj česna
    1/2 rdeče paprike
    smetana za kuhanje
    začimbe

    Beri dalje (53 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine z gorgonzolo in blitvo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. februar 2018 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    35 dag kratkih testenin,
    40 dag blitve,
    3 hruške,
    20 dag gorgonzole,
    2 stroka česna,
    olivno olje,
    limonin sok,
    sol

    Priprava:
    Hruške operemo, jim izrežemo peščišče in jih narežemo na tanke krhlje. Pokapamo jih z limoninim sokom. Blitvo očistimo, operemo in narežemo. Segrejemo nekaj žlic olja in popražimo strt česen, dodamo blitvo ter dušimo, da se zmehča.

    Solimo in odstavimo. Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Gorgonzolo narežemo na kockice. Odcejene testenine zmešamo z blitvo, gorgonzolo in hruškovimi krhlji. Takoj postrežemo.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hruškov kefir z ovsenimi kosmiči Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 11. februar 2018 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    4 jedilne žlice ovsenih kosmičev
    4 jedilne žlice sladkorja
    700ml Kefirja 1,5 m.m.
    2. zreli aromatični hruški
    cimet

    Priprava:
    Ovsene kosmiče zmešamo z dvema jedilnima žlicama sladkorja in jih na zmerni temperaturi karameliziramo. Hruški olupimo, na grobo naribamo in zmešamo s kefirjem, cimetom in preostalim sladkorjem. Nalijemo v kozarce, okrasimo z ovsenimi kosmiči in ponudimo.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Večini rdeča luč za sladkor Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    torek, 6. februar 2018 @ 15:49 CET
    Uporabnik: Sonce

    Primerjalno ocenjevanje žit za zajtrk, namenjenih otrokom: Večini rdeča luč za sladkor
    Žita za zajtrk so izdelki, ki jih potrošniki pogosto izbiramo za zajtrk predvsem zato, ker so zelo priročna ter jih lahko hitro in preprosto pripravimo. Žal se velikokrat izkaže, da so zaradi visoke vsebnosti sladkorja bolj primerna za sladico kot za zajtrk, kar se je izkazalo tudi primerjalnem ocenjevanju, ki ga je izvedel MIPOR.

    Le en izdelek je bil ocenjen dobro, deset jih je dobilo oceno povprečno in pet oceno nezadovoljivo - predvsem zaradi neprimernega prehranskega profila oziroma velike vsebnosti sladkorja, dodanih nepotrebnih aditivov in arom, potratne embalaže in slik na njej, ki nagovarjajo najmlajše. Vsi rezultati do prosto dostopni na www.potrošnikovZOOM.si.

    Beri dalje (514 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Hrustljav krompir s koruznimi kosmiči Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. februar 2018 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    5 večjih krompirjev
    2 skodelici koruznih kosmičev
    4 dag ribanega parmezana
    sol in poper
    začimbe po okusu
    olje

    Priprava:
    Pečico ogrejte na 200 stopinj celzija. Krompir olupite in narežite na večje odrezke, splaknite jih in osušite. V multipraktiku sesekljajte koruzne kosmiče. V eni skledi krompir zmešajte s soljo in oljem. V drugi posodi zmešajte koruzne kosmiče (ne premajhne koščke), začimbe, ribanec in malo popra po okusu.

    Nato naoljen krompir povaljajte v zmesi s koruznimi kosmiči, da se dobro prime ter ga zložite na nepregoren pekač. Ko ste ves krompir zložili preko njega otresite zmes s koruznih kosmičev in krompir denite v pečico ter pecite 25 minut.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Cvetačna juha s krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. februar 2018 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    ena cvetača,
    4 srednje veliki krompirji,
    1-2 korenčka,
    olje,
    muškatni orešček,
    žafranika,
    sol,
    poper

    Priprava:
    Korenček narežemo na ozke kolobarčke. Cvetačo razdelimo na čim manjše cvetke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V posodo damo eno žlico olja in na njem malce popražimo korenček. Nato dodamo cvetačo in krompir ter zalijemo z vodo. Začinimo s soljo, z muškatnim oreščkom in žafraniko ter dodamo poper. Kuhamo tako dolgo, dokler krompir in cvetača nista kuhana.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Kefir apricosy Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. februar 2018 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    150g marelic
    0,5dcl juice
    250ml Kefirja 1,5 m.m.
    vanilij sladkor
    sladilo

    Priprava:

    Marelice olupimo,razkoščimo, dodamo juice in zmešamo v gladko maso. Dodamo kefir in vanilij sladkor ter premešamo. Osladimo po želji.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Musaka iz sardin Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 4. februar 2018 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 kg sardin
    4 krompirji

    Omaka:
    2 čebuli
    1 paprika
    1 kg paradižnikov
    pol glavice česna
    peteršilj
    pekoča paprika
    olivno olje
    sol

    Priprava:
    Očistite in filetirajte sardine (odstranite jim glave nato pa z ostrim tankim nožem odrežite ob kosti od repa proti glavi file. Odstranite koščice.). Krompir olupite in narežite na ploščice debeline pol centimetra. Zavrite vodo in jo solite ter pokuhajte krompir, da bo skoraj skuhan.

    Beri dalje (106 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Lahka špinačna pita Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. januar 2018 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    300 g očiščene špinače
    2 jajci
    100 g svežega sira
    50 g kisle smetane
    1,5 dl jogurta
    1 dl mleka
    1 skodelica koruznega škroba
    1/2 pecilnega praška
    moka po potrebi
    sol
    olje

    Priprava:
    Najprej dobro operite špinačo in jo sesekljajte na tanke trakove, potopite v toplo vodo in dobro odcedite. Zmešajte jajca, kislo smetano, sir, jogurt, mleko in sol. V to zmes dodajte špinačo, koruzni škrob, pecilni prašek in po potrebi malo moke. Zmes mora biti nekoliko bolj gosta kot za palačinke.

    Maso zlijte v pripravljen pekač ter pecite v ogreti pečici pri 200 stopinjah okoli 40 minut. Pečeno pokrijte s kuhinjsko krpo, da se pita malo omehča. V to testo lahko po okusu dodajate sir ali druge dodatke. Postrežete toplo kot prilogo ali hladno kot prigrizek. Je pa tudi odličen zajtrk ob jogurtu.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Motovilec s tunino in krompirjem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. januar 2018 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    25 dag motovilca,
    20 dag tunine v slanici,
    30 dag drobnejšega krompirja,
    2 šalotki,
    2 paradižnika,
    pol šopka drobnjaka,
    1 dl jušne osnove,
    0,5 dl balzamičnega kisa,
    0,5 dl olivnega olja,
    sol,
    poper

    Priprava:
    Krompir skuhamo v lupinah. Nekoliko ohlajenega olupimo in narežemo na rezine. Motovilec očistimo, operemo. Tunino odcedimo in pretlačimo z vilicami. Motovilec, tunino in krompir zmešamo.

    Beri dalje (30 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Preprosta paradižnikova juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. januar 2018 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 velika pločevinka pelatov (približno 80 dag),
    2 korenčka,
    1 por,
    2 stroka česna,
    2 žlici masla,
    1 žlica moke,
    1/2 žličke sladkorja,
    1 dl kisle smetane,
    sol,
    poper

    Priprava:
    Pelate zmeljemo s paličnim mešalnikom. Korenček ostrgamo in narežemo na kolesca. Por vzdolžno prerežemo, operemo in narežemo. Maslo segrejemo in popražimo nasekljan česen, korenček in por.

    Potresemo z moko, pomešamo in kratko popražimo. Dodamo pelate, sladkor, prilijemo 2 dl vode ter začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo 20–25 minut. Odstavimo. Vmešamo smetano in postrežemo.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Najboljša buzara ala Aleš Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 28. januar 2018 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiPošiljam recept za najboljšo buzaro, ker vedno ugibam koliko česa sem  dal, da je bila prejšnja tako odlična. Ugotovitev je, da je stvar strašno enostavna in sicer je vse na 4.

    Takole gre
    4 kg (3 kozic + 1 kg škampov),
    4 srednje čebule,
    4 stroke česna večje
    4 večje paradižnike,
    4 dl olja olivnega,
    4dl vina Mariborčan
    vejice peteršilja,
    4 žlice drobtin,
    4 žlice limone,
    sol

    Priprava:
    Vse sestavine pripraviš v mešalniku, česen in čebulo zmiksaš posebej in ju daš vsako v svojo posodico, paradižnik in peteršilj pa zmiksaš skupaj. Rabiš dve 5 litrski posodi, oz eno 10 litrsko, čeprav je lažje delati v dveh. Če maš dve daš v vsako posodo polovico sestavin, se pravi 2 dl olja v eno 2 dl olja v drugo...

    Beri dalje (263 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Testenine z brokolijem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. januar 2018 @ 16:03 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    1 brokoli
    strok česna
    olivno olje
    poper in sol
    čili
    sezamovo seme
    malo smetane za kuhanje

    Priprava:
    Na olivnem olju popražite česen in na kockice zrezan brokoli. Ko se omehča ga s paličnim mešalcem spasirajte in mu dodajte sol, poper, čili in malo vode v kateri ste ga predhodno skuhali. Ko dobite želeno gostoto vanjo vmešajte testenine, ki ste jih predhodno skuhali na zob ter vmešajte še smetano. Postrezite vroče s parmezanom omaka pa je odlična tudi namazana na krekerje.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Muffini z nutello Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. januar 2018 @ 16:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    150 g črne čokolade
    3 jajca
    50 g sladkorja
    2 vanilijeva sladkorja
    80 g masla
    125 g moke
    50 g mletih lešnikov ali mandljev
    1 pecilni prašek
    12 žličk nutelle
    sladkor v prahu

    Priprava:
    Čokolado stopite na pari in jo malce ohladite. Jajca, sladkor in vanilijev sladkor mešajte 5 minut. Moko premešajte s pecilnim praškom in mandlji ali lešniki in počasi vmešajte v zmes iz jajc. Zdaj dodajte stopljeno čokolado in jo previdno vmešajte.

    Pripravite papirnate kalupe za muffine in v vsako košarico denite pol žlice zmesi. Nato v zmes denite žličko nutelle in na to še eno žlico zmesi, da prekrijete nutello. Pecite v ogreti pečici pri 180 stopinjah okoli 20 minut. Posujte s sladkorjem v prahu in postrezite mlačne.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Pravi Prebranec Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. januar 2018 @ 16:01 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g belega fižola
    1 kg čebule
    3 listi lovorja
    1 žlica začimb
    2 žlici sladke paprike v prahu
    1 žlička popra
    malo soli
    malo pekoče paprike
    100 g suhe mesnate slanine
    1 dl olja

    Priprava:
    Skuhajte fižol z listi lovorja in ga precedite. V večji ponvi popražite čebulo in ji na koncu dodajte začimbe in po okusu še dodatno feferone ali čili. Nato v nepregorno posodo zložite vrsto čebule, fižola, čebule… na površino zložite še narezano slanino ter zalijte z 2 dl vode v kateri se je kuhal fižol. Zapečite v pečici pri 180 stopinjah dokler se lepo ne zapeče – cca okoli 90 minut.

    0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Shchi kisla ruska juha Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    nedelja, 21. januar 2018 @ 16:00 CET
    Uporabnik: Sonce

    * Zdrava prehrana in dobri receptiSestavine:
    500 g svinjskega flama
    200 g ovčjega flama
    telečje kosti
    1 korenje
    1 korenina zelene
    1 peteršiljeva korenina
    1 žlička vegete
    sol
    1 žlica olja
    100 g čebule
    300 g korenja
    300 g narezanega kislega zelja
    300 g pasiranega paradižnika
    800 g krompirja
    1 žlica nasekljanega peteršilja

    Priprava:
    V hladni vodi denite kuhati meso, kosti in korenasto zelenjavo. Dodajte vegeto in sol ter kuhajte okoli 2 uri, da dobite zelenjavno osnovo. Meso in zelenjavo vzemite iz osnove ter še malo pokuhajte osnovo. Na olju popražite čebulo, da postekleni. Dodajte naribano korenje in počasi med dodajanjem jušne osnove kuhajte.

    Beri dalje (63 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

    Domača eko ozimnica Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
    ponedeljek, 15. januar 2018 @ 05:02 CET
    Uporabnik: Sonce

    Ker je prav zdaj čas za nabiranje divjih ali kupovanje gojenih jesenskih prehranskih dobrin, ni odveč, če si jih omislimo kako košaro ali kilogram več in pripravimo vsaj nekaj shrankov za zimo. Uporabimo kakovostno sadje in zelenjavo, po možnosti ekološko pridelano oziroma preverjenega porekla. Vraža, da gre vlagati predvsem manj kakovostne surovine, ne vzdrži primerjave s shrankom, pripravljenim iz najodličnejšega sadja ali zelenjave.

    Med sušenjem in vkuhavanjem resda razpade vsaj polovica na toploto občutljivih vitaminov torej vitaminov iz skupine B ter vitaminov C in K –, pa tudi vsi encimi, ki pa se med sušenjem pri nižjih temperaturah deloma ohranijo. Antioksidanti se ob pozorni predelavi večidel ohranijo, rudnine tudi. Kaj več sploh še hočemo? No, presežni kozarec ajvarja ali izabelinega soka že ne škodi.

    Beri dalje (1.133 besed) 0 komentarjev.   
    Dodaj komentar 
    | More

      Hitro iskanje  
    Podrobnejše iskanje
     Aktualno  


     Prijava uporabnika ? 
    :

    :

    Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
    Si izgubil svoje geslo?
     Pomoč  
    Klikni za pomoč pi registraciji.

     Zanimivo branje  


     Mesečni horoskop  

    Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

    Klikni za ogled horoskopa

     SLIKA TEDNA  

    Klikni sliko za povečavo.

    Klikni sliko za povečavo.

     Deli optimizem...  

       Če so vam
       pozitivke.net
    všeč?

       In jih imate res, res radi.
       Potem je prišel čas,
       da zanje poveste
       tudi svojim prijateljem.

       Vaš e-naslov:
     
     

       Prijateljev e-naslov :
     
     

       


     Druženje  

    Imaš vprašanje?
    Bi se rad pogovarjal?
    Delil znanje z drugimi?

    Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

    Akutalno doma in globalno
    Osebna in duhovn rast

    Zdravje in prehrana
    Knjige & Filmi & Slike & Glasba
    Ekologija in gaja
    Dodaj svojo idejo za boljši svet
    Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


     Na liniji so:  
    Gostje: 35

     Vreme  

    Vreme
    Več o vremenu

     Opisi in navodila  

    * Uredništvo

    Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
    * Če prijava ne deluje
    * Kje, kaj in kako na pozitivkah
     
    Predlogi, vprašanja, ideje:

    * Vprašanja za uredništvo
    * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

    Navodila za članke in dogodke

    * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
    * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

    Opisi Pozitivk in Sončne pošte

    * O Sončevih pozitivkah
    * Namen in cilji pozitivk
    * Sodelujte pri ustvarjanju
    * O Sončni pošti

    Oglaševanje

    * Oglaševanje na pozitivkah
    * Objava dogodkov

    Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

    Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

    Dobrodošli

     Podpirajo nas  

    Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


    TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo




    Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2018 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 2,61 seconds