Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Začetek konca atomske dobe
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     marec 17 2011 23:27  (Prebrano 12562 krat)  


    Ta se je zgodil pretekli petek na Japonskem in tam se je naša kratkotrajna atomska doba tudi začela pred 66 leti z bombardiranjem Hirošime. Družbeno dogajanje v arabskem svetu in finančna ter svetovna gospodarska kriza naznanjata na drugi strani kaos in nasilje, ki se mu ne bo dalo izognit nikjer po svetu. Zdi se da tudi ta skrajna opozorila Narave ne pomagajo k takojšnji streznitvi in spremembam.

    Narava bo udarila še huje in tudi po Evropi ter drugod po svetu. Skorajda bi moral biti človek slep da tega ne bi zaslutil. Obstoječi tehnično – tehnološki, družbeni, finančni in drugi sistemi bodo postopno ali nenadoma razpadali. Preživetje bo postajalo problematično.
    Nekateri pa bodo po stari navadi še kar špekulirali v svojih umih kot da so slepi za potencialne in obstoječe katastrofe povsod okoli njih.

    Eseni so od nekdaj spremljali spremembe v evoluciji človeštva na Zemlji. In predvideli so tudi verjetnost takih dogodkov, kot smo jim sedaj priča, vključno z nuklearno nevarnostjo. Zato so se tudi pripravljali na preživetje v razmerah tako obsežnih planetarnih transformacij. Planet Zemlja se dviga na višji nivo in temu mora slediti tudi del človeštva, ki bo šel skozi ta planetarni preporod v nov začetek, novo rojstvo človeštva.

    V Apokalipsi piše da bodo živi zavidali mrtvim. Tako je tudi izpričala Japonka v intervjuju po katastrofi na Japonskem. Temu psihomentalnemu stanju groze, strahu in brezupa se bodo izognili duhovno prebujeni in spiritualno očiščeni ter preporojeni. In to bo tudi osnova za fizično preživetje skupaj z ustreznim načinom življenja v majhnih esenskih skupnostih odmaknjenih od urbanih središč.
    Beseda esen izhaja iz grščine in pomeni čistost, zdravilstvo. Vendar eseni prihajajo iz prastarih časov, s tem da so imeli v različnih okoljih in zgodovinskih obdobjih različna imena. V tem gre iskati razlog za njihovo težko zasledljivost v zgodovinskih zapisih z izjemo Kumranskih roopisov.

    Zgoraj omenjeno med drugim ponujajo eseni tistim ki se bodo odločili za to naporno toda razvojno intenzivno in pionirsko pot novega začetka. Esenska skupnost pod vodstvom duhovnega mojstra bo omogočala in dajala podporo v nujnih in neodložljivih procesih spiritualnega čiščenja, transformacije, preporajanja in končnega prebujenja. V kriiznih časih je ljudem normalno težko ohranjati transcendentalni optimizem, voljo do življenja in upanje ter zaupanje v univerzano dobro. Zato bodo tisti, ki se bodo čutili poklicane prepustili vodstvu deležni podpore za ohranitev pozitivne naravnanosti.

    Posebno neprecenljivo darilo Narave, ki ga je bila deležna naša esenska skupnost za te težke čase pa predstavlja zeolit. Lahko ga mirno in brez pretiravanja imenujemo esenski prah življenja. Zakaj ? To je kompozitni mineral, ki izjemno učinkovito čisti strupe, težke kovine in patogene mikrobe iz organizma. Absorbira tudi rakave celice in s tem pomaga pri zdravljenju raka. Za nameček pa lahko nevtralizira tudi radioaktivnost, na kar moramo biti še zlasti pozorni v bližnji prihodnosti. Na internetu je možno najti podatek da je bil zeolit uporabljen v velikih količinah pri čiščenju Černobila, drug manj razveseljiv podatek pa je ta da je trenutno v svetovnem merilu razmerje med povpraševanjem in ponudbo zeolita za 20 % na strani povpraševanja in se bo zelo verjetno drastično povečalo.

    Odločite se za preživetje, duhovno prebujenje in nov začetek na osnovi naravnega življenja v skladu z univerzalnimi zakoni Narave. Prebujenje je v sedanjem zelo posebnem obdobju zemeljske zgodovine podprto z višjih duhovnih ravni in pomeni vstopnico v novo življenje, nov začetek na našem lepem planetu do katerega pa smo tako brezobzirni, kakor tudi do samih sbe. Končajmo zavestno te negativnosti in pomagajmo Zemlji in sebi do novih zdravih ravnovesij.

    Esenski duhovni center zdravja in življenja v Vojnovcu je tik pred dokončanjem. Vsi zainteresirani so vabljeni da podprejo čimprejšnje odprtje s svojimi donacijami, ali posojili in si morda zagotovijo tudi prostor v bodoči esenski vasi.




    Slovensko društvo za psihične raziskave
    https://sites.google.com/site/mfeebh/


    Quote
    Astronom
     marec 19 2011 09:50   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 12/24/10
    Posts: 1393

    Dr. Emil Kušec je bil pred leti reden gost (mislim da) Radia Glas Ljubljane, kjer je vsak teden, poleg tega, da je dajal alternativne zdravstvene predloge konkretnim osebam, ki so med oddajo pokllicali po telefonu tudi govoril o stvareh, o katerih danes "čivka" že celotna ezoterična scena, takrat pa smo ob njegovih modrostih lahko le "izbulili oči" ... Mislim, da se ga spomnijo mnogi Slovenci, ki so vsak teden čakali na njegovo oddajo, danes pa, ob poplavi imen bolj ali manj znanih ezoteričnih mojstrov za Emila Kušca skoraj ne slišimo več. Lepo je spet vedeti kje deluje in kateri so njegovi projekti.

    Vsekakor je Esenski duhovni center zdravja in življenja v Vojnovcu, kot ga imenuje Društvo MFE po mojem vredno podpreti, saj očitno razmišlja korak naprej, torej še v času, ko še ni prišlo do katastrofe ...


    Profil
    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     marec 26 2011 11:21   


    V nadaljevanju podajamo spletno predstavitveno besedilo društva kot nam ga je sestavil dr Emil Kušec, sicer vodja esenske skupnosti za področje Slovenije in Hrvaške.


    DUHOVNA ANATOMIJA ČLOVEKA / POMEN PREPORAJANJA OZ. PREBUDITVE V SODOBNEM SVETU

    Naš Bog kot svetloba zavesti ni v nasprotju z našimi esenskimi znanstvenimi naklonjenostmi niti ne nasprotuje naši intuiciji in razumu, nasprotno, usmerja nas h končnemu poenotenju znanosti in religije. Znanost brez religije je hroma. Religija brez znanosti je slepa. V tej situaciji je nastal esenski prah življenja, ki ga je z vibracijami vseh naših duš rodila naša esenska skupnost. Čim več duš vibrira skupaj, tem močnejša je njihova ljubezen. Vsaka duša kot ogledalo odraža drugo dušo.

    Ker smo globoko prodrli v naravo uma, tako kot smo prodrli v naravo prostora, časa in snovi, verjamemo, da bomo to, kar smo odkrili, razkrili tudi vam, saj je zavest dolgo pričakovani most med znanostjo in duhom. Ko razkrijete svoje zablode, se osvobodite vezanosti, prekoračili boste omejeno pojmovanje samega sebe in odkrili resnično naravo svojega bitja.

    Tema bo odstopila mesto svetlobi, ta svetloba pa prihaja z našim prahom prihodnosti in esensko psihoenergoterapijo, ki deluje s hitrostjo uspeha kvantne ozdravitve bodisi telesnega ali duševnega ali čustvenega stanja in je briljantna. Korenine te metode segajo k prastari »arodi arvadi«, kar pomeni pokori si bolezen in osvobaja od nje. Značilnost metode je istočasno povezovanje nekaterih točk v energetskem polju, pri čemer se uporabljata namera in zavest. Z uporabo metode psihoenergoterapije na kvantni ravni propadejo stare informacije, stara stvarnost, takoj pa se manifestirajo nove možnosti. Takoj drugače razmišljate o problemu, počutite se lažje, boljše, najdete nove zamisli itd. Razum se počasi privaja na novo resničnost, duša poje, telo vas nagrajuje z zdravjem in vitalnostjo. To je izkustvo, ki ga doživljamo eseni, a ga ponujamo tudi drugim. Izkustvo, ki ga ponujamo vam. Naj nam duše pojejo v zboru, kot se to dogaja na naših druženjih, zborovanjih in seveda na našem preporajanju in pri skupni molitvi. Duše nam prepevajo v zboru.

    Sprememba kvantne matrice je tehnologija zavesti, katere namen je spreminjanje vaših notranjih stališč. Kvantna fizika pravi, da obstaja več potencialnih različic vsega, kar se lahko zgodi v življenju. Od naših stališč je odvisno, katera od teh različic se bo uresničila. Matrica zaobjema prostor vseh različic, vseh sedanjih, bodočih, preteklih možnosti obstajanja. Torej, v vaši matrici, ki je vsebnik informacij, vedno obstaja več možnosti, kako se bo razvil neki dogodek; prav tako je tudi v preteklosti obstajalo več možnosti za vsak dogodek, uresničila pa se je različica, ki so jo omogočila vaša tedanja stališča. S kakršnim stališčem, čustvom, samozaupanjem boste začeli, taki boste. Vsak človek je na svoj način vreden in vsak ima svoje zmožnosti. Toda kaj pomaga, če vam tega nihče nikoli ni povedal. Če vas ni nihče podprl, ko ste naredili napako, in vam ni dal vedeti, da nas vsaka situacija nečesa uči. Če ste se sposobni v tem trenutku nasmejati in se lotiti novih podvigov, bo nastala ugodna situacija. Kajti vaše pozitivno čustvo privlači pozitivno situacijo.
    Če po napaki gojite negativno čustvo, bo to pritegnilo novo negativno situacijo. Vse je energija, energija pa spremlja vašo pozornost in če ste s pozornostjo oz. zavestjo v negativnih mislih, ki zmeraj pripeljejo do negativnega čustva, to pa je energetsko močno, boste pritegnili negativen doživljaj.

    Kako spremeniti nekaj, kar živite že leta? Samo z razumom je vprašljivo. Če bi bilo to mogoče, bi ne imeli več problemov. Zakaj je čustva težko spremeniti? Odgovor je v zgradbi in funkciji možganov. Z leti se na osnovi vaših izkušenj oblikujejo določene povezave med živčnimi celicami in nastanejo določeni živčni strupi – nekateri med njimi povzročajo negativna čustva, drugi pozitivna. Torej, celice so se z leti navadile na določene živčne strupe in ustvarjajo vse več in več receptorjev. Z esensko psihoenergoterapijo se kvantna matrica zamenja in v sekundi dosežete pozitivna čustva. Celica bo sčasoma zmanjšala število negativnih receptorjev in ustvarila pozitivne. Z dodatkom esenskega praha življenja se bombardira življenje, naša božja emanacija v novih, zdravih oblikah življenja nadomesti stare in bolne.

    Vsaka duša ima svoj načrt in pot, vendar nima možnosti, da bi to izrekla. Načrt duše lahko občutimo s pomočjo intuicije. Če bi zaupali intuiciji, bi doživeli popolno srečo. Vloga razuma je prepoznati različne oblike, jim nadeti nalepke, povezati jih v določene kategorije in jih potem uporabiti ali pripraviti za kasneje. Razum to počne brez čustev. Če se duša strinja z razumom glede neke odločitve, občutimo srečo. Če duša čuti, da razum s svojo odločitvijo zavija s poti, se duša začne upirati. Najprej ta upor občutimo kot neugoden občutek ali krče v želodcu, čez nekaj časa pa duša začne kričati in pride do simptomov bolezni.

    Kaj v resnici počne razum? Poskuša najti rešitev na osnovi informacij, ki jih je zbral v teku življenja. Samo če je idealna rešitev izven okvira vaše osebne resničnosti, boste šli mimo svoje idealne priložnosti. Zato pravim VAŠE OSEBNE RESNIČNOSTI. Na svet gledate skozi svoje šablone, za vas je to edina resničnost. Vesolje se stalno spreminja in v vašem življenju se lahko uresniči kakšna druga možnost, če stopite čez mejo okvira vašega razuma oz. spremenite šablono. Esenska psihoenergoterapija in esenski prah življenja omogočata prav to. Načrt duše bi se najbolje uresničil, če bi se človek prepustil, kakor da pluje po reki. Voda kot energija išče pot najmanjšega odpora, toda mi se tega nismo naučili. Naučili smo se, da si je treba vse izboriti. Torej, grem plavat proti toku in bolj kot se bom utrudil, bolje se bom potem počutil – to se v življenju pogosto sliši. Krvavo se nagaraj in potem boš užival v sadovih. Toda sliši se tudi: Revež se je tako namučil v življenju, zdaj je zbolel in ne more uživati v sadovih. Z esensko psihoenergoterapijo in esenskim prahom življenja pomagate sebi in tako lahko pomagate tudi drugim.

    Večni je naš Bog, večni je eden. In ta eden je v meni in jaz sem v njem. To pomeni, da sem jaz celo vesolje, jaz sem v vsem in vse je v meni. Sonce, mesec in zvezde krožijo v meni in do tega se pride z esenskim preporajanjem. Vesolje, ki je ustvarjeno in se kaže v meni, je prežeto z mano. Svet je rojen iz mene, v meni obstaja in v meni izginja. Um ni izpeljan iz snovi, ampak je snov izpeljana iz uma. Esensko preporajanje nas je približalo temeljnim resnicam materijalnega sveta, medtem ko je bila esenska psihoenergoterapija prvi korak k odkrivanju resnice o notranjem svetu zavesti. Čim globlje smo se spuščali na ta področja, tem bližje smo bili resnicam o notranjem in zunanjem svetu. Most, ki ju je povezal, je bila svetloba in teorija relativnosti in kvantna fizika.

    Dve veliki spremembi, paradigmi v sodobni fiziki sta izšli iz anomalij v obnašanju svetlobe. Svetloba je na določene načine bolj temeljna od prostora, časa in snovi. Dovolj čudno je, da je hitrost svetlobe enaka za vse opazovalce, ne glede na to, kako hitro se premikajo. Toda naše razumevanje prostora in časa bo naletelo na še bolj čudne pojave. S poskusi je dokazano, da s povečanjem hitrosti res pride do upočasnitve časa. Zdi se, da to nasprotuje zdravemu razumu. Prostor se, enako kot čas, pojmuje kot temeljen in nespremenljiv, ne pa kot nekaj, kar se spremeni s hitrostjo našega gibanja. No, kljub temu so poskusi s subatomskimi delci, ki so se gibali s podobno hitrostjo kot svetloba, potrdili to predpostavko. Čim hitreje se premikate, tem manjši je prostor. Torej, prostor sam po sebi in čas sam po sebi sta obsojena, da ponikneta v temi. Izgineta v temi. Samo njuna enotnost bo ohranila samostojno stvarnost. Znanstveniki trdijo, da nič ne more nikoli doseči hitrosti svetlobe. Točneje, nič razen same svetlobe. Svetloba se premika s hitrostjo svetlobe. To zmore zato, ker ni materijalno telo. Njena masa je vedno točno nič. Ker se svetloba premika s hitrostjo svetlobe, si zamislimo breztelesnega opazovalca, čisti um brez mase, ki se premika s hitrostjo svetlobe. Einsteinove enačbe so predvidele, da opazovalec ne premaguje nikakršne razdalje in da mu za to ni potrebno nič časa. To vodi k precej čudnemu sklepu o svetlobi. Karkoli je svetloba, se zdi, da zmeraj obstaja v področjih, kjer ne obstajata ne prej ne potem. Samo sedaj. Kvant ali paketek energije svetlobe je morda najmanjša količina energije, ki jo je mogoče prenesti. Vsak posamezni kvant ima v lasti določeno količino dela. Matematiki ga raje definirajo kot zmnožek sile telesa in prekoračene razdalje ali zmnožek energije telesa in časovnega trajanja poti. Gre torej za sopomenke. Svetloba vedno prihaja v popolnoma enakih enotah dela. Tako kot teorija relativnosti tudi kvanta teorija predpostavlja, da svetloba premaguje prostor in čas. Domnevamo, da se foton oddaja iz ene točke v prostoru in preide pot do druge točke, v kateri je absorbiran. No, kvantna teorija pravi, da ne vemo, kaj se dogaja med potjo. Ni mogoče niti reči, da foton obstaja med dvema točkama. Lahko samo rečemo, da obstaja točka oddajanja, ustrezna točka absorbiranja in prenos enote dela med njima. Emmanuel Kant je trdil, da fizična stvarnost, ki jo čuti dojemajo in razum razlaga, a je nikoli docela ne spozna, presega prostor in čas. Sto dvajset let pred Einsteinom trdi, da prostor in čas nista absolutna. To sta samo dve različni obličji globlje stvarnosti in kontinuuma prostor-čas, ki presega prostor in čas. Lahko pa se kaže kot prostor ali kot čas. No, samega kontinuuma prostor-čas nikoli ne spoznamo docela. Tudi svetloba ima nespoznavne lastnosti. Resnične narave svetlobe nikoli zares ne spoznamo. Svetloba je morda meja spoznavnega.

    S preučevanjem prastarih esenskih spisov in del nekaterih sodobnih piscev se je odkrilo, da je svetloba téma, ki se neprestano ponavlja, prav tako kakor tudi v sodobni fiziki. Sama zavest je pogosto opredeljena v kontekstu svetlobe. Vzhodnjaška filozofija in mistični spisi jasno odkrivajo, da globljih ravni zavesti ni mogoče spoznati z branjem ali s preučevanjem izkušenj drugih, temveč po poti prave, lastne izkušnje. Zaradi tega smo mi usmerjeni k esenski meditaciji in preporajanju ter drugim duhovnim esenskim praksam. Ko je um popolnoma prazen, ne dosežemo samo popolnega spokoja in mira, temveč odkrijemo resnično naravo jastva. Ampak do tega lahko pridete samo z esenskim preporajanjem in si prislužite absolutno in popolno zdravje pa celo fizično nesmrtnost.

    Z razvojem kvantne teorije so fiziki odkrili, da tudi subatomski delci niso čvrsti. Še več, niti malo niso podobni snovi, kakršno poznamo. Ni jih mogoče določiti in točno izmeriti. V večini primerov nas bolj spominjajo na valove kot na delce. Subatomski delci so kot puhasti oblaki potencialnega obstajanja brez določenega položaja v prostoru. Karkoli snov je, obsega malo ali skoraj nič substance. Predstava o svetu, ki se pojavlja v našem umu, se precej razlikuje od resničnega fizičnega sveta, in to na dva komplementarna načina. Po eni strani naša predstava resničnosti presega fizično stvarnost, ker obsega mnogo značilnosti, ki niso prisotne v fizični stvarnosti. Na primer: barve v fizični stvarnosti ne obstajajo, ampak samo različne frekvence svetlobe. Barve obstajajo kot subjektivna izkušnja v našem umu. Tudi zvok ne obstaja v fizični stvarnosti, temveč samo prodiranje valov skozi zrak. Ali bo drevo, ki se ruši, proizvedlo zvok tudi takrat, ko ni nihče prisoten, da bi ga slišal?
    Po drugi strani je naša predstava resničnosti manjša od fizične, ker ima zunanji svet mnogo značilnosti, ki jih mi ne opažamo. Na primer: naše oči so občutljive samo na svetlobo, medtem ko ostalih sevanj ne opažajo. Isto velja za ostala čutila. Tisto, kar slišimo, vohamo in okusimo, je le omejeni del – vzorec fizične resničnosti. Vendar se z esenskim preporajanjem stvari spreminjajo. Postajamo resnični sokreator v resničnem svetu in naša čutila pričnejo čutiti prav to in prinašati resnične, to je točne informacije v našo zavest. Vemo, da ne obstaja samo en prostor in en čas, temveč toliko prostorov in časov, kolikor je subjektov. In ni res, da nobeno bitje ne opaža, kar je in kar se dogaja, kajti eseni s svojim esenskim preporajanjem, esensko psihoenergoterapijo in esenskim prahom življenja so živi primeri popolnosti življenja na tem planetu in v našem univerzumu, v našem Bogu in z Njim direktno v nas.
    Bog je v vsakem od nas kot najgloblji in nesporni del našega jastva. Zavest, ki sije v vsakem umu, svojstvo zavesti je edina absolutna resnica. Karkoli se dogaja v mojem umu, karkoli mislim, verjamem, čutim ali opažam, zavest je edino, v kar ne morem podvomiti. Prav tako se pogosto govori, da je Bog edina absolutna resnica. Bog je vsesplošen, tako tudi zavest. To je temeljna značilnost univerzuma, bistven del vsega obstoječega. Bog je pogosto opredeljen kot stvarnik in izvor vsega resničnega. Prav tako je z zavestjo. Naš osebni svet, vse, kar vidimo, slišimo, okusimo, zavohamo, se dotaknemo, vsaka misel, občutek, domišljija, slutnja, up in strah, je oblika, ki jo je prevzela zavest. Zavest je izvor in stvaritelj vsega, kar poznamo. Materialistični miselni sistem podreja stanje našega uma zunanjemu svetu. Zaradi tega je podoben materialistični metaparadigmi sodobne znanosti. V obeh primerih se zavest razume kot odvisna od materialnega sveta. Če presodimo življenje s stališča predpostavke, da spoznavamo samo tvorbe svoje zavesti, se vse spremeni. S takšno spremembo naš notranji mir ni več odvisen od tega, kar imamo ali kar delamo v zunanjem svetu. Ustvarili smo svoje pojmovanje sveta, mu pripisali ves pomen in vso vrednost, vendar ljudi ne vznemirjajo okoliščine, temveč njihovo stališče o njih. Odpuščanje ni nekaj, kar delamo za drugo osebo, marveč nekaj, kar delamo za sebe. Ko prenehamo obsojati druge, se osvobodimo izvora gneva in očitkov. Nič ni namreč bolj boleče kot življenje z grenkobo v srcu.
    Pomoč je torej smiselno poiskati v sebi z esenskim preporajanjem. Na stopnji zavesti, ki presega materialistični miselni sistem. Z esensko psihoenergoterapijo ter esenskim prahom življenja. V Bogu, ki ga nosimo v sebi. Ko molimo na ta način, ne iščemo posredovanja zunanjega Boga, ampak molimo k božanski prisotnosti v sebi – svojemu resničnemu jazu. Ljubezen, o kateri govorijo mistiki, je popolnoma drugačna oblika ljubezni. Gre za brezpogojno ljubezen, ljubezen, ki ni odvisna od značilnosti ali postopkov druge osebe. Takšna ljubezen ne temelji na naših željah, potrebah, upanjih, strahovih ali kateri koli drugi obliki materialističnega miselnega sistema. Pomembno je izražati misli in občutke, vendar moramo to početi tako, da pri tem na ustvarjamo začaranega kroga. V plemenitem molku velja vztrajati tako dolgo, kolikor je to potrebno, vse dokler ne najdemo načina, da to, kar želimo reči, izrazimo obzirno in z ljubeznijo. Duhovna učenja esenov, kakor tudi ostala duhovna učenja, imenujejo to načelo zlato pravilo. Na dobitek svojega bližnjega gledajo kot na lastni dobitek, medtem ko njegovo izgubo razumejo kot lastno izgubo, razlaga taoizem. Koran trdi: »Nihče od vas ni vernik, vse dokler svojemu bratu ne želi tistega, kar želi sebi.« Kristus pa je dejal: »Vse, kar želite, da drugi delajo vam, delajte tudi vi njim.« In mi eseni pravimo: »Ključ je dobrota. Želja, da se ne škoduje drugemu. Dobrota izhaja iz spoznanja, da v vseh nas sije božanska svetloba zavesti.



    Quote
    Gost: GOST
     marec 26 2011 13:08   




    Veliko besed za nič - vse izhaja iz nič in gre v nič, če živiš za nič


    Quote
    MC
     marec 26 2011 14:13   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 11/11/05
    Posts: 123

    Nekaj komentarjev vpričo najbolj očitnih neumnosti, ki sem jih zasledil ob prebiranju zgornjega besedila:


    >> Kvantna fizika pravi, da obstaja več potencialnih različic vsega, kar se lahko zgodi v življenju.

    Ne. Kvantna fizika se sploh ne ukvarja s potencialnimi različicami vsega, kar se lahko godi v življenju. Kvantna fizika (pravilneje kvantna mehanika) je fizikalna teorija, ki opisuje obnašanje snovi na majhnih razdaljah. Obnašanje snovi na majhnih razdaljah še zdaleč ni to, kar se lahko zgodi v življenju. V kvantni mehaniki opazljivkam, ki so lahko energije, lega, gibalna, vrtilna količina ne moremo pripisati določenih vrednosti, ampak lahko sklepamo le o njihovih verjetnostnih porazdelitvah. Če je nek dogodek ali neko stanje na majhnih razdaljah bolj ali manj verjetno, to še ne pomeni, da je potem mogoče takšen model verjetnosti prenašati na velike razdalje, ki determinirajo »dogajanje v našem življenju«.

    >> Kvant ali paketek energije svetlobe je morda najmanjša količina energije,
    >> ki jo je mogoče prenesti. Vsak posamezni kvant ima v lasti določeno količino dela.
    >> Matematiki ga raje definirajo kot zmnožek sile telesa in prekoračene razdalje ali
    >> zmnožek energije telesa in časovnega trajanja poti.

    Nobena, niti fizikalna, še manj matematična definicija ne govori o tem, da bi bil kvant zmnožek sile telesa in prekoračene razdalje, niti ne zmnožek energije telesa in časovnega trajanja poti. Gre za popolne nesmisle, ki ji pišejo lahko samo ljudje, ki nimajo absolutno najmanjšega pojma – ne o fiziki, še manj o kvantni fiziki. Kvant je v fiziki najmajša nedeljiva količina KATEREKOLI fizikalne količine, ki lahko sodeluje v neki interakciji.


    >> S preučevanjem prastarih esenskih spisov in del nekaterih sodobnih piscev
    >> se je odkrilo, da je svetloba téma, ki se neprestano ponavlja, prav tako
    >> kakor tudi v sodobni fiziki.

    Nobena fizikalna definicija ne govori o tem, da je svetloba tema, ki se neprestano ponavlja. To je približno tako, kot bi rekel, da je važnost sušnost, ki se neprestano ponavlja. Ali da je toplota mraz, ki se neprestano ponavlja. Če se kaj ponavlja, potem je to ponavljavljanje vedno ene in iste neumnosti.

    >> Ko je um popolnoma prazen, ne dosežemo samo popolnega spokoja in mira, temveč
    >> odkrijemo resnično naravo jastva.

    Ko je um popolnoma prazen, privrejo na dan najhujše neumnosti.

    >> Ampak do tega lahko pridete samo z esenskim preporajanjem in si prislužite absolutno
    >> in popolno zdravje pa celo fizično nesmrtnost.

    Samo z esenskim preporajanjem? Nikakor drugače, torej. Še ena sektaška nadutost, ki razkriva fanatizem ob prepričanju, da je nekdo v posesti absolutne resnice.




    Pa še besedica o esenih, če smem:

    Če verjamemo hipotezi, da so v Kumranu živeli eseni, potem se skoraj moramo sprijazniti z dejstvom, da eseni niso bili niti najmanj miroljubni. Glede na to, kako je esene opisoval Jožef Flavij, bi jim težko pripisovali militantnost, vsekakor pa so bili fanatični asketi in celibatisti. Vojni zapiski (vojni zavitek) iz Kumrana dokazujejo, da je bila kumranska sekta zelo militantna in je bolj ali manj čakala priložnost za maščevanje. Zato je sekta medse sprejemala predvsem tiste, ki so bili sposobni za boj, zaničevala pa je npr. invalidne osebe. Esenska skupnost je bila elitistična in izključujoča, kot je to veljalo in še zmeraj velja za večino gnostičnih, spiritualističnih sekt. Eseni so se »odlikovali«, še bolj kot ostale judovske ločine, po svojem spolnem pesimizmu in šovinizmu. Že sama struktura skupnosti kaže, da so bili eseni sovražni do žensk in do spolnosti nasploh. Kumranska sekta je bila tipična militantna mesijanska sekta, organizirana po vojaških meniških načelih, ki je pričakovala zadnji obračun z Rimom in seveda novega mesijo, medtem ko je na zunaj zelo verjetno hlinila miroljubnost. Če so v Kumranu res živeli eseni in bili res taki mirovniki, potem Rimljani, ki so bili zelo pragmatični in strpni, ko je šlo za versko svobodo, Kumrana ne bi nikoli uničili. Očitno je v Kumranu živela še ena zelotska puntarska sekta.


    Profil
    Quote
    Gost: Priča
     marec 27 2011 21:30   


    Dobesedno čitanje besedilnih smerokazov je še vedno velik problem za nekatere. Ampak ko otrok odraste ne gnjavi več češ kako je lahko v neki smerokazni tabli naprimer celo mesto. Eni se pa tudi še potem iz "nevemkakšnih" razlogov delajo kritično znanstvene tam kjer ni mesta za to. Eto vam fetišisti sodobne znanosti in tehnologije radioaktivno sevanje iz Japonske, vi pa še kar dlakocepite naprej, kot da ne vidite da gre tudi za vašo kožo in za usodo celega človeštva. Dobesedno gre za res in žal ne najdem optimizma vpričo prevladujoče debilno uspavane miselnosti ljudi da bi bili sposobni t a k o j in brezkompromisno zahtevati opustitev uporabe jedrske energije. Obstajajo različni hazardi toda ta z atomsko energijo je neslutenih razsežnosti in možnih posledic. Ne videti dalje od svojega nosu ni in žal ne bo opravičilo za posledice skrajne neodgovornosti človeštva.

    Glede esenov pa bi dlakocepsko pristransko in enosmerno logično sklepanje infantilne"logike" bilo možno sledeče. Eseni si bodo v Vojnovcu pripravili teroristično oporišče od koder bodo njihovi ezoterični diverzanti napadli jedrske centrale z zeolitom po celem svetu. Izid bitke je negotov, ampak po analogiji s Kumranom.... Rim je domnevno zmagal in še danes vlada velikemu delu sveta v navezi z .... tudi mnogimi, ki mislijo da so njegovi nasprotniki, pa nehote (ali hote) pihajo v njegov rog ? Ampak na srečo ali na nesrečo ne vemo če se niso eseni morda rešili. Itak pa dlakocepljenje okoli uradnih zgodovinskih virov... je razprava o "njegovi zgodbi" (oziroma njihovi), če se razumemo. Če so se rešili, eto potem bodo sedaj napadli in to z zeolitom in preporajanjem.

    Kmet brez izobrazbe v neki kritični življenski situaciji takoj ve kaj je nujno in neodložljivo storiti za rešitev lastne glave, razni misleci in "modreci" pa so sposobni mirno filozofirati o oslovi senci med tem ko jim dobesedno spodnaša tla pod nogami. Ali je to znak splošne degeneracije ljudi te dobe se sprašujem. Zdi se da nismo sposobni vzeti resno opozorila.


    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     marec 29 2011 16:55   



    Leta 2007 so nam esenske starešine predali skrajšano verzijo esenske prerokbe. V njej je nedvoumno izpostavljena atomska nevarnost. Vendar takrat celo nihče med nami ni pomislil na jedrske nesreče kot posledico naravnih katastrof, kot so potresi, cunamiji, vulkani. Sedaj se je ta potencialna nevarnost neslutenih možnih razsežnosti in posledic jasno pokazala v primeru poškodbe jedrske centrale na Japonskem. Pomislimo samo na številne jedrske centrale in jedrske podmornice v povezavi z možnimi naravnimi procesi večjih razmer na zemeljskem površju……. Nobeni teoretični izračuni ne morejo zagotoviti jedrske varnosti.

    V esenski prerokbi je tudi rečeno da smo priča razvoju določenega kalupa, ki je bil aktiviran na začetku tega sveta in da so obstajali svetovi pred tem, nekateri tudi na višji tehnološki stopnji, ki so bili uničeni ko je stopnja nakopičenih neravnovesij presegla kritično mejo odstopanja in porušenja Naravnih ravnovesij.
    Rečeno je tudi da fiksna napoved bodočnosti ni možna. Se pa evolucija odvija po zakonih določenih ciklusov, ali eonov in od ravnanja ljudi je odvisno kaj prinese zaključek ciklusa – napredek, ali uničenje, popravke, spremembe in transformacijo, ali reciklažo.

    Glede domnevnih neumnosti, ki jih je odkril gospod MC v zvezi z argumenti kvantne fizike v našem prispevku nima smisla polemizirati. Res obstaja nekakšna razdeljenost med znanstveniki glede tega ali kvantne zakonitosti veljajo tudi v makro svetu. Toda za posvečene glede tega ni dileme. Poleg tega pa tudi čedalje več uglednih znanstvenih imen s področja fizike zastopa stališče v prid veljavnosti kvantnih zakonitosti v makro svetu. Možno bi bilo tudi predložiti mnoge izledke znanstvenih raziskav v dokaz da zavest vpliva na makrosvet, toda naš namen ni na ta način prepričevati prepričane, ker bi s tem zgrešili svoj namen.

    Naslednje pojasnilo pa se navezuje na Kumranske rokopise iz vsebine katerih nekateri poskušajo slikati tako in drugačno špekulativno podobo esenov in delajo zaključke o njihovi domnevni fanatični bojevitosti, zatiranju seksualnosti, zatiranju žensk in podobno. Smatramo da ne razpolagamo z zadostnimi objektivnimi dokazi da bi o domnevni esenski skupnosti iz Kumrana lahko sklepali kaj več kot le špekulativno. Še manj pa bi se obnesla taka projekcija na današnje esene. V esenski skupnosti za področje Slovenije in Hrvaške so namreč ženske številčno v krepki prednosti, njihov položaj pa je popolnoma enakovreden in enakopraven položaju moških članov. O seksualnem (samo)zatiranju članov bi lahko govoril samo pristransko neobjektiven opazovalec z bujno domišljijo, ali lastnimi nerešenimi seksualnimi frustracijami. In v nadaljevanju bomo izrazili tudi svoj pogled na bojevitost in druge domnevno sporne lastnosti, v kolikor bi to utegnilo koga zanimati.

    Modro je sprejeti svojo vlogo ki jo imaš na odru življenja in jo tudi dobro odigrati.
    Modro je sprejemati in ljubiti Življenje v vsej njegovi raznolikosti.

    Modro se je hrabro boriti brez sovraštva kadar to narekujejo razmere in smo poklicani k temu. In v vshodnjaškem konceptu borilih veščin bojevniki gledajo na nasprotnike kot na partnerje z vsem spoštovanjem. Mi smatramo da je vsak človek del celovite stvarnosti in Enega Življenja.

    Modro je sprejeti vlogo nedolžne žrtve, če si poklican k temu, kot je to sprejel Jezus Kristus.

    Modro je molčati, kadar to narekujejo okolnosti.

    In modro je povedati prave stvari na pravem mestu, pravim ljudem v pravem trenutku.

    Obstaja celo simpatična pesmica »Turn turn turn«, ki jo je svoje čase prepevala Mary Hopkins in sporoča prav te modrosti življenja na prikupno preprost način.

    Ja, tudi preprostost je ena od bistvenih življenskih modrosti poleg mnogih drugih.

    Za konec tega odgovora pa se povrnimo še malo v čase Kristusovega življenja in poglejmo takratno vlogo esenov. O tem obstajajo interne informacije, ki se precej razlikujejo od »kanonskih« in drugih domnevno »priznanih uradnih zgodovinskih« virov, na katere se nekateri tako radi sklicijejo. Mi vsekakor bolj zaupamo našim internim informacijam, vendar jih nikomur ne vsiljujemo. Kakorkoli že, v skladu s temi izročili so eseni odigrali svojo vlogo v fizičnem preživetju križanega Jezusa Kristusa, ki pa je obenem doživel tudi mojstrsko duhovno transformacijo. Drugače povedano – postal je nesmrten vnebovzeti duhovni mojster.

    Po hermetističnem principu »kakor zgoraj tako spodaj« je sedaj »ob koncu časov« vloga esenov vodstvo in pomoč pri fizičnem preživetju dela človeštva, ki se bo tako odločilo. Sliši se pompozno, toda žal ta trenutek ne stojimo vsi skupaj tu na Zemlji pred nič manjšimi izzivi kot so ti. To pa pomeni obenem tudi uskladitev z evolucijo planeta Zemlje, ki je makrokozmično bitje ali Logos po teozofski terminologiji. To bitje prav sedaj prehaja na višji nivo in človeštvo je hočeš nočeš soudeleženec in sotvorec te drame, ki je na nek način primerljiva z porodnimi mukami. Rojstvo in smrt sta le dva vidika iste spremembe. Eseni v kolikor jih pojmujemo v celovitem izvornem smislu so tako imeli in imajo tudi vlogo nekakšne babice pri rojevanju novih svetov.


    Slovensko društvo za psihične raziskave


    Quote
    Gost: GOST
     marec 29 2011 22:19   



    J-ESEN!

    pri rojevanju novih svetov,
    se bo zemlja odprla,
    rana stara zacvrla,
    scvrl se bo ptica senica,
    odletel bo pahor motahor,
    LSD, LSD, novi svet.


    Quote
    Yoda
     april 02 2011 12:24   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Ja, to akcijo esenov je treba nujno podpreti tudi materialno saj je očitno zelo konkretna in podprta s pravimi informacijami iz ozadja. Sam gledam na vse skupaj nekako s stališča humanosti. Duhovna podpora skupnosti lahko človeku pomaga da laže psihomentalno prebrodi krizne situacije in se izogne nesmiselnim in mukotrpnim stanjem. Marskikaj nepredvidenega in nezaželjenega bomo prisiljeni sprejeti in potem zdraviti travme. Raziskave so pokazale da imajo meditacijske skupine lahko pozitivne učinke celo na širšem področju njihovega delovanja

    Glede dajanja pa se ne morem izogniti komentarju z argumenti kabale. Dajanje in sprejemanje
    je možno povezati s stezo »dlan« na drevesu življenja, oziroma s tarot karto »sreča«, oziroma »kolo«. Lahko si sicer po zakonu privlačnosti pritegnemo razne stvari v življenje (želene in neželene), toda ne smemo si jih potem blokirati s škrtostjo…..
    Omenjena steza »dlan« sporoča pravzaprav da vse kar dajemo, dajemo sebi, v kontekstu troedinosti zavesti.. Nekako z obsegom dajanja odločamo o tem kolikšnemu delu celokupnega Življenja smo se pripravljeni prepustiti. Daš – imaš. Škrtost – darežljivost, bogastvo – revščina.

    »Naravo«, ali pa »Življenje« seveda lahko imenujemo tudi Bog, ampak samo v primeru če sporočilo ne berejo ljudje, ki so prepričani za sebe da so produkt popolnoma slepega, ali naključnega »izcimljenja«, »karneki«. V takih primerih seveda beseda »bog« prizadene verska čustva tistih ki verujejo v »naključno izcimljenje« samih sebe (seveda po zakonih evolucije…). Beseda »Narava« je tako bolj nevtralna in si podobo te narave vsak sam oblikuje v skladu s svojo osebno religijo. Morda bo ta del komentarja komu provokativen toda v resnici le skušam pogledati zatečeno stanje z več plati.

    Komentiral bi tudi jedrsko nevarnost. Ta je po mojem mnenju realno visoka. Prepričan pa sem tudi da so nam bile določene dosedanje nesreče prikrite, zato lahko še manj zaupamo pomirljivim odzivom politike in stroke ob dogodkih na Japonskem. Trenutno stanje tehnike in tehnologije pretežno temelji na elektriki in elektroniki in tako so tudi mehanski stroji odvisni od elektrike in elektronike, najbrž nažalost tudi diesel agregati rezervnega napajanja in potem imamo takoj težavo s hlajenjem zaustavljene jedrske elektrarne če ne še kaj hujšega. In žal niso samo cunamiji možen nepredviden vzrok za izpad vse elektrike. Tak vzrok je lahko tudi zelo močna sončna nevihta z izbruhom v smeri proti Zemlji. In tu so še neodgovorni eksperimenti s tajnimi tehnologijami, ki lahko vplivajo na globalnem nivoju. Ja, kot rečeno nam vrhunska znanost in tehnologija nič ne pomagata ker sta v uporabi neodgovorno in nezrelo na bebasto zločinski način, oziroma obratno.


    Profil
    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     april 06 2011 22:24   


    Dodajamo prispevek dr Emila Kušca o zeolitu in njegovi vlogi v esenskem naravnem zdraviteljstvu.

    ESENSKI PRAH ŽIVLJENJA

    Že najstarejši kulturni narodi, kot so Asirci, Babilonci in celo Kitajci, so poznali delovanje zeolita, oziroma delovanje zdravljenja z zeolitom. Prav tako so zdravniki za časa velikega Hipokrata lahko izhajali iz že obstoječega znanja. Delo Naturalis historia je sestavil Plinij starejši v času Kristusovega rojstva. Galen je cenil delovanje zeolita, slavni Paracelzus pa ga je ponovno vključil v naravno zdravljenje. V tistem času je bil zeolit občasno tako drag, da so ga lahko uporabljali samo premožni ljudje, samo oni so ga lahko kupovali. Prevladovalo je namreč mišljenje, da ima samo zeolit iz Azije in iz grškega območja zdravilne lastnosti. Paracelzus je tedaj dokazal, da ima tudi domači zeolit podobne učinke. Tako je bilo vsakomur omogočeno to naravno zdravljenje. In nikoli ni bilo opaženo kakršnokoli škodljivo stransko delovanje zeolita, zato je tudi danes pomemben sestavni del naravnega zdravljenja. Eseni živimo naravno in si prizadevamo to naravno strukturo zdravja zadržati z esenskim preporajanjem in esenskim prahom življenja, ki je nastal na naš način.

    Kaj je esenski prah življenja? Esenski prah življenja je mešanica raznih mineralov, nastala z razpadanjem kamnin. Nahaja se v usedlih slojih, ki so nastali iz nanešenih razpadajočih kamnov iz zgornjih slojev zemeljske skorje. Ti kamni so s pomočjo vulkanskih procesov prišli na površje, kjer so dolgo časa razpadali. Močne spremembe in premiki v zemeljski skorji sproščajo minerale in v globljih slojih nastajajo plasti zeolita. Vsak zeolit je po sestavi drugačen. Pa vseeno so glavne sestavine vedno enake. V prvi vrsti naj kot sestavni del našega esenskega praha življenja omenimo silicij. Silicij se nahaja v vsakem zeolitu v obliki raznih silikatov. Kalcij in magnezij sta prisotna v obliki karbonatov. Voda, ki se nahaja v zemlji, prihaja v spoj z aluminijem in železom. Poleg teh kovin so prisotni tudi drugi minerali v majhnih količinah. Sem spadata titan in cirkon. Zeolit za notranjo uporabo mora biti brez peska. Ta prah se skupaj z vodo uporablja zunanje in notranje.
    Ta mineralni pripravek vsebuje več vrst naravnega minerala zeolita. S posebno obdelavo mineralov je pridobljen pripravek z velikim področjem delovanja, veliko absorpcijsko močjo in velikim številom negativno nabitih ionskih delcev. Med metaboličnimi procesi v telesu nastajajo pozitivno nabiti prosti radikali, škodljive molekule, ki lahko vplivajo na povečano možnost obolevanja in pa tudi na prezgodnje izrabljanje oziroma staranje tkiv in celic. Podatki o uporabi podobnih mineralnih pripravkov v svetu kažejo na to, da se delci mineralov vežejo s prostimi radikali in se izločajo iz telesa. Posebej je važno omeniti, da jemanje ne povzroča škodljivih stranskih učinkov ter da nima kontraindikacijskega učinka, ko se ga jemlje istočasno s predpisano medicinsko terapijo. Priporočljivo je, da se pripravek zaužije pred jedjo z manjšo količino tekočine. Esenski prah življenja torej izboljšuje kvaliteto življenja, pomaga pri splošni revitalizaciji organizma, pospešuje metabolizem, krepi telesne funkcije in omogoča optimalen počitek med spanjem. V starejši življenjski dobi omogoča lažje prenašanje tegob, nastalih s trošenjem in staranjem celic, tkiv in organizma v celoti. Omogoča lažje prenašanje psihičnih in fizičnih naporov. Pri posamezni fizični aktivnosti omogoča znatno zmanjšanje ali popolno izginotje mišičnih bolečin ter povečanje moči in vzdržljivosti. Lahko pomaga pri vseh stanjih, kjer se pojavlja občutek slabosti, ki je nepoznanega ali nedefiniranega izvora. Baruh ha šem.

    Princip delovanja esenskega praha življenja

    Esenski prah življenja je potrebno opazovati kot celoto in ne kot posamezne snovi. Za delovanje je pomembna celota vseh snovi skupaj. V prvi vrsti je potrebno navesti sposobnost vezanja vode in nabrekanja. Ti sposobnosti sta toliko močnejši, kolikor finejši je prah. Pomembni sta tudi za prevzemanje toplote, kar pomeni, da bo esenski prah življenja prevzel toploto iz vnetnih procesov. Esenski prah življenja ima moč, da povleče pline iz telesa. Ta lastnost je pomembna za notranje zdravljenje vrenja in drugih procesov, zaradi katerih se ustvarjajo plini v področju želodca in črevesja. To se imenuje absorpcija. Ne samo plini, tudi raztopljene snovi se lahko absorbirajo in na določen način zadržujejo. Sem spadajo razne nezaželjene snovi, ki imajo v telesu škodljivo delovanje. Črevesni strupi, na primer: krezol, fenol, indol itd., otežujejo izmenjavo snovi, če vstopijo v kri. Presežna želodčna kislina se prav tako vsrkava. Nasprotno od izoliranih kemijskih sestavin, kot je na primer natron, esenski prah življenja ne deluje z nevtralizacijo, temveč z absorpcijo. Na ta način se v prvi vrsti zmanjšuje količina kisline in ne njena koncentracija. Zaradi navedenih lastnosti je esenski prah življenja eno izmed najširše aktivnih naravnih zdravil. Esenski prah življenja, sam ali v kombinaciji z rastlinskimi snovmi, prinaša ublažitev pri mnogih težavah, celo pri najtežjih boleznih tudi ozdravitev. Skoraj ni bolezni, ki je ne bi mogel izceliti esenski prah življenja v kombinaciji z esensko psihoenergoterapijo.


    Quote
    Gost: Priča
     april 08 2011 08:44   


    144000 ljudi po svetu se danes ob 15h po srednjeevropskem času osredotoči na zdravljenje Japonske in Matere Zemlje po nuklearni katastrofi z jedrsko centralo. Cifra je prava koda, princip sinergije in hermetizma tudi. Vsekakor zanimivo in aktualno, morda celo uspe in bi lahko bil referenčni primer za podobne akcije. Kdor se bo pridružil najde navodila za delo v Angleščini na linku spodaj.

    http://www.worldhealingnow.org/viewtopic.php?f=4&t=71


    Quote
    Gost: Dru%9Atvo+MFE
     april 13 2011 08:48   


    ESENSKO ZDRAVILSTVO IN ISCELITELJSTVO

    Povedali smo že da esenizem označuje prečiščenost, prečiščevanje, zdravljenje ter isceljevanje in uceljevanje. To pa seveda vključuje vse nivoje človekovega obstoja: fizični, psihomentalni in duhovni vidik. Isceljevanje pri tem pomeni celostno zdravljenje vključno z delovanjem na vzročnem planu, uceljevanje pa pomeni povezovanje in združevanje prej omenjenih nivojev v enovito celoto. To je sorodno pojmu joge in duhovnemu prebujanju.
    Na splošno gledano imena različnih ezoteričnih doktrin, oziroma šol na eni strani prav tako pa zdravilskih sistemov na drugi strani izhajajo iz geografskih in zgodovinskih okoliščin. Eseni se zavedajo JHVH, brezčasovno večnega enega izvora vseh idej in znanj, ki so prenesena človeku in se ne omejujejo z okviri prostorsko – časovno pogojenih sistemov. Uporaba znanih pojmov iz afirmiranih doktrin ima bolj praktičen značaj, ne pomeni pa vezanost izvora esenskega znanja na katerikoli sistem.

    Esensko isceliteljstvo in zdravilstvo kombinira in vključuje vse znane tradicionalne zdravilske sisteme pa tudi skrita in starodavna znanja. Obenem pa esenskemu zdravilstvu ni tuja niti uporaba sodobnih alternativnih metod, ki temeljijo na uporabi tehničnih naprav alternativne medicine ter ustreznih znanstvenih in tehnoloških metod v kombinaciji z izsledki raziskav subtilnih struktur človeškega bitja in narave. Omenimo za ilustracijo naprimer Ayurvedo, kitajsko tradicionalno medicino, esenski ELON BET HANAN, med tehnološkimi metodami pa diagnostiko na osnovi računalniške analize celične frekvenčne kode, pa stroj za uravnavanje leve in desne možganske hemisfere (brain storming machine) in magnetno resonančno napravo. V zdravilskem sistemu esenov pomembno vlogo igra čista in oplemenitena izvirska voda. Eseni so v ta namen razvili lasten orgonski aparat za oplemenitenje vode iz vodovodnega sistema v obliki nastavka na vodovodni pipi.

    Esenski naravni zeliščni in mineralni pripravki v obliki čajnih mešanic, praškov in mazil so namenjeni širokemu področju uporabe v zdravilne namene. V našem drugem prispevku k pričujoči temi smo že podali nekatere standarne metode, ki so v naši ponudbi svetovanja v povezavi s Hrvaškim društvom za psihične raziskave. Kasneje pa sta bila omenjena še metoda esenske psiho energoterapije na osnovi kvantne tehnologije zavesti in esenski prah življenja, kot ključna isceliteljska in zdravilska načina. Jasno pa je da v tem kratkem orisu ne moremo niti približno zajeti vseh možnosti, katerih se poslužuje esenski pristop zdravljenja ter isceljevanja za pomoč ljudem. Zanesljivo pa lahko trdimo da celovitega zdravljenja ter iscelitve ni brez spirituanega in psihomentalnega čiščenja, kar ponuja metoda esenskega kombiniranega preporajanja v vodi in na suhem.
    Omenili bomo še to da je esenski prah življenja pridobljen na naraven specifičen način, ki zagotavlja najboljše možne absorbcijske in resorbcijske lastnosti tovrstnih mineralnih pripravkov.
    Na koncu tega razdelka omenimo še uporabo elementov v terapevtske namene, kar je nekoliko sorodno alkemiji in zagotavlja učinke tudi na subtilnem izvornem elementarnem nivoju delovanja elementov ogenj, voda, zrak, zemlja, eter. Na ta način je možno reševati nekatere probleme z neposrednim učinkovanjem ustreznih elementov.

    Za ilustracijo navajamo dalje nekaj primerov uspešne alternative klasičnega medicinskega pristopa. Mazilo za odpravo ponavljajočih gnojnih fistul. Praviloma je sicer potrebna operativna odstranitev, ki ne izključuje možnosti recidivov. Prašek za dlesni ter zobe in »vodica za dlesni«, ki učinkovito zdravita patogene procese v ustni votlini in zaustavljata »spuščanje dlesni«. Kalodonti so često prej škodljivi kot zdravilni prav tako nekatera zobozdravstvena priporočila lahko vodijo v uničevanje zobne sklenine, ustna votlina je tudi refleksna cona prebavnih procesov kar v industrijskih izdelkih ni upoštevano. Z esensko metodo akupunkturnega tretmaja kalcinacije tetiv se lahko izognemo siceršnjemu običajnemu operativnemu posegu. Metoda »brain mašine« lahko uspešno odpravi posledice nekaterih psihosomatskih neravnovesij. Omenimo še nemedikamentno reševanje psihomentalnih motenj ter raznih odvisnosti, kar pa je pogojeno s pripravljenostjo pacienta na popolno sodelovanje v procesu zdravljenja.
    Esensko zdravilstvo beleži uspehe tudi pri zdravljenju bolnikov, katerih bolezni je uradna medicina proglasila za neozdravljive, naprimer rak, ali pa naprimer pomarančna koža, itd.

    Esensko zdraviteljstvo je še izboljšalo tudi znani metodi čiščenja jeter in antiparazitnega programa ter povečalo in razširilo njuno učinkovitost. Tako se pri tem delu čiščenja organizma dodatno uporablja esenski čistilni čaj iz 12, ali 15 zelišč, ki v kombinaciji med drugim odpravlja tudi tumorje, razstruplja telo težkih kovin in podobno.
    Poleg omenjenega čaja poznajo eseni še množico drugih učinkovitih namenskih zeliščnih kombinacij za različne težave.

    Slovensko društvo za psihične raziskave
    https://sites.google.com/site/mfeebh/


    Quote
    Forum generiran v : 3,95 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 08:52

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 4,28 seconds