Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Skupnostno rastni načrt
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     januar 27 2014 10:05  (Prebrano 1650 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Skupnostno rastni načrt

    Trdim, da nas nihče ni nikoli učil, kako naj sodelujemo z drugimi, kaj je potrebno za uspešno rast in sodelovanje skupnosti, skupine, oz tima ljudi. Vendar lahko po sodelovanju z več desetimi skupinami, majhnimi in velikimi skpnostmi, podjetniškimi timi... rečem, da je to ena od bistvenih stvari, ki so pomembne za uspešno delovanje in razvoj vsakega projekta, podjetja ali če hočete tudi države.

    Največ kar nas o tem učijo je izobraževanje posameznikov in team buildingi, za doseganje ciljev znotraj projektov, podjetij,...
    obstaja veliko knjig in tečajev, kjer nas učijo osebne, duhovne in poslovne rasti, nihče pa nas ne uči skupnostne rasti. Vendar v času, ko prihaja v ospredje skupnost, ko prosperirajo projekti, ki se financirajo preko sistema množičnega financiranja, ko se množijo zadruge, ko se kot gobe po dežju odpirajo skupno delujoči (coworking)prostori, je nujno, da razumemo pomen skupnostne rasti.

    Odsotnost razumevanja ostalih članov tima, procesov skozi katere gre skupnost, pri organizaciji in razvoju posameznih skupnih projektov, ter razumevanju vizije pomeni da se majhna nesoglasja razvijejo v velika, da se vrstijo odstopi in ne nazadnje, da je majhen problem v transparentnosti, lahko usoden za nadaljnje delovanje tima in razvoj projekta.

    Zato je če želimo uspešno skupnost, poleg tega, da naredimo poslovni načrt, izjemno pomembno tudi da prepoznamo potenciale posameznika, ter procese delovanja skupnosti, se o njih pogovorimo ter razvijemo tako imenovan skupnostno rastni načrt. Skupnostno rastni načrt je povsem enako pomemben, za vsako skupino, podjetje, državo, kot poslovni načrt, brez njega namreč se skupnost razleti in ne drži skupaj, v kolikor pa stopimo skupaj so uspehi neizbežni in dogajajo se pravi mali in veliki čudeži, ki jih nihče ne bi pričakoval.

    Zato če želimo ustvariti skupnost in dati svetu resničen zgled je potrebno dati poseben poudarek skupnostno rastnemu načrtu, ki je še toliko bolj pomemben za skupine, kjer samo finančno poslovni uspeh nista v prvem planu ampak so v prvem planu ljudje ali projekti za boljši svet.

    Sonca poln dan

    Aleš Pevc


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     januar 31 2014 19:17   


    Toplo pozdravljamo odprtje naslovne teme. Vsebina teme zanesljivo lahko sega v vsa področja in v vse nivoje človekovega bivanja. Prav zato je izjemno obsežna, zahtevna in esencialno pomembna.

    Za uvod bi morda "multidimenzionirali" pojem rastni načrt. V dobrem načrtu je gotovo skrit velik del bodočega uspeha v rasti kakršnekoli skupnosti. A pri tem se moramo zavedati, da dobri načrti vključujejo tako intuitivne, kot analitične komponente. Intuitivno načrtovanje pa prehaja v najbolj vzvišenih primerih v "online" avatarstvo. To pomeni v bistvu vodenje, oziroma kanaliziranje višjih duhovnih načrtov. Ti pa lahko vključujejo tudi vplive ego svobodne volje in seveda predvidene razvojne lekcije ega. Gledano v tem smislu končni rastni "uspeh" ni nujno vedno dosežen. Spomnimo se samo Kristusove poti, učenja in njegove "skupine", to je apostolov. Primer smo omenili, ker je Jezus Kristus največji esenski učitelj. In dalje se lahko ozremo tudi na vspone in propade civilizacij.
    Prav zdaj se zaključuje eden od takih eonov. V pogledu univerzalne rasti je pomemben kontinum, čeravno je potrebno čiščenje, transformacija in preporod človeštva. To je eden od pomembnih vidikov rastnega načrta človeške civilizacije, ki bi morala biti planetarna skupnost najvišjih vrednot.
    V teh vprašanjih in morebitnih odgovorih vidimo najvišji pomen tukajšnje teme.

    V pogledu duhovnih skupnosti je izjemno poučna legenda o Arthurju, vitezih pkrogle mize ter iskanju svetega grala. Hoteli smo uvodoma povdariti, da na duhovni poti skupine, ali skupnosti morda ne obstaja končni rastni uspeh, ampak je pomembna pot sama. Posameznikova hoja po taki poti pa lahko že predstavlja udejanjenje njegovega rastnega načrta, četudi v omejenem obsegu in trajanju. V predstave o rasti duhovnih skupnosti je morda tako treba vključiti model kontinuirane dvigajoče spirale, ki vključuje tudi možnost nenadne spremembe.

    V preteklosti smo na Pozitivkah že objavili prispevek "Človeške skupnosti in človekova razmerja", kar je najti na spodnji povezavi. Tedaj je bil različen le naš podpis.

    http://www.pozitivke.net/article.php/20090109234557158

    Prispevek predstavlja posplošen oris tukajšnje tematike, konkretnejše ideje ter predloge pa morda prinese razvoj debate.






    Quote
    Priča
     februar 04 2014 15:01   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

    Status: neprijavljen

    Registriran: 07/12/11
    Posts: 95

    Kako malo je treba za katastrofo in kako nemočna je tehnika smo ravnokar priča v Sloveniji. To je pa samo eden ne najhujših od nešteto možnih naravnih scenarijev za uničenje te civilizacije, ki ji pripadamo in, ki je sicer sama že dokaj uničila tudi sebe in planet. Pravzaprav je »civilizacija« drug izraz za razvojno stanje človeštva nekega zgodovinskega obdobja. Za sedanje obdobje lahko govorimo kar o planetarni skupnosti, oziroma bi človeštvo to moralo biti, pa žal ni. Pred tem je ta ista ekspanzionistično naravnana civilizacija uničila indijance v severni in južni Ameriki, aboridžine v Avstraliji, eskime, mnoga sibirska in kavkaška plemena, itd. Ob omembi teh skupnosti lahko opazimo pri večini od njih nekaj tipičnih značilnosti. To so zlasti sonaravno bivanje ter ravnovesje, poleg tega pa je prisotno tako in drugačno zavedanje transcendentalnega ozadja stvarstva. V bistvu so vse te skupnosti (bile) tudi duhovne skupnosti, kjer so bili pri njihovih ureditvah upoštevani naravni in duhovni zakoni. Realna je samo duhovna rast skupnosti, fizična rast je povezana z naravnimi omejitvami. Za preživetje so pomembni rast in razvoj solidarnosti, zavedanje medsebojne odvisnosti, povezanosti ljudi in narave, pa tudi modro ter učinkovito ravnanje v interesu skupnosti in ohranjanja življenskega prostora.


    Profil
    Quote
    Yoda
     februar 10 2014 00:37   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    K tej vsesplošno zanimivi in zelo aktualni temi bi tudi sam rad dodal svoje razmišljanje. V bistvu bom samo podal spodaj link do svoje pretekle objave na Pozitivkah. Menim, da je ista vsebina še vedno enako aktualna v povezavi s tukajšnjo temo. V svojem prispevku sem vključil delovno področje, kolektivni šport, pa tudi najširšo skupnost, kot je to naprimer celotno človeštvo. Vsem trem področjem pa je skupen spodnji naslov, ki se nujo srečuje tudi z ezoteričnim ozadjem kolektivne zavesti.

    Kolektivna zavest in kolektivni um

    http://www.pozitivke.net/article.php/Uspesne-Ozdravitve-Kolektivna-Zavest


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 5,03 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 07:40

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 5,51 seconds