Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 24-mar
  • Mednarodni festival Čili in čokolada

• sobota 25-mar
  • Sprehod po Bhagavad Giti, 25. marec

• nedelja 26-mar
  • Sprehod po Bhagavad Giti, 26. marec

• sreda 29-mar
  • Ment Ljubljana

• četrtek 30-mar
  • Orto Fest 2023

• sobota 01-apr
  • Festival sprehoda
  • Veganski golaž na Čistilni akciji ČS Polje

• ponedeljek 03-apr
  • Frizerka - Nikoli ni prepozno

• petek 21-apr
  • Frizerka - Nikoli ni prepozno

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Globalna moč vizualizacije
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    panefin001
     september 20 2011 23:22   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 07/06/11

Mirijam:
    In navsezadnje, oba veva, da se vse dogaja ta trenutek, torej staro, kot pravite ni staro, ker je še vedno tu v tem trenutku in deluje pa če se tega zavedava ali ne. Ničesar ne morete spremenit, dokler se ne zavedate trenutnega stanja

Mirko:
    Res je draga Mirijam staro deluje ves čas, saj sem za njega vezan. Ampak dokler to staro deluje (deluje pa ves čas, če sem tega zavesten ali ne, kot pravite), novega biti ne more.

Tega starega, se ljudje skušajo znebiti na številne načine.
    Jaz sem le spoznal,da noben način ni pravi in to je največ, kar sem spoznal v svojem raziskovanju.

Lažje bom razložil na primeru.
    Obstaja strah in želim se ga osvoboditi, želim ga »očistiti«.
    Ko tako pristopim k strahu, sta v tem pristopu dva, jaz in strah.
    Kaj je jaz in kaj je strah? Sta jaz in strah povezana ali sta med seboj ločena?

Dokler bom v zvezi s tem strahom počel karkoli v želji, da se ga osvobodim, je to le nadaljevanje ločevanja na mene in strah in s tem tudi podaljševanje strahu.
    Ko pa se strahu približam do dotika in tako blizu, da sem ta strah jaz, potem ni nobenega več, ki bi se strahu želel znebiti.
    V takem nedelovanju, strah pride sam do svojega konca.
    Spoznal sem, da je strah vzdrževala ločenost na mene in strah in da je jaz fiktivna mrtva stvar, ki živi le v dvojnosti.
    Vse to sem spoznal, ker sem nehal delati karkoli v smeri, da se strahu znebim, ker sem zavrnil vse kar so mi rekli drugi in ker sem želel sam spoznati.

P.S.
    Vezano na guruje in različne predstave o njih, so vse te predstave vredne nič, saj predstava in resnica nimata nič skupnega.
    Ko naš guru umre, ostanemo sami s sabo in nihče nam ne more pomagati v naši ne zadosnosti.
    Dokler bomo odvisni od gurujev, tako dolgo ne bomo spoznali prav te svobode, po kateri hrepenimo in katero lahko spoznamo le mi sami.
    V odvisnosti od česarkoli ali kogarkoli, te svobode ni.
    Kdaj bomo odvrgli odvisnost od guruja? Čez koliko let?
    V takem pristopu nikoli, saj je to enako kot ko kadilec reče: » le eno cigareto še…«

Hvala vam za odkrite izmenjave pogledov.
    Mirno noč

Mirko

Gost: sova
     september 21 2011 09:37   

Sova

Petelin je pa vedno samo petelin, četudi je butalski župan, ali njegov svetnik , ki je slučajno zašel v svet onstran butalskega obzorja. In brez butalskih kokošk je kaj ? Nič, ker se lahko šopiri edinole pred butalskimi kokoškami, če sploh pred katerimi in ker so njegove ideje afirmirane samo znotraj plankov, ki omejujejo Butale. Brž na kup gnoja kikirikat.

Ja gospod panefin nočejo vam dati pojasnila na vaše vprašanje kdo čisti. To je res krivica.
    Bom malo pomagala. Vašo sveto egić troedino osebnost iz katere domnevno prihajajo vaša sporočila enosti bi morda lahko počistili posebni duhci iz rodu Gremlinov.

Sicer pa tisto kar pravite g. panefin, da strah izgine, ko ga opazujete in ga ne ločujete od sebe ni nekaj novega. In glede tega vam ne gre oporekati, pač pa je hudo omejena vaša izključevalna pozicija do drugih prisotnih idej in stališč, ko poveste neko svoje stališče.
    O približno takem pristopu glede strahu in drugih negativnih čustev, kot ga omenjate je pisal tudi Krišnamurti. Drugo vprašanje pa je koliko in za katere ljudi je ta metoda uporabna. Take in drugačne sposobnosti so povezane tudi z doseženo evolutivno stopnjo posameznika.

In kar delate vi je da negirate vse guruje, ki so že davno pred vami prišli do mnogih »vaših« ugotovitev. In potem ponujate sebe za guruja z poučevanjem že znanih metod, ki so jih iz dejanske enosti prenesli že daavno pred vami resnični guruji. Gospod panefin, več samozavedanja in samokritičnosti pa ne boste več delali takih neumnosti, kot je to slučaj sedaj.

Dejstvo pa je da to kar vi predlagate alternativno nima niti blage veze s čiščenjem podzavesti. In o tem pojma nimate, niti se ne želite podučiti. Vaša stališča so zelo enostranska, omejena, nekooperativna z drugimi idejami, zaprta in neevolutivna. Ampak v določeni fazi razvoja je vsakdo malo avtističen. Tako pač je.

panefin001
     september 21 2011 10:32   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Spoštovana Sova,
    le povejte kdo je in kdo ni kura, v tem našem dvorišču imenovanem planet Zemlja?

V kolikor so vsi ti "množični duhovni pristopi", res ta pravi pristopi, kako to da veliko zagovornikov le teh, niso sposobni niti kulturno komunicirati?
    Kako to, da se večina takih, kadar jim zmanjka argumentov, poslužujejo etiketiranj in neprimernih besed za drugače mislečega in kako to, da je večina le teh v samosvojih napadalnih reakcijah???

Zagotovo se vam je kdaj v življenju zgodilo, da ste videli nekaj, česar mnogi okrog vas pač niso. To je lahko karkoli in večini se je kdaj, kaj takega zgodilo.
    Kakšne so bile reakcije tistih, ki ste jim želeli prenesti kar ste videli, spoznali?
    So vam verjeli, vas je kdo poslušal, so vas obsojali, ali gledali kot čudaško???

Kaj pa vi? Kako ste se počutili? Ste le zaradi tega, ker ste videli nekaj česar drugi niso, bili slab človek, ali morebiti neinteligentna, pokvarjena?

Nikoli ni bilo drugače in najbrž tudi nikoli ne bo, da bi množice z veseljem sprejele nekoga, ki jim podira njihov mali svet in njihove iluzije.
    V kolikor to niso iluzije, temveč resnica, se ta ne bo počutila ogrožena in ne bo reagirala na način, kot so reakcije nekaterih, na moja pisanja.
    Torej če se izpod površja dvignejo skrite neresnične in dostikrat agresivne vsebine, pa ni slabo, da se pokažejo, mar ne?

Poglejte, komuniciram z vsemi v miru, ne uporabljam "težkih" in "nekulturnih" besed in etiket in prav lepo bi bilo, v kolikor bi v takem ozračju potekale izmenjave pogledov.
    To bi že bilo samo po sebi, nekaj vrednega.

Kar pa zadeva mojih spoznanj, jih nič ne more spremeniti in vzamite to kot moj EGO, ne prilagodljivost, trmo...
    V toliko različnih oblikah in vseh komunikacijah, sem le skušal razvozlati del neznanega o sklopu imenovanem razum in misel.
    Vera, slepo sledenje besedam, napotkom kogarkoli so neučinkovite in celo povzročitelji nadaljnjih delitev in zmede v svetu.

Na to opozrajam in o tem pišem in to velja enako, za vsa moja pisanja.

Vse to komuniciram svobodno, ker nisem vezan za vse te grozne reči, ki mi jih ponujajo tisti, ki vejo.
    V mojem pristopu torej ne zagovarjam nobenih modelov in jih zato nimam.
    Spodbujam pa lastno raziskovanje, dvom v najdeno in spoznavanje brez nabiranja in skladiščenja najdenega.

Želim vam veliko pravega miru, v kateri je ljubezen doma.

Mirko

Gost: Mirijam
     september 21 2011 14:06   

Mirko:
    »staro deluje ves čas, saj sem za njega vezan. Ampak dokler to staro deluje (deluje pa ves čas, če sem tega zavesten ali ne, kot pravite), novega biti ne more.«

Mirijam:
    Tako je! Novega ne more biti, dokler se staro ne prećisti oziroma odstrani v popolnosti. Glejte, da se jaz sploh spustim v tako debato, je pogoj, da VEM o čem govorim, iz lastnih izkušenj, ne iz prebranih knjig.

Zelo dobro poznam delovanje strahov in moja izkušnja je, ko te je nečesa strah naredi točno to, česar te je strah. Po tem se pojavi veličasten občutek, da strah ni osnovan na dejstvih, ampak je »ujeta energija« iz preteklosti. In obstaja še druga možnost, ki jo prakticiram že nekaj let – obstaja zavestno dihanje, s pomočjo katerega izdihuješ vse vrste »ujetih energij«. Rezultat tega pa je, da človek potem čudi samemu sebi, ko se opazuješ, kako se na določene situacije sploh ne odzivaš več, ampak ostajaš miren opazovalec in nič več, kot to. Nekoč, pa so te iste situacije spravile v nemir in morda so bili celo odzivi nemogoči.

Torej, dejstvo je, da obstajajo tehnike čiščenja in morda še niste slišali za prave pristope, pri vsem kar se ponuja.

Kar se pa Mojstrov tiče – pravi Mojster te nikoli ne bo navezoval nase, ampak te bo vodil po tvoji osebni Poti. Ne bo niti dovolil, da se vežeš Nanj! Z Njegove strani ni zahtev, niti omejitev! Je popolna svobodna izbira. Mojster ve, da delamo napake in da so tu zato, da se iz njih nekaj naučimo. Morda tudi še niste srečali pravega Učitelja?!

Krasen dan, s Soncem obsijan!
    Mirijam

panefin001
     september 21 2011 15:16   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Mirijam:
    Tako je! Novega ne more biti, dokler se staro ne prećisti oziroma odstrani v popolnosti. Glejte, da se jaz sploh spustim v tako debato, je pogoj, da VEM o čem govorim, iz lastnih izkušenj, ne iz prebranih knjig.

Mirko:
    V tem sva si enaka spoštovana Mirijam, saj tudi jaz govorim iz svojih spoznanj.
    Tehnike čiščenja, sem spoznaval na svoj način in iz svojega zornega kota, ko so prišle v Slovenijo, torej pred več kot tridesetimi leti.

Takrat je to bila standardna ponudba, na pladnju duhovnih ponudb in je imela kar veliko konzumentov.
    Kot pravim, proučeval sem ozadje in mehanizme, na katerih počivajo tovrstne tehnike in spoznal njihovo omejeno delovanje.
    Začasno je praktikant dobival občutek napredovanja, a v resnici se je čez čas, vse skupaj bolj ali manj postavilo na glavo.

Videl sem tudi dva različna človeka, ki sta oba v prejšnjih življenjih bila ista zgodovinska osebnost.
    Teh pojavov sem videl kar nekaj. Ahoj, kaj pa je to, sem rekel?

Videl sem tudi zelo nizkotna in nečloveška ravnanja, raznih samozvanih gurujev in inštruktorjev takih in drugačnih tehnik, ki so eno govorili in drugo delali.
    Videl sem vse te reči povsem od blizu, saj sem jih raziskoval kot pravim.

Draga Mirijam, torej imam svoje globoke razloge, da govorim kot govorim in nič ni kar napamet ali prebrano.

Kar pa zadeva vprašanja če sem, ali nisem srečal svojega učitelja, je moj odgovor sledeč.
    Mojega pravega učitelja sem srečal, ko sem odvrgel vse znane in priznane učitelje.

S tem učiteljem sva neločljiva prijatelja.
    To je življenje, od katerega nisem ločen, ki je v meni in zunaj mene in povsod.

Knjiga mojega življenja je v meni, v vas, v svetu ki me obkroža.
    Želel sem brati original in ne kopije drugih.
    Naučiti se brati to knjigo nisem znal, a je učitelj v meni to razkrival s tako intenziteto, kot sem sam želel in koliko radovednosti, ter strasti sem v to raziskovanje in branje vlagal sam.

Nekje sem omenil, da sem srečal nekoga, ki je enako naredil s svojim življenjem in mu je ime Krišnamurti.
    Tudi njega ni moglo zadovoljiti nič drugega, kot le resnica, zato je on razprševal le zablode, ki nam preprečujejo direktno videnje tega kar je.
    Ravno resnica je ta, ki edina lahko zapolni našo brezmejno praznino.

Ta resnica, je moj pravi učitelj.

Srečno draga Mirijam.

Mirko

Gost: Mirijam
     september 21 2011 20:48   

Mirko:
    Videl sem tudi zelo nizkotna in nečloveška ravnanja, raznih samozvanih gurujev in inštruktorjev takih in drugačnih tehnik, ki so eno govorili in drugo delali.
    Videl sem vse te reči povsem od blizu, saj sem jih raziskoval kot pravim.

Mirijam:
    Kot lahko preberem iz vašega pisanja, niste srečali pravega Učitelja. Zdi se mi pa, glede na vaše izkušnje, da to ni vsebina, ki bi jo javno objavljali v taki debati. Vedeti morate, da ljudje, ki nimajo tovrstnih izkušenj, tega ne bodo sprejeli. Vsak biva na določeni veji drevesa, in z vsake veje je pogled na isto stvar povsem drugačna. Če hočete, da boste dobili prave odgovore, potem morate srečati nekoga, ki biva vsaj eno vejo nad vami, da bo vedel, o čem govorite in vam znal stvari tudi razložiti.

Morate vedeti, da je na astralni ravni kup pasti v katere se ujamejo mnogi učenci in ko greš skozi ta svet energij, MORAŠ imeti Učitelja Mojstra. Na tem nivoju je notranji učitelj premalo, ker ne veste na kakšnem duhovnem nivoju ste v resnici in obstaja tudi kup notranjih omejitev, ki vas ne bodo zlahka spustile navzgor, dokler se jih povsem ne osvobodite. Se strinjam, življenje samo je naš največji učitelj, pa notranjega vodnika imamo tudi vsi. Ampak obstaja meja, ko učenec rabi pravega Mojstra, ki je že prehodil pot, da vas pelje naprej. In kot kaže, ga na nekem nivoju iščete, sicer se s takimi izkušnjami ne bi izpostavljali v taki debati. Resnico vam lahko poda samo tisti, ki jo živi, ker o njej nihče ne more govoriti. Potrebujete Učitelja, ki vam je vedno fizično dosegljiv, ne sliko nekega Guruja, katerega učenjem bi slepo sledili. Učitelj pride, ko je učenec pripravljen! ;-)

Evidentno je, da iščete odgovore, ampak žal na napačnem mestu. Ko bo RESNICA postala vaš Učitelj, se ne boste izpostavljali na takih klepetih, ampak jo boste dnevno živeli.

Imejte se skrajno lepo in uživajte življenje!
    Mirijam

panefin001
     september 21 2011 23:00   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Mirijam:
    Evidentno je, da iščete odgovore, ampak žal na napačnem mestu. Ko bo RESNICA postala vaš Učitelj, se ne boste izpostavljali na takih klepetih, ampak jo boste dnevno živeli.

Mirko:
    Moj učitelj je resnica, kot sem povedal v prejšnjem komentarju.

Zakaj naj bi potreboval posrednika do nje?
    Kdo neki je do resnice vodil prvega od učiteljev, ki je do nje prišel, v kolikor je pač prišel???
    Če je lahko eden, potem lahko vsak izmed nas, saj smo vsi otroci ene in iste narave.

Draga Mirijam, hvala vam za vašo skrb za mene in priporočila glede "duhovnega napredovanja", a sem že dolgo časa povsem sam v teh rečeh i nobenih pregrad med menoj in resnico ni več.
    Ena največjih pregrad so samozvani učitelji, ki ponujajo instant napotke in modele, katerim naj bi sledili.
    Vsi taki modeli, so plod njihovega omejenega razuma in ne spoznanja resnice.
    Ta pravega učitelja, to moje pisanje ne bo nič ganilo, saj ve da je temu tako kot pišem.

Nekaj je zelo simptomatično pri večini tistih na "duhovni poti". Vsi po vrsti svarijo pred...
    Pred čem svarite ljudje nevedni in prestrašeni?

Česar vas je tako strah, da ne zmorete hoditi po svojih nogah in misliti s svojo glavo?
    Zakaj želite biti invalidi in ne preprosta svobodna bitja, osvobojena tradicij, dogem in starih vzorcev???

Vse kar lahko izgubite, je stara nič vredna šara imenovana jaz.
    Ta jaz bo itak umrl, čez petdeset ali 80 let, ni pomembno.
    Zakaj bi se bali umreti sedaj (seveda ne fizično umreti) in spoznati to resnico, pa če je ne vem kaj?

Vi bi želeli garancijo, zagotovilo da vas "nekje tam na cilju"( povsem zmotno mislite da je cilj nekje tam), ne čaka hudič...nekaj strašnega.
    Zakaj bi me sicer svarili in priporočali vodnika, učitelja.

Vi se torej bojite izgubiti staro, saj se novega ne morete bati, ker ne veste kaj je to novo.
    Bojite se izgubiti sebe in vsega za kar ste vezani.
    V tem starem je vsebovan strah in nikakor ne v novem.

To novo draga moja bitja, ni nič drugega kot brezmejna svoboda, morje življenja in popolni mir, sožitje vsega z vsem, ljubezen.

Do tega vam ne more pomagati, ne učitelj, ne Bog, ne nihče na tem svetu v kolikor sami niste pripravljeni spoprijeti se s temi vprašanji in spoznavanjem sebe.

Vi ste ta knjiga, ki jo namesto vas ne more odpreti nobeden drugi, saj ste unikatni in neponovljivi.
    Ni dveh enakih.
    Zakaj bi potem prebirali knjigo o nekom drugem, medtem pa svoje ne bi nikoli odrpli?
    Je v takem pristopu, ljubezen do samega sebe???

Ko spoznate, da ste sami v tem, da sami morate spoznati, potem boste spoznali da je samota popolnoma nekaj drugega kot osamljenost, da je samota nekaj veličastnega in prelepega.

Biti sam, pomeni biti kot ptica visoko na nebu, ki leta po mili volji kamor ji srce veleva in prileti tudi na pozitivke, v kolikor ji srce to pove.

Mirno in lepo noč draga Mirijam.

Mirko

osh-kosh
     september 22 2011 12:44   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

panefin,

>>Če je lahko eden, potem lahko vsak izmed nas, saj smo vsi otroci ene in iste narave.<<

To je zelo diskutabilna trditev,brez vsaj minimalnega znanja,ne bo šlo in da ga dobiš rabiš učitelje.

panefin001
     september 22 2011 14:07   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Osh-kosh,
    kaj je bilo prej? Kura ali jajce?

Žal vprašanje, ki si ga zastavil je začaran krog in je brez odgovora.
    Medtem ko čakam na "duhovno" znanje od zunaj, berem knjigo o samemu sebi, v kateri je vse kar potrebujem.

Lepo te pozdravljam.

Mirko

osh-kosh
     september 22 2011 17:35   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

panefin,
    ne bo držalo,brez znanja da obstaja duhovnost,se ti sploh ne bi zavedel,da kaj iščeš!

panefin001
     september 22 2011 19:34   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Osh-kosh,

Ko je človek nezadovoljen s kako situacijo, povsem naravno išče izhode in rešitve.
    Tako je dragi osh-kosh, tudi s temi življenskimi vprašanji.

Kriza je največji učitelj, ki te pripravi do tega, da izbrskaš rešitve, za katere se ti še sanjalo ni.
    Pri vsem tem sploh ni pomembno, da glede kakega nepremostljivega problema, vso dotedanje znanje ni pomagalo.
    Človek je vztrajal in...prišel na luno...

No nastajanje znanja, je delno vsebovano v takem hrepenjenju.

No tako zbrano znanje pa je povsem neustrezno, za spoznavanje nečesa večjega od njega.
    Neznanje je veliko večje, od vsega zbranega znanja in tako bo zmeraj.

Zato glede znanja, nimam problemov.

Lepo bodi.

Mirko

Gost: Sova
     september 23 2011 11:12   

Zakaj se razburjate in pritožujete nad domnevno nekulturno komunikacijo g. panefin?
    In zakaj vas po drugi strani ni motilo primitivno žaljenje žensk s strani gospoda Petelina ?
    Morda pa ste njegov prikrit somišljenik?

In vaše večkrat izraženo pubertetniško – histerično zagotavljanje da se boste vedno držali svojega EGA. Na to je edini možen odgovor: »Sami ste si krivi«. Da pa gre za EGO je vaša pobožna želja, v resnici pa je to mali egić, katerega se oklepate prav infantilno.

No, sedaj pa poglejmo malo še drugo plat medalje glede (ne) vljudnosti in žalitev. Resda je vaša komunikacija pozunanjeno in šablonsko vljudno leporečje, uglajena fasada. V resnici pa se za to fasado skriva huda netolerantnost, nekooperativnost in še zlasti neverjetna žaljivost, ki veje iz vseh vaših trditev glede gurujev in iz vaših opozoril da naj ne bomo zaslepljeni z njimi, da naj jim ne nasedamo. Tako posploševanje ni niti inteligentno, niti zrelo, še manj pa vljudno in spoštljivo, g. panefin.

Za kakšne bedake pa nas imate g. panefin? In kako vam sploh lahko pride na misel počez zanikati modrost, dobronamernost, služenje in tudi samožrtvovanje nekaterih velikih učiteljev in modrecev sveta. Če to ni skrajno žaljivo do teh učiteljev in še bolj do nas svobodnih bralcev Pozitivk, potem je totalno noro. Izberite. Samo ne prihajajte, prosim z nekimi prozornimi retoričnimi eskivažami. Tudi z njimi izražate skrajno žaljiv odnos do mentalno normalno razvitih bralcev. Ali morda še niste opazili da nikogar ne prepričate s tem. Razmislite o svojih nesprejemljivih skrajnih stališčih. Vaša opozorila pred zaslepljenostjo z guruji pa dajete na napačnem mestu in napačnim ljudem. Zato ste skrajno žaljivi za svojo vljudno šablonsko fasado, ampak če ste tisto drugo kar sem rekla potem vas bom mirno tolerirala in pustila v vašem svetu, ki pa očitno nima nobenega preseka z zunanjim svetom.

Forum generiran v : 56,49 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CET. Ura je 09:39

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML