NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 28-feb
 • Spekter. 70 let Zbirke UGM
 • Mednarodna konferenca - Pot do 1,5 °C: Podnebno in energetsko načrtovanje v srednji in vzhodni Evropi

 • četrtek 29-feb
 • Vabilo na premiero dokumentarnega filma: Prijatelji mladih - 70 let ZPMS

 • sobota 02-mar
 • Komunikacija - Temelj dobrih odnosov

 • torek 05-mar
 • Motiviranje in spremljanje prostovoljcev - Usposabljanje za mentorje in koordinatorje prostovoljcev

 • sreda 06-mar
 • Matej Bizovičar: Brbotanje po skritih kotičkih Ljubljane

 • četrtek 07-mar
 • Gašper Poprijan (tuba) in Mia Kristan (tolkala)

 • petek 08-mar
 • Informativno predavanje z zdravnikom
 • Dan žena z Anjo Hrastovšek

 • sobota 09-mar
 • Ko se ptički ženijo - Gregorjevo

 • torek 12-mar
 • Ana & potniki

 • četrtek 14-mar
 • Blaž Kozjek (pozavna) in Žan Pečenik (evfonij)

 • petek 22-mar
 • Mednarodni festival Čili in čokolada

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Križščanski bog Jahve je navadni luzer (4/8)   
  sreda, 22. november 2023 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  »12) Pomanjkanje namena

  Verjetno se sliši zelo logično, ko rečem, da poraženci običajno nimajo pravega življenjskega cilja. Namen je nekaj, kar daje našemu življenju smisel. Brez njega zgolj obstajamo.

  Ljudje svoj namen črpajo iz različnih virov:

  - kariere

  - umetnosti

  - družine

  - odnosov

  - potovanj

  - ustvarjanja

  Karkoli je tisto, kar vam osvetljuje oči, je vaš namen. Če se vam zdi, da nimate namena, pomislite na stvari, ki jih zelo radi počnete. Če vam nič ne pride na misel, pomislite, kaj je v vas vzbudilo zanimanje, ko ste bili otrok. To je dober pokazatelj vašega namena.

  Naj vam izdam majhno skrivnost. Namen ni nujno povezan s tem, da bi karkoli dosegli. Namen je živeti v svoji resnici in biti najboljši. Ko to storite, imate namen in niste poraženec.«

  Edini smisel in namen Življenja je večno življenje. V Karmičnem sistemu ljudje niso bili večni, saj so jih na koncu relativno kratkega življenja preprosto ubili.

  Po tem sistemu vi niste resnično bitje, zato vaše življenje ni vaše življenje. Čeprav imate morda občutek, da se trudite, da bi dosegli vaše cilje, v resnici živite po karmičnem scenariju za vašega inkarnanta in se trudite za »njegove« cilje. Ker so karmičarji vašemu inkarnantu vsilili inkarnacijo, »njegovi« cilji niso v resnici njegovi, temveč karmičarski.


  Uvod v scenarij za Matrico. Po podobnem scenariju tudi vi živite vaše življenje, samo da so ga napisali karmičarji davno pred vašim rojstvom

  Vaše resnično življenje se bo začelo šele po koncu vašega življenja, ko boste zaključili z vsiljenim karmičnim scenarijem. Do takrat ga lahko delno spremenite s prebujenjem v Čisto Zavedanje, ustvarjenjem nove osebnosti in drugačnim življenjem v večinoma starih omejitvah. Po osvoboditvi planeta vam bomo popolnoma spremenili vaše življenje, tako da bo od karmičnega scenarija ostalo zelo malo. Dokončno pa bo ukinjen z vašim prehodom v večno življenje, ko boste zares začeli živeti, kot vi želite.

  Jahvejev cilj naj bi bil po bibliji rešitev vernih ter prekletstvo in izgon nevernih in drugače vernih v večni pekel. Čeprav ima takšen načrt videz neke namere, gre za sebično delovanje, saj z njim koristi manjšini, večini pa močno škoduje.

  Križščanski bog Jahve na srečo ne obstaja v resničnosti, zato ne moremo govoriti o njegovih namerah in ciljih, saj jih v realnosti ne bo nikdar uresničil. Zanimivo je, da jih ne bo nikoli uresničil tudi v mitu, saj se biblija ne bo nadaljevala, da bi povedala oziroma zlagala, kaj se je zgodilo po Sodnem dnevu, kdo je šel v pekel in kdo v raj ter kako živijo eni in drugi. Ker je Jahve tudi sam le izmišljen karmičarski lik, ne bo mogel nikdar »živeti v resnici in postati najboljši«, zato bo ostal luzer za vedno.

  »13) Razvajenost

  Nihče ne mara razvajenega otroka. Čeprav imajo razvajenci veliko denarja ali priložnosti, bodo vedno poraženci. Če je nekdo popolnoma razvajen in mu v življenju ni treba delati za nič, mu za vedno manjka občutek dosežka, kar mu razjeda dušo.

  Poleg tega je definicija razvajenosti pomanjkanje hvaležnosti za to, kar imajo.

  Brez hvaležnosti je življenje dolgočasno in žalostno.

  Mimogrede, to je nasvet, ki vam bo pomagal, da se boste počutili srečnejše! Vsak dan začnite izvajati prakso hvaležnosti in naštejte 3 stvari (ali kolikor se jih spomnite), za katere ste hvaležni.

  To je lahko preprosto. Pri meni je zdaj videti nekako takole:

  1) Hvaležna sem za sonce, ki prihaja skozi okno.

  2) Hvaležna sem za kavo na svoji mizi.

  3) Hvaležna sem za čudovito glasbo, ki jo poslušam v ozadju.

  Vidite? Nič norega, vendar vam to takoj dvigne razpoloženje.«

  Razvajenost je dober pokazatelj notranje praznine in stalnega nezadovoljstva z vsem, kar je in ima razvajenec, pa četudi je vrhunske kvalitete in bi bili drugi ljudje navdušeni, če bi bili na njegovem mestu. Notranje praznine ni mogoče napolniti in zapolniti s statusi (pozicijami, nazivi in privilegiji), predmeti (izdelki) in z idejami (brandi blagovnih znamk), saj ta polnila ne morejo nadomestiti resnične Biti oziroma Čistega Zavedanja. Neprebujeni so navezani in odvisni od objektov, za katere mislijo, da jim bodo prinesli zadovoljstvo.

  Ko pa jih dobijo in trenutno veselje, ki je izključno povezano z objektom, izhlapi, se znova počutijo prazne. Resnično in trajno zadovoljstvo boste našli šele s prebujenjem v Čisto Zavedanje. To zadovoljstvo ni povezano z objekti in je neodvisno od zunanjega sveta, vaših statusov, lastnin in uspehov. Zadovoljni boste, zato ker boste kot Bitje Čistega Zavedanje Sreča in Zadovoljstvo samo.

  Z brezplačnimi stvarmi in darili vse v najlepšem redu, s tem, da smo za njih hvaležni in z njimi zadovoljni. Ko se boste prebudili v Čisto Zavedanje, boste stalno zadovoljni, in to ne glede na vaše dejavnosti, statuse in bogastvo. Veseli boste lastnih in tujih uspehov in tudi daril, vendar pa jih ne boste uporabljali kot polnila, saj boste popolnoma polni Čistega Zavedanja.

  Jahve je vse dobil brezplačno in brez truda, saj so mu karmičarji podarili Mit o njemu samem kot velikem Stvarniku, bogu in Gospodarju Življenja in Smrti. Namesto da bi bil hvaležen, se vede kot razvajen otrok in ni zadovoljen z ničemer. Ne mara nikogar in ničesar, saj sovraži tudi svoje hlapce in jih kruto preizkuša ali po domače muči.

  »14) Ne pomagate tistim, ki so v stiski.

  Ne glede na to, kaj počnete, se bo dober človek vedno ustavil in pomagal, ko bo šel mimo nekoga, ki je v stiski. Poraženci nimajo empatije, ki je potrebna za takšno vedenje, zato bodo pogledali drugam, ko se zgodi kaj slabega.
  To je lahko otrok, ki joče sam v javnosti, ker je izgubil starše, poškodovana oseba, starejša gospa, ki skuša prečkati ulico, dekle, ki skuša pobegniti pred strašnim neznancem, in še bi lahko naštevali. Ljudem poskušajte pomagati, kolikor lahko.«

  Pomembni bodo pomagali drugim le v primeru, če bodo »pomoč« lahko prikazali kot davčno olajšavo. Drugače pa bodo visoko dvignili nos in šli mimo, saj jih Ubogi že samo s svojim obstojem žalijo.

  Paradoksalno Ubogi ne smejo pomagati drugim v stiski, saj bi lahko kdo še pomislil, da so že ven iz hudega. Če vidijo koga v slabem, se takoj spomnijo na vse svoje probleme, ki so njihovo edino bogastvo, in se s tipično solznimi in povešenimi očmi še bolj zasmilijo sami sebi. »Kako je šele meni, če je že njemu tako hudo?«


  Foto: Hym

  Jahve je gluh in slep za molitve svojih lastnih hlapcev, saj jih s sprevrženim zadovoljstvom kruto muči, in to kljub temu, da on živi le v mitu, oni pa s telesi v resničnem življenju, z glavami pa v verskih blodnjah.

  Po osvoboditvi planeta in preselitvi Zemljanov na nove planete ne bo več težkega živjenja, stisk in obupa. Nihče več ne bo potreboval pomoči, prijaznost pa bo vedno dobrodošla. Tudi Jahveja ne bo več, tako da bodo verni lahko končno svobodno in sproščeno zadihali.

  »15) Izogibanje odgovornosti

  Poraženci neradi prevzemajo odgovornost za svoja dejanja. Namesto tega krivdo prelagajo na druge in se skušajo na vsak način izogniti težavam.

  Vidite, plemeniti ljudje se zavedajo, da imajo njihova dejanja posledice, zato se ne izogibajo prevzemanju odgovornosti za storjene napake. Poraženci ne razumejo, da vas drugi zaradi prevzemanja krivde za napake dejansko bolj spoštujejo, kot če se trudite izgledati nedolžni.

  Kako se lahko izognete temu, da bi bili poraženci?

  Poglejte, nihče ni popoln, in čeprav se na tej točki življenja ne bi imela za poraženko, bom priznala, da sem v nekem obdobju svojega življenja imela kar nekaj teh lastnosti.

  Biti poraženec ni slabo, če se zavedate, kako negativno vpliva na vaše življenje. Kot smo že razpravljali, je zavedanje že polovica rešitve. Ko sem se začela zavedati vseh teh lastnosti, sem takoj opazila, da jih počnem, in aktivno spremenila svoje vedenje. Izkazalo se je, da moramo biti včasih poraženci, da bi se razvijali in rasli v svoje najboljše jaze.

  Če se želite izogniti temu, da bi bili poraženci, se osredotočite na to, da ste najboljši. Poskusite:

  - stopite v svojo moč in prevzemite odgovornost za svoje življenje in dejanja

  - skrbite za druge

  - imejte odprt um

  - zavedajte se samega sebe

  - postavljajte meje in spoštujte sami sebe

  - bodite hvaležni

  S temi nekaj koraki se boste v trenutku izognili temu, da bi bili poraženci, verjemite mi!

  Nenazadnje želim omeniti, da je v redu biti poraženec, če se zavedate, da so stvari, na katerih morate delati, da bi postali boljši človek. Biti poraženec ni prirojena lastnost, s katero se rodite. Ali ste zmagovalec ali poraženec, je odvisno izključno od tega, kaj naredite s svojim življenjem in kako ravnate z ljudmi okoli sebe.

  Dobra novica? Vse je odvisno od načina razmišljanja, in čeprav to ni enostavno, se ga je mogoče lotiti zelo preprosto! Veliko sreče in ne pozabite, da imate nadzor nad svojim življenjem.«

  Kdo bi bil lahko boljši primer osebe, ki ne sprejema odgovornosti za lastna dejanja, kot karmičarji? Sami napišejo scenarije, s katerimi vsilijo ljudem škodljiva dejanja, potem pa te iste ljudi za ta dejanja obtožijo in kaznujejo.

  Ker je Jahve narejen po karmičarski podobi, tudi on krivi druge za svoje pomanjkljivosti, nesposobnosti in neuspehe. Najprej sam ustvari Svet in ljudi, potem pa jih obsodi, da so slabi in grešni, jih prekolne, izžene iz raja in prežene v pekel.

  Karmičarji in Jahve tako pokvarjeno obtožujejo druge za njihova lastna dejanja in še pričakujejo, da se jim bodo drugi opravičevali, jih prosili za milost in celo častili. Karmičarji so zaradi svojega zlega vedenja izgubili vse, kar so bili in imeli: Karmični sistem, Karmično organizacijo in celo vesolje z 20 milijoni planetov. Jahve bo po osvoboditvi Zemlje in predstavitvi resnice izgubil svoj škodljivi vpliv na vernike in se pridružil karmičarjem v večnem luzerstvu.

  Čeprav so nekateri nasveti v tem članku dobri, so značilen primer karmičnega črnega humorja in skrajnega cinizma, s katerim se delajo norca iz ljudi. Vsilijo nam škodljiva vedenja, potem pa nam svetujejo«, da naj ne delamo po njihovih scenarijih, ampak drugače in boljše, kot da bi bilo to pri neprebujenih možno. To je isto, kot da bi režiser igralcu po odigranem prizoru, v katerem je nastopil kot nezadovoljni pritoževalec očital, da naj se neha smiliti sam sebi in se odločno postavi na noge. Igralec bi mu seveda odgovoril, da je odigral točno tako, kot piše v scenariju. Edina razlika je, da ljudje na Zemlji ne vedo, da so karmičarji za njihova življenja napisali scenarije še preden so se rodili, karmičarji pa to dobro vedo, a se vseeno norčujejo iz ljudi ter jim lažejo, da so si sami krivi za težka življenja, neuspehe in poraze.

  Dobro je, da veste, da so bili vsi uspešni ljudje kot tudi vsi luzerji umetno ustvarjeni in da sta bila uspeh in izguba vsiljena v življenja ljudi s karmičnimi scenariji za inkarnante.

  V novem vesolju so vsi ljudje uspešni, luzerjev pa ni več. Največji Luzerji vseh časov so bili karmičarji, ki so zaradi Zla, škodovanja in uničevanja življenj ljudem izgubili svoj Karmični sistem, Karmično organizacijo in tudi življenja. Vse karmičarje, razen preostalih, ki so v okolici ljudi na Zemlji, smo zajeli, jih pomladili na pet let in predali staršem. Po osvoboditvi našega planeta bomo tudi preostale prisotne karmičarje pomladili in za vedno zaključili s karmično delitvijo na Pomembne in Uboge, zmagovalce in poražence.

  V nadaljevanju bomo spoznali 10 bogov, med katerimi ni križščanskega boga Jahveja, saj je zaradi svoje psihopatske osebnosti totalni poraženec.

  Se nadaljuje.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  Naslovnica: Vladimir Vishar

  Preberite več o čudovitem življenju, ki nas čaka po ukinitvi blokade Zemlje, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse štiri dele si lahko izposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam.

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20231119173858944

  No trackback comments for this entry.
  Križščanski bog Jahve je navadni luzer (4/8) | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,99 seconds