NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 26-mar
 • Sprehod po Bhagavad Giti, 26. marec

 • sreda 29-mar
 • Ment Ljubljana

 • četrtek 30-mar
 • Orto Fest 2023

 • sobota 01-apr
 • Festival sprehoda
 • Veganski golaž na Čistilni akciji ČS Polje

 • ponedeljek 03-apr
 • Frizerka - Nikoli ni prepozno

 • petek 21-apr
 • Frizerka - Nikoli ni prepozno

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Naj tudi na vašem oknu zažari srce Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 6. december 2022 @ 14:29 CET
  Uporabnik: Sonce

  V prazničnem decembru širimo pomembno sporočilo - Bistvo praznikov ni v darilih, temveč v srčnosti. Okrasimo naša okna s srci in naj v letošnjem decembru odmeva klepet src širom Slovenije.

  Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije opažamo, da je mesec december vsako leto bolj napet in naporen. Pretirano poudarjanje popolnosti in narekovanje sreče nam dajejo občutek, da imajo vsi vse, le mi ne. Ampak bistvo praznikov ni v okraskih in darilih, temveč v srčnosti.

  Beri dalje (162 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Na Krasu so posejali prve semenske kroglice Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 11. oktober 2022 @ 10:58 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Od besed k dejanjem: Na Krasu so posejali prve semenske kroglice
  Na požarišču na Krasu so bile posejane prve semenske kroglice s semeni avtohtonih zdravilnih, sadnih in gozdnih rastlin ter travnih združb na permakulturni način. Organizatorji Ekoci - eko civilna iniciativa Slovenije, Društvo Samooskrbni.net, gibanje Oskrbimo Slovenijo - Štafeta semen in gibanje Rajski vrt obilja so v sodelovanju s strokovnjaki, lastniki gozda in skupino zavzetih ljudi, ki jim je mar za trajnostno prihodnost in samooskrbo, posejali večjo, testno površino.

  Glavni namen dogodka je bil preprečiti hitro razraščanje invazivnih rastlin, poskrbeti za hrano, opraševalcev in ljudi ter vzpostaviti trajnostno rabo prostora. Hkrati bodo s tem lahko tudi preučevali učinkovitost sejanja s semenskimi  kroglicami. Aktivnost je podprl tudi prof. dr. Franc Pohleven, zaslužni profesor Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

  Beri dalje (367 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Teden otroka - Skupaj se imamo dobro Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 4. oktober 2022 @ 11:23 CEST
  Uporabnik: Sonce

  3. 10., se je začel Teden otroka®, ki nam sporoča: “Skupaj se imamo dobro”
  Letošnja tema SKUPAJ SE IMAMO DOBRO v ospredje postavlja druženje z vrstniki in grajenje medsebojnih odnosov, kar je nujno potrebno za ustrezen socialni in psihološki razvoj otrok. A v preteklih dveh letih so bili zaradi epidemiološke situacije za to zelo prikrajšani. Posledično so se pri otrocih povečale duševne stiske.

  Podatki našega TOM telefona kažejo, da je prav prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da imajo družbo, v kateri se dobro počutijo, si zaupajo, se pogovarjajo ter nizajo skupne dogodivščine.

  Beri dalje (768 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Zaključevanje projekta »Za njeno prihodnost« v Libanonu z nacionalno akcijo o nasilju po spletu Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 23. september 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Sonce

  V Libanonu se s septembrom zaključuje projekt »Za njeno prihodnost - ozaveščanje proti otroškim porokam med begunci v Libanonu«, ki ga izvaja Zavod Emma v partnerstvu z Zavodom Krog in lokalno organizacijo Development Action without Border - Naba.

  Ob zaključku projekta, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve, je projektna ekipa skupaj s skupino mladih, ki so sodelovali pri izvajanju projektnih aktivnosti, pripravila nacionalno akcijo, posvečeno preprečevanju ene od oblik nasilja po spolu, in sicer nasilja po spletu. Akcijo so poimenovali »Zavajajoči ekran«.

  Beri dalje (453 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Otroci predstavili svoje pravice v Tanti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 17. september 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Medtem ko so egiptovski otroci do 1. oktobra še na počitnicah, so otroci, ki so v šolskem letu 2021-2022 sodelovali na delavnicah »Naše pravice«, izvedli dogodek za promocijo otrokovih pravic v Tanti.

  Na dogodku so s pomočjo risb in drugih izdelkov predstavili pravice, ki so jih spoznavali tekom 14 delavnic v okviru projekta »Izobraževanje in ozaveščanje o otrokovih pravicah v Egiptu«, ki ga izvajamo skupaj z S.O.S. Children's Villages in s financiranjem Ministrstva za zunanje zadeve.

  Dogodek so pripravili učenci in učenke ter učiteljice petih šol v Tanti, ki so v lanskem šolskem letu sodelovali v projektu. Na dogodku so razstavili risbe in izdelke, ki ponazarjajo različne otrokove pravice, obiskovalcem pa so razložili posamezne pravice in zakaj so pomembne za zdrav otrokov razvoj.

  Beri dalje (150 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Dragi prijatelji, pomagajte mi ohraniti moj dom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 24. maj 2022 @ 12:23 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Za vašo prijazno pomoč vas bom bogato nagradil!

  Hvala, da mi pomagate, da ohranim svojo sobo. Zaradi sebičnega in pohlepnega družinskega člana mi grozi, da bom izgubil moj edini dom.

  Okrajno sodišče v Ljubljani je za 16. junija letos razpisalo dražbo, na kateri bodo prodali moj delež stanovanja. Nujno potrebujem 25.000 evrov, da lahko ohranim svojo sobo, v kateri živim in delam.

  Za vašo pomoč vas bom bogato nagradil. Če ste naročeni na moje novice, boste tako med prvimi dobili nova, mlada, zdrava in lepa telesa po osvoboditvi planeta od Karmične organizacije. Poleg tega vam bomo z našimi prijateljskimi vesoljci dali 20-krat toliko, kot boste prispevali za ohranitev moje sobe.

  Beri dalje (548 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Razglasitev prejemnikov priznanj v natečaju Prostovoljec leta 2019 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 1. december 2020 @ 11:07 CET
  Uporabnik: Sonce

  Na spletu so objavljeni rezultati natečaja Prostovoljec leta, ki se je letos odvijal v prav posebnih okoliščinah. Običajno je razglasitev nagrajencev oz. izbranih prejemnikov nazivov potekala junija v obliki velike prireditve na Brdu pri Kranju, kjer nas je vsako leto gostil častni pokrovitelj natečaja predsednik RS Borut Pahor.

  Prireditev smo nameravali v takšni obliki izvesti tudi letos, ko nam je to preprečil vsem znani virus in čakanje na boljši čas za izvedbo prireditve se ni izšlo. Jeseni smo zato z izbranimi prostovoljkami, prostovoljci in organizacijami posneli prispevke, ki jih ob tej priložnosti tudi objavljamo; za začetek so to prispevki o projektih. Prav tako pa sta z nami svoje misli in želje ob razglasitvi delila predsednik RS Borut Pahor in predsednica MSS Anja Fortuna.

  Beri dalje (1.270 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Zaživelo je spletno mesto za podarjanje stvari Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 30. maj 2020 @ 12:05 CEST
  Uporabnik: chiiiii

  * Za boljši svet in dobrodelnostDingDong je rešitev, da svet potrošništva postane prijaznejši do okolja in odgovornejši do družbe.

  https://www.dingdong.si je rešitev za naše okolje, za trenutno stanje potrošniške družbe in za marsikatero stisko, ki nastane, ko si ne moremo privoščiti novih igrač ali oblačil,” pojasnjuje Marko Pavlak, eden od ustanoviteljev DingDong.si. “Dejanjsko pa ne potrebujemo novih stvari, podarjeno ima lahko veliko večji čar.”

  Kako deluje DingDong?

  Beri dalje (264 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  7 načinov, kako lahko v času karantene skrbimo drug za drugega Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 31. marec 2020 @ 14:32 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Zaradi širjenja novega koronavirusa COVID-19 smo ljudje po vsem svetu zaskrbljeni za svoje bližnje in prikovani na celodnevni cikel novic. Medtem pa vsak od nas, še posebej družine z otroci, prilagajajo svoj vsakdan na spremembe, ki so se zgodile. Mnoge med nami tudi skrbi, kako bodo plačali naslednjo najemnino, ali bodo ohranili svoj posel oz. obdržali svojo službo.

  Posledice pandemije so namreč razkrile tudi sistemske neenakosti med ljudmi. Nekateri se lahko lažje soočajo s krizo kot drugi. Ekonomskim posledicam pandemije so še posebej izpostavljeni samozaposleni, veliko breme izkušajo starši z nefleksibilnim delavnikom, še posebej samohranilne družine z nizkim dohodkom.

  Beri dalje (710 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 04.02.20 @ 18:16 z Nan 
  | More

  Naj dobri decembrski možje obiščejo tudi Pozitivke Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 10. december 2019 @ 17:03 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Naj dobri decembrski možje obiščejo tudi Pozitivke

  Spoštovani obiskovalci Pozitivk.
  Veseli smo, da že devetnajsto leto, odkar smo postavili naš portal, obiskujete Pozitivke. Verjamemo, da vedno najdete kaj zase, kar vas pritegne in z veseljem preberete. Trudimo se, da so vsebine čimbolj pestre, da vsak najde kaj zase.

  Vse od začetka obstoja našega portala Pozitivke, se soočamo s problemom, ki se mu reče denar. Obstoj portala, kot tudi vseh internetnih strani, je pogojen s stroški. Potrebno je plačevati domene, tehnike, ki vzdržujejo Pozitivke in še kup stroškov, ki jih imamo vsak mesec. Poleg tega delamo na starih računalnikih, ki komaj še ustrezajo tehniki, ki je z leta v leto bolj zahtevna. Stroške pokrivamo z oglaševanjem, ki pa ga je vsako leto manj.

  Beri dalje (89 besed) 3 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 02.29.20 @ 09:05 z AnaH 
  | More

  Varni brez nasilja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 14. oktober 2019 @ 09:50 CEST
  Uporabnik: ivancsasa

  * Za boljši svet in dobrodelnostVsi si zaslužimo živeti v svetu, kjer se počutimo varno, močno in svobodno.
  Za nekatere otroke in mlade so žal del njihovega sveta tudi izkušnje vrstniškega in drugih oblik nasilja. Posledice nasilja negativno vplivajo na njihovo fizično in psihično počutje ter na njihovo telesno in duševno zdravje.

  Vrstniško nasilje se ne pojavlja le v živo, ampak tudi na spletu. Raziskava v okviru projekta varni brez nasilja je pokazala, da je 89 % (N = 4.617) učencev 3. triletja poročalo, da na šoli obstaja besedno, fizično in odnosno nasilje. Približno polovica učencev je vsaj enkrat doživela vsaj eno obliko spletnega nasilja. Odgovornost odraslih je, da se seznanimo z informacijami o nasilju ter otrokom in mladim pomagamo krepiti moči in veščine, da bodo nasilju znali in zmogli reči ne.

  Beri dalje (237 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Otroci bodo ponovno tekli za otroke Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 6. avgust 2019 @ 11:32 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

  S četrtim dobrodelnim tekom Otrok otroku, ki bo potekal 7. septembra na Mestnem stadionu Velenje, v Skazi uresničujejo svoj cilj, da dobrodelnost in skrb za sočloveka preideta v navado že najmlajšim. Tradicionalni dogodek je skozi leta prerasel lokalne okvire, kar se kaže tako v višini zbranih sredstev kot tudi v številu udeležencev – samo lani je za svoje vrstnike teklo kar 800 otrok.

  Beri dalje (210 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Govorimo s spolnih zlorabah: Glorijina zgodba Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 3. marec 2019 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Gloria Viseras je eno novembrsko sredo v lanskem letu svojo zgodbo povedala v Svetu Evrope. Poslušali smo jo v nepopisni tišini in ne spominjam se, da bi kdo kdaj prej prejel tako glasen aplavz po koncu svoje predstavitve. Pretresla nas je izpoved o tem, kar se je zgodilo majhni deklici, in ganil pogum zdaj odrasle Glorie, da nam je o tem spregovorila. Pri tem imena svojega predatorja ni omenila.
  V Evropi vsak peti otrok v svojem otroštvu doživi spolno nasilje ali zlorabe. Žrtve so tako deklice kot v skoraj enakem številu tudi dečki. 

  Od leta 2014 velja Konvencija Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnimi zlorabami, bolj poznana pod imenom kraja, kjer je bila sprejeta kot Lanzarotska konvencija. Konvencijo je do danes ratificiralo 44 držav, med njimi tudi Slovenija.

  Beri dalje (1.064 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Hvaležnost Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 2. januar 2019 @ 12:16 CET
  Uporabnik: MyraX

  * Za boljši svet in dobrodelnostHvaležna sem, da lahko diham. Hvaležna, da lahko ljubim. Hvaležna, da živim. Hvaležna za vse okrog sebe. Hvaležna za vsako priložnost. Hvaležna za vsako novo spoznanje. Vesolje ne obstaja brez hvaležnosti.
  Mi ne obstajamo brez tega. Postanimo del hvaležnosti. Izražajmo jo ob vsakem trenutku. Ob vsaki priložnosti.

  Naj bodo besede, misli, dejanja hvaležnosti resnična. V tem času jih vsi potrebujemo bolj, kot karkoli drugega. Smo enostavno izročilo hvaležnosti. Sem hvaležna, vsi okrog mene so hvaležni.

  Beri dalje (162 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Že dvaindvajsetič zbirajo papir v pomoč živalim Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 18. september 2018 @ 12:57 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Društvo za zaščito živali ljubljana vas vabi na 22. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Odvijala se bo v soboto, 6. oktobra, pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani. Zbiralna akcija je namenjena podpori dejavnosti in organizacij, ki na različne načine skrbijo za živali, nanjo pa lahko poleg papirja prinesete tudi opremo in hrano za živali.

  Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana vas na parkirišču pred Centrom Interspar Vič pričakujejo med 8. in 18. uro. Veseli bodo vaših vprašanj o zaščiti živali in obiska njihove dobrodelne stojnice. Vsi, ki boste prinesli papir ali druge potrebščine za živali, boste lahko sodelovali v nagradni igri.

  Beri dalje (239 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Danes sem ZA mir Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 29. december 2017 @ 05:02 CET
  Uporabnik: MyraX

  Za današnji dan sem se odločila, da mislim o miru.

  O vseobsegajočem miru v nas in okrog nas. Morda zato, ker ga nikoli ni dovolj in si vedno želimo, da bi obstajal, tako v naši zavesti, ob vseh stikih z ostalimi ljudmi in navsezadnje tudi na celotnem svetu.

  Zato sem danes ZA mir.

  Vedno se je potrebno osredotočati na pozitivno v smeri besede, misli, dejanja miru, ki ga nameravamo tisti dan izvesti, torej, da ne rečemo nisem sovražna/sovražen..temveč sem za mir, sem mirna, miren...NE sem proti vojni, temveč sem ZA mir.

  Beri dalje (484 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 12.29.17 @ 17:59 z Pot 
  | More

  Medgeneracijsko sodelovanje: novorojenčki s copatki za lepšo prihodnost Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 24. oktober 2017 @ 14:01 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Poteka vseslovenska akcija, ki opozarja na pomen medgeneracijske izmenjave izkušenj in sodelovanja. Številni varovanci DEOS centrov starejših in drugi starostniki se bodo do decembra družili ob pletenju copatkov za dojenčke. Te pa bodo na vseslovenski dan prihodnosti, 14. decembra, razdelili novorojenčkom po Sloveniji, ki bodo prav na ta dan prijokali na svet.

  14. decembra bomo v Sloveniji znova proslavljali dan prihodnosti. Dan je namenjen konstruktivnemu premisleku o osebnih vizijah in željah glede odgovornega življenja v prihodnosti. V ta namen je Prva osebna zavarovalnica dala pobudo za vseslovensko akcijo, ki bo v letošnjem letu namenjena medgeneracijskemu sodelovanju ter prenašanju znanja in vrednot med različnimi generacijami.

  Beri dalje (420 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Prostovoljstvo na Danskem Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 21. oktober 2017 @ 11:26 CEST
  Uporabnik: Sonce

  V okviru študijskega obiska so sodelavke Slovenske filantropije iz programa Prostovoljstvo obiskale Dansko zaradi dobro razvitih podpornih struktur za delovanje prostovoljcev v tej državi, zaradi zelo dobro delujoče socialne države in visoke stopnje zadovoljstva Dancev s kakovostjo življenja in njihovega visokega občutka varnosti ter povezanosti v skupnosti.

  Posebna spodbuda za izbor Danske je bil tudi Aarhus, ki je v letu 2017 evropska prestolnica kulture z več kot 3200 prostovoljci, v letu 2018 pa bo postal evropska prestolnica prostovoljstva.

  Beri dalje (2.014 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  25 otrok več na smučanje ali na morje! Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 3. oktober 2017 @ 11:14 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Športna jesen ta vikend - 25 otrok več na smučanje ali na morje!
  Ta vikend je že drugo leto potekala dobrodelna prireditev Športna jesen in sicer na športnih igriščih v Razvanju, ki je pritegnila preko 1200 obiskovalcev, otrok, družin in tudi starejših. V organizacijskem odboru je sodelovalo kar preko 50 prostovoljcev, ki so poskrbeli, da je bila ta sobota res v duhu slogana »Zdravo za zabavo«! In dosegli so svoj cilj - zbrali so toliko sredstev, da bodo lahko kar 25im otrokom plačali šolo v naravi in sicer večdnevni tečaj smučanja ali plavanja na morju.

  Športna jesen je nastala na pobudo staršev. Na največji mariborski osnovni šoli v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor so se leta srečevali z izzivom, kako poslati otroke na šolo v naravi ali na smučanje, saj veliko staršev tega stroška ni zmoglo. Skupni iniciativi staršev in šole po dobrodelni športni prireditvi je najprej prisluhnilo Športno društvo Razvanje, nato pa še vsa društva v Razvanju in Krajevna skupnost Razvanje, kjer se nahaja podružnična šola OŠ Franceta Prešerna Maribor.

  Beri dalje (326 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kako tona starega papirja pomaga živalim? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 17. september 2017 @ 21:32 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Star papir ni zgolj odpadek - z njim lahko pomagate živalim, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. V soboto, 7. oktobra, organizirajo že 20. akcijo zbiranja papirja. Med 8. in 18. uro lahko pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinesete star papir in hrano ter opremo za živali. Del zbranih sredstev bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

  Kaj se da narediti z eno tono starega papirja?
  Vsak kupček papirja šteje, na posamezni akciji - te se odvijajo dvakrat na leto - pa ga včasih zberejo tudi do 20 ton. Kaj to pomeni za pomoč živalim?

  Beri dalje (327 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Sandoz razširil sodelovanje z organizacijo World Child Cance Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 26. julij 2017 @ 01:52 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Sandoz razširil sodelovanje z organizacijo World Child Cancer za pomoč otrokom pri dostopu do zdravljenja v štirih državah v razvoju

  • Razširjeno sodelovanje za izenačitev možnosti preživetja otrok z rakom na Filipinih, v Burmi, Mehiki in Gani
  • Stopnja preživetja otrok, obolelih za rakom, je v razvitih državah 80-odstotna, v državah v razvoju pa tudi do zgolj 10-odstotna
  • Sandoz je zavezan odkrivanju novih načinov širjenja dostopa do zdravstvenega varstva v sodelovanju s ključnimi deležniki

  Sandoz je danes objavil širitev pilotnega projekta, ki ga izvaja v sodelovanju z vodilno svetovno dobrodelno organizacijo World Child Cancer in katerega cilj je izboljšati dostop do zdravljenja in zvišati stopnjo preživetja otrok z rakom v štirih državah v razvoju.

  Beri dalje (995 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vsak kupček papirja šteje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 30. maj 2017 @ 12:49 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Vsak kupček starega papirja pomaga živalim, pravijo prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana. V soboto, 3. junija, organizirajo že 19. akcijo zbiranja papirja v pomoč nikogaršnjim živalim. Pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani bodo od 8. do 18. ure zbirali star papir, opremo in hrano za živali, zamaške ter odpadne originalne karuše. Dogodek bodo popestrili s predavanjem o psih, dobrodelno stojnico in nagradno igro.

  Društvo za zaščito živali Ljubljana z zbiralno akcijo že deseto leto opozarja na živali, ki potrebujejo pomoč. »Dogodek je nastal zato, ker želimo ljudem ponuditi način, da postanejo del rešitve in hkrati iz prve roke spoznajo delo organizacij, ki tako ali drugače skrbijo za nikogaršnje živali. Člani društva z veseljem odgovorimo na vprašanja in poklepetamo z obiskovalci akcije,« je povedala zakonita zastopnica Maša Cerjak Kastelic. Del zbranih sredstev bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP, ki izvaja sterilizacije in kastracije nikogaršnjih živali v tujini.

  Beri dalje (252 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kampanja »Ne čakaj, postani darovalec« z odličnimi rezultati Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 18. marec 2017 @ 19:33 CET
  Uporabnik: Sonce

  16. januarja 2017 sta Slovenija-transplant in AV studio združila moči in začela z družbeno odgovorno kampanjo »Ne čakaj, postani darovalec« za ozaveščanje o pomembnosti darovanja organov in tkiv. Po prvih dveh mesecih kampanje, ki poteka na platformi www.daruj.si, so odzivi tako strokovne kot splošne javnosti odlični. V primerjavi z enakim časovnim obdobjem lani se je število opredelitev v januarju in februarju povečalo za več kot 5x krat.

  Ideja za kampanjo je nastala ob klepetu in kavi kreativcev AV studia in PR strokovnjakinje iz agencije IPPR. Ugotovili so, da se o temi občutno premalo govori, prav tako pa je na voljo malo podatkov. Analize namreč kažejo, da smo Slovenci, tudi zaradi slabše informiranosti, podpovprečno opredeljeni o darovanju organov. Število bolnih, ki čakajo na presaditev, vztrajno narašča, darovalcev po smrti ali za časa življenja je premalo. Na dan 3. 1. 2017 je bilo na čakalnem spisku za presaditev organov registriranih 181 bolnikov. Pacienti na srce v povprečju čakajo 177 dni, na jetra 77 dni in na ledvico 300 dni. Žal je to prepogosto predolgo.

  Beri dalje (380 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

    Hitro iskanje  
  Podrobnejše iskanje
   Aktualno  


   Prijava uporabnika ? 
  :

  :

  Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
  Si izgubil svoje geslo?
   Pomoč  
  Klikni za pomoč pi registraciji.

   Zanimivo branje  


   Mesečni horoskop  

  Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

  Klikni za ogled horoskopa

   SLIKA TEDNA  

  Klikni sliko za povečavo.

  Klikni sliko za povečavo.

   Druženje  

  Imaš vprašanje?
  Bi se rad pogovarjal?
  Delil znanje z drugimi?

  Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

  Akutalno doma in globalno
  Osebna in duhovn rast

  Zdravje in prehrana
  Knjige & Filmi & Slike & Glasba
  Ekologija in gaja
  Dodaj svojo idejo za boljši svet
  Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


   Na liniji so:  
  Gostje: 162

   Vreme  

  Vreme
  Več o vremenu

   Opisi in navodila  

  * Uredništvo

  Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
  * Če prijava ne deluje
  * Kje, kaj in kako na pozitivkah
   
  Predlogi, vprašanja, ideje:

  * Vprašanja za uredništvo
  * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

  Navodila za članke in dogodke

  * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
  * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

  Opisi Pozitivk in Sončne pošte

  * O Sončevih pozitivkah
  * Namen in cilji pozitivk
  * Sodelujte pri ustvarjanju
  * O Sončni pošti

  Oglaševanje

  * Oglaševanje na pozitivkah
  * Objava dogodkov

  Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

  Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

  Dobrodošli


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 10,06 seconds