Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Skupnost > Kje ti (si) lahko danes pomagamo? Nov topic Pošlji odgovor
     Prošnja za pomoč otrokom
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     avgust 10 2010 16:26  (Prebrano 3286 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Človekoljubno društvo KLIC V SILI, je neprofitno društvo katerega osnovni namen je pomagati osebam, ki so se znašle v hudi materialni stiski. Ter Slovenskim otrokom in otrok z posebnimi potrebami. Delujemo na območju celotne Slovenije, in sicer tako, da zbiramo prostovoljne prispevke, hrano, oblačila, obutev, igrače, šolske potrebščine in jih posredujemo tistim, ki se na nas obrnejo s prošnjo za pomoč.


    www.klicvsili.si


    Ko smo povprašali Lucijo in Marcelo kaj si najbolj želita, sta obe v en glas rekli MORJE.
    Tako smo se odločili da vas naprosimo da nam pomagate da boste videli morje in občutili ta užitek na morju.
    Naprošamo vas da prispevate po svojih močeh in da omogočimo Luciji in Marceli da letos preživita 7 dni na morju.

    02281 0256987120 Nlb d.d
    Sklic: 1028 - Morje

    Obupana Mamica Samohranilka

    Sem mamica samohranilka, živim z hčerkama Lucijo in Marcelo. Živimo od socialne pomoči. Bolj skromno kot živimo mi, se že sloraj neda. Avta nimamo, še vozniškega izpita ne. Spimo vse v isti sobi, starejša ima svojo posteljo, Marcela spi z mano. Zelo težko mi je pri srcu, ko vidim, da se Lucija čedalje bolj zaveda v kakšni revščini živimo. Pred Marcelo lahko še nekako skrivem. Stara je pet let in še ni videla morja.
    Zelo me je strah zime, saj nas vedno zebe, ker ne moremo kupiti dovolj kurjave. Zelo težko se je umivat pri petnajstih stopinjah v hiši. Vsako zimo se moram odločit ali je lažje biti na mrzlem ali lačen. Pri položnicaj je pa tako, da ko si v stiski pač plačaš tisto kar ti lahko odklopijo, npr. elektriko. Tako imam zdaj izvršbo na bančnem računu s strani kumunale. Tega dolga nikakor ne morem odplačati, ker nimam sredstev. Poleg dolga, ki ga imam pri komunali, zahteva komunala še 41 eurov, ki so jih morali plačati sodišču, pa tudi banka ti vzame za stroške 29eurov. Resnično nevem kaj naj naredim, enostavno ne zmorem vseh življenskih stroškov. Nimam kje vzet. Vrtim se v začaranem krogu, iz katerega ne vidim več izhoda. Pred dvema tednoma se mi je pokvaril še pralni stroj. Popravilo serviserja me je stalo 30 eurov. Ne veste kako mi ta denar manjka.
    Na sodišču imam dve tožbi. Oče mlajše hčerke me toži za 14.000 eurov. Lahko se nam celo zgodi, da ostanemo brez strehe nad glavo. Nesmem niti pomisliti na to, saj zaradi vseh težav, ki jih imam, obiskujem psihiatra in tudi imam terapije, ter jemljem zdravila Asentra in helex.
    Druga tožba se tiče marcele. Tukaj jas tožim njenega očeta. O tej grozoti težko govorim. Marcelo je njen oče spolno in psihično zlorabljal ko je bila stara manj kot tri leta. Pri treh letih mi je povedala kaj počne ati, ko je pri njemu. Dve leti že potekajo preizkave. Otroka vozim od enega izvedenca do drugega. Tudi v Ljubljano in k psihologinji v Maribor. Ker nimam avta, se voziva z avtobusom in vlakom in to je zamene velik strošek. Veste da zadnje čase pomislim večkrat na to, da bi bilo pravo olajšanje za punčke in zame, da bi zvečer zaspale in se nebi več zbudile. Potem bi se vsaj rešila vseh težav in revščine.
    Lepo vas prosim če mi lahko pomagate. Najbolj bi mi pomagali z finančnimi sredstvi, da bi lahko poplačala kakšno položnico in kupila nekaj kurjave. Vi ste še moje zadnje upanje!
    Za ugodno rešitev moje prošnje se vam zares iz srca zahvaljujem



    Človekoljubno društvo KLIC V SILI
    Bistriška c.58
    2319 Poljčane



    TRR: 02281-0256987120 Nlb d.d.
    Sklic: 1028


    Vsa ostala pisna si lahko preberite na : http://klicvsili.si/pisma.php



    Družinam lahko pomagate na več različnih načinov.

    Finančno
    Prehrambeni izdelki
    Oblačila in obutev
    Z vašimi izdelki
    ...



    Humanitarna akcija: Šolske potrebščine

    V letošnjem letu začenjamo Humanitarno akcijo Šolske potrebščine z akcijo želimo pomagati 502 otrokoma ki gredo Septembra v šolo, večinoma so to otroci ki obiskujejo Osnovno šolo. Kar nekaj je otrok ki gredo letos prvič v šolo in njihova družina se iz meseca v mesec prebija z zelo nizkim dohodkom. Družine si komaj kaj privoščijo osnovne prehrambene izdelke da lahko nahranijo otroke. Sedaj pa jih čaka velik zalogaj otrokom kupit vse potrebno za šolo. Pomagate lahko tako da nakažete sredstva na

    TRR: SI56 02281 0256987120 NLB d.d
    Sklic: Šola


    V sklopu humanitarne Akcije Šolske potrebščine želimo nekaj otrok razveselit z Računalniki, ki v današnjem času šolanja ni več luksuza ampak nuja, da lahko normalno slediš vrstnikom in šolskemu programu.

    Če v tem času menjavate računalnik in ne veste kam z računalniško opremo ji lahko namenite otrokom.
    Ali pa če želite namenit sredstva za nakup računalnikov
    TRR: SI56 02281 0256987120
    Sklic: Šola- Pc



    Lep humanitarni pozdrav


    Človekoljubno društvo KLIC V SILI


    Suad Bajrič
    Predsednik


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: .
     avgust 11 2010 09:49   


    da se ta Klic ne izgubi.


    Quote
    Gost: Ales
     oktober 12 2010 18:56   


    Človekoljubno društvo KLIC V SILI, je neprofitno društvo katerega
    osnovni namen je pomagati osebam, ki so se znašle v hudi materialni
    stiski. Ter Slovenskim otrokom in otrok z posebnimi potrebami. Delujemo
    na območju celotne Slovenije, in sicer tako, da zbiramo prostovoljne
    prispevke, hrano, oblačila, obutev, igrače, šolske potrebščine in jih
    posredujemo tistim, ki se na nas obrnejo s prošnjo za pomoč.

    www.klicvsili.si

    HUMANITARNA AKCIJA: Prehranbeni izdelki

    Vsaki dan dobimo ogromno prošen družin, ki so se znašli v stiski. Trenutno pomagamo 145 družinam po celotni Sloveniji. Največ družin nas naproša za pomoč z prehranbenimi izdelki.
    Odločili smo se da bomo začeli izvajaz humanitarno akcijo: Prehranbeni izdeli z to akcijo želimo doseč to da boma lehko vsakomesecno družinam zagotovili osnovne prehranbene izdelke.

    Pomagate lahko tako da nakažete sredtsva za nakup prehranbenih izdelkov na

    TRR: SI56 02281-0256987120 Nlb d.d
    Sklic: Prehranbeni izdelki

    Če pa ste pripravljeni vsakomesecčno pomogat pri nakupu prehrnbenih izdelkov pa nas kontaktirajte na E-mail: info@klicvsili.si



    Sem mati samohranilka dveh šoloobveznih otrok, brez lastnih sredstev za preživetje. že skoraj 14 let sem kot trajni presežni delavec tovarne Peko. Vsa leta se preživljamo samo s socialno pomočjo, saj zaposlitve žal ne dobim, ker sem trajno nesposobna za delo tako, da je naše življenje brezupno. Moja otroka se šolata na srednjih šolah, a tudi onadva večkrat letno potrebujeta pregled specialistov, ortopeda, oftamotologa, nakup novih očal je zelo nujno zame in za oba otroka, mi pa še za najnujneše nimamo. Kaj pa šele za poplačilo starih kreditov, ki se še vlečejo iz moje zaposlitve pred leti. Kaj šele za tekoče položnice elektrike, ki je zelo nujno, najemnino in ostale stroške stanovanja. Centralno so nam odklopili že leta 2008, tu pa tam si lahko le po malem zakurimo, a žal tudi drv je zelo malo, zima pa je mrzla, kajti za 248 eur kolikor imam socialne pomoči mi še zmanjka za najemnino, elektriko in ostalo, kaj pa še preživetje. Prosim vas pomagajte moji družini saj je to stanje brezupno, nikakor človeka dostojno življenje. Koliko trpijo moji otroci, ki so vedno v strahu pred najhujšim saj na naša vrata prihajajo rubežniki za poplačilo starih terjatev, jaz pa nimam kaj jim dati, ko pa še za nas zmanjka za osnovno preživetje. Toliko hudega, toliko strahu, toliko gorja. Ne morete vedeti, tudi poštarja se bojim, ki ni kriv a žal prinaša le pošto iz sodišča z novimi rubeži, to je resnično samo za umret. Loteva se me obup, kako naprej, vsaki dan je težji, v lanskem letu sem imela 3 operacije, dva na očeh, pa žal nimam za nova očala, kako do njih če ni denarja. Tudi ostalo zdravje me zapušča, saj sem psihično popolnoma na tleh. Vi ste nam edino upanje, da nam pomagate poplačate stare kredite in položnice. Lepo prosim ne vrzite moje prošnje v koš, saj je resnično težko, saj se bojim, da bo le smrt moja rešiteljica. A kaj pa moja otroka, ki žal nista kriva, da sta živa, da tako trpita. Prosim vas da nam pomagate da pridemo iz te brezizhodne situacije, ki je moreča. Včasih nisem spala zaradi nasilja bivšega moža, ko se je končno odselil, man je zapustil neplačane račune. Strah pa me žre ponoči in podnevi, da se ne da povedat kako poplačati dolgove. Da konćno še to malo preživim umiru saj sem na koncu z močmi. Imam 26 let delovne dobe, že toliko let na zavodu oziroma CSD a denarja ali zaposlitve zame ni. Tudi , če sem žal nesposobna za vsako delo, tudi invalidnine mi ne dajo. Skratka moje življenje je resnično zelo težko. Prosim da nam pomagate v težki situaciji pred izklopom elektrike. Že v naprej hvala.


    Človekoljubno društvo KLIC V SILI
    Bistriška c.58
    2319 Poljčane


    TRR: SI56 02281 0256987120 Nlb .d.d

    Sklic: 1038



    6 Članska družina potrebuje vašo pomoč

    Smo 6 članska družina. Oba z možem sva brez zaposlitve. Prejemamo le socialno denarno pomoč in otroški dodatek. Dva sinova sta šolo obvezna in obiskujeta 2 in 3 razred osnovne šole. Hčerka pa bo letos začela obiskovati 1 razred osnovne šole. Jaz imam zdravstvene težave in moram biti pos strogim zdravstvenim nadzorom, ter redno jemati tablete. Zaradi moje bolezni mora biti navzoča odrasla oseba ob meni, da mi lahko pomaga, če bi potrebovala pomoč. V tem primeru mi lahko pomaga samo mož, saj ve kako mi lahko pomaga. Iščem zaposlitev, ampak je zaradi bolezni ne morem dobiti. Tudi mož redno išče zaposlitev, ampak žal brez uspeha. Z denarno pomočjo živimo zelo težko. Vedno se morem odločit med hrano in položnicami. Za oboje žal nimamo. Izvršbe si kar sledijo, pred kratkim pa je najemodajalec začel omenjati celo deložacijo. Tudi svojim otrokom ne morem nič privoščiti, tako da se že sami med sovrstniki počutijo zapostavljene in manjvredne.

    Trenutno je naš glavni cilj čim prej poplačati vse zaostale položnice, se rešiti izvršiteljev in začeti popolnoma na novo.


    Zato naprošam vas dobre ljudi, da nam priskočite na pomoč.

    TRR: SI56 02281 0256987120 Nlb .d.d

    Sklic: 1032


    Družinam lahko pomagate na več različnih načinov.

    Finančno
    Prehrambeni izdelki
    Oblačila in obutev
    Z vašimi izdelki


    Lep humanitarni pozdrav


    Človekoljbno društvo KLIC V SILI
    Suad Bajrič
    Predsednik




    Človekoljubno društvo KLIC V SILI, Bistriška c.58, 2319 Poljčane D.Š: 61208353 TRR: SI56 02281 0256987120 Nlb d.d, Gsm: 040/950-026



    Quote
    Forum generiran v : 0,84 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 05:12

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,30 seconds