NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 22-jan
 • ... o baročni modi

 • sobota 29-jan
 • Društvo Center Luči vabi na Tečaj Jasnovidnost 1. del; naučimo se pridobivati jasnovidne informacije

 • torek 01-feb
 • Modre urice / Iz Londona v Pariz in New York

 • sreda 16-feb
 • Kaj je najpomembnejše v življenju?

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Vem več o depozitih: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 18. januar 2022 @ 11:47 CET
  Uporabnik: Sonce

  Varčujete?! Varčevanja ne jemljite kot skopuštvo in odpovedovanje - če imate osnovne potrebe zadovoljene, vam kakšna materialna stvar manj ne bo škodila, prej nasprotno.

  V prihodnosti pa si boste lahko izpolnili želje - tudi tiste večje, ki zares vplivajo na kakovost življenja. Če imate že privarčevan določen znesek, je morda čas za vezavo depozita. Naj vas ne presenetijo številke: obrestne mere so nizke, zaslužki pa majhni.

  Beri dalje (161 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Usmerjevalnik Wi-Fi: srce & možgani domačega omrežja Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 28. december 2021 @ 11:38 CET
  Uporabnik: Sonce

  V zadnjem desetletju smo domove napolnili z napravami, majhnimi in velikimi, bolj ali manj zapletenimi, ki so vse, tudi če ni treba, povezane v brezžično omrežje. Žal je beseda "brezžično" postala sopomenka za udobno in potencialno manj varno, saj redko kdo vestno skrbi za usmerjevalnik. Na enem mestu smo zbrali koristne nasvete za karseda optimalno in varno delovanje vašega domačega brezžičnega omrežja.

  Najverjetneje večkrat omenjenega nasveta, da je naprave, če to dovolijo, bolje povezati s kablom, niste upoštevali, zato jih imate že zdaj v domačem omrežju veliko.

  Beri dalje (1.004 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  V prometu brez slušalk! Ali velja to tudi za brezžične slušalke? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 21. december 2021 @ 11:19 CET
  Uporabnik: Sonce

  Uporaba slušalk med vožnjo z avtomobilom ali s kolesom je prepovedana, saj se mora voznik (kar vključuje tudi kolesarje in voznike električnih skirojev) po Zakonu o pravilih cestnega prometa vzdržati ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno zaznavanje. Za kršitev je predpisana globa v višini 120 evrov. Izjema je telefoniranje ob uporabi naprave za prostoročno telefoniranje. Ali to vključuje tudi brezžične slušalke?

  Na ministrstvu za infrastrukturo so ZPS v zvezi s tem pojasnili, da se kot taka šteje le brezžična slušalka bluetooth za eno uho, ki jo je mogoče upravljati prostoročno (npr. z glasovnimi ukazi). V vsakem primeru pa telefoniranje med vožnjo močno vpliva na voznikovo zbranost in odzivni čas, zato ga odsvetujejo poudarjajo na ZPS.

  Beri dalje (241 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Prva varnost: nakup zlata Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  petek, 17. december 2021 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Tatjana Svete v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Kako zavarujemo kupno moč, prihranke in premoženje
  Ali je pred nami res zlom finančnega sistema oziroma vsesplošna kriza? Naraščajoče cene energentov in hrane naj bi bile šele uvod v globljo krizo. Kaj se dogaja? Kako v teh časih zavarujemo svojo kupno moč, prihranke in premoženje?

  Kako smiselno je trenutno kupovati zlato in za koliko denarja? Koliko premoženja, prihrankov pretopimo v zlato in kako, kje ga kupimo? Kam še vlagati, če imamo kak višek denarja? Na ta vprašanja odgovarja Matjaž Štamulak*, finančni svetovalec z osemnajstletnimi izkušnjami in z licenco investicijskega svetovalca in upravljavca premoženja.

  Beri dalje (2.934 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Praznični nakupi naj vas ne pahnejo v dolgove Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 7. december 2021 @ 13:57 CET
  Uporabnik: Sonce

  ZPS: Praznični nakupi naj vas ne pahnejo v dolgove - osnovna varovalka je lahko že mini finančni načrt
  Prazniki in še posebej veseli december so čas, ko lahko hitro izgubimo nadzor nad svojim denarjem. Praznični čas se za mnoge začne že novembra, to lahko pusti negativne posledice, ki se vlečejo v novo leto.

  Zato naredite načrt praznične porabe! Načrt uskladite s finančnimi zmožnostmi - vse želje morda ne bodo uresničljive, a morebitno zadolževanje naj bo res preudarno in skrbno načrtovano. Vstopiti v novo leto z urejenimi računi in brez dolgov je najlepše. Zagotovo si nihče ne želi v mesecih po praznikih odplačevati dolgov, ki si jih je nabral med novoletnim pohodom.

  Beri dalje (588 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Virtualni asistenti telekomunikacijskih operaterjev Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 30. november 2021 @ 10:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Primerjalno ocenjevanje virtualnih asistentov telekomunikacijskih operaterjev: Navidezni pomočniki, ki so res - navidezni
  Na MIPORju so tokrat vzeli pod drobnogled šest virtualnih asistentov slovenskih telekomunikacijskih operaterjev: A1, Bob, Hot Telekom, Telekom Slovenije, Telemach in T-2. Ocenjevanje je pokazalo, da gre res le za navidezne pomočnike, v katere očitno ne verjamejo niti sami ponudniki, kar dokazuje dejstvo, da so v dveh primerih zaman čakali na obljubljeno prevezavo k svetovalcu, ko pa so svetovalca vendarle dobili, pa nesprejemljivo dolgo čakali na odgovore.

  Potrošniki, ki želijo preko spleta dobiti konkreten odgovor na konkretno vprašanje, si z navideznimi pomočniki pogosto ne morejo pomagati. V najboljšem primeru bodo lahko izbirali med vprašanji in odgovori, ki jih sistem ponudi, ob konkretno zastavljenem vprašanju pa navidezni pomočniki poiščejo le odgovore, povezane z določeno ključno besedo in ne razberejo smisla vprašanja iz konteksta. V takšnih primerih se je zato še vedno treba zateči k brskanju po spletnih straneh ponudnika ali h klasičnemu telefonskemu klicu.

  Beri dalje (622 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Aplikacija VešKajJeš z novo nadgradnjo Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 9. november 2021 @ 11:55 CET
  Uporabnik: Sonce

  Aplikacija VešKajJeš z novo nadgradnjo: prepoznajte živila z dodanimi sladili!
  Trend dodajanja sladil v živila, predvsem v brezalkoholne pijače, v zadnjih letih strmo narašča. Najdemo jih lahko v mnogih izdelkih, ne le v pijačah in sladicah, temveč tudi v mlečnih izdelkih, žvečilnih gumijih in zobnih pastah ali vloženi rdeči pesi!

  V nedavni raziskavi so na Inštitutu za nutricionistiko pregledali sestavo brezalkoholnih pijač na slovenskem trgu  in ugotovili, da se je med letoma 2017 in 2019 delež razpoložljivih brezalkoholnih pijač s sladili povečal za 17 %, do leta 2020 pa že kar za 53 %. Takšen trend potrjujejo tudi podatki o prodaji.

  Beri dalje (1.598 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Nakup na obroke: kdaj lahko odstopite od nakupa? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 26. oktober 2021 @ 15:32 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Vem več: Nakup na obroke: kdaj lahko odstopite od nakupa?
  Kupujete kurjavo? So otroci prerasli zimsko garderobo? Pralni stroj se je pokvaril? Finance vam ne dopuščajo nakupa z gotovino, zato se odločate za nakup na obroke? Če je odgovor da, je dobro vedeti, katere pravice ima potrošnik v primeru nakupa blaga na obroke, tudi katere zakonsko obvezne informacije mora pogodba vsebovati.

  Dobro pa je vedeti tudi (predvsem, če se prenagli z nakupno odločitvijo), da ima ne glede na vsebino pogodbe, potrošnik pravico odstopiti od pogodbe, če to pisno sporoči prodajalcu v petnajstih dneh po podpisu pogodbe. Pravica do odstopa od pogodbe na obroke ni odvisna od tega, ali je potrošnik nakup opravil preko spleta ali v fizični trgovini.

  Beri dalje (297 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Ne zaupajte neznancem na spletu in v mobilnih aplikacijah Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 19. oktober 2021 @ 14:26 CEST
  Uporabnik: Sonce

  ZPS: Ne zaupajte neznancem na spletu in v mobilnih aplikacijah
  Spletne prevare so pestre in raznovrstne. Vedno več je primerov, ko potrošnike nagovarjajo neznanci preko spleta ali različnih mobilnih aplikacij in se izdajajo, na primer za predstavnike banke. Bodite izredno previdni, saj lahko izgubite veliko denarja!

  Pristopi so različni, skupno pa je prevarantom to, da skušajo pridobiti žrtvino zaupanje. Ne glede na to ali se izdajajo za predstavnike podjetja (plačilne ali pogovorne aplikacije, banke ipd.) - ali pa skušajo, kot pri klasičnih spletnih prevarah, navezati oseben, včasih tudi romantičen odnos, je njihova taktika podobna. Pomembno je vedeti, da banka ali drug ponudnik plačilnih ali drugih spletnih storitev, od vas nikoli ne bo zahteval posredovanja občutljivih podatkov po telefonu ali elektronski pošti, opozarjajo na ZPS.

  Beri dalje (293 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Oglaševanje živil otrokom Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 19. oktober 2021 @ 14:24 CEST
  Uporabnik: Sonce

  OGLAŠEVANJE ŽIVIL OTROKOM: izkoriščajo mladost in neizkušenost
  Živilska industrija po različnih kanalih, kot so splet, televizija, družbena omrežja in oglasni panoji, vsakodnevno nagovarja naše najmlajše. Otrokom večinoma tržijo živila z manj ugodnim prehranskim profilom, torej živila, ki niso primerna za vsakodnevno uživanje.

  Otroci predstavljajo zelo ranljivo populacijo, saj so zaradi pomanjkanja znanja za kritično vrednotenje oglasnih sporočil lahka tarča oglaševalcev živilske industrije, zato številne potrošniške in druge organizacije že vrsto let opozarjajo na pomanjkljivo regulacijo oglaševanja otrokom.

  Beri dalje (1.015 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Hrana je preveč dragocena dobrina, da bi jo zavrgli Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 12. oktober 2021 @ 12:49 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Vse kar potrebujemo je iznajdljivost in nekaj osnovnih sestavin. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so na https://bit.ly/39KSdk3 zbrali nekaj preprostih idej in receptov za porabo hrane, ki nam je ostala. Jedi so primerne za vse starostne skupine in ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja.

  A da do viškov sploh ne pride, je pomembno načrtovanje, vsekakor pa je čas, da vsak izmed nas naredi korak k bolj trajnostnemu prehranjevanju. Ali februarja res potrebujemo jagode? Avokado iz Peruja? Dva do tri mesne obroke na dan? Čas je za korenite spremembe nakupovalnih navad, tudi za opustitev nekaterih živil.

  ZPS že vrsto let svetuje potrošnikom, kako zmanjšati zavržke hrane v lastnem domu. Lani so skupaj z Ekologi brez meja pripravili konkretne nasvete za potrošnike, kako naj se tega lotijo - ti nasveti pa ostajajo aktualni še vedno:

  Beri dalje (1.056 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  ZPS: svetila z novo energijsko nalepko Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 5. oktober 2021 @ 11:43 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Gospodinjskim aparatom in izdelkom, ki so od marca letos opremljeni z novo energijsko nalepko (pomivalni stroji, pralni in pralno-sušilni stroji, zamrzovalniki, vinske vitrine in zasloni), so se 1. septembra pridružila še svetila.

  Proizvajalci svetil so sicer morali z novo energijsko nalepko že opremiti vsa nova svetila, ki so na trg prišla po 1. maju letos, na prodajnih mestih pa je za potrošnike nova energijska vidna od 1. septembra 2021.

  Beri dalje (336 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Odprto pismo staršem in družinam ob začetku šolskega leta Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 24. avgust 2021 @ 14:21 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Težko je napisati kaj spodbudnega in navdihujočega v začetku delovnega leta, za katerega vsi vemo, da bo zahtevno. Močno čutimo breme tega trenutka.

  Ko imamo pred očmi svoje otroke, ki so zaradi posledic 'pandemskih' ukrepov ujeti v družino in zastalo življenje, namesto da bi se izdatno urili v odraslosti preko stikov z vrstniki, dela, potovanj ter bili deležni izkušnje, da so za družbo vredni, dragoceni in dobrodošli, mnogi izmed nas pogosto čutimo jezo, žalost in nemoč. Tema covida in cepljenja se hočeš nočeš skoraj dnevno znajde na sporedu in vedno je izziv soočati nasprotna stališča družinskih članov ter obvladovati narasli pritisk in obrambne reakcije, ki se ob tem pojavijo.

  Ko se skušamo vživeti še v druge, si lahko predstavljamo, v kakšni stiski so starši osnovnošolcev, ki še ne vedo, ali in pod kakšnimi pogoji bodo otroci hodili v šolo, medtem ko naše dosedanje izkušnje večinoma pričajo o tem, da je odločevalcem malo mar za dobrobit otrok, družin in vseh, ki zanje skrbijo.

  Beri dalje (580 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Pouk na daljavo in Arnesovo omrežje Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 24. avgust 2021 @ 14:20 CEST
  Uporabnik: Sonce

  V primeru pouka na daljavo ne bo večjega povečanja Arnesovega omrežja

  Del infrastrukture so že nadgradili in pohitrili

  Po oceni Arnesa v primeru izobraževanja na daljavo v letošnjem šolskem letu v primerjavi s preteklim šolskim letom ne bo večjega povečanja uporabe storitev njihovega omrežja. Storitve so že pred časom izboljšali in pohitrili, sporočajo.

  Beri dalje (343 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Mladi ujeti v duševne stiske in prekarnost Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 17. avgust 2021 @ 12:31 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Mladinski svet Slovenije ob mednarodnem dnevu mladih. Mednarodni dan mladih obeležujemo že od leta 2000, ko je bil razglašen na generalni skupščini OZN. Vse od takrat je ta dan namenjen opozarjanju na položaj, vlogo, pravice in dolžnosti mladih, pa tudi na izzive, s katerimi se mladi soočajo v obdobju prehoda v odraslost. Na Mladinskem svetu Slovenije so se na novinarski konferenci osredotočili predvsem na tematike, ki tarejo mlade v naši državi.

  Mladi so ena najbolj prizadetih skupin zaradi epidemije Covid-19, saj je mlade epidemija prizadela na zelo zahrbten način. Okrnjeno je bilo izobraževanje, osamosvajanje, pridobitev prvih zaposlitev, zaradi razmer so mladi odlašali z ustvarjanjem družine, zaradi visoke stopnje prekarnosti so med prvimi so izgubljali svoje dohodke, predvsem pa so bili in so še okrnjeni njihovi socialni stiki, ki so nujni za razvoj zdravih in trdnih osebnosti. Posledice epidemije bodo ob neukrepanju dolgotrajne in katastrofalne. Mladim je potrebno posvetiti dodatno pozornost in slišati njihove težave.

  Beri dalje (1.134 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Kako zamenjate banko? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 10. avgust 2021 @ 10:44 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Za bančne storitve plačujete preveč, ste v drugi banki dobili ugodnejšo ponudbo za stanovanjski kredit …? Banko seveda lahko zamenjate, postopek je standardiziran, enostaven in hiter. Večino za vas uredi nova banka. Na ZPS pa pripravili tudi kratek video, kdaj in kako se lotiti zamenjave banke. https://vemvec.si/index.php/potrosniski-kredit/157-video-zamenjava-banke.

  Zamenjava banke zahteva premislek, nekaj časa in truda, a s prehodom od dragih ali morda celo nekorektnih ponudnikov k ugodnejšim in prijaznejšim s svojim denarjem glasujete za slednje. Le odhod komitentov zaradi nezadovoljstva je dovolj dober znak banki, da mora nekaj spremeniti – kdor ostaja, je zadovoljen, poudarjajo na ZPS.

  Beri dalje (259 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Afera Dieselgate Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 13. julij 2021 @ 14:11 CEST
  Uporabnik: Sonce

  AFERA DIESELGATE - PRAVICA ZA OŠKODOVANE ITALIJANSKE POTROŠNIKE

  Pomembna zmaga italijanske potrošniške organizacije Altroconsumo v skupinski tožbi proti koncernu VW
  Skoraj šest let po izbruhu škandala, ko je javnost izvedela, da je Volkswagen v osebne avtomobile znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen, izdelane med letoma 2007 in 2015, vgradil sisteme za prirejanje meritev količine izpustov dušikovih oksidov (NOx), je italijanska potrošniška organizacija v skupinski tožbi zaradi prirejanja izpustov dosegla zmago proti avtomobilskemu velikanu Volkswagen.

  V tožbi potrošniške organizacije Altroconsumo je sodišče naložilo koncernu Volkswagen izplačilo 3300 evrov (in pripadajoče obresti) za vsakega od več kot 63.000 italijanskih potrošnikov, ki so se pridružili skupinski tožbi, skupaj torej 200 milijonov evrov odškodnine. Italijansko sodišče je VW naložilo tudi plačilo vseh stroškov postopka in stroškov v zvezi z objavo tožbe v medijih. Sodba še ni pravnomočna.

  Beri dalje (182 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Izjemen mejnik za satelitski internet Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 6. julij 2021 @ 09:19 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Izjemen mejnik za satelitski internet SpaceX Starlink
  Ameriško podjetje SpaceX je že pred časom uspešno zagnalo projekt “Starlink”, katerega ključni cilj je pripeljati svetovni splet tudi v najbolj oddaljene kraje. Gre za globalno satelitsko omrežje, ki naj bi omogočilo hiter in zanesljiv dostop do svetovnega spleta iz prav vsakega kotička sveta.

  Satelitski internet SpaceX Starlink se sicer v praksi že zdaj obnese več kot odlično. Hitrosti prenosa podatkov se namreč gibljejo med približno 50 megabiti na sekundo in nekaj več kot 150 megabiti na sekundo, zakasnitveni čas pa se trenutno giblje med 20 in 40 milisekundami.

  Beri dalje (130 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Vesoljsko poročilo št. 2: 2. Vesoljska Konferenca (2/2) Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  četrtek, 1. julij 2021 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Poglejmo zdaj moj nagovor novim upravnikom osvobojenih galaksij ob 2. vesoljski konferenci 5. junija 2021:

  Dragi prijatelji, lepo pozdravljeni na 2. vesoljski konferenci združenih galaksij. Vse vas prijateljsko objemam in močno pohvalim za vaš fantastični uspeh pri osvoboditvi vaše galaksije od lažnega in Zlega karmičnega sistema in Karmične organizacije. Navdušen sem nad vami! Bodite zelo zadovoljni, da sodelujete v največjem in najpomembnejšem projektu v zgodovini tega vesolja. To je prvič, da so se vse galaksije tega vesolja povezale v prijateljsko partnerstvo in uspešno sodelujejo v ustvarjanju novega modela življenja.

  Prejšnji, stari in propadli lažni Kreatorsko Absorbcijski Karmični sistem je deloval sebično, škodljivo, uničevalno in smrtonosno za vse, tudi za avtorje in izvajalce tega sistema. V svoji kratkovidnosti in slepoti zaradi opitosti z lastno Pomembnostjo so spregledali, da ta sistem velja tudi za njih in da bodo slej ko prej tudi oni izginili, in to za vedno.

  Beri dalje (1.119 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Ali veste, katera živila je dobro kupiti BIO in pri katerih je vseeno? Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  sreda, 30. junij 2021 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Ameriška neprofitna organizacija Enviromental Working Group vsako leto objavi seznam vrst sadja in zelenjave, ki so najbolj onesnaženi s pesticidi in jih je dobro kupiti v bio različici, in seznam pridelkov, ki niso tako zelo onesnaženi s pesticidi in jih lahko brez skrbi uživate tudi v ne bio različicah.

  Priporočila temeljo na rezultatih testov, ki jih je opravilo ameriško Ministrstvo za kmetijstvo in upravo za prehrano in zdravila na več kot 46.000 vzorcih pridelkov. Pomembno je omeniti, da se vzorci testirajo na pesticide, potem ko so pripravljeni za uživanje. To pomeni, da je bil pridelek temeljito opran in po potrebi olupljen, a so bili na njem še vedno odkriti ostanki pesticidov.

  Beri dalje (64 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  EU za prepoved prepoznavanja obraza Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 29. junij 2021 @ 10:32 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Evropska unija za prepoved uporabe tehnologije prepoznavanja obraza
  Že pred časom smo poročali o kitajskih policistih, ki so pričeli z uporabo zanimivih pametnih očal z možnostjo prepoznave obrazov kriminalcev, ki so na begu. Ti dejansko uporabljajo navadna očala, ki so opremljena s kamero in drugo elektroniko, ta pa je povezana s pametnim mobilnim telefonom.

  Sistem preko spletne kamere skenira obraze ljudi, te pa primerja z bazo podatkov, ki se nahaja na oddaljenih stražnikih. Umetna inteligenca pa tu skrbi, da razlike v svetlobi ne vplivajo na kakovost prepoznavnosti osebe, kar dejansko zmanjšuje možnost napak pri prepoznavi.

  Beri dalje (218 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Znane štipendistke jubiljenega, 15. programa "Za ženske v znanosti" Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  ponedeljek, 21. junij 2021 @ 08:04 CEST
  Uporabnik: Ženske

  * Aktualne, dobre novice, pozitivne novice in zaZdravnica specializantka ginekologije in porodništva Monika Sobočan, dr. med., ki raziskuje na področju ginekološke onkologije, dr. Martina Štampar, toksikologinja, ki raziskuje na področju genetske toksikologije, in Tanja Šumrada, raziskovalka s področja ekonomike naravnih virov, so letošnje nagrajenke programa L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti«.

  V jubilejnem, 15. letu programa so se pridružile dosedanjim 40 štipendistkam, ki sta jih v teh letih s štipendijo v višini 5.000 evrov za odličnost njihovega znanstvenega raziskovanja nagradila in podprla partnerja programa L'Oréal Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO. Ob praznovanju jubileja v okviru programa izpostavljajo pomen žensk v znanosti - tudi z letošnjo ozaveščevalno kampanjo Abeceda znanosti na družbenih omrežjih in zbornikom »Ženske, ki spreminjajo obraz znanosti«. Položaj žensk znanstvenic se je namreč ob pandemiji koronavirusa, v primerjavi z moškimi kolegi, še poslabšal.

  Beri dalje (819 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

  Piknik v naravi: na to ne smete pozabiti Pošlji članek prijatelju po e-pošti Slabovidnim prijazna stran Za tisk prijazna stran 
  torek, 8. junij 2021 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Ne pozabite na najbolj nevarno žival v našem gozdu ...
  Če v kratkem organizirate piknik v naravi, nikakor ne smete pozabiti na svojo varnost. Zaščititi se morate tudi pred klopi, zato nikar ne pozabite na repelente, primerna naj bodo tudi oblačila ...

  Klopi se nahajajo predvsem v gozdni podrasti, v grmovju vlažnih mešanih gozdov, v travi in celo na vrtu. Do nadmorske višine 600 metrov je lahko klopov veliko, v višjih legah jih je manj.

  Beri dalje (437 besed) 0 komentarjev.   
  Dodaj komentar 
  | More

    Hitro iskanje  
  Podrobnejše iskanje
   Aktualno  


   Prijava uporabnika ? 
  :

  :

  Nisi registriran uporabnik? Registrirajte se.
  Si izgubil svoje geslo?
   Pomoč  
  Klikni za pomoč pi registraciji.

   Zanimivo branje  


   Mesečni horoskop  

  Klikni sliko za vstop na mesečni horoskop .

  Klikni za ogled horoskopa

   SLIKA TEDNA  

  Klikni sliko za povečavo.

  Klikni sliko za povečavo.

   Druženje  

  Imaš vprašanje?
  Bi se rad pogovarjal?
  Delil znanje z drugimi?

  Vabimo vas, da obiščete različna področja na forumu svet pogovorov.

  Akutalno doma in globalno
  Osebna in duhovn rast

  Zdravje in prehrana
  Knjige & Filmi & Slike & Glasba
  Ekologija in gaja
  Dodaj svojo idejo za boljši svet
  Kje ti (si) lahko danes pomagamo?


   Na liniji so:  
  Gostje: 48

   Vreme  

  Vreme
  Več o vremenu

   Opisi in navodila  

  * Uredništvo

  Pomoč in navodila za obiskovalce Pozitivk
  * Če prijava ne deluje
  * Kje, kaj in kako na pozitivkah
   
  Predlogi, vprašanja, ideje:

  * Vprašanja za uredništvo
  * Ideje in predlogi za boljše pozitivke

  Navodila za članke in dogodke

  * Navodila za objavo člankov na pozitivkah
  * Navodila za objavo dogodkov na pozitivkah

  Opisi Pozitivk in Sončne pošte

  * O Sončevih pozitivkah
  * Namen in cilji pozitivk
  * Sodelujte pri ustvarjanju
  * O Sončni pošti

  Oglaševanje

  * Oglaševanje na pozitivkah
  * Objava dogodkov

  Pozitivke so ustvarjene v GeekLog 1.4.x!

  Sodelujte z nami pri ustvarjanju najboljšega časopisa v Sloveniji.

  Dobrodošli


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 5,75 seconds