Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Po določenem času (lahko tudi 1 mesec) potem ko sem jih napolnil in odložil v plastično škatlo so nekatere stekle. Niso pa eksplodirale, ali kaj podobnega. Je vse skupaj res malo igračkanje.
V zadnji letošnji številki Monitorja (7/8) je na štirih straneh podrobno opisan tako test omenjenega polnilca, kot tudi, kako se posamezni tipi baterij obnesejo - zanimivo branje in predvsem pohvalno poglobljen pristop !
Da vidimo kaj je pravzaprav res kaj pa prevara. Morda je polnilec res v redu toda v praksi pri polnjenju starih baterij žal ne pomeni kaj več kot igračko. To pa zato ker prevelik delež starih napolnjenih baterij steče tudi če jih polniš s tem polnilcem. In če stečejo v plastični posodici je še v redu, pravi "profit" s tem polnilcem nastane šele ko ti baterija steče v kakšni občuljivi aparaturi. Takrat se polnilec zdi zelo primeren za pod vlak dati ali v betonsko steno zabrisati..... (to pa je komentar Vinetuja).
Ma men ne dela. Sem bil ko sem ga dobil full navdušen, potem pa, ko sem sprobal sem bil pa ravno tolk razočaran, tko da tega niti v trgovino nismo dal. Rang polovica baterij že takoj ni bla primerna za polnjenje (oz jih on ni sprejel), druga polovica pa se je napolnila do neke mere, ki je 70 do 80% noromalne in na žalost ni bla prav dolgo uporabna za naprave za katere sem jih hotel met.
Kljub pohvalni ideji za polnilec, sem kar nehu sanjat o tem, da bom lahko navedne baterije polnil.
In sem šel po dodaten komplet polnilnih baterij (2700 ah), te saj delajo in to dolgo pa še full so cenejše kot polnilc . Tako da pomoje bi mogl met kar zakon, da bi sam polnilne baterije prodajal ostalo je ena velika škoda tko za denarnico, kot za okolje.
Žal mi je, da sem nehote delal reklamo za tako nezrelo in neuporabno tehnično idejo. Sicer je moj odnos do cele zadeve drugačen, zanimajo me raziskave in eksperimentiranje ne glede na materialne koristi. In odkrito povedano sem vedno ostal nekoliko skeptičen ter zadržan, tako za sebe ne obžalujem nakupa tega polnilca. In rezultati so približno v okviru mojih skeptičnih ocen.
Navedeno so bolj kot ne same blodnje
Kupil sem polnilec pri Trifilonu, vendar baterije po večkratnem zaporednem polnjenju niso uporabne niti za el. stensko uro, kaj šele za kakšen radio ali kaj podobnega
Upam, da teme ni bila začeta iz komercialnih razlogov, da nategne še nekaj kupcev