Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • sreda 01-maj
  • Med naravo in kulturo

  • petek 03-maj
  • Človek in čas

  • nedelja 05-maj
  • Razstava Interspace

  • sreda 08-maj
  • Razširjeni vid

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Zdrava prehrana, zdravilna zelišča, dobri recepti,... Nov topic Pošlji odgovor
     SKRITE NEVARNOSTI MIKROVALNIH PEČIC
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: bralec
     januar 26 2011 21:51  (Prebrano 2453 krat)  



    <http://www.cancersalves.com/articles/Microwave.html>
    Je mogoče, da milijoni ljudi po vsem svetu naivno žrtvujejo svoje zdravje za udobje, ki ga nudi mikrovalovna pečica? Zakaj so v Sovjetski
    zvezi leta 1976 prepovedali uporabo mikrovalovk? Kdo je sploh izumil mikrovalovke in zakaj? Odgovori na ta vprašanja vas bodo morda tako
    pretresli, da boste vrgli svojo mikrovalovko v koš.

    Švicarska klinična raziskava
    Prvi, ki je izvedel natančno klinično študijo o vplivih mikrovalov na
    hrano in posledično na človeško telo, je bil švicarski znanstvenik, dr.
    Hans Ulrich Hertel. Dolga leta je delal kot znanstveni raziskovalec
    hrane za eno od večjih švicarskih prehrambenih podjetij, v začetku
    devetdesetih let 20. stoletja pa je začel dvomiti v določene proizvodne
    postopke, ki so denaturalizirali hrano in bil zato odpuščen s svojega
    delovnega mesta.
    Leta 1991 je skupaj s profesorjem Univerze v Lozani objavil raziskavo,
    ki je nakazovala, da hrana, pripravljena v mikrovalovki, predstavlja
    veliko večjo grožnjo za telo kot hrana, ki jo pripravimo s
    konvencionalnimi pripomočki (štedilnik ali pečica na plin ali trda goriva).

    Prostovoljci v raziskavi so v intervalih od dveh do pet dni na prazen
    želodec zaužili: (1) surovo mleko; (2) isto mleko, skuhano na
    konvencionalen način; (3) isto mleko, skuhano v mikrovalovki; (4)
    pasterizirano mleko; (5) surovo zelenjavo iz ekološke pridelave; (6)
    isto zelenjavo, skuhano na konvencionalen način; (7) isto zelenjavo,
    zmrznjeno in nato odmrznjeno v mikrovalovki; (8) isto zelenjavo, skuhano
    v mikrovalovki.
    Vsakemu prostovoljcu so odvzeli prvi vzorec krvi tik pred obrokom, nato
    pa v določenih intervalih po obroku. Izrazito spremembo v sestavi krvi
    so pokazali vzorci iz posameznih intervalov prostovoljcev, ki so zaužili
    hrano, skuhano v mikrovalovki. Po zaužiti hrani se je namreč z vsakim
    naslednjim vzorcem zmanjšala količina hemoglobina in limfocitov v krvi,
    povečala pa sta se število levkocitov (belih krvnih telesc) in količina
    holesterola.
    Povečano število levkocitov hematologi jemljejo zelo resno, saj je to
    ponavadi znak patogenih vplivov na organizem, npr. zastrupitve ali
    celične okvare.
    Za stopnjo holesterola v krvi pa na splošno velja, da se spreminja
    precej počasi, medtem ko se je po zaužitju mikrovalovno obdelane hrane
    dvignil zelo hitro. In to celo pri hrani, ki sama po sebi ne vsebuje
    holesterola, kot je npr. zelenjava!
    Dodatna tema, ki je zanimala znanstvenika, je bila energija mikrovalov,
    ki v naravi ne obstaja, saj je tehnično ustvarjena. Zato sta izvedla še
    poskus s pomočjo bakterij, ki reagirajo na izvore energije z oddajanjem
    svetlobe. Ko sta te bakterije izpostavila krvnemu serumu vzorcev, vzetih
    po zaužitju mikrovalovno obdelane hrane, se je njihova svetlobnost
    izrazito povečala. Hertel je zato sklepal, da se energija umetno
    proizvedenih mikrovalov preko hrane prenaša na človekovo telo in ker ni
    naravnega izvora, vpliva na telo negativno.
    Hertel in Blanc sta torej v grobem ugotovila, da uživanje hrane,
    obdelane z mikrovalovi, povzroča:
    - povišanje holesterola,
    - povečanje števila belih krvničk,
    - znižanje števila rdečih krvničk,
    - nastanek radiolitičnih elementov (elementi, neznani v naravi).

    Tehnični pogled na mikrovalove
    S to majhno, a zelo dobro nadzorovano študijo, sta znanstvenika
    dokazala, da kuhanje z mikrovalovi spremeni hranljive snovi v živilu,
    njihova spremenjena sestava nato vpliva na spremembo krvne slike pri
    človeku, ki je takšno hrano zaužil, to pa ob nadaljnji uporabi vodi v
    okvaro celotnega človekovega organizma.

    Kaj, torej, mikrovalovi dejansko so in kaj počno, da tako izrazito
    negativno vplivajo na hrano?
    Umetno ustvarjeni mikrovalovi so zasnovani na načelu spreminjanja toka
    oziroma polarnosti. Atomi, molekule in celice, ki jih zadene tako močno
    elektromagnetno sevanje, so prisiljeni k spreminjanju svoje polarnosti
    od 1- do tudi 100-bilijonkrat na sekundo! Noben atom, molekula ali
    celica kateregakoli organskega sistema se ni sposobna dlje časa upirati
    tako agresivni in destruktivni moči niti v nizkoenergetskem območju
    milivatov.
    Od vseh naravnih elementov (ki imajo svojo polarnost) reagira kisik v
    molekulah vode najbolj občutljivo. In prav to njegovo lastnost izkorišča
    tehnologija kuhanja z mikrovalovi - toploto za kuhanje namreč ustvarja
    »lomljenje« v molekulah vode, povzročeno s silo mikrovalov. Struktura
    vodne molekule je tako razbita, molekula je na silo deformirana in zato
    po kakovosti neprimerljiva z naravno.
    Proizvajalci mikrovalovk vztrajajo, da hrana, pripravljena z
    mikrovalovi, ne vsebuje nič več spremenjenih snovi kot hrana, ki jo
    skuhamo, spečemo ali kakorkoli drugače pripravimo po konvencionalnih
    postopkih. Vendar toplota pri slednjih izhaja iz zunanjega vira in se
    širi postopno od zunaj navznoter, pri čemer ne spreminja molekul v
    nenaravne oblike, medtem ko mikrovalovi sami po sebi ne grejejo, temveč
    ustvarjajo gretje znotraj celic in molekul - tam, kjer je voda in kjer
    lahko zato z nenaravnim lomljenjem molekul spremenijo njihovo energijo v
    toploto.

    Industrija ne izbira sredstev pri ščitenju svojih interesov
    V zadnjih desetletjih se je nabralo že precejšnje število znanstvenih
    študij in prispevkov, ki z vso resnostjo opozarjajo na izredno nevarne
    učinke sevanja mikrovalov na žive organizme. Zato je prav neverjetno,
    kako malo naporov je vloženih v iskanje drugačnih, bolj naravnih
    tehnologij, ki bi nadomestile mikrovalove. In ne le to, v ZDA so izredno
    redke tudi raziskave o učinkih mikrovalovno obdelane hrane na naše telo
    - ne lotevajo se jih niti na univerzah niti v inštitucijah zvezne vlade.
    Resda raziskujejo, kaj se nam lahko zgodi, če pustimo odprta vrata
    mikrovalovke med delovanjem, ne zanima pa jih, kaj se dogaja s samo
    hrano, čeprav je precej logično, da sila, ki lahko poškoduje naše telo,
    potemtakem poškoduje tudi hrano. Se ne bi, torej, morali vprašati tudi,
    kako tako poškodovana hrana vpliva na naše telo?
    Evropski znanstveniki posvečajo temu vprašanju veliko večjo pozornost, a
    žal pri tem neredko naletijo na skorajda nepremagljive ovire. Tudi
    doktorja Hertel in Blanc, omenjena v zgornji raziskavi, sta se morala
    soočiti z njimi. Takoj po javni objavi njunih izsledkov je skočilo na
    noge švicarsko združenje trgovcev z električnimi aparati za
    gospodinjstvo in industrijo (FEA). Pritisnili so na predsednika sodišča
    v Seftigenu (švicarski kanton Bern) in dosegli, da je izdal prav
    nerazumno odredbo. Marca 1993 je bil dr. Hertel obtožen »vpletanja v
    trgovsko dejavnost«, hkrati pa je dobil tudi prepoved nadaljnjega
    objavljanja svojih izsledkov. Toda Hertel se ni vdal in se je dolga leta
    boril proti tej odločitvi. Tako je leta 1998 njegov primer prišel na
    mednarodno sodišče za človekove pravice v Strassbourgu, ki je odločilo,
    da so bile kršene znanstvenikove osnovne pravice in tudi njegova pravica
    do svobode izražanja. Švica mu je bila tako primorana izplačati odškodnino.

    Škodljivi mikrovalovi niso od včeraj
    Pri vsem, kar ste prebrali do tega mesta, je morda najbolj osupljivo
    dejstvo, da smo v letu 2009 in še vedno pišemo opozorila o nevarnosti
    mikrovalov ? Osupljivo zato, ker so nemški znanstveniki raziskovali
    mikrovalove že med drugo svetovno vojno (na Humboldtovi univerzi v
    Berlinu), ruski pa takoj po njej (na Inštitutih za radio-tehnologijo v
    Kinsku in Radžastanu) - in oboji so prišli do enake ugotovitve:
    izpostavljenost (tako osebna kot hrane) mikrovalovom je za človekovo
    zdravje izredno nevarna. Podrobne učinke, ki so jih dokazali, lahko v
    grobem združimo v tri kategorije:
    1. rakotvorni učinki (predvsem zaradi spremenjene strukture molekul
    hrane, ki jih telo ne prepozna),
    2. uničenje hranljivosti živil (podobni razlogi kot zgoraj),
    3. biološki vplivi pri osebni izpostavljenosti (vdor v človekovo
    energijsko polje in degeneracija celične napetosti).
    Zaradi teh ugotovitev so v nekdanji Sovjetski zvezi zakonsko prepovedali
    uporabo kakršnihkoli aparatov z mikrovalovi. Po Perestrojki in vzponu
    tržnega sistema so to prepoved preklicali…

    10 razlogov, da vržete mikrovalovke iz svoje kuhinje
    Če združimo izsledke švicarskih, ruskih in nemških raziskav, si preprosto ne moremo več zatiskati oči pred škodljivostjo uporabe mikrovalovk, ne glede na vso njihovo priročnost. Premislite:
    1. Redno uživanje hrane iz mikrovalovke lahko dolgoročno povzroča trajno poškodbo možganov, ker zmanjšuje električne impulze v možganih (depolariziranje ali demagnetiziranje možganskega tkiva).
    2. Človeško telo ne more presnoviti (razgraditi) neznanih stranskih produktov, ki nastajajo v mikrovalovno obdelani hrani.
    3. Z rednim uživanjem hrane iz mikrovalovke se lahko spremeni in/ali uniči proizvodnja ženskih in moških hormonov (naša mladina: kor redno uživa hitro hrano iz kioska, kjer vse svoje »krasne« izdelke grejejo z mikrovalovko, torej tvega sterilnost!).
    4. Učinki stranskih produktov hrane iz mikrovalovke vplivajo na človeško telo na dolgi rok.
    5. Minerali, vitamini in druge hranljive snovi v hrani se pod vplivom mikrovalov tako spremenijo, da človeško telo od njih nima skoraj nobene koristi več, vsrka pa spremenjene elemente, ki jih ne more razgraditi.
    6. Minerali v zelenjavi se pod vplivom mikrovalov lahko spremenijo v rakotvorne proste radikale.
    7. Hrana iz mikrovalovke lahko povzroča raka na želodcu in prebavilih - trebušni slinavki, debelem črevesu ipd. (pomislite na vse večje število tovrstnih obolenj tudi pri nas!).
    8. Daljše uživanje hrane iz mikrovalovke povzroča povečanje števila rakastih celic v krvi.
    9. Redno uživanje mikrovalovno obdelane hrane slabi imunski sistem telesa zaradi sprememb v krvnem serumu in limfnih žlezah.
    10. Uživanje hrane iz mikrovalovke povzroča slabšanje spomina in koncentracije, čustveno nestabilnost in padec inteligence.

    Je vaša mikrovalovka še vedno v kuhinji?



    Quote
    -Mojca
     januar 27 2011 10:42   
    Forum

    Status: neprijavljen

    Registriran: 09/16/06
    Posts: 42



    http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=119


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 1,76 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 10:19

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 2,20 seconds