Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
"Materialni svet" je svet dualnosti. Pojmi, kot so "Jaz" in "Ti" v kvantnem svetu ne obstajajo, Tam obstaja le enotna "Zavest". Če se postaviš za opazovalca iz njene perspektive, lahko temu rečeš "Jaz Sem, ki Sem". V materialnem (ali makro) svetu pa se ta Zavest izraža v obliki neke od možnih perspektiv, kjer se Zavest izraža skozi neskončno množico individuumov. V tem primeru se lahko postaviš v vlogo opazovalca iz perspektive posameznega individuuma in dugim individuumom rečeš "Ti", ali "Oni". Sebi tudi lahko rečeš Jaz, a v mnogo bolj omejenem smislu. Jasno, ko nek tak individuum enkrat umre, v določenem omejenem smislu ne obstaja več, a zato še vedno obstaja v okviru (univerzalne) Zavesti. Lahko se potem prestaviš kot opazovalec v drug individuum in temu zdaj rečeš "omejeni Jaz" ... lahko temu celo rečeš reinkarnacija ... Tako da vloga janičarja na primer je z vidika "kvantnega sveta" zgolj iluzija.
Morda sem temo "kvantni svet" poimenoval celo napačno, saj, ko govorimo o kvantih, so to že delci - individuumi. Morda bi moral temo poimenovati "valovni svet" to bi bilo bližje Realnosti.
Moje poslanstvo (to, čemur pravimo biti "živ" ... to je čisto posebna zgodba. Mislim, da nihče ne more in ne zna opisati svojega poslanstva. Poslanstvo se izraža kot sosledje posameznih odločitev, ko stopaš skozi življenje. Za vsako posamezno odločitev lahko izdelaš doktorat, zakaj si se odločil ravno tako, kot si se in kaj bi bilo, če bi se drugače. Mislim, da o poslanstvu lahko govoriš šele, ko potegneš črto skozi celo življenje. Je presek danih možnosti in odločitev ...
Vendar nekje globoko v podzavesti imamo vsi nek odmev, ki nam pravi, da smo vsi Eno in v tem smislu bi morali na tem svetu tudi delovati, ne pa da širimo nestrpnost zaradi različnih ideologij. To vsekakor ne bi smelo biti poslanstvo posameznika.
Gost: GOST
februar 19 2011 10:43
Astronom če delec razbiješ na pradelce je moje in tvoje poslanstvo taka zmešnjava, da se lahko SEM, KI SEM in Jaz, KI NISEM ne razlikujeta več. Jaz ki sem in Jaz, ki nisem lahko samo mislim, da Sem, ki sem.
februar 19 2011 10:56
p.s. zato toliko ideologij, ker se Sem, ki sem in Jaz, ki nisem ne dohajata.
Interpretacija Resničnosti je odvisna od tega, od kje opazuješ ...
in predvsem, če opazuješ samo iz ene perspektive ali tudi iz večih ...
če si omejen na eno perspektivo, lahko govoriš celo o čudežu ...
če pa izkusiš pogled iz večih perspektiv, vidiš, da čudeža ni !
Do sedaj smo obravnavali odražanje vseobsegajoče Zavesti iz vidika pojavnosti oziroma njene verjetnosti v materialnem svetu, se pravi - snovi. Poleg tega odražanja pa obstaja še en - mnogo bolj fluiden - to je svet doživetij ali svet izkustev, v katerem se odraža Zavest v obliki različnih možnih "zaznav" posameznih dogodkov in pa seveda odzivov nanje. Lep primer za to, kar hočem izpostaviti je teorija simbolov. Vzemimo na primer simbol "sneg". Zavest lahko na ta simbol odreagira na različne načine:
- Sneg, super, gremo smučat !
- Sneg, šit, spet bom moral kidat !
- Sneg, joj kaj naj pa danes oblečem ...
itd. Poskušal sem vam pričarat različne možne občutke, ki lahko nastopijo v zvezi z istim simbolom. Ti občutki niso materialni, zato jih ne moremo obravnavati kot del materialnega sveta, vsekakor pa lahko posredno močno vplivajo nanj. Gre torej za svet, ki ga ne moremo zaznati z nobenim izmed naših čutil. Ta svet, recimo mu "svet doživetij" poskuša opisati Kabala. Le ta temelji na tako imenovanih Sefirotih na drevesu življenja ter poteh, ki jih povezujejo. Menda ga ni "doživetja" ali "izkustva", ki ga ne bi mogli umestiti nanj...
sneg - to so snežinke, z različnimi vzorci, vsaka je zanimiva - zaradi tega, ker ima svoj neponovljiv vzorec... vzorec dobi zaradi vibracij... sneg, gremo gledat
Um je tretja oblika skozi katero se lahko izraža Zavest. Ne moremo ga obravnavati v okviru materialnega sveta, kot tudi ne spada med občutke, doživetja. Torej ne doživlja ampak lahko le interpretira ali narekuje doživeto.
Četrta oblika je Duh (angl. "spirit"; ne "ghost". Tudi ta ni del materialnega sveta. Njegova naloga je, da navdihuje Um.
Vse štiri oblike delujejo vzajemno od "najnižje" (materialne) do najvišje in obratno. Na ta način je lahko "opazovalec" hkrati "kreator" Stvarnosti. In Kabala te nivije obravnava kot drevo življenja, ki ga sestavljajo sefiroti in poti med njimi. Drevo življenja se lahko manifestira v štirih različnih nivojih. Že stari Grški filozofi so jih poimenovali po osnovnih štirih elementih:
- zemlja (materialni svet)
- voda (svet čustev in zaznav)
- zrak (svet uma)
- ogenj (svet duha)
Nad vsemi štirimi nivoji je sicer še en nivo - nivo možnosti ali Akaša. Ta je absolut in se smatra kot nerealiziran, zato tudi ni obravnavan kot nižji, realizirani nivoji z drevesom življenja.
februar 24 2011 18:32
Navdih TAO CHI postaja iz vidika duha razumljivejše. Astronom se strinjaš?
Vsekakor ! Kitajci so zadeve dobro naštudirali. A neodvisno od njih so do podobnih spoznanj prišli tudi drugi. Znanja o duhovnosti najdemo vsepovsod po svetu, predvsem če iščemo po virih iz časov, ko nas še ni toliko okupirala zgolj materialnost. Tako najdeš podobne stvari pri Egipčanih, Inkih, Majih, Indijancih, Aburiginih, starih ljudstvih iz območja Rusije, Samurajih, pa tudi poganstvo (naše območje) je polno tega znanja. Samo malo je treba pobrskati naokoli in "razmišljati s svojo glavo" ... Če pa dopustimo Duhu malo svobode, lahko postanemo tako kreativni, da ne moreš verjet ...
sem med drugim zapisal tudi nekatere ezoterične analogije s principi kvantne fizike, poleg tega pa tudi kabalistični izvor kode JHVH. Na spodnjih linkih pa so presenetljiva novodobna odkritja o prej omenjeni "božji šifri", pa tudi druge zanimivosti kot jih navaja Gregg Braden.
JHVH in dnk:
http://lightworkers.org/node/124568
http://www.keysofenoch.org/html/dna_divine_names.html
Intervju z Gregg Braden-om v zvezi z njegovo knjigo Božja šifra (The God code):
http://www.youtube.com/watch?v=YiKOmpULFpg
http://www.youtube.com/watch?v=3NfUAYDp6wY
http://www.youtube.com/watch?v=ckobSoO4Mrg&feature=related