Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 29-mar
  • VegaFriday v Piranu

  • nedelja 31-mar
  • Razširjeni vid

  • ponedeljek 01-apr
  • Spekter. 70 let Zbirke UGM

  • sreda 03-apr
  • 22. PRO PR konferenca: vodenje v komunikaciji
  • Znebite se svojih starih telefonov in tablic
  • Med naravo in kulturo

  • sobota 06-apr
  • Veganski golaž na Čistilni akciji ČS Polje

  • nedelja 07-apr
  • Polna luna

  • sreda 10-apr
  • Človek in čas

  • petek 12-apr
  • Mikis Theodorakis: Grk Zorba

  • nedelja 14-apr
  • Razširjeni vid

  • sreda 17-apr
  • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
  • Razstava interspace

  • petek 19-apr
  • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

  • sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Če se folku ni dokonca utrgal, pol pa nič
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     junij 27 2011 15:48  (Prebrano 1762 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Najprej me je zmotil ta fenomenalni prometni zakon, ki vas bo od konca tega tedna ogolobil za 300e če bomo prekoračili hitrost za 10 km na uro.

    Vse lepo in prav naša vozniška kultura je bila v riti, nesreče so se povečevale, nekaj se je moralo spremeniti in se je, število nesreč s tragičnim izidom se je v zadnjih dveh letih zmanjšalo in 400 na 200. Vse statistike kažejo na izboljšanje stanja, sedaj pa vprašanje, zakaj je torej treba uvajati take drakonske kazni?

    Če že bi morali začeti z vzgojo voznikov, zaradi mene če vsakih 5 let gremo vsi na en kratek tečaj, verjamem, da bi veliko več dosegli s tem, kot pa da nas za najmanjšo napako ugolobijo za stotine evrčkov. Jaz priznam nemogoče je v našem nasleju vozit stalno 30, precej bolj ogožam vse okoli sebe, ko stalno gledam na števec, kot pa če peljem normalno rang 27-35 in budno spremljam dogajanje okoli sebe.

    Niti malo me ne boste prepričali, če mi boste rekli da to delamo, za to da zmanjšamo število smrtnih primerov.
    Če bi bilo to res bi se lotili stvari drugje, v Sloveniji je število obolelih za rakom doseglo številko 30%, kar pomeni skoraj, vsak tretji ima raka, največ Slovencev prezgodaj umre zarad srčno žilnih obolenj, pa še bi lahko naštevali.

    Torej, dragi politiki, če res želite narediti spremembo, potem jo naredite tam kjer je potrebna.

    Pogledamo številke, zaradi zgoraj omenjenih vzrokov umre 10.000+ ljudi letno, pa nobeden ne bije plat zovna. Ne to nas ne zanima, zanima nas teh 600.000 potencialnih polnilcev državne blagajne.

    Evo samo nekaj številk
    http://www.zzv-lj.si/nimages/static/zzv_static/449/files/VPLIV_ONESNAZENEGA_ZRAKA_NA_ZDRAVJE.pdf
    http://vizita.si/clanek/bolezni/zaradi-raka-bo-letos-umrlo-skoraj-8-milijonov-ljudi.html
    http://24ur.com/bin/forum.php?post_id=1853269
    http://www.delo.si/clanek/110731

    Enostavno ne morem verjet, da smo tako bebavi, da ne znamo izračunat, koliko denarja država pridobi s tem, da nas lovi na takih bednih forah, kot je da greš tam kjer je ravna cesta in ni nobene bližine hiš 50 + nekaj km in bo marsikdo praktično ob pol svoje plače, s tem da ne ogroža nikogar. Tiste dvije predvsem lastnike avdijev in bmwjev, ki res delajo kažin in na avtocesti švignejo mimo tebe kot da zanje zakoni ne veljajo pa bi verjetno z lahkoto polovili tudi na drug način in seveda z stopenjsko oblikovanimi kaznimi, kot jih poznajo v drugih državah, se pravi dražji avto, kot imaš in več kot zaslužiš večja je kazen.

    In da ne omenim, koliko energije bi lahko preusmerili policisti v druga koristna dejanja, da ne bi sedaj našteval, od gospodarskega kriminala dalje, kjer se 8 miljonov, kot jih bodo dodatno pobrali nikjer ne pozna, ampak so številke 100 miljonov za posamezen primer. Ne to nikogar ne zanima, zanima jih mali človek, ki naredi malo napako, a jo bo drago plačal.

    Po drugi strani pa starši in delavci, ki po cele dneve sedijo v pisarnah, zvečer pa pred tv, jejo nezdravo hrano in ta vzorec prenašajo na svoje otroke nihče ne opomni, da nekaj ni v redu. Da bi take kaznovali seveda nikomur ne pride na misel, čeprav je dejstvo da ogoržajo sebe, svojo okolico in še prihodnje rodove. Da o tem koliko nas stane zdravljenje sploh ne govorimo. Važno, da ob temv si dobro služijo, narod pa četudi je čedalje bolj bolan.

    Če bi se tega lotili verjamem, da bi prihranili nekaj x 8 mio evrov.

    Potem pa me je iz tira dokončno vrgel tako imenovan naše gore list, ki v imenu ekologije, predlaga popolnoma nore inkvizicijske ukrepe in sicer sterelizacijo vseh žensk, ki so maljše od 25 let.

    Se strainjam če nas je preveč dejmo se zmenit, samo tole spominja na nekatere res črne scenarije, slovencev je že tako premalo, 100.000 bolj humano bi bilo, da bi tako kot smo v ekologiji rekli, vsaka država ima toliko in toliko ton co2, in tega se ne sme prekoračit enako bi lahko rekli glede rojstev in bi potem s precej bolj humanimi ukrepi stvari urejal. Ne pa kar vse povprek sterilizirat. HALO?

    http://dne.enaa.com/E-svet/E-druzba/Al-Gore-bi-resil-svet-s-sterilizacijo-mladih-zensk.html

    in nazadnje še robot, ki je prevzel mesto vzgojitelja v korejskem vrtcu
    http://dne.enaa.com/E-svet/Znanost/Mesto-vzgojiteljev-v-vrtcu-prevzel-robot-Kiro.html

    Res si težko predstavljam, otroke že tako vzgajamo v na pol robote, zdej jih bo pa še robot vzgajal. Kje nam je zdrava pamet in kje je stik z realnostjo tipa človeški dotik in toplina.


    no pa recite, če se folku ni dokonca utrgalo?


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: Marja
     junij 28 2011 12:34   


    Spomnim se robota Lojza, katerega smo učenci (O.Š.) .sestavili iz starih piksen. pri urah fizike pa mu vgradili "žile" in kasetno grlo...Vsako jutro pred vstopom v šolo nas je prijazno pozdravil...., poleg tega, da smo poslušali tudi svoj radio... saj je moral v šoli opravljati vsak svojo službo, s pomočjo katere smo spoznavali kompleksen sistem vseh poklicev. Že ob samem vstopu je postalo zanimivo. "Tukaj robot Lojzek! Danes ti želim lep in prijeten dan.... Mogoče imajo podobnega robotka tudi v korejskerm v vrtcu...

    -Smile


    Quote
    Gost: Nan
     junij 28 2011 12:50   


    he,he, marja....zabavn zgodba.

    Sicer, kaj je narobe? Namesto zamorjene vzgiteljice, se pojavi vedno pozitivno naravnan robotek "dober dan želim, lep in uspešen dan želim..." Potem po logiki dobiš uspešne in srečne otroke.


    Quote
    Gost: Nan
     junij 28 2011 12:53   


    napaka v programu..."zabavna zgodba"..."vzgoiteljice"


    Quote
    Gost: Marja
     junij 28 2011 15:19   


    Nan, danes bi takega rotota z največjim veseljem sestavili že tri-letni otroci., samo piksne so le piksne - neprimerne za tako starost .zaradi ostrih robov,. , .

    btw: vtrganost malo drugače
    V gozdu, v neposredni šole šole smo zgradili tudi neke vrste čarovniško naselje.; vrt za palčke in Sneguljčico, hiško v kateri sta prebivala dedek in babica, tudi Bedanec in Kekec sta našlal svoje mesto... hiško za zaljubljence, skratka vse žvo.. Vsaka lutka je nekaj počela - opravljala svoje delo, česar so bili vešči fantje iz krožka fizike. Ravnatlelj, ki nas je poučeval fiziko. je bil malce vtrgan na ideje, no tako smo takrat mislili, saj nismo imeli skorajda minute počitka - človek enostavno nii prenesel, da bi med prostom časom kdo sedel ali gledal v luft. Boljše da si nabijal žogo, če nisi hotel storiti smrtni greh... -Smile Avtobusarji, ki smo čakali na bus tudi po eno uro in še več, uf služba je trajala do vstopa na avtobus, doma pa seveda nova...


    Quote
    Gost: Marja
     junij 28 2011 17:04   



    heh, spontani odziv... .


    prebrano iz znanosti o bogatenju...zanimivo....

    "Kar je zdaj potrebno, je prikaz znanosti o življenju s prižnice. Hočemo pridigarje, ki ne samo, da nam bodo povedali, ampak bodo osebno pokazali, kako to narediti. Potrebujemo pridigarja, ki bo sam bogat, zdrav, velik in ljubljen, da nas bo učil, kako doseči te stvari in ko se bo pojavil, bo našel številne in zveste privržence.


    Enako velja za učitelja, ki bi lahko navdihoval otroke z zaupanjem in odločnostjo o napredovanju v življenju. Ta nikoli ne bo “brez dela”. In vsak učitelj, ki ima to zaupanje in odločnost, ju lahko prenese na učence. Ne more si pomagati, da jim ju ne bi prenesel kot del svojega lastnega življenja in prakse. "


    Quote
    Gost: mislim isto
     junij 29 2011 07:39   


    Ja..., pa kljub vsemu ne gremo s krampi in lopatami na ulice (pred parlament)?!!


    Quote
    Gost: satira
     junij 29 2011 08:33   




    marja..., je mišljena satira!?


    Quote
    Gost: ???
     junij 29 2011 20:51   


    ...no vsaj starši ne bodo imeli možnosti se pritoževati, kako so "slabe vzgojiteljice" v vrtcih. Ne bi bilo slabo, če bi še v šolo dali par robotov, da bi folk začutil razliko med "računalniškim programom", ki ne gre na kompromis in človekom, ki se trudi biti razumevajoč.


    Quote
    Forum generiran v : 0,77 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CET. Ura je 01:58

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,14 seconds