Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 06-nov
  • 3. Festival podjetništva 2024

• ponedeljek 11-nov
  • Obisk klopotca pod Kalvarijo na posestvu Biotehniške šole Maribor

• torek 12-nov
  • Usposabljanja za merjenje učinkov prostovoljstva v Evropi

• ponedeljek 18-nov
  • Nacionalna mreža tom telefon

• ponedeljek 02-dec
  • Prostovoljstvo 2.0: solidarnost na preizkušnji

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     V iskanju Zmaja
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Astronom
     junij 01 2012 08:52   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 12/24/10

OK, res obstaja ena Barbara - ki ima posebno mesto globoko v mojem srcu. In živi nekje okoli nas. Ta "očrnjena kraljica", ki je žrtvovala sebe za druge in so ji (skoraj) vsi obrnili hrbet, zdaj živi iz dneva v dan in čaka, da se bodo vrnili tisti dnevi, ko nas je obiskal Zmaj. A Tarot karta - kolo sreče pravi "Enkrat smo zgoraj, drugič spodaj". Ja, ta Barbara bi si res zaslužila pravo mesto v "današnji zgodovini". Ta Barbara je predala mnogo znanja ljudem, ki danes v Sloveniji opravljajo pomembne funkcije. To ni bilo šolsko znanje - ampak znanje za življenje. Ta Barbara deluje "iz ozadja", kot Merlin - pomočnik kralju Arturju v legendi o meču Ekscaliburju, Arturjevem Zmaju. Ta Barbara se je celo začela ukvarjat z internetom in forumi, da je šla v korak s časom in morda se ta Barbara celo izdaja z nazivom Drachenstein - morda ?!

Gost: gost
     junij 01 2012 13:19   

in bolj konkretno?

Gost: Drachenstein
     junij 01 2012 20:51   

Spoštovani Astronom,

Nekateri modreci so povedali da nisi storil ničesar do gdaj ne pomoreš človeku ki ga sploh ne poznaš in ki ti tisto ne bo nikoli vrnil nazaj ....

.....veš tisto kaj sam povedal o povezanosti vseg in vsih..... pomeni da ti želim in te spodbujam da poveš iskreno svoje občutke....spodbujam te in gotovo da te prosim da poveš Barbari koliko ti pomeni.....(moj padec je povezan tud z zanikanjem občutkov...eni Barbari.....sem jo zelo ranil)

Zato je čas za plemenite viteze...... ne dovoli da Razum preveč kalkulira ali išče garancije.......Kaj lahko zgubiš?......dobiš možnost in cel nov svet ti se otpre......
    Ker:
    „....Drachenstein je kraj kje je Zmaj obdan z vodo....zato je Zmaj na tistem kraju neverjetno močen .......ampak dovolj nežen da mu se Razum prepusti brezpogojno v sožitje.
    Potem morda lahko dosežejo duhovnu raven njihovega sožitja...otkrijejo ključ in uRESniče življenjsko nalogo, poslanstvo z odgovornostjo do vsega ne(nad)moč? „

Srečno, vitezi.....

Astronom
     junij 02 2012 06:38   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Pozdravljen Drachenstein !

Morda Razum res preveč kalkulira. Vsekakor "Barbara" je res storila "Nekaj" po kriteriju modrecev. Da se razumemo, govorim o odnosu Učitelj-Učenec. Več let nas je nekaj deset vsrkavalo znanje, ki ga nam je brezpogojno predajala. Potem so se naše poti razšle. Še vedno nekje živi, morda ima nove učence, morda ne. A kaj lahko Učenec naredi ? Vrnit tega ne more. Kaj lahko Astronom da Barbari ? - NIČ ! Lahko le reče hvala. Hvala za nekaj, za kar nisi nikoli prosil in nisi nikoli vedel, da boš potreboval. Danes pa ceniš kot surovo zlato. In za to lahko rečeš samo "Hvala" ... Enostavno je premalo - počutiš se dolžnika, a ni načina da povrneš ... In Astronom tako daje naprej, kar zna - piše poste na forum in morda bo kdo kaj od tega imel. Morda je to poskus v prazno ... A če pomislim, tudi Barbara je dajala in ni mogla vedet, če bo kdo kaj od tega in koliko sprejelel ...

In ne mi zamerit Drachenstein, če sem videl "Barbaro" v tebi, kajti tvoje modrosti me v mnogem spominjajo na "njene". Poleg tega "Barbara" ve, kdo je Astronom na forumu in če tole bere, točno ve o kom je govora ... Če pa si to ti, "Barbara" ... (ker je forum javen, ne bomo odkrivali imen) ... ampak če si to ti, Stari ... Bratu-Brat ... se pogovoriva ob priliki na primer ob kozarčku hladnega piva.

Očitno bo res potrebno obiskati kraj Drachenstein, da zaciklirani Razum resetira svoj program in se objame z Zmajem.

Tudi tebi srečno, vitez in hvala ti !

Gost: Drachenstein
     junij 02 2012 08:26   

Morda najmanj(?) kaj lahko narediš je da jo pokličeš in poveš….pozdravljena, kako si…..pogrešam druženje in pogovore z teboj....gremo na pijačo (morda sprehod okoli Trakoščanskega jezera....) in joj poveš kako je veliko stvar naredila za svoje učence.....tisto vredi več kot suho zlato.....

....še tisti vikend?

Nič za zamerit Astronom, vsi smo pod kožo krvavi, tud hvala na tistem o modrosti...če ti to poveš mi to veliko pomeni.

Srečno!

Astronom
     junij 02 2012 09:34   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Hvala, Drachenstein,

bom upošteval tvoj nasvet in poiskal kontakt ... Če preživim (srečanje z Zmajm), bom obširno poročal ...

Morda se kdaj srečamo pri Zmajevem kamnu ...

Do takrat pa srečno hodi !

?
     junij 02 2012 11:03   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

Registriran: 09/26/10

Quote by: Astronom
    Hvala za nekaj, za kar nisi nikoli prosil in nisi nikoli vedel, da boš potreboval.

Vsak od nas - pa ni pomembno, kako gleda na svet, kakšno ideologijo zagovarja, kako funkcionira tudi sicer – sreča v svojem življenju ljudi, za katere bi lahko rekel, da so zaznamovali njegovo pot. Taki, ki začutijo druge, jih slišijo, jim dajo iztočnice za drugačno razmišljanje... In tisto dobro, kar smo 'dobili', smo prav s tem razlogom, da delimo (po svojih zmožnostih in na svoj način) naprej.

Upam, da ne zasmetim teme z odlomkom o še enem zmaju, ki (skozi pravljico na malce šaljiv način) pokaže, veličina ni nujno povezana z velikostjo Smile

?
     junij 02 2012 11:05   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

Registriran: 09/26/10

Dodatek izpuščenega ...

<http://www.youtube.com/watch?v=R8SE87FClV0&feature=related>

Astronom
     junij 02 2012 19:47   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Pozdravljena Vprašajka,

ravno nasprotno, ti kar smeti ! Ta tema je odprta za vse take in drugačne Zmajevske stvari. Eddie Murphy je odličen tudi v tej vlogi, kjer Zmaj(čk)u posodi svoj glas ...

Me je zasrbelo, da bi si ogledal celotno risanko ... Zna biti, da je zelo poučna !

Gost: hrushkinsteinstein
     junij 03 2012 18:50   

nekoč sem pomagu... pa me je izdala... nič me ni učila... kdo bo delal? naj ji pomagajo njeni učenci... jaz ne bom... hvala, sem se najdel vse te paranoje...

by, zmaj.

Astronom
     junij 03 2012 23:51   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Pozdravljen Hrushkinsteinstein - zmaj !

Hja, morda te "ni učila", ampak iz tvojega spoznanja le sklepam, da te je nekaj NA-učila....

Glej, ne vem, kakšno izkušnjo imaš, tako da ne morem soditi. Gotovo so med samozvanimi učitelji tudi šarlatani in lahko, da si naletel na enega izmed njih ... a vseeno poglej: če ti delo ustvarja paranojo, bi se na tvojem mestu vseeno zamislil... Namreč če se malo poglobiš v pojem "delo", prideš do ugotovitve, da je to pravzaprav zelo relativen pojem. Pravzaprav smo mi sami tisti, ki delu pripisujemo predznak. Tako lahko nekaj delaš, pri čemer uživaš, ali pa ne uživaš. Na žalost nam mnogim že v mladosti vcepijo v glavo, da je "pravo delo" le tisto delo, pri katerem NE uživaš in nam tako avtomatsko vcepijo napačen odnos do dela ...

Vendar pa vidim večji problem pri sprejemanju odgovornosti. Namreč, ko sam veš, da moraš nekaj naredit (na primer za doseganje svojih ciljev), pa se ti "NE-DA" ... To pa je neodgovorno ... in če to počneš (ti sam veš ?), potem te to lahko privede res v hudo paranojo, depresijo ... Moraš vedet, da je (na koncu) vsak sam odgovoren zase ...

Gost: hrushkinsteinstein
     junij 04 2012 06:09   

op.najdel=najedel astronom, enostavna materialna pomoch, u nadaljevanju dobish po betici, ker gospa ima halucinacije in je prepotentna. Osebno nisem dolzan... nichesar. Naj gre delat! Ok? o sho?

Forum generiran v : 11,04 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CET. Ura je 04:05

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML