Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 15-jul
  • Razgibana modra leta

• sreda 16-jul
  • Violeta Egorova - klavir

• nedelja 20-jul
  • 60. Veganski Pohod za Vsakogar - Stol (2236 m)
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

• ponedeljek 21-jul
  • Korejski komorni orkester

• sreda 23-jul
  • Münchenski virtuozi

• petek 25-jul
  • Duo Becchio

• sobota 26-jul
  • Štajerska čaga okusov

• sreda 30-jul
  • Španska romanca

• petek 01-avg
  • Praslovan - film o Zoranu Predinu

• torek 05-avg
  • In še Rdeča kapica, predstava za otroke

• sreda 06-avg
  • Emanuel Abbühl - oboa, Reinhold Friedrich - trobenta, Eriko Takezava - klavir, Kimiko Imani - klavir

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Meditacija
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    panefin001
     avgust 19 2011 22:40   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 07/06/11

Z zavedanjem, da jaz nisem enost, je revolucija tukaj.

Vse te napačne razlage, kako se jaz zaveda enosti, so del omejenega razuma.

Vsi smo ujetniki samih sebe in največ, kar lahko naredimo za sebe in svet, je da to spoznamo, ne pa da si domišljamo, kako smo to in ono dosegli.
    Doseganje, je del omejenega delovanja razuma.

Nič od vsega tega, se ne more dotakniti resničnosti in v tem je njena neprecenljiva lepota.

Razum je vse osvojil, veliko tega zna, a na teh področjih je nebogljen in super je, da je tako.

Njena ekselenca ljubezen, je prosta vsega tega.

Mirko-PA

osh-kosh
     avgust 20 2011 09:20   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

panefin,

>> stanje o katerem govorim jaz, pa je povsem naravno, budno stanje uma, ki je neverjetno
    dovzeten za vse subtilnosti tega življenja in jasno vidi, ker ni odvisen od ničesar.
    Ko ta razum deluje tiho in po potrebi, ter utihne kadar ni potreben, je prisotna celovita inteligenca,
    ki je osvobojena vseh zablod, v katerih se vrti razum. <<

a vidiš da si zmeden,enkrat je razum poreden drugič pa se prelevi v ,,tvojo energijo,,.Dokler ne boš sam pri sebi razčistil kaj hočeš povedati in se pri tem najprej naučil ,,našega jezika,, ne bo nič s tvojo željo po posredovati nam kaj uporabnega.

hetLicht
     avgust 20 2011 09:25   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

No, panefin, upam, da si me prepričal.
    Veš, različni ljudje, različno razumejo določene pojme.

"Jz ne more biti vseobsegajoči, ker je zmeraj in za vse večne čase, omejen s samim seboj.
    Kjer obstaja jaz, nujno obstaja tudi center in v kolikor si doživljala taka stanja, ne moreš zamešati teh reči.
    Zato je ta energija za mene, nekaj povsem drugega kot jaz."

Več kot očitno je, da sploh nisi prebral tega, kaj Jaz je, oz kakšno je to stanje duha, kot ga definiramo mnogi drugi. Ti Jaz vidiš pač kot jaz in nisi pripravljen sprejeti, da drugi z Jaz označujemo drugačno stanje zavesti, kot ti z jaz. No, to meni kaže na to, da te morda konsenzus med nami sploh ne zanima in trmasto vztrajaš pri svojih definicijah. Tako je težko debatirati in izmenjavati izkušnje razen v obliki monologov, kar se pri tebi, na žalost, dogaja. Razen morda še s kom, ki ima podeben besednjak kot ti.
    Poleg tega tudi nisi prebral mojega popravka, v katerem sem sporočila, da te pravzaprav sprašujem ali bi se mogoče strinjal, da je Jaz = stanje ne-jaza in ne Jaz = energija, kar je pa itak postalo jasno na koncu mojega posta, ko sem napisala, če se strinjaš, da je Jaz = stanje ne-jaza.
    Enkrat si mi očital, da berem površno. Kdo bere površno? Mislim, da nisem edina, kadar oz. če sploh berem površno.

Da se razumemo, gre zgolj za besednjak (objektivno), čeprav ti zaman trdiš, da gre za izkušnje (subjektivno). Tako, kot je rekel osh-kosh, govoriš izključno iz subjektivne izkušnje (četudi je univerzalna), za deljenje in sporočanje izkušenj pa nujno potrebuješ več ali manj objektiven besednjak, da te drugi razumejo. Le tako ljudje lahko komuniciramo in razum je bil med drugim ustvarjen tudi za to, da omogoča normalno, bolj ali manj harmonično, komunikacijo. Torej, dobro razvit razum je kjučen za dostojno človeško življenje, še posebej v našem času, ko naletimo na polarizacijo na vsakem koraku prav zaradi tega, ker ljudje ne znajo razmišljati s svojo glavo. Zdi pa se mi, da ti od nas zahtevaš, da bomo mi kar "vohali" (oprosti trdi besedi) kaj ti doživljaš, saj kao doživljaš Enost (četudi doživljaš morda univerzalno enost), do katere naj bi imeli dostop kar vsi. Vidiš, taka zahteva je egoizem na kvadrat (to so seveda moja predvidevanja glede na komunikacijo s teboj in dopuščam možnost, da se motim).

Tudi očitno postaja to, da sploh nisi odprt za izkušanje drugih, saj te niti ne zanima, kaj pa npr. jaz pod besedo Jaz sploh razumem. Nikoli nisi nikogar niti vprašal, kaj s svojimi besedami sploh misli, da bi morda ti lahko razumel, kaj drugi mislijo. Ne, le lepo sediš na tvojem prestolu "Enosti" in furaš svojo zgodbo o zablodah razuma in da mi pač nič ne razumemo. Namesto, da bi uprabil svojega za iskreno komunikacijo z drugimi.
    Mislim, da razum krepko podcenjuješ in ob tem dodajam (in prosim natančno preberi, da ne bo prišlo do pomt), da razum/besede ne morejo podati bistva izkušnje same, lahko pa postanejo njen odsev, zato, da lahko navdihujejo druge. Zakaj pa drugače parvzaprav pišemo in se pogovarjamo. Zato bi bilo dobro, da bi besede/razum postale naše prijateljice oz. orodje.

Moram reči, da se popolnoma strinjam, žal, z enim od prejšnjih postov osh-kosha.

Joj, vsem se poroščam, ker sem se tako razburila. Ampak enostavno me je razjezilo.

hetLicht
     avgust 20 2011 09:31   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Omensat in panefin, vidva bi kar skenskala razum. No potem lahko skenslata tudi Enost, z veliko in malo začetnico, kajti DA, TUDI RAZUM JE DEL ENOSTI.

The fools rush where the wise dare not.

Da to so besede! Da in te besede so del Enosti!

omensat
     avgust 20 2011 10:13   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/23/07

razuma ne moreš skenslati ker ni ločen od enosti.

iskalec se mora vprašati če lahko določi lokacijo razuma kje se nahaja.
    bom podal kar odgovor ne moreš ker zmeraj ko poveš lokacijo je samo misel in nič drugega.

zavedanje le utihne razum ko ni potreben,ko pa je potreben ga pa še zmeraj uporabljaš saj je perfektno orodje.

enost je preprosta,zato jo razum ne more dojeti,ker rad komplicira

opazujte otroke do 3 leta ko se mu razum šele oblikuje.ko ga učijo ime, ki so ga mu dali se otrok sprva sploh ne identificira z imenom.ampak ga skuša samo ponavljati.šele po tretjem letu se otrok začne počasi zavedati svoje individualnosti ki se najprej identificira z njegovim imenom,šele kasneje pa postopoma z "jazom"

razum je ogledalo da se enost lahko zaveda
    razum je misel(objekt) enost (ni misel) subjekt
    oboje pa tvori eksistenco človeka

"jaz" je pa samo misel ki verjame da je razum ali pa da je enost( misel)
    ker misel lahko dojame samo misel

enost o kateri pa govorimo pa ni misel, je zavedanje, da misli samo izhajajo iz tega zavedanja.

panefin001
     avgust 20 2011 10:20   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

HetLicht,
    to kako govoriš o takem stanju je o.k. ampak kako naj ti povem, da ta energija nikakor nima zveze z jazom.
    Jz ne more biti vseobsegajoči, ker je zmeraj in za vse večne čase, omejen s samim seboj.
    Kjer obstaja jaz, nujno obstaja tudi center in v kolikor si doživljala taka stanja, ne moreš zamešati teh reči.
    Zato je ta energija za mene, nekaj povsem drugega kot jaz.

Dobro jutro hetLicht,
    tak odgovor sem ti dal, na tvoja vprašanje o različnih pojmovanjih in če morebiti, gre za enaka doživljanja, jih pač različno poimenujemo.

Moj odgovor tebi, je potrditev, da po opisih zgleda kot, da govorimo o enakih izkušnjah, ampak v takih stanjih za mene jaz ne obstaja.
    Ker se v tem razlikujemo, nam ni potrebno biti nestrpen ali užaljen, ali kaj podobnega. Pa ravno v tem, je prednost komunikacije med različnimi pogledi.

Poglej hetLicht, ne morem dovolj izraziti, kako te spoštujem in kako spoštujem vse, ki komunicirajo kar oni vidijo, pa ne glede na to, ali imajo, ali nimajo prav.

Vsi smo v istem svetu, na isti ladji, en vidi to in drugi ono. Dovolim si izreči, da vsi ne vidijo pravilno, mogoče celo večina ne.

Leta 2000 sem izdal knjigo, z naslovom " Življenje v miru". Potem sem jo opustil.
    Nekaj mesecev, sem imel direktne oddaje na MB televiziji NET TV. Opustil sem vse skupaj.
    Še pred tem, sem odvrgel vse mogoče reči iz vzhoda in zahoda, ki so mi slikale lepe slike in me želele prepričati v svoj prav.
    V glavnem sem raziskoval, vse kar danes komuniciram, za sebe in brez javnosti, brez kakršnih koli učencev in publike.
    Tako obdobje lastnega raziskovanja, do današnjih komunikacij na pozitivkah, je bilo kar realtivno dolgo.
    Želel sem le sam spoznati in misliti s svojo glavo, preden spregovorim.

V kolikor moja vztrajanja pri nečem, smatraš kot mojo trmo in neposluh za reči, ki mi jih podajaš ti, ali kdo drugi na pozitivkah, potem ti iz dna duše povem, da tega ne počnem.

Le uvidel sem sam, kako zelo, so me te iste utvare razuma, vodile v krogu in danes tukaj z vami delim ta spoznanja.

Omenil sem že, da si glede teh spoznanj, ne morem zatisakti oči in jih bom komuniciral, celo svoje življenje, kljub strinjanju ali nestrinjaju enega ali množic.

Ne potrebujem zaslepljenih zasledovalcev, učencev, ki kupujejo instant duhovne juhice, ničesar nimam kar bi lahko zavil v paket, katerega se lahko ponavlja.
    Moja naloga je, razpršiti cele gore iluzij in zavajajočih napotkov, formul, modelov...ker le te, že tisočletja, držijo priklenjega človeka, za iste stare vzorce.

Svoja spoznanja delim s tistimi, ki jih zanimajo, ker je to tako naravno, kot je naravno, da opozoriš nekoga na luknjo v cesti, v kolikor je ta nevarna za tistega, ki prihaja za teboj.
    Gre torej za naravno in povsem človeško dejanje.

Ti si v mojem srcu hetLicht in tako rad bi ti ustregel in rekel: "prav imaš", a kadar se motiš, ti tega ne morem narediti, ker tudi sebi, tega nisem privoščil.

Zato je radost toliko večja, kadar po silnih raziskovanjih in odpovedovanjih najdenega, dva vidita resničnost nečesa, kar ni odvisno od subjekta.

Tako stanje obstaja in vsa ta komunikacija, vso raziskovanje, je temu namenjeno.
    Do takrat imeti prav ali ne prav, nima nobenega pomena.

Nadvse sproščen in miren dan, v neverjetni lepoti, tega čudeža, ki nas obkroža.

Mirko-PA

osh-kosh
     avgust 20 2011 11:21   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

omensat,

>>razuma ne moreš skenslati ker ni ločen od enosti.

iskalec se mora vprašati če lahko določi lokacijo razuma kje se nahaja.
    bom podal kar odgovor ne moreš ker zmeraj ko poveš lokacijo je samo misel in nič drugega.<<

To so že new age floskule.
    Seveda lahko določim lokacijo razuma,to je vendar nedavno odkril g.Ruben Papian v sodelovanju z Anders Fribergom z KTH rojal institute of technology.
    Morata biti bolj ažurna( omensat in panefin ) kar se tiče modernih dosežkov znanosti.
    Vidva dobesedno ostajata v preteklosti (subjektivnosti ) medtem ko ostali plovemo v sedanjosti( objektivnosti ).

Razmislita !

omensat
     avgust 20 2011 11:37   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/23/07

in kako se imenuje ta lokacija Smile kar koli je že je samo misel

znanostjo ni nič narobe ima svojo poslanstvo tu.
    vendar tisto kar bi radi raziskali je nemogoče,ker razum raziskuje
    enost nikoli ampak samo je.

panefin001
     avgust 20 2011 12:33   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

osh-kosh,
    mi in vi...
    Je sploh pomebno kdo?
    Mar niso pomembna le dejstva, ne glede na to kdo jih izvaja?

Poglej cenjeni osh-kosh,
    z materialnim napredkom, znanostjo in vsemi dosežki le te, ni mogoče odkriti nekaj, kar to materialno presega.
    V kolikor torej v bran svojemu prav, glede področij o katerih se tukaj pogovarjamo, navajaš dosežke znanosti, jih jaz z največjo lahkoto opustim, saj jasno vidim, da so vse po vrsti omejene, same s seboj.

Kar poskušamo preseči, je ravno ta subjekt, razum.
    Vso energijo vlagam ravno v to, da bi spoznali, kako enosti ni mogoče doseči.

V takem negativnem pristopu, je izhod iz zablod materialnega, saj je razum povsem materialna tvorba.

Ko subjektivno neha nagajati in je tiho, živi edina resničnost, ki nam je vsem pred nosom.

Kdo je pri vsem tem, v subjektivnem???

Potrebno je raziskati tako, da sam vidiš resničnost ali neresničnost povedanega in ne slepo verjeti povedanemu.

Skozi komunikacijo težim ravno k temu in nikakor ne v prepričevanje kogarkoli, v karkoli, saj vidim, da prepričanja nikakor niso spoznanja in da le ta, ustvarjajo nove pregrade med mano in tabo.
    Edino vrednost, imajo izključno lastna spoznanja.

Danes je čudovit dan...

Mirko-PA

hetLicht
     avgust 20 2011 13:22   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Panefin, kako veš, da se motim?

hetLicht
     avgust 20 2011 13:23   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Ni potrebno odgovarjati ;-), retorično vprašanje in morda tebi v premislek, ker si tako prepričan v svoj prav.

Astronom
     avgust 20 2011 13:51   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 12/24/10

Fantje in punce, samo brez nestrpnosti !

Omensat je v temo vpeljal nov pojem "misel". Ja res je Bog, Enost, Jaz, vse je misel, a tudi tisto, kar je onkraj tega je misel - vedno je misel karkoli, dokler ne utihnemo .... Potem je Tišina .... a tudi Tišina je misel .... in potem je Ne-misel .... in to je končno tudi misel ....

Izkustveno torej lahko ugotovimo, da je ni stvari v "Jaz sem, ki Sem" Enosti, ki ne bi bila misel ... zdaj pridemo lahko do istega problema, kot Einstein, ki je izjavil, da je vse relativno, a je lahko tudi ta stavek relativen ...

Skratka Um naumi, da morda pa obstaja nekaj brez prisotnosti misli ... Ne, ne obstaja, ker sicer, bi bila tudi to le misel. Ker misel je kreacija, mi pa tipamo po mejah Kaosa in Kreacije ...

Če pa kaj obstaja, takega - "ki nima imena" ... potem nima smisla, da se o tem pogovarjamo, saj za pogovor potrebujemo misli ....

Naleteli smo na klizav teren...

Ne se hecat ...

Forum generiran v : 18,54 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 01:10

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov