Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Okolju prijazno, eko & bio... Nov topic Pošlji odgovor
     Izkušnje s SUNLIFE paneli
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: Ekosen
     januar 14 2012 12:43  (Prebrano 13495 krat)  


    Za infra ogrevanje sem se odločil po daljšem raziskovanju o
    ogrevalnih sistemih. Navdušen sem bil nad nizko ceno, proti ostalim
    sistemom, zdravilnimi in blagodejnimi učinki infra ogrevanja in da ni
    nobenega vzdrževanja. Ker sem do sedaj imel centralno ogrevanje na
    kurilno olje, sem se razveselil dejstva, da mi od sedaj naprej ne bo
    potrebno vsako leto plačati dimnikarju za čiščenje dimnika. Ravno
    tako serviserja gorilnikov in da mi ne bo hiša zaudarjala po kurilnem
    olju še naslednji dan po točenju v cisterno.

    Začel sem raziskovati, pri kateri firmi bi naročil panele. Odločil sem
    se za Ekosen iz Maribora in kupil panele znamke Infrapower. Že isti
    dan, ko sem imel montirano infra ogrevanje sem izključil gorilec za
    peč. Uredil sem si sprotno plačevanje elektrike, po dejanskem stanju.
    Res, da si nisem natančno vodil porabo el. energije, vendar lahko z
    gotovostjo trdim, da sem plačal manj elektrike za vso porabo skupaj,
    kot za kurilno olje prejšnja leta.

    Letos me je pričakalo presenečenje. Ko sem prišel domov, sem
    začutil vonj po zažganem in opazil, da je bil eden od panelov v levem
    kotu zažgan.

    Poklical sem firmo Ekosen in že naslednji dan dobil novi Sanjoy (Panel nove generacije od drugega proizvajalca) panel na garancijo. G. Babič mi je razložil, da so ti paneli novejši, lažji
    za montažo in dosti kvalitetnejši od prejšnjih, so pa nekoliko dražji.
    Moj nasvet vsem novo graditeljem in vsem, ki razmišljate o cenejšem
    načinu ogrevanja svojega stanovanja. Raziščite vsa dejstva o infra
    ogrevanju in pozanimajte se pri ljudeh, ki ga že imajo. Tudi kje kupiti
    panele je pomembno, saj se kvalitetna firma loči tudi po tem, kako
    odreagira, ko imaš problem.

    Hvala firmi Ekosen za prijaznost in lep pozdrav.

    Ivan Hribaršek iz Velenja


    Lansko leto sem kupil stanovanje v starejši hiši, kjer je bilo urejeno ogrevanje samo v enem prostoru. Med obnavljanjem stanovanja sem iskal čimbolj optimalno rešitev ogrevanja in tako sem na internetu naletel na IR panele SUNLIFE, ki so me takoj navdušili, potem pa sem jih še videl na sejmu v Ljubljani in pri sodelavcu, ki jih je medtem že kupil in uporabljal. Kaj me je prepričalo za nakup? Najprej nizki stroški investicije in porabe energije, zelo prijetna toplota, ki jo oddajajo, enostavno upravljanje temperature s termostati in simpatičen, nemoteč izgled. Poleg tega pa v prostoru ne predstavljajo nobenih ovir (kot npr. radiatorji in cevi), tako da je tudi opremljanje stanovanja (predvsem manjšega), občutno in lažje uresničljivo po naših željah.”

    Mark Per, Tržič



    »Kot večina laikov, sem tudi sam infra ogrevanje s pomočjo panelov slučajno spoznal na sejmu v Ljubljani. Že na pogled zadeva deluje mikavno in všečno. Kasneje pa se pokažejo še dodatne prednosti.

    Namreč že sama montaža je zelo enostavna in malce tehnično bolj vešči uporabniki lahko ob upoštevanju navodil le to opravijo kar sami. Izgled je nemoteč in ne obremenjuje našega delovnega ali življenjskega okolja, kar je bilo za mene zelo pomembno saj živimo v majhnem stanovanju. Pravo zadovoljstvo ob novi pridobitvi pa se pojavi, ko začnejo paneli delovati. Toplota je res prijetna, predmeti v prostoru so prijetno topli, zadeva deluje brezšumno, kar pa je seveda tudi zelo pomembno, na koncu ogrevalne sezone vidimo, da je račun za porabljeno energijo nižji. Jupppi!« [www.miranstanovnik.si]

    Miran Stanovnik, Brezovica


    Z infra paneli se ogrevam že 4 sezone. Ogrevam stanovanje v velikosti 50m2. Letna poraba je med 250-300€ na leto. Torej cca. 25€ na mesec. Od kar se ogrevamo z infra paneli je moja hčera znatno manj bolna. Tako da resnično deluje pozitivno na zdravje. Prav tako ni temperaturnih razlik na različnih koncih sob. Razlika med tlemi in stropom je samo 1 stopinja C. Investicija v infra panele za moje stanovanje je bila pred 4 leti cca. 2.200€. Toplo jih priporočam!

    Vinko Habjan, Čakovec (Hrvaška)


    Že vse svoje življenje smo se ogrevali na drva, ki so nam vzela zelo veliko časa in skrbi. Včasih, ko so bili še otroci pri hiši in pokojni mož, je bilo to delo veliko lažje kot sedaj, ko sem ostala sama. Zadnjo sezono ogrevanja na drva je bil letni strošek cca. 450€. Letos sem se odločila, da se bom pričela ogrevati z IR paneli, za kar sem se obrnila na podjetje EKOSEN. Že prej sem se pri nekaterih že njihovih strankah pozanimala glede ogrevanja z IR paneli SUNLIFE in prav vsi so bili enakega mnenja, da je poraba vsaj pol manjša, kot prej. Po mojih izračunih bom sedaj porabila manj kot 260€ na leto za stanovanje v velikosti 38m2. Paneli SUNLIFE so mi prihranili veliko, predvsem veliko časa in skrbi, saj ne rabim več razmišljati o ogrevanju. Moram vam reči, da sem nad paneli zelo zadovoljna. Pa še to, ta način toplote je zelo prijeten!

    Črnčec Cvetka, Ruše


    Z infra paneli Sunlife smo se prvič seznanili v europarku, kjer je bila predstavitev. Prepričale so nas prednosti takšnega načina ogrevanja in tako smo s paneli opremili naš frizerski salon, ki je velik 60m2.Stroški investicije so bili cca. 1.600 eur, vendar je bil letni strošek ogrevanja salona samo 300 eur.
    Lahko samo povemo,da smo z ogrevanjem salona zelo zadovoljni. Občutek imamo, kot da smo zunaj in nas sonce greje s prijetno toploto. Poleg tega, paneli ne ustvarjajo nobenega hrupa in smradu in ni občutka suhega zraka. Zanimivost infrardečih panelov je ta, da so montirani na stropu, kar izboljša funkcionalnost salona. Tako da sunlife panele priporočamo vsem, ki želijo prihraniti pri investiciji in stroških gretja ter obenem občutiti prijetno toploto. www.frizerskisalonmilena.si

    Frizerski salon MILENA, Radizel


    Pred meseci sem prenavljal hišo. V okviru te prenove sem razmišljal o ogrevanju, ki ima čim nižjo začetno investicijo in varčno porabo energije. Vse to sem našel v Infrardečih panelih. Sedaj po nekaj mesecih uporabe infrardečih panelov SUNLIFE, lahko trdim, da sem se odločil pravilno, kajti nudijo mi prijetno toploto, s pomočjo regulacije (termostatov) pa si enostavno uravnavam temperaturo v prostoru glede na potrebo (ko me ni doma, nižja temp., itd.) in s tem še dodatno privarčujem. Poleg tega so vizualno zanimivi in s svojo montažo na stropu omogočajo boljši izkoristek bivalnega prostora.

    Aleš Švab,Tržiča


    Moram reči, da sem s paneli zelo zadovoljen! Jaz s svojo tri člansko družino živim v mansardi, kjer paneli grejejo tako, kot sem pričakoval. Toplota je odlična, o suhem zraku sploh ni pomisleka, občutek pa je, kot bi sedel poleti na terasi v čisto naravnem okolju, v bistvu pa si zaprt med štiri stene. Jaz ogrevam samo tiste prostore z ir-paneli, ki sem jih prejšnja leta z radiatorji, čeprav imam radiatorje po celem stanovanju. Kakšna bo poraba elektrike se bo videlo aprila pri poračunu, po mojih izračunih pa bo približno polovico cene kurilnega olja. V primeru, da bi sedaj delal novo hišo, bi sigurno uporabil IR-panele SUNLIFE in čisto nič drugega, ker resnično ni velike investicije, je majhna poraba, toplota pa veliko bolj naravna, kot pri kateremkoli drugem gretju.

    Žagar Gregor iz Ljubljane

    Lansko leto sva se oktobra preselila v prenovljen spodnji del hiše. Prvo sezono sva se grela na kurilno olje, kar je bilo za naju zelo drago, saj sva za cca 70m2 v eni sezoni za ogrevanje porabila dobrih 1000 €. Ker sva se letos odločila, da investirava v novo vrsto ogrevanja, sva se o tem zelo dobro pozanimala. V nekem časopisu sva slučajno naletela na članek o IR panelih SUNLIFE. Ker sva bila sprva oba bolj skeptična glede te vrste ogrevanja, saj je to navsezadnje nova stvar pri nas, sva si najprej natačno prebrala, kakšne vrste ogrevanje to sploh je, kakšna je investicija in seveda kakšen je strošek na koncu ogrevalne sezone. Po tehtnem razmisleku sva se odločila za nakup teh panelov. V tem trenutku lahko rečeva, da sva s SUNLIFE paneli več kot zadovoljna, saj je toplota, ki jo oddajajo resnično zelo prijetna. Všeč nama je, ker lahko s termostati uravnavava toploto v vsaki sobi posebej. Še posebej pa nama je všeč izgled panelov, ki se resnično lepo podajo v najino stanovanje. Skratka, najina odločitev je bila prava in SUNLIFE panele od podjetja EKOSEN, d.o.o priporačava vsem, ki se odločate o novem načinu ogrevanja. Investicija je znašala cca 2.800 € za 70m2 (z montažo in elektro inštalacijami). V najinem stanovanju je bila zahtevna montaža ampak sta jo monterja zelo dobro izpeljala. Končni strošek bo sicer znan konec aprila, vendar po prejetih računih in izračunih v prihodnje, ko bo kurilna sezona na vrhuncu, pričakujeva da bo le - ta znašal od 400 - 500 €.

    Mirjana in Boško Praštalo iz Kranja

    Lani sva se preselila v hišo, ki je imela zelo slabo ogrevanje (na kurilno olje). Peč je bila katastrofalna. Za manj kot 100m2 smo letno porabili za cca 2000 eur kurilnega olja. Brez stroškov dimnikarja, servisa peči in seveda elektrike, ki jo peč porabi.

    V panele smo vložili toliko kot smo prej porabili kurilnega olja. Povišana električna energija bo pokrila ostale stroške ki so bili z prejšnjim ogrevanjem in nekje v roku enega leta bo investicija povrjena. Še prej, ker smo določene stvari prodali.

    Z panelami smo zelo zadovoljni. S termostatom si nastaviš ob katerih urah se želi imeti kakšna temperatura in vsak čas v dnevu je ravno po vaših željah.
    Pri nas smo v kopalnici naredili tako, da imamo toplo zjutraj in zvečer ko dajemo otroka kopat. Super je. Prej smo potrebovali še kalorifer pri vsakem kopanju.

    S panelami smo zelo zadovoljni. Priporočamo jih vsakemu.

    Mojca in Peter, Šmartno ob Paki

    Več o infrardečih panelih SUNLIFE na www.ekosen.si


    Quote
    Forum generiran v : 0,04 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 10:22

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,38 seconds