Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Resnične grožnje človeštvu
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: gost
     oktober 28 2011 13:32  (Prebrano 1589 krat)  


    Posredujem v razmislek…


    Kaj je recimo glavna novica v množičnih medijih danes? Ubit je bil eden največjih diktatorjev današnjega časa, človek, ki je neusmiljeno moril nedolžne ljudi. In mi seveda vse verjamemo, ker se manipulacijske vloge medijev niti ne zavedamo in smo na nek način celo veseli, da je nek zlobni človek izginil iz obličja Zemlje.
    Dejstva pa so seveda drugačna: razlogi za bombardiranje Libije niso bili humanitarne narave, pač je šlo za to, da so korporacije obračunale s samodržcem, ki se jim je postavil po robu. 40 let je bil čisto v redu diktator in cenjen gost na vseh mednarodnih srečanjih, potem pa je dobil zamisel, da bo svojo nafto prodajal samo še za denar, ki ima pokritje v zlatu (libijske zlate dinarje, ki jih je želel vpeljati). Predstavljal je nevarnost, da pokaže celemu svetu, da je dolar samo potiskan papir brez vrednosti in zato si je bilo potrebno na hitro izmisliti scenarij za njegovo odstranitev. Scenarij mora seveda vsebovati čimbolj čustveno nabite podatke, da bo cel svet vesel njegove odstranitve. Da bo vse skupaj zaznano kot velika športna prireditev in resničnostni šov obenem.
    Nikjer se v medijih ne sme omenjati, da dolgih 40 let ni bil grdi morilski diktator in da je to postal šele pred nekaj meseci. Ne sme se omenjati, da so imeli Libijci pod Gadafijem zastonj elektriko, zdravstvo in šolanje in da je pod njegovo »diktaturo« prebivalstvo postalo večinsko pismeno. Ne povejo nam tudi tega, da je bila Libija pred bombardiranjem najbolj razvita država afriškega kontinenta in z bogato naftno industrijo in razvitimi namakalnimi sistemi gospodarsko povsem neodvisna od zahoda -- torej brez zadolženosti (zunanji dolg=0) zahodnim vampirskim bankam denarnim skladom. NATO je z bombardiranjem in kopenskimi plačanci potisnil državo v kameno dobo, kjer Libija spet ponižno prosi za humanitarno pomoč in za večje kredite za obnovitev infrastrukture. In ker je Gadafi blagostanje neodvisnosti od bank in korporacij hotel uvesti po vseh državah afriške celine, je postal kar naenkrat sovražnik številka ena vsem korporacijam, ki so z vojnami in zadolženostjo legalno izčrpavale naravna bogastva Afrike. Dejstva, ki jih mediji ne bodo povedali, lahko pogledamo v tem 10 minutnem videu: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aJURNC0e6Ek
    Kdor pa se želi v tematiko še bolj poglobiti, pa toplo priporočam enourni govor zelo razgledanega duhovnika:http://www.youtube.com/watch?v=IUn0dgAOtQY&feature=channel_video_title
    Zavedati se moramo, da korporacijska trobila vedno ustvarijo zgodbo, kjer bodo svoje interese zakrinkala v humanitarno akcijo. Če se spomnimo pred nekaj leti, ko se je Drnovšek osebno zavzemal za končanje genocida v Darfurju, tam ni bilo nobenih NATOvih bombnikov. Zakaj ne? Ker sudanski diktator Bašir ni imel namena izzivati korporacij in je zato imel njihov blagoslov za izvajanje genocida -- spomnimo se, da je Drnovšek čez noč nehal govoriti o tej katastrofi, ker je v nekem trenutku spoznal, da političnih odločitev ne sprejemajo politiki, pač pa tisti, ki te birokratske politike plačujejo zgolj za ustvarjanje videza vodenja politike -- in seveda kanaliziranje jeze ljudstva na politične lutke.
    In kako se imenuje sistem, kjer korporacije in banke vodijo politiko in pišejo zakone? Fašizem. »Izvažanje« ameriške demokracije je v svojem jedru čisti fašizem. In to dejstvo se sploh ne skriva, pač pa je postavljeno celotni javnosti na očeh na najbolj vidnih mestih -- primer: dvorana ameriškega kongresa, kjer se sklepajo zakoni, ima levo in desno od zastave dva velika rjava simbola.

    Če ju pogledamo od bliže, vidimo da gre za simbol z imenom FASCES.

    Simbol fasces sestavljajo palice, ki so zvezane skupaj s sekiro - izvorno je iz časa Rimskega imperija in je ponazarjal centralno oblast Rima nad bolj oddaljenimi predeli sveta (palice, ki so zvezane in poslušne moči sekire). Še pred dobre pol stoletja je simbol uporabljal Mussolini za svojo fašistično stranko -- iz imena tega simbola je tudi skoval besedo fašizem. Enostavna razlaga besede fašizem po besedah Mussolinija: »Začetna stopnja fašizma bi se bolj ustrezno imenovala korporatizem, ker fašizem pomeni združeno moč korporacij z močjo države.«
    Ko torej spremljamo spodaj posredovani video, imejmo pred očmi, da živimo v svetu, kjer je fašizem v vzponu, čeprav še vedno preoblečen v demokracijo in da v interesu korporacij ni, da živimo v blagostanju, pač pa v čimbolj ubogljivo-otopelem stanju zavesti, ko naj bi bili sposobni zgolj slepo slediti korporacijskim poneumljajočim novicam in delati do izčrpane starosti, brez da bi kadarkoli razmišljali o uporu. Omamljenost je glavno orodje korporacij, ker tako nimamo občutka, da smo dejansko zasužnjeni -- zato obstaja tako velika farmacevtska kampanja v svetu za uporabo čimveč vprašljivih kemičnih preparatov v hrani, pomirjevalih, cepivih, prozac-a in npr. fluora-strupa, ki se nahaja praktično v vsaki zobni pasti in ki se ga američanom dodaja v vodovodni sistem.
    Dolgotrajno uživanje fluora deluje (podobno kot umetno sladilo za 0 kalorij aspartam) pogubno na živčni sistem. Zato je fluor glavna sestavina strupa za podgane, v nemških koncentracijskih taboriščih pa so ga v velikih količinah dodajali taboriščnikom, da so bili otopeli in niso razmišljali o pobegu ali uporu. Zato je zelo pripraven za korporacije, ki so iz njega naredile mitsko zdravilo proti vsem zobnim obolenjim, čeprav fluor dejansko sam po sebi povzroča obolevanje zob in dlesni. Živimo v narobe svetu, tisto kar je strupeno, je označeno za zdravo in obratno. Vsekakor je danes že možno kupiti zobno pasto, kjer izrecno piše, da ni notri nobenih dodatkov fluorja, kar kaže na večjo osveščenost ljudi, ki hočejo tak preparat kupiti. Kogar ta tematika zanima, priporočam video, kjer je intervjuan strokovnjak za zobozdravstvo, ki je posvetil veliko časa raziskavam o vplivu fluora na organizem. http://www.davidicke.com/headlines/54528-the-horrific-and-devastating-impact-of-fluoride
    Še en tak primer je, da smo pred kratkim v Sloveniji doživeli prepoved prodaje klasičnih žarnic - odslej se smejo prodajati samo še varčne, ki vsebujejo živo srebro. V kolikor se taka žarnica poškoduje, ne moremo več bivati v tistem prostoru, dokler posebna služba za ogromen znesek ne odstrani živega srebra iz sobe. Zgovoren je primer gospe, ko se je varčna žarnica poškodovala v hčerkini sobi, živo srebro se je razpršilo po zraku in sobe ni bilo možno uporabljati kak teden, služba, ki je v tem času odstranjevala sledi živega srebra, pa ji je zaračunala svojo storitev čez 2000$. Koliko potem prihranimo z varčno žarnico? Zamislimo si torej samo manjši potres, kjer bi nam po stanovanju popadalo nekaj takih varčnih žarnic po tleh -- morali bi se izseliti, če ne bi hoteli tvegati kake zastrupitve. Ko vidimo nek tak zakon, nam takoj postane jasno, da gre za korporacijski ukrep -- v primeru varčnih žarnic ne ciljajo toliko na zastrupitev z živim srebrom, bolj ciljajo na omotičnost in otopelost, ki jo povzroči organizmu neprijetna svetloba varčne žarnice. Vsakdo lahko poskusi nekaj ur brati pri taki svetlobi in bo videl, kakšne so posledice v organizmu -- tovrstne omotičnosti pri klasični žarnici ne zaznamo tudi pri zelo dolgem branju.
    Kjerkoli imamo opravka s korporacijsko logiko, vedno opazimo prikrito hinavstvo. Zakonsko so prepovedani termometri z živim srebrom, ker je živo srebro strup za telo. Vendar živo srebro je istočasno »popolnoma varno« v zakonsko predpisanih varčnih žarnicah in zakonsko predpisanih cepivih, s katerimi se omamlja in zastruplja otroke in nevedno prebivalstvo -- spomnimo se korporacijskega praznjenja skladiščnih polic cepiv za svinjsko gripo, kakšna medijska fama je bila ta gripa - tudi cepiva so vsebovala živo srebro in njihov odgovor na vprašanje, zakaj mora cepivo vsebovati to telesu strupeno snov, je bil, da se z njim doseže povečan obrambni odziv telesa. Izmislijo si lahko, karkoli hočejo in karkoli jim pade na pamet in ljudje, ki sami ne raziskujejo dejstev, običajno nasedejo tovrstnim medijskim razlagam in se z njimi povsem zadovoljijo.
    Vsemu temu se lahko upremo z zavestnim zdravim življenjem, branjem in primerjanju informacij med različnimi nepovezanimi viri. Naša oborožitev je torej znanje in osveščenost, ki izhaja iz znanja in poznavanja dejstev. Ko smo enkrat osveščeni, naše vedenje avtomatsko ne sodeluje več z logiko bank in korporacij. Upor je v zavestnem nesodelovanju s fašističnim sistemom -- ni potrebno metati kamenja v parlament in vzklikati parole -- naredimo lahko čisto preprosto legalno potezo, da večino svojega denarja (svoje energije) dvignemo z bančnega računa in tedaj korporacije in banke ne morejo več razpolagati z našo privarčevano energijo in z njo mešetariti sebi v prid.
    LP

    ________________________________________

    Ali je to mogoče? M.Frown ....definitivo je če se vse več pojavlja celo v medijih kot je newyork times,itd. ...in da je javno to priznano s strani tistih , ki to počnejo...seveda pod pretvezo. Vsak ki vsaj malo pozna kemijo in se mu samo malo sanja o nano tehnologiji ve kam to pelje.
    poglej si eno od neštetih opozoril in seznanjanja o teh stvareh. Ne gre več za to kdo take informacije objavlja , gre za potrjeno golo dejstvo da se je to že začelo!!! Boš doma ali zraven ko bo treba v akcijo za boljši jutri naših otrok, človeštva in planeta?
    http://www.youtube.com/user/GalaksijaForum#p/u/0/eRNNgmcnYRk

    če že nisi zombi OBVEZNO POGLEJ IN POŠLJI MASOVNO NAPREJ

    Govori o tem kaj je zares v zdravilih in kako vlade zavestno zagovarjajo zdravila, ki vsebujejo strupe ki nam dokazano škodijo
    in nas hkrati še prepričujejo da je to za naše zdravje najboljše.
    Kako drogirajo vodo
    Kako se ukinja/preprečuje klasično zdravljenje in hkrati prefinjeno spreminjajo v biološko vojno v bio-psihologijo skozi katero ravno tako izvajajo spreminjanje našega dojemanja in s tem hkrati apatijo…… – npr. virusi nekega zdravila napadajo možgane, živčni sistem……. Hkrati pa se že kar odkrito piše o tem npr. kako postati boljši človek !?...... drugačen….
    Mešajo cepiva ena z drugim tako da se v osnovi sploh ne ve več kaj je v teh zdravilih.
    V eni izmed takih mešanic je tudi živ virus herpasa modificiran da JE/MALICA samo določeno možgansko tkivo
    ''To kar se sedaj daje v cepiva ni več tako kot je bilo včasih ko nekatera zdravila pri nekaterih izzovejo srčni napad….
    To niso več cepiva ampak so z genetskim inženiringom nano-tehnološko ustvarjeni virusi, ki vas spreminjajo v biološke robote''
    Cepiva ki jih zdravstvo uporablja so virusno biološko orožje ki spreminja možgane po celem svetu……
    Želijo s temi cepiti vso populacijo, želijo da bi bilo to cepljenje obvezno v šolah…………..
    Pravi – dobesedno so napadli človeško dušo……
    Je v jezi…močno…


    Quote
    Gost: gost
     oktober 28 2011 22:19   


    in kje naj dobim navadno žarnico sedaj?

    Lp


    Quote
    Gost: gost
     oktober 28 2011 22:51   


    o cepivih:

    http://wearechange.si/sok-studija-razkriva-cepiva-zoper-influenco-preprecujejo-gripo-pri-15-od-100-odraslih/


    Quote
    Gost: gost
     oktober 30 2011 01:21   


    GADDAFIJEVA SMRT ODREŠILA VOJNEGA ZLOČINCA TONYA BLAIRA

    link slike: http://static.mojvideo.com/foto71719-1686-345531/slika-345531.jpg


    Sumljivi posli in tajni sestanki bodo ostali nerazkriti

    Umor Muammar Gaddafija s kombinacijo NATO bomb in z Al Kaido povezanih upornikov, ki jih je ZDA podprla, služi za odpravo neštetih, bomo rekli, neprijetnih okoliščin. Morda so najbolj obsojanja vredne intimne povezave med Gaddafijem in njegovim »dobrim prijateljem« Tonyem Blairom.


    Smrt Gaddafija negira zahteve Mednarodnega Kazenskega Sodišča, a la Saddam Hussein, ali Slobodan Milošević. Tako bodo zasebni posli in večkratni tajni sestanki z Gaddafijem med njegovim premierstvom in pozneje ostali brez javnega preiskovanja.

    Kot je prejšnji mesec poročal London Telehraphje bilo javnosti zopet razkrito tesno prijateljstvo, ko se je potem ko je zapustil mesto premiera leta 2007, dobil z Gaddafijem šestkrat.

    V dveh teh primerih je Blair prispel v Libijo na zasebnem letalu, ki ga je najel Gaddafijev režim.

    Pet obiskov se je zgodilo pred izpustom Lockerbie bombnega napadalca Abdelbaset al-Megrahija. Domneva se da je Blair pomagal pri poslih z Gaddafijem v zameno za izpust al-Megrahija iz zapora na Škotskem.

    Sodeč po preiskovalni dokumertani ekipi britanskega Channel 4, se je Blair dobil z Gaddafijevim načelnikom štaba Bashir Saleh Bashirjemna domu Blaira v Londonu, 20 julija 2009, samo mesec pred izpustom al-Megrahija.

    Verjame se da je Gaddafi grozil, da bo prekinil dobičkonosne posle z Britanijo (ki jih je Blair zapečatil, ko je bil premier), ti vključujejo minerale, finančne storitve in druge dobrine.

    London Telegraph je prav tako razkril srečanje teh dveh januarja 2009, ko je Blair zastopal investicijsko banko JP Morgan.

    Banka, ki je upravljala z več kot pol milijarde dolarjev v imenu LIA (Libijska Investicijska Avtoriteta), je ta »skušala doseči dogovor med LIA in podjetjem ruskega oligarha Olega Deripaska.«

    »Več milijard vreden posel, ki je bil kasneje sprejet, naj bi dovolil posojilo Rusalu, največjemu proizvajalcu aluminija,« zapiše Telegraph.

    Glede na povezave Blaira z libijskim režimom in na dejstvo da ga JP Morgan plačuje kot svetovalca 2 milijona funtov na leto, je očitno banka menila da je Blair pravi za posel.

    Podpredsednik JP Morgana, Lord Renwick je decembra 2008 poslal email libijski LIA-i in iskal »zaključitev pogojev mandata v zvezi z Rusalom pred Blairovim obiskom Tripolija.«

    Izvršni direktor LIA je spregovoril pod pogoji anonimnosti za London Telegraph, da je LIA dobila »ideje« neposredno od Blaira.

    »Blairovi obiski so bili čisto lobiranje za bančne posle z JP Morganom« je povedal.

    V Blairovi pisarni zanikajo predloge posla in JP Morgan prav tako zanika da je Blair karkoli vedel o poslih.

    Kritik, tudi protikorupcijska skupina Global Witness, ki je dobila email in ga dala v javnost, trdi da je Blairova vloga kot mirovnega odposlanca za Bližnji Vzhod, zbiratelja sklada v Afriki in poslovni svetovalec ogromnih korporacij kot je JP Morgan v konfliktu interesov.

    Robert Palmer Global Witness ugotavlja, »težko je razumeti, odposlanec za mir na Bližnjem Vzhodu sklepa posle z tiranom.«

    Ko so odkrili pisma Blaira libijskemu režimu, so opozorili da so napisana na papirjih z glavo »Urad predstavnika četverice« Blairov formalni naziv odposlanca za Bližnji Vzhod Evropske Unije, OZN, Rusije in ZDA.

    Ko so predstavnika OZN Ban Ki-moona, generalnega sekretarja vprašali za pojasnila, je ta odgovoril: »to je odvisno od njega, da pojasni, zakaj je to storil.«

    Še en obisk Libije februarja 2008, Blair pošlje zelo osebno pismo Gaddafiju, v katerem naslovi libijskega voditelja z »dragi Muammar« v katerem mu svetuje kateri afriški projekti so vredni investicij.

    Istega dne je Blair poslal pisma libijskemu premieru Baghdadu al-Mahmoudu in namestniku predsednika vlade dr Abdulhafid al-Zulaytini, in se jim zahvali za »sestanke z voditeljem« ter povprašal kdaj bodo naslednjič v Londonu.

    Seveda se je Blair ukvarjal za Gaddafijem v seriji pogajanj, medtem ko je sedel na premierskem stolčku. Podrobnosti ostajajo v senci.

    Leta 2004 se je Blair dobil z Gaddafijem v zloglasnem »Poslu v Puščavi« kjer je razglasil da se je vzpostavil nov odnos med Libijo in Britanijo. Ure po srečanju je Shell oznanil, da so podpisali posel vreden 550 milijonov funtov za raziskovanje plina ob libijski obali.

    Zgodaj letos je bilo ugotovljeno, da se je med sestankom Blair strinjal da bodo trenirali Gaddafijeve specialne enotein mu priskrbel NATO tajnosti o obrambnih strukturah in tehnologijah.

    V skladu z pogoji dogovora, se je Britanija zavezala k »izmenjavi informacij in vpogledov v obrambne strukture, vojaške in varnostne organizacije, izmenjavi obiskov strokovnjakov, ter izmenjavi tiskovin na področju vojaškega izobraževanja in znanosti; izmenjavi informacij o trenutnem razvoju vojaških konceptov, principov in najboljših praksah ter izvajanju skupnih vaj.«

    Priznava tudi da se je VB dogovorila za sodelovanje z Gaddafijem pri »usposabljanju na področju poslovnih procesov načrtovanja, usposabljanju osebja za mirovne operacije, usposabljanje v zvezi s programsko opremo, komunikacijski varnosti, tehnologiji in delovanje opreme in sistemov, izmenjavi informacij in izkušenj pri oboroženih spopadih in nakupih opreme obrambnih sistemov.«

    Maja 2007, dva meseca pred odhodom se je Blair vrnil v Libijo za še več večjih poslov, tudi za 900 milijonov funtov vreden posel za BP in obrambne posle v vrednosti 350 milijonov funtov.

    Kot del dogovora je Gaddafi zahteval sporazum za prevoz zapornikov, kot utrditev poti za vrnitev Lockerbie bombnega napadalca.

    Blair je bil tako blizu režima Gaddafija, ga je Gaddafijev sin Saif prosil za pomoč režimu, ko je NATO začel z bombardiranjem.

    »On je mirovnik na Bližnjem Vzhodu in bi tukaj moral uporabiti svoje sposobnosti. Potrebujemo njegove diplomatske sposobnosti, sedaj ko se bomo lotili uničevanja naših sovražnikov« je višji uradnik povedal libijskim medijem.

    »Čas je da mednarodna skupnost vzpostavi mir v Libiji in Tony Blair naj bo v ospredju tega procesa. Tony Blair je dober prijatelj, ki bi lahko postavil državo na stabilno podlago« je dodal, ob upoštevanju da se še vedno srečuje z »Bratskim Voditeljem« leta 2010.

    Blair je zanikal, da bi v javnosti objavil v celoti vsebine svojih sestankov v Libiji. Po smrti Gaddafija se zdi, da bodo vse podrobnosti ostale nerazkrite za večno.


    Quote
    Gost: g o s t gostu
     oktober 30 2011 22:11   


    Navadne žarnice se dobi npr. še na Hrvaškem.


    Quote
    Forum generiran v : 0,05 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 10:34

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,74 seconds