Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 17-apr
  • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
  • Razstava interspace

  • petek 19-apr
  • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

  • sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Globalna moč vizualizacije
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Priča
     september 09 2011 11:02  (Prebrano 17833 krat)  
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

    Status: neprijavljen

    Registriran: 07/12/11
    Posts: 95

    Tole je vredno ogleda in sodelovanja. Znanost in ezoterika povezani v sodelovanju in pa uporaba kolektivne zavesti človeštva za dobro. Morda se najde tudi kakšna marljiva prevajalka, ali marljiv prevajalec v slovenščino, da bomo opazni in prisotni tudi v slovenščini.

    www.VisualizeDaily.com


    Profil
    Quote
    Gost: vizualizacija - navodila (v hrvaščini)
     september 09 2011 16:04   


    http://www.visualizedaily.com/transcript-kr.html


    Quote
    A
     september 09 2011 19:36   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Ja sem videl in že povabil kar neki aktivnistov, če bi prevedli in poslal po listah, samo še nisem dobil nobenega odgovora.

    Mogoče bi pa kar sami prevedli, bi bil kdo tolk prijazen, da se loti, sej bomo pomagali Wink


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Yoda
     september 10 2011 11:33   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Odlična ideja in pravi pristop za izvedbo akcij. Tako bi bilo možno po principu snežne kepe sprožiti plaz psihomentalne transformacije masovnih negativnih vzorcev na planetarnem nivoju. In vemo da po zakonu privlačnosti ti negativni vzorci, čeravno so nezavedno skriti v podzavesti privlačijo podobne negativne vzorce. Skupek večih takih podzavestnih programov so splošno privzeta napačna, omejujoča in negativna prepričanja, ki jih najdemo pri vsakem človeku. Na masovni ravni planetarne civilizacije se vzorci sinergijsko seštevajo in če verjamemo ali ne lahko vodijo celo v naravne katastrofe, še bolj zanesljivo pa v spopade in vojne. Poseben primer tega je takoimenovana smrtna mentaliteta, o čemer pa najdemo obširno zbirko podatkov v člankih in forumih Slovenskega društva za psihične raziskave (Društvo MFE).

    Omenim naj še da je kmalu po atomski katastrofi na Japonskem že bila sprožena podobna akcija globalne vizualizacije, vendar je bil drug organizator.

    Mislim tudi da bi bilo dobro če bi mojstri, bodisi inkarnirani, bodisi vstali predlagali ključne pozitivne afirmacije in oziroma vizualizacije dostopne čim večjemu številu ljudi. In potem bi te pozitivne vzorce širili med ljudi. Pri kritični masi svetovne populacije, ki bi sprejela predlagane vzorce bi se začela valiti "snežna kepa" spremembe, ali preklopa kolektivne zavesti človeštva.


    Profil
    Quote
    Gost: gost
     september 11 2011 11:49   


    Nekaj podobnega se izvaja že zdaj, v okvirju proekta SO-časje.


    Quote
    A
     september 13 2011 09:11   
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Ja sej sem jih povabil, da bi skupi prevedl in poslal, sam še ni odgovora.

    Sem bomo vseen lotili prevajanja, pa bomo vidl, če se bo kdo od soborocev oglasil, da bo sodeloval.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: G O S T
     september 13 2011 10:03   


    Mavrica veliko in marljivo prevaja kanalizirane tekste s spleta. Ali se ona ni nič odzvala ?


    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     september 16 2011 09:17   


    MOŽNOSTI ZA TRANSFORMACIJO IN PREPOROD ČLOVEŠTVA

    Primeri iz filma Gregg-a Bradna sami po sebi prepričljivo govorijo o vplivu zavesti na materialni nivo. Že v preteklosti pa smo na področju psihologije s poskusi spoznali preverjene vplive sugestije ter prepričanj, na primer autogeni trening. Sem bi lahko uvrstili tudi poskuse z nocebo in placebo učinki ter poskuse s hipnozo, itd. Kvantna fizika prinaša dokaze tudi s svoje strani, zraven pa še teorijo.
    Če je temu tako, potem se moramo vprašati, kje in kako vse vpliva naša zavest na naše (fizično) življenje in kaj lahko storimo za izboljšanje. Ugotovimo lahko, da praktično ni področja kjer zavest ne bi imela tudi svojega materialnega odraza. Na žalost pa nam je samo manjši del lastne zavesti evidenten, večji del pa je izven dosega našega običajnega zavedanja.
    Ta večji del je podzavest, ki igra vlogo nekakšnega skladišča vtisov, občutkov, zaznav in misli našega življenja. Ta podzavestni, oziroma nezavedni del ključno vpliva s svojo vsebino na naša življenja. Na nesrečo je podzavest prepolna usodno negativnih vsebin, ki prinašajo temu ustrezne rezultate in posledice v življenju. In kaj je tu potemtakem možno storiti ? Odgovor je, da moramo negativne vsebine počistiti, odstraniti, transformirati, če hočemo izboljšati svoje življenje. Odstraniti moramo psihomentalne strupe, ki se stalno kopičijo v podzavesti in potencialno ter dejansko ogrožajo naš obstoj.

    Takoj se potem vprašajmo ali obstajajo načini in kakšni so glede prečiščenja našega uma. Seveda obstajajo različne poti in načini.
    Eden med njimi, na katerega v določenih pogledih tudi sami stavimo, je seveda globalna vizualizacija, oziroma v našem primeru kampanja »Živim in ne želim umreti«. To bomo raje imenovali globalna sprememba mentalitete. Tak pristop lahko dejansko prinese planetarno transformacijo človeštva in s tem posledično pozitivne vplive na cel planet. Pri tem skušamo z nekaj ključnimi afirmacijami razširiti ideje, ki bi pri zadostnem številu vključenih ljudi, preko sinergijskih učinkov, prinesle spremembo v kolektivno nezavedni sferi človeštva. Gre za afirmiranje nesmrtne mentalitete, ki prinaša mir in ravnovesje v svetu.
    Na nivoju transformacije posameznika se zavzemamo za spiritualno čiščenje, ki rezultira s prerojenostjo posameznika tako duhovno, duševno, kot fizično. Ta proces se odvija praviloma v obliki skupinskih seans in ga včasih imenujemo tudi preporajanje. O tem smo podali krajši informativni opis v članku »Zavestno energijsko dihanje«, ker je ravno to dihanje bistvena osnova spiritualnega čiščenja.
    http://www.pozitivke.net/article.php/Esenskega-Zavestno-Energijsko-Dihanje
    Seveda pa so posamezniku na voljo tudi mnoge druge individualne metode, od afirmacij, autogenega treninga pa do hipnoterapije, regresoterapije, itd.

    Nadaljujmo še z nekaj pojasnili v zvezi s človekovo podzavestjo. Podzavestni zapisi izvirajo iz različnih okoliščin, pogosto kot posledica konfliktnih, negativnih, včasih za nas tudi travmatičnih izkušenj. Čas nastanka lahko sega tudi v prejšnja življenja, pomembno vplivajo zapisi rojstnih travm. Obstajajo pa tudi skriti in slabo raziskani vplivi, ki so kreirali in oblikovali kolektivno nezavedno sfero človeške rase. Iz podzavestnih vsebin nastajajo tudi iracionalna, negativna, omejujoča, (samo)uničevalna prepričanja in vzorci, ki človeško življenje degradirajo tako fizično, kot duševno.
    Negativna prepričanja programirajo negativno stvarnost človekovega življenja, pa tudi človeške rase. Sem spadajo neuspešnost in nesreče v življenju, ker imamo o sebi nezavedno slabo mnenje, ali ker verjamemo v nesrečo, poškodbo, bolezen, smrt. Zanimivo je opazovati te vplive v kolektivnih športih v smislu specifike nacionalnih mentalitet. Še pomembnejši pa so vplivi na planetarno civilizacijskem nivoju. Tu imamo v mislih predvsem človekov samouničevalni nagon, ki rezultira v ekološki katastrofi planeta, v vojnah in drugih negativnostih.
    Zelo aktualen je vpliv podzavesti na zdravje in staranje. Na tem mestu omenimo, da so določeni primeri rakov in drugih težkih bolezni posledica negativne kreacije uma v podzavesti zaradi življenjskih okoliščin, s katerimi smo se napačno soočili in nismo uspešno predelali pripadajočih lekcij.
    In nenazadnje se tudi človekova karma aktualizira iz nezavednih programov, ki se manifestirajo genetsko in skozi razne življenjske okoliščine.

    Iz vsega povedanega lahko vsaj približno razberemo, kako širok spekter vplivnih možnosti predstavlja čiščenje podzavesti. Ta sega od dobrega počutja, življenjske energije, razpoloženja, pa vse do odprave simptomatičnih težav (tenzijski miozitis), potencialnih bolezni, podaljševanja življenja, transformacije neuspešnosti in potencialnih nesreč. Velik del tega spada v karmo, oziroma kvantno matrico in je možno spremeniti.
    Nekdo bi se utegnil vprašati, zakaj toliko govora o podzavesti in njenem čiščenju, ko pa je naslov teme »Moč globalne vizualizacije«. Odgovarjamo, da brez spremembe nezavednih skritih vsebin ni možna nobena dejanska sprememba, ker nasprotna ali neusklajena vsebina podzavesti v vsakem primeru onemogoči zavestno hotenje.



    Slovensko društvo za psihične raziskave


    Quote
    panefin001
     september 16 2011 10:25   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 07/06/11
    Posts: 160

    Društvo MFE:
    "Na nesrečo je podzavest prepolna usodno negativnih vsebin, ki prinašajo temu ustrezne rezultate in posledice v življenju. In kaj je tu potemtakem možno storiti ? Odgovor je, da moramo negativne vsebine počistiti, odstraniti, transformirati, če hočemo izboljšati svoje življenje. Odstraniti moramo psihomentalne strupe, ki se stalno kopičijo v podzavesti in potencialno ter dejansko ogrožajo naš obstoj."

    Mirko:
    Spoštovani prijatelji, obstajajo "negativne" vsebine, kot pravite.
    Želeli bi te negativne vsebine počistiti.

    Kaj so v vsem tem negativne vsebine in kdo je tisti, ki bi te vsebine čistil???
    Še eno vprašanje. "Kaj bo z novimi negativnimi vsebinami, ki bodo vstopale na osnovi dnevnih dogodkov, medtem ko boste vi čistili stare vsebine???

    Preden se lotite čiščenja, mar ne bi bilo inteligentno zastaviti si taka vprašanja???

    Mogoče se celo odkrije, da tisti, ki bi naj čistil vsebine sploh ni ločen od svojih negativnih vsebin, torej je on sam, te negativne vsebine.
    Hec je v tem, ker potem ni čistilke, ki bi čistila, temveč so le negativne vsebine.
    Kaj pa zdaj???

    Mogoče se pokaže, da je že tak pristop v sami osnovi zgrešen in ne bo prinesel nobenih pravih sprememb, temveč nadaljevanje "negativnih", starih vsebin.

    Dragi moji, preveč smo polni napotkov in receptov, ki so nam jih servirali in vse premalo razmišljamo s svojo glavo.
    Premalo se sami poglabljamo v ta kompleksna vprašanja in vse preveč smo le kopije nekoga drugega, ki pravi sledi mi, deluj po mojem modelu.

    Prijatelji, v takem pristopu nihče nobenega ne bo rešil, razen da bo nekoliko potešil svojo željo po biti "duhoven, koristen, dober...".
    Toda v tem ni prave duhovnosti, vse je del tega istega ega, ki trajaaaaaaa...in ne sestopi iz svojega prestola.

    Kdaj bomo resnično začeli spoznavati tega, ki vse to počne in ki je vzrok vsega?
    Kdaj bomo začeli spoznavati sebe in kdaj bomo prenehali bežati pred seboj takim kot smo v resnici???
    Čiščenje kot ga navajate ni nič drugega kot bežanje pred resničnostjo.
    V kolikor bi se spoznavali take kot v resnici smo, ne da bi težili k spremebi le tega, potem bi v takem spoznavanju, ego (razum) samega sebe razodel in uvideli bi, da v takem pristopu, ne da bi ga sploh čistili, ego ima svoj konec.

    Vse vsebine, pozitivne ali negativne so del nas in to smo mi sami.
    Ločevati to na mene in moje vsebine, proizvede vse te napačne pristope, ki ne obrodijo sadove, temveč le nadaljujejo s starim.
    Na tak način, žal samemu sebi le prodajamo "boljšo" sliko o sebi, ki pa ni tista prava in temeljna sprememba.
    Svet potrebuje temeljno preobrazbo, ne pa modifikacije starega.


    Srečno vsem v društvu.

    Mirko








    Profil
    Quote
    Gost: krneki
     september 16 2011 11:48   


    Spoštovani gospod panefin

    Zakaj bi otroci sploh hodili v šolo, ali pa zakaj bi se dojenčki sploh odvajali kakati v plenice ? Zakaj bi kadilci nehali kaditi, ja tu si boste našli mnoge privržence. Biti proti vsem spremembam in preobrazbam samega sebe, ali se vam to zdi bolj pravo, kot pa poskusiti nekaj narediti v razvojnem smislu?

    Ali se vi ne bi poskusili razstrupiti, če bi vas pičila kača s smrtonosnim strupom ?
    Kakšna neverjetna vdanost v usodo. To meji že na fanatizem v kolikor nekdo vdano sprejme da je zastrupljen, pa ni pripravljen sprejeti pomoči za razstrupljanje. Ne vem če bi se še kdo strinjal z vami da je dobro živeti v nesnagi, ali celo v zastrupljenem okolju, dihati zastrupljeno ozračje. Vi bi vse to kar sprejeli. Zakaj ne, svojo nesnago ste očitno že sprejeli (tudi če seje - žal ne zavedate) in očitno za sedaj dobro uspevate v njej. Tako kot obstajajo mikrobi, ki se htranijo z nesnago in živijo v njej, tako morda tudi vi uživate v lastni psihomentalni in vsakršni drugi nesnagi. Zakaj ne. Izbira je pri vsakem posamezniku da se odloči kaj mu bolj ustreza.


    Quote
    panefin001
     september 16 2011 19:37   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 07/06/11
    Posts: 160

    Spoštovani,
    to kar sem napisal, je pristop k temeljni preobrazbi samega sebe, kar pomeni da ne potrjujem starih vsebin, ali strupa kot ga vi imenujete.

    Očitno me niste razumeli.

    Ne obstaja tisti, ki čisti in tisto kar bi se naj čistilo, temveč je to ena in ista stvar.
    Ker ste jo razdelili že v startu, je tako početje jalovo in ne prinaša nobenih korenitih sprememb.

    V videnju napačnega in opuščanju le tega, je edina možnost novega.
    Novo pa edino lahko preobrazi, nikoli staro, mar ne?

    Navedel sem edino, da v vašem pristopu vidim le mešanje starega.
    Produkt tega mešanja, je nujno staro.

    S spoštovanjem,


    Mirko




    Profil
    Quote
    hetLicht
     september 16 2011 21:51   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

    Status: neprijavljen

    Registriran: 02/22/07
    Posts: 107

    Dragi panefin,

    neštetokrat smo te že vprašali, kaj je tisto novo, ki bo preobrazilo staro. Pa nič, vedno govoriš samo o starem in kako je to napačno. Vem, da je določene stvari težko obrazložiti z besedami, toda dobro razviti um to zagotovo zmore. Torej?


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 8,70 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 09:42

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 9,06 seconds