Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Vedel je, kaj se dogaja, zato so ga umorili?
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: Ales
     januar 07 2011 09:59  (Prebrano 2234 krat)  


    Ameriški strokovnjak za kemijsko in biološko orožje je v Washingtonu zagrozil, da bo razkril, zakaj poginjajo številne živali. Našli so ga mrtvega in odvrženega na smetišče, živali pa poginjajo naprej.

    V pretresljivem poročilu, ki ga je za ruskega premierja Vladimirja Putina pripravila GRU – zunanja vojaška obveščevalna služba – piše, da so enega od vodilnih ameriških strokovnjakov za biološko in kemijsko orožje brutalno umorili, potem ko je zagrozil, da bo razkril, da ameriška vojska testira strupen plin, zaradi katerega je umrlo na sto tisoč živali v Arkansasu pretekli teden.
    Ribe
    (Foto: Reuters)

    Glede na to poročilo so Johna P. Wheelerja III., posebnega sodelavca washingtonskega sekretariata zračnih sil od leta 2005 do 2008, ko je postal posebni pomočnik tajnika vojaškega letalstva za inštalacije, logistiko in zaščito okolja, našli mrtvega, brutalno umorjenega in vrženega na odlagališče odpadkov.

    Fox News service je sporočil: ''Policija Delaware preiskuje domnevni umor nekdanjega Bushevega uslužbenca, ki je med drugim zbiral tudi sredstva za gradnjo spomenika vietnamskim veteranom v Washingtonu. Wheelerjevo truplo so našli v petek v Wilmingtonu. Nekdo je prijavil, da so truplo vrgli iz tovornjaka, ki je prihajal iz Newarka. Preden so truplo našli, nihče ni prijavil Wheelerjevega izginotja.''

    Wheeler je bil avtor enega najbolj pomembnih priročnikov o učinkih kemijskega in biološkega orožja, zato ga je leta 2009 za svojega svetovalca vzela družba MITRE Corporation. Gre za podjetje, katerega oddelek letalskih sistemov je vodilni v razvoju in proizvodnji računalniških in nadzornih sistemov, ki jih v svoji floti letal škropilcev uporabljajo ameriške zračne sile.

    Baza teh letal je v mestu Little Rock v Arkansasu, kjer so zadnje mesece testirali disperzante strupenega plina za vojno v Afganistanu, pri čemer so uporabljali zaloge kemičnega orožja, zaseženega v Iraku in shranjenega v vojaškem objektu Pine Bluff v Arkansasu. Rusija je nekoč obtožila Pine Bluff, da ne prijavlja vseh kemičnih snovi, ki so jih v letih od 2003 do 2008 odnesli iz Iraka v ZDA za testiranje in morebitno škodljivo uporabo.

    Po podatkih iz omenjenega ruskega poročila, naj bi odnesli okoli 63.000 ton strupenega plina fosgen (COC12), ki sodi med najbolj nevarna kemijska orožja – zaradi njega pljuča in dihalni sistem eksplodira.

    Ko jih je Rusija obtožila, da teh zalog plina niso uničili, so v Pine Bluffu začeli s hitrim odstranjevanjem odpadkov, in to tako, da so jih vbrizgali globoko v zemljo v osrednjem Arkansasu. To je povzročilo približno 500 manjših potresov in globoko zaskrbljenost lokalnih prebivalcev. Še bolj grozljive obtožbe, ki so zapisane v poročilu, so, da so Američani začeli z odpremo ogromnih količin strupenega plina v Afganistan. Tam ga bodo namreč lahko uporabljali, kolikor bodo želeli in se nato delali, da s tem niso povezani, prav tako pa jim tega ne bi mogel nihče dokazati.

    Glavni razlog za Wheelerjev umor pa je bila pošiljka iranskega fosgena na tankerju KC-767 ameriškega letalstva iz Little Rocka proti Afganistanu, ki je kmalu po vzletu nad Arkansasom zabeležil kritične okvare računalniških in kontrolnih sistemov za brizganje, kar naj bi povzročilo smrt na tisoče kosov.

    Glede na ameriška poročila je okoli 5000 ptic umrlo takoj, uslužbenci ameriškega okoljskega servisa pa so jih v zaščitnih oblekah in maskah hitro odstranili. V poročilu GRU piše, da so ptice poginile zaradi poškodb prsnega koša in krvnih strdkov v trebušni votlini ter zaradi hudih notranjih krvavitev, kar sovpada z opisom posledic vdihavanja strupenega plina fosgen.

    V poročilu opozarjajo, da gre še za eno nenamerno izpuščanje strupenega plina fosgena, saj je le dan prej isti tanker KC-767 nad reko Arkansas izpustil plin, zaradi katerega je poginilo več kot 100.000 rib.

    Ko je Johnu P. Wheelerju postalo jasno, kaj se dogaja z zalogami strupenega plina, je odhitel iz svojega doma v Delawearu proti Washingtonu, kjer je zagrozil, da bo razkril odgovorne uradnike Pentagona in Bele hiše. Ker je bil vietnamski veteran, ki je bil seznanjen z ameriško uporabo kemijskega in biološkega orožja v vietnamski vojni, se je zavzemal, da se to ne bi več ponovilo. Zadnjič so ga videli, kako se zmedeno in brez enega čevlja potika po poslovnem okrožju Wilmingtona. Zanikal je, da je na opiatih in zavrnil vsakršno pomoč.


    Ko je zagrozil, da bo razkril odgovorne, si je podpisal smrtno obsodbo in z njegovim umorom želijo opozoriti ostale, ki razmišljajo o tem, da se zoperstavijo režimu, naj še enkrat premislijo.

    vir: http://24ur.com/novice/svet/vedel-je-kaj-se-dogaja-zato-so-ga-umorili.html


    Quote
    Gost: ivan
     januar 07 2011 10:33   


    ni za verjet medijem preveč,zna bit da je to samo zavajanje javnosti,da se ne pove resnica spremebe polov.

    http://www.youtube.com/watch?v=ZhgpMgMr_dc


    Quote
    Gost: gost
     januar 07 2011 11:35   


    dajte no, sprememba polov...

    zgornja verzija je tako očitno resnična, da te spremembe polov prav otročji, čeprav tudi spremembe polov potekajo ne brez človeške pomoči.


    Quote
    Gost: gost
     januar 07 2011 12:44   


    Leta 2007 podobni dogodki tudi na začetku januarja:

    Dead birds rain down on towns half a world apart
    Last updated at 22:00 10 January 2007

    Comments (0)
    Add to My Stories

    Dead birds: Several streets were closed in Austin, Texas, while police investigated
    It could be the plot of a horror film, but in two towns on opposite sides of the world the mysterious phenomenon of thousands of dead birds dropping out of the sky is all too real.
    Officials are baffled by the unexplained deaths which have affected Australia and the U.S.
    Three weeks ago thousands of crows, pigeons, wattles and honeyeaters fell out of the sky in Esperance, Western Australia.
    Then last week dozens of grackles, sparrows and pigeons dropped dead on two streets in Austin, Texas.
    As birds continue to die in Esperance and the town's dawn chorus remains eerily silent, vets in both countries have been unable to establish a cause of death - despite carrying out a large number of autopsies on the birds.
    Wildlife officials from Western Australia's Department of Environment and Conservation said they were baffled by the "catastrophic event" but emphasised the deaths had nothing to do with a severe storm which recently struck the area, as the birds had started dying before then. District nature conservation coordinator Mike Fitzgerald said: "It's very substantial.
    "We estimate several thousand birds are dead, although we don't have a clear number because of the large areas of bushland."
    Birds Australia, the country's largest bird conservation group, said it had not heard of a similar occurrence.
    "You'd have to call it a most unusual event and one that we'd all have to be concerned about," said chief executive Graeme Hamilton.
    Dr Fiona Sunderman, chief veterinary officer of the Department of Agriculture and Food, suspects the cause of death is some form of toxic poisoning.
    Esperance resident Michelle Crisp, who normally sees hundreds of birds roosting in her garden, counted 80 dead ones in one day.
    "It went to the point where we had nothing, not a single bird," she said. "It was like a moonscape - just horrible."
    In Texas, officials are also working on the toxic poisoning theory. Adolfo Valadez, medical director for Austin and Travis County Health and Human Services, said it might be weeks before any conclusive results were known.
    Such was the concern that the birds suffered deliberate toxic poisoning that several streets were closed in Austin while police and fire crews checked the area for any substance that might be of harm to humans.
    "This was a precautionary measure. We certainly take these kinds of thing seriously, especially following 9/11," said Mr Valadez. "It may be a matter of time before we know what happened and why it happened. There is no threat to public health."
    Federal officials in Washington said they were monitoring the situation, but a spokesman for the Department of Homeland Security said: "There is no credible intelligence to suggest an imminent threat to the homeland or Austin at this time."


    VIR: http://www.dailymail.co.uk/news/article-427997/Dead-birds-rain-towns-half-world-apart.html


    Quote
    Gost: Gost
     januar 07 2011 13:53   


    V Avstraliji leta 2007 naj bi smrt ptic povzročil Fention – insekticid za rastline, ki je smrtno nevaren za ptice in naj ne bi bil nevaren človeku.

    (In kam spada Fention:

    - organofosfati - nevrotoksini s širokim spektrom delovanja, uporabni tudi kot bojni strupi (npr. serin). Zgledi: diazinon, dimetoat, FENTION, fosmet, malation )


    »V raziskavi samomorov s strupenimi substancami, zaradi Fentiona je umrlo 16 iz 99 samomorilcev (ki so uporabili Fention), kaj kje zanimivo, smrt zaradi zastrupitve s Fentionom v primerjavi z drugimi strupi te vrste insekticidov, ni nastala takoj ampak prvi znaki zastrupitve so se pokazali šele po 30 urah in čas zelo mučnega odhoda je traja do 5 dni.«

    Lancet 2005;366:1452–59

    Leto 2004, Tasmania, na obali več kot dvesto mrtvih kitov in delfinov Razlog naj bi bilo soniranje (uporaba ultrazvočne naprave) med vojaškim učenjem na podmornicah.

    Beached Whales, Dolphins Die in Australia - Associated Press, 28.11.2004

    Leto 2009, konec maja, Avstralija, več kot 200 mrtvih ptičev.Vzrok – zastrupitev z neznano substanco.

    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/article6403600.ece

    Marec 2009, Avstralija, več kot 80 kitov in delfinov se je vrglo na obalo. Razlog naj bi bilo soniranje (uporaba ultrazvočne naprave) med vojaškim učenjem na podmornicah.

    80 whales and dolphins stranded in Australia - Associated Press, 23.03.2009

    Januar 2001, nemčija. Škandal zaradi Dioksina v svinskem mesu ter jajcih in perutnini ter drugih sorodnih izdelkih, ker naj bi v hrani za te živali je bilo preveč Dioksina.
    Zaradi Dioksina v Nemčiji je bilo v maju 2010 se je zaprlo več ptičjih farm.

    Učinki Dioksina na zdravje:

    Dioksin se akumulira v tkivih in zato govorimo o bioakumulaciji. Čez čas se tudi zelo majhna dnevna izpostavljenost akumulira do stopnje, ko postane nevarna. TCDD, najbolj strupen dioksin, ima v človeškem tkivu 7-letno razpolovno dobo. Pri visokih koncentracijah v tkivu je stopnja razgradnje večja, kar je posledica reakcije presnove na strup. Dioksini delujejo na organizem posredno z delovanjem na celični receptor za arilneogljikovodike.
    Simptom dolgotrajne izpostavljenosti je mozoljavica, poznana pod imenom klorakne.

    Simptomi so še:

    - razvojne anomalije pri tvorbi sklenine pri otrocih
    - prizadet imunski sistem,
    - endometrioza,
    - poškodovani zarodki,
    - kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB )
    - sladkorna bolezen,
    - pri laboratorijskih živalih tudi povečanje verjetnosti za jetrni, pljučni in ščitnični rak.

    itd.


    Ena od razlag masovne »samomora« ptic, ki so se zaletavale v betonsko steno v enem iz med Kalifornijskih mest, naj bi bila pijanost ptičev. V bližini je bil nasad grmovja vrste Pirakant (Slovenskega imena tega grmovja ne poznam) plodovi katerega povzročajo stanje pijanosti.
    Pijane ptice…???

    Leto 2004, september, Grčija, 3000 mrtvih ptic različnih vrst, uradnega vzroka ni bilo najdeno, neuradno naj bi smrt ptičev povzročil preizkus novega elektromagnetnega orožja.

    «Rochester Democrat and Chronicle», 10 september 2004; citat po «UFO Roundup», 2004, N 37

    itd.


    Quote
    Gost: gost
     januar 07 2011 14:15   


    Quote by: Gost



    Januar 2001, nemčija. Škandal zaradi Dioksina v svinskem mesu ter jajcih in perutnini ter drugih sorodnih izdelkih, ker naj bi v hrani za te živali je bilo preveč Dioksina.
    Zaradi Dioksina v Nemčiji je bilo v maju 2010 se je zaprlo več ptičjih farm.

    Učinki Dioksina na zdravje:

    Dioksin se akumulira v tkivih in zato govorimo o bioakumulaciji. Čez čas se tudi zelo majhna dnevna izpostavljenost akumulira do stopnje, ko postane nevarna. TCDD, najbolj strupen dioksin, ima v človeškem tkivu 7-letno razpolovno dobo. Pri visokih koncentracijah v tkivu je stopnja razgradnje večja, kar je posledica reakcije presnove na strup. Dioksini delujejo na organizem posredno z delovanjem na celični receptor za arilneogljikovodike.
    Simptom dolgotrajne izpostavljenosti je mozoljavica, poznana pod imenom klorakne.

    Simptomi so še:

    - razvojne anomalije pri tvorbi sklenine pri otrocih
    - prizadet imunski sistem,
    - endometrioza,
    - poškodovani zarodki,
    - kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB )
    - sladkorna bolezen,
    - pri laboratorijskih živalih tudi povečanje verjetnosti za jetrni, pljučni in ščitnični rak.

    itd.






    Janur 2011 (to je zdaj) in ne 2001.


    Quote
    Gost: NADA
     januar 07 2011 15:45   


    naj počiva v miru


    Quote
    Gost: janez
     januar 07 2011 16:21   


    ne verjemni medijev,verjemi samo da lažejo.....


    Quote
    Forum generiran v : 0,06 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 09:19

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,43 seconds