Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Kako do vsake službe na svetu
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     september 02 2010 11:58  (Prebrano 3225 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290


    Ker vem, da se marsikdo sprašuje enako vprašanje, sem se odločil, da tole delim tudi z vami

    Danes me je poklical en prjatu in mi reče Aleš, 10 mesecev sem že brez službe, ti ki poznaš full ljudi, a mogoče veš za kakšno službo zame. Sem rekel Tine(ni pravo ime) ja trenutno vem sam za službe, ki so bolj v NVO sektorju in za tiste, ki so na zavodu za 12 mesecev, sam tam je plače rang 560e in vse itak objavimo na Pozitivkah (rubrika zaposlitve).

    Pol je rekel ja ja, sej vem, sam problem je v tem, da ko pridem v podjetje oz organizacijo mi pokažejo 20 centimeterski kup prošenj, kar pomeni 200 prijav in res moraš met srečo, da te izberejo.

    In potem se pogovarjava dalje in reče, veš kaj sem ugotovil, da je delodajalce v bistvu strah zaposlovat, ker ne vejo kako bo in koga bodo zaposlili. Pol pove, sem klical znanca, ki mu je rekel, da bi ga takoj zaposlil in da ga zelo rabil ampak, da si ga trenutno ne more privoščiti. čeprav, bi njegovo znanje resnično potreboval, pa žal nima sredstev in tako je spet služba splavala po vodi.

    Veš kaj Tine sem rekel: Veš kako sem jaz dobil večino zaposlitev kjer sem bil na razgovoru. Ne, je rekel?

    Bistvo je v tem sem dejal, da delodajalcu zagotoviš oz. pokažeš odločnost, s katero boš podjetju v nekem dogovorjenem času prinesel več dohodka kot bo imelo le to stroškov s tabo. Ta dogovorjen čas pa je lahko tudi samo mesec dni ali dva.

    Za Tineta je bila to odlična ugotovitev in je rekel, vav na ta način pa še nisem razmišljal. Japs, veš to je bistveno za vse delodajalce. In še ena stvar je pomembna in sicer to, da ne šefa oz nekoga, ki ga določijo za tvoje uvajanje, obremeniš preveč, ker če te more učit in bit s tabo to pomeni, da si naredil firmi dvojne stroške, najprej zase potem še za sodelavca, ki te mora učiti. Zato vprašaj kaj se moraš naučit in poizkusi čim več znanja dobiti sam. S tem, da vprašaš kakšnega od svojih prijateljev ali pa da malce poguglaš, ker brezplačnih turtorialov je sedaj več kot v izobilju.

    Ko osvojiš to miselnost, te vsako podjetje z velikim veseljem zaposli, prvič zato ker bo tvoje uvajanje trajalo samo dva namesto šest mesecev(ker boš delal zase, ne za druge) in drugič ker boš za podjetje pomenil prihodek, ne strošek in razvoj, ne pa upeljevanja v filozofijo podjetja. In tudi tvojo plačo si boš na ta način načeloma lahko tudi precej izboljšal, vsaj v podjetjih, ki to znajo ceniti.

    Bistvo je torej, da podjetju oz. organizaciji doprineseš da naredijo korak naprej na neodkritih oz ne dokonca uporabljenih priložnosti. Brez skrbi vsako podjetje jih ima kar nekaj. Če ne drugače tako da gledaš razpise, ki so na voljo in iščeš izboljšave v odnosu do strank oz dobaviteljev.

    In potem sem se spomnil, da imamo v bistu tudi na Pozitivkah kar nekaj takih priložnosti, recimo moodle se sedaj odpira, pa blogi, pa spoznajva.se... naš portal za eko punce in fante je velik potencial,... pa še bi se našlo. Sem obljubil, da naredim spisek in ga bom objavil tudi tu gor za tiste, ki vas morda zanima delovanje v tej smeri.
    Potem ga lahko skupaj dopolnimo in tako odpremo priložnost za sodelovanje in skupen razvoj.

    In še nekaj sem dodal, ta miselnost ti bo pomagala, tudi če boš ugotovil, da bi bilo bolje da greš na svoje in boš začel s svojim poslom. Če se ti zdi preveč na enkrat, da skočiš v to na glavo, obstaja možnost da najdeš kakšno delo za nekaj ur na dan. Tam pomagaš razvijati kakšno novo idejo in se potem ko stvar postane uspešna tudi redno zaposliš.

    Res ti hvala, je rekel Tine, in veš kaj je nadaljeval, za podjetje niti tista dva meseca ne bom predstavljal stroškov. Obstaja namreč uvajanje, ki ga sponzorira zavod za zaposlovanje in tako podjetju oz. organizaciji doprinesem k razvoju in dohodku že veliko prej.

    Tine je obljubil, da se bova slišala in se veselim vseh teh novih dogodivščin in stvari, o katerih mi bo pripovedoval. Ker izredno pomembno je da si dovoliš, da vesolje naredi svoj del, ko se ti spremeniš in narediš oz. razumeš svoj del Wink

    Vem, da mu bo uspelo, saj je filozofijo že osvojil sedaj si mora samo še dopustit da se zgodi.

    Bistvo je tudi v tem, da si dovoliš in se odpreš za nove priložnosti v svojem življenju, potem se bodo odprla tudi podetja oz organizacije, kjer te že pričakujejo.

    Velikokrat pozabimo pa je najpomembnejše: Hvala Bogu, za vse dobro kar nam daje.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     september 03 2010 21:48   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Danes sem bi na izobraževanju za vodenje projektov, kjer smo se strinjali, da NVO-jevci delujemo malce drugače od standardnih in utečenih potk, ki jih utirajo ekonomisti.

    Mi namreč veščine izračunavanja vrednosti denarja nadomeščamo z inovativnostjo njegove uporabe in oplemenitenje ne štejemo v dobičku pač pa zadovoljstvu vseh nas udeležencev. V samem bistvu pa je itak jasno projekte nikol, nikol, NIKOL!!! ne delamo zaradi keša, ampak enostavno zato ker se nam to zdi prav in ponavadi itak ne prinesejo dobička ampak delamo, ko nori, vlagamo svoj čas in energijo in na koncu, če smo na nuli je to čista zmaga Wink

    No skratka, da ne teoretiziram preveč (ampak vseeno to moram dat ven), današen hudo naporen izobraževalni dan, so moji entuziastično usmerjeni možgani komaj zdržali. Ne morem si kaj, samo res, res težko se razživim okrog integralne formule kako se bo naš dobiček (btw NVO ga itak skori nikol nimamo) obnašal v prihodnjih letih, če bomo gledali kaj pomeni če denar, ki ga imamo danes, razumemo kot vrednost denarja, ki ga bo le ta dosegel v petih letih. Sej ne rečem, koristna stvar za to, da jo zveš v 15 minutah ampak sori 4 ure razlage le tega, sploh če gre za petek popoldan, pa je mal prehuda.

    No sem pa ob hudih miselnih pritiskih, verjetno ker so mi možgani delovali v čisto drugo smer, prišel do spoznanja, da je to kar sem včeraj objavil, lahko en zelo zanimiv uvod oz celo novo področjje, ki nam res lahko precej pomaga, pri iskanju in ustranjanju zaposlitev. Danes sem dobil cel kup novih idej, kako do zaposlitev in to do takšnih, kot si jih želimo in kaj vse bi na ta način lahko delali in koliko delovnih mest bi odprli (če smo že pri ekonomistih, bi to seveda pomenilo povečanje bdp...) in potem sva z Romanom (glej protal Zlaga leta) čisto spontano prišla še na idejo za skupno sodelovanje in iz tega se je razvila še obratna ideja in sicer ne samo kako mi pridemo do zaposlitve, ampak tudi kako delodajalci lahko pridemo(pišem v prvi osebi množine, ker smo tudi mi občasno med njimi) čudovite ljudi in izpeljemo odlične projekte. Ideja, je da naredimo en tak portal kjer bi lahko objavljali odprte priložnosti in želje tako delodajalci, kot bodoči zaposleni.

    Nadaljujem jutri, za danes samo še to, da bi sistem lahko poimenovali Zero cost job oz. v slovenščini Zaposlitev brez stroškov.

    Sicer bi me čudilo, če se ne bi v kadrovski stroki za to uporabljal kakšen drug termin in me res zanima, če kdo ve za kakšno teoretično opredelitev tega kar sem zgoraj napisal, da ne bom izumljal tople vode.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: pozitivka
     september 06 2010 16:40   



    Lahko vprasam prosim kaj je NVO in kaksne zaposlitve nudite na moodle-u, blogih in na spoznajva.se?

    Hvala za odgovor! javascript:emoticon('Big Grin')


    Quote
    A
     september 11 2010 23:32   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Zdravo Pozitivka

    Oprosti, ker ti nisem takoj odgovoril, za to da opišem, kar sem prej nakazal si moram namreč vzeti čas, kar pa ni tako enostavno Wink

    Pa kar začnimo, kratica NVO predstavlja NeVladne Organizacije.

    Glede zaposlitev pa moram malce več napisati in sicer kot sem že zgoraj navedel gre za odprte projekte, ki so nekje na polovici njihovega razvoja oz smo jih zaštartali pa jih zaradi pomankanja kadrov nismo mogli razviti dokonca.

    Zdej razmišljanje gre v smeri, da probamo najti oz videti priložnosti, ki sicer niso odprte a so realno na voljo.

    Recimo primer, vsakoleto so razpsi za medije in za spletne medije je recimo znesek 15.000e in kar nekaj novinarjev se vsako leto obrne na nas, da bi se pri nas zaposlili. Žal in to kljub temu da so verjetno dobri jih moramo zavrnit saj nimamo sredstev.

    Ker novinarjev skoraj nikjer ne zaposlujejo je težava praktično nerešljive narave. A če bi recimo k nam prišel en novinar, ki bi pregledal razpisno dokumntacijo in prišel z neko nadvse zanimivo idejo, recimo da bi napisal serijo člankov s Slovenskimi in svetovnimi futuristi (ljudje, ki nekako zaobjemajo najbolj jasne smerice razvoja družbe, ... v prihodnosti) ali pa kakšen drug svoj projekt, ki bi šel skozi razpis. Bi seveda temu človeku, mi takoj dali zaposlitev in bi skupaj napisali razpis. V plus nam je da imamo s pisanjem razpisov tudi obsežne in uspešne izkušnje.

    Enako je z spoznajva se. Mi že imamo postavljen softverski sistem za spoznavanje punc in fantov, ki jih zanima osebna rast, zdravje in ekologija ampak žal nimamo človeka, ki bi to vodil oz nimamo sploh časa, da bi ga uvajali. Da pa bi to vodil, mora ta oseba, to področjje poznati, malce mora preveriti kakši so drugi najbolj znani sistemi za spoznavanje ljudi, kaj gre v tujini in na podlagi tega potem dopolni naš sistem. (Pa tukaj niti ne bo velik dela, ker smo že mi veliko preučili). No ampak vseeno, potem ostane še vprašanje, kako se bo stvar pokrivala, tu si dovolimo pač največjo mero kreativnosti, bolj kreativne kot so ideje boljše so. Seveda so ena od standardnih stvari bannerji.

    Verjetno imate tudi vi kakšno idejo, ki bi jo lahko skupaj naredili, le da o tem še niste razmišljali na tak način. Če jo imate vas vabim, da pridete na plan z njo. Mogoče je ne bomo mogli izplejati skupaj. Če ne vam bom skušal povedati kdo bi vam lahko pomagal, verjemite da kot je rekel Tine, poznam res skoraj ves NVO sektor in vem kdo kaj dela, tako da res s tem sistememo lahko vsi veliko pridobimo.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Forum generiran v : 2,73 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 01:00

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,16 seconds