Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Zdravljenje raka s kemoterapijo je prevara medicinskega lobija ?
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Yoda
     januar 22 2014 11:07  (Prebrano 2015 krat)  
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Spodaj je link do zanimivega bloga, pod njim pa moj komentar.

    Zdravljenje raka s kemoterapijo je prevara medicinskega lobija

    http://markom.watoc.org/2013/10/03/zdravljenje-raka-s-kemoterapijo-je-prevara-medicinskega-lobija/

    Zanesljivo je to, da nobena metoda zdravljenja raka, ali česarkoli drugega ni 100% uspešna. Obstajajo zelo zanesljive, manj zanesljive in popolnoma negotove metode. To velja tako za klasično medicino, kot tudi za alternativo. Prav je da smo odprti za nove možnosti, tudi optimistični, toda nujna je skepsa do senzacionalnih »čudežnih« novo odkritih zdravil za katere enostransko ter izključujoče do drugih zdravil in metod zagotavljajo zanesljiv uspeh. Kasneje se še vrnem k osvetlitvi možnih razlogov relativne (ne)zanesljivosti zdravil in metod.

    Sedaj pa nekaj besed o blogu in komentarjih. Tisto kar je že na prvi pogled lahko zaključek vseh prispevkov na naslovno temo je dejstvo o pretežno izključujočih dveh nasprotnih polih. Na eni strani so zagovorniki šolske medicine, na drugi strani zagovorniki alternativne medicine, z redkimi nevtralnimi izjemami, ki morda niso izključujoči do nobenega od obeh polov. In vendar je ta antagonizem dveh navidez izključujočih strani napačen in popolnoma nesmiseln. Bom to skušal pokazati v nadaljevanju.
    Bistvo vsega je skrito in neznano, ali skorajda neznano, bolje rečeno neafirmirano. Sedaj pa pozor !
    Ali se je kdo vprašal kolikšen vpliv imata na rezultate enega in drugega pristopa zdravljenja tako imenovan placebo, oziroma nocebo učinek ?

    Spoštovani, če ob tem samo zamahnete z roko, češ – »še eno nakladanje« vam bom povedal, da ste v fatalni zmoti. In poleg tega bi tak odnos tudi kazal na tipično retardirano mentaliteto prebivalcev doline Svetega Florijana.

    Placebo in nocebo učinek sta dokazana z eksperimenti, še bolj je dokazan učinek hipnoze in avtohipnoze na spremembo fizičnih stanj. Teoretično gre pri tem za kvantne učinke delovanja zavesti. Tu bom preskočil dolgovezenje in dodal še genetiko, ki pa je samo operacionalizacija programov posameznega fizičnega bitja. In tudi to spada v domeno kvantnih učinkov (makro)zavesti. Makro sem dal v oklepaj, da verniki naključnega nastanka inteligence ne dobijo ošpic.

    Upam, da se vam je do tu že posvetilo kaj je skrito bistvo. Vprašal vas bom samo še ali obstaja kakšna študija, ali raziskava o korelaciji med naprimer placebo efektom in uspešnostjo zdravljenja raka po klasičnih in alternativnih metodah. Po mojem skromnem mnenju ne. Poleg tega pa si po vsej verjetnosti ne eni, ne drugi ne bi želeli deliti uspeh z nekakšnim placebo efektom in »nevem še vse čim«. Tudi poklicni, znanstveni in zdravilski ego obstajajo, kajneda ?

    Po vsej verjetnosti so tu še drugi spregledani vplivni faktorji, ki kreirajo procentualno uspešnost zdravljenja. Sam priznavam na osnovi lastnih pozitivnih izkušenj velik napredek šolske medicine, prav tako pa tudi koristnost in uspešnost alternativnih metod. Vse je odvisno od primera do primera. Zato se mi nobeno izključevanje ne zdi primerno. Naša znanja so še zelo omejena in nepopolna, zato vse prehitro potegnemo napačne, pristranske in površne, oziroma nepopolne zaključke. V obravnavani pojavnosti pa seveda niti šolska medicina niti alternativa nista celostni ker jima preprosto manjka celovitosti v pristopu in znanju. V degradirane primere kjer je denar ključni faktor se niti ne bi spuščal. A žal so zelo pogosti.

    Morda bi v v globok razmislek predlagal ogled (poslušanje) Youtube posnetka, ki govori o ozdravitvi raka pri medicinsko odpisani in klinično (skoraj) mrtvi pacientki. Potrebno bo malo angleščine.

    Pričevanje o obsmrtni izkušnji in ozdravitvi raka

    https://www.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U&feature=youtube_gdata_player

    Na koncu pa še mnenje dr Blaylocka o cepljenju. Moram priznati, da sem kljub vsemu še vedno v dilemi glede nadaljnih cepljen proti klopnemu meningitisu.

    Dr. Blaylock svari pred cepljenjem proti prašičji gripi
    http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?forum=6&showtopic=1325


    Profil
    Quote
    Astronom
     februar 05 2014 07:53   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 12/24/10
    Posts: 1393

    Pozdravljen, Yoda. Predvsem bi pohvalil, da si izpostavil pomembnost "kvantnega učinka", ki se dejansko kaže predvsem v zelo množičnem, a velikokrat spregledanem pojavu placebo in nocebo efekta. Pravzaprav bi šel osebno celo tako daleč, da bi si upal trditi, da je celo vsaka karma 100% placebo/nocebo efekt ... in ne samo karma. Pomislil sem celo, da bi morda celo osnovni fizikalni zakoni lahko bili zgolj posledica tega, v kar pravzaprav verjamemo. Če bi res VERJELI ... kaj je že učil Jezus? ... Bi prišla gora k nam, kaj šele levitacija in podobno ... Morda je celo "placebo/nocebo" naš Stvarnik ...

    No, naj se malo prizemljim ... ostanimo pri zdravljenju raka ... nekje sem slišal, da je Kristus tam, kjer sta vsaj dva ... ciljam na omenjeni zdravstveni in zdravilski ego. Večkrat sem namreč že slišal za primere, ko si sicer zelo uspešni zdravnik ali zdavilec, ki je morda ozdravil na tisoče ljudi, sam, pri svojih težavah ni znal pomagati. In ljudje so se čudili, kako je to mogoče ... tolikim ljudem je pomagal, sebi pa ne more. Je tu kriv zdravnikov/zdravilčev ego, ko misli, da mu nihče ne more pomagat in tako ne pusti k sebi niti bližnjega, ki mu v srcu prinaša samo upanje ... Ja, včasih bi morali tudi veliki mojstri (tako zdravniki, kot zdravilci) pustiti, da jim njihovi učenci umijejo noge ...

    "Placebo-nocebo" JE VELIK !


    Profil
    Quote
    Yoda
     februar 10 2014 00:18   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Spoštovani Astronom moram te seznaniti o tem, da osebno smatram placebo / nocebo efekt za enega od možnih načinov dokazovanja kvantnih učinkov na makro nivoju, zraven pa bi seveda dodal tudi hipnozo in še kaj. No, današnja znanost ostaja vsaka znotraj svojih okvirjev in tako ostaja marsikaj neraziskano.

    Glede karme in noceba pa ... hm, morda te je navdušenje malo zaneslo, ali pa imaš tudi prav. Pripomnil bi samo to, da je karma lahko mikrokozmična, pa tudi makrokozmična... In makrokozmos najbrž ne dovoli mikrokozmične "samovoljne" spremembe karme, ki bi rušila makrokozmično ravnovesje.... Torej mora biti sprememba karme makrokozmično uravnotežena. Da bi pa bil placebo / nocebo v vlogi stvarnika me pa spominja na ideje o stohastični dimenziji, ki mi ni posebno blizu. Seveda pa jo apriori ne izključujem, kot možnost. Po drugi strani pa je tudi svobodna volja ega (nezavedno ?) kreativna, ne glede če ustvarja kaos, ali ruši ravnovesje.

    In morda bi prejšnji odstavek navezal tudi na uspešne zdravilce, ki sebi ne morejo pomagati.
    To ni tako preprosto vprašanje in vključuje težko doumljive skrivnosti mojstrov, ker ima tudi pojem "uspeha" več vidikov, sploh pa čisto drugačnih v duhovnem svetu. Moj učitelj me je med drugim opozoril na notranjo in zunanjo pot skozi življenje. Tudi na notranji in zunanji namen poti. In pri tem neuspeh na zunanji poti sploh ne pomeni nujno tudi neuspeh na notranjem potovanju. Lahko zunanji neuspeh celo pomeni pridobitev na notranji poti. Izziv je doumeti pomen in namen notranje poti.

    Vsekakor obstaja veliko več možnih vidikov pri isti vsebini, vprašanju, odgovoru. In celo ni nujno, da se medsebojno izključujejo. Različne poglede naredimo medsebojno izključujoče v svojih umih, ki drugače ne znajo funkcionirati, sploh pa ne v brezčasovni Enosti.


    Profil
    Quote
    Astronom
     februar 11 2014 00:09   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 12/24/10
    Posts: 1393

    Res, nam malim ljudem "Veliki načrt" ni poznan oziroma ne vemo, če sploh obstaja. Lahko se tudi imamo za "velike mojstre", če počakamo na rezultat in se potem hvalimo, da smo vedeli, kaj se bo zgodilo. "Po bitki smo (lahko) generali vsi ...".

    Tvoj učitelj je povedal veliko modrost, ko je govoril o notranji in zunanji poti. Pravzaprav obstaja resnično samo notranja pot. Vse ostale poti so le zrcala poti drugih individuumov, ki jih srečujemo v svetu dvojnosti in tudi ti poti drugih vidiš le kot zrcalo tvoje lastne poti ...

    Jaz osebno si predstavljam Univerzum kot neskončno mnogo vzporednih Vesolij, ki zajemajo vse možnosti raznoraznih odločitev in dogodkov. Vsaka "druga odločitev" predstavlja pot v drugo Vesolje, prav tako resnično in prav nič bolj ali manj "dobro/slabo". Ocene "dobro/slabo" smo si izmislili ljudje, ker mislimo, da poznamo "Veliki načrt". A kdo od nas res lahko odloča, katera smer/pot je bolj prava (dobra) od neke druge.

    Morda se vse skupaj res sliši bolj "stohastično", a res niti karmo, niti "Veliki načrt" ne gledam v luči "dobrega ali slabega". Če kaj, ocenjujem lahko le stanje, ki ga lahko občutim(o) - "trpljenje ali radost" po osebni presoji bi se, če je le možno raje odločil za smer, ki pelje proti radosti s čim manj trpljenja ... In če je placebo / nocebo ali hipnoza uporaben "trik" ali "Dobri Striček s palico in dolgo brado", ki ti lahko uresniči želje (voljo, upanje) ... zakaj pa ne ? Je mar to greh ?

    Seveda je vse to krepko izza plankov današnje znanosti ... morda me je res malo zaneslo ...


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 8,17 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 01:22

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 8,64 seconds