Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 17-apr
  • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
  • Razstava interspace

  • petek 19-apr
  • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

  • sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Luštne stvari > Lepe misli, verzi, pesmi,... Nov topic Pošlji odgovor
     Eko misli, ki zadanejo
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     junij 18 2008 14:23  (Prebrano 4137 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Tina nam je poslala nekaj fenomenalnih misli:

    Pošiljam nekaj zanimiv misli, ki se navezujejo na ekološko, socialno, ekonomsko in politično plat naše civilizacije...
    Vir: povzeti kometarji s strani http://david.pelko.blog.siol.net/2008/06/10/izdajalci-slovenskega-naroda/#comments

    Lp,
    Tina


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    A
     junij 18 2008 14:23   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Znanstvenik sreča Boga in se mu pohvali, da so uspeli ustvarit človeka. Pa mu pravi Bog: "OK, demonstriraj."Pa začne znanstvenik nabirat okoli zemljo in prah, vodo in ostale elemente in ga Bog na hitro ustavi, ter reče: "Čakaj malo, uporabljaj svoj material".
    Podobno se dogaja danes. Sami neki otročji eksperimenti, srži se pa nihče ne dotakne. Mislimo, da imamo pravico kr nekaj spreminjat, jemat, a v bistvu ni nič našega.

    Sploh pa, če bi vsi ljudje bili vegetarijanci, bi bilo prostora na zemlji dovolj za vse posevke, ob še tako slabih letinah. Tko pa krmimo živino in dobimo na koncu 8x slabši izkoristek. Pa kje je tu logika. In na tej točki se noben znanstvenik nima pravice oglašat zavoljo nekih boljših pridelkov, dokler ni vegetarijanec in ni v tej smeri naredil vse kar je lahko.

    Gremo na luno, zapravimo nekaj miljard in nazaj prinesemo kup kamenja. To ni znanost, to je pomanjkanje inteligence.V puščavah delamo golf igrišča in na njih trošimo hektolitre in hektolitre vode. To ni znanost, ampak pomanjkanje inteligence. In še bi lahko našteval, ampak se mi ne zdi vredno.

    Tudi subvencije, brez katerih danes kmet ne more biti konkurenčen, so samo način, da začuti svojo odvisnost od države – oblasti.

    Slovenija potrebuje eticno ciste ljudi, ki bi vodili politiko, ki bo ljudem res v korist in tudi sama zdaj takih ljudi ne vidim.

    In komu rabi gensko spremenjena hrana? Tistim, ki bi radi služili. In v resnici služijo na ljudeh, ki nimajo ene krpice svoje zemlje, da bi si kaj predelali. Sami pa posegajo po biološko neoporečni hrani, ki je navadnim smrtnikom, z malimi prihodki, nedosegljiva.

    Kaj se mora spremeniti? Enostavno mora priti do te meje, ko bo človek toliko stisnjen v kot, da ne bo mogel več bežati, da bo imel dosti vsega sranja, se obrnil in postavil zase

    Temelj preživetja telesa sta hrana in voda! (Tudi zrak, toda ta je danes še vedno težko obvladljiv.) Po teh dveh prvinah se stegujejo tisti, ki bi radi obdržali oblast. Vodne vire so z zakoni določili državi, to se pravi trenutnim oblastnikom. Te pa "določa" prav elita. "Demokratične volitve" so v realnosti farsa!!!!!

    Hrana je nekoliko težje obvladljiva, ker jo je kljub vsemu treba pridelati. Torej ne more biti kar podržavljena, saj bi v primeru upora kmetov, (ne bi pridelovali za trg) tudi elita ostala brez nje. Zato so se "pojavile" razne težave, nalezljive bolezni, (BSA, parkljevka, hrušev ožig, …) zaradi katerih so državni organi, s podporo "ljudstva", uničili, požgali cele črede, nasade in s tem ogrozili obstoj kmeta proizvajalca. Saj je dobil nadomestilo, toda "opozorjen" je bil, da je oblast nad njim vsemogočna!

    Vse te bolezni so stare spremljevalke kmetov, proti njim so ukrepali tudi prej, tudi s karanteno in pobojem, vendar mnogo bolj gospodarno in z manj pompa.

    GSO, so v tej luči dobrodošla kaplja vode na njihovo (oblastniško) kolo. Zaradi patenta, ne zaradi svojih lastnosti!

    Oblast bo torej "držala špago" dobičkarjem, če ji to zagotavlja nadzor nad dogajanjem.

    To je majhna lučka za dodatno osvetlitev politične in ekonomske razsežnosti problema. Ekološki me mnogo bolj skrbi!

    Ne smemo pa delati krivice znanstvenikom, specialistom, ki s svojim delom in raziskavami veliko, celo ogromno pripomorejo k naši blaginji. Kot vsi specialisti se trudijo, da bi kar najbolje opravili svoj del naloge, in pogosto ne poznajo celote, še manj pa resnični - ekonomski vzrok ki je "sponzorja" vzpodbudil k financiranju projekta.

    Ne, niso to neumni, zavedeni ljudje! Veliko je takih, ki v primeru zlorabe njihovega dela odkrito protestirajo! Veliko, morda preveč, pa je takih, ki nimajo časa in energije, da bi spremljali običajno življenje. Zaverovani v svoje delo, ne opazijo, kaj z njim omogočajo. Je to njihova krivda? NE!!!

    V končni fazi ni problem v zunanjem svetu, problem je V VSAKEM POSAMEZNIKU, KER TEMU NASEDA. Kaj pa je v posamezniku takega, da temu naseda in nekateri to celo branijo, je pa še bolj pomembno vprašanje.

    Po drugi strani je pa danes problemov, resnih problemov, OGROMNO. Revščina, zastrupljena hrana, zrak, voda, nesposobna javna uprava, eksponentna rast prebivalstva, umetno ohranjanje življenj, medicina in farmacija, ki bolezni ne odpravljata,…. itd, itd,…

    Kakor vem iz notranjih lobijev je tudi Peterle, ki se tako vneto zavzema za BIO in čebelce in še in še bla, bla, bla. Ko so ga vprašali zakaj ni proti GSO? Je povedal hlapčevsko, da to pa Evropa zahteva od nas.(izjava mimo Etra) Zato se je tudi za vprašati, zakaj se ni kakor čebelar in naravovarstvenik zavzemal proti GSO saj bi to lahko zelo dobro predstavil, kot svojo predvolilno obljubo.



    Drugače pa je dobro vedeti, da vsi strupi dolgoročno na trpežnih vrstah povzročijo odziv njihovega "imunskega sistema", ki se kaže v genski prilagoditvi. Ne gre vedno tako, da rastlina vsrka nek strup iz okolja /tako kot npr. svinec, ali pa radioaktivne snovi npr. Cezij 137 /, na nekatere snovi razvije protistrupe, ki pa so za človeka ravno tako strupeni. Take reči so popolnoma brez nadzora. Z naravo se ni za igrat.

    Danes nihče ne ve, ali je ta hrana zdrava in nenevarna ali ne. In trenutni dokazi kažejo, da JE NEVARNA! In kljub vsemu nas hočejo s tem hraniti, še več, to bi radi celo sejali v Sloveniji, kar je še huje, VELIKO HUJE, kot če tu in tam pojemo kakšno konzervo GSO koruze.

    …dejansko bomo morali na ulice, da ohranimo pestrost ecosistema, drugace nas bo kratkorocno vzela Matilda in nas unicile nase napake.

    Kam gres, clovek?

    Če bomo v Sloveniji dovolili sejanje gensko spremenjenih rastlin se bo zgodilo točno to, kar se je v Kanadi. Percy Schmeiser (kmet iz Kanade pravi): Dovoljevanje drugih kultur, gensko spremenjenih žit, je potrebno takoj zaustaviti. Videli smo, kako grozne so posledice posevkov gensko spremenjene ogrščice in soje: prvotno, naravno seme je popolnoma uničeno. V Kanadi nimamo več čistega semena ogrščice ali soje. Vse je okuženo.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: Mag
     avgust 12 2008 21:06   


    javascript:emoticon('Smile'Wink
    SmileČestitke , tako je , res je , samo jazt pa moram še zmeraj nekaj dodati. Non stop samo govorimo tudi mi rassvetljenci, ali skoraj rassvetljeni ljudje, vsi se strinjamo strinjamo a ne nardimo nič. Res je da mora vsak sam nekaj narediti, pri sebi to absolutno drži. Samo jazt čutim , da je šlo že malo predaleč vse skupaj in , da se moramo zbrati in skupaj ustvarjati energijo , ki bo pozitivna za ta svet , skupnost mora bit danes , brez tega ne bo šlo , ker se ve da je šlo že čes rob malo. Ne spreminjam tvoje teme vesel sem , da si dala take misli v ta forum, samo v skupnosti sem hotel povedati. Dejmo se dobit dejmo se družt , skupne meditacije in tako dalje in dalje. POZOR , res pa vsak mora prvo pri sebi pošlihtat OK.


    Quote
    Forum generiran v : 1,45 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 11:22

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,91 seconds