Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 11-maj
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024
  • Vabilo na Festival duševnega zdravja 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  • ponedeljek 27-maj
  • Still Corners (UK) - 27. 5. 2024, Škofjeloški grad - Festival In Memoriam prof. Peter Hafner - 15 let

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Zdrav način življenja, alternativna medicina, spa & wellnes Nov topic Pošlji odgovor
     ayurveda in duševno zdravje
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    ekos
     april 26 2012 10:04  (Prebrano 2671 krat)  
    Forum Sonček
    Sonček

    Status: neprijavljen

    Registriran: 04/18/12
    Posts: 2

    Pozdravljeni,

    zanima me ali ima kdo izkušnjo zdravljenja depresije z ayurvedo?


    Profil
    Quote
    A
     april 26 2012 23:12   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Sem bral v Misterijih danes o tem in so pozitivne izkušnje, je lepo če ti nekaj oz nekdo malce pomaga ko stopaš po poti preporoda.

    Sam sicer za depresijo priporočam poleg ti terapevtsko zdravilnih razvajalnih metod, časa zase, sprehodov, pogovorov še druge metode, in sicer bi blo pomoje fino da vsak nariše nek zemljevid potovanja od sreče do depresije, in na podlagi tega potem najde potko nazaj.

    Druge ni, kot da preveriš kje si sfalil in greš po korakih nazaj ali pa če zanaš je včasih še bolje kar direkt na drugo potko.

    Zadnje dni sem že parim priporočal še eno zanimivo terapijo, za katero sicer še nimam povratnih informacij in iz tega relevantnih izkušenj kako deluje, samo glede na povezave verjamem da precej precej pomaga ravno pri depresiji.

    In sicer za tisti, del depresije, ki pot do sreče iz nemoči, neuspeha, vakuma in tesnobe išče v segmentu preteklosti. Primer, nekdko se ves ačs sklicuje na grozne izkušnje iz preteklosti in išče opravičilo za sedanjost. drugi majo določene dosežene uspehe v peteklosti in iščejo potrditev v tistem času in gradijo na tej točki neko upanje.

    Dejstvo pa je da je pri depresiji edina opcija sedanjost, da urediš vzroke in se pripraviš oz odpreš za nove priložnosti. Ne trdim da je simpl, ne trdim da ne rabiš discipline, ne trdim da ni to spremeba lajfa za 100% vsaj. Vse to in še več, samo trdim pa da je to lahko full prijetno, da je pot lahko posejana z drobnimi čudeži, biseri in spodbudami, ki te popeljejo naprej.

    Ampak kot vse take stvari se začne z odmikom od stvari, ki nas ovirajo in v tem primeru je to preteklost, zato je stvar, ki jo toplo priporočam, 40 dnevi post od preteklosti. Se pravi 40 dnevno bivanje v sedanjosti z rahlo tendenco usmerjanja hvaležnih projekcij. Temu rečem tako ker drugače ljudje v depresiji ne morejo razumet da sami kreirajo realnost, lahko pa počasi razumevajo te drobne korake, proti katerim želijo it.

    Skratka takoj ko pride ena misel za preteklost hop, hop stran. Zdej sem v sedanjosti, o preteklosti sploh ne razmišlajam. Lahk za začetek probate 3 ali 10 dnevni post, samo probajte pa, verjetno vam bo postalo všeč. Potem je samo še korak do tega da pogledamo vzroke, in sicer z namero, ki prinese informacije o tem zakaj se je zgodilo in kako to dobro uredit in hvaležnostjo za to da se najdejo pravi koraki in priložnosti za novo pot. In pa predvsem hvaležnosti do Boga Očeta, da dobre stvari, ki pridejo znamo sprejet in cenit in biti tolk discipliniran da jih potem živimo.

    Dam primer, velik punc poznam ki niso v vezi, ampak ko pride fant, vedno najdejo kakšen izgovor, da niso pripravljene, da niso dost lepe, da niso, ... to ne gre, če pišeš prošnjo, da želiš fanta, ti res ni treba vzet prvega, ki pride mimo ampak naslednjemu pa lahko daš priložnost, da ga pobližje spoznaš, verjemi fante je ponavadi veliko bolj strah kot vas punce.

    Vesolje od nas ne zahteva veliko, samo če nas nekdo za nekaj prosi, potem pričakujemo da bo to kar mu uredimo vsaj malce resno vzel, ker drugač mu drugič ne bomo. No sej vemo, vesolje odpušča, samo vse ma svoje meje, če 10x zavrnemo darilo, potem si ga pač ne zaslužimo in se bomo zanj, če ga bomo res hoteli met, morali uno na polno potrudit in dokazat, da smo tega vredni.

    To zadnje nima tolk veze z depresiojo, sam je pa res da folku ko ponudiš rešitev, oz ga celo odpelješ tja kjer hoče bit, reče ne ne veš ne morem še zdej morem še full stvari uredit in da je ta prekinitev vezi z preteklostjo ena najbolj pomembnih stvari za izhod in stanja v katerem smo.

    In pol hitr hitr nazaj v depresijo, oz cono ugodja v kateri so navejeni, da jih vse teži, samo je vačsih to lažje zdržat, kot pa najdit moč za pot naprej. Post precej pomaga, potem pa kot sem že napisal drobni koraki in hvaležnost az mala darilčka, za te drobne bisere, ki vam razveselijo vaš dan.

    Počasi počasi pa se začnejo dogajti pravi pravcati čudeži in mi jih hvaležno vračamo in delamo drugim.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: Nan
     april 26 2012 23:43   


    Ekos,
    če že nisi, preveri da ni vzrok depresije organski, delovanje hormonskega sistema (ščitnica, nadledvična žleza), mogoče kandida...


    Quote
    ekos
     april 29 2012 13:19   
    Forum Sonček
    Sonček

    Status: neprijavljen

    Registriran: 04/18/12
    Posts: 2

    Živjo,

    Hvala obema za odgovor. S prvim odgovorom se popolnoma strinjam, kajti vse zavisi od nas samih in to je za marsikoga problem, ker je najlažje iskati odgovore in rešitve zunaj nas.

    Temo, ki sem odprla ne gre toliko zame osebno. Se ukvarjam z ayurvedo zadnjih pet let z bolj znastvenega vidika (pa tudi praktičnega) in me v tem oziru zanimajo izkušnje drugega, torej nekoga, ki je rešitve svojih težav - depresije, iskal v ayurveda medicini. Torej, če ima kdorkoli to izkušnjo, vas prosim, da se odzovete.

    Lepe misli...


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 3,51 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 04:52

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,87 seconds