Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 09-jul
  • Edward Clug - Cluster; Svetovne koreografske uspešnice Edwarda Cluga

• petek 11-jul
  • XXVIII. Mednarodna likovna kolonija

• torek 15-jul
  • Razgibana modra leta

• sreda 16-jul
  • Violeta Egorova - klavir

• nedelja 20-jul
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

• ponedeljek 21-jul
  • Korejski komorni orkester

• sreda 23-jul
  • Münchenski virtuozi

• petek 25-jul
  • Duo Becchio

• sobota 26-jul
  • Štajerska čaga okusov

• sreda 30-jul
  • Španska romanca

• petek 01-avg
  • Praslovan - film o Zoranu Predinu

• torek 05-avg
  • In še Rdeča kapica, predstava za otroke

• sreda 06-avg
  • Emanuel Abbühl - oboa, Reinhold Friedrich - trobenta, Eriko Takezava - klavir, Kimiko Imani - klavir

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Meditacija
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    hetLicht
     avgust 18 2011 21:30   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Status: neprijavljen

Registriran: 02/22/07

Samo še nekaj malega:-)

Notranja izkušnja Enosti zame ni cilj, kot sem že mnogokrat napisala. Potrebno je iti še naprej, se spustiti iz Enosti nazaj v stvarstvo, torej v vse kar se zdi napačno, laž, zabloda, in ga preobraziti tako, da bo lahko izražalo božansko zavest. Projekt na dooooolgi rok, seveda!

panefin001
     avgust 18 2011 23:31   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 07/06/11

Vse skupaj bi resnično bilo lažje v živo. Ti presledki v komunikacij, ko se zgubii rdeča nit, ker človek ni nenehno pri računalniku, je ovira.
    To zadnje kar pa je napisal omensat, pa je čista resnica.

HetLicht, definicije ubijajo raziskovanje.

Naj ostane pri tem, za zdaj.
    Življenje gre naprej... (ni zavarovalnica mb).

Prosim te bodi taka kot si še naprej in le raziksuj, ter bodi radovedna.

Mirno noč,

Mirko-PA

osh-kosh
     avgust 19 2011 08:08   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

omensat

>>komunikacija v živo je veliko bolj primerna za spoznanje človekove narave.
    predvsem se da to začutiti če človek res živi iz enosti.<<

Ne vem kaj si imel v mislih s komunikacijo,a jaz človeka najbolj spoznam skozi skupno igro in skupno delo.

>>najbolj iskalce bega poimenovanje pojmov, ker za njimi se vsak drugače predstavlja kaj naj bi pojem pomenil ampak to kar iskalec išče se ne more poimenovati,ker izgubi svojo prvotno enost,ker takoj ko nekaj poimenuješ nastopi dualnost.<<

To je to kar panefinu stalno očitamo,za eno stvar uporablja različna imena,ki imajo spet vsaka svoj pomen.Tako naredi samo zmedo.Kakšno vezo ima stem enost in dualnost pa mi res ni jasno.A znaš razložiti po kmečko ,preprosto?

>>je pa tako da za spoznanje te enosti ni recepta,pride spontano.<<

Se ne bi strinjal,za vse se moraš potruditi,garati,kot pravi Gurdjieff trpeti, in po nekem času pride ,,hevreka,,.Brez da bi o tem najprej vsaj razmišljal,pa mislim da sploh ne bi opazil,da je kaj prišlo.

Astronom
     avgust 19 2011 08:14   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 12/24/10

Rad bi ponovno pokazal na glavni problem, zakaj Panefin ni razumljen, čeprav je mene osebno vseeno prepričal, da je doživel trenutke enosti. Panefin pojem "jaz" enači z razumom !

Za spoznanje česarkoli sta vedno potrebna Zavest in Razum. Zavest zaznava in vedno deluje v sedanjem trenutku. Razum analizira tisto, kar je zaznala Zavest, dela zaključke in sklepa, kaj bo v prihodnosti, komunicira - torej nikoli ni v sedanjem trenutku. Razum brez Zavesti ne more funkcionirati, saj brez nje nima kaj analizirati. Zavest brez razuma pa ne more nič spoznati, razen to, da je dober občutek - primer so razni mamilaši, ki ne znajo drugega, ko so zadeti, povedat, kot da "Hudo zadane !"

In kje je "jaz" - edini, ki lahko izrazi pojem "jaz" je razum, zato izgleda, kot da "jaz" ne more obstajati brez razuma. Pa še kako lahko ! "Jaz" brez problema obstaja tudi, ko izklopimo razum. Dokaz so spet mamilaši, ki vam bodo marsikaj znali povedati, ko bo izkušnja minila - ko bo spet razum prisoten, ki bo izkušnjo lahko analiziral in predal v obliki komunikacije ...

Panefin, ne mi zamerit, nimam te za mamilaša, ampak stvari tako delujejo ...

osh-kosh
     avgust 19 2011 09:16   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

panefin,

ne vem iz česa si zaključil,da smo ostali manj izkušeni kot ti in da tisto kar ti govoriš ima večjo težo od našega.Moje mnenje je da imaš ti manj izkušenj iz objektivnega sveta kot mi,manj objektivnega znanja,večino črpaš iz subjektivnega sveta in posledično temu daješ zmedene izjave,ki jih ostali ne moremo razumeti zaradi tvojega pomanjkljivega razumevanja objektivnega sveta.
    Komunikacija ni nikoli problem,če obstaja objektivno znanje.Ne moreš ti kar tako uvajati nov pomen za že obstoječe besede,se boš moral pomujati( sam raziskovati kot praviš sam ) in naučiti terminologije,ki jo mi že obvladamo:če pa hočeš uvajati nova pojmovanja,pa prosim najprej objavi svojo celotno teorijo,da bomo vsi vedeli o čem se govori.

>>V kolikor bi se to kar od mene pričakuješ, dalo prevesti v formule, napotke, opise in ti kot takšno lepo prodati, potem bi vse skupaj bilo zeeeeloooo enostavno, a temu ni tako. Pa saj vidiš tudi sama, da se človek že tisočletja vrti okrog teh temeljnjih vprašanj, radosti, svobode, sreče...in rezultati so porazni.<<

Vse to se da narediti,če ima človek objektivno znanje in razumevanje,ti ga pač nimaš in ti je to nemogoče.Skozi prakso dobivaš izkušnje in s tem možnost napredovanja.Če bomo samo čakali kot predlagaš ti, ne bo nič.

>>Za konec si bom drznil pripomniti: v kolikor ti z lahkoto utihneš, ker imaš že leta prakse, zakaj pa se midva potem tako matrava? Pa vsi ti pogovori služijo le temu, da ne sprašuješ več in utihneš.<<

A si mogoče pomislil na to,da se matramo zato ker ti nisi dorasel nam?
    Ali pa mogoče ti živiš v samoprevari,pa tega ne dojemaš?

>>besede so le odpiranje področij, o katerih bi se človek moral izobraziti, v kolikor se želi naučiti misliti s svojo glavo in se osvoboditi, vseh zablod razuma.<<

Kaj če bi nam pomagal in povedal katerih zablod si se ti rešil?

>>V sled tega, so vse to le iztočnice za samostojno delo, ne pa gotove formule, ki jih lahko prebereš, skladiščiš in potem delujejo.<<

S tem si dokazal,da ne razumeš kako deluje človekov razvoj.

panefin001
     avgust 19 2011 09:58   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Spoštovani Astronom,
    v prvem delu si lepo pojasnil zakaj me nekateri očitno težko razumejo, čeprav sem na različne načine poskušal.
    Tudi sam sem pojasnjeval, da je razum in jaz, za mene eno in isto, a kaj češ, včasih smo ljudje prehitri, površni in ne poglobimo se dovolj, v povedano.
    Pri tem seveda tudi tisti, ki podaja svoja spoznanja, mogoče ni najbolj vešč v podajanju teh spoznanj in to je to.

Glede nadaljevanja tvojega poskusa, razložiti nerazumljeno, pa bi dodal še sledeče.

Kadar razum (jaz) skopni, ker namesto njega vstopi novo, neomejeno (ojojoj...te besede...ampak nekako pa se moramo izražati, kot sam praviš), potem to novo od tebe ni ločeno, ker ni ločeno od ničesar.
    Obratno ne gre, prijatelji dragi.
    V manjše večje ne more in s tem se matramo ves čas.
    Ljudje od mene zahtevajo da jim povem natančno in aksaktno "kako", zahtevajo model, način, formulo.
    Pa saj tega vam ne morem dati ker vidim, da je to zmotno.
    Nikoli ne bom spremenil teh svoji spoznanj, ker to ni mogoče. To je resnica pa če je nam všeč ali ne.

Zato tudi pravim, ne jačajte razum skozi tehnike, vaje in vse te neumnosti, ampak ga prvo in predvsem spoznajte, saj edino v lastnem spoznanju, lahko skopni in odstopi mesto nečemu, kar ni on.

Natančno vem, kje so problemi in zakaj nisem razumljen.
    Pa saj bi bilo prelepo, v kolikor bi s površnim prebiranjem mojih pisanj, spoznali vse o čem govorim. To ne gre ljudje.
    Sami morate delati, na teh vprašanjih in sami spoznati.

Torej kaj se zgodi, ko to večje, neomejeno, spet zamenja razum?
    Razum je spremenjen, je pa še zmeraj razum, ki ima edino možnost komunicirati skozi besede, ki pa z resničnostjo, enostjo, Bogom...nimajo nobene zveze.

Edino to lahko preobrazi razum, ki postaja bolj in bolj tih sam po sebi, ker je spoznal svoje meje in ne zaradi tega, ker je načitan, ker pozna definicije, razlage, ker je vadil, ali se podrejal religijam, idejam...
    Ravno obratno, dokler je razum poln vsega tega ni možnosti za takšno revolucijo in preobrazbo uma.

V svetu kamor staro ne more, vse to nima nobenega pomena in je le nepotreben balast.
    Žal vidim, da ljudje počnejo povsem drugače.
    Vežejo se za mnoge t.i.duhovne reči, katerih bi se v bistvu, vseh po vrsti, morali osvoboditi.
    Ampak v ozadju vsega, je strah.
    Ta ljudi drži v ujetosti in vezanosti, za vse te "znane" reči.

Pisal sem, da zopet ne bo pomote, kaj se potem dogaja z vsem starim znanjem, ki ga potrebujemo za preživetje in se ne bi ponavljal.

To so dejstva in kljub moji izjemni pripravljenosti, ne morem glede tega ničesar spremeniti.

Vsem vam povem, da ste odlični sogovorniki, brez izjeme.
    Lepo vas pozdravljam.

Mirko-PA

panefin001
     avgust 19 2011 10:17   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Kje si dragi osh-kosh?

Na veliko tvojih novi vprašanj, sem v različnih oblikah odgovarjal, že veliko krat.

Tisoče besed o tovrstnih rečeh ni dovolj, v kolikor se človek sam ne loti raziskovanja.

Odgovoril sem izmed ostalega tudi, da je največ kar sem spoznal, to da je razum omejen in kot tak ne more povabiti v sebe, nekaj tako velikega kot je neskončnot, temveč mora utihniti.

Si poskusil?
    V kolikor s tem nisi eksperimentiral, delal na teh vprašanjih, ti tega preprosto ne morem dati.

Zato opozarjam na zmoto modelov, postopkov, načinov, ki jih ti od mene tako vztrajno zahtevaš.
    Ne zmoreš doumeti, ker nisi poskusil, da je vse to napačno in da ravno postopke, modele, načine, moraš opustiti, kadar se lotevamo tovrstnih tem.

To kar v materialnem velja, v svetu brez meja nima pomena in to je najina težava v komunikaciji.
    Ne moreš doumeti, da se v svet razuma, ne da prenesti nekaj tako žlahtnega, kot je ljubezen in jaz ti tega ne morem drugače razložiti, kot to ves čas poskušam.

S tabo nikakor ne želim tekmovati, ali te prepričevati v nekaj, kar bi naj slepo verjel, saj nimam modelov, načinov, tehnik...ničesar, kar bi lahko ponavljal.
    V kolikor te to bega, potem si boš moral razčistiti, zakaj tvoja spozanja ob soočenju z mojimi, povzročajo tako beganje in zmedenost.

Podajam le svoja spoznanja, ki bi v soočanju s tvojimi, tudi tebi morebiti prinesla kaj novega.
    Hkrati s tabo, se učim tudi jaz in to je proces, ki je zdrav.
    Midva nikakor nisva ločena na učenca in učitelja, temveč je to en proces, ne glede kako kdo gleda na stvar.
    Šele to je za mene učenje.

Mir je tam, kjer je pozornost doma.

Mirko-PA

hetLicht
     avgust 19 2011 10:40   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

Astronom, hvala za tvoje besede :-).
    Sama imam enak vpogled kot ti, glede jaza in Jaza. Nekako sem želela slišati od panefina, to kar si napisal ti oz. nekaj drugega, to kar doživlja on. Iz njegovega pisanja mi nikoli ni bilo čisto jasno, ali se z njim strinjam ali ne oz. ali imava enako/podobno izkušnjo. Odtod moje spraševanje.

lep dan

panefin001
     avgust 19 2011 12:18   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Astronom,
    glede tvoje trditve, da jaz obstaja ko ni razuma, se s teboj absolutno ne strinjam.

V kolikor bi razložil, kaj je za tebe jaz in kaj razum, bi lahko še kakšno rekla o vsem tem.

Pri meni torej, to ni ločeno, je eno in isto.

Ker si povsem ponesrečeno, poskušal primerjati stanje, izhajajoče iz konzumacije mamil in stanja o katerem govorim jaz, čutim potrebo izraziti sledeče:

- stanje katerega doživljajo ljudje, ki konzumirajo mamila, povzroči določeno razširjenje zavesti, a
    je na dolgi rok, to definitivno uničevanje razuma, saj povzroča trajne posledice. Ko z mamili
    prenehajo, so taki odvisniki v slabši poziciji, kot pred konzumiranjem. To je zelo močna oblika
    odvisnosti, ki nima ničesar skupnega z inetligenco.
    - stanje o katerem govorim jaz, pa je povsem naravno, budno stanje uma, ki je neverjetno
    dovzeten za vse subtilnosti tega življenja in jasno vidi, ker ni odvisen od ničesar.
    Ko ta razum deluje tiho in po potrebi, ter utihne kadar ni potreben, je prisotna celovita inteligenca,
    ki je osvobojena vseh zablod, v katerih se vrti razum.

Ravno pomanjkanje te inteligence, je vzrok sedanjemu, poraznemu stanju sveta.

Imena za vse to, so lahko različna in nimajo pomena.

Z velikim spoštovanjem, do tvojih pogledov, te lepo pozdravljam.

Mirko-PA

omensat
     avgust 19 2011 12:39   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/23/07

razum je misel, ki se pojavi v zavesti.
    dokler je misel je razum če pa misli ni je pa samo "zavest" -enost (poimenujem samo zaradi komunikacije)
    ni važno kako poimenuješ misel jaz ali Jaz še zmeraj je razum.

ko rečeš jaz je misel
    ko rečeš razum je misel
    ko rečeš misel je samo misel
    ko rečeš zavest je misel
    ko rečeš enost je misel
    .......

ko ni misli tudi jaza ni in ni razuma je samo ______________.

omensat
     avgust 19 2011 12:52   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/23/07

razum bi rad doumel to enost vendar jo ne more ,ker to ni misel.
    razum lahko dojame samo misel in predstavo ki je za to mislijo ne more pa dojeti, kar se ne more predstavljati.

iskalec išče z razumom tisto kar že je vendar tega ne moreš videti ker ni objekt.
    iskalec mora le spoznati prefrigano naravo razuma da utihne,takrat iskalca ni več ostane samo to kar je iskal.

panefin001
     avgust 19 2011 13:05   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

No to je to, spoštovani omensat.

Kaka lepota obstaja, kadar dva komunicirata, o nečem, o čemer ni dvoma in kaka zmeda je med ljudmi, ki so se izgubili v lastnih iluzijah, predstavah in omejitvah.

S spoštovanjem te pozdravljam,

Mirko-PA

Forum generiran v : 17,32 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 04:40

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov