Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Starševstvo in vzgoja Nov topic Pošlji odgovor
     AVDIOVIZUALNA URAVNAVA MOŽGANOV
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Yoda
     junij 06 2014 14:09  (Prebrano 5745 krat)  
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    AVE naprave in brain fitnes

    AVDIOVIZUALNA URAVNAVA MOŽGANOV
    http://www.scribd.com/doc/228421624/Avdiovizualna-uravnava-mo%C5%BEganov


    Želim opozoriti na eno izmed možnosti izboljšanja delovanja možganov, ki temelji na programiranem svetlobno – zvočnem učinkovanju na možgane. Rezultat je ustrezno možgansko valovanje, ki ga poznamo pod pojmi BETA, ALFA, THETA in DELTA valovi. Pri nas nisem zasledil informacij o prodaji, ali uporabi tako imenovanih brain fitnes naprav, oziroma »mind machines« tipa AVE (Audio Visual Entraintment). V tujini pa so to relativno dovolj afirmirane naprave, prav tako tudi namen njihove uporabe.

    Napravo sestavlja škatlja s programi in krmiljem za LED očala ter slušalke. LED očala so namenjena svetlobni, slušalke pa zvočni stimulaciji ustreznih možganskih valov. Izpopolnjeni programi, ki jih preprosto nastavimo s stikali na škatlji, vključujejo točno določene frekvence svetlobnih in zvočnih impulzov, ter njihovo zaporedje, ločeno za levo / desno oko in uho. S tem se doseže ločen učinek posebej za levo in posebej za desno polovico možganov glede na želeno izboljšanje in korekcijo možganskega valovanja. Določeni tovrstni proizvodi so razviti in atestirani v skladu z medicinskimi kliničnimi raziskavami vplivov AVE na možgane, ki tudi potrjujejo učinkovitost teh naprav v pogledu možnih pozitivnih učinkov.

    Tipični nameni uporabe AVE naprave so naprimer:

    - relaksacija, meditacija, odprava nespečnosti,
    - razpoloženje in mentalne logične sposobnosti,
    - senzoriče in motorične sposobnosti, športni razvoj,
    - pomoč pri motnjah pozornosti, obsesijah, depresijah, anksioznosti,
    - pomoč za starostne motnje, pri multipli sklerozi.

    Obstajajo tudi posebne namenske aplikacije s špecialno razvitimi programi za otroke s posebnimi potrebami, za študente, za globoko meditacijo, itd. .Podal bom kratek oris za eno od takih AVE naprav, ki je namenjena otrokom s posebnimi potrebami, a uporabna tudi splošno za kogarkoli.

    Še prej pa priporočam v branje preveden izvleček predstavitve motnje pozornosti (ADD) in širokega spektra posledičnih težav, ki so preprosto, a strokovno podane pri izbrani vzorčni AVE napravi s strani proizvajalca – razvijalca – raziskovalca. Moj prevod »Iz priročnika za AVE napravo David Alert » je na voljo preko linka:

    http://www.scribd.com/doc/228274332/Iz-Priro%C4%8Dnika-Za-AVE-Napravo-David-Alert

    To besedilo utegne biti izjemno poučno za starše, vzgojitelje, pa tudi vse druge. Je tudi nujno za razumevanje izhodišč, ciljev, ter načinov uporabe AVE naprav zlasti kadar gre za pomoč pri motnji pozornosti. Ta lahko usodno zaznamuje posameznikovo življenje. Zato ima predstavljen tekst za mene tudi globoko splošno humano družbeno noto.

    Za tako izbiro načina tukajšnje predstavitve sta vsaj dva razloga. Po eni strani motnja pozornosti (ADD), ki je osnovna težava otrok s posebnimi potrebami prizadane tudi precejšen del odrasle populacije, poleg tega pa sem za to napravo na internetu našel v uporabniškem priročniku zelo koristen pregled simptomov v povezavi z izbiro ustreznih programov AVE tretmana. Simptomi so podani in razvrščeni po izvoru in glede na priporočeno izbiro seans v skladu s stroko in kliničnimi raziskavami. V bistvu lahko s pomočjo menija simptomov in nekaj izkušenj, ter z opazovanjm osebe uspešno sami detektiramo (»diagnosticiramo«) stanje, ki ga je potrebno korigirati. Navodila za samo izvedbo seanse z AVE napravo so dokaj enostavna, uporaba pa varna in neškodljiva. Izjema so lahko epileptiki in ljudje s kakimi drugimi preobčutljivostnimi motnjami sluha in vida..

    Proizvajalec naprave, ki je podrobneje predstavljena na spletu, kamor kažejo v nadaljevanju podani linki, je lepo in jasno podal funkcionalnost možganov ter vzročne in posledične psihomentalne, pa tudi fizične motnje. Na tej klinično testirani zasnovi je razvita in podana zgoraj omenjena simptomatika, oziroma diagnostika ter izbira razpoložljivih programov. V nekaterih primerih lahko že nekaj zaporednih ustrezno izbranih seans (AVE programov tretmaja) s tako AVE napravo popolnoma odpravi motnjo vključno s pripadajočimi fizičnimi posledicami. Že dolgo nazaj sem se imel priliko tudi sam prepričati o učinkovitosti brain fitnes naprave (AVE) pri odpravi notranjega psihološkega konflikta perfekcionističnega tipa. Seveda so se potem normalizirali tudi fizični stresni simptomi, kot sta naprimer zvišan krvni pritisk in srčni utrip.

    Na spodnji povezavi sem zbral nekaj koristnih linkov do Wiki enciklopedičnih podatkov in do konkretnih uporabniških podatkov izbranega proizvajalca, pa tudi do ustreznega kvalificiranega distrubeterja AVE naprav. Vse te povezave imajo iuzključno predstavitveni namen nikakor pa ne predstavljajo reklame za konkretne izdelke, ali proizvajalca. Zainteresirani si lahko najdejo mnoge druge izbire. Ptikazan primer je izbran zaradi že prej omenjene dobre strokovne podprtosti, ki pa ni nujno edini take vrste.

    http://www.scribd.com/doc/228275285/Linki-za-AVE-doc

    Pred desetletji AVE naprave še niso obstajale niti v tujini. Nekateri smo tako iskali svoje poti in načine za uravnavo lastnih psihomentalnih in fizičnih stanj. Svoja stanja sem ugotavjal na osnovi samoopazovanja ter jih spreminjal imaginativno in ob pomoči metod autogenega treninga (AT), meditacije, itd. Tak pristop spada v domeno psihomentalne kibernetike, ki jo lahko ponazorimo tudi sistemsko in tehnično. Danes bi vsekakor pri tem vključili tudi kvantne principe zavesti. V pomoč pri tovrstni praksi sem si sestavil preprosto tabelico, ki popisuje in ponderira lastna psihomentalna stanja s pojmi običajnega laičnega izrazoslovja. Temu bi lahko rekli tudi psihomentalna in fiziološka kvantizacija, ki je lahko zasilen pripomoček tudi pri uporabi AVE naprav.
    Morda utegne rokopis “Uravnava psihomentalnega stanja” koristiti še komu, zato ga podajam v skanirani obliki na spodnjem linku. Tabela se navezuje tudi na moj članek Psihomentalna kibernetika, ki je bil onjavljen v Pozitivkah.

    http://www.scribd.com/doc/228276033/Uravnava-psihomentalnega-stanja

    Domnevam, da pri nas v trgovinah trenutno ni možna nabava AVE naprav, vsaj meni ni uspelo najti nič podobnega. Zato je potreben uvoz, najverjetneje s področja kjer uporabljajo US mrežne napajalne vtičnice. Pač pa se dobi adapter na naše EU vtiče, najceneje po vsej verjetnosti pri IC elektronika.



    POSVETILO:

    Pričujočo objavo posvečam v spomin tragično in prezgodaj preminulega gospoda Karabe.
    Prav tako pa tudi spominu na delovanje razpadle skupine Hiron.

    V ljubljani, 6.6.2014


    Profil
    Quote
    Yoda
     junij 09 2014 14:43   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Za lažjo orientacijo podajam spodaj še en link, ki po vsej verjetnosti marsikomu prinaša zanimivo informacijo, a bi morda ostal neopažen v množici drugih povezav.

    Spisek raziskav, kjer so bile uporabljene referenčne AVE naprave

    https://www.mindalive.com/Studies_Performed_with_the_DAVID_Devices.pdf

    Zanimivo je, da v nekaterih AVE seansah uporabljen zvok ustreza zvoku, ki ga oddajajo zvočne sklede. Včasih smo izvajali na ta način zdravilne zvočne kopeli. Zvočna vibracija sklede pa je opazno interferirala z vibracijami različnih telesnih sistemov ob premikanju položaja sklede po višini vzdolž telesa. Poznamo tudi zvočne gong terapije, ki temeljijo na podobnem delovanju. Na primeru AVE naprav lahko dokaj eksaktno vidimo kako so različne vrste vibracij medsebojno povezane in vplivajo ena na drugo. V bistvu v našem primeru zvočno in svetlobno valovanje interferira z merljivim električnim, oziroma elektromagnetnim valovanjem, ki ga izkazujejo možgani v različnih fazah aktivnosti.

    Na sebi sem preizkusil skoraj vse predprogramirane seanse AVE naprave tipa David in iz občutkov ocenjeni učinki dejansko ustrezajo opisu iz priročnika. Seveda pa se utegnejo individualne zaznave različnih posameznikov precej razlikovati med sabo. To je pri uporabi treba upoštevati skupaj s priporočili proizvajalca naprave.


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 3,17 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 08:56

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,55 seconds