NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 08-jul
 • Mala re:ciklarnica - Leteče ribe Koinobori

 • četrtek 09-jul
 • Bralnica: Predstavitev literarne revije Sejalec

 • sobota 11-jul
 • Zgodbe mojega kraja - natečaj za najboljšo zgodbo

 • ponedeljek 13-jul
 • Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

 • sreda 15-jul
 • Henganje v Tivoliju

 • petek 17-jul
 • Grafika na žlico

 • nedelja 19-jul
 • Nedeljski bolšji trg - sejem starin

 • torek 21-jul
 • Trije spomini: Med Hajfo, Alepom in Ljubljano

 • četrtek 23-jul
 • Sončna delavnica

 • petek 24-jul
 • Poletje v Radol'c

 • sobota 25-jul
 • Poletni oddih: Ostani v srcu

 • nedelja 26-jul
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 28-jul
 • Torkove igrarije z Lutkovnim gledališčem Velenje

 • sreda 29-jul
 • Milonga MCC

 • petek 31-jul
 • Poletno počitniško varstvo: Od paža do viteza

 • nedelja 02-avg
 • Svetovna serija v odbojki na mivki

 • torek 04-avg
 • Torkove igrarije z Muzejem Velenje

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Ezoterična astrologija - pogled skozi horoskop   
  ponedeljek, 17. oktober 2011 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Astrologija kot znanstvena disciplina
  Energije zodiaka izvirajo iz dvanajstih ozvezdij, ki v krogu obdajajo naš sončni sistem. Te energije zaznamujejo vsako obliko in vsako bitje v vseh kraljestvih narave. Njihovo delovanje je zavirajoče ali pa vzpodbujajoče.

  Omogočajo določenim kvalitetam, da se polno izrazijo skozi določeno obliko, ali pa zavirajo njihovo manifestacijo. Čeprav astrologija ni uradna znanost, vendarle je znanost, in to predvsem bodoča znanost. Takšna astrologija bo ob pravilni interpretaciji omogočala človeku globlje razumevanje in pravilno delovanje. Nova odkritja astrologije bodo prodrla v skrivnost odnosa med dušo in njeno obliko izražanja - osebnostjo. Vendar takšne astrologije še ni. Preveč je še nerazjasnjenega in premalo je znanega, da bi bila astrologija lahko eksaktna znanost, čeprav nekateri trdijo, da je. Ta trditev se bo uresničila šele v prihodnosti.

  Trije pomembni tipi astroloških energij
  Tukaj ne bomo pisali razprave o vseh energijah, ki bi jih moral astrolog upoštevati. Omejili se bomo na tri primarne tipe energij:

  • energija ozvezdja, v katerem se nahaja Sonce v trenutku rojstva
  • energije vzhajajočega ozvezdja (ascendent), na katere bi se človek moral odzivati
  • energije Lune, ki vlada vsem telesom, predvsem pa fizičnemu.

  Najpomembnejša je energija ozvezdja oziroma zodiakalnega znamenja, v katerem je človek rojen. Ta energija kaže na problem, s katerim se v tej inkarnaciji soočamo, daje življenju določen utrip in je povezana s kvalitetami človekove osebnosti. Vlada, če se lahko tako izrazimo, radžasičnemu oz. aktivnemu vidiku človekovega življenja.

  Vzhajajoče znamenje kaže, v kateri smeri mora  teči celoten energijski tok, če naj se izpolni namen inkarnacije. V sebi nosi skrivnost prihodnosti. Simbolika in razumevanje tega znamenja nam lahko odkrijeta ključ za rešitev našega življenjskega problema. Pokaže nam tudi, kaj lahko postanemo in dosežemo. Predstavlja tisto silo, ki omogoči človeku, da uspe. Če jo pravilno uporabimo, nas bo pripeljala do sattvičnega oz. harmoničnega življenja. Ascendentno znamenje uteleša tip energije, ki naj bi v inkarnaciji rasla in se krepila. Ta energija kaže naravo duše, ki jo skuša inkarnirani Sin Boga izraziti skozi svojstveno osebnost z določenimi  značilnostmi. 

  Vpliv Lune kaže na prirojeno preteklost. Predstavlja skupek omejitev in pomanjkljivosti, s katerimi moramo živeti in delati. Zato lahko rečemo, da uteleša tamasični oz. inertni vidik materije. Predstavlja tisto silo, ki nas drži nazaj. Če pustimo temu vidiku v nas, da deluje, bo to ustvarilo pasivnost. V telesu, s katerim je človek opremljen, je skrivnost preteklih izkušenj. Vsaka oblika – telo, skozi katerega se izražamo, je produkt oz. sinteza vseh preteklih oblik. Luna vpliva predvsem na fizično raven. Zagotavlja omejitve, s katerimi naj bi se srečali. Definira tip telesa oz. teles, skozi katera se bo izrazila sila rojstnega znamenja in kvaliteta energij, ki nas pripeljejo do našega cilja. Skozi obliko, ki je nastala kot posledica preteklih izkušenj skozi stoletja, se moramo izraziti na fizični ravni.

  Mesec rojstva je enak mesecu smrti
  Mesec rojstva nakazuje možnosti. Vrata so odprta. Mesec, v katerem se inkarnira, je za dušo določen z mesecem, v katerem je v preteklem življenju zaključila inkarnacijo. Če je, na primer, zapustila inkarnacijo v mesecu, ki mu vlada znamenje Leva, se bo vrnila v inkarnacijo v istem znamenju in nadaljevala nit svojih izkušenj tam, kjer jo je zapustila. Začela bo z istim tipom izkušenj in svojstveno opremo, s katero je zapustila prejšnje življenje, skupaj s pridobitvami miselnega in zavestnega nadzora. Tako se duši določi kvaliteta energij in narava sil, s katerimi bo delovala skozi življenje.

  Horoskop duhovnega aspiranta
  Ko delamo horoskop človeka, ki je rojen v določenem mesecu, je dobro vedeti, da se sedaj mesec in znamenje sploh ne ujemata. V mesecu avgustu se sonce sploh ne nahaja v znamenju leva. Pravilna interpretacija astrološke karte je torej večji del psihometrijska – odvisna od miselnih form, ki so jih okrog konstelacije skozi stoletja zgradili astrologi. Energija sledi misli. Skozi stoletja se je utrjeval učinek določenega tipa energij na materijo in obliko. In tako je. Razen v primeru visoko razvitih posameznikov, ki so ušli kolesu rojstva in smrti in so začeli vladati svojim zvezdam ter tako niso več pod njihovim vplivom. Astrologija danes primarno dela z osebnim horoskopom in napoveduje dogodke v osebnem življenju. Ko pride človek z meditacijo, služenjem in samodisciplino zavestno pod vpliv dušinih energij, tedaj pride tudi pod vpliv enega od sedmih sončnih sistemov. Ko človek doseže to stopnjo razvoja, postane vpliv rojstnega meseca mundane astrologije vse manj pomemben. Energije sedmih sončnih sistemov delujejo na dušni ravni, so stvar dušine odzivnosti, in tega procesa se kot osebnost ne zavedamo.

  Znamenja, ki jih opredeljujejo štirje elementi - zemlja, voda, ogenj in zrak, vplivajo na človeka, ki živi pod diafragmo in uporablja predvsem spodnje štiri čakre: korensko, spolno, solarni pleksus in vranični center. Notranje energije sedmih sončnih sistemov vplivajo šele na človeka, ki živi nad diafragmo in deluje skozi sedem reprezentativnih centrov v glavi. Iz tega lahko vidimo, kako zapleteno je srečevanje energij dveh tipov ozvezdij pri človeku, ki ni več samo človek, ni pa še duhovno bitje. Običajni horoskop je lahko negiran. Edini horoskop, ki je nezgrešljiv, je horoskop nizko razvitega človeka, ki živi popolnoma pod diafragmo in mu vlada njegova živalska narava.

  Astrologi bi se morali zavedati, da obstaja mnogo še neodkritih planetov, ki ustvarjajo vleke, obrate in usmerjajo energijske tokove na Zemljo. To ustvarja še nadaljnje probleme v astrologiji. Eden od planetov, ki so ga nedavno odkrili, je bil Pluton. Njemu so pripisali vse tisto, kar je bilo dotlej nerazložljivo. Pluton je vedno obstajal, se vrtel okrog Sonca in imel svoj vpliv. O Plutonu vemo malo. Pluton botruje umiranju oz. prenehanju starih idej in čustev. Učinkuje predvsem na možgane in v tem je tudi razlog, zakaj so ga tako pozno odkrili. Človeštvo šele počasi postaja mentalno. Njegov učinek se čuti predvsem v mentalnem telesu.

  Astrologija bodočnosti
  Astrologi bodo morda ugotovili, da so potrebne tri astrološke karte: ena čisto fizična, ki bo obravnavala naravo telesa; druga, ki bo pretežno čustvena in bo obravnavala kvaliteto osebnosti, njeno senzitivnost in stanje zavedanja; tretja karta bo povezana z miselnimi impulzi in pogoji. Ugotovili bodo, da imajo te tri karte določene geometrijske linije – to se energijski tokovi, ki oblikujejo svojstven vzorec. Tri astrološke karte, položene ena na drugo, bodo pokazale osebni življenjski vzorec. V njem vsaka linija deluje v odnosu do druge linije in razkriva tendence življenjskih energij. Tako se bo razvila nova veja psihologije in bodo utemeljene prave razlage za novo dobo.

  Astrologi bi morali v tem času pokazati pravšnjo toleranco za prehodno obdobje iz dobe Rib v dobo Vodnarja. V tem obdobju so prisotne ogromne motnje in spremembe, ki močno vplivajo na individualno astrološko karto in spreminjajo individualno usodo in karmo. Ljudje so potopljeni v planetarno in razumsko usodo, njihove majhne osebne zadeve so skoraj popolnoma spremenjene in pogosto neupoštevane.

  Horoskop človeštva
  Nemogoče je narediti horoskop planeta in tisti, ki to poskušajo, varajo sebe in druge. Horoskop četrtega kraljestva narave, človeštva, pa bi bilo mogoče narediti. Nekaj namigov. Sonce je bilo v znamenju Strelca, ko so se prve človeške tendence prebile na plano. Stopnja živalskega človeka je bila zaključena in v obdobju Strelca (s stališča našega planeta) se je zgodil veliki dogodek individualizacije. Vendar možgani človeškega bitja niso zaznali tega, kar se je zgodilo. Stari komentarji pravijo: "Sinovi Boga so se pognali kot puščice iz mavričnega loka. Oblike so sprejele impulz in Bog je bil rojen. Majhen otrok ni vedel za veliki dogodek."

  To se je zgodilo pred enaindvajsetimi milijoni let. Ciklusi so se vrstili in ko je bilo Sonce v znamenju Leva (približno osemnajst milijonov let nazaj), so se pojavili prvi primeri koordinacije med možgani in razumom  - človeško bitje je postalo samozavedajoče. Zaznalo je svojo individualnost. Številka prvega datuma je: 21.688.345 let nazaj. Podatek izvira iz leta 1934. Ta številka je ta hip neuporabna, niti ni mogoče preveriti, ali je pravilna. Kasnejše raziskave pa bodo pokazale njeno uporabnost, ko bo narava časa bolje razumljena. Človeškemu razvoju vlada Strelec, ki simbolizira napredek k zavestnemu cilju. Lev pa vlada človeški zavesti, kajti energije, ki tečejo skoznjo omogočajo človeku da reče: "Jaz sem." 

  Prevedla in priredila Barbara Novak Škarja, Duhovna univerza

  Vir: Alice A. Bailey, A Treatise on White Magic, The Way Of  The Disciple

  Vir: soutripanje.cdk.si

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • soutripanje.cdk.si
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Horoskop in astrologija

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Ezoterična astrologija - pogled skozi horoskop | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,37 seconds