Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Modri prispevki majevskih starešin
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: osh-kosh
     februar 25 2012 10:10  (Prebrano 1768 krat)  


    Dobil po mejlu :



    Don Carlos Barrios se je rodil v španski družini, na planoti El Altiplano. Njegov dom je bil v kraju Huehue tenango, kakor tudi bivališče majevskega plemena Mam. Z ostalimi Maji in ostalimi prvotnimi varuhi tradicije, tudi pleme Mam nadaljuje del starih običajev v kraju Turtle Island (Severna Amerika).

    Oni so varuhi časa, strokovnjaki za izjemne koledarje, kateri so starodavni, dobro ohranjeni in aktualni. G. Barrios je zgodovinar, antropolog in raziskovalec. Po končanem 25- letnem študiju (od svojega 19. leta dalje) s tradicionalnimi starešinami, je postal tudi majevski starešina Ajq'ij, obredni svečenik in duhovni vodja iz rodu Eagle (Orla).

    Že pred leti je bil g. Barrios, skupaj z bratom Gerardom, vpeljan v raziskavo kroženj različnih majevskih koledarjev. Skrbno jih je preučeval, vključno z veliko drugimi učitelji. G. Barrios pravi, da je imel njegov brat Gerardo intervju s skoraj 600 tradicionalnimi majevskimi starešinami, da razširi njihov obseg znanja.

    G. Barrios je kaj hitro ugotovil, da je bilo več nasprotujočih si razlag o majevskih hieroglifih (pisnih znamenjih), o petroglifih (predzgodovinskih risbah na kamnu), o Svetih knjigah iz 'Chilam Balam' ter različnih razlag o starodavnih besedilih. G. Barrios je imel tudi nekaj trdnih potrditev za tiste, ki bi lahko prispevali k celotni zmešnjavi.

    "Antropologi pregledajo prizorišča templjev,'' pravi g. Barrios, ''in preučijo vklesane napise ter sestavijo zgodbe o Majih, vendar pa vklesanih znamenj ne preučijo pravilno. To je zgolj njihova lastna predstava… Ostali ljudje pa glede prerokbe v imenu Majev to zapišejo in sicer napovejo, da bo prišlo do propada sveta, decembra 2012. Majevske starešine so jezne glede té trditve. Pravijo, da svet ne bo propadel. Bo se pa preoblikovala. Prvotni varuhi tradicije imajo koledarje, in vedo, kako jih natančno tolmačiti, in nihče drug."

    Majevski koledarji vključujejo obdobja, dobe, in cikluse, ki so se sami izkazala za obsežne ter napredne oz. visoko razvite. Maji razumejo 17 različnih koledarjev, nekateri izmed njih prikazujejo natančno obdobje v razmiku več kot je doba desetih milijonov let. Koledar, kateri je zanesljivo globalno opozarjal, vseskozi od leta 1987, se imenuje Tzolk'in ali Cholq'ij.

    Ti koledarji, izdelani pred davnimi časi in na osnovi cikla plejad, še vedno veljajo kot za svete. S temi, prvotnimi koledarji, je bilo avtohtono ljudstvo na tekočem o zgodovinsko pomembnih prelomnicah.

    G. Barrios pravi: "Sedanja gospodarska panoga v svetu je izmišljena. Prvih pet let, v neprekinjenem časovnem obdobju, od avgusta 1987 do avgusta 1992, je bil začetek propadanja materialnega sveta. Od takrat pa do danes smo pa gospodarsko nazadovali še za deset let nižje, tako da so številni, tako imenovani viri finančne stabilnosti dejansko prazni. Banke so šibke. To je občutljivi trenutek za njih. Če ne bomo pazili, bi banke lahko v celoti bankrotirale. Če pa že bodo bankrotirale, potem bomo prisiljeni se zanesti na zemljišče in naše znanje obdelovanja zemlje. Denarni sistemi bodo v kaosu, in takrat se bomo morali zanesti na naš neposreden odnos z Zemljo za našo hrano in zatočišče."

    G. Barrios pravi: ''Od leta 1987 pa do danes, smo bili v času, ko je desna roka materialističnega sveta začela izumirati, počasi, a nezadržno. Smo na pragu dobe, ko se mir začne, in ljudje živijo v sožitju z materjo Zemljo. Nič več nismo v svetu četrtega sonca [Tukaj je mišljeno – vsakemu soncu pripada en element, torej lahko tudi rečemo 'v svetu štirih elementov' (elementu zemlje, zraka, ognja ter vode).], še vedno pa nismo povsem v svetu petega sonca, kateremu pripada peti element (element 'eter'Wink; več o povezavi petega sonca s petim elementom pa bo pojasnjeno še malo kasneje. Sedanji čas je čas nekje vmes, je čas prehoda. Ker pa smo v času prehoda imamo tukaj tudi ogromno svetovno zbliževanje, zavoljo razdejanja okolja, družbene zméde, vojne, in stalnih sprememb Zemlje."

    Severni in južni pol se krčita. Nivo vode v oceanih narašča. Istočasno pa se tla v oceanih, zlasti v bližini Kube, dvigujejo.

    G. Barrios pravi, da je bilo vse to predvideno s pomočjo enostavnih, spiralno matematičnih majevskih koledarjev. "To se bo spremenilo," je dejal g. Barrios. "Vse se bo spremenilo." Izjavil je, da videnje majevskih Varuhov dneva, glede datuma, 21. december 2012, naznanja tako rekoč ponovno rojstvo oz. začetek delovanja vesoljnega petega sonca. To bo začetek nove dobe, kar logično sledi, katera tudi naznanja bližino sončnega razcveta oz. vrhunca, kateri bo prečkal galaktični ekvator, Zemlja pa se bo pri tem sama povezala s središčem galaksije."

    Zgodaj zjutraj, 21. decembra 2012, prvič v 26.000-ih letih, bo Sonce vzšlo v skupnem sečišču z Rimsko cesto in ravno potjo Zemlje okoli Sonca. To kozmično križanje se smatra za utelešenje Svetega Drevesa, Drevesa Življenja, drevesa, katero je znano že v vseh svetovnih, duhovnih tradicijah.

    Nekateri opazovalci pravijo, da bo to povezovanje z osrčjem galaksije, v letu 2012, odprlo kanal za kozmično energijo, da bo stekla skozi Zemljo, jo čistila, in čistila vse, ki bivajo na njej, ter dvignila vse na višjo stopnjo vibracije.

    ''Ta proces se je že začel,'' je namignil g. Barrios. ''Prehod na višjo stopnjo vibracije sedaj poteka pospešeno in se bo še naprej pospeševal.''

    Če bomo ljudje na Zemlji, v zdravem stanju prišli do tega datuma v letu 2012, in ne da bi preveč uničili planet Zemlja, je dejal g. Barrios, ''se bomo dvignili na novo, višjo raven. Da pa bi to dosegli pa moramo spreobrniti zelo močne sile, katere si prizadevajo ovirati to pot."

    Predstava o tem kaj vse nas še čaka:

    Iz njegovega razumevanja majevske tradicije in koledarjev, nam je g. Barrios dal predstavo o tem, kje smo v tem trenutku in kaj vse nas utegne še čakati.

    Datumu, naveden v koledarju zimskega solsticija, v letu 2012, ne označuje konca sveta.

    Veliko ljudi po svetu opisuje ta datum majevskega koledarja kot nekaj šokantnega, vendar pa ti nimajo pravega védenja. Tisti, ki vedo pa so starešine prvotnega ljudstva, ki so zadolžene za ohranjanje tradicije.

    "Človeštvo se bo ohranilo,'' trdi g. Barrios, ''vendar v drugačni smeri.'' Fizična struktura se bo spremenila. Zaradi tega bomo imeli možnost, da postanemo bolj človeški. Danes živimo v najpomembnejšem obdobju majevskih koledarjev in njihovih prerokb. Vse prerokbe sveta in vse tradicije sveta se sedaj združujejo. Ni več časa za igre. Duhovni ideal tega obdobja je delovanje. Mnogo vplivnih duš se je reinkarniralo v tem časa, z veliko sposobnostjo. To je res, na obeh straneh, svetli in temni.

    Poziv k združitvi:

    Ko se je g. Barrios srečal z obiskovalci v Santa Fe, je povedal zgodbo o nedavnih majevskih Novoletnih obredih v Gvatemali. Dejal je, da je neki spoštljivi starešina, iz majevskega plemena Mam, kateri prebivala skozi celo leto v samotni gorski votlini, pripotoval v Chichicastenango, da bi imel govor pred ljudmi na tem obredu. Ta majevski starešina je izrekel jasno, neposredno sporočilo. Pozval je ljudi, da se združijo v podporo življenju in svetlobi.

    ''Trenutno gre vsak posameznik svojo pot, enako pa tudi vsaka skupina ljudi. Ta majevski starešina, kateri prebiva v samotni gorski votlini, je povedal, da obstaja upanje, če ljudje svetlobe zmorejo priti skupaj in se zedinijo v določeni poti. Ob premišljanju o tem je g. Barrios še pojasnil, da živimo v svetu nasprotij: dan in noč, moški in ženska, pozitivno in negativno. Svetloba in tema potrebujeta drug drugega. Sta ravnotežje.''

    ''V tem trenutku je temna stran zelo močna in zelo jasno vé kaj hoče. Ima svojo vizijo in se brez dvoma zaveda svojih prednosti, in tudi svoje hierarhije. Deluje na več načinov, tako da se mi nebi mogli povezati s spiralo petega elementa (elementa 'eter'Wink v letu 2012.''

    ''Na strani svetlobe vsakdo misli, da je najpomembnejši, in da je njegovo razumevanje, ali razumevanje njegove skupine bistveno oz. ključno. Obstaja raznolikost kultur in mnenj oz. stališč, tako da je tamkaj tudi tekmovalnost, razpršenost, in tudi ni nobene osredotočenosti."

    G. Barrios meni, da temna stran ovira združitev s pomočjo zanikanja in materializma. Prav tako deluje tudi z namenom, da uniči tiste, ki delajo v svetlobi, t.j. tiste, kateri si prizadevajo, da bi spravili Zemljo na višjo raven. Temni strani ugaja energija iz davnine, oz. je bolj naklonjena svetu štirih elementov (elementu zemlje, zraka, ognja ter vode) in materializmu. Ne želi tega spremeniti. Ne želi združitve. Želi ostati na tej ravni, in se boji naslednje stopnje.

    Sile teme, katera je bolj naklonjena svetu štirih elementov, ni mogoče uničiti ali premagati. Je premočna, in tega se nedvomno zaveda, tako da bi bila to napačna strategija. Temo je možno samo spreobrniti, in sicer tako, da se sooči z iskrenostjo in odprto-srčnostjo. To je tisto, kar vodi k združitvi, in to je tudi ključni pojem za svet petega sonca.

    G. Barrios je dejal, da bo prihajajoča doba petega sonca opozorila na zelo prezrt element. Z obzirom na to, da so dandanes običajni štirje elementi – zemlja, zrak, ogenj ter voda, vseskozi prevladovali številnim obdobjem v preteklosti, se bo pojavil še peti element, računano v času petega sonca, to pa je element 'ETER'. Slovar označuje eter kot 'nebésni' prečiščeni element. 'Eter' je nosilec. Ta prodira skozi ves prostor in posreduje valove energij v veliki izbiri frekvenc, od mobilne telefonije do človekove avre.

    Slovar opredeljuje 'eter' kot "hipotetično (domnevno) snov, ki naj bi verjetno zavzemala ves prostor, zato se domnevno smatra, da se njegovo elektromagnetno sevanje širi skozi prostor." Morda bi ga lahko označili kot "vmesni prostor v prostoru". Predlagal bi, če bi bilo možno, da bi 'eter' jasno dokazali kot usklajeno valovanja napolnjenih delcev iz našega sončnega sistema (Sonce), ter naše galaksije (Rimska cesta).

    Kar je "eteričnega" je povezano z območjem onstran Zemlje: je 'nebésno'. Eter, element petega sonca je 'nebéški' in nima snovnega gradiva, vendar pa ni nič manj stvaren kot je les, kamen ali nekaj iz mesa. ''Znotraj skladnosti 'etra' lahko pride do združitve nasprotij," je dejal g. Barrios. "Nič več teme ali svetlobe v ljudeh, ampak le povzdignjena združitev.

    Toda prav sedaj kraljestvo teme ni zainteresirano za kaj takega. Je organizirano, da to ovira. Skuša doseči neuravnoteženost sveta ter njenega okolja, tako da bi bili nepripravljeni za prilagoditev v letu 2012. Mi zato moramo delovati skupaj za mir in ravnovesje z drugo stranjo. Moramo skrbeti za Zemljo, katera nas hrani ter nam daje zatočišče. Še ta trenutek moramo uporabiti naš celotni namen in srčnost v težnji k enotnosti in združitvi, za soočenje z drugo stranjo ter ohranitev življenja."

    G. Barrios je obiskovalcem v Santa Fe povedal, da smo v odločilnem trenutku zgodovine sveta. "Smo vznemirjeni," je dejal g. Barrios. ''Ne moremo se več iti samo neke igrice. Naš planet je možno obnoviti ali opustošili. Sedaj je čas, da se tega zavémo in primerno temu tudi ukrepamo. Vsakdo je dobrodošel. Nihče ni tukaj brez razloga. Vsakdo, ki je sedaj tukaj ima pomemben namen. Ne bo lahko, ampak prišel je tisti pravi čas za izpolnitev te naloge. Imamo priložnost za rast, vendar pa moramo biti pripravljeni na ta zgodovinski trenutek."

    G. Barrios je dal na voljo več predlogov v pomoč ljudem, da bi se tehtno podali letom, ki so pred nami. ''Napovedane spremembe se bodo zgodile,'' je dejal g. Barrios, ''ampak naš pogled in dejanja odločajo kako krute ali blage bodo. Moramo delovati v smeri sprememb in izbrati ljudi, da nas zastopajo, kateri vedo, in tiste, ki se bodo zavzeli za državljanske ukrepe glede odnosa do našega planeta Zemlja.''

    ''Meditacija in duhovna praksa sta dobri, vendar pa tudi dejanja. Zelo pomembno je, da vam je jasno kdo dejansko ste, kakor tudi vaše razmerje oz. povezava z materjo Zemljo. Razvijajte se glede na vašo tradicijo in glas svojega srca. Vendar pa ne pozabite upoštevati razlik in si prizadevati za enotnost. Jejte razumno. Veliko hrane pokvari bodisi subtilno (nežno) ali grobo (neobčutljivo) lastnost. Bodite pozorni kaj vnašate v svoje telo. Naučite se hrano vzdrževati, in varčevati z energijo. Naučite se nekaj dobrih dihalni tehnik, tako da boste imeli oblast nad vašim dihom. Bodite si na jasnem o vsem kar vas obdaja ali se dogaja okrog vas. Sledite tradiciji z močnim poreklom. Ni pomembno kateri tradiciji, vaše srce vam bo povedalo, ampak mora pa imeti močno poreklo.''

    ''Živimo v svetu energij. Pomembna naloga v tem času je, da se naučimo zaznavati ali videti energijo vsakogar in vsega: ljudi, rastlin, živali. To postaja vedno bolj pomembno pri približanju se vesoljnega petega sonca, saj je povezano z elementom 'eter' - s področjem kjer energija živi in se proizvaja. Pojdite na sveta mesta, ki so tukaj na Zemlji in molite za mir, ter imejte spoštovanje do Zemlje, ki nam daje hrano, obleko, in zatočišče. Ponovno moramo aktivirati energijo teh svetih krajev. To je naša naloga.''

    ''Obstaja ena preprosta, toda učinkovita obredna tehnika, za katero potrebujemo belo ali drobno-modro obarvano svetlobo sveče. Predstavljajte si trenutek miru. Izrecite svoj namen v plamen té sveče in naklonite to svetlobo vodilnim, kateri imajo zmožnost, da ustvarijo vojno ali mir. V ta namen imamo kar nekaj dela za opravit."

    Po mnenju g. Barriosa je sedanji čas odločilno pomemben trenutek za človeštvo in planet Zemlja. Vsak posameznik je pomemben. Če ste se inkarniral oz. utelesili v tej dobi, imate duhovno nalogo, da uravnotežite naš planet Zemlja. G. Barrios je dejal, da so starešine odprle vhod, tako da lahko tudi druge narodnosti pridejo v majevski svet, da izkusijo njihovo tradicijo. Maji imajo, poleg ljudi drugih narodnosti, ljudi različnih ras, ljudi z drugačnimi duhovnimi sistemi oz. ustroji, tudi svoj dolgo spoštovan in ugleden duhovni sistem oz. ustroj.

    ''Vedo,'' je dejal g. Barrios, ''da je usoda majevske eksistence povezana z usodo celotnega sveta. Največja modrost je v preprostosti. Ljubezen, spoštovanje, strpnost, delitev, hvaležnost, odpuščanje. To ni komplicirano ali zamotano. Resnično znanja je dostopno vsakomur. Je kodirano v vašem DNK. Vse kar potrebujete je znotraj vas. Veliki učitelji so to trdili že na začetku. Poiščite svoje srce in našli boste svojo pot."







    Viri od koder sem izhajal pri prevodu celotnega teksta:

    - http://torbjornsassersson.com/2011/02/mayan-elders-2012/

    - http://insearchofsimplicity.com/2009/11/24/carlos-barrios-explains-2012-and-the-mayan-calendar/

    - http://www.archive.org/details/TheWorldWillNotEndIn2012



    Carlos Barrios je tudi avtor knjige ''Book of Destiny: Unlocking the Secrets of the Ancient Mayans and the Prophecy of 2012''








    Quote
    Gost: Laura
     februar 29 2012 16:32   


    Krasno besedilo, hvala za posredovano. Sem ga že posredovala naprej.


    Quote
    Forum generiran v : 0,09 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 02:52

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,83 seconds