NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 08-dec
 • Predstavitev knjige Biblija ljubezni 1.

 • petek 09-dec
 • Igra svetlobe in sence
 • Božična izmenjevalnica okraskov in družabnih iger

 • sobota 10-dec
 • Praznično dogajanje v Ljubljani

 • nedelja 11-dec
 • Hrestač

 • ponedeljek 12-dec
 • Ženske premikajo gore

 • sreda 14-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • četrtek 15-dec
 • Festival Vilinsko mesto

 • petek 16-dec
 • Kvačkamo

 • nedelja 18-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • torek 20-dec
 • Portreti znanosti

 • petek 23-dec
 • Čarobni gozd

 • nedelja 25-dec
 • Jaslice iz slame

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Koraki do zdravja - koraki do ljubezni (3)   
  ponedeljek, 7. julij 2003 @ 06:27 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  * Zdravje, gibanje in bivanje

  Igor Kononenko: Koraki do zdravja - koraki do ljubezni


  7 Okolje

  Vse, kar nas obkroža, je z nami energetsko povezano in vpliva na nas in obratno. Zamisli se, kdo ti kuha, kdo pospravlja tvoj dom, kdo je narisal slike, ki visijo v stanovanju, kdo in na kakšen način ti je daroval spominke, kdo te oblači, frizira. Energije teh oseb se poznajo na hrani, obleki, stanovanju, slikah itd. Lahko bi našel tisoč stvari, ki te obkrožajo in s teboj delijo energetski prostor. Sam si odgovoren in sam imaš moč, da spremeniš, kar ti ni pisano na kožo. Ustvari tak prostor in pogoje, da boš vedno sproščen, v skladu sam s seboj, z radostjo v srcu.

  Ko čistiš svoje telo, um in duha, istočasno energetsko čistiš tudi okolje, v katerem se giblješ. Okolje lahko fizično in energetsko čistiš načrtno. Vse predmete in prostore lahko z mislimi energetsko očistiš in obnoviš.
  7.1 Zemlja

  Zemlja kot bitje je v podporo v tvoji rasti in ti daje vse svoje obilje na razpolago. Je tvoj življenjski prostor, zato upoštevaj njene zakone, njena občutljiva mesta in energijski prostor. Živi v skladu z njo in ne proti njej. Odpri se ji, saj je kot mati, vedno pripravljena te napojiti z milino in ljubeznijo.


  7.2 Zrak

  Zrak je osnovna 'hrana' našega telesa. Zato je pomembno, da je zrak čist. Pogosto prezračuj prostore (seveda le, če je zunaj čist zrak) in čim večkrat se giblji zunaj, na svežem zraku. V stanovanju si lahko pomagaš z inonizatorji zraka, ki hkrati čistijo zrak in ga polnijo s potrebnimi negativnimi ioni.


  7.3 Stanovanje

  Stanovanje naj bo urejeno, ne natrpano s kramo. Očisti stanovanje vse navlake. Obleka, ki je nisi nosil eno do dve leti, naj odide iz stanovanja. Prostori naj bodo svetli in zračni. Polepšaj zidove z izbranimi risbami. Začuti predmete, ki si jih postavil v prostor. Lahko so tudi nosilci slabih energij. Uporabljaj naravne materiale in se izogibaj umetnim masam in premazom. Občuti energijo prostora in ga energetsko uskladi s pohištvom in drugimi predmeti. Redno briši prah: s tem čistiš prostore fizično in energetsko. Ko urejaš in čistiš stanovanje, počni to pozorno, z ljubeznijo. Nejevolja, jeza, nestrpnost, hitenje: vse te energije se nabirajo v stanovanju. Zavedaj se in tega ne počni več.


  7.4 Barve

  Barve imajo svoj pomen, simbolični in energetski. Mračne in sive barve nosijo slabe vibracije, žive, pisane barve nosijo dobre energije, živahnost, radost, moč, pogum, ljubezen. Stanovanje naj bo barvno skladno. Začuti vsako barvo, ki jo vnašaš v stanovanje. Ne oblači se v mračna in turobna oblačila. Tvojo auro razpolovijo! Oblači se v živahne in skladne barve. Zjutraj si izberi barvo dneva. Naj te barve poživijo in napolnijo s svežimi vibracijami. Zamenjava barve deluje zdravilno.


  7.5 Glasba

  Glasba je sprostitev. Naj te spremlja umirjena glasba, ob kateri boš sproščen in pozoren. Izogibaj se agresivni glasbi (punk, metalic itd). Poleg drog je za auro najbolj destruktiven light-show in agresivna glasba (ritmi in besedila)! Prav tako se ne prepuščaj osladnim melodijam in besedilom.


  7.6 Vonjave

  Vonj prostora je tudi pomemben. Obstaja cela znanost o vonjavah. Z različnimi eteričnimi olji se lahko masiraš, si pripravljaš kopeli, inhaliraš ali preprosto s pomočjo svečke z nastavkom osvežiš prostor. Lahko si prižgeš tudi dišavno palčko. Pri eteričnih oljih bodi pazljiv. Nekatera so blagodejna za določene bolezni in hkrati škodljiva pri drugačnih težavah.


  8 Pomočniki

  Za svoje zdravje in svojo življenjsko pot je vsak odgovoren sam. Seveda občasno potrebuješ pomoč. Zavedati pa se je treba, da je to samo pomoč. Glavnina dela je še vedno pri tebi, ne glede na to, kakšno vrsto pomoči potrebuješ.

  Ker je farmacevtska industrija druga največja industrija na svetu (takoj za vojaško industrijo), je razumljivo, da se ne bo prav hitro prilagodila holističnim pogledom na zdravljenje. Neozdravljivih bolezni ni. Tako pravijo boleznim, kjer ne poznajo biokemijskih in fizikalnih vzrokov in ne poznajo biokemijskega načina za pozdravitev bolezni. Pri vsaki vrsti t.i. neozdravljivih bolezni so znani številni primeri (čudežnih) ozdravitev. Ker teh ozdravitev medicina ne zna razložiti, jih ignorira, kot to počne uradna znanost z večino parapsiholoških pojavov. Namesto "neozdravljive" bi jim morali reči težko ozdravljive bolezni.

  Spodaj so opisani različni pomočniki. Večina terapevtov pa kombinira več različnih pristopov. Npr. bioenergetik je lahko hkrati tudi radiestezist in psihoterapevt, akupunkturist je lahko hkrati tudi zdravnik in psiholog itd. Spodnji seznam seveda ni popolen. Omenjeni so terapevti, ki jih najpogosteje srečamo v našem okolju.


  8.1 Zdravnik

  Ko se bolezen manifestira na fizičnem nivoju, je prvi pomočnik zdravnik. Današnja medicina temelji na biokemijskih zakonih. Ne ukvarja se s človekom kot celoto, ampak ga razdeli na dele in delčke in zato tudi zdravi samo po delih. V svoji pomoči je zato omejena, kljub temu pa dobrodošla in koristna. Idealno pa je, če medicinski in holistični (celoviti) pristop sodelujeta in se dopolnjujeta. Zdravila zmanjšajo neprijetne posledice bolezni (npr. bolečine) in pomagajo pri hitrejšemu okrevanju, ki bi bilo brez zdravil lahko bistveno počasnejše. Medicinska pomoč je nujna v kritičnih situacijah, ko je potrebno vzdrževanje izčrpanega ali poškodovanega fizičnega telesa in za uravnavanje življenjskih funkcij. Tudi laboratorijska diagnostika je zelo koristen pripomoček. Največja napaka pa je, če pacient prenese odgovornost za svoje zdravje na zdravnika.


  8.2 Psiholog

  Psiholog ti lahko pomaga predvsem pri čustvenih in mentalnih težavah. Pomaga ti razjasniti vzroke težav v odnosih do sebe in do drugih. Osvetli ti lahko situacijo, v kateri se nahajaš in si subjektivno prizadet, bolj objektivno gledanje pa razkrije, da stvari sploh niso tako zelo zapletene. Pomaga ti najti načine, da si povrneš samozaupanje in začneš graditi zdrave in iskrene odnose. Pomaga ti očistiti tvoje misli razdirajočega pesimizma in jih usmerjati v ustvarjalni optimizem.


  8.3 Socialni delavec

  Socialni delavec ti pomaga, da lažje sprejmeš družbeni sistem tak, kot je, in se mu prilagodiš. Pomaga ti preusmeriti energijo, ki si jo zapravljal za brezupno upiranje sistemu, v proces, ki ti pomaga poiskati tvoje mesto v družbi. Pri tem te motivira, da najdeš dejavnost, ki te bo veselila in v kateri boš lahko našel svoj smisel. Lahko ti pomaga, da se začasno ali za stalno umakneš iz okolja, v katerem živiš, in ti pomaga najti tebi primerno okolje.


  8.4 Maser, kiropraktik

  Masaža je pomoč na fizičnem nivoju, hkrati pa posredno pomaga pri zdravljenju energetskega nivoja. Z masažo lahko izboljšamo prekrvavitev, "odblokiramo" fizične in posredno blažje energetske blokade, pomagamo pri regeneriranju določenih tkiv. Kiropraktik poleg masaže kože in podkožnega tkiva, mišic, krvnega obtoka, limfnega obtoka in živcev odblokira tudi fizične in energetske kanale na sklepih in veznemu tkivu. Za določene vrste bolezni masaža ni primerna, zato ni odveč posvet z zdravnikom.


  8.5 Radiestezist

  Radiestezist pregleda stanovanje in pisarno. Odkrije lahko področja škodljivega zemeljskega ali tehničnega sevanja. Odkrije lahko predmete, ki sevajo škodljivo energijo in jih energetsko očisti in napolni z blagodejnimi energijami. Lahko svetuje zaščito pred škodljivimi sevanji (piramide, plošče itd.). Najbolje pa je, da se od škodljivih sevanj umaknete. Vse zaščite delujejo pogojno: s svojimi slabimi mislimi lahko izničite energetsko zaščito.


  8.6 Akupunkturist

  Akupunkturist lahko z različnimi prijemi, pritiski, elektrostimulacijo, zbadanjem z iglicami vpliva na akupunkturne točke - kjer se energetski meridijani dotikajo kože. Na ta način lahko uravnava notranjo energijo, jo stimulira in odblokira nekatere blokade na tem nivoju. Preko akupunkturnih točk lahko tudi diagnosticira.


  8.7 Homeopat

  Homeopati na osnovi dolgotrajnega pogovora s pacientom in z različnimi diagnostičnimi metodami (npr. kineziološka diagnostika – preverjanje jakosti mišic in s tem "pogovor s telesom", iridologija – diagnostika z opazovanjem oči itd.) odkrijejo vzroke težav in določijo vrsto vibracije, ki določenemu delu telesa primanjkuje. Manjkajočo vibracijo dodajajo s homeopatskimi zdravili: to so močno razredčena zdravila ali druge naravne snovi (zelišča, kamnine itd.) v vodi in alkoholu, ki ne vsebujejo več prvotne snovi ampak ohranijo samo vibracijo te snovi (voda je pomnilnik vibracij). Homeopatsko zdravilo deluje brez stranskih učinkov, ki bi jih sicer izzvali delci prvotne snovi.


  8.8 Bioenergetik

  Bioenergetik se poveže z višjimi nivoji in kanalizira zdravilne energije (preko svojih rok, preko svojih energetskih centrov, s pomočjo nihala, kristalov ali drugih pripomočkov), jih usmerja na obolela mesta na fizičnem telesu in na eteričnih telesih. Z bioenergijo odblokira energetske blokade na različnih nivojih. Bioenergetik lahko pomaga iz bližine ali na daljavo. Fizična razdalja ni pomembna, potrebno je le ustvariti miselni stik s pacientom - preko slike, rojstnega datuma, imena in/ali naslova.

  Če je jasnoviden ali izurjen v uporabi diagnostičnih pripomočkov, kot npr. nihalo, lahko diagnosticira: lahko poišče vzroke bolezni na fizičnem, astralnem, mentalnem, čustvenem itd. telesu. Vsekakor pa bo dober bioenergetik hkrati z energetsko pomočjo tudi vzgajal pacienta, da se bo pacient naučil sam obnavljati svojo energijo in začel odpravljati vzroke svojih bolezni.


  8.9 Psihoterapevt, regresija

  Psihoterapevt ti lahko pomaga odkriti vzroke težav. Vzroki so lahko zelo globoki, iz mladosti, otroštva ali pa celo iz prejšnjih življenj. Ko se vzroki odkrijejo in ozavestijo, jih potem bistveno lažje odpraviš. Z različnimi postopki regresije te psihoterapevt vodi v tvojo podzavest. Hipnoterapevt uporablja hipnotični trans. Vendar se lahko regresija izvaja tudi pri popolni zavesti.Poseben postopek, aspektika, omogoča odpravljanje energetskih blokad tako, da v pogovoru z blokado le-to prepričaš, da je cilj, ki ti ga je pomagala doseči, izpolnjen in lahko odide. Pri tem ti terapevt lahko tudi energetsko pomaga čistiti zablokirane predele.


  8.10 Astrolog

  Astrolog na osnovi datuma, ure in lokacije rojstva izdela tvoj osebni horoskop. Iz njega je razviden položaj sonca, lune, planetov in ozvezdij v trenutku tvojega rojstva. Ti položaji predstavljajo okvire tvoje osebnosti: tvojega karakterja in podzavestnih nagnjenj, hkrati pa okvire tvoje tuzemeljske naloge. Z interpretacijo horoskopa ti astrolog lahko pomaga razumeti izvor tvojih težav in te usmeri, na kakšen način bi lahko bil bolj miren, uspešen, ustvarjalen, zdrav.


  8.11 Skupina

  Skupinske terapije ti lahko pomagajo energetsko, saj je skupina vedno močnejša od posameznika, hkrati pa se z izmenjavo izkušenj lahko od članov skupine veliko naučiš. Vsak posameznik prispeva k skupini energijo, znanje in izkušnje. Skupina te motivira in si zato manj len in bolj dejaven. Skupina ti pomaga, da se odpreš, da začneš govoriti o svojih težavah in jih s tem jasno opredeliš. Veliko je odvisno od vodje skupine: lahko je odprt in dovoljuje novosti in spremembe, lahko pa se strogo drži nekaterih načel. Zavedaj se, da te noben vodja ne bo odrešil in moraš prej ali slej najti svojo pot. Ni odveč pazljivost, da ne pride do odvisnosti od skupine ali celo od vodje.


  8.12 Pripomočki

  Pri meditacijah in zdravljenju si lahko pomagamo z različnimi pripomočki, ki kanalizirajo zdravilne energije:

  Kristali (npr. kamena strela, ametist itd.) pomagajo čistiti prostor, ščitijo pred slabimi energijami in ti nudijo, če jih nosiš okoli vratu ali v žepu, energetsko podporo. S kristali lahko čistiš vodo in jo polniš z zdravilno energijo. Pri kristaloterapiji terapevt energetsko poveže kristale in pacienta z višjimi nivoji in preko kristalov usmerja zdravilne energije na obolela mesta.

  Piramide s svojo obliko ustvarjajo vibracije, ki so lahko tudi zdravilne. Piramide se uporabljajo za zaščito pred škodljivimi sevanji in za zdravljenje. Pri izbiri oblike in velikosti piramide naj pomaga strokovnjak, saj napačna uporaba lahko naredi več škode kot koristi.

  Inicirani predmeti (npr. talismani, deli oblačil, okrasni predmeti itd.) so povezani z višjimi nivoji in kanalizirajo zdravilne energije. Povezavo (iniciacijo) opravi mojster, ki je duhovno dovolj napredoval.

  Energetski napitki in hrana pomagajo energetsko obnavljata fizično telo in eterična telesa. Napitke in hrano lahko energetsko napolnimo sami, bioenergetik ali se napolnijo s pomočjo kristalov in piramid.

  Simboli, majčke so lahko nosilci zdravilnih energij. Zdravilni simbol lahko narišeš na karton (npr. v obliki enakostraničnega trikotnika) in ga polagaš na obolela mesta. Zdravilni simbol je lahko narisan na sliki, ki visi na steni, na obesku, prstanu, majčki itd. Živopisane majčke, ki delujejo zdravilno samo zaradi barv (brez simbolov in iniciacije) - barvna akupunktura, lahko naročiš preko interneta (http://www.thiaoouba.com).

  Naravni izvori zdravilnih energij ti lahko pomagajo obnavljati energetsko stanje. V naravi je veliko zdravilnih izvorov; npr. na Tromostovju v Lj., pri Prešernovem spomeniku (med brezami), v Tivoliju (npr. ob Cekinovem gradu), v Stični ob cerkvi pri samostanu, v arboretumu v Volčjem potoku, v Stahovici, v Tunjicah pri Kamniku itd. (glej knjige Marka Pogačnika).

  Svetišča, cerkve: Večina svetišč, templjev, cerkev, sinagog, džamij itd. je napolnjenih z zdravilnimi energijami (lahko so že zgrajene na zdravilnih izvorih). Ljudje so iskreni pred bogom, se odprejo in pritegnejo zdravilne energije. Zato priporočam meditacijo v teh prostorih.

  Kasete, fotografije: Audio, video kasete in fotografije so lahko zdravilne. Če so posnete v času kanaliziranja zdravilnih energij, se energetska koda prenese na magnetni trak oziroma fotografski papir. Poleg tega se kasete s posneto glasbo in navodili uporabljajo kot pripomoček pri meditaciji.


  9 Knjige

  Večino spodaj naštetih knjig in še precej več lahko dobiš npr. v knjigarni Esperanca na Gregorčičevi ali v Čopovi knjigarni (Državna založba) na Čopovi v Lj. Tudi knjižnice so dobro založene s knjigami te zvrsti. Spodaj je seznam knjig, ki jih vsakomur toplo priporočam. Priporočam tudi prebiranje revije Aura.


  9.1 Prijetno in zanimivo branje

  W. Bloom: Deve, vile in angeli
  M. Desmarquet: Thiaoouba Prophecy (glej: http://www.thiaoouba.com).
  F. Donner: Šabono
  M. Drosnin: The Bible Code
  H. Hesse: Sidharta
  A. Karlin: Angel na zemlji
  M. Morgan: Imenovali so jo dvoje src
  M. Newton: Potovanje duš
  L. Rampa: Tretje oko
  P. Russel: Sedaj
  J. Stearn: Edgar Cayce - speči prerok


  9.2 Modrost

  Foundation for Inner Peace: A Course in Miracles (trije deli) (prevedeni v slovenščino: Tečaj čudežev)
  A. Grabnar: Človek
  J. Krishnamurti: Svoboda je onkraj znanega
  Osho: Zvok ploskanja ene roke


  9.3 Zdravljenje

  H. Bizjak: Telo govori
  B. Brennan: Moč zdravilnih rok
  B. Brennan: Svetloba se prebuja
  W. Bloom: Meditacija v svetu, ki se spreminja
  A. Dikson: Postavite se zase
  L. Hay: Življenje je tvoje
  S. Holzbek: Prebujenje v svetlobo
  P. Kelder: Vrelec mladosti
  B. Naparstek: Šesti čut
  M. Pogačnik: Zdravljenje zemlje, zdravljenje sebe
  Univerzalno življenje: Bog zdravi


  Koraki do zdravja - koraki do ljubezni (1)
  Koraki do zdravja - koraki do ljubezni (2)

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Koraki do zdravja - kor...
 • http://www.thiaoouba.com
 • http://www.thiaoouba.com
 • Koraki do zdravja - kor...
 • Koraki do zdravja - kor...
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Zdravje, gibanje in bivanje

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20030627104149572

  No trackback comments for this entry.
  Koraki do zdravja - koraki do ljubezni (3) | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,13 seconds