NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 29-sep
 • Koncert okteta Valvasor z gosti

 • sobota 30-sep
 • V Svečino na sprehod, mošt in vino
 • Dobrodelni koncert za Kamnik

 • sreda 04-okt
 • Shod za Svetovni dan živali 2023

 • nedelja 08-okt
 • Darshan na hrvaškem v Splitu

 • torek 10-okt
 • Darshan - blagoslovi Paramahamse Vishwanande

 • torek 17-okt
 • Nacionalni posvet "Vse vemo, a zakaj se nič ne spremeni? Podnebna politika med teorijo in prakso"

 • torek 24-okt
 • Komunikacija - Vir dobrih odnosov (I. in II. del)

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  V grbu domuje čebela   
  petek, 3. april 2020 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Tatjana Svete v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Predlog nove slovenske zastave in grba
  Miran Komel* iz Novih Lazov pri Kočevski Reki je v uredništvo Misterijev poslal predlog za novo slovensko zastavo in grb. Nekajkrat smo že pisali, da nas kar precej ni zadovoljnih s slovensko zastavo in grbom. Morda zato zastave tudi ne razobe­šamo ob državnih praznikih. Mnogi je sploh nimamo. Nekako ne predstavlja zgodovine, srca in duše Slovencev. Z njo se zato ne moremo po­osebiti.

  To je z radiestezijskimi meritvami potrdil tudi naš sogovornik. Potem ko je premeril, pod katerimi vse zastavami in grbi smo bili Slovenci v različnih državah in kako je to vplivalo na nas, sedaj predlaga izvirno zastavo in grb. Na nas naj bi delovala državotvorno. Omilila naj bi nesoglasja med levimi in desnimi. Zdravila naj bi našo dušo. Za zastavo predlaga belo in nebesno modro barvo. V modrem grbu je čebela - kranjska sivka.

  Bralce prosimo za komentar o predlaganem (Revija Misteriji, Cigaletova 5, 1000 Ljubljana, ali ara@misteriji.si).

  Kaj vam kažejo radiestezijske meritve sedanje slovenske zastave in grba?
  Slovenska zastava z grbom seva nič zdravilnih enot po Bovisu. V avri je blokada na duhovnem ovoju. Uravnoteženost jina in janga pa je 80/20. Zastavo z grbom se da meriti samo v tej kombinaciji. Brez grba bi bila zastava enaka kot zastava Ruske federacije.

  Ta kombinacija kaže izgubo energije ne samo zaradi energijsko mrtvega grba na njej, temveč tudi zaradi rdeče barve na zastavi. Rdeča barva na slovenski zastavi seva nič zdravilnih enot po Bovisu. V avri je blokada na duhovnem ovoju. Uravnoteženost jina in janga pa je nič.

  Rdeča barva ni barva, ki bi bila nam Slovencem kot homogenemu narodu naklonjena. Prej obratno. To velja tako za preteklost, sedanjost in prihodnost. Rdeča barva sama po sebi ne vsebuje škodljivih energij, frekvenc, tako kot tudi ne ostale barve. Vse je odvisno od tega, v kakšnih razmerjih in količinah nastopajo določene barve v danem času in prostoru in v kakšni soodvisnosti so z drugimi vrstami energij. Energijski učinki barv in njihovih frekvenc dejansko, posredno in neposredno, vplivajo na človekove misli, čustva, razpoloženja.

  Kaj kažejo meritve zdajšnjega slovenskega grba?
  Grb seva nič zdravilnih enot po Bovisu. V avri je blokada na duhovnem ovoju. Uravnoteženost jina in janga je 75/25. Pri »grbu« najprej moti, da je bolj značka oziroma znak, saj ni v okviru heraldičnih pravil. Heraldika ali grboslovje je veda, ki se ukvarja s proučevanjem in opisom grbov, njihovega nastanka, zgodovine in oblikovanja.

  Kaj točno je narobe v grbu?
  Izrazito slab je položaj zvezd, ki so v položaju špice ali osti obrnjene proti drugi špici, Triglavu. V tem položaju negativne energije teh špic nimajo prostora, da bi odšle, sprostile to svojo energijo, napetost. Enostavno trčijo skupaj. Tako ta položaj pravzaprav pomeni nenehen kratek stik. Drugi takšen vidik so tri zvezde s šestimi kraki, kar je število 666. Kaj ta številka pomeni v numerološkem smislu, že veliko vemo.

  Tretji vidik se nanaša na goro Triglav, ki plava na valovih. S tem so mu spodmaknjeni trdni temelji, na katerih bi moral stati – na zemlji, tako pa je postal dejavnik stalne nestabilnosti. Vse to skupaj z rdečo barvo na zastavi govori, da ta kombinacija ne izžareva nobene pozitivne energije. Motnje v duhovnem ovoju pa govorijo, v katero smer zastava z grbom in grb sam delujeta.

  Kako vse to vpliva na prebivalce Slovenije?
  Vem, da je kar veliko ljudi, ki mislijo, da naša trenutna zastava in grb nista to, kar bi morala predstavljati Slovencem. Skozi razne članke in komentarje lahko to spremljamo vse od osamosvojitvenega leta 1991. Samo od sebe se seveda ničesar ne bo spremenilo. Za spremembe v tej smeri so potrebni vsaj volja, hotenje in jasni cilji. Zastava in grb bi morala delovati tako, da se tudi skoznju izkazujejo identiteta, pripadnost in ponos naroda.

  Kako ste prišli na zamisel, kakšna naj bosta novi slovenski grb in zastava?
  Leta 2013 sem začel radiestezijsko meriti zastave in grbe Kraljevine Jugoslavije, Socialistične federativne republike Jugoslavije, Socialistične republike Slovenije, Republike Slovenije ter nekaj del arhitekta Jožeta Plečnika, ki se nanašajo na oblikovanje slovenskega grba. Vsaka barva, znak in simbol ima svoj pomen, kar se izraža tudi kot izžarevanje določene energije.

  Ker so bili rezultati meritev po svoje presenetljivi, sem prišel do zamisli, da tako morda pridem do odgovora, kakšna zastava in grb pa naj bi bila najbolj primerna, da se slovenskemu narodu dolgoročno zagotovi pozitivna energija v vseh pogledih. In seveda, da ne bosta ideološko ali politično sporna, torej predmet razdvajanj. In nenazadnje, da se zastave in grba ne bi dalo več zamenjati, kot se pogosto dogaja s sedanjima.

  Kakšno zastavo in grb predlagate?
  Zastava naj bo dvobarvna, v beli in nebesno modri barvi, postavitev pa vertikalna v treh poljih bela – modra – bela. Meritve ustreznega lika v grbu so izkazale lik živali, po ožjih izločitvenih kriterijih se je izkazal lik čebele. Ta izbira čebele se je v nadaljevanju meritev izkazala kot odlična. Za uporabo na grbu sem nekoliko stiliziral našo čebelo, kranjsko sivko.

  Kaj pokažejo meritve nove zastave?
  Slovenska narodna zastava v beli in nebesno modri barvi, brez grba, seva 13.000 zdravilnih enot po Bovisu. V avri ni blokade na energijskem ovoju. Uravnoteženost jina in janga pa je 65/35.

  Zastava je v vertikalni postavitvi bela - modra - bela. Ker je levo in desno polje bele barve, energija prosto beži, je torej precej razpršena. To nikakor ne pomeni slabosti; veljalo bi obratno, da že na prvi pogled deluje zelo odprto, svobodno, brez ovir. Modra barva v sredini s svojo energijo vsekakor zagotavlja stabilnost v danem prostoru.

  In meritve predlagane državne zastave z grbom?
  Slovenska državna zastava z grbom seva 16.000 zdravilnih enot po Bovisu. V avri ni blokade na energijskem ovoju. Uravnoteženost jina in janga pa je 60/40.
  Podlaga za državno zastavo je narodna zastava, na kateri je v srednjem modrem polju dodan grb čebele – belo obrobljen moder ščit z belo čebelo. Ker je grb čebele energijsko zelo močan in nameščen v središču zastave, je s tem na energijskem delu nekaj pridobila tudi državna zastava. Nekaj več je pridobilo tudi ravnotežje jina in janga.

  In predlagani novi grb s kranjsko sivko?
  Grb seva 23.000 zdravilnih enot po Bovisu. V avri ni blokade na energijskem ovoju. Uravnoteženost jina in janga je 50/50.

  Na modrem ščitu z belo obrobo je lik bele čebele. Kot ekvivalent beli barvi se lahko uporabi tudi srebrna oziroma kovinska barva. Že sama po sebi ima čebela lastnosti, ki bi si jih vsakdo, posameznik ali cel narod, lahko samo želel. Slovenci smo s čebelami nesporno povezani že stoletja, so del nas, naše kulture. Da bi nas zastopale še na grbu, zastavi, pa bi bilo to nekaj izjemnega, častnega in vrednega.

  Nenazadnje je bil tudi prvi svetovni dan čebel prav v Sloveniji, 20. maja 2017. Kot so pokazale meritve, ima grb v podobi čebele tudi veliko energijskih potencialov. Za grb, ki nastopa v vseh uradnih dokumentih in še kje in je praktično naš vsakodnevni spremljevalec, je še posebej pomembno, da s svojim likom ustvarja pozitivno energijo.

  Kako naprej?
  Jasno je, da se zastava in grb ne menjata na vsakih nekaj let. Menjava državnih simbolov je navadno daljši proces, zadeva praktično vse segmente družbe in je nenazadnje povezana tudi z velikimi stroški. A moje stališče je, da bi moralo biti vse v zvezi s spremembo grba, zastave in tudi himne potrjeno na ljudskem referendumu. To vsekakor ne more biti domena nekaj političnih strank, skupin, še manj vsakokratne politike.

  Pravzaprav je bila obstoječa slovenska zastava v času njenega nastanka sprejeta kot začasna rešitev, kot pa vidimo, je po skoraj treh desetletjih vse ostalo bolj kot ne na mrtvi točki. Če se bo v prihodnosti pojavil javni razpis za spremembo slovenskih simbolov, se lahko moje meritve in njih izid jemljejo kot del razkritja, kakšne vrste zdravilnih energij za doseganje ravnovesja, tudi pomiritve v slovenski družbi potrebujemo, danes, jutri ...

  Tatjana Svete

  *komel.miran@gmail.com

  Miran Komel predlaga izvirno zastavo in grb, ki naj bi na nas delovala državotvorno, omilila nesoglasja med levimi in desnimi ter zdravila našo dušo.

  Sedanja slovenska zastava seva nič zdravilnih enot po Bovisu in ima blokado na duhovnem ovoju v avri.

  Čebele so del kulture Slovencev in imajo lastnosti, ki si jih vsakdo lahko samo želi; da bi nas zastopale na grbu, bi bilo nekaj izjemnega.

  Foto:
  Nova slovenska narodna zastava in grb, kot ju predlaga Miran Komel. (Foto T. Svete)
  Predlagana nova zastava za vojsko. (Foto T. Svete)

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.misteriji.si
 • ara@misteriji.si
 • *komel.miran@gmail.com
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20200327140534910

  No trackback comments for this entry.
  V grbu domuje čebela | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  V grbu domuje čebela

  Prispeval/a: stojči dne sreda, 15. april 2020 @ 14:14 CEST
  zelena barva je barva, ki je slovenskemu narodu najbližja, lipa pa
  drevo okoli katerega so se stoletja zbirali vaščani po vaseh. Torej
  zastava brez zelene barve in simbola lipe slovenski narod ne bo sprejel.

  ---
  stoychi


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 3,56 seconds