Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 03-jul
  • The Duke Ellington Orchestra

• sobota 05-jul
  • Odbojka na vodi - Magična Ljubljanica

• ponedeljek 07-jul
  • Poletne filmske počitnice 2025

• sreda 09-jul
  • Edward Clug - Cluster; Svetovne koreografske uspešnice Edwarda Cluga

• petek 11-jul
  • XXVIII. Mednarodna likovna kolonija

• torek 15-jul
  • Razgibana modra leta

• sreda 16-jul
  • Violeta Egorova - klavir

• nedelja 20-jul
  • Vegan Hangouts: Veganski piknik v Tivoliju

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Okolju prijazno, eko & bio... Nov topic Pošlji odgovor
     Nam kozmogrami res škodujejo?
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: yes,
     avgust 04 2010 16:57   

Kakšna predrznost! Drhal si je upala podvomit v več kot 30-letno umetniško zdraviteljsko veličino! Nato pa še poiskat dokaze in utemeljitve za svoje dvome. To je točno taka predrznost kot tista, kjer so podvomili v "dobronamerna" opozorila pred nevarnostjo prašičje, ptičje, kravje, pasje itd. gripe, sploh pa so si predrznili podvomiti v vsezaščitniške kvalitete in potrebnosti po cepivih, ki jih bo obvarovala prašičjih, kravjih, ptičjih, pasjih, kurjih itd. tegob. Predrzneži, tudi novinarski, si upajo podrezat in podvomit v finančne mogotce in veličine, celo farmacevtske! Ta drhal predrzna si upa s praznimi žepi kljubovat polnim! To si je nazadnje predrznil nekak Galileo Galilei!

Gost: No,
     avgust 04 2010 20:41   

opapa, podvomiti ni greh, vnaprej obsoditi, YES! In to vi delate, ko se sklicujete na ulico, yes in yes!

Gost: Mr
     avgust 04 2010 23:11   

"Ulico" vedno nekdo (ali nekateri) uporabi za svoje interese, inicira negativno, psihotično,škodoželjno idejo in lepo potem pobira sadove. Kaj je v ozadju tega scenarija se bo videlo. Denar, zloba, nevoščljivost.....kdo ve.

Gost: Športnik
     avgust 04 2010 23:54   

Spoštovani No. in ostali obiskovalci.

Jaz sem vam predlagal eno opcijo, da se prepričate, kako ljudje razmišljajo o pozitivnem delovanju kozmogramov na dolgi rok (300 let, 500 let...). So pa šedruge možnosti.
    Za mene štejejo rezultati in mislim, da tudi za večino.
    Prosim prepričajte me, oziroma nas, ne mi pa omenjati neskončno dolgega roka.
    Pričakujem rezultate v kratkem času, ( tri mesece, pol leta, leto) z vaše strani kot zagovornika go. M.P.
    Lp

Gost: Sprejemanje
     avgust 05 2010 08:51   

Pozdravljeni,

Vsi o Pogačniku, kaj pa o gospodu Florijančiču?

Ali ste prebrali med zadnjimi objavljenimi članki na taisti internetni strani?
    Piše, da imenovani gospod, čisti/prosi ali kakorkoli že, vpliv črnih možov, s katerimi so prišli v kontakt pri reiki iniciaciji.
    Pogačnik, reikisti in bog ve še kdo, so po njegovo vsi mediji temnih sil zla. A je s tem človekom vse vredu? A mu ni že kdo lepo povedal, da je čas inkvizicije mimo?
    In samo duhovniki so posvečeni, da izvajajo eksorcizem? Potemtakem priznava cerkev kot najčistejšo organizacijo na zemlji? In kaj je cerkev... O tem ne bi rada pisala. Škoda besed.

Ali pa se jaz motim, da je čas lova na heretike mimo. Po tem forumu sodeč ni. Enako so govorili inkvizitorji, v imenu troedinosti, te pošiljam na grmado, ker te je obsedel zlobni duh.

Večina bo sedaj protestirala, da je vas ozdravil... Kaj pa tisti, ki se ne strinjamo z njim. A mi pa na grmado? Ali pa prosi za nas? Naj prosi, a ne hujska ljudi med sabo. Raje naj prosi svojega troedinega, da naj nevtralizira kamne in očisti ljudi. Ne pa gromi, kot podaljšana roka zametkov inkvizicije.

Gost: bla bla bla
     avgust 05 2010 10:12   

Bla bla bla! Stare, prežvečene lajne, nič novega. Ubožčkani Pogačnik, trpin na križu, ki se je za nas in Zemljo razdal, da bi nas ozdravil, nad nas pripeljal novo civilizacijo, nehvaležni, ne razumejo, se grejo inkvizicijo, ker ne sprejemajo mojega novega nauka geomantike, ki jih bo očistila. Ubogi jaz, ubogi jaz, pa samo svoje iniciacije sem vam dal, nič drugega. Vi ste si sami krivi, če jih doživljate kot nasilje, če zbolevate, se slabo počutite, to izvira iz vas, ne od posvečenih kamnov. Ubogi jaz, ubogi jaz, ker me drhal ne razume, ne dojema in ne sprejema. Da je pa Florjančič kdaj trdil, da edino Cerkev lahko izvaja eksorcizem - tega pa nismo doumeli - kje, kdaj, kako to veš, Sprejemanje? Hm, to je pa nova tema. Se še ni opazilo, da bi Florjančič delal v imenu institucije Cerkve, to pa res ne. Če je Cerkev zlorabila vero in jo naredila za dogmatsko religijo, pa ni kriv Florjančič, kadar zagovarja Boga, magari Troedinega. Saj ga tudi kdo drug, ne le uradna Cerkev. Enačiti Florjančiča z institucijo religije, z inkvizicijo in srednjim vekom - površno branje njegovega dela. Tvoje je razmišlajnje, da je Cerkev najčistejša organizacija na svetu, ne njegova. Če pa hodijo k njemu po pomoč ljudje, iniciirani in prežeti z vsesortnimi duhovnimi svinjarijami, je Florjančič kriv, če to v njih vidi in so prišli iskat pomoč? Če bi jim te iniciacije res dobro dele, ne bi potem lazili okoli njega, Florjančiča. Pa če so prišli k njemu Rubijci po pomoč, je Florjančič kriv, če je videl, kje so vzroki? On nikogar ne prosi, naj pride k njemu. Pove pa za nekatere po boleče iskreno, kaj se dogaja. Laž se zavija v lepe besede, resnica je pa rada boleča. Tako smo pač narejeni, po liniji najmanjšega odpora bi radi živeli, poslušali same lepe pravljice. Pustite me v mojem svetu, naj nič ne slišim in vidim, samo da še vegetiram in obstajam. Prav-vsak naj obstaja in tudi segnije v svojem svetu, če se ne želi izkopati in valjati, sorry, v dreku. Eni se pač nočejo valjati v vplivih Pogačnikovega dela.

Gost: Sprejemanje
     avgust 05 2010 10:32   

bla bla bla,

In v čem je razlika med delom eksorcistov in priprošnjika?
    »Duhovniki so posvečeni in lahko zdravijo po svetem duhu. Jaz pa nisem posvečen, jaz ne smem delati. Oni delajo po svetem duhu, vse je po svetem duhu posvečeno, hostija, vse to. Jaz pa nič ne smem delati, ker nisem posvečen, jaz pa lahko samo prosim.«

Citirano iz članka

Posvečen? Kdo posveti? Kdo lahko sodi in dosodi, kdo in kdaj bo posvečen? iz konteksta cerkev.

Sploh pa me nisi razumela, kdo piše, da je Pogačnik revež, križani Kristus itd. To si ti pobrala iz konteksta in interpretirala po svojih zmožnostih/omejenostih/usmerjenosti. Meni je prav mar za Pogačnika. Omenila sem ga le kot naštevanje, kaj vse Lado označuje za zlo, ti pa tak žolč iz sebe... Hotela sem le pokazati, da ni eden bel in eden črn (edino, če se želi tako videti).

Gost: butnenc
     avgust 05 2010 10:54   

Quote by: bla bla bla

Bla bla bla! Stare, prežvečene lajne, nič novega. Ubožčkani Pogačnik, trpin na križu, ki se je za nas in Zemljo razdal, da bi nas ozdravil, nad nas pripeljal novo civilizacijo, nehvaležni, ne razumejo, se grejo inkvizicijo, ker ne sprejemajo mojega novega nauka geomantike, ki jih bo očistila. Ubogi jaz, ubogi jaz, pa samo svoje iniciacije sem vam dal, nič drugega. Vi ste si sami krivi, če jih doživljate kot nasilje, če zbolevate, se slabo počutite, to izvira iz vas, ne od posvečenih kamnov. Ubogi jaz, ubogi jaz, ker me drhal ne razume, ne dojema in ne sprejema. Da je pa Florjančič kdaj trdil, da edino Cerkev lahko izvaja eksorcizem - tega pa nismo doumeli - kje, kdaj, kako to veš, Sprejemanje? Hm, to je pa nova tema. Se še ni opazilo, da bi Florjančič delal v imenu institucije Cerkve, to pa res ne. Če je Cerkev zlorabila vero in jo naredila za dogmatsko religijo, pa ni kriv Florjančič, kadar zagovarja Boga, magari Troedinega. Saj ga tudi kdo drug, ne le uradna Cerkev. Enačiti Florjančiča z institucijo religije, z inkvizicijo in srednjim vekom - površno branje njegovega dela. Tvoje je razmišlajnje, da je Cerkev najčistejša organizacija na svetu, ne njegova. Če pa hodijo k njemu po pomoč ljudje, iniciirani in prežeti z vsesortnimi duhovnimi svinjarijami, je Florjančič kriv, če to v njih vidi in so prišli iskat pomoč? Če bi jim te iniciacije res dobro dele, ne bi potem lazili okoli njega, Florjančiča. Pa če so prišli k njemu Rubijci po pomoč, je Florjančič kriv, če je videl, kje so vzroki? On nikogar ne prosi, naj pride k njemu. Pove pa za nekatere po boleče iskreno, kaj se dogaja. Laž se zavija v lepe besede, resnica je pa rada boleča. Tako smo pač narejeni, po liniji najmanjšega odpora bi radi živeli, poslušali same lepe pravljice. Pustite me v mojem svetu, naj nič ne slišim in vidim, samo da še vegetiram in obstajam. Prav-vsak naj obstaja in tudi segnije v svojem svetu, če se ne želi izkopati in valjati, sorry, v dreku. Eni se pač nočejo valjati v vplivih Pogačnikovega dela.

Tole pa men deluje kukr tadruga merijen, če ni kr ista ... enak blebetajne, posmehvajne, roganje, podcenjevajne, žlehtnoba ... Tut tebe b mogu Florjančič mau u roke vzet pa tazlobnga duhca iz tebe vn izgnat, sej še sama ne veš, de te je obsedu.

Gost: Marija Plazar
     avgust 05 2010 14:37   

Morda res že prežvečeno, morda pa komu le koristno razmišljanje.

Nihče nikomur ne vsiljuje svojega izbora, v kaj naj verjame in čemu naj sledi. Tudi g. Lado le opozarja, kaj nam, ljudem, ustvarjenim po izvirni resnici (pa naj se to sliši še tako zaostalo za novodobnega, mesenega človeka, odtujenega od nevidnega dela v samem sebi), škodi. Ne pričakuje ali zahteva, naj mu verjamemo ali sledimo. Nikogar ne sili, naj hodi k njemu in ga posluša ali mu celo vsiljuje svojo pomoč. Prostovoljno gremo k njemu. Če čutimo potrebo, se lahko še kdaj vrnemo, če ne, pa ne. Lahko se daš desetkrat iniciirati v reikiju, posvetiti v kateremkoli templju, krstiti v katerikoli veri, moliš, h komur hočeš, ali pa k nikomur, če ti ne ustreza. Naj pa vse (vsaj duhovno) ostane na prostovoljni bazi in osebni odločitvi človeka. Smo se pač rodili v času, da je ta izbor osebne odločitve pestrejši in širši kot pred stoletji. Ne morem pa dovoliti, da bi kdo na meni izvajal reiki terapije ali celo iniciacije, če ne čutim potrebe po tem. Ne pustim, da v moje stanovanje vstopijo Jehove priče in mi vsiljujejo svoja prepričanja ter vero. Ne izberem TV programa, če mi ne ustreza. Ne kupim v trgovini najnovejšega reklamno podprtega modela česarkoli, če mi ni do tega. G. Pogačnik pa nam je svoje delo vsilil (tu ne govorim o kamnih kot umetnini – o tem naj sodijo umetniki in likovni teoretiki, tako o kvaliteti kot o tem, da jih postavlja kot po tekočem traku, pa še s pomočjo društva, česar ne uspe postoriti sam). Govorim o duhovni vsebini in sporočilu kozmogramov, zaradi katerih se g. Pogačnik tudi gre svojo umetnost. Te vsebine so nam vsiljene in to bi njegovi zagovorniki najraje kar spregledali in takoj začnejo očitati nazadnjaštvo, mračnjaštvo, paranojo, srednjeveškost … Mar ni potem tudi umetnikovo delo lahko mračnjaštvo, srednjeveštvo, inkvizicijstvo … do nas, »stare« civilizacije? Če namesto, da bi le ljubeče izklesal kamen in mu vdahnil novo, umetniško obliko, kakršnakoli že je, vanj v posebnih ritualih iniciira energije, ki jih stari civiliziranci nočemo. Mogoče cilj »moje« preobrazbe ni isti kot njegov. Pustiva si torej osebno svobodno izbiro in se preobražajva vsak po svoje.

Ljudje kot mesena, fizična bitja smo hitro pokvarljiva in minljiva roba in ko naše meso še niti ne bo dobro uležano, se začne tisto ta pravo. In takrat se želim znajti točno tam, kamor se uvrščam po svoji volji, delih in izbiri, ne pa po g. Pogačnikovem »predizboru«. Če nočem sodelovati v kozmogramskem pevskem zboru, me pustite, naj pojem svojo pesem. Pač ne bom poslušala vaše, zato obrnite glave noter v svoj krog in tam iščite svojo resonanco ter ubranost, da ne boste peli v navzven odprtem krogu, pri tem pa ne več slišali drug drugega. Kozmogramska melodija pač ne ustreza mojemu posluhu in »glasbenemu« okusu. Tudi radio ugasnem, če mi glasbeni program ne »sede«. Zakaj pa bi se vaše radijske frekvence vsiljevale v moj program? Zakaj bi frekvence kodiranih kamnov hodile v moje duhovne frekvence?

Zakaj je govora več o g. Pogačniku? Logično, saj je on ustvaril kozmograme in s tem omogočil njihove učinke, pri tem pa prosil raznorazne sile za pomoč. In je dobil ven, kar je iskal. G. Lado pa je le ugotovil, kako delujejo kozmogrami. Dokončno sodbo pa bo k sreči opravil nekdo drug, kajti, če bi še to pristojnost zaupali kateremukoli človeku ali izbrancem ljudstva, bi bila štala. Tudi g. Lado ne dela končne sodbe, ampak le opozarja, da bomo plačani po sadovih naših del. Do takrat pa nam ostane le naš osebni notranji sodnik – vest. Dokler lahko ne le v besedah, ampak res iz svoje največje globine srca in duha rečemo, da imamo mirno vest in delamo tako, da ni nikomur v škodo ter pogubo, smo lahko mirni. Če se ne prepustimo nobenemu »prišepetovalcu« egu, da bi vplival na našo vest, bomo začutili ta glasek. Vsak najmanjši dvom pomeni, da vest ni mirna. Dejanja in rezultati dejanj pa kažejo, kakšno vest imamo.

Nekateri ste malo hecni: mračnjaštvo, srednji vek, inkvizicija …, ko je govora o duhovnem nasilju, iniciacijah, nevidnem (tudi zlu), kodiranih kozmogramih. Obenem pa pridno meditirate, iščete notranji mir (četudi v naravi, umetnosti …), se greste reiki, vaje pomlajevanja, šamanizem, mantrate, poslušate gonge, hodite po žerjavici … Vse prav in nič narobe v tem. Ampak zakaj, če so tudi ti učinki nevidni, nedokazljivi? Že stari Grki so vedeli, da je potreben zdrav DUH v zdravem TELESU. DUH se nam je pa potem skozi čas kar nekam izmaknil (ne rečem, da morda ne tudi zaradi dejanj Cerkve, vse od srednjega veka naprej): Ampak, kot da še danes nočemo doumeti, da je duh naš, v nas, ne sme biti odvisen od uradne institucije, zdaj pa ga iščemo vsak po svojih poteh (in stranpoteh). Saj lahko je pot vsakogar čisto univerzalna in drugačna, končno tudi cilj, le tvoj cilj in pot ne smeta škoditi mojim. Ko bo enim jasno, da naj vsak odgovarja le zase, kjer in kar išče, to naj najde, bomo pa kmalu skupaj na istem imenovalcu. Kako lahko g. Pogačnik trdi v mojem imenu, kaj rabim in kaj je dobro zame? Naj ustvarja tako, da v njegov krog (mrežo) iniciacij pride le tisti, ki si to želi in išče. Cerkev je (tudi) nasilno vzdrževala nadvlado. Jo zato danes cenimo? G. Pogačnik dela isto – nasilno vzdržuje in vsiljuje neko svoje duhovno stanje okolju in ljudem. Naj ga zato cenim(o)? Nočem njegove vere, a sem prisiljena živeti pod njenimi vplivi. V mošejo ne grem, k reiki mojstrom ne grem, k Sai Babi tudi ne, če me to ne zanima, niti ne h g.Ladu, g. Pogačnik pa s svojimi delovanji kar sam vstopa v moj prostor, ne da bi ga vabila ali prosila. Tudi ne bom npr. prosila g. Lada, naj me očisti reiki iniciacij, če se z njimi dobro počutim. In on ne bo hodil za mano, da me očisti in ponudi svoja prepričanja ter duhovnost.

Ko se je forum začel, je bilo moje razmišljanje naslovljeno z vprašanjem in naslov zaključen z vprašajem, saj nisem poznala izkušenj drugih. Do danes sem videla že mnogo rezultatov meritev (ne le z L antenami, čeprav tudi to šteje, ampak, zaradi očitkov, da lahko nanje miselno vplivamo, naj bo to bolj ob strani, čeprav tisti otroci in turisti niso kaj prida vplivali miselno na antene v svojih rokah, so le hodili z njimi okrog). Tudi »resnejši« rezultati se zaokrožujejo, dajejo enako sliko na več mestih po Sloveniji. Od različnih merilcev in različnih tehničnih naprav. Zdaj vem, da besede g. Lada niso le teorija v njegovi glavi. Za razliko od ideje ozdravitve Zemlje in človeštva pa v 40 letih učinkovanja še ni videti kakšnega posebnega napredka v zdravju ljudi in okolja, ki bi bili posledica kod na kozmogramih, še zlasti ne v Sloveniji. Zato me ne bo presenetilo, da tisti, ki vsaj približno poglobljeno spremljate forum od začetka, veste (tudi če tega ne priznate javno ali na glas), v čem je bistvo debate in problemov. Po drugi strani je jasno, da vsak v sebi najde svoje bistvo tega, kar pač išče v življenju. Eni pristajate le na neke osebne relacije in namene diskreditiranja, drugi vidite stvar širše, tretji še kako drugače, vsak pač po svojih zmožnostih, uvidih in navadah, kako soditi dela, rezultate dela sebe in drugih ljudi. Lahko zaključite vse skupaj na izključno osebi ravni sebe, g. Lada in g. Pogačnika, lahko širše.

No, pa imate kost. Če je vaš čas za glodanje, dober tek!

Gost: Marija Plazar
     avgust 05 2010 14:40   

Butnenc, kdo pa je merijen, mar sem površno spregledala kakšno ime? Šele zdaj sem šla brat tvoj zapis, ko sem oddala svojo pošto. No, pomagaj, kje jo najdemo? V katerem kontekstu?

Gost: butnenc
     avgust 05 2010 18:56   

Quote by: Marija Plazar

Butnenc, kdo pa je merijen, mar sem površno spregledala kakšno ime? Šele zdaj sem šla brat tvoj zapis, ko sem oddala svojo pošto. No, pomagaj, kje jo najdemo? V katerem kontekstu?

Eh Marija, nč se ti ni treba matrat pa jo iskat, ni vredn! Na pozitivkah se merijen kr naprej neki špetira s tkozvano "rdečo ekipo", sm pa mislu, de je zihr še kleke sem na forum pršla izzivat pa se špetirat, kukr je njena navada, stil od tele "bla bla bla" je pa tut glih en tak kt od merijen, pa na pozitivkah tut uporabla takle "bla bla bla" za rogajne komentatorjem njenih "prostih spisov". Preber si enih par njenih umotvorov, pa njene odgovore na komentarje "tardečih", pa ti bo kuj use jasn! Če se ti sevede lub pa če maš cajt, drgač pa škoda energije, jo rajš za kej druzga bl pametnga ponuci!

Gost: Ina
     avgust 05 2010 21:30   

»Ne pustim, da v moje stanovanje vstopijo Jehove priče in mi vsiljujejo svoja prepričanja ter vero.«

- Glej, trkal bom na tvoja vrata… ?

»G. Lado pa je le ugotovil, kako delujejo kozmogrami.«

- Kdo še, razen g. Ladota - to ugotovil? ali je bil kdo pred njim? in na kak način je to ugotovil g.Lado? bi prosila za podroben opis teh preizkusov s katerimi je bilo izvedeno preverjanje. Želim verodostojno in jasno razlago, Kako? Kaj? In Na kak način Florjančič to ugotovil?

»Že stari Grki so vedeli, da je potreben zdrav DUH v zdravem TELESU.«

- Ne, stari Grki so rekli: »ZDRAVI DUH PREBIVA V ZDRAVEM TELESU«

Torej, najprej ozdravi telo, s pravilno prehrano, športom, postom in nato vzporedno ozdravljaj in vzgajaj duha.

»Tudi »resnejši« rezultati se zaokrožujejo, dajejo enako sliko na več mestih po Sloveniji.«

- Prosim konkretne podatke: kako je bila izvedena raziskava? S kakšno raziskovalno metodo?. Kdo je izvajal raziskavo? S katerimi napravami in kdo je izdal licenzo za te naprave, da so verodostojne? In, seveda, želim videti urejeni in strokovni rezultati raziskav na lastne oči. S številkami podpisi in imeni ljudi, ki so sodelovali pri raziskavi.

Pozdrav vsem.

P.S. od mene vprašanje k vam ga. Marija "Plazar" kaj vi imate od tega vsega, glede na vašo "nezainterisirano" aktivnost?
    Če je vam g. Lado pomagal pri izboljšanju zdravstvenega stanja, bi zdaj vam sigurno priporočal mirovanje in ukvarjanje z bolj prijetnimi stvarmi, kot borbo s kozmogrami.
    Kot drugo, kako zagotovo veste, da je vam pomagala prav metoda g.Lado in ne metode drugih zdraviteljev, ki ste jih obiskali? Saj lahko začnejo učinkovati pozneje.

In še, za tisto "pomoč", ki jo ponuja g. Lado, ljudje ne rabijo prositi osebno. Dovolj je, če nekdo drugi prosi zanje. Saj spomnite zgodbe o služabniku iz Nove zaveze. K Jezusu je prišel njegov "delodajalec" in prosil, da ozdravi njegovega "služabnika", "služabnik" osebno nič ne prosil. Ali g. Lado večji od Jezusa? Ali so se pravila spremenila? in, če so, kdo jih je spremenil, oz. prilagodil sebi?

Forum generiran v : 0,10 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 11:25

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML