Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 04-dec
 • Glasbene jaslice za dojenčke in mamice z Julcsi

 • nedelja 06-dec
 • Miklavževa predstava Zgodba o Lipici

 • sobota 12-dec
 • Od kolišča do mestnega središča

 • torek 15-dec
 • Pravljični sprehod s svečkami in baklami

 • sobota 26-dec
 • Praznična predstava Zgodba o Lipici

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu
   Spisek forumov > Splošno > Zdrav način življenja, alternativna medicina, spa & wellnes Nov topic Pošlji odgovor
   Čuječnost
   |  Verzija prirejena za tiskanje
  Yoda
   junij 11 2016 11:56  (Prebrano 1286 krat)  
  Forum Rimska cesta
  Rimska cesta

  Status: neprijavljen

  Registriran: 03/26/09
  Posts: 842

  Ambulanta 202_ 9.6.2016: Čuječnost

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/ambulanta-202/174410224

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/ambulanta-202/174410224

  Čuječnost je izjemno pomembna karakteristika psihomentalnega stanja v pogledu obvladovanja stresa, ohranjanja duševnega zdravja in posledično telesnega zdravja. Spada v področje mentalnega treninga in 'ohraniti mirno kri' pomeni često rešitev kritičnih situacij. V stanju čuječnosti smo sposobni prisluhniti intuitivnim (od)rešitvam, ki so mnogo boljše od paničnih, jeznih, žalostnih, obupanih in drugih negativnih reakcij strojno-avtomatičnega logičnega uma. Če že moramo nekaj 'storiti' raje na glas, ali v sebi 3x ponovimo Grabovojev številčni niz harmonije in blagostanja 741. Sicer pa obstaja veliko tehnik mentalnega treninga, ki lahko popravijo našo sposobnost čuječnosti. Nekatere od njih so zbrane pri temi Psihomentalna kibernetika.


  Profil
  Quote
  Yoda
   junij 14 2016 23:53   
  Forum Rimska cesta
  Rimska cesta

  Status: neprijavljen

  Registriran: 03/26/09
  Posts: 842

  STRES, ČUJEČNOST, PRITISK, NORMIRANJE

  Stres povzročajo intenzivni negativni doživljaji, oziroma dražljaji (psihomentalna stanja), ki negativno učinkujejo tako na psihomentalne, kot tudi na telesne funkcije in v končni fazi na zdravje. Stresne situacije doživljamo psihično kot neprijetne občutke tesnobe, napetosti, pritiska, razburjenosti, žalosti. Čuječnost pa je eden najboljših načinov zmanjševanja stresa. Kako to deluje in katere nadaljne ukrepe proti stresu še poznamo ?

  Čuječnost je določena navada, ali sposobnost discipline misli, o čemer je govorila že oddaja na Valu 202. V ezoteriki spada to v področje mentalnega treninga in razvoja zavedanja. Misli povzročijo pojav čustev in občutkov. Brez misli ne nastajajo nobena čustva. To je ključno za razumevanje pomena čuječnosti pri zmanjševanju stresa. Začnemo lahko s kontrolo - zavedanjem misli. Tako se nekako odlepimo od pasivne vloge udeleženca in postanemo tudi opazovalec lastne psihodrame. Na tej stopnji treninga pridobimo osnovno veščino zavedanja. Čuječnost, ali disciplina misli, kot to sam dojemam je naslednja stopnja, kjer izbiramo in omejujemo svoje misli s poudarkom na 'tu in sedaj'. Temu rečemo tudi prisotnost. Na ta način se izognemo marsikateremu nepotrebnemu stresu, ki ga ustvarjajo napačne in odvečne misli, varčujemo z energijo, izboljšamo koncentracijo in svojo storilnost. Tretja stopnja mentalnega treninga vključuje odsotnost vseh misli. V tem stanju smo dojemljivi za intuitivne rešitve, izognemo se situacijski paniki in napačnim potezam. To je tudi stanje v katerem je možno duhovno zdravljenje, pa tudi spremembe po principu kvantnih učinkov zavesti. Po kvantni fiziki tako postanemo sokreatorji v sodelovanju s Stvarnikom.

  Eden od pomembnih vsakdanjih stresorjev je pritisk. Ta je opredeljen pri Grabovojevih psiholoških številčnih nizih opisno in numerično sledeče, kot najdemo na strani 'Večna mladost'.
  >>> PRITISK 897489 712 698 – se razlikuje od potrebe samo s svojo usmeritvijo: če je potreba dinamična sila, ki izhaja iz organizma, potem je pritisk – sila, ki deluje na organizem. <<< Seveda tudi pritisk generirajo misli, posledično pa beležimo stresne fiziološke in psihološke spremembe, vključno z visokim krvnim tlakom, itd.. Zato je vsakodnevna mentalna disciplina pomembna za zmanjšanje količine stresa. Obstaja pa še druga pot zmanjšanja pritiska, ki temelji na uporabi podanega številčnega niza za normativno omejevanje, oziroma transformacijo pritiska.

  Ruski znanstvenik, zdravilec in duhovni učitelj Grigorij Grabovoj je ljudem predal številčne nize – skalarje za vsa podroja stvarnosti, s katerimi lahko normiramo stanja in dogodke po Stvarnikovi Normi in na način Stvarnika. Prej podan številčni niz za pritisk je namenjen ravno temu. S koncentracijo zaporedoma na posamezne številke podanega niza se lahko stanje nezdravega psihološkega pritiska normalizira. Z dodatkom 319, letnice, meseca in dneva na koncu psihološkega številčnega niza je možno doseči ozdravljenje. Format celotnega številčnega niza na katerega se koncentriramo je: <psihološki številčni niz>319LLLLMMDD. Presledki pomenijo časovni presledek pri zaporedju koncentracije na številke. Psihološke številčne nize je najbolje razmnožiti v svetlobnem toku, kjer se nahaja zdravljena oseba, ali pa zdravilni niz vtisnemo v sfero – segment zavesti in jo razmnožimo v prostor okoli osebe. Podrobnosti najdemo v literaturi, na spletu in seminarjih.

  Možno je sklepati, da je metoda čuječnosti ena od pomembnih antistresnih preventiv, koncentracija na psihološke številčne nize pa je kurativa. Z mentalnim treningom in zavedanjem se lahko naučimo kdaj je dobro zaustavljati misli takoj ob sproženju predno povzročijo škodljive stresne posledice. Taka čuječnost je nagrajena z ohranjenim mirom, spokojnostjo in svežino. Preprosto moramo verjeti in sprejeti, da so misli večinoma odveč in škodljive, zato se jim zavestno odrečemo. To je tisto stikalo, ki vklaplja negativne in pozitivne doživljaje in lahko je pod našo kontrolo, če se za to odločimo. Tu pa se znajdemo na vsebinskem področju psihomentalne kibernetike.


  Profil
  Quote
  Forum generiran v : 8,99 sekundah
  Nov topic Pošlji odgovor   Časovni okvir je CET. Ura je 11:58

  Običanji topici Običanji topici
  Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
  Prilepljeni topici Prilepljeni topici
  Novosti Novosti
  Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
  Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
  Dovoljen ogled postov od gostov 
  Gostje lahko dodajo poste 
  Omogočen celoten HTML 
  Cenzuriranje 
  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 10,22 seconds