Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Globalno Segrevanje je PREVARA!
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: gost
     april 30 2009 21:40  (Prebrano 3322 krat)  


    Globalno segrevanje kot tako, ki je predstavljeno v medijih. Da je za to predvsem odgovoren ČLOVEK zaradi emisij CO2-ja in da če sedaj ukrepamo, lahko rešimo planet. Zadnje čase je to izredno popularna tematika, zelo moderna bi se lahko reklo. “Dajmo nekaj naredit za ta planet, rešimo ga!” In s tem seveda tudi sebe.

    Izpušni plini povzročajo ogromno onesnaževanja, še posebej v deželah tretjega sveta, to je res. Precej prispevamo tudi sami, saj tam obratujejo zastareli obrati, ki so krepko pod evropskimi ekološkimi standardi. Vendar ker ZAKONI v teh državah dovoljujejo te obrate, naša podjetja ne vidijo nobenih ovir.

    Vidno je tudi pri nas, voda in zrak v Ljubljani sta bistveno slabša kot na deželi. S tem da je Ljubljana eno bolj čistih evropskih mest.

    V tem pogledu je “boj PROTI globalnem segrevanju” zelo pozitiven. Prav tako je pozitivno, da razširi zavest, da ljudje s svojim načinom veliko prispevamo k načinu življenja na planetu.

    Vendar pa se moramo zavedati nekaj dejstev pri “globalnem segrevanju” (takemu, kot je predstavljen - da ga povzroča človek in da lahko ta proces zaustavimo). Dejstev, ki so bila v najbolj znanem dokumentarcu na tem področju, Neprijetna resnica, napačno razložena ali izpuščena.

    * Podnebne spremembe so se VEDNO dogajale. In kako vemo, da je trenutna klima najboljša za življenje na Zemlji.
    * Temperatura povzroča spremembe CO2 in ne obratno!


    Če hočemo res kaj naredit, potem ni rešitev, da bomo zdaj malo hodili po mestih in protestirali. Tudi če v tem trenutku zmanjšajo emisije za 80% se ne bo nič spremenilo. Še vedno bo globalno segrevanje, še vedno nas bodo obirali na vsakem koraku, še vedno bomo delali za preživetje, še vedno bodo prevladovali denarni interesi.

    Tehnologije, ki bi lahko prinesle boljše življenje ne bodo prišle na plano, ker ne bo dobička, ker ne bi živeli le za preživetje, in bi začeli razmišljat še o drugih stvareh. Kar bi posledično onemogočilo manipulacijo in čredni nagon. Ko boste to razumeli, boste dosti bližje resničnemu dogajanju v svetu. Ponujajo le neke minimalne, navidezne, kozmetične izboljšave.

    Seveda je takih le nekaj ljudi. Velika večina temu sledi zgolj zaradi strahu ali poželenja (fear and desire), zaradi pohlepa. Gledajo kaj je dobro za njih, in ne kaj za okolico, človeštvo in našo skupno prihodnost.

    In čemu ta prevara globalnega segrevanja, da jo povzroča človek in da lahko še zaustavimo ta proces? Davke bodo nabili, kar pomeni še več finančnega ožemanja, in da se slepo spustimo v en problem, ki ga v resnici sploh ni oziroma ni čisto nič, kar bi ga lahko rešilo. Da, prišlo bo do velikih sprememb, dosti naravnih katastrof posledično, vendar ne bo tako usodno, kot nekateri napovedujejo. Prav pa je, da bolj skrbimo za okolje kljub vsemu, vendar to z dvigom temperature (globalnim segrevanjem) nima dosti skupnega.

    celoten tekst
    http://www.zbudise.net/blog/2007/12/globalno-segrevanje-je-prevara


    Quote
    Gost: Ales
     april 30 2009 23:28   


    Matr sem že mislil, da ne bo nobene polemike na Neprijetno resnio.

    Drugač pa glede tvojega posta, če pobližje pogledamo global worming, lahk z veliko gotovostjo rečemo, da le to 100% ni prevara.
    Strinjam se, lahko bi bila prevara "domneva", da je CO2 glavni krivec za globalno segrevanje.

    Ampak v vsakem primeru, je dejstvo, da se ledeniki in led na Artiki, Grenlandiji in Antarktiki topi in glede taljenja je toliko nazornih fotorafij, da nas boš verjetno težko prepričal, da je to prevara, razen če so vse slike fotomontaža?

    In ker dejstvo da se ledeniki talijo ni prevara, bi lahko izpeljali, da je za taljenje verjetno kriva višja temperatura, sicer se to nebi zgoilo. Ker se to dogaja enakomerno po vsem svetu, iz tega lahko sklepamo, da gre res za globalno segrevanje.

    In sedaj poglejmo še posledice, ki so tudi dejstvo: Prvič zmanjšujejo se ledeniki, ki oskrbujejo 2/5 ljudi z pitno vodo. Drugo dejstvo, če se stopi led na polih se morje dvigne za minimalno 6 metrov in to povzroči naslednje dejstvo, da lahko nekaj 100 mio po nekih ocenah pa še precej več ljudi, začne iskati nov dom in nato še tretje dejstvo, če temperatura naraste v velikem delu sveta, posledice za kmetijstvo ne bodo ravno spodbudne, ker so že sedaj pa smo šele na začetku cikli suš in neurij precej pogostejši njihova moč pa veliko močnješa kot kdajkoli prej.

    Če potegnemo črto lahko rečemo, nekaj povzroča dvig temperature, ta posledično povzroča pomanjkanje vode, pomanjkanje hrane in selitev narodov, potem globalno segrevanje ni zarota ampak je zarota globalno ne ukrepanje.

    In od vseh ukrepov, ki so jih sprejeli v prid zmanjševanju vplivov globalnega segrevanja, lahko rečem, da jih je vsaj 99% zelo dobrodošlih.

    Sklep: Dejstvo je, da se nekaj dogaja, posledice so hude, še hujše bodo, ne glede na to ali gre za CO2 ali sonce ali kaj tretjega, 100% k temu prispevamo zelo veliko ludje. Najbolj od vsega pa veseli, da karkoli se ukrepa v svetovnem in lokalnem merilu se ukrepa v smeri izboljševanja odnosa do sveta in ljudi.

    ZDEJ PA SEM DOJEL, GLOBALNO SEGREVANJE JE POZITIVNA ZAROTA.

    Če te prav razumem trdiš, da bi blo dobrodošlo, da se zmislimo še kakšno tako!


    Quote
    Gost: tatjana
     oktober 13 2010 23:02   


    .. ALEŠ:

    ledeniki se lomijo že od pamtiveka. Nikoli niso stali pri miru. Nikoli niso bili le v enem kosu. Kako pa misliš da so nastale vse kotline in doline? Led je drsel, s tem se je oblikovalo površje. Led se je vedno lomil, vedno so plavale ledene plošče po morju, in tako vedno bo.

    In zakaj je tako? Ker se celotna zemlja giblje, tla pod našimi nogami drsijo, tektonske plošče se premikajo. In odgovoril boš: ledu je vse manj. Res je, ker se nahajamo, oz smo se nahajala v dobi ogrevanja, ki se na zemlji pojavi na nekaj sto tisoč let, nato pa se spet zamenja s hladno dobo in tako dalje.

    Žal medijem ni verjeti, sploh pa slikam žalostnih polarnih medvedov ki izginjajo zato ker se polarni led lomi. Bla bla bla. NATEG PRVE VRSTE (poleg vere, terorizma, in podobnih! )


    Quote
    Gost: Ales
     oktober 14 2010 13:50   


    Ja res je Tatjana tolk različnih informacij mamo, da se dejansko več ne ve kaj je res in kaj ne.

    Verjetno se zagovorniki in skeptiki ene in druge strani, strinjajo v enem ne glede na to ali se ogreva ali ohlaja, dejstvo je da se dogajojo tudi na podlagi vsega tega skupaj pozitivne spremembe med ljudmi.


    Quote
    Gost: dezon
     oktober 17 2010 13:58   


    Če koga zanima si je na Youtubu mogoče ogledati dokumentarec CBC - Global Warming Doomsday Called Off na tem naslovu:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295#

    kjer povedo da se ledeniki ne bodo stopili temveč povečali v primeru globalnega segrevanja, da se gladina morja ne zvišuje... seveda na podlagi znanstvenih dokazov. Hvala bogu za znanost!

    Sicer se strinjam s tabo Aleš da se dogajajo pozitivne spremembe med ljudmi, vendar ne pozabimo tudi na negativne spremembe, kot so na primer promoviranje Biogoriv (o posledicah si lahko preberete ravno objavljenem članku AnaMarije Slabe), raznih davkov na CO2...

    Pogledati je treba tudi večjo sliko. Npr. v Indoneziji, kjer na kmetijskih površinah prej namenjenim pridelavi hrane sedaj gojijo palmovo olje za biogoriva ki naj bi znižala izpust CO2-ja (s tem povzročajo višanje cen hrane in posledično vse večjo lakoto med že tako revnim prebivalstvom), verjetno polemika glede podnebnih sprememb sigurno ne prinaša nobenih pozitivnih sprememb med ljudmi.

    Zato je nujno potrebno ugotoviti resnico, saj se le na podlagi resnice, ki jo v naši družbeni strukturi zaenkrat lahko da le neodvisna znanost, lahko zgodijo resnično pozitivne spremembe.


    Quote
    freedom
     november 04 2010 15:57   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/04/10
    Posts: 33

    preberite si knjigo Mišo Alkalaj - PODNEBNA PREVARA ( inštitut jožef štefan )


    tisti ko še ne verjamete še ne vidite širše slike, ko jo boste vidli pa boste verjeli in vidli kako je vse lepo spretno sestavljeno pripravljeno.


    Profil
    Quote
    freedom
     november 04 2010 18:52   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/04/10
    Posts: 33

    TATJANA_odlično napisano.se strinjam 1000%


    Profil
    Quote
    MC
     november 05 2010 08:22   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/11/05
    Posts: 123

    Nisem zagovornik teorij zarote, a v primeru globalnega segrevanja, ki naj bi ga povzročali ljudje, imam tudi sam velike pomisleke.

    http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html


    Profil
    Quote
    freedom
     november 06 2010 14:27   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/04/10
    Posts: 33

    MC____TRUTH is NEVER “CONSPIRACY”. “Conspirators” only “conspire” to PROMOTE LIES.
    That’s why I say that we are NOT Conspiracy Theorists, we are Conspiracy Revealists.
    We reveal their conspiracies that THEY theorizied about before implementing!


    http://www.ujet.si/globalno-segrevanje-2/


    Profil
    Quote
    freedom
     november 07 2010 16:49   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/04/10
    Posts: 33

    Ali veste kaj pomeni beseda: FALSE FLAG ATTACK !!!




    Gulf of Tonkin confirmed as False Flag Attack !! --- > http://911blogger.com/node/13307


    http://www.ae911truth.org/ --- > 1354 verified architectural and engineering
    professionals and 10202 other supporters, including AE students, have signed the petition demanding a truly independent investigation of Congress.



    http://www.infowars.com/clintonite-obama-needs-okc-bombing-to-reconnect-with-the-american-people/ -- Clintonite: Obama Needs OKC Bombing to “Reconnect with the American People”


    http://www.infowars.com/4-reasons-why-a-conspiracy-theorist-might-believe-a-devastating-event-is-imminent/ --- 4 Reasons Why a Conspiracy Theorist Might Believe a Devastating Event is Imminent


    LP












    Profil
    Quote
    Gost: lotus
     november 30 2010 12:19   


    Eric Daniel Pierre Cantona, nekoč slavni nogometaš, sedaj igralec… poziva k dvigu gotovine z osebnih bančnih računov. Francozi organizirajo skupinsko akcijo dviga gotovine 7. decembra 2010 kot povračilni ukrep proti bančnikom, ki bankrotirajo evropske države in vsiljujejo varčevalne ukrepe.
    Več pa v spodjem videu s slovenskimi podnapisi.

    www.skrivnosti-sveta.com/revolucija-je-enostavna-dvignimo-svoj-denar-z-banke/


    Quote
    MC
     november 30 2010 18:28   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/11/05
    Posts: 123

    Ideja, po kateri naj bi vsi dvignili denar z bank, je pravzaprav bedasta. Dovolil si bom mali "ad hominem", ampak žal se Cantona-u res pozna, da je fuzbaler (malo me spominja na Cimerotića). In zakaj je zadeva neizvedljiva:

    Kot prvo, količina bankovcev in kovancev, s katerimi razpolagajo banke, je neprimerno manjša od količine dejanskega denarja (ki je po večini virtualen). Banki bi uspelo izplačati samo nekaj odstotkov klientov, ki bi prvi »navalili« na šalterje, potem bi bila banka prisiljena zapreti okenca. Če bi ljudje vztrajali naprej in poizkušali za vsako ceno dobiti svoj delež gotovine, bi to nazadnje pripeljalo do množičnega grškega scenarija, kjer so protestniki fizično napadli eno izmed bank in jo zažgali, v njej pa so umrli nedolžni uslužbenci. Tekla bi kri in to kri povsem nedolžnih.

    Kot drugo – velika večina ljudi na bankah nima prihrankov, ampak ima predvsem »pufe«. V bistvu bi spet profitirali predvsem tisti, ki že itak imajo in sedijo na svojem denarju.

    Ko tretje – če bi po kakšnem čudežu vsem uspelo dvigniti gotovino – kje bi jo hranili? Prepričan sem, da bi se zelo v kratkem stopnja kriminala drastično povečala in bi postala neobvladljiva. Ljudje bi bili primorani spreminjati svoja stanovanja v privatne bunkerje in svoje omare v privatne trezorje.

    In nazadnje - propad bank bi pomenil, da bi se popolnoma ustavila ekonomija in večina investicij. Ustavilo bi se plačevanje računov in denarni menjalni tokovi, ki so nujni za delovanje sistema. Ustavilo bi se seveda tudi delovanje javnih služb, saj bi množica ljudi ostala brez izplačil prihodkov, ki potekajo preko bančnih računov. Prej kot slej bi se vzpostavili novi mehanizmi izposoje denarja na nižjih ravneh, ki bi bili popolnoma izven vsake kontrole. Posamezniki bi hitro ustanavljali svoje – manjše banke, ki bi izkoriščale pomanjkanje gotovine na trgu in kaos. Obresti bi postale še bolj oderuške. V obtok bi udarila velikanska količina ponarejenih bankovcev. Zelo verjetno bi narasla cena zlata in dragih kamnov. Vse posledice je skoraj nemogoče predvideti. V bistvu bi se kmalu vrnili v srednjeveško ekonomijo – pravzaprav bi vsa civilizacija zdrsnila v popoln kaos.

    Edino, v čemer se strinjam s Cantonajem oziroma z naslovom prispevka, da bi šlo za neke vrste revolucijo. Dvomim pa, da si ljudje takšno revolucijo v resnici želijo. (Cantona ima verjetno dovolj gotovine, ki jo je že, vsaj tako verjamem, doslej bogato oplemenitil z obrestmi in naložbami verjetno v isti banki, ki bi jo rad sedaj ničil.)


    p.s.:

    Nadejam se in upam sicer, da obstajajo drugačni načini, s katerimi je mogoče omejiti grabežljivost bančnikov in omejiti špekulativne naložbe. Je pa to težko, saj so tisti, ki vodijo banke oziroma sedijo v upravnih odborih, običajno dobro zaščiteni. Ščiti jih tudi luknjičasta zakonodaja. Za nameček ni problematična ena sama banka ali skupina bank – svetovni bančni sistem je morda še bistveno bolj prepleten in soodvisen, kot so prepletene in soodvisne nacionalne ekonomije. Predvsem pa se vsi zavedajo, da je sistem bančnega zajedavstva tak, da bi odstranitev zajedavca pomenila tudi konec za njegovo žrtev. In seveda pojav množice novih – manjših parazitov.


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 8,42 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 05:09

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 8,77 seconds