Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Skupnost > Pozitivke Lab & Project Nov topic Pošlji odgovor
     Dram team za boljši svet
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     avgust 01 2012 10:37  (Prebrano 2154 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290


    Zdravo vsem

    Delim z vami razmišljanja, ki jih razvijam zadnji teden oz dva in sva jih danes z Gregom še malce dopolnila.

    Začelo se je pred kakšnimi dvemi leti smo po očistimo ustanovili prvi Dream team za boljši svet, samo mal smo se še lovil, kako in kaj bi sploh počel, mal ni blo dost poguma, da bi res naredil kaj odmevnega na svetovnem merilu, ampak ok, začetki so bili in ideja je bla. Pol smo pred kakšnim letom ustanovili novega, ki je bil že bolj usmerjen v aktivnosti, ampak so bile še vedno prezahtevne in so bile preobsežne za to, da gremo v resno akcijo. Zdej pred kakšnim mesecem smo ustanovil tretji dream team in verjamem, da smo zdej najdli pravo pot in tehnologijo, da bomo lahko dobro delovali.

    Prej je šlo večinoma zato, da se združimo pod eno idejo, zdej gre predvsem zato da združimo ideje. Šlo je zato da sledimo eni ideji, zdej gre zato da sledimo skupnim idejam.

    Zdej po dveh letih sestankov, zbiranja idej in energije, ugotavljamo, da smo sposobni in odločni da stvari speljemo.
    Želimo, da vsi ki delamo stvari za boljši svet delujemo skupaj, da nam omogočimo dobre pogoje za delo in da imamo možnost zato da skupaj razvijemo stvari, ki nas veselijo oz jih moramo razvit.

    Z Gregorjem, Matjažem in še nekaterimi smo se odločili da Dream team tri deluje in da delamo projekte za boljši svet. Gre enostavno tudi zato da je toliko dobrih ljudi, s toliko dobrimi idejami, da je prav škoda da dela vsak zase, da se ideje ne pretakajo, ne nadgrajujejo in da jih čim več tudi realiziramo. Sam jih namreč težko, če je zadaj zbran tim pa je precej lažje.
    Škoda je tudi zato ker če delamo vsak zase nimamo dovol virov in sredstev da stvari naredimo odlično, če pa stopimo skupaj verjamem, da bodo tudi sredstva prišla. Pa še to rabili bomo mnogo manj sredstev, ker ima vsak neko znanje in se lepo dopolnjujemo in tudi frecaycling stvari znotraj HUBa, je full večji in tako ne rabimo vseh stvari met vsi doma, če mamo lahko recimo en full dober printer skupaj v pisarni.

    Ogrodje novega dream tema je sestavljeno na HUBu (http://www.the-hub.net/), aktivistov za boljši svet, z banko in generatorjem idej, ki nam omogoča zgoraj našteto, z podporo in vsemi pomožnimi aktivnostmi za te ideje, v smislu neke vrste tehnološkega parka in pa pisarno, kjer poteka realno delo. Poleg tega je tu še crovd sistem za zbiranje sredstev in še nekaj drugih orodij, ki nam bodo zares v pomoč.

    Da se nam ne bo zgodil več to da malce počakamo in stojimo eno leto, smo se dogovorili, da naredimo bazo idej z generatorjem idej in projektov, ki smo ga razvili za pozitivke. Ideje projekte na kateri delamo s tem orodjem lahko vsi lahko dopolnujemo, če k temu dodamo še slikovno ustvarjanje in tehnologijo odprtega prostora, je itak zmaga. Na ta način bo energija in fokus zbrana v skupini.

    Najboljše ideje bomo objavili potem na croudu, da se bodo lahko nadgrajevale. Na ta način bodo stvari lepo zbrane, vsi bomo imeli vpogled in lahko si bomo pomagali tudi če ne bomo vsi delali skupaj. Nekakšen spletni hub za boljši svet.
    Cilj je narest čim več dobrih stvari in zbrat najboljše ideje, ker sedaj veliko idej ostane v naših glavah in nanje pozabimo, zdej z oblačnimi orodji nam je omogočeno, da jih imamo zbrane in jih negujemo ter dograjujemo v zamišljeno celoto.

    Osnova je slikovno delovanje, z jasno fraktano strukturo, ki bo podpirala delovanje stvari, da nam ne bo treba vsega izumljat na novo. Skratka pred nami se odpira popolnoma novo ustvarjalno polje. Ki nam bo omogočal skupno delovanje in tudi podporo, vire in pomoč pri izvedbi stvari za boljši svet.

    Trenutno delamo v pisarni od Pozitivcev in vabimo da se nam pridružite, na začetku bomo delali na shematiki in snovanju HUBa, bazo idej smo že začeli gradit, ko bodo osnove postavljene vas bomo povabili v udarnejše aktivnosti. Potem bomo povabil prijatle in vse ki delujemo za boljši svet in potem bomo šli v sosednje države, v cel svet in cel svet bo delal stvari supaj. Organizacijska struktura nam je najbližje kot cooperativni grozd z vsemi možnimi elementi skupnostne ter okoljske balginje. Vsi koščki iz sestavljanjke, ki smo jih dobivali tokom teh let in vse akrivosti ter ideje na katerih smo delovali, so resonirali v eno full lepo in jasno sliko, bo spremenila naše delovanje in, ki bo spremenila svet.

    Verjamem, da bomo skupaj naredili še bolj noro stvar, kot si jo sedaj predstavljam. Danes me čaka še mind map, da zrišem celotno slikco potem pa nadaljujemo.

    Sonca poln dan

    Aleš Pevc
    Organizacija in vodenje
    Pozitivke, časopis dobrih novic za osebno rast, zdrav način življenja in ekologijo

    Društvo za ozaveščanje in osebnostno rast Sonce,
    Mobi:+386 (0) 41 389 500, E-pošta: soncna@pozitivke.net , web: www.pozitivke.net in www.videopozitivke.si




    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     avgust 01 2012 10:48   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Zjutraj sem razumel še eno pomembno stvar. Entuziasti za boljši svet smo kot športniki in kulturniki, imamo pravico da se naše dejavnosti financirajo in če dosegamo rezultate doma in v tujem merilu to velja še toliko bolj.

    Sedanje stanje je, da razpisov na to temo ni, so samo za zmanjšane revščine, za izobraževanje, za kulturo, za zdravje, za ekologijo, za boljši svet na splošno pa ne.

    Rešitev je crowd, se potrudim da ga poinstaliramo v teh dneh in začnemo z delom.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: ena ideja
     avgust 01 2012 16:01   


    ena ideja za tehnologijo:

    http://www.keshefoundation.org/en/

    http://www.youtube.com/watch?v=fCFO3-MOCYE


    Quote
    A
     oktober 29 2012 12:27   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Začutil sem da moram tole delit tudi z malce širšim dream temom Wink))


    * * *

    Zdravo dragi moji

    Danes pošiljam nekaj zelo zanimivega, nekaj kar nekako dopolnjuje to kar že delamo. Če tole skombiniramo z našim dream temom, coworkingom oz hubom ter z našima drugima dvema pogruntavščinama slikovnim vodenjem (o kako prikladno v ang je to dizajn management) in zlatim rezom z čudežno energijsko formulo 1+1=11, ja pol je ZMAGA!

    Za začetek neki slovenskega
    http://www.aktualno.biz/2012/10/design-thinking.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Design_thinking
    http://designthinkingforeducators.com/
    http://designthinkingmovie.com/

    No dodajam še eno razdelitev timov, segmentalno je tudi zanimiva.

    http://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/spoznajte-svoje-prednosti-1.html?MLS210c46173c5bcbf9b48e6d7b7a78b5b6

    Da se še malce pohvalim, čez vikend sem okvirno dokončal mojsterske vloge v timu, funkcijske smo itak že prej dokonca skupi sestavil in nadgradil Belbina. Tko, da zdej mamo jasno sliko z okvirno 20 funkcij, ki jih mora tim opravljat, vsaka od njih ma še eno mojstersko lahk rečemo tudi duhovno-etično vlogo. (tega dosedaj še nisem zasledil v svetovni literaturi in v delovanje podjeti vnaša komponento, ki lahko precej upliva na boljši svet, ker etično delovanje timov, je poleg etičnih financ ključno, da se stvari spremenijo na bolje)

    Vloge se razdelijo odvisno od kam se tim usmerja in kakšni člani so, zato enim vlogam team daje več pozornosti, drugim manj, in glede na to kolk članov tima je tolk funkcij lahko prevzame ostale je treba outsorcat, ponavadi vsaj glede na izkušnje ma vsak človek rang 3 funkcijske vloge, eno osnovno za katero živi, dve pa opravlja delno. Tko da pride rang 6-7 članov, ki po splošnih merilih predstavljajo nek največkrat postavljen tim, s katerimi pokriješ vse vloge. Ponavad se dve oz. tri funkcije itak vedno outsorsa.
    Duhovno etična vloga pa opredeluje kaj si po duši in kaj prinašaš v tim in daješ svetu nazaj.

    * In ja, vsi boste prišli na izobraževanje kar brez skrbi, če ma kdo kakšen dobre link na to temo pa se tudi priporočam.

    Sonca poln dan

    Aleš Pevc


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Forum generiran v : 2,30 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 07:11

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 2,77 seconds