NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 27-jul
 • Harmony program poletje 2018 na Pašmanu

 • petek 03-avg
 • Harmony program poletje 2018 na Pašmanu

 • ponedeljek 06-avg
 • Prihaja Violeta, ena največjih jasnovidk Evrope

 • petek 10-avg
 • Harmony program poletje 2018 na Pašmanu

 • petek 17-avg
 • Harmony program poletje 2018 na Pašmanu

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Zmajeve linije po Rožniku - ob 100. obletnica smrti Ivana Cankarja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 20. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Spisano v mesecu rožniku 2018 (Aurigo)

  »Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane…..
  So to preroške besede iz Cankarjeve drame Hlapci, ki jih izgovori pred svojim koncem učitelj Jerman…..?

  Drama, ki nam po stoosmih letih izriše rak rano slovenskega naroda, dve etablirani stalnici, ki obvladujeta Slovence že več kot 75 let - že pred I. svetovno vojno, med I. in II. svetovno vojno in zadnjih 27 let - liberalce ino klerikalce, kateri sami sebe povzdigujejo na piedestal materializma ali drugače: »Klerikalci in liberalci, oboji, ki bi svojo dušo takoj hudiču prodali za denar, mamonu! Preveč požrešnosti in pogoltnosti tudi po stotih letih.
  Ivan Cankar je bil res socialist. Rdečo vrtnico si bi nadel v gumbnico. Vrtnica, ki je roža srca in lotos iz Tivolija, ki predstavlja um ali deset tisočero cvetov, ko se odpre v svoji lepoti.

  Beri dalje (1.712 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Pogled v temelje naše samobitnosti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 16. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Igor Kernel v novih Misterijih www.misteriji.si

  Staroverci - znanstveno ...
  Ko govorimo o ostankih starih verovanj, ki imajo svoj izvor še v zgodnjem srednjem veku, ko se je začelo pozno pokristjanjevanje (nekatera so morda še starejša), se je za te ostaline pri nas v zadnjem času uveljavil naziv »staroverstvo«. Potem ko so začele nastajati resne študije na to temo, je nastopil čas, da svoje mnenje o tem širši javnosti predstavijo tisti, ki se z njimi ukvarjajo poklicno.

  V Slovenskem etnografskem muzeju so na okrogli mizi z naslovom »Kako etnologi mislimo staroverstvo« pojasnjevali številnim obiskovalcem, kako tolmačijo doslej zbrano gradivo na to temo.

  Beri dalje (452 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Pljuča ne oprostijo cigarete Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 4. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Bolnikom s KOPB vsak najmanjši telesni napor predstavlja veliko oviro.

  Pretirana zadihanost ob manjših telesnih naporih, težka sapa, izkašljevanje in pljuvanje so glavni znaki kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB), zaradi katere vsako leto umre od 500 do 600 ljudi, od 90 do 95 odstotkov bolnikov je kadilcev (aktivnih, bivših ali pasivnih). "Bolnikov s KOPB ne prepoznamo na cesti. Pogosto se zadržujejo doma, s svojimi težavami s pljuči se skrivajo za domačimi zidovi. Bolezen se lahko vleče desetletja in marsikateri bolnik kadilec pove, da če bi vedel, kaj se mu lahko zgodi, ne bi nikoli začel kaditi," je na okrogli mizi z naslovom KOPB – Kako izboljšati kakovost bolnikovega življenja povedal Matjaž Fležar, internist in pulmolog v Bolnišnici Golnik.

  Beri dalje (120 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Jajca in meso krivi za depresijo? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 4. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Premalo vitamina B12 ima lahko resne in nepopravljive posledice za zdravje. "Pomanjkanje vitamina B12 ima lahko resne in nepopravljive posledice. Nujno potreben je za rast krvnih celic, delitev in tvorbo celic, delovanje ščitnice, sintezo mielinskih ovojnic ter za normalno delovanje možganov in živčevja," pravi Alja Dimic, dietetičarka iz Centra Holistic.

  Težaven zaradi vsrkavanja

  Vitamin B12 ali kobalamin je v vodi topen vitamin. V telesu se izloča z žolčem in telo ga lahko ponovno absorbira. Težava nastane, kadar do vsrkanja ne pride oziroma ga je premalo, kar je posledica obolenja in slabega delovanja drugih telesnih procesov ter pomanjkanja preostalih potrebnih hranil.

  Beri dalje (91 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Everest Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 3. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Viki Grošelj v Vivi www.viva.si

  Everest. Najvišja gora Azije in našega planeta. Tretji zemeljski pol. Boginja, mati zemlje. Gora presežnikov in najvišje svetišče mojega sveta. Na nobeno od štirinajstih najvišjih gora Zemlje nisem plezal tolikokrat kot prav na Everest. Na nobeni drugi nisem prebil toliko dni in noči. Pod nobeno drugo se nisem tolikokrat vračal. Na nobeni drugi se ni porodilo toliko zgodb. Z nobene druge ni ostalo toliko spominov.

  Moj prvi fizični stik z Everestom sega v leto 1975, ko sva z Ivčem Kotnikom presrečna čepela na vrhu Makaluja in ga opazovala skozi pršavico ledenih kristalov, ki jih je vrtinčil pobesneli veter. Kakih petnajst kilometrov pred nama je kipel v nebo.

  Beri dalje (966 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 07.03.18 @ 16:27 z Fredo 
  | More

  Reševanje sporov brez sodišča Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 3. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Bern Jurečič v novi številki Karme plus

  ČLOVEKOVO NEDOHAJANJE SAMEGA SEBE
  Človekov zgodovinski razvoj se ne odraža samo v tehnološkem, znanstvenem in komunikacijskem segmentu, temveč tudi v drugih, kjer morda ni toliko opazen kot pri različnih merljivih, "otipljivih" in "konkretnih" vidikih sodobnega časa, pa naj gre za različne vrste odnosov (odnos do drugih, do življenja, do realnosti, do sebe samega …) ali pa osebnostni in duhovni razvoj.

  Človekov razvoj skozi nekaj desettisočletij je omogočil ne le skladnosti z vsakokratnim okoljem ("življenje z naravo"), temveč tudi skladnost človeškega razvoja na vseh različnih nivojih, tako na primer na okoljskem, odnosnem, genskem. Strmo vzpenjajoča spirala vsestranskega razvoja, ki smo ji priča v zadnjem času, ne nadaljuje svoje poti enakomerno na omenjenih nivojih. Tako znanost in zlasti razvoj komunikacij daleč prehitevata mnoga druga področja, na katerih se človek prav tako razvija, kar samo po sebi – civilizacijski dejavnik – človeka postavlja v neugoden, stresni položaj.

  Beri dalje (2.802 besed) 4 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 07.03.18 @ 16:10 z Fredo 
  | More

  Branje pravljic že od rojstva Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 2. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Knjige. Spodbujajo otrokov jezikovni razvoj in krepijo njegove miselne sposobnosti. "Otroku začnite brati pravljice že takoj po rojstvu, saj boste tako spodbudili njegovo pozornost (poslušanje) in komunikacijo med vama ter se z njim čustveno povezali," svetuje psihologinja Đurđica Šmit.

  Naj bodo interaktivne
  Prve otrokove knjige naj bodo manjše, trdih platnic z zaobljenimi robovi ter pisanimi in preprostimi ilustracijami. "Pomembno je, da otrok sam lista strani knjige, jo obrača, grize in se z njo kopa, saj mu knjiga sprva ne pomeni branja, temveč igro in zabavo," pravi strokovnjakinja, ki za starost okoli enega leta priporoča knjige, ki so zvočno opremljene in v katerih mora otrok poiskati ujemanje (živali, vozila), slikanice z dodatki različnih materialov, s katerimi otrok spoznava tip, knjige z različnimi zavihki in skrivalnicami ter knjige, namenjene spoznavanju prvih besed.

  Beri dalje (206 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Bolezen prihaja iz notranjosti zemlje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 2. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Regina S. Rant v Karma plus

  Vem samo to, da nič ne vem.
  Sokrat

  V dnevnih poročilih je bilo nedavno govora o šoli, kjer so namerili izjemno visoko stopnjo radona. Radon je radioaktiven plin, ki se nahaja v notranjosti zemlje in počasi prodira na površje. Če naleti na zaprto podzemsko jamo, se tam koncentrira. Takih jam je polno v kraškem svetu. Če stoji nad jamo stavba, se plin nabira bodisi v kleti bodisi v pritličnih prostorih, če stavba ni podkletena.

  Najslabše je, če se plin lahko nabira v kleti, ker kleti ni mogoče dobro prezračiti. Kot vsaka radioaktivna snov je tudi radon zahrbten morilec. Še posebno so na radioaktivne snovi občutljivi otroci.

  Beri dalje (1.432 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Realnost ali iluzija Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 1. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Ta svet, za katerega mislimo, da je fizičen in ga kot takšnega tudi dojemamo, bi po najnovejših znanstvenih odkritjih lahko bil tudi iluzija. Nič naj ne bi obstajalo zunaj nas v smislu kot mi dojemamo svet okoli nas. Kar je zunaj nas je le frekvenčno polje, ki ga dekodiramo v hologramsko realnost. Če ta stvar dejansko drži, potem bi nekdo, ki se tega zaveda, na zelo lahek način tudi manipuliral z nami.

  Laično bi si to lahko razložili na način, da so naša telesa zaklenjena v frekvenčno omejeno stanje, v okviru katerega lahko izkušamo našo realnost. Torej, neskončna zavest, kar smo, se lahko v tem primeru izraža skozi naša telesa v zelo omejenem spektru. Če mislimo, da je ta biološki računalnik vse kar smo, se lahko hitro ujamemo v zanko petih čutil in fizičnega sveta.

  Beri dalje (803 besed) 4 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 07.03.18 @ 15:55 z Fredo 
  | More

  Raziskava - ženske so boljše šefinje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 1. julij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Idealna šefinja je poročena ženska, stara 41 let in z otroki, je pokazala raziskava. Kar 32 odstotkov sodelujočih v raziskavi, ki je potekala pod okriljem Amwaya, je priznalo, da so ženske boljše šefinje, na stran moških se je postavilo 17 odstotkov sodelujočih, preostali pa so rekli, da spol vodilnega ni pomemben. V raziskavi je sodelovalo 2.000 zaposlenih prostovoljcev.

  In kakšna bi bila šefinja v idealnem svetu? Visoko izobražena, do zaposlenih bi gojila tudi prijateljski odnos, imela bi družino, otroke, stara pa bi bila 41 let, povzemajo raziskovalci.

  Beri dalje (36 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Svetloba je bistvo vseh stvari 4.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 27. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Poslanstvo človeka
  Preseči iluzijo, majo, je naloga človeške rase, ki jo že tisočletja oznanjajo preroki. Dvigniti se nad dvojnost stvarstva, zaznati enost vsega in se ponovno zliti v ta Izvor je človekov najvišji cilj. A dokler je podložen dualističnim prividom narave, je njegova boginja maja z dvema obrazoma.

  Kompleksno naravo človeka je mogoče zares spoznati šele z razumevanjem njegove notranjosti in pojavov kot so zavest, misli, čustva, občutki, osebnost, ego. Vsi ti pojavi so odslikave dogajanj na etrski astralni, mentalni in drugih subtilnih ravneh. Človek se ne zaveda obstoja subtilnih teles, čeprav jih nenehno uporablja.

  Beri dalje (243 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Se je pojavil prvi žitni krog na Dolenjskem? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 27. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Aurigo

  Jok moškega, je odpuščanje samemu sebi! Za vse kar si storil. In za vse kar nisi. (Aurigo)

  Dolgo časa sem čakal, da sem kaj takšnega opazil v Sloveniji. Prekmurske žitne kroge sem nekako zamudil (zadnji krog v letu 2014, bilo je do leta 2014 13 žitnih krogov), ti pa so se na dolenjskem koncu pojavili po viharnem vremenu po majskem petku in soboti. Ni še rečeno, da gre 100 % zares za žitne kroge, ker manjka posnetek iz zraka, kjer bo razvidno, za kakšen piktogam gre. Ali so delo neurja, morda kakšnega šaljivca ali pa gre za resnične prave žitne kroge bo pokazal čas.

  Beri dalje (440 besed) 3 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 06.28.18 @ 10:14 z Fredo 
  | More

  Svetloba je bistvo vseh stvari 3.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 23. junij 2018 @ 00:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Poligon stvarnosti
  V polju zavestne energije obstajajo individualne točke zavedanja - živa bitja. Zavest in življenje izhajata iz Izvora kreacije, ki ga imenujemo tudi Enost, Univerzalna zavest, Eno življenje, Stvarnik ali Bog; to je entiteta, ki se je z razumom ne da dojeti.

  Živa bitja so opazovalci, ki opažajo kreacijo in se iz nje učijo. Človek kot najpopolnejši opazovalec je sebe zavedajoč se delec Univerzalne zavesti, ki je sposoben prodreti v skrivnost lastne narave in svojega izvora.

  Beri dalje (154 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Svetloba je bistvo vseh stvari 2.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 20. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Igra svetlobe
  Einstein, ki je bil vse življenje učenec velikega filozofa Spinoze, je pokazal, da je hitrost svetlobe edina konstanta v univerzumu nenehnih sprememb. Z nekaj izenačevalnimi potezami svojega peresa je pregnal iz vesolja vsako fiksno realnost, razen svetlobe. Njegovo slavno formulo E= mc2 je treba razumeti v smislu, da sta energija in masa pravzaprav le svetloba, ki zavzema različne pojavne oblike.

  Na absolutu svetlobne hitrosti temeljijo vsi človeški standardi časa in prostora, ki nista abstraktno večna, temveč relativna in končna faktorja. Z drastično spremembo pogleda na materialno stvarnost, ki pa jo še danes napačno razlagamo, je Einstein segel čez stoletja k indijskim modrecem, ki so razglasili stvarstvo za varljivo svetlobno sliko – majo.

  Beri dalje (179 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Svetloba je bistvo vseh stvari 1.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 16. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Podvig priprave celovite predstave o stvarnosti, popisan v dveh ducatih nadaljevanj, je pri koncu. Njegov cilj je bil povezati fiziko z metafiziko in pripraviti enotno teorijo stvarnosti, torej koncept, ki na enoten način razlaga tako zunanji svet kot svet človekove notranjosti.

  Zaslužil bi si, da bi se ga lotila ekipa resnih znanstvenikov, a žal je dobrih strokovnjakov, ki se podajajo preko ozkega okvira materialnosti, zelo malo. Sintezo fizike in metafizike je lažje izpeljati strokovnjaku s področja duhovnosti. Dokler smo namreč prepričani, da je materialnost osnova stvarstva, smo v slepi ulici.

  Beri dalje (375 besed) 3 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 06.17.18 @ 22:43 z Yoda 
  | More

  Modrčkov zagotovo ne perete dovolj pogosto Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 15. junij 2018 @ 05:01 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Kdaj ste nazadnje oprale modrčke? Še pomembneje – kako ste to storile? Britansko podjetje Rigby & Peller, znano po liniji spodnjega perila, ima za ženske, ki ne vedo, ali se stvari lotevajo prav, odgovore.

  Modrčke je treba oprati po vsakem tretjem nošenju, pravi Candece Etafo, poslovodja njihovega butika na newyorški Peti aveniji, ki je za Huffington Post pripravila zbirko nasvetov. Ob tem pa je poudarila, da istega modrčka ne smete nositi tri dni zapored. "Če ga nosite tri dni zapored, ga boste raztegnili. Bi tako delali s svojim najljubšim parom čevljev ali hlač? Ne." Etafova svetuje, da ne nosite nepretrgoma enega in istega modrčka, naj vam bo še tako všeč.

  Beri dalje (83 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Razvoj človeštva skozi rase in podrase 3.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 13. junij 2018 @ 00:04 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Atlantida
  Četrta rasa je po zatonu Lemurije zaživela na celini, imenovani Atlantida, sredi Atlantskega oceana. O tej rasi je v neuradnih virih in besedilih še največ slišati. To je bila zelo tehnološko in duhovno napredna rasa, ki je uporabljala tehnologijo za izkoriščanje eterične energije. Znali so s pridom uporabljati energijo kristalov in presajevati telesne organe. Znanost so uporabili tudi v črnomagijske namene, zloraba znanja pa je slednjič povzročila uničenje kontinenta, ki je v »vesoljnem potopu« izginil v morju pred cca 12.000 leti.

  Preživeli prebivalci Atlantide, ki so se rešili na višje ležeče predele sveta, največ v tibetanske gore, so po potopu osnovali nove civilizacije pete, sedanje rase. Zgodba o Noetu v Svetem pismu ima realno podlago. Rešene so bile številne rastlinske in živalske vrste.

  Beri dalje (256 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 06.13.18 @ 08:09 z Aarhon 
  | More

  Razvoj človeštva skozi rase in podrase 2.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 9. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Lemurijska rasa
  Planet se je še nadalje zgoščal in prišlo je do pojava tretje rase, ki je zaživela na kontinentu sredi sedanjega Tihega oceana, imenovanem Lemurija. Lemurijci so bili rasa, ki je dobila spolna telesa. V kabali je ta rasa imenovana Adam Solus. V prvi fazi so bila bitja dvospolniki, osebki so imeli moške in ženske spolne organe, razmnoževali pa so se s samooploditvijo. Zarodek je odraščal v vreči na trebuhu, podobno kot pri kengurujih.

  Da bi se površina planeta hitreje strjevala, je bilo potrebno več zavestne energije. Ta se dovaja planetu skozi bitja, ki ga naseljujejo in delujejo kot antene - sprejemniki za kozmično energijo. Zato so Lemurijci dobili rep, imenovan kundartiguador, ki je energijo intenzivneje usmerjal v tla. Ko se je zemeljska skorja dovolj utrdila, je bil rep človeku na fizični ravni odstranjen. Njegov ostanek je trtica.

  Beri dalje (377 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Razvoj človeštva skozi rase in podrase 1.del Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 6. junij 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Z vpogledom v najstarejšo zgodovino človeka smo se dotaknili njegovih korenin in spoznali, kako se je projekt Človek odvijal. Tokrat pa poglejmo, kako so se oblikovale človeške družbe. Zanima nas razvoj zemeljskih ras in podras. A preden se v to poglobimo, nekaj besed o zakonitostih kreacije.

  Vsaka kreacija ima določeno spiritualno nalogo. V času kozmičnega izdiha se rodi, diferencira, izpopolnjuje in zgošča, v času vdiha pa se zopet združuje, postaja vse bolj eterična in se nazadnje vsrka v Izvor. Nastopi doba počivanja, pralaja, nakar se ciklus ponovi.

  Beri dalje (389 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Nenavadne nesreče Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 28. maj 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Sonja A. Mrak

  Ali je prekletstvo stare ciganke vzrok nenavadnih prometnih nesreč?

  Nemško javnost že nekaj časa zanimajo zgodbe o nenavadnih prometnih nesrečah na avtocesti A12. V bližini mesta Halle, med 98. in 102. kilometrom te avtoceste, se že več let dogajajo tragične avtomobilske nesreče, katerih vzroka ne morejo odkriti niti najbolj priznani prometni strokovnjaki. Samo v enem letu se je na tem delu smrtno ponesrečilo 18 ljudi.

  Beri dalje (381 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Energetski nivoji slovenskih mest Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 28. april 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Pusti, da ti zrak šepeče zgodbo (Aurigo)

  Minilo je že dobrih petnajst let odkar so me močno poklicale energetske črte matere Zemlje, posebej v Ljubljani. V tem času sem obredel skorajda vsa slovenska mesta, ki so bila pred letom 1990 občine ter vmes še kakšno novo občino. Ko pogledam nazaj, lahko zatrdim, da energetska razmerja slovenskih mest ostajajo bolj ali manj enaka. Brez kakršnih večjih sprememb. Kaj je za to krivo, mi ni povsem jasno? Nekaj lahko predvidevam, tam kjer se izmenjuje veliko ljudi, kot so za primer turisti, tam so energetske črte tudi bolj živahnejše.

  Pri teh mojih pohajkovanjih po Sloveniji sem opazil še nekaj, da določeni red tudi skrbi za močnejše delovanje energetskih črt. A obstaja naravna danost, ki lahko tudi izjemno vpliva na moč zmajeve črte in to je voda. Bodisi da je to reka ali morje. Za lažje razumevanje bom navedel dva primera. Prvi primer je katedrala Notre Dame v Parizu, ki je postavljena na otoku na reki Seni. Drugi primer je Dioklecijanova palača v Splitu, ki sem jo podrobneje razodkrival v preteklem letu in leži tik ob morju.

  Beri dalje (2.633 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Zakaj imajo zebre proge? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 25. april 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Znanstveniki iz Univerze v Kaliforniji so ugotavljali, zakaj imajo zebre proge, piše britanski Telegraph. Po številnih teorijah naj bi bile zebre črno-bele, ker v čredi tako zmedejo plenilce, druga teorija pravi, da s tem lažje uravnavajo svojo telesno temperaturo, tretje, da lahko v čredah s pomočjo prog prepoznavajo druge živali.

  Znanstveniki niso odkrili nič novega, saj so le potrdili ugotovitve švedskih in madžarskih znanstvenikov, ki so ugotovili, da s črno-belim krznom odvračajo insekte. Obadi so se izogibali črno-belemu krznu zeber, prav obratno pa je bilo s črnimi in rjavimi konji.

  Beri dalje (98 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Lahko samo en koncert poškoduje sluh? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 24. april 2018 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Raziskovalci ovrgli preteklo prepričanje o okvari sluha.

  Vse žurerje, ki vrsto let hodijo na glasne koncerte in v nočne klube, so pred leti strokovnjaki opozarjali, da si lahko poškodujejo sluh. A nove raziskave so pokazale, da je za okvaro sluha dovolj že ena glasna prireditev ali dogodek. Ameriški raziskovalci kot posledico izpostavljajo, da imajo lahko ljudje že pri normalnem pogovoru v restavracijah ali na športnih tekmah težave s sluhom.

  Beri dalje (113 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

    Hitro iskanje  
  Podrobnejše iskanje
   Aktualno  


   Prijava uporabnika ? 
  :

  :

  Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
  Si izgubil svoje geslo?
   Pomoč  
  Klikni za pomoč pi registraciji.

   Zanimivo branje  


   Mesečni horoskop  

  Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

  Klikni za ogled horoskopa

   SLIKA TEDNA  

  Klikni sliko za povečavo.

  Klikni sliko za povečavo.

   Druženje  

  Imaš vprašanje?
  Bi se rad pogovarjal?
  Delil znanje z drugimi?

  Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

  Akutalno doma in globalno
  Osebna in duhovn rast

  Zdravje in prehrana
  Knjige & Filmi & Slike & Glasba
  Ekologija in gaja
  Dodaj svojo idejo za boljši svet
  Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


   Na liniji so:  
  Gostje: 22

   Opisi in navodila  

  * Uredništvo

  Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
  * Če prijava ne deluje
  * Kje, kaj in kako na pozitivkah
   
  Predlogi, vprašanja, ideje:

  * Vprašanja za uredništvo
  * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

  Navodila za članke in dogodke

  * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
  * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

  Opisi Pozitivk in Sončne pošte

  * O Sončevih pozitivkah
  * Namen in cilji pozitivk
  * Sodelujte pri ustvarjanju
  * O Sončni pošti

  Oglaševanje

  * Oglaševanje na pozitivkah
  * Objava dogodkov

  Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

  Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

  Dobrodošli


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2018 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 4,64 seconds