Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Dež je temeljito opravil svoje in čez dan, lepo natopil zemljo.
Rosa v travi in megla, ki se je je prikladla od nikoder, pa veselo igranje kužeka, dežne kapljice na listju slive, ki je že zrela. Poskušam njene okrogle, sočno modre darove in vse je tako tiho, tako čisto.
Naredil se je čudovit, miren večer.
Moj utrip je povsem enakomeren in je v harmoniji z utripom celotne pokrajine. Lepota je živa in živ sem tudi sam.
Ni pregrade in ni ločenosti med mano in pokrajino, med mano in meglo... Vse je tako zelo živo, a tako zelo mirno hkrati. Barve so čiste in jasne, rosa je mehka v travi. Doma sem. To je moj dom.
Ne obstaja ločenost in vse je, le popolna sreča.
V kolikor bi obstajala pot, potem bi jo že kdo označil pred nami in bi mnogi kar hodili po njej. Naši problemi bi bili rešeni.
Vem, da na marsikoga morebiti delujem celo čudaško, ko takole zanikam znane reči, a ko se ti enkrat razkrijejo dejstva, ne moreš govoriti drugače.
Dragi osh-kosh, pa to se dogaja verjetno večini ljudi. Ko te nekaj prevzame, npr. kakšna izjemna lepota pokrajine...samodejno utihneš. Pri tem ni časovnega postopka ali kakšne poti, ampak kar naenkrat si v tem stanju, ko prej nisi bil.
Nobena pot ne vodi v zemljo, kamor misel ne more. Vse kar lahko naredim je, da spoznam omejenosti samega sebe in utihnem.
Lepota sama pride in je ne moreš povabiti, ne moreš narediti ničesar, le utihneš lahko. Potem so mogoče zgodi, ali pa tudi ne.
Ta čudovit miren večer, je taka lepota bila prisotna v meni in povsod in to je edino, kar popolnoma poteši celotnega človeka.
Neverjeten občutek domačnosti in žlahtnega miru, polnost življenja, v katerem ni opazovalca in opazovanega, ampak je vse en gib, vse je ena celota.
To je naš pravi dom, to smo izgubili, za tem tako silno hrepenimo, že od vekomaj.