Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Včeraj smo testno odprli nov forum. V obdobju prihodnjih 14 dni bomo prevedli angleške izraze, uredili dizajn in spremljali kaj se s forumom dogaja v tehničnem smislu.
Najbolj pa nas bo zanimal seveda sprejem foruma pri vas bralcih.
your life, your expression, your software
Gost: Ales
maj 22 2008 21:18
Zdravo Pozitivci
Kot obljubljeno smo v tem tednu prevedli večino angleških izrazov,
preuredili dizajn foruma na osrednji strani
in najpomembnejše dodali smo chapta (varnostni mehanizem) proti spemerjem,
zato da bo forum lahko odprt tudi za goste.
Gost: Ales
maj 22 2008 21:27
Čeprav obstajajo številne prednosti oddajanja kot gost obstaja ena od bistvenih pomanjklivost anonimnega pisanja to, da ne moreš več urejati posta, ki so ga oddal
In to vsaj zame, niti malo ne pride v poštev, ker vedno točno tisti hip ko ga oddam ugotovim, da bio rad kaj spremenil ali pa dodal.
Sicer se nič ne pritožujem, ampak večina procedur od prijave do odpiranja teme in vnosa besedila že nekaj časa traja dlje. Odpiranje se kar dolgo časa 'gunca'. Sem že pomislil o kakšnem internetnem napadu na serverje Pozitivk......Ampak sedaj vidim, da gre za prenovo in to je ok.
Ravno nameravam dodati še eno vsebino in bom videl kako bo šlo.
Želim uspešno realizacijo podviga vsem akterjem.
Hvala za opozorilo Helena11. Površno branje s predizbrano napačno predpostavko pripelje do take neumnosti. Večina sploh ne prebere vsebine sporočil drugih, ali pa dlakocepijo okoli marginalij. Tako pač tokrat ti rešuješ čast bralcev.
DOBRO JE VEDETI V IZOGIB NEPRIJETNIM PRESENEČENJEM
Opozoril bom na dve možni presenečenji, ki nas lahko čakata doma in pri parkiranju avta.
1. Funkcija antilegionele pri grelcu vode.
Ta funkcija vsakih 30 dni zagotovi minimalno 15 minutno segretje vode na minimalno 62 st. Celzija. Naprimer, da varčujete z elektriko in imate nastavljeno nižjo temperaturo, ob tem pa je bojler brez termomemtra vas lahko nepričakovano samodejno periodično zvišanje temperature vode preseneti tako, da se opečete z vročo vodo. Mislim, da je funkcijo antilegionele za pozdravit, opisana rešitev proizvajalca pa ni dorečena v pogledu varnosti uporabnika.
2. Parkiranje ob avtu kovinske barve
V 'črni temi in mokrem dežju' ter omejeni vidljivosti v vzvratnem ogledalu in morda ob zmanjšani globinski ostrini vida se vam lahko z malo površnosti primeri 'fata morgana' s sosednjim avtom kovinske barve, da narobe ocenite bočno razdaljo zaradi lastnega odseva v vsporednem avtu kovinske barve in 'parkirate v ta avto'. ...........Zlasti lastnice praviloma svoje kovinsko obarvane lepotce tudi 'fetišizirajo' in zato vas celo neopazna praska lahko drago stane. Zraven pa se pojavi še njen 'mnogopametni' frajer ki vas bo obtožili vinjenosti za volanom. Seveda 'mnogopametni' ni sposoben sam doumeti 'finte', še manj lastnica 'kovinskega barvnega razkošja'.
bc. Pojasnilo
Zgornje besedilo se vsebinsko ravno ne tiče otvoritve foruma se pa kolateralno ker sem tu objavil morda koristne izkušnje še za koga. Hotel sem jih objavit kot članek, da ne obremenjujem po nepotrebnem forum z novim naslovom, ampak izgleda, da je prišlo do neke napake ali zastoja (pri M48). Tako sem se odločil zadevo dati gor po tej poti.
TEŽAVE BRALCEV POZITIVK, TEŽAVNO ODPIRANJE NEKATERIH VSEBIN
1. Počasno odpiranje foruma smo nekateri tu že omenili.
2. Pri odpiranju določenih, ali večine tem na forumu antivirusni program redno javlja razne viruse. Ta pojav ni prisoten pri vseh člankih in naslovih Pozitivk.
3. Smo v obdobju implementacije odredbe o varovanju osebnih podatkov in v obdobju stopnjevanja skrajnih pojavov manipulacij, laži, zaslepljevanja javnosti pa tudi podrejanja vseh medijev interesom vplivne peščice ljudi ki je popolnoma odtujena osnovni človeški humanosti in poštenosti.
4. Pozitivke so v preteklosti dejansko odigrale zelo pozitivno vlogo, čeravno je bilo nekaj čudnega dogajanja že pri objavah 'Zdrave atmosfere'. To so mi povedali drugi ker se me tisto dogajanje začuda ni dotaknilo. Intervence tistih ki so v poziciji moči so možne kadarkoli, vključno s kibernetičnimi napadi. V kolikor bodo Pozitivke onemogočene ali propadle npr. zaradi finančnih težav bi sam poiskal alternativo morda na Publishwall.
Škoda, da se rubrike ukidajo. Komentar na članek, tudi če je povsem nepomemben, omogoča avtorju članka, da njegov prispevek ostaje nekaj čas hitro "dosegljiv" za branje.
Včeraj smo testno odprli nov forum. V obdobju prihodnjih 14 dni bomo prevedli angleške izraze, uredili dizajn in spremljali kaj se s forumom dogaja v tehničnem smislu.
Najbolj pa nas bo zanimal seveda sprejem foruma pri vas bralcih.