Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 02-jul
  • Delavnica: Igre programiranja

• četrtek 03-jul
  • The Duke Ellington Orchestra

• sobota 05-jul
  • Odbojka na vodi - Magična Ljubljanica

• ponedeljek 07-jul
  • Poletne filmske počitnice 2025

• sreda 09-jul
  • Edward Clug - Cluster; Svetovne koreografske uspešnice Edwarda Cluga

• petek 11-jul
  • XXVIII. Mednarodna likovna kolonija

• torek 15-jul
  • Razgibana modra leta

• sreda 16-jul
  • Violeta Egorova - klavir

• nedelja 20-jul
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Skupnost > Pozitivke Lab & Project Nov topic Pošlji odgovor
     Positive wave: Spremenimo svet v enem dnevu
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: Serpentinšek
     september 08 2010 15:46   

A bo zastonj pivo? Meni se svet lahko spremeni ne samo v enem dnevu, včasih se spremeni že po dveh velikih pivih.

A
     september 08 2010 23:07   
    Forum Admin
    Admin

Status: neprijavljen

Registriran: 05/26/02

Ah no, v tej prečudoviti čajnici je treba probat domačo ponudbo čajev. Pa tud ponavad od pogovorov ob pivu ni ravno velik dejanskega efekta. Sicer ideje pa navdih do določene mere so, sam tega mamo itak že v izobilju Wink

your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    A
     september 11 2010 09:18   
    Forum Admin
    Admin

Dragi Borci

Zdej gre zares, zdej začenjamo.

Dobimo se v četrtek 16.9.2010, ob 19 uri v zdravilni čajnici Adam in Eva.

Vse kar se tiče našega srečanja in idej sem napisal tule:

http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=2569

Rekel bi sam to, da enostavnih odgovorov na to kaj in kako ni, ampak bistvo itak ni v odgovorih, ampak v tem kar čutimo in za kar se zavzemamo.

Je pa dejstvo, da takega trenutka, da lahko naredimo globalno spremembo, da lahko naredimo nekaja res velikega in dobrega, naša generacija veretno ne bo imela. Pa tudi ne nekaj prihodnih. Zato imamo še toliko večjo odgovornost, da sedaj naredimo to kar že ves čas vemo, da smo prišli naredit.

Zato vem, da boš prišel.

Zemljevid
    http://www.adam-in-eva.info/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=70

Profil Spletna stran
    A
     september 11 2010 21:14   
    Forum Admin
    Admin

Evo, ravno sem iz delavnice komunikacija in mediji, vodila jo je Špela Polak s sestro Vesno. Odlična predavateljica in ena od res redkih delavnic, ko smo(sem) z lahkoto in zanimanjem zdržal, cel dan, skoraj do 18 ure in to v soboto.

Špela je med drugim, predstavila tudi primere odličnih komunkacijskih kampanj in med drugim je izpostavila kampanjo Rumena žoga, ena prvih motivacijskih kampanj s katero so spravili precej lepo število Ameriških najstnikov iz naslonjača in televizije v športne aktivnosti.

Ideja je res fenomenalna, gre v smislu kultnega filma na to temo, Daj naprej, ko si dobil eno in naredil tri dobra dela.

Zdi se mi odlično izhodišče za izvedbo naše ideje, seveda v povezavi s sodobnimi družbenimi in socialnimi omrežji.

Več o tem pa v četrtek. Na zalogi imam še nekaj takih luštnih idej in vem, da jih imate tudi vsi vi, ki boste v četrtek prišli na srečanje.

Prav res se že veselim in komaj čakam, da se vidimo Wink

Profil Spletna stran
    Gost: Fiona
     september 13 2010 21:20   

Ideja je zelo dobra. Že zelo dolgo od sveta ne zahtevam, da mi kar koli da, dnevno pa se sprašujem kaj mu jaz lahko dam. Verjemite mi, da ni dneva, ki mu nebi imela kaj dati. Moj zaklad je ne neusahljiv že samo prijazna beseda dobro dene.

Fiona

A
     september 16 2010 08:48   
    Forum Admin
    Admin

Fiona, zares lepo si napisala in full se veselim, da se srečam in da bomo skupaj ustvarjali s takimi ljudmi.

Profil Spletna stran
    A
     september 16 2010 08:56   
    Forum Admin
    Admin

Evo samo, da ne bi kdo pozabil Wink

Danes se dobimo ob 19 uri, v čajnici Adam in Eva v Mb.

Pridi, spremenimo svet.

Ps: Vem, malo se hecno sliši, ampak a ni bistvo v tem, da naredimo spremenimanje sveta zabavno. Wink

Profil Spletna stran
    A
     september 16 2010 11:00   
    Forum Admin
    Admin

Evo sem našel še pisemce, ki sem ga posredoval, prijateljem iz Estonije, takrat, ko sem dobil idejo.

Dragi Prijatelji

V vrhuncu priprav na našo čistilno akcijo, sem eno popoldne za malce predaha vzel v roke eno revijo. Ob branju članka o datumu 23.12.2012, ko se naj bi zgodila Majevska prerokba o spremembi sveta sem prišel na eno odlično idejo, ki bi jo rad delil z vami.

V njem piše, o globalni spremembi, o tem da se začenja po spremembi zlata doba, da je možna pred tem velika katastrofa,… in kako bo to vplivalo na nas,... Nisem najbolj pristaš ideje da bo prišel en veliki rešitelj, ali da se bo kar iz nič nekaj zgodilo, ampak sem razmišljal v smeri pomagaj si sam in Bog, ti bo pomagal.

Ob tem razmišljanju sem prišel na misel, da se bo svet spremenil samo, če se bomo spremili ljudje in če bomo vsi skupaj spremenili nekatere stvari.

Razmišljal sem naprej in se spomnil, da mi je ko smo pripravljali akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu okoljska inšpektorica rekla 17.4 bi lahko bil ničti dan in da bi od takrat naprej lahko veljali popolnoma drugi pogoji, če bi kdo onesnaževal naravo.

In sem dojel 21.12.2012 je krasna priložnost da v svetovnem merilu naredimo ta ničti dan in nov začetek.

Ves dan sem se spraševal katere stvari naj spremenimo in kako bi to lahko izvedli, saj bi morala biti metoda prijazna do vseh ljudi, brez religij, filozofij, prepričanj, da je neka stvar prava za vse, brez instant rešitev v smislu, ukinimo denar…, ampak bi to res morala bit čista skupna ideja, ki dovoljuje vsem, da naredimo to na svoj način in da hkrati skupaj spremenimo svet.

In tako sem se spomnil, da imate vi že organiziran breinstorming dan in da bi to metodologijo lahko uporabili tudi v tem primeru. Pozovimo ljudi, da naj podajo ideje kaj bi spremenili, kateri projekt bi se morali speljati, katere vizije zgoditi, lahko pa tudi napišejo svoje sanje v kakšnem svetu bi radi živeli.

Hkrati jih povabimo tudi k temu, da poiščemo najboljše rešitve kako bi te ideje lahko implementirali in jih razvili v skupno dobro.

Vse skupaj me je tako navdahnilo, da sploh nisem mogel spati, kljub veselju ki sem ga občutil pa se mi je zdelo, da še nekaj manjka.

In res, ko sem to idejo predstavil prijatelju Mirotu, je bil nad njo zelo navdušen, in je rekel, to je super, vsak naj začne pri sebi. In dodal mi kot podjetje smo se že začeli pripravljati, da bi s 1.1.2012 bili res ekološko usmerjeno podjetje (zamenjali bodo požrešne avtomobile, uporabljali le recikliran papri, …). In potem sva dojela:

Vsak zase naj naredi spremembo, če to naredimo in če naredimo spremembe tudi v podjetjih ter posledično celo na nivoju držav se bo svet definitivno spremenil. To naredimo na en dan in svat bo v trenutku boljši.

Potem je Petra dodal še ja vsi si bomo morali pomagati, recimo eden se bo hotel spremeniti tako, da bo nehal kaditi in bo želel shujšati, drug bo spet želel postati boljši oče, in ker nas bo takih veliko bomo drug drugemu v oporo in spremembe bodo lažje. Si predstavljaš, da te na tvoji poti podpira cel svet!

Si lahko predstavljaš 6.000.000.000 spremeb v enem samem dnevu. Impresivno, a vem, da je sedaj odlična priložnost, da se to zgodi.

Predlog je da vse te ideje in predloge zberemo, jih dopolnimo in si pomagamo, da postanemo boljši ljudje, da neredimo kar največ dobrega za ta svet in živimo v večji harmonijo z naravo.

To stoletje je bilo namenjeno znanosti in mislim da smo prišli do samega vrha a hkrati zanemarili povezanost z naravo in ljudmi. Verjamem, da je čas da uporabimo znanost in tehnologijo, ki jo ponuja internet za skupni svetovni duhovni in ekološki razvoj.

Vem malce je divje razmišljati o tem, ampak glede na to koliko stvari ste premaknili z idejo LETS DO IT in glede na zelo dobre odzive, vseh ki jim predstavim idejo, verjamem, da je vsemogoče.

Sonca pol dan.

Profil Spletna stran
    mavrica
     september 16 2010 19:08   
    Forum

Registriran: 12/14/04

Se kar strinjam, kar sta napisala »sam7« in Sanja Lončar. Mislim, da je treba čim več narediti, da se dvigne zavest ljudi, da se čim več ljudi zave, da se z Zemljo in vsem na njej res nekaj dogaja. Pa ne le z Zemljo. Gre za dogajanja v celem Univerzumu. Vsi prehajamo na višje vibracije. To se bo še pospeševalo,ker na Zemljo prihajajo vedno večje količine energij visokih vibracij. Zaradi tega se moramo ljudje čistiti in pomagati Zemlji in vsemu na Zemlji, da se bomo lahko prilagodili in zdržali prehod, ki bo leta 2012, ko bodo energije izredno močne. Vse, kar lahko spremljate sedaj po svetu, kot so ekstremni vremenski pojavi, potresi, propadanje finančnega, gospodarskega sistema, razpadanje odnosov, razna zdravstvena počutja itd, je posledica delovanja novih energij visokih vibracij (svetlobe), ki izzivajo energije nizkih frekvenc in energije teme, na katerih slone sistemi ter katere so v Zemlji in ob Zemlji in se intenzivno prečiščujejo. Nekaj tega lahko preberete v kanaliziranem sporočilu Nadangela Mihaela, ki bo na tej spletni strani objavljeno morda že jutri ali v naslednjih dneh in v mojih drugih prevodih kanaliziranih sporoči, katera so bila objavljena na tej spletni strani. Do njih lahko pridete, če v iskalnik vpišete: Marija Batista Takšnih kanaliziranih sporočil, ki nam svetujejo, kako ravnati, da se pripravimo na leto 2012, je še veliko in vedno več jih bo, kot v navedenem sporočilu pravi Nadangel Mihael. Velik problem je, kdo bo pri nas vse to prevedel za ljudi, ki ne znajo angleško in kaj narediti, da bo to prišlo do čim več ljudi.

A
     september 17 2010 10:05   
    Forum Admin
    Admin

Takega sestanka, ko je bil v četrtek moram reči, da v vseh svojih dosedanjih aktivnostih še nisem doživel.

Bilo je lepo, prijetno in delavno. Precej je k temu pripomogla zdravilna čajnica Adam in Eva in seveda Franci, ki se je zelo izkazal kot gostitelj.

Bilo nas je trinajst in fino se je bilo srečat s takimi ljudmi, ki čutijo podobne stvari in so vir navdiha prav z vsakim stavkom in idejo, ki jo dajo v prostor.

Osnova ideja se je oblikovala okrog stavka spremeni se sam in svet se bo spremenil. In iz tega naprej smo izhajali v smeri, tega da se vsak vpraša, kaj jaz lahko naredim do leta 21.12.2012. Pri tem sploh ni nujno, da gre za velike stvari. Kot smo že večkrat poudarili recimo lahko si zadamo več bom kolesaril, ali postal bom boljši oče... ali pa v podjetju, kjer bi se recimo zaposleni skupaj odločili, da bodo naredili dovoz za invalide,.. v osnovi naj bi bile torej take konkretne in čist realne stvari, seveda pa se lahko gre tudi na osebni in duhovovni razvoj.

Vsak lahko pristopi na svoj način.

No k temu smo potem dodali to, kar sva z Mirotom Mihcem razvijala že aprila, da bi te zaobljube oz izjave, dali na papir in jih povedali svojim prijateljem oz jih bi lahko objavili na spletu. Seveda jih tisti, ki tega ne želijo imajo lahko napisane samo zase. Ampak to, da zapišeš je pomembno, ker je potem ta obveza močnejša.
    Predlog Francija glede na rumeno žogo je bil, da bi bila ta zaobljuba v obliki jabolka.

S tem, ko smo določene zaobljube in želje objavili, se bi lahko na tej osnovi oblikovale tudi skupine, ki da bi si med sabo pomagali. Recimo, če želiš da bi imel svoj eko vrtiček in sedaj nobenega ne poznaš, ki bi imel enake želje. Boš znotraj tega lahko našel podobne ljudi in se boste lahko povezali, izmenjevali znanje, izkušnje in seveda semena, ...

Potem pa je Lilit rekla, da jo to spominja na film Flash forward, v katerem je celotno človeštvo za 2 minute izgubilo zavest. V tem času pa je vsak videl svojo vizijo in nato so se na svetu začele oblikovat skupine, ker so skupaj zlagali te vizije, in tudi tu bi lahko bilo podobno. Na podlagi teh zaobljub bi potem spontano lahko nastale skupne vizije oz sanje o tem kakšen naj bo ta svet. Najlepše pri vsem tem je, da se to lahko stalno dopolnjuje.

Ravno ko smo govorili o tem, da sigurno po vsem svetu potekajo takšna srečanja in smo razpravljali o mileniskih ciljih, je prišel še Ištar, ki je vse skupaj dopolnil z drugo idejo in sicer je rekel da ima idejo, da bi na 21.12.2012 vsi ljudje to kar delajo podarili drugim, se pravi se odpovedali zaslužku, dobičku,... In Mare je rekel, da je to, da damo vsi skupaj en dan za druge, ravno 0,3 svetovnega BDP (365 dni deliš iz 0,03 in dobiš nekaj več kot en dan) in je ravno dovolj, da s tem v trenutku dosežemo vseh 8 milenijskih ciljev. ...

Pa naj še kdo reče da se sveta ne, da rešit v enem dnevu Wink

Vse skupaj je rezultiralo v tri osnovne segmente in sicer v platformo, kjer bomo nudili podporo, da se vse skupaj lahko zgodi, konferecno oz svetovni think thank za dobre ideje in pa seveda rezultat vsega tretji steber čisto konkretne stvari.

Za zaključek smo obdelali še cilje in strategijo s časovnico in nekako smo si zadali da bi bil štart kampanje 21.12.2010, da bi bila konferenca oz svetovni think thank day 21.12.2011 in seveda dan za človeštvo 21.12.2012.

Določili smo okvirne cilje in sicer
    * 1.200.000.000 napisanih in v čim večjem številu izdevenih osebnih zaobljub.(to pomeni, da bo zaobljubo napisalo 20% ljudi.)
    * 600.000 udeležencev na spletni konferenci
    * Doseženi milenijski cilji in na dan 21.12.20102 zbranega 0,3 BDP.

Strinjali smo se tudi, da se bomo izogibali napovedim in stališčem glede napovedi 2012 in da duhovnost,... da bo ključno sporočilo humanost in soustvarjanje in da ne bomo dajali prevelikega poudarka na duhovonost oz ekologijo.

Po koncu ustanovnega sestanka smo naredili še evalvacijo in sklepna ugotovitev, tudi naključnih obiskovalcev, je da smo ideje lepo razvili in vključili v zasnovo in da ima projekt dober potencial, da se razvije v nekaj velikega.

Še sklep za naslednji sestanek, naslednjič se dobimo v četrtek 30.9.2010 v Ljubljani.

Ko smo se peljali domov je Mirčo, na koncu ugotovil, da je bilo fenomenalo, da cel sestanek nismo rekli niti ene besedice o denarju.

Tako da, srečanje je bilo res nekej posebnega v vseh pogledih.

Profil Spletna stran
    Gost: gost
     september 18 2010 15:59   

Big Grin , lepo!

A
     september 21 2010 12:09   
    Forum Admin
    Admin

Zadnja novička, naslednji sestanek bo 30.9.2010 ob 17 uri v Ljubljani.
    Prostor bomo še določili glede na št prijav, ampak definitivno bo moral bit večji kot zadnjič. Wink

Ps: Še verjetno prva zaobljuba znotraj ""jabučka" in sicer odločil sem se, da za zaključno nalogo izobrževanja za vodjo projektov NVO, napišem projektno dokumentacijo ravno iz tega projekta. Rok oddaje je 15.10.2010.

Profil Spletna stran
    Forum generiran v : 9,69 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 04:46

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov