NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 07-dec
 • Plečnikova Lectarija

 • četrtek 08-dec
 • Predstavitev knjige Biblija ljubezni 1.

 • sobota 10-dec
 • Praznično dogajanje v Ljubljani

 • sreda 14-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • nedelja 18-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Kakšna je razlika med starim in novim bogom? (3/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 5. december 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  Neal Donald Walsch in njegovi Razgovori z bogom

  V knjigah Neala Donalda Walscha (v nadaljevanju NDW) Razgovori z bogom njegov bog, ki je eden izmed novih bogov, pravi, da nad našim vesoljem obstaja t. i. Končna Resničnost, v kateri živijo bogovi posameznih vesolij. Izraz »končna« naj bi pomenilo, da nad njimi ni nikogar več, razen glavnega Kreatorja. Morda je On ta glas, ki jih pošilja v »inkarnacije« v nižja vesolja.

  Ko v sebi slišijo glas »čas je«, odidejo v nižje vesolje, v katerem nastopajo kot Kreatorji oziroma Stvarniki tega vesolja, po domače bogovi. Iz njunega razgovora ni mogoče ugotoviti, ali je NDW bog »bog bogova«, kot rečejo na jugu, glavni Bog vseh bogov in glavni Kreator Vsega, kar obstaja, ali le en izmed navadnih bogov, ki so Kreatorji posamičnih vesolij in se še vedno »inkarnirajo«, s tem, da je so vesolja njihova nova »telesa«.

  Beri dalje (1.025 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Trije nasveti za zdravo življenje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 1. december 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Sprejmite te nasvete, če želite več zdravja in energije v svojem življenju. Vmes pa se lahko znebite tudi odvečnih kilogramov.

  1. NASVET: K SVOJEMU ZDRAVJU PRISTOPITE HOLISTIČNO

  Ko razmišljate o svojem zdravju pomislite na širše dobro počutje. Ali sem zadovoljen s svojim življenjem, partnerjem, družino, kariero? Nezadovoljstvo močno vpliva tudi na zdravje. Poslušajte sami sebe in odkrijte, kaj vam skuša telo povedati in kako bo to vplivalo na vaše zdravje.

  Beri dalje (203 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kakšna je razlika med starim in novim bogom? (2/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 30. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  Le kakšni jin in jang karmičarji bi bili, če ne bi bil novi bog pravo nasprotje od starega. Stare religije imajo preroke, ki naj bi osebno srečali boga kot na primer Mojzes božji goreči grm ali preko angelov prejeli božja navodila kot na primer Mohamed preko arhangela Gabriela, medtem ko se je novi bog pojavil le kot kanalizirani zvok brez slike.

  Za razliko od na primer Jahveja, ki je skupni bog Judom, križščanom in muslimanom, je novih in kanaliziranih bogov več, in to različnih, ki pa kljub temu trdijo, da so vsi Eden in Edini.

  Stari bog, ljubosumni, jezni in maščevalni Jahve, je bil Gospodar in Stvarnik Sveta in ljudi, ki se je zaradi tega razlikoval od ljudi, kateri so bili ločeni od njega. Ljudje so bili manjvredni, saj niso bili Vsemogoči, Vsevedni in Vseprisotni, tako kot naj bi bil Jahve.

  Beri dalje (1.886 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Živeti svoje sanjsko življenje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 29. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Izzivam vas, da se vprašate, ali živite svoje sanjsko življenje!

  Seveda gre za zelo osebno vprašanje, vsi pa si ne želijo lepe hiše in dragega avtomobila. Verjamem, da je potrebno najprej pretehtati, kaj vam je res pomembno v življenju. Zakaj ne bi vsakega dneva izkoristili do konca. Vsak ima samo določeno število dni, zakaj ne bi bili vsak dan hvaležni, da jih živimo?

  Beri dalje (131 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kakšna je razlika med starim in novim bogom? (1/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 23. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  Čistega Zavedanja, ki nam omogoča zavedanje, pozornost in prisebnost, in Energije, iz katere so narejeni vsi planeti, ljudje, živali in materialni objekti, ni mogoče ustvariti in uničiti, zato t. i. Kreator ali Stvarnik kot bog ne obstaja. Vse v Obstoju, ki je večen, se dogaja sočasno in se je že zgodilo oziroma se bo dogajalo za vedno.

  Stari in novi bog, oba enako lažna

  Kot da ne bi imeli že starega boga preko glave, so nam karmičarji vsilili še novega, ki ga bomo spoznali v drugem delu te serije. V resnici je novi stari, saj je starejši, višji in močnejši od starega - od Jahveja, ljubosumnega, jeznega in maščevalnega biblijskega boga.

  Beri dalje (2.530 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  V iskanju sreče Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 22. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Maja Korošak v Vivi www.viva.si

  Koncept sreče je od nekdaj zaposloval človekov um, vendar pa njene jasne definicije nimamo, celo v znanstveni literaturi je ni. Obstajata dva različna pogleda na srečo: prvi jo enači s pozitivnimi čustvi, drugi z občutkom zadovoljstva z življenjem in življenjskega smisla.

  Poleg tega ljudje srečo dojemamo različno. Sreča je danes za nas nekaj drugega, kot je bila pred dvajsetimi leti. In drugačna, kot je sreča za nekoga drugega. Najstnici, denimo, lahko srečapomeni to, da ima veliko prijateljev in lepe obleke, ženska v zrelih letih pa srečo morda povezuje z vnuki.

  Beri dalje (1.024 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Daj me v rit, ker ljubim Jezusa (2/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 17. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  Po križščanski razlagi Cerkvenega gibanja za spolno krepost mladih ti do poroke ne bi smeli imeti spolnih odnosov. Mladi si v posebnem ritualu nadenejo Prstan Čistosti (Purity Ring), s katerim se javno zavežejo, da bodo ostali nedolžni do poroke. Prstan Čistosti obenem tudi simbolno izraža, da so do poroke poročeni z bogom, Jezusom in Cerkvijo.

  Da ne bi prevarali Svete Trojice, umazali Prstana Čistosti in ostali nedolžni, imajo analne odnose. Po bolj svobodni, sproščeni in navihani razlagi mladih se analni seks ne šteje kot pravi seks, saj po njihovem mnenju osebe ohranijo nedolžnost.

  Beri dalje (1.692 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  S hvaležnostjo do sreče Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 15. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: mag. Agata Kopač

  Vsi si v srcu želimo biti srečni. Poti do sreče pa je nešteto in vsak si lahko izbere svojo. Pri čemer je ena najbolj enostavnih pot hvaležnosti. Če bi zmogli biti čisto v vsakem trenutku hvaležni, bi se znašli v občutku brezpogojne ljubezni in sreče. Vseeno pa nam prav vsak trenutek, ko nam uspe biti hvaležni, prinese veliko dobrega v naše življenje.

  To upoštevajo različna verstva že tisočletja. Kljub temu pa je bila hvaležnost s strani psihologije v preteklosti precej zanemarjena. Šele zadnja leta jo je zaradi njenih dobrodejnih učinkov začela pospešeno odkrivati in raziskovati pozitivna psihologija. Pa poglejmo, kako nas hvaležnost na enostaven način popelje k sreči.

  Beri dalje (1.095 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Daj me v rit, ker ljubim Jezusa (1/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 9. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  To je naslov pesmi in videoposnetka, v katerem mladi iznajdljivo predstavljajo luknjo v božjem zakonu, ki jo z veseljem izkoriščajo. Besedilo in povezava do videposnetka sta v 2. delu članka. (V originalu: »Fuck me in the ass cause I love Jesus«)

  Po križščanski doktrini imajo verniki do poroke lahko le analne spolne odnose. To je zelo popularna in redna praksa pri mladih križščanskih vernikih, ki tako zadovoljijo biblijo, ohranijo ljubezen do Jezusa in razveselijo sami sebe.

  Motnje spolnosti in nasilje nad naravno spolnostjo v križščanski Cerkvi.

  Beri dalje (1.623 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 11.16.22 @ 07:26 z ulec 
  | More

  Prepoznajmo radost v življenju Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 8. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Dr. Vojka Bole-Hribovšek

  Pred vrati je zima z dolgimi nočmi in s kratkimi dnevi, z dežjem, snegom, ledom, meglo, "plundro" in pogostejšim turobnim razpoloženjem. Vendar ne za vse med nami! Smučarji so že začeli sezono. Otroci komaj čakajo, da bodo delali snežene može in druge figure, se sankali in drsali.

  Pred nami pa so tudi prazniki, ko delamo načrte za prihajajoče leto in upamo, da bo boljše od poslavljajočega se. Vsak letni čas ima svoje prednosti in zima je v naravi čas počitka in nabiranja moči za novo življenje.

  Beri dalje (2.624 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Homoseksualnost v resnici sploh ne obstaja (5/4) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 4. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  LGBTQIA+ so karmični telesni, spolni in identitetni poskusi na ljudeh

  Karničarji so poleg drugih in številnih, tudi grozljivih poskusih na ljudeh, mnogim tudi izkrivljali telesa, spole in spolne identitete. Da bi poleg teh izkrivljenosti in neprijetnosti ljudi še med seboj skregali, so po formuli 50:50, Dobro in Zlo, yin in yang, tudi na tem področju namerno ustvarili konflikte med ljudmi. Najprej pri posamezniku z izkrivljenim telesom in spremenjeno spolno identiteto znotraj njega, potem pa še med hetero in homoseksualnimi v družbi.

  Karmičarji so kot psihopatski sadisti posebej uživali pri neprijetnostih ljudi, ko so odkrivali svojo drugačnost, se je bali, sramovali in jo skrivali. Da bi v njihovem trpljenju še bolj sprevrženo uživali, so jih s scenariji prisilili, da telesne in spolno identitetne izkrivljenosti celo sprejmejo, da se za njih borijo in da so na njih ponosni. Takšne nasilne spremembe se v bistvu ne razlikujejo od vsiljenih telesnih omejitev, okvar in bolezni.

  Beri dalje (2.798 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  4 nasveti za srečo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 1. november 2022 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Ste že naveličani na tisoče različnih nasvetov za srečo in se ob tem sprašujete, ali res delujejo – in zakaj bi jim sploh morali slediti, saj je vsak človek edinstven, zagotovo si lahko vsakdo čisto sam skuje svojo srečo. Morda pa vas bodo prepričali tile štirje nasveti, ki jih je potrdila nevroznanost. Kaj res deluje, če hočemo biti srečnejši?

  Postavite si samo eno vprašanje

  Včasih se nam zdi, kot da nam možgani »ne pustijo«, da bi bili srečni. Ali ste pogosto zaskrbljeni? Zaradi pogostega premlevanja skrbi se naši možgani namreč počutijo dobro - ker premlevajo - in tako nekaj delajo za težave.

  Beri dalje (799 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Sprenevedanje je odlika voditeljev in malega človeka Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sobota, 29. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Bern Jurečič

  Kar oguljena je že fraza, da živimo v precej norem svetu, katerega utrip in s tem tudi stopnja pritiska na posameznika se spiralno dviga. V karmičnem naboru izkušenj, ki ga je predvidel neki človeku neznan princip, katerega lahko poljubno in brez slabe namere imenujemo bodisi "bog" bodisi "superračunalnik" in ki posamezno dušo vodi skozi dolgo vrsto skušnjav na poti čiščenja karmične navlake, je čisto normalno, da so na programu tudi inkarnacije v stresnem in "ponorelem" svetu.

  Vzpenjajoča se spirala napredka seveda ne prinaša samo ene vrste potencialov ali možnosti, ampak je vse povezano v nepreglednem labirintu podsistemov, ki pogojujejo drug drugega in s tem povzročajo dodatne težave.

  Beri dalje (2.269 besed) 3 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 11.05.22 @ 13:13 z Yoda 
  | More

  Homoseksualnost v resnici sploh ne obstaja (4/4) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 26. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Ljubi svojega bližnjega, vernim zapoveduje biblija,

  razen homoseksualcev, samozadovoljevalcev, gledalcev pornografije, levičarjev, socialistov in komunistov, nevernih, svobodomiselnih, imigrantov, južnjakov, balkancev in čefurjev, prejemnikov denarne socialne pomoči, temnopoltih in drugače poltih, pripadnikov drugih narodov, jalovih žensk, mater samohranilk in prostitutk, sindikatov, levičarskih umetnikov in drugih izprijencev leve sorte.

  Kljub temu, da se ob vsaki priliki sklicujejo na biblijo, ki naj bi bila “knjiga vseh knjig” in celo nad ustavo, pa jo kot dežurni in goreči grešniki sami redno in stalno ignorirajo ter z zaletom kršijo božje ukaze po vrsti.

  Beri dalje (2.783 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Osebnost in zdravje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 25. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Znanstveniki že dalj časa raziskujejo, ali nam lahko naša osebnost pomaga, da bomo živeli dlje ali pa nam povečuje tveganje, da bomo imeli visok krvni pritisk ali holesterol ali morda zboleli za artritisom, sladkorno boleznijo ali katero od bolezni srca. Tega sta se zavedala že Hipokrat in Galen v antični Grčiji, ki sta za štiri tipe osebnosti predvidela dovzetnost za določene telesne in duševne bolezni.

  Do danes je bilo na tem področju narejenih že veliko raziskav, ki potrjujejo, da lahko naše lastnosti napovedujejo, kako zdravi bomo. Eden od razlogov, zakaj lahko osebnost vpliva na naše zdravje, se skriva v tem, da pomeni strategije, s katerimi se soočamo s težkimi situacijami v življenju, te pa dejansko pomenijo, kakšna vedenja in navade imamo.

  Beri dalje (1.188 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Homoseksualnost v resnici sploh ne obstaja (3/4) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 19. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Zakaj se križščani tako bojijo LGBT skupnosti?

  Vidimo, da sovraštvo do homoseksualnih (nevernih, drugače vernih, drugih narodov itd.) izvira iz biblije. Jahve, jezni, ljubosumni in maščevalni bog zahteva in ukazuje vernim, da takšne osebe pobijejo. Iz tega božjega besa izvira tudi muslimanski djihad in italijanska omerta - krvno maščevanje.

  Verniki so zadolženi, da sovražijo homoseksualce in druge s seznama drugačnih in da se proti njim borijo na vse mogoče načine. Če je le možno, jih morajo obsoditi, zapreti in tudi pobiti, tako kot je to delal Hitler v nacistični Nemčiji.

  Na strani https://www.domovina.je/kako-se-je-v-zahodnem-svetu-razbohotila-lgbt-teorija-in-kaj-je-o-tem-dobro-vedeti/

  Beri dalje (1.408 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kako si okrepiti notranjo moč Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 18. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Ste dovolj močni, se z lahkoto spopadate s vsakodnevnimi izzivi? Če se obremenjujete za vsako malenkost, je čas, da se posvetite krepitvi svoje notranje moči. Tu je nekaj nasvetov.

  Učvrstimo svoje telo
  Skrb za naše telo naj postane prioriteta. Utrjeno in močno telo nam bo dalo moč, z rekreacijo pa bomo okrepili tudi voljo in odločnost. Vsak napredek in vsaka sprememba na telesu bosta dala nov zagon in novo energijo. Večja ko bo učvrščenost telesa, manjši bodo vzgibi po prepuščanju, lenobi in odlašanju.

  Beri dalje (597 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Homoseksualnost v resnici sploh ne obstaja (2/4) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 12. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Desničarsko sovraštvo do homoseksualcev (in mnogih drugih in drugačnih) izvira iz njihove religije, v kateri jih njihov bog Jahve, po lastnih besedah ljubosumni, jezni in maščevalni bog, hujska proti homoseksualcem in jim ukazuje, da jih pobijejo.

  Ker so križščani narejeni po božji podobi, tudi sami nestrpni, jezni in nasilni, z vsem zaletom izvajajo božji ukaz »Ubija pedra!«. Poglejmo, kaj o homoseksualnosti pravi križščanska biblija, njihova sveta knjiga, zakonik in priročnik za pravilno življenje vernikov oziroma grešnikov:

  “Sodba o Sodomi in Gomori

  Beri dalje (2.704 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kako najti mir v nemirnem času Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 11. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Ko nas obkrožajo finančne in naravne katastrofe se je enostavno prepustiti toku in biti pesimist, ki negotovo zre v svojo prihodnost. Vendar je ravno to čas, ko moramo pobrskati globje v sebi in znova najti notranjo moč. Ta del nas nam lahko podari mirno ter predvsem zadovoljujoče življenje.

  Morda so se vam že zgodile najhujše vaše nočne more. Te težavne okoliščine nas lahko naučijo, kako preživeti kljub težavnim okoliščinam. Morda ne razumete, zakaj so se vam te stvari zgodile. Ko boste na poti k svoji notranji moči, boste začeli dojemati, da gre za izziv, ki je bil ustvarjen, da vas naredi močnejše.

  Beri dalje (307 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Homoseksualnost v resnici sploh ne obstaja (1/4) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 7. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Naj takoj in jasno povem, da gre pri vseh oblikah nasilno spremenjenih in izkrivljenih telesnih in spolnih identitetah za grobo karmično nasilje in sprevržene poskuse na ljudeh. Za to temo je zelo pomembno, da razumete, da sta istotelesnost in istospolnost dve popolnoma različni stvari in da gre tudi pri t. i. homoseksualnih odnosih pri na primer moških »homoseksualcih« in ženskah lezbijkah (lezbijke niso v narekovaju, ker ne gre za napačno rabo spolnosti kot pri »homoseksualnosti«, ki pomeni »istospolnost«) v resnici za heteroseksualni odnos med moškim in žensko, ki sta v telesih istih spolov.

  »Homoseksualnost« se v ničemer ne razlikuje od katerega koli heteroseksualnega para, ki bi se preoblekla v dva in na primer moška ali ženska kostuma, le da sta v tem primeru ta kostuma živi telesi.

  Beri dalje (1.471 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Dileme pravilnega odločanja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 4. oktober 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Vprašanje:
  Kadarkoli sem se morala v življenju spoprijeti z bolj pomembno odločitvijo, kot v primeru izbire poklica, menjave službe, selitve, odločitve za otroka, družino ... sem vedno znova podoživljala neko posebno stresno stanje negotovosti in napetosti. V glavi pa me je preganjala misel: "Ali se bom znala pravilno odločiti?" Želela bi razumeti to dogajanje. Ali morda obstaja kakšen 'recept' za pravilno odločanje?

  Odgovor:
  Naše celotno življenje je prepleteno z majhnimi in velikimi odločitvami. Zjutraj, ko se zbudimo, se prične proces odločanaja: ali bomo še malce poležali, kaj bomo oblekli, zajtrkovali ...

  Beri dalje (1.198 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vsi naši strahovi... Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 27. september 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Bern Jurečič

  Strah, veselje, jeza in žalost sodijo med tako imenovana "primarna čustva". Mednje jih uvrščamo zato, ker se v posameznikovem psihološkem razvoju pojavijo že zelo zgodaj. Imajo močno motivacijsko moč in so pri bolj ali manj vseh ljudeh prisotna v vseh življenjskih obdobjih.

  Strah, bojazen in tesnoba so pojmi, ki filogenetsko in ontogenetsko označujejo enega najstarejših, na različne načine manifestiranih vplivov, ki pripada nagonu zaščite pred nevarnostjo, kot prvobitna biološka alarmna reakcija. Strah je normalna čustvena reakcija na zavestne, objektivno realne nevarnosti, ki lahko ogrozijo biološko, psihološko in socialno celovitost človeškega bitja.

  Beri dalje (529 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vesoljsko Poročilo št. 7: odkrili smo še zadnje orbe Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  nedelja, 25. september 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Včeraj, to je v četrtek, 23. septembra, sem v sanjah igral nogomet. Ko sem šel izvajat kot, sem šel po žogo, ki se je odkotalila za igrišče. Tam sem videl veliko žog, ki so bile nepravilne oblike - jajčaste in hruškaste. Takoj sem vedel, da so to orbe, ljudje z drugih planetov, ki so jih karmičarji spremenili v majhna energijska bitja in naselili na puste sive planete. Na srečo so imeli možnost potovati po sanjskih svetovih, kjer so lahko vsaj opazovali druge ljudi.

  Ko sem se zbudil, sem takoj poklical naše vesoljce in jim rekel, naj preverijo, če so nogometne žoge v resnici orbe. Takoj za tem so me poklicali in potrdili, da so bile res, med njimi so bile tudi mame z otroci (ločevanje družinskih članov in razbijanje družin je ena od specialitet Zlih karmičarjev), obenem pa so mi še povedali, da so od verjetno Velikega Črnega Oblaka prejeli seznam 90 sanjskih planetov, na katerih so še orbe.

  Beri dalje (1.228 besed) 1 komentarjev.   
  Zadnjikrat komentirano: 09.26.22 @ 13:40 z Yoda 
  | More

    Hitro iskanje  
  Podrobnejše iskanje
   Aktualno  


   Prijava uporabnika ? 
  :

  :

  Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
  Si izgubil svoje geslo?
   Pomoč  
  Klikni za pomoč pi registraciji.

   Zanimivo branje  


   Mesečni horoskop  

  Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

  Klikni za ogled horoskopa

   SLIKA TEDNA  

  Klikni sliko za povečavo.

  Klikni sliko za povečavo.

   Druženje  

  Imaš vprašanje?
  Bi se rad pogovarjal?
  Delil znanje z drugimi?

  Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

  Akutalno doma in globalno
  Osebna in duhovn rast

  Zdravje in prehrana
  Knjige & Filmi & Slike & Glasba
  Ekologija in gaja
  Dodaj svojo idejo za boljši svet
  Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


   Na liniji so:  
  Gostje: 83

   Vreme  

  Vreme
  Več o vremenu

   Opisi in navodila  

  * Uredništvo

  Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
  * Če prijava ne deluje
  * Kje, kaj in kako na pozitivkah
   
  Predlogi, vprašanja, ideje:

  * Vprašanja za uredništvo
  * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

  Navodila za članke in dogodke

  * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
  * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

  Opisi Pozitivk in Sončne pošte

  * O Sončevih pozitivkah
  * Namen in cilji pozitivk
  * Sodelujte pri ustvarjanju
  * O Sončni pošti

  Oglaševanje

  * Oglaševanje na pozitivkah
  * Objava dogodkov

  Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

  Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

  Dobrodošli


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 5,23 seconds