Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 05-jun
  • Glasuj za vizijo prostovoljstva

  • četrtek 06-jun
  • Eko tržnica - Center Vič
  • Žametna večerja med vinogradi

  • petek 07-jun
  • 2. Flight fest

  • sobota 08-jun
  • Kunigundin pohod od Kungote do Svečine na zabavo

  • torek 11-jun
  • Krvodajalstvo - Daruj energijo za življenje

  • četrtek 13-jun
  • Food Truck Festival Maribor

  • sobota 15-jun
  • Tržnica Blagajeve dežele

  • torek 18-jun
  • Koncerti učencev Glasbene šole Vodnikova domačija

  • sreda 19-jun
  • Usposabljanje za koordinatorje trajnostnih skupnostnih projektov

  • četrtek 20-jun
  • Otvoritev 72. Ljubljana Festivala

  • petek 21-jun
  • Festival Lent 2024 in lentanje

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Skupnost > Pozitivke Lab & Project Nov topic Pošlji odgovor
     Video pozitivke: videopedija in dobre novice
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     julij 21 2008 18:04  (Prebrano 7653 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Danes smo postavili nov dizajn na videopozitivke, sicer je še začetna verzija in prevesti moramo še veliko večino izrazov, ampak kmalu bomo odprli video pozitivke, kjer bo po ustreznih kategorijah v obliki enciklopedije dostopna video baza znanja, hkrati pa bodo prostor na voljo tudi za dobre novice iz Slovenije in sveta.

    Zelo bi nam pomagalo, če nam lahko pomagate sestaviti kategorije, za razvrstitev videov, predloge lahko postate na forum oz nam jih pošljete na soncna@pozitivke.net


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     julij 22 2008 11:40   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Sem jih ravno ta hip s prevodi tako uspešno sesul, tako da bo treba kakšen dan več počakat na beta verzijo. Najprej jih moramo seveda postaviti nazaj Mr. Green


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     julij 22 2008 21:12   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Evo postavljeno nazaj, pa gremo spet od začetka Wink


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     julij 24 2008 22:06   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Evo zdej sva z Alešm Babičem že dodala prve videje in vedbo bolj se mi dozdeva, da bo to najbolj navdihujoča, inspirativna, dokumentarna, informativna, ekološka, ozaveščevalna, poučna, izobraževalna, spodbujevalna, pozitivna in ljubka stran kar jih je.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: sn0wball
     julij 24 2008 23:53   


    mišljeno kot konkurenca www.s12.si?


    Quote
    A
     julij 25 2008 15:04   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Ne, ne gre za drug koncept, s S12 se lepo dopolnjujemo Wink

    Smo na začetku, ko smo postavljali sistem, razmišljali celo o skupnem portalu, ampak po spletu naključij smo šli vsak svojo potko, nekak niso hotel sodelovat z nami. Pa tako smo prijazni Frown

    Sej se mal hecam, samo res pa je, da se S12 vidi bolj v lastni produkciji in kvalitetnih video vsebinah in da so takrat, ko smo razmišljali o skupnem portalu šele začenjal in so mel veliko dela s tem, da so sami zgradil svojo skupino in ostale stvari.

    Verjetno je bilo prezgodaj in bi se razpršil na preveč aktivnosti, zato je Matej Delakorda po posvetu z ostalimi takrat rekel, da se dajmo za začetek vsak zase razvijat

    Zdej pa moram vse razložit ane,... no prav bom povedal. Bilo je takole mi smo 2 leti nazaj začel sanjat o video portalu, kjer bi ljudje lahko dodajal dobre novice, predavanja, delavnice, meditacije, glasbo, pa kakšne super filmčke... tko kot dopolnitev Pozitivk, predvsem pa podpora vodniku. Taka fina stran z bazo znanja, informacijami, inspiracijo in ostalimi luštnimi zanimivimi stvarmi.
    Takrat ni bilo ustreznega free softwera, pa primož je mel mal drage strežnikeza predviden promet, poleg tega pa smo mel tudi druge projekte, zato smo zmeri malo odlašal. Potem je prišel youtube in sanje so spet dobile malo zagona in začeli smo spet bolj razmišljat o tem.
    Nekega dne pa je do nas prišla informacija, da CDK dela nekaj na video vsebinah. Takrat vprašam Boštjana Trtnikovega, kaj delajo, pa pravi da delajo bolj na dvd-jih. Seveda sem ga vprašal ali se lahko kako konektamo, pa je ponovil, da delajo oni bolj v smeri snemanja tečajev in tehnik, ne v smeri novic. Ker kot sem rekel, mi smo v prvi vrsti želeli video portal za dobre novičke in to takšnega, da bi lahko svoje posnetke vsi dodajali.... no takrat sva ugotovila, da to mogoče res to ni to.

    Čez kakšno leto, dve, ko grem delat reportažo na ekotržnico zvem od Miroja(s katerim se btw poznava tudi že kaj nekaj let) in ki tam snema s kamero, da dela za S12, ki je nekak izšel iz CDK in da delajo svoj video portal, s katerim bodo štartali v roku meseca dni.
    Valda smo bli takrat mal žalostni, ker smo dojemali stvari tako, da so naredil nekje v ozadju podoben portal, kot smo ga hotel met mi. Sploh ker sem Boštjanu razlagal o tem, da bi mel lahko skupen video portal. Seveda jasno je, da ne moremo vedno z vsemi sodelovat in vsega kaj kdo dela v tej smeri vedt. Nekako smo se s tem potem sprijaznili, da so pač bili hitrejši in boljši, ampak se nismo vdali. Če sem iskren so nas s tem spodbudil, da smo tudi mi naredili korak dalje in začeli ustvarjat svoj portal, ker smo ravno takrat odkrili tudi en fin software.

    Zavihali smo rokave in spisali uvodnik, da postavljamo portal za te luštne in zanimive stvari, hkrati pa smo začeli postavljati sam sistem. Verjetno si na S12 tudi niso tega razlagal kot ne vem kakšno prijateljsko potezo Wink

    Naključje pa je hotelo, da sva z enim od najboljših borcev za boljši svet, kar jih Slovenija premore Matejem Delakordo ravno delala skupaj na enem drugem projektu in da je naslednji dan prišel k nam v pisarno. Malce žalosten in hkrati bojevniško razpoložen sem mu takoj začel razlagati glej CDK-jevce vejo kaj delamo, clo sprašujem Boštjana, pa se poznamo pa to in še zmeri nekje zadi razvijajo projekt zase.... Matej me gleda in reče sej sem jaz tam eden od pobudnikov. O madona si rečem ja kaj pa nisi reku, on pa isto men. Ah otroc sem si mislu, evo vsi se poznamo se mamo radi, pol pa tole.

    Bistvo vsega je bilo v pomanjkanju komunikacije, enostavno nismo bli seznanjeni z plani drugih skupin, pa tolk dajeva z Matejem na sodelovanje in si pomagava... a enostavno o tem nikoli nisva govorila, Boštjan verjetno takrat tega kam se bo razvilo ni vedel, nato se o tem nismo več pogovarjali, z Mirojem pa se tudi že dolgo nisva videla.

    Potem smo se malce ohladil, nekak oprostil, verjetno predvsem sebi, da se nismo obveščal, se usedli s celo ekipo S12 za mizo, naredil načrt o sodelovanju in z Matejem sva razčistila, da oni delajo v bistu bolj na lastni produkciji kvalitetnih oddaj, da nimajo zaenkrat ambicij delat dobrega youtuba, mi pa smo rekel, da mi nimamo ambicij po kakšni večji lastni produkciji ampak bolj v smeri omogočanja vsem ljudem, da skupaj naredimo dobre stvari in rodila se je ideja o sodelovanju. Zares Lepo bi se dopolnjevali oni bi produciral lastne vsebine, mi pa bi jih dopolnjeval skupaj s skupnostjo z pozitivnimi vsebinami iz najrazličnejših virov.

    Pol spišem projekt, naredimo plane, Matej postavi beta verzijo dobrih novic v video obliki, pol pa tik preden začnemo delati na njej pride do rahlega nesporazuma med Miranom in Mirojem glede enega posnetka in nekih obljub o promociji in spet skoraj vse pade v vodo

    Z Matejem sva pol tudi to uredila in ko smo se dobili na še en sestanek, da zares dokončno začnemo sestavljat stvari, so na S12 ugotovili, da trenutno ne morejo sodelovat na taki ravni ker so oni šele na začetku, morajo šele vidt kako vse poteka, se dokončno formirat poleg tega pa imajo tudi večje prioritete v smeri lastne produkcije. Zato so nekako ugotovili, da gredo dokler se sami ne razvijejo težko v skupno uredništvo. Jih popolnoma razumem(o) in se potem odločimo, da začasno vsak svoje stvari razvijamo...

    Ok sva rekla z Matejem, sej če bo Bogec tko hotel bomo itak čez nekaj časa ustvarjali skupi, seveda pa nam bodo dodal kakšne njihove vsebince, ki bodo zanimive za nas, pa še zmeri bomo skupi delal za boljši svet, je še dodal Matej.

    In kot gledam zdej, jih moram zelo pohvalit, odlične oddaje snemajo in mogoče takrat res ni bil čas za večje sodelovanje, pa tudi mi smo še morali določene stvari pri sebi razčistit in doumet kako bomo to dejansko speljali.
    Verjetno pa bo kmalu prišel čas, ko bomo spet skupaj sodelovali in bi bili kot kakšen pozitivni 24 ur…

    Nekaj stvari se že kaže Tomo Križnara lahko skupaj podpremo, pa Fokus s kampanjo Big ask, ki so jo pomoje oni posnel ... skupnih stvari mamo zelo veliko, zato se ne bojim, da ne bi nekoč bolj skupaj delovali...


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     avgust 16 2008 07:43   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Evo ravno sem šel čez zadnje video posnetke iz moje baze in jih zbral, da jih dodamo na video portal in najdem tole vabilce, še iz časov naših začetnih sanj o video portalu. Prav lepo.


    Dobre novice v video obliki - odpiramo prvi video portal dobrih vsebin za osebno rast, zdrav način življenja, socialo, ustvarjalnost in ekologijo.

    Si predstavljate:
    . da lahko vsak dan spremljate dobre novice v video obliki?
    . da si nekje lahko ogledate, kako so potekale posamezne akcije nevladnih organizacij, ki se trdijo za boljši svet, čistejše okolje in vse nas ljudi?
    . da si lahko ogledate predavanja oz delavnice, ki ste jih zamudili?
    . si predstavljate, da boste lahko pogledali intervju z ljudmi, ki vse življenje posvečajo dobrim stvarem in spoznali njihovo delo? Recimo, kako se zgradi eko hiša, naredi pirin kruh...
    . da boste na enem mestu lahko spremljali najnovejše ekološke in trende za zdrav način življenja, da si boste lahko ogledali najboljše ideje in pobude iz celega sveta?
    . da boste gledali odlične oddaje in filme, ki jih na televiziji vse preredko pokažejo oz. če že, jih jih ponavadi zamudimo?
    . si predstavljate vse te čudovite informacije in znanje zbrane na enem mestu, povrhu vsega pa še v video obliki?

    In najpomembnejše, si predstavljate, da boste tudi vi lahko dodali svoje vsebine, s svojim videom predstavili dobro novico iz vašega mesta, morda opozorili na probleme ali pa nam posredovali infomacijo o odličnih dogodkih, zamislih in filmih za katere želite, da bi jih delili z drugimi.
    In ali ni to ena izmed najlepših stvari, kar jih lahko narediš, da z drugimi deliš dobre stvari? Zame je!

    Ja, če si to predstavljamo je res noro in nepredstavljivo, jasno pa mi je, da se bo to razvijalo naprej in, da bodo vsebine sčasoma samo še boljše in obširnejše. Verjamem, da bomo na youtubu lahko kmalu spremljali tudi prvo video enciklopedijo.

    Začetek in vabilo

    V začetku drugega tedna bomo na naslovu www.pozitivke.net predstavilii prvi video portal z multimediskimi vsebinami za osebno rast, zdrav način življenja, ustvarjalnost in ekologijo v Sloveniji. Temeljil bo na največjih in najmočnejših spletnih video portalih kot so You tube, google video... tako bodo vse vsebine vidne in vsem svetovnim uporabnikom, hkrati pa bodo na Pozitivnem video portalu razvrščene v smiselno celoto.

    Pripravili smo vam kar nekaj zanimivih vsebin, vendar pa, ker je portal v prvi vrsti namenjen temu, da si med sabo delimo dobre stvari in dobra spoznanja, vas vabimo, da nam na info@pozitivke.net pošljete link na posnetek na vaši spletni strani oz. youtubu. V kolikor imate posnetek, ki bi ga želeli deliti z nami na dvd-ju ali na disku, nam pišite in pomagali vam ga bomo objaviti. Seveda pa boste lahko video novice, filme, ... dodajali povsem samostojno.

    Torej, čas je da rečem zgodovinski stavek, ki bo sprožil pravo revolucijo v dobri smeri.

    Se vidimo!

    Aleš Pevc


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     avgust 16 2008 07:48   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Še danes stojim prav za vsakim stavkom, ki sem ga takrat napisal. In še danes me enako navdušuje misel na ta video portal. Prav užival bom z vsakim videom, ki ga boste (bomo) dodali. Obljubljam, da se bom potrudil, da bo čimprej gor, majčkeno se je zavleklo zaradi prevodov, dizajnov in dodajanja vsebine.



    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     avgust 16 2008 08:32   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Skoraj bi pozabil napisat, Zoran iz S12 mi je par dni nazaj poslal, prav lepo darilce in sicer reportažo iz sejma Altermed, s pripisom za vaš nov video portal. Wink

    Res sem bil vesel, ker sem to reportažo že dlje časa želel videti. Zoran res najlepša hvala, upam da bomo še naprej lepo sodelovali.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     september 17 2008 07:19   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Evo pa smo.

    Prevod je končan, v roku par dni sfiniširamo dizajn, pol odpremo za tiste, ki berete forum beta verzijo, da skupaj stestiramo in dodamo še kakšen video.

    V začetku oktobra pa na polno.



    Full sem vesel.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     oktober 23 2008 00:00   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    http://www.videopozitivke.si/index.php

    Za navečje fene pozitivk, trenutno še beta verzija.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Marjetica1
     oktober 25 2008 21:29   
    Forum Sonček
    Sonček


    Status: neprijavljen

    Registriran: 09/04/08
    Posts: 2

    Super,

    Sedaj smo dobili videoportal z vsebino v pravem pomenu besede.…

    Res vse čestitke uredništvu za dobro idejo in za ves trud, res ste se potrudili!!

    Pogrešam pa kakšen banner na Pozitivkah, ki bi predstavil novost – gre za tolk dobro stvar, da jo je treba na veliko predstaviti !!

    Res, sem zelo vesela za vse skupaj in zraven vsebine mi je super tudi dizajn videoportala, skratka vse naj naj!!

    Sedaj pa kar veselo na brskanje med dobrimi novičkami, filmčki…


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 9,08 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 09:08

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 9,46 seconds