Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Zdrava prehrana, zdravilna zelišča, dobri recepti,... Nov topic Pošlji odgovor
     Glina zdravi
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    SasaC.
     september 24 2009 11:11  (Prebrano 3376 krat)  
    Forum Sonček
    Sonček


    Status: neprijavljen

    Registriran: 09/24/09
    Posts: 1

    Glineni napitek
    Glineni prah uporabljamo za razkuževanje in celjenje manjših poškodb, izpuščajev, ekcemov ...
    Je tudi odličen napitek za razstrupljanje, krepi imunski sistem, pri dojenčkih ga uporabljamo za pudranje in posipanje odrgnin.
    Glina v prahu je stoodstotno neoporečna in pripravljena po navodilih pokojnega patra Ašiča.

    Glina močno privlači vse nečiste delce, primesi in strupene snovi. Učinkovito deluje tudi na prebavila, kjer privlači, zajame in nato pospeši izločanje neuporabnih snovi, ki pridejo v prebavni trakt z živili, pa tudi snovi, ki nastanejo pri luščenju in jih najdemo v tekočinah, ki zastajajo ali se pomikajo po prebavilih.

    Kuro z glinenim napitkom naredimo, če se hočemo znebiti strupenih snovi, okrepiti organizem, prečistiti in obnoviti kri, očistiti in razbremeniti delovanje notranjih organov.

    Napitek pripravimo prejšnji večer ali vsaj nekaj ur pred uporabo. Čajno žličko gline v prahu damo z leseno ali plastično žlico v keramično ali stekleno posodico in dolijemo 1 do 2 decilitra vode. Pustimo, da se glina usede. Glineno vodo izpijemo zjutraj ko vstanemo ali zvečer pred spanjem.

    Glineni napitek redno pijemo dvakrat po tri tedne, vmes pa za en teden s kuro prekinemo.

    Otroci do 10. leta lahko spijejo največ pol žličke na dan. Pri črevesnih boleznih lahko odrasli povečajo odmerek na 2 do 3 čajne žličke. Pri težavah z zaprtjem je bolje piti glino večkrat na dan pred jedjo. Pri visokem krvnem tlaku jemljemo največ dva do tri ščepce na dan, ali dvakrat tedensko po eno žličko gline.

    GLINENI PRAŠEK

    Glina vsako rano razkuži, obenem pa vzpodbuja celjenje poškodovanega tkiva. S praškom lahko posipamo izpuščaje, ekceme kraste, odrgnine in manjše rane.

    Rano najprej temeljito očistimo, nato potresemo glineni prašek. Pustimo delovati pol ure, potem pa speremo z mlačno vodo, malo popivnamo in ponovno potresemo. Postopek ponovimo večkrat dnevno.

    Pri zdravljenju ustnih bolezni prašek večkrat na dan posujemo na prizadeto mesto, pustimo delovati 20 minut, nato pa usta izpiramo z raznimi čaji, kot so kamilica, melisa, meta in žajbelj. Pri tem zdravljenju moramo biti vztrajni.

    GLINENA MASKA

    Glino v prahu lahko uporabimo tudi za masko obraza, saj poleg globinskega čiščenja omogoča tudi piling kože. Pred uporabo opravimo kopel, da se pore odprejo in deluje globinsko. Maske ne nanašamo okoli oči in ustnic.

    Glineno masko pustimo delovati 3 do 5 minut pri občutljivi koži, 5 do 10 minut pri normalni in suhi koži ter 10 do 15 minut pri mastni in nečisti koži. Masko odstranimo s toplo vodo in kožo namažemo s hranljivo kremo.

    Še ena uporaba gline v prahu je, da jo lahko glino dodamo pri masaži, saj povečuje njeno učinkovitost.

    Glina v prahu je izdelek družine Ferjuc iz Komende, ki glino koplje in pripravlja po natančnih navodilih pokojnega patra Ašiča. Ta glina je popolnoma neoporečna in ima najbolj fino strukturo zrnc. Pripravljena je z veliko skrbjo in ljubeznijo, saj jo ročno izkopljejo, posušijo in strejo.

    Zgodovina gline
    V stari Grčiji so za zdravljenje zlomov uporabljali obveze, prepojene z glinastim blatom. Kneipp je vedno priporočal obkladke z glino in kisom. V Švici so pogosto zdravili z glino tuberkulozo. Prsni koš so premazali z vročim glinenim blatom in ga pustili vso noč, včasih je tako zdravljenje pripeljalo do čudežnih ozdravitev. Sebastijan Kneipp je začel uporabljati kot naravno zdravilo in se z njo uspešno boril proti tuberkulozi, kugi in dizenteriji. Kmalu je dobil številne pristaše med pomembnimi zdravniki cele Evrope, zato gre prav njemu in nekaterim velikim imenom nemške naravne medicine pripisati, da se je ta brezoblična gmota prsti uveljavila tudi v novejšem času. Kuhn, Just, Felke in drugi, so glino uporabljali pri svojih naravnih zdravilnih postopkih, pod vplivom berlinskega zdravnika Stumpfa, ki jo je v začetku tega stoletja uspešno uporabljal za zdravljenje azijske kolere, pa se je zdravljenje z njo močno razmahnilo. Mnoga preprosta ljudstva so že pred tisočletji poznala glino tudi zaradi njenih zdravilnih lastnosti. Z oblogami iz zdravilnega blata so Grki povijali zlomljene ude in jo skupaj z zelišči, uporabljali še na mnoge druge načine, Egipčani pa so z glino premazali mrtve, saj je kot naravni zaveznik uničevala škodljive snovi in varovala tkivo pred razpadanjem. Tudi bolne živali so mazali z mešanico gline in naravnega kisa ali jih premestili v hlev z glinastim blatom, kjer so nagonsko iskale zdravilno mesto. Francoske čete so se z glino branile pred črevesnimi obolenji, ruski vojaki med prvo svetovno pa sploh niso šli v bitko brez vrečke gline.

    Glina zdravi
    Oznaka glina je zelo splošna in obsega naravne mineralne zmesi, v katerih prevladuje eden ali več mineralov iz skupine gline. Omenimo le nekaj najvažnejših: kaolinit, illit, klorit in montmorillonit. Izredno važna lastnost gline je absorbicija ali vpojna moč. Zaradi svoje vpojne moči lahko glina vsrka določene radioaktivne elemente in s tem čisti okolje v naši neposredni bližini. Glina deluje: protivnetno, antiseptično, proti infekcijsko, proti gnojno, absorpcijsko deluje na pline in bakterije,…
    Glina učinkuje selektivno, preprečuje razmnoževanje mikroorganizmov, ter spodbuja obnavljanje zdravih celic. Mikroskopsko drobna zrnca vežejo vodo in druge snovi v samo celično strukturo. Glina ima veliko absorpcijsko, antiseptično in terapevtsko moč. Ko celice nabreknejo, vanje lažje prodirajo številni elementi in minerali, glina pa vsrka vase vse smrdljive in škodljive snovi, težke kovine in odvečne količine vode. Zato uporabljeno glino vedno zavržemo, saj so lahko v njej nakopičene snovi, telesu škodljive. Glina deluje selektivno in gre tja, kjer je bolezen. Ko se usmeri k bolnemu žarišču, se tam zasidra in ko se naposled izloči, odnese s seboj ves gnoj, slabo kri in druge strupene snovi. Tako preprečuje vnetja, spodbuja obnavljanje zdravih celic, prečisti telo in obnovi organizem, zdravi revmatizem in različne težave s prebavili, pri akutnih vnetjih mišic ali poškodbah pa povsem izniči bolečine. Številne študije so potrdile, da ta tihi zaveznik zdravja prepričljivo in celovito deluje na vse organe, zato lahko glino uporabljamo za različne oblike zdravljenja. Če pričnemo z zunanjo uporabo gline ali z uživanjem, se moramo zavedati, da je največji pomen zdravljenja z glino v tem, da deluje celovito, izredno aktivno in izzove procese, ki se verižno sprožajo po vsem organizmu. Zato je bolje, da z glino niti ne začnemo, če je ne mislimo uporabljati dalj časa neprekinjeno. Lahko se zgodi, da se bolezen na začetku zdravljenja celo poslabša, a to je le navidezno, saj je znak, da se rana ali zdravljeno mesto čisti. Glina ima močan drenažni učinek in pritegne k sebi vse slabe snovi in se vsi toksini iz organizma usmerjajo proti zdravljenemu mestu. Še zlasti pri boleznih prebavil, vnetjih, čiru in celo raku, deluje glina kot notranji obkladek, ki izredno močno regenerira uničene celice in pospešuje tudi čiščenje škodljivih snovi. V postopku presnove se po krvnem in limfnem sistemu naseli povsod tam, kjer je najmanjše neskladje, kjer so samo zametki bolezni. Raziskave so pokazale da izredno dobro čisti kri, pospeši tvorjenje rdečih krvnih telesc in so primeri, ko je pozdravila zelo trdovratno slabokrvnost. Glina ima izrazito regeneracijsko moč. Glina gre globoko, spodbudi organ, da začne opravljati svojo nalogo. Pri nepravilnem delovanju ščitnice lahko glina samodejno uravnava premočno ali prešibko delovanje. Seveda je zelo pomembno, da se s tovrstnim zdravljenjem pričnemo zdraviti dovolj zgodaj. Glina je že od nekdaj mnogostransko zdravilo, ki ga z velikim uspehom uporabljamo v najrazličnejših primerih. Pomisleki zoper to zdravilo so vse redkejši in število tistih, ki še niso slišali zanj, je vse manjše. Glina zdravi in preprečuje zastrupitve.

    Če kdo želi preizkusiti zdravilno moč gline: https://trgovina.over.net/home.php?cat=382

    Odličen članek o glini: http://med.over.net/forum5/read.php?151,5702029,5702508#msg-5702508


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 1,53 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 01:56

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,93 seconds