NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 
Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: soncna@pozitivke.net.
Več o sončni pošti >>
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 20.000 bralcev.

 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 NOVO PRI NAS  

ČLANKI

5 novi Članki v zadnjih 24 urah

KOMENTARJI BRALCEV
zadnja 2 dni

 • Prihodnost deževn...
 • Modri planet umira

 • TRACKBACKS zadnja 2 dni

  Ni novih trackback komentarjev

  POVEZAVE zadnja 2 tedna

  Ni nedavnih novih povezav

   Aktualno  


   Mesečni koledar  
  Dogodki te strani

  nedelja 22-jan
 • Srečanje z Bracom v Ljubljani

 • ponedeljek 23-jan
 • Pogovori, Kockamodrosti.si

 • sreda 25-jan
 • Zanimivo predavanje - O delu in novih praktičnih znanjih dr. Grigorija Grabovoja

 • četrtek 26-jan
 • Banja Vrućica - Zdravstveni turistični center v srcu narave

 • sreda 01-feb
 • Zanimivo predavanje - O delu in novih praktičnih znanjih dr. Grigorija Grabovoja

 • četrtek 02-feb
 • Sprostitvena meditacija

 • petek 03-feb
 • 3. festival Dao yah - (Življenjska obdobja in zdravje - telesno in duševno)

 • sobota 11-feb
 • NOVA JAZ- dvodnevna transformativna delavnica po metodi Louise Hay

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  O tišini Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 6. januar 2017 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Vse veliko se zgodi v tišini. Velike ideje, ki spreminjajo svet, zorijo stran od gonje in nemira sveta. Vsa bistvena spoznanja, vsa prelomna odkritja in iznajdbe potrebujejo svoj razvoj in uresničitev mir in tišino.

  Tudi tisto, kar lahko da našemu življenju popolnoma novom usmeritev, uspeva le v miru in tišini. Obstaja dve vrsti tišine: zunanja in notranja.
  Zunanjo tišino potrebujemo, da bi o nečem globoko premislili, da bi lahko rešili zapleten problem ali si resnično odpočili. S hrupom obremenjenemu sodobnemu človeku lahko tišina zelo pomaga, zanj je lahko zdravilna.

  Beri dalje (286 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vpliv misli na naše življenje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 5. januar 2017 @ 05:02 CET
  Uporabnik: titanic

  Raziskave o možganskih funkcijah so pokazale kako se ustvarjajo kemični procesi in potujejo po telesu, ko je izrečena kakšna beseda ali že, ko se nam porodi kakšna misel. Ko imamo jezne misli, skrbi ali mislimo kritično, to že vpliva na naš imunski sistem.

  Ko pa mislimo ljubeznivo, spodbudno, se ustvarjajo v telesu procesi, ki dvigujejo odpornost našega telesa in zdravilno za vse organe. O tem govori stara Kitajska medicina, kako vplivajo naše misli na posamezen pripadajoč organ oz. organski sistem. Zato tudi radi rečemo, da je vse v glavi in da z našimi mislimi škodujem le sebi.

  Beri dalje (335 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Pomen čustvene pismenosti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 30. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  V eni od znanstveno fantastičnih nadaljevank, ki smo jo lahko videli na TV ekranih, nastopa lik računalnika, imenovanega Data. Data je pravzaprav android, ki brez vsakega liričnega navdiha, a z neverjetno tehnično dovršenostjo, izvaja glasbo in piše pesmi. Zna tudi hitro in natančno računati in logično sklepati, vendar mu to ne zadostuje. Želi si izkusiti čustva.

  Svoje prijatelje na vesoljski ladji sprašuje, kako je, če imaš občutke, če si jezen, žalosten, vesel, zaljubljen … Naposled mu vstavijo  čip, ki mu bo dal čustva. Vendar se Data po vstavitvi čipa obnaša tako nenavadno in neobvladano, da mu ga morajo odstraniti.  Čas teče in nekoč Data pomisli, da je že dovolj razvit za ponovno  vstavitev čipa in da bo zmogel obvladovati zapleteno kombinacijo logike in strasti.

  Beri dalje (1.202 besed) 7 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 01.01.17 @ 10:27 z Astronom 
  | More

  Pravi človek Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 27. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Miran Zupančič

  Pravi človek kdo je to? Ali je v nas skriti Pravi človek? Če je, kakšne narave je? Za telesnega človeka je življenje, kakršnega pozna, realnost. Materijo v vseh njenih stopnjah izkuša kot edino resničnost. To velja tudi za njegovo lastno telo. Z njim se poveže. Kajti sebe doživlja skozi lastno telo. Istočasno podoživlja bolečino neobstojnosti minljivega, kar je zakonitost vsega mesenega. To seveda ne more biti pravi človek, kot samo biološko bitje.

  V sedmi knjigi Corpus Hermeticum odgovarja Hermes Trismegistos v verzih 5 – 8 na Tatovo vprašanje:« Zakaj, o Oče, ni Bog dodelil Duha vsem ljudem?« z besedami » Hotel je, sin moj, da bi vse duše lahko dosegle povezavo z Duhom, vendar kot nagrado za dirko. Poslal je veliko, s silami Duha napolnjeno mešalno posodo, in pooblastil poslanca, naj oznani človeškim srcem:« Potopite se v to mešalno posodo, ve duše, ki to zmorete; vi, ki to verjamete in temu zaupate, da boste vstali k Njemu, ki je poslal mešalno posodo; vi, ki veste, za kakšen cilj ste bili ustvarjeni«.

  Beri dalje (1.624 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Duhovna preobrazba skozi energijsko gibanje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 8. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  JOGA, TAI-CHI, PLES

  Osnovno gibanje v stvarstvu je vibracija
  Staroindijske vede pravijo, da v ozadju celotnega stvarstva vibrira prazvok Aum (Om). Sodobna fizika ugotavlja, da so atomi naših teles vibracija – ukrivljen prazen prostor, ki v resnici ni z ničemer ločen od okoliškega prostora. Ločenost je iluzija, je predstava v razumu. Stvarstvo je v resnici enoten, notranje povezan prostor, v katerem sočasno bivajo različne kompleksne vibracije.

  Te vibracije človeški razum interpretira kot predmete, telesa, občutke, čustva, želje, misli, predstave, kot duhovne izkušnje ... Skozi vsa ta različna stanja pa se nenehno pretaka in jih povezuje psihofizična energija, ki jo Kitajci imenujejo 'chi', Japonci ji pravijo 'ki', v sanskrtu je to 'prana'

  Beri dalje (1.243 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Mogočni Surya Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 6. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Sonce je glavni izvor moči in vir življenja. Če bi sonce izginilo ali nehalo sijati, bi bilo zelo hitro konec življenja na našem planetu. Tako kot je Sonce center našega sončnega sistema in najmočnejši vir energije, tako je sonce skozi jezik astrologije tisti indikator, ki nam kaže, kje je naša največja moč. Vendar, po drugi strani, je lahko tudi tista točka, kjer bomo izgubili svojo pravo moč, ki je znotraj nas, zaradi zunanjega sveta.

  Kadar se to zgodi, namesto da bi bili izvor svetlobe in energije, kot je to sonce na nebu, ki daje energijo, toploto in svetlobo vsem živim bitjem, se znajdemo v položaju, ko krademo moč drugim ljudem, zato, da bi sami sijali na zunaj.

  Beri dalje (826 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  O čutnih zadovoljstvih in željah – Jnana joga Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 4. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: spletna ptica

  Predstavljajte si sliko Jaza v vlogi jezdeca, medtem ko je vaše telo kočija, intelekt kočijaž, razum vajeti in občutki konji. Tisti, katerega konji so dôbro vpreženi, katerega uzde so močne in kočijaž (intelekt) z njimi dôbro upravlja, doseže svoj namen, ki je Njegovo resnično stanje, Vseprisotnost. Medtem ko človek, katerega konji (čutila) niso pod nadzorom niti vajeti (razum) dôbro pričvrščene, drví v propad. Atman v vseh bitjih ne manifestira Sebe očem ali čutom, temveč tistim, katerih razumi so se z uresničitvijo Njega prečistili in očistili.

  Ta Nespremenljivi je izven vsakega zvoka, vseh pogledov, izven oblike, absoluten, izven vsakega okusa in dotika, brez začetka in brez konca, celo izven narave; tisti, ki Ga uresniči, osvobodí sebe iz čeljusti smrti. Toda to je zelo zahtevno. To je podobno hoji po robu britvice; pot je dolga in nevarna, toda prizadevaj si, ne obupaj. Prebudi se, vstani in se ne ustavi, dokler ne prideš na cilj.

  Beri dalje (863 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kakó ohraniti svojo energijo - Ravnovesje in moč Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 1. december 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: spletna ptica

  Ko je človek v ravnovesju, se notranja energija človeka ohranja; to pomeni, da ljudje na tak način preprečujemo izgubo svoje energije. A brez da bi bili v ravnovesju, je našo energijo nemogoče ohraniti, kaj šele oplemenititi in doseči kaj takšnega, za kar se nam je prej zdelo, da ne zmoremo.

  Povprečen človek dnevno izgubi od 75 do 90 odstotkov svoje energije, medtem ko ostalo porabi za svoje vsakdanje življenje. In kakšni bi bili ljudje in kaj vse bi lahko naredili, če bi vso svojo energijo ohranili in uporabili? Osebnost človeka lahko opredelimo tudi kot živi dinamo že zaradi tega, ker je že pri povprečno zdravem človeku količina naravno ustvarjene energije preprosto enormna. Zaradi tega lahkó v življenju tistega človeka, ki se je naučil ohranitve in pravilne rabe celotne svoje energije, na vseh področjih njegovega življenja z lahkoto predvidimo tudi zelo dôbre dosežke in rezultate njegovega dela in ustvarjanja.

  Beri dalje (366 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kako stopiti v stik s svojim duhovnim vodnikom? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 28. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Četudi ne verjamete v njih, nas vedno obdajajo in nas varujejo. Če želite stopiti v stik z njimi, preberite, kako to storiti.

  Če želite stopiti v stik s svojim duhovnim vodnikom, morate biti v tihem okolju, kjer imate dovolj miru in tišine. Preden stopite v stik z njim, morate biti sproščeni, osredotočeni nanj in imeti čim bolj odprte misli. Za komunikacijo se lahko odločite ponoči, ko je najmanj hrupa.

  Ko se boste pogovarjali z njim, lahko to storite v mislih, ni nujno, da na glas. Vdihnite in pozdravite duhovnega vodnika. Ne pričakujte, da boste odgovor dobili takoj. Svoj čas morate posvetiti samo njemu. Ko vzpostavite stik, ostanite mirni in nadaljujte s spraševanjem. Najlažje bo, če si pripravite vprašanja, ki zahtevajo odgovor da ali ne.

  Beri dalje (106 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Se reinkarniram ali ne? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 27. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Miran Zupančič

  Človekovo življenje je vsota mnogih življenj, ki so potekala v njegovem mikrokozmosu in okoliščin, v katerih je v tem trenutku kot prebivalec mikrokozmosa. Mikrokozmos “ mali svet” je polje razodevanja, v katero se vedno znova rodi novo telo Telo ali sistem teles služi mikrokozmusu kot orodje in razodeva, kateri moči in možnosti so prisotne v njem.

  Na svoji stranpoti skozi padli svet je bil prvotno božji mikrokozmos močno počkodovan. Izgubil je svoje nekoč čisto stanje, popačenje se izraža preko vsakega novega prebivalca. Zato je vsak človek drugačen, drugače ravna in živi v drugačnih okoliščinah kot njegov sočlovek. V tem smislu bi lahko rekli, da obstaja reinkarnacija, vendar ne gre za reinkarnacijo osebnosti.

  Beri dalje (1.066 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Ezoterika za vedoželjne Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 26. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Ezoterika dobesedno pomeni skrito vedenje. To je modrost, ki je poznana razsvetljenim dušam, mojstrom modrosti. Skozi zgodovino so jo po kapljicah posredovali ljudem, ki so bili pripravljeni, da bi jo sprejeli kot življenjsko vodilo. Del tega do sedaj razkritega znanja govori o človeku. V osnovnih potezah pojasnjuje ezoterika človeka in njegovo zgodbo takole:

  1. Srčika človeka je duša
  Vsak človek ima v sebi nesmrtno duhovno jedro, ki ga imenujemo duša. Morda je ne doživljamo neposredno in nismo gotovi v njen obstoj, vsekakor pa poznamo tisto, kar sije iz nje: zavest. Duša je izvir človekove zavesti in je sama po sebi tolmun čiste zavesti. Brez nje ne bi bili več kot živali, tako pa nam daje zmožnost zavedanja in samozavedanja. Zato je duša temelj človekove individualnosti in enkratnosti.

  Beri dalje (2.611 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 11.26.16 @ 10:44 z budabreztruda 
  | More

  Evolucija človeka kot duhovnega bitja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 20. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: titanic

  Vsako človeško bitje ima željo, da se počuti dobro. Kaj to pomeni?

  Človek želi biti ljubljen že od zibke naprej, skozi celo življenje do zadnjega diha. Kot otrok vidi in čuti kaj mu okolica nudi in se začne odzivati tako, da dobi to, da se počuti dobro. Z jokom sporoča, da mu nekaj primanjkuje, kasneje se nauči povedati ali kako drugače se »nauči« priti do stvari ali narediti, da zadovolji svoje potrebe. Z leti pa čuti vedno več potreb, za vedno več mu tudi okolica sporoča in ga prepriča, da je to njegova potreba.

  Na vodljive posameznike družba vpliva na način, da ima koristi sama s tem, da posameznik ne misli »s svojo glavo«, da ne postavlja vprašanj zakaj je to tako in ne drugače, da sprejme to, kar se ponudi in naredi tako, kot se od njega pričakuje.

  Beri dalje (1.348 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 11.20.16 @ 18:04 z budabreztruda 
  | More

  Mistika in okultizem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 13. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Mistika in okultizem sta izraza, ki ju pogosto zasledimo v duhovni literaturi. Še posebej slednjega, saj zanimanje za skrite plasti življenja narašča, dostopna je široka paleta različnih smeri, gibanj, naukov, od bio-energije do magije, od psihoanalize do razmišljenih filozofskih doktrin. Vso to pisano množico smeri, ki govorijo o skritih razsežnostih življenja, marsikdo povezuje z enim samim izrazom: okultizem. Je okultizem prerasel mistiko?

  Mistika in okultizem sta dva pristopa, dva načina popotovanja k notranjemu življenju: mistika je vera v skrivnostno, okultizem je nauk o skrivnostnem; mistika je pot srca, okultizem pot razuma.

  Beri dalje (1.434 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  V življenju je le ena brezpogojna ljubezen do moškega ali ženske Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 5. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Anita Škof

  V življenju je ena sama resnična brezpogojna ljubezen do moškega ali ženske, ki si jo je duša že pred inkarnacijo izbrala za izkušanje in izražanje. Osebnost lahko to znamenje prepozna in sledi izbiri duše ter zaživi ljubezen do izbranca ali izbranke srca za to življenje ali celo več življenj, ali pa tudi ne.

  Ko srce začuti ljubezen, pa razumu in osebnosti dopustimo, da zapreta njen prost pretok, smo izbrali pekel. Trpimo in ne vemo, kaj bi, kako bi, če bi... Lahko minejo leta in desetletja, pa nikoli ne izrazimo ljubezni, ki jo čuti srce. In hkrati lahko trpi srce človeka, ki ga ljubimo. Zato, ker čaka te besede od nas, obenem pa jih sam ne upa izraziti. Hodiva drug mimo drugega in sanjava drug o drugem. Tako se postarava, morda celo vsak s svojim partnerjem, in v to zvezo vnašava nesrečne energije. Samo zaradi dveh nikoli izrečenih besed: »Ljubim te.«

  Beri dalje (1.335 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Osnove širjenja zavesti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 3. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Mateja

  Ko pospešujemo prehod v novo paradigmo, se moramo polno zavedati več različnih pravil bivanja. Eno od njih je, kako zavestno izbrati, v katero smer hoče vsak od nas kot posameznik nadaljevati od tu, kjer trenutno smo. Nobene zunanje sile ne bo, ki bi nas "izbrala", vsak se mora odločiti sam.

  Temeljni izbiri - in obe sta častni evolucijski poti - sta:

  1. Služenje drugim in služenje sebi

  2. Moč posameznika

  Beri dalje (523 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vira Bhava Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 2. november 2016 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Samhara

  Za izurjene tantrike pogosto pravijo, da hodijo po viramargi (»poti herojev«), ki zahteva vira bhavo (»herojsko čisto držo/čut«). Izgleda, da vlada zmeda o tem, kaj pravzaprav je vira bhava, kaj pomeni in kako se manifestira. Pogosto je povezana z divjimi in srditimi aspekti, ki so prav tako velikokrat napačno razumljeni. Prava vira bhava vsebuje vse druge bhave, »herojska« manifestacija pa vedno služi najvišjim načelom.

  Zaradi tega je pomembno razumeti prave cilje in spontane namere v ozadju bhave, ki nam jo prikažejo v njeni pravilni perspektivi. Gonilo in delovanje kaule služi koristi in odrešitvi vseh in le kadar se nam srce odpre v velikodušnem izrazu ljubezni in sočutja, lahko razumemo pravo vira bhavo. Brez tega se vsakršno bahanje, besedičenje in divjaštvo ne more kosati s srcem vire. Takšni ljudje so le primitivni strahovalci, vire pa so strahovalci strahovalcev.

  Beri dalje (684 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 11.02.16 @ 08:21 z budabreztruda 
  | More

  Demon, ki joka Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 27. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Miran Zupančič

  Solze in trpljenje niso običajna lastnost demona-tirana. Kaj je tega demona ganilo, kaj ga je ranilo?

  Je ozdravitev obsedenca - samo čudežna legenda?

  Evangeliji poročajo o nenavadnem procesu. V Markovem Evangeliju, pogl. 5, se glasi: Ko je Jezus stopil iz čolna, mu je prišel od grobov sem nasproti človek z nečistim duhom, ki je bival v grobnih votlinah. In nihče ga ni mogel več zvezati niti z verigo, kajti večkrat je bil v okovih in zvezan z verigami, pa je verige potrgal in okove zdrobil in nihče ga ni mogel ukrotiti.

  Cele dneve in noči je prebil v grobnih votlinah v hribih in kričal ter se tolkel s kamni. Ko pa je oddaleč zagledal Jezusa, je pritekel, se vrgel predenj in glasno zavpil:" Kaj hočeš od mene, Jezus, ti sin Boga, Najvišjega? Rotim te pri Bogu: ne muči me!" Jezus mu je rekel:" Pojdi, nečisti duh, iz tega človeka!"

  Beri dalje (691 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Potrebno je čutiti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 26. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Leopold

  Svet ni tisto, kar mislimo da je! Mi nismo tisto, kar mislimo da smo!!

  Kdo smo?

  Človek je duhovno bitje, energija; ni samo fizično telo!
  Energija je večna ( ne moremo jo uničiti, samo pretvarja se lahko iz ene oblike v drugo), duhovno bitje je večno.
  Čas je da se zavemo, da smo mi ta bitja. To je sicer v nasprotju z vsem kar nam govorijo in nas prepričujejo, vendar kljub temu drži.
  Duhovna bitja živijo v svetu ljubezni, radosti in miru.
  Vodi jih intuicija.
  Ustvarijo karkoli potrebujejo.
  Ne poznajo strahu, skrbi, jeze, žalosti in pohlepa.

  Beri dalje (342 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Premišljujem o…. Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 23. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: ayana

  Premišljujem o lepoti življenja, o daritvi in podarjanju, o ljubezni in ljubljenju... O vsem tem, kar nam je podarjeno na pladnju življenja, kar nam je naravna dedna pravica, da varujemo in ščitimo...O marsičem, kar smo zamudili v preteklih življenjih in sedaj popravljamo...
  O sestrah in bratih, bolečini v mojih prsih ob nemoči da jih zbudim....Premišljujem o marsičemu; kaj me vse še čaka predem zaprem krog...
  Učenje, lekcije, lekcije, učenje….

  Enkrat jih pošiljam, drugič sprejemam. Dokler so te lekcije vezane na pričakovanja posameznikov ali njihovih egocentričnih usmeritvah, in se omejijo na verbalnem nivoju izražanja, jih nekako kot ping-pong žogico lahko vrneš nazaj. Ko dovoliš, da to verbalno postane seme in skali v plevel, takrat nastane problem. Pa ne kot problem v tem smislu besede da ne moreš dihati, delovati uresničevati zastavljeni nalog! Je problem, ki je sam sebi namen, povsod prisoten in razdirajoč v svoji teži in obremenitvah lastnega prepoznavanja.

  Beri dalje (541 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Strah Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 21. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: izak

  Verjetno poznate koga, ki se na smrt boji pajkov. Zamislimo si, da takega človeka skupaj z pajkom zapremo v nek velik prostor brez oken in vrat. Kako bi tak človek doživljal svojo resničnost-svoje trenutno življenje. Sklepam, da bi bil v nekakšnem krču strahu in v stalni pozornosti do pajka. Verjetno bi bil pajek v enem kotu, človek pa v drugem. Tak človek bi si zelo omejil zmožnost delovanja, ker bi pajek stalno privlačil njegovo pozornost. Ne glede na to, kaj bi se v prostoru dogajalo, bi bilo njegovo trenutno doživljanje povsem podrejeno pajku.

  Že en sam pajek lahko popači naše doživljanje dejanske resničnosti prostora. Ta prostor je namreč mišljen kot sinonim za življenje; za dejansko resničnost v kateri se odvija zavedanje našega življenja. Pajki so stalni dogodki v tej resničnosti. Naš odnos do pajkov pa naše doživljanje teh dogodkov, oziroma resnica našega razuma o teh dogodkih-življenju. Tako resnico botrujejo naše pretekle izkušnje nekje iz globin naše zavesti.

  Beri dalje (508 besed) 3 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 10.22.16 @ 09:07 z Yoda 
  | More

  Igra življenja in kako jo igrati Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 17. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Miran Zupančič

  INTUICIJA ALI VODSTVO.
  » Na vseh svojih poteh priznavaj Njega in On bo vodil tvoj korak.«

  Človeku, ki pozna moč svoje besede in posluša napotek svoje intuicije, je vse dosegljivo. Z besedo lahko aktivira nevidne sile in tako okrepi telo ali reši svoje probleme.
  Najpomebnejše je, da učenec izbere prave besede.. Zelo pravilno mora oblikovati prošnjo, ki jo naslovi na nevidno.

  Ve namreč, da je Bog vir, ki lahko usliši vsako prošnjo. Ve tudi, da je njegova beseda aktivni vir.
  »Prositi in dobili boste.«
  Prvi korak mora narediti človek.« Približajte se Bogu in on se bo približal vam.«

  Beri dalje (2.185 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 10.17.16 @ 08:07 z budabreztruda 
  | More

  Čisto zares o religiji Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 14. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: hetLicht

  »….. religija je ta instinkt, ideja, aktivnost, disciplina v človeku, ki je usmerjena direktno k Božanskemu….«
  Sri Aurobindo

  Tako religijo opiše Sri Aurobindo. Kaj pa beseda religija pravzaprav pomeni? Beseda religija prihaja iz latinske besede re-ligare, ki pomeni ponovno se povezati. Lahko rečemo, da je religija notranji proces ponovnega povezovanja s svojim bistvom, z lastnim Višjim Jazom, kot imenujemo božjo iskro znotraj vsakega posameznika.

  Malce drugače religijo opiše Huston Smith, veliki poznavalec svetovnih religij:«…pristna religija pomeni najbolj neposredno odprta vrata, skozi katera vstopa v človeško življenje neizčrpna energija kozmosa.« Prepričan je, da so avtorizirane teološke in metafizične resnice svetovnih religij plod navdiha. Takoj nato pa dodaja:« Institucije- religiozne institucije- pa so druga zgodba.«

  Beri dalje (710 besed) 2 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 10.16.16 @ 09:04 z budabreztruda 
  | More

  Budnost Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 13. oktober 2016 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: izak

  »Iz spanja se vsak dan prebudi nešteto ljudi, vendar se jih le malo prebudi zato, ker bi jih zdramili že prebujeni ljudje. Tukaj morajo posredovati drugačne sile. To so sile, ki jih sanjavi človek ustvari sam in se kažejo obliki raznih katastrof, kot so vojne, bolezni in neuspehi vseh vrst.«
  Povzetek iz knjige Martina Kojca »Razsvetljeni človek«.

  Misli, ki se pojavljajo v naši zavesti se lahko izluščijo iz naše podzavesti ali pa pritekajo iz nadzavesti.
  Iz nadzavesti prihajajo razsvetljene misli. Pravimo jim lahko tudi misli prebujenja.
  Naše zavestno doživljanje resničnosti je odvisno od tega, od kod pritekajo misli.

  Beri dalje (424 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 10.13.16 @ 10:17 z Nan 
  | More

    Hitro iskanje  
  Podrobnejše iskanje
   Aktualno  


   Prijava uporabnika ? 
  :

  :

  Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
  Si izgubil svoje geslo?
   Pomoč  
  Klikni za pomoč pi registraciji.

   Zanimivo branje  


   SLIKA TEDNA  

  Klikni sliko za povečavo.

  Klikni sliko za povečavo.

   Deli optimizem...  

     Če so vam
     pozitivke.net
  všeč?

     In jih imate res, res radi.
     Potem je prišel čas,
     da zanje poveste
     tudi svojim prijateljem.

     Vaš e-naslov:
   
   

     Prijateljev e-naslov :
   
   

     


   Druženje  

  Imaš vprašanje?
  Bi se rad pogovarjal?
  Delil znanje z drugimi?

  Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

  Akutalno doma in globalno
  Osebna in duhovn rast

  Zdravje in prehrana
  Knjige & Filmi & Slike & Glasba
  Ekologija in gaja
  Dodaj svojo idejo za boljši svet
  Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


   Na liniji so:  
  Gostje: 65

   Vreme  

  Vreme
  Več o vremenu

   Opisi in navodila  

  * Uredništvo

  Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
  * Če prijava ne deluje
  * Kje, kaj in kako na pozitivkah
   
  Predlogi, vprašanja, ideje:

  * Vprašanja za uredništvo
  * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

  Navodila za članke in dogodke

  * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
  * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

  Opisi Pozitivk in Sončne pošte

  * O Sončevih pozitivkah
  * Namen in cilji pozitivk
  * Sodelujte pri ustvarjanju
  * O Sončni pošti

  Oglaševanje

  * Oglaševanje na pozitivkah
  * Objava dogodkov

  Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

  Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

  Dobrodošli

   Podpirajo nas  

  Sponzor projekta Sončeve pozitivke je:


  TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo
  Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije. Pozitivke so za objavljanje člankov s področij biotske raznovrstnosti in podnebnih sprememb prejele finančno podporo programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank. Program obveščanja izvaja Urad vlade za komuniciranje.

  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2017 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,08 seconds