Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 09-jul
  • Edward Clug - Cluster; Svetovne koreografske uspešnice Edwarda Cluga

• petek 11-jul
  • XXVIII. Mednarodna likovna kolonija

• torek 15-jul
  • Razgibana modra leta

• sreda 16-jul
  • Violeta Egorova - klavir

• nedelja 20-jul
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

• ponedeljek 21-jul
  • Korejski komorni orkester

• sreda 23-jul
  • Münchenski virtuozi

• petek 25-jul
  • Duo Becchio

• sobota 26-jul
  • Štajerska čaga okusov

• sreda 30-jul
  • Španska romanca

• petek 01-avg
  • Praslovan - film o Zoranu Predinu

• torek 05-avg
  • In še Rdeča kapica, predstava za otroke

• sreda 06-avg
  • Emanuel Abbühl - oboa, Reinhold Friedrich - trobenta, Eriko Takezava - klavir, Kimiko Imani - klavir

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Meditacija
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Astronom
     avgust 13 2011 00:37   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 12/24/10

Hvala Violeta za vprašanje. Jaz si ga ne morem !

Citiram:
    Torej dragi Astronom, zavedanje enosti sploh ni mogoče, saj ni nikogar, ki bi se enosti zavedal.
    Ona preprosto je, ali pa je ni.
    Ali si ti, ali je ona.

"Ali si ti, ali je ona"

Kaj ni to dualnost ?

panefin001
     avgust 13 2011 07:04   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 07/06/11

Dobro jutro Violeta.

To jutro je zlato rumeno sonce, obarvalo redke sive oblake.
    Kuža še spi v svojem "apartmaju". Raztegnil se je po celotni dolžini in širini in videti je popolnoma sproščen.
    Travnik pred menoj, je okopan v rosi.
    Jutro prinaša novi dan in v zraku je čutiti mir.

Draga Violeta, kakšen bi bil planet brez jaza, sprašuješ?

V kolikor povsem jasno ne vidiš, kakšen je svet sedaj in kdo je za to odgovoren, boš tako stanje tudi nadaljevala.

Več krat sem že pojasnjeval, da je razum ta, ki je odgovoren za vse to.

Razen, da je zgradil ceste, čudovite arhikteturne oblike, domove, vso silno tehnologijo, raziskal nebo, morja in Zemljo, napredoval v medicini, "kulturi"..., je pri tisith osnovnih človeških potrebah, po pravem miru, sožitju in ljubezni, popolnoma odpovedal.
    Namesto, da bi z vojnami prenehal, se le uči novih in subtilnejših oblik, le teh.
    Ta isti razum je razdejal Zemljo, uničil velik del narave...
    V kolikor ne vidimo kako neinteligentno je to, od tega istega razuma, potem smo zaslepljeni in sprememb ne more biti.

Violeta, drugega odgovornega, za tako stanje, ne vidim in ga tudi ni.

V kolikor sva si enotna pri tem spoznanju, potem bova naravno, želela nekaj ukreniti s tem razumom.
    Tukaj pa se začne neverjetno težko delo, saj le redko kdo želi spoznati, tega odgovornega.
    Večina raje hiti po odgovore k avtoritetam, se zatekajo k verstvom in religijam, k iskanju.
    Vse to pa ne prinese spoznavanja tega, ki išče, ampak se stanje starega nadaljuje.
    Večina se žal ne zaveda, da je iskalec ta isti razum in da bi edino, kar bi morali spoznati, on sam.
    Ne želijo se učiti, iz lastne knjige.

O vsem tem, smo že kramljali.

Vidiš Violeta, jaz se zaradi vseh teh dejstev, že dolgo več ne sprašujem, če in kaj je potrebno menjati.
    Sploh nikoli nisem razmišljal o tem, kakšen bi naj svet bil in si v zvezi s tem, nisem delal nobenih predstav.
    Videl sem le nujnost, po totalni preobrazbi, tega jaza.

Danes, po vseh raziskovanjih in spoznanjih o sebi in svetu, vidim da obstaja povsem naravna možnost, življenja iz stanja brez jaza, ob hkratni uporabi vsega, kar je jaz naredil in še zmore narediti.
    Vidim realnost sožitja in harmonije, le zato ker materialno ni v ospredju.
    To je tudi, edini naš problem.

Pomembnost smo dali sekundarnemu, primarno pa totalno zanemarili.
    Nikakor, ne zaničujem materialnega napredka, saj v stanju brez jaza, ni konflikta, je le sodelovanje, tako kot je prav.
    Temu pa kot vidimo ni tako, ko jaz vodi glavno vlogo.

Spoštovana Violeta, nekateri žal zmotno mislijo, da se jaz lahko preobrazi, tako da si nadene duhovno haljo, ali prebira duhovne knjige, trenira in vadi, sledi tej ali oni religiji, ali gibanju, duhovni avtoriteti...
    Ampak ne uvidijo, niti jih ne zanima dejstvo, da je to še zmeraj ta isti jaz, kamufliran v vse to.
    Zato za mene, to ni nobena preobrazba.

Preobrazba jaza je torej, delovanje in življenje iz stanja ko jaza ni, ob njegovem delovanju po potrebi.
    Preobrazbe se zgodi v trenutku, ko jaz sestopi z obalsti.
    Lahko je to le za trenutek, ampak ta trenutek, se je preobrazba zgodila.
    Seveda, tako je potrebno živeti ves dan in to bi nam moral biti izziv.

To je edina prava in potrebna revolucija.
    Tako delovanje ni škodljivo, saj je popolnoma usklajeno z vsem in med vsem.
    To je ista energija, ki tako brezhibno deluje, v celotnem stvarstvu.

Današnje jutranje, zlato rumeno sonce in sivi oblaki, so del te neomejene energije, ki kot vidimo ne dela napak.

Naj si bo dovolj za tokrat, saj je ta prostor in način komunikacije, malce omejen.

Naredi si nadvse lep dan,

Mirko-PA

panefin001
     avgust 13 2011 07:41   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Tudi tebi, lepo dobro jutro, dragi Astronom.

Povzemam tvoj odgovor Violetii:
    Citiram:
    Torej dragi Astronom, zavedanje enosti sploh ni mogoče, saj ni nikogar, ki bi se enosti zavedal.
    Ona preprosto je, ali pa je ni.
    Ali si ti, ali je ona.

"Ali si ti, ali je ona"

Kaj ni to dualnost ?

Uf, uf, bi rekel Vinetou...
    Naj poskusim pojasniti to dilemo.

Kako je možna dualnost v enosti??? Ni možna, ker ni dveh. O.K.?

Ravno to ves čas pojasnjujem, da dualnost je, dokler je jaz, ko njega ni, tudi dualnosti ni.
    Zato pa tudi zavedanja enosti, ne more biti, ker to pa je še zmeraj stanje dvojnosti, saj je jaz ta, ki se zaveda.

Kaj pa potem sploh lahko naredim?
    Nič drugega torej ni možno narediti, kot zavedati se omejenosti jaza, ne da bi iskali kaj drugega.
    V tem je njegov konec, v tem on preneha, utihne.
    Iskanje drugega, le podaljšuje staro, saj se dogaja projekcija starega, kateremu sledimo in nismo tega zavestni.
    Koliko sem na brzino uvidel, natanko tako govori tudi g. Echkart, le da mi ni jasno, zakaj kasneje na to pozabi, ko govori, "jaz sem, ki sem". Kot poskušam tukaj pojasniti, dokler je jaz, je nujno tudi stanje dvojnosti in se zato s tem, absolutno ne morem strinjati.

Ko razum utihne, to kar pride, si ni v nasprotju z ničemer, saj je prisotna popolnoma drugačna energija, ki ne deli in ne predalčka, v kateri ni dvojnosti. "Jaz ali ne jaz", nima pomena.

Ta energija, jaz vsebuje, ne pa obratno.
    Ampak, mi ne vemo kaj to stanje je, dokler do njega smi ne pridemo.
    Prebiranje o tem, ne prinese spremembe. Le intelektualno spoznanje ni dovolj.
    Potrebno je kaj več.
    Potrebno je sam spoznati s celim svojim bitjem, z umom in srcem, tako da ne ostane nobenega dvoma več.

To je ta revolucija, preobrat o katerem govorim.

Tega si ni možno predstavljati, ker ta ki si predstave dela, je ta isti razum.
    Kot že rečeno, večje v manjše ne more.
    V sled tega je tudi iskanje, Sizifovo delo. O.K?

Upam, da je sedaj bolj jasno tudi Astronomu, zakaj se ne strinjam z g. Echkartom, v nekaterih rečeh.

Pa gremo sedaj, v gibanje...vodo...Lep dan je tukaj.
    Obema prijazen (fin? Zakaj pa ne), pozdrav,

Mirko-PA

Astronom
     avgust 13 2011 09:24   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Dobro jutro Panefin !

Začela sva se vrteti, kot mačka okoli vrele kaše. Oba kašo vidiva, pa ne moreva do nje. Čeprav je kaša tam - definitivno. Rad bi povzel, kje se najina stališča razhajata. V principu me v tem trenutku niti ne zanima, kaj pravi g. Echkart. Njega sem omenil le, ker potrjuje, kar mislim jaz.

Strinjam se s teboj, da mora razum "utihniti", če hočemo zaznati "tisto več", kar nam iz vidika materialnosti ni možno zaznati. Ko razum "utihne" in to se zgodi v sedanjem trenutku, kot pravi g. Echkart, pa je "Jaz" še vedno prisoten. "Jaz" ne izgine, ko "izklopiš" razum. Kdo pa je sicer po tvojem tisti, ki zazanava, če nisi to še vedno "Ti" oziroma vseobsegajoča Zavest, ki ji ni možno določiti nekega centra ampak je povsod prisotna ? Zavest se ravno tako zaveda (že po definiciji) in to si "Ti" ("Jaz"Wink, ki se enostavno zaveda samo Sebe - kot nedeljivo celoto - in to pomeni "Jaz sem, ki Sem"...

Če ne bi bil še vedno prisoten "Ti" ali "Jaz", kot neomejena Zavest, kdo bi se potem lahko zavedal - kako bi lahko sicer poročal o svoji izkušnji ? Oziroma, kako bi se midva lahko zdaj o tem sploh pogovarjala ?

Violeta
     avgust 13 2011 10:00   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 04/29/06

Mirko Dobro jutro :-)

Poglej sem ti zastavila vprašanje v katerem ni nobenih ovir, tvoj odgovor pa se zelo malo nanaša na vprašanje samo.

Le te besede so blizu temu, kar vprašala:

>>Danes, po vseh raziskovanjih in spoznanjih o sebi in svetu, vidim da obstaja povsem naravna možnost, življenja iz stanja brez jaza, ob hkratni uporabi vsega, kar je jaz naredil in še zmore narediti.
    Vidim realnost sožitja in harmonije, le zato ker materialno ni v ospredju.
    Nikakor, ne zaničujem materialnega napredka, saj v stanju brez jaza, ni konflikta, je le sodelovanje, tako kot je prav.<<

eto, to. To, kar si napisal v teh stavkih je dovoli, se je pa izgubilo v ostalem prevladujočem številu jezikovnih znakov.

Predlagam pogledati na enost in jaz s hecne plati ;D. Katero besedo uporabljamo vsi najbolj pogosto, in jo v trenutku (nič več, kot prvi hip) uporabe vsi doživljamo na enak način ne glede na imena in priimke? to je beseda oz. pojem jaz (v različnih jezikih, ko posameznik pomisli "jaz" - je stanje zavedanja svoje prisotnosti (ma ne z ezoteričnega stališča pliiiis). Eto ti, ogromno ljudi na planetu z enim in istim imenom Jaz (z isto vibracijo, ki jo vsebuje "jaz"Wink več milijardov jazov, ki so vsi zbrani v -eni- besedi. Tako veliko, tako razpršeno, pa vendarle vse je zbrano v istem "centru". %)

Naj dobra volja vas spremlja celi dan, z jazom ali brez njega ;-) čao čao

hetLicht
     avgust 13 2011 10:18   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

"Strinjam se s teboj, da mora razum "utihniti", če hočemo zaznati "tisto več", kar nam iz vidika materialnosti ni možno zaznati. Ko razum "utihne" in to se zgodi v sedanjem trenutku, kot pravi g. Echkart, pa je "Jaz" še vedno prisoten. "Jaz" ne izgine, ko "izklopiš" razum. Kdo pa je sicer po tvojem tisti, ki zazanava, če nisi to še vedno "Ti" oziroma vseobsegajoča Zavest, ki ji ni možno določiti nekega centra ampak je povsod prisotna ? Zavest se ravno tako zaveda (že po definiciji) in to si "Ti" ("Jaz", ki se enostavno zaveda samo Sebe - kot nedeljivo celoto - in to pomeni "Jaz sem, ki Sem"..."

Astronom, zelo lepo in jasno si tole napisal!

panefin001
     avgust 13 2011 10:43   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Pozdravljeni vsi.

Vse kar bi še dodajal, bi bilo ponavljanje tega, kar sem že povedal.

Najbrž je za nekoga dovolj to, za drugega nekaj drugega. In prav je tako.

Vse kar je še jaz, mene preprosto ne zadovolji in tukaj se razlikujemo.
    Potešen sem popolnoma v stanju, ki ga ne zmorem opisovati, torej mene očitno, v tem stanju ni.
    Kako pa to gre skupaj, nimam razlage. Vidim pa da ravno ta razum ves čas išče razlago.
    Tako to je in tega ni mogoče razumsko opredeliti.

Odlično je, da je tako, sicer za človeka sploh ne bi bilo možnosti.
    Razum bi vse uničil, v svojem mehanskem delovanju.

Voda je bila tako zelo osvežujoča...

Vsem veliki topli pozdrav,

Mirko-PA

Astronom
     avgust 13 2011 11:38   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Dragi Panefin !

Dokler boš "jaz" izločal iz vseobsegajoče Enosti, toloko časa bo Enost nepopolna.

Delitev Enosti na "jaz" in "ne jaz" ("ne jaz" v eni od mojih tem imenujem tudi Zmaj), te pelje v stanje dualnosti, to stanje pa izhaja lahko le iz razuma. Je pa tudi res, da brez razuma ni komunikacije med posameznimi "jaz-i" ...

Cilj duhovnega razvoja (če sploh lahko govorimo o kakšnem cilju - morda bolje o poti) pa je "ukrotiti Zmaja" in postati Eno z njim ... torej Enost (Jaz sem, ki Sem)

Še nekaj misli, povzete iz teme "V iskanju Zmaja":

Zmaj ... vemo, da brez njega ni nič ustvarjeno, vsepovsod je navzoč ... eni ga imenujejo tako, drugi drugače ... meni se zdi Zmaj prikladno ime - mitološka zverina, o kateri piše zgodovina ... a kako ga ukrotiti, kako z njim vštric hoditi, to modrost le malokomu je v čast nositi ...

Zmajeva dežela je seveda Astral ali Jesod, a meni bolj kot do učenih je izrazov pravljično ime mu pristoji, da lažje jo začuti vsak, ki vsaj malo domišlije sam premore in že lahko se razcveti ...

osh-kosh
     avgust 16 2011 15:28   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

E moj panefin,

>>Zelo dobro vem, da spoznati mehanizem delovanja razuma, ki zna delovati le mehansko, sploh ni enostavno.<<

A da razum deluje samo mehansko?Na osnovi česa lahko to trdiš?

>>Tem vprašanjem, človek mora posvetiti vso svojo energijo, saj spoznanje ni le razumske narave.<<

Kaj imaš v mislih ko praviš ,,vso svojo energijo,,?Mogoče je opis lete, rešitev za vse nas?

>>Razum žal teži, k temu da se mu pove "kako", saj bi želel temu slediti.
    Tako mu je lažje, bolj komot, tako je navajen.
    Na tak način, se ne premakneš z mesta.<<

Zgleda da se moj in tvoj razum razlikujeta,kajti moj razum vzame na znanje in preverja kar mu je povedano in ne sledi slepo.Verjetno ti še nisi srečal tehnike, ki te to naučijo, jaz pa sem.

osh-kosh
     avgust 16 2011 15:35   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

>>Ne vem kako naj ti povem, da ne bo zvenelo samovšečno in vehimentno, ampak raziskal sem te reči in vidim jasno kot le lahko, da le s prenehanjem delovanja tega centra, ki je jaz, obstaja svoboda in širni prostor, v katerem ne obstaja nobena delitev, na tebe in mene, na jaz in ti.<<

IN zakaj je to pomembno?

osh-kosh
     avgust 16 2011 15:41   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Panefin,
    >>Moj pogled na to, je sledeč.
    Ne pojmujem jaz, kot ego v nekem centru, temveč je celoten jaz, ta center. Torej, za mene ni ega in centra, temveč je to eno in isto.<<

Če prav razumem uvajaš svojo teorijo,hipotezo.A bi jo lahko najprej predstavil,da bomo vedeli natančno kaj hočeš povedati?

osh-kosh
     avgust 16 2011 15:46   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

panefin,

>>Razen, da je zgradil ceste, čudovite arhikteturne oblike, domove, vso silno tehnologijo, raziskal nebo, morja in Zemljo, napredoval v medicini, "kulturi"..., je pri tisith osnovnih človeških potrebah, po pravem miru, sožitju in ljubezni, popolnoma odpovedal.
    Namesto, da bi z vojnami prenehal, se le uči novih in subtilnejših oblik, le teh.
    Ta isti razum je razdejal Zemljo, uničil velik del narave...
    V kolikor ne vidimo kako neinteligentno je to, od tega istega razuma, potem smo zaslepljeni in sprememb ne more biti.<<

A obstaja možnost da ti zamenjuješ razum in čustveno nezrelost?

Forum generiran v : 18,73 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 10:52

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML