NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 03-jul
 • Bistriška kuhna - festival ulične kulinarike

 • torek 05-jul
 • Sodobna slovenska ilustracija

 • torek 12-jul
 • Ustvarjalno poletje v UGM

 • torek 19-jul
 • Razstava: Vino naše vsakdanje

 • sobota 23-jul
 • Postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Kvantno zdravljenje   
  sreda, 19. september 2012 @ 14:18 CEST
  Uporabnik: Sonce

  KVANTNO ZDRAVLJENJE

  Sodobna metoda, ki trenutno omogoči globok počitek in hitro ozdravitev


  Kvantna sinhronizacija
  Kvantna sinhronizacija, tehnika duhovne razsvetlitve, ki jo je utemeljil Američan Frank Kinslow, je metoda samoobvladovanja in zdravljenja, ki temelji na čisti zavesti ali globokem počitku. Ob njenem izvajanju ne delamo »nič«, pa vendar je vse narejeno. Kvantne sinhronizacije se lahko naučimo tako rekoč takoj; ne potrebujemo leta.

  Dr. Kinslow, avtor svetovnih uspešnic Skrivnost trenutne ozdravitve in Kvantno življenje, živi na Floridi, kjer ima privatno svetovalsko prakso in predava na univerzi Everglades. Svojo metodo, ki jo poučuje tudi na seminarjih, ki jih vodi po vsem svetu, je predstavil v intervjuju, ki ga objavljamo v dveh delih.

  Kako je nastala kvantna sinhronizacija?
  Od svojih poznih dvajsetih do zgodnjih štiridesetih let sam skoraj tri leta preživel v Alpah v globoki, tihi meditaciji, pogosto skrit pred vsemi. In ko sem bil pozneje zavzet s službo in z družino, sem še naprej meditiral tri in pol ure na dan. Druge sem začel učiti tehnike, ki sem jih prejel iz »višjih sfer«, in zbral okoli sebe skupino iskalcev notranjega miru in razsvetljenja. Po sedmih letih sem sprevidel, da še vedno nekaj manjka. Pustil sem vse in se vrnil v osamo razmišljat o »niču« ali »čisti zavesti«. Po sedmih letih tišine molka sem dojel, da nam ni treba nikamor oditi niti nič ne delati. Vse je popolno prav takšno, kot je. Vidite, »Nič« ne daje odgovorov, temveč je odgovor! Globoko počivanje, čista zavest, globok mir – to so različni izrazi, ki opisujejo izkušnjo »ničesar« ali »brez misli«.

  Konec osemdesetih let sem razvil sistem samoraziskovanja, ki omogoča »predajanje« izkušnje globokega miru – nekakšen prenos »duhovne energije« z ene osebe na drugo. Ta metoda je bila predhodnica kvantne sinhronizacije. Proces sem vedno bolj izpopolnjeval in odstranjeval vse, kar ni bilo absolutno potrebno. Tako je nastala kvantna sinhronizacija (Quantum Entrainment) – hiter, preprost postopek, ki prebuja globljo notranjo zavest, kot stranski učinek pa tudi zdravi.

  Kako deluje kvantna sinhronizacija?
  Kvantna sinhronizacija je metoda zelo hitrega zdravljenja, ki jo lahko izvaja vsak. Če imate zlomljeno nogo ali zlomljeno srce, morate počivati, da bi ozdraveli. Če se želite telesno, čustveno ali duhovno pozdraviti, potrebujete globok počitek. Globlji ko je počitek, hitrejša je ozdravitev. Čista zavest je najgloblji možen počitek. Odkril sam postopek, ki telesu, umu in duhu trenutno omogoči globok počitek in hitro ozdravitev. Učinkuje v nekaj sekundah. Temu pravim kvantna sinhronizacija.

  Globlji ko je počitek, hitrejša je ozdravitev – zanimivo. Povejte nam kaj več o odnosu med »počitkom« in »zavestjo«.
  Besedo »počitek« uporabljam, ker vsi vemo, da se po počitku počutimo bolje. Toda počitek pri kvantni sinhronizaciji je tako globok, da je nepomičen. Ko doživljamo čisto zavest, doživljamo ta globok, nepomičen mir tudi še takrat, ko nadaljujemo z mišljenjem, govorjenjem in življenjem. Takrat naše aktivnosti prežema blag mir. Tedaj nas več ne veže vpliv vsakdanjih skrbi. Čutimo se edinstveno posebni, kot da nam je bila razodeta vesoljna skrivnost, da je svet čisto v redu prav takšen, kakršen je. To je prava ljubezen, ki odpravlja skrbi zaradi naslednje poplave, hipoteke, cen bencina ter problemov z zdravjem in odnosi. Lahko presežemo človeška trpljenja in norosti in jih gledamo s širše perspektive miru in harmonije. Sveča je svetla v temni noči, a postane neznatna na polni svetlobi Sonca.

  Ključ je torej v čisti zavesti. Ljudje leta in leta poskušajo doseči čisto zavest. Obstaja na stotine, če ne tisoče poti in metod za doseganje miru in tišine. Pri kvantni sinhronizaciji pa pravite, da lahko dosežemo čisto zavest v le nekaj minutah in potem živimo v njej. Ali morda ne obljubljate več, kot lahko izpolnite?
  Obljube niso potrebne. Ni namreč ničesar, kar bi morali doseči. V resnici čiste zavesti ne moremo doseči, ker jo že imamo. Če mislite, da morate nekaj doseči, da bi postali razsvetljeni, ste že izgubili bitko. Vse, kar lahko dosežemo, lahko tudi izgubimo. Čiste zavesti pa ne moremo niti dobiti niti izgubiti. Zato je potrebno zgolj ozavestiti čisto zavest, kar pa je neverjetno lahko.

  Pa nas vpeljite v kvantno sinhronizacijo …
  Vse ustvarjene stvari sestavljata energija in red: stoli, zvezde, hruške … Celo življenje je zgolj forma in energija, kateri dodeljujemo imena. A odkod izvirajo? Lahko rečete, da od atomov, ampak odkod izvirajo atomi? Izvor vsega je čista zavest, vse je čista zavest. Izvajalec kvantne sinhronizacije sproži ozdravitev, ko intenzivno ozavešča esenco zavesti, medtem ko se bežno zaveda telesne ali čustvene težave. Takrat tiho opazuje in kot čista zavest ustvari alternativno različico originala. V tej alternativni različici telo in um nimata neubranosti in z njo povezanih simptomov. Sam izvajalec ne dela nič; samo pozorno opazuje čisto zavest in v pravem trenutku potisne ustvarjanje v smeri ozdravitve. Delo na tej subtilni ravni daje čudovit občutek neomejenega širjenja, miru in blaženosti. In ko ozavestite čisto zavest, se kar same začno dogajati čarobne stvari. Mi pravzaprav ne delamo nič, a se vse naredi za nas.

  Kako delate s čisto zavestjo, da bi izzvali konkretne spremembe – namesto da bi samo ostali v blaženi zavesti?
  Ko dosežete čisto zavest, vam ni treba nič delati. Ona ve, kako pozdraviti. Vedno ste prežeti s čisto zavestjo, zato že veste, kako ozdraveti. Ni se vam treba naučiti zdravilskega sistema, morate le ozavestiti čisto zavest. Kot se nam ni treba učiti dihati. Potrebujemo le zrak. Tako se nam tudi ni treba učiti ozdravljenja; potrebujemo le čisto zavest.

  Dobro, to velja za izvajalca kvantne sinhronizacije, kaj pa je s tistim, ki jo prejema? Kako se doživljanje »čiste zavesti« vas kot izvajalca prenaša na prejemnika in kakšna je njegova vloga v zdravljenju?

  Moja vloga je v tem, da ozavestim čisto zavest, potem pa stopim vstran, ker čista zavest najbolje ve, kaj je treba storiti. Sam niti ne prevajam energije, niti ne izvajam tehnike, ne kličem angelov ali vodnikov, niti ne izvajam predpisanih gibov z rokami. Prejemnik zdravljenja, ki mu pravim partner, ima lahko določeno miselno namero, ampak to ni bistveno, ker se prepustimo neomejeni modrosti čiste zavesti. Čista zavest ve za prejemnikove težave, ve pa tudi tisto, česar se on morda niti ne zaveda.

  Kakšna pa je vloga »partnerja« v kvantni sinhronizaciji?
  Nikakršna. Njegova vloga je zgolj, da »je«. Ni se mu treba osredotočati na miselne namere ali kar koli vizualizirati. Najbolje je, da partner počne čim manj. Partnerji preprosto pustijo, da jim um prosto teče in ne poskušajo »pomagati«. Izvajalčevo stanje čiste zavesti zaobjema partnerja. Nekateri doživijo učinek valovanja ali pozibavanja ali pa jih zajame val blaženosti, vendar te izkušnje za kvantno sinhronizacijo niso nujne. Tem učinkom smo nenehno priča, tako pri začetnikih kot pri dolgoletnih zdravilcih. Pravzaprav na začetni delavnici kvantne sinhronizacije udeleženci doživijo kvantno sinhronizacijo že po pol ure. Po tem pa več ko delajo kvantno sinhronizacijo, bolj ozaveščajo čisto zavest. To je res tako preprosto, kot je slišati.

  Veliko se piše o moči uma in miselne namere. Kakšna je vloga osredotočene namere v kvantni sinhronizaciji?
  Vem, da je bilo veliko napisanega o miselni nameri. Nekateri sistemi menijo, da mora biti namera zelo precizna in v vsakem pogledu zelo detajlna. Po teh sistemih posameznik odloča, kaj je najbolje, in potem pričakuje, da bo s svojim vodenim prizadevanjem to tudi uresničil. Proces kvantne sinhronizacije pa je drugačen. Tu se opiramo izključno na čisto zavest. Vemo, da je neomejeni izvor celotnega stvarstva v teh stvareh modrejši od individualnega uma. V kvantni sinhronizaciji tisti, ki išče pomoč, implicitno izraža namero, toda rešitev obstaja v neomejeni modrosti čiste zavesti.

  Vaši opisi kvantne sinhronizacije me spominjajo na delo Eckharta Tolleja o moči zdajšnjega trenutka, le da ste šli vi še korak naprej s pravim procesom za dobivanje konkretnih rezultatov …
  Da, kvantna sinhronizacija je ravno to: manifestirana moč zdajšnjega trenutka. Ozaveščamo nepomično Sedaj in, medtem ko se kopamo v njegovem nepomičnem obilju, opazujemo, kako opravlja vse potrebno. Lahko bi rekli, da je to pot do notranje obogatitve in samoozaveščanja za lene ljudi.

  Danes je za mnoge od nas življenje nenehna, utrujajoča borba – da zaslužimo dovolj denarja za preživljanje od meseca do meseca, da ohranimo službo, odplačujemo kredit s hipoteko in da ostanemo kolikor toliko zdravi. Bilo bi krasno najti neko pot ali metodo, ki je brez borbe, lahka, brez napora …
  Našli ste jo. Kvantna sinhronizacija je brez napora. Samo tako lahko sploh deluje. Ko vidimo, da kvantna sinhronizacija deluje brez našega vmešavanja, začnemo dobivati občutek, da se vsi problemi v našem življenju – denar, služba, odnosi itd. – lahko prav tako rešijo brez napora. To nam daje trenutno psihično olajšanje, neke vrste mirno stališče, s katerega lahko opazujemo, kako naše življenje poteka brez stresa in konfliktov. Ideja o prepuščanju ni nova. Praktična tehnologija za trenutno doseganje tega življenja brez napora obstaja. Imenujemo jo kvantna sinhronizacija.

  Ali je v vašem življenju obstajal nek »Hevreka!« trenutek, ko ste spoznali, da bi čista zavest lahko sprožila ozdravitev?

  Nekaj mesecev sem bil resno bolan. Moje telo in um sta bila tako šibka, da mi je bilo že sámo vstajanje iz postelje velik telesen in emocionalen napor. Nekega dne sredi te teme in depresije pa se je moj svet ustavil, kot da je vesolje zadržalo dih. Zunanji svet se je še naprej gibal, ljudje in stvari so se obnašali tako kot prej, ampak jaz sem za vsem tem razumel in doživljal nepomičnost. Odkril sem skrivnost Jaza – globoko, prodirajočo univerzalno ljubezen, rojeno iz čiste zavesti. Telesno in duhovno sem vedno bolj ozdravljal, ampak tudi to je bilo moje relativno življenje – »jaz«, ki je bil pred tem spoznanjem moje célo življenje. Za tem življenjem je bila prelepa, nediferencirana nepomičnost čiste zavesti. Od zmeraj je bila tam, le da nisem bil pozoren nanjo. Udeležencem delavnic kvantne sinhronizacije najprej pokažemo polnost, ki obstaja zunaj njihovega »jaza«.

  Kaj se je zgodilo z vašo boleznijo in depresijo?
  Nisem doživel spontane ozdravitve. Moje telo in um sta trpela še leto ali dve. V hipu pa se je takrat pozdravila moja duša, moja univerzalna bit. Z naraščanjem miru in harmonije je bila izkušnja bolezni vedno manj v ospredju. Moje zunanje življenje se ni veliko spremenilo, toda v sebi sem bil osvobojen trpljenja. To je bilo fantastično! Z nogama sem trdno stal na zemlji, medtem ko je moja duša prosto letala po neomejenih nebesnih širjavah. To izkušnjo sem uporabil pri razvijanju kvantne sinhronizacije. S pomočjo kvantne sinhronizacije lahko hitro ustvarimo to resničnost dveh svetov, ki združuje vsakdanji svet poln naglice in mnogih opravkov z blaženostjo vesoljne enosti. To se zdi neverjetno v primerjavi z našim vsakdanom, a je nekaj čisto normalnega, ko začnete živeti s čisto zavestjo.

  Kako kvantna sinhronizacija deluje v življenju vaših strank?
  Kvantna sinhronizacija deluje v vsem. Deluje vsakokrat, čeprav ne vedno tako, kot mi mislimo, da bo delovala. Čista zavest ima namreč svoj lasten um – univerzalni um, ki presega omejitve naših individualnih umov. Na telesni ravni so izvajalci kvantne sinhronizacije ublažili ali pozdravili artritis, zlome in izvine, želodčne probleme, zaprtje … Kvantna sinhronizacija je izjemno učinkovita na čustveni ravni. Travme in čustvene motnje, ki so trajale vse življenje, lahko pozdravimo v nekaj minutah. Pred nekaj dnevi je bil pri meni štirinajstletni fant, ki je štiri leta trpel za hudo depresijo. Po eni kvantni sinhronizaciji se je popolnoma spremenil. Njegova mama se mi je zahvaljevala, da sem ji vrnil sina – ampak težko sprejemaš zasluge, ko pa sam nisi nič naredil.

  A pri kvantni sinhronizaciji je najbolj opazna duhovna rast. Agresivni ljudje se umirijo, zmedeni in nesrečni »uzrejo luč«, dolgoletni iskalci najdejo, kar so iskali v lastni tradiciji. To je resnično čudežno opazovati na vseh ravneh.

  Kaj pravzaprav občuti ali doživlja »partner« – prejemnik kvantne sinhronizacije?
  Najprej občuti telesno sprostitev zaradi globokega počitka, ki spremlja kvantno sinhronizacijo. Potem se mir prelije v um. Ta izkušnja se hitro poglobi in telo se začne nihati ali zvijati, medtem ko vsako celico prežema čista zavest. V tej fazi lahko um doživlja dolga obdobja brez misli. Nastopi lahko blaženost ali radost in občutek imamo, da je s svetom vse v redu, kot tudi je. Po kvantni sinhronizaciji partnerju rečem, naj ponovno oceni svojo težavo. Rezultati so pogosto dramatični ali celo čudežni. Čudežni so seveda le za zunanjega opazovalca; za izvajalce kvantne sinhronizacije je to nekaj običajnega.

  Pri kvantni sinhronizaciji se torej ne le zdravimo, temveč vse bolj ozaveščamo čisto zavest v svojem življenju in s tem hkrati spodbujamo tudi svojo ozdravitev.
  Tako je. Najprej razvijete zavest, po tem je vse drugo češnja na torti življenja. Ko se zavedate, nimate kaj delati in nimate kam iti. Kot čista zavest ste namreč že povsod in že delate vse.

  Ali je kvantna sinhronizacija uporabna tudi za zdravljenje na daljavo?
  Da, kvantna sinhronizacija na daljavo deluje enako dobro kot ob fizični navzočnosti; nekateri pravijo, da še celo bolje. Deluje zato, ker je čista zavest povsod.

  Ali deluje tudi na hišne ljubljence in rastline? Pa na računalnike, ki nam nagajajo?
  Da, ker je vse prežeto s čisto zavestjo, se vse odziva na kvantno sinhronizacijo – ljudje, hišni ljubljenci, rastline, pa tudi neživi predmeti, kot so računalniki. Hišni ljubljenčki jo obožujejo. Imeli smo psička, kateremu so se zravnali kolki, in stare pse, katerim so izginile krvave ciste; mačke in pse, ki so pozdravili nevrotično obnašanje; ptiče, ki so si opomogli od infekcij … Nič neobičajnega ni, da s kvantno sinhronizacijo popravimo pokvarjen mešalnik, vzgojimo večji paradižnik, si podebelimo denarnico, najdemo prijatelja ali ublažimo stres v službi. Nič ni zunaj vpliva čiste zavesti.

  Ali izvajate kvantno sinhronizacijo tudi v skupinah?
  Da. Zdravilna moč skupinske meditacije je dobro znanstveno dokumentirana in skupinska kvantna sinhronizacija je izjemno učinkovita v ustvarjanju »skupinskega učinka«. Vpliv ene osebe se eksponentno povečuje s številom ljudi v skupini. V skupini vsaka oseba pove svojo željo, potem pa ostali člani skupine obdajajo to željo s čisto zavestjo.
  To je podobno, kot da posejete seme v najbolj plodno zemljo. V skupini stotih ljudi, na primer, vsaka želja dobi pozornost sto na kvadrat ali deset tisoč ljudi v čisti zavesti. To vam zagotavlja kar dober prihodek od začetnega vložka!

  To me spominja na eksperimente članov Transcendentalne meditacije, v katerih so skupine meditantov dejansko znižale stopnjo kriminala v raznih mestih, ko je določeno število ljudi meditiralo za mir …
  Prav imate! Svetovnega miru ni mogoče doseči na ravni vlad. Noben medvladni sporazum ne more zagotoviti svetovnega miru. Svetovni mir ustvarjajo miroljubni posamezniki. In niti ni potrebno, da čisto zavest doživijo vsi ljudje na svetu. Potrebujemo le majhen odstotek prebivalstva: vi, jaz in še nekaj ljudi in svetovni mir bo zavladal hitro in brez napora. Lynne McTaggart, avtorica knjige Eksperiment miselne namere, piše, da potrebujemo samo 8084 ljudi v čisti zavesti, da pripeljemo svet v stanje trajnega miru. Mar ni to čudovito?

  Ali ni to preprosto? Ali ni lahko? Ali ni zabavno? Svetovni mir prek pooblaščencev … Mi imamo enkrat na teden konferenco, na kateri se lahko vsi, ki iščejo pomoč za svoje individualne probleme in ki jim je tudi mar za mir na svetu – če poznajo kvantno sinhronizacijo ali ne – za nekaj minut pridružijo v kvantni sinhronizaciji za svetovni mir. Ko izvajate kvantno sinhronizacijo za svetovni mir, izboljšujete svoje lastne življenjske razmere. Sami sebi privoščite obilno porcijo miru in dobrega zdravja, kot stranski učinek pa rešujete svet!

  Kaj pa, ko je meditacija končana? Če je mir na svetu ali na želenem področju odvisen od miru oseb, ki sodelujejo v meditaciji za mir, bi morali »biti« mir štiriindvajset ur na dan in ne samo občasno poskušati ustvarjati mir …
  Res je. Skupinska izkušnja bi morala biti trajna, zato je pomembno individualno izvajanje kvantne sinhronizacije. Moj cilj je na tisoče kvantnih sinhronizatorjev, ki jo bodo izmenično izvajali čez dan po vsem svetu. Prav temu je namenjena Mojstrska kvantna sinhronizacija. Osnovno tehniko zdravljenja s kvantno sinhronizacijo smo tako prilagodili, da lahko vzdržujemo čisto zavest skozi dolga obdobja čez dan. Ko bo to število doseglo osem tisoč ljudi, ki bodo v katerem koli trenutku izvajali kvantno sinhronizacijo, bo spontano nastopila nova doba miru in razcveta.

  dr. Patricia Donworth


  KVANTNA SINHRONIZACIJA V ZAGREBU

  Avtor revolucionarne metode trenutnega zdravljenja Amerikanec Frank Kinslow bo v petek 26. oktobra v Zagrebu predstavil, kako je mogoče z zavestjo marsikaj pozdraviti v trenutku.

  Naslednja dneva, v soboto in nedeljo, bo svojo metodo, kvantno sinhronizacijo, poučeval na začetni in nadaljevalni delavnici, kjer se boste naučili trenutnega zdravljenja za sebe in druge.

  Obisk ene delavnice stane 150,00€.

  Udeležbo organizira tudi revija Misteriji, več informacij in prijava po telefonu 040/888 590 (Nevenka).

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Ekskluzivno in intervjuji

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/Kvantna-Sinhronizacija-Zdravljenje-Zaves

  No trackback comments for this entry.

  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,75 seconds