NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 • sreda 09-sep
 • Dr. Tomaž Grušovnik: Etika živali

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Brezpogojna ljubezen do sebe   
  ponedeljek, 5. junij 2017 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Anita Škof

  Brezpogojna ljubezen do samega sebe in tako do Boga-Boginje, ki vi ste, je izvor vsega. Kdor ne zmore iz srca sprejeti in ljubiti samega sebe, točno takega, kakršen je, ne bo mogel ljubiti nikogar in ničesar. Niti verjeti, da ga ljubijo drugi.

  To bosta poskušala le glava in razum, da bi nekaj pridobila ali nečesa ne izgubila. Morda zato, da bi svetu pokazala ljubeč obraz. Za to masko, ki ste si jo nadeli za druge, pa boste trpeli. Ko boste šli mimo ogledala, se boste pogledali in si rekli: »Kako sem debela in koliko gub imam. Pa prevelik nos. Niti kilometra ne morem preteči. Vsi sošolci so že diplomirali, samo jaz ne. Sem pa res nesposobna. Nihče me ne mara.«

  Če bi mi res toliko pomenilo, da shujšam, doštudiram, sem v kondiciji, imam partnerja, potem bi za to lahko kaj naredila, namesto, da se smilim sama sebi in se celo zaničujem. To ni ljubezen. To so dvomi, strahovi in nezaupanje, trije kralji teme. Izbiram jih s svojimi mislimi, besedami in dejanji in zato tudi doživljam.

  Zmotno primerjanje z drugimi

  In če ne zmorete sebe ljubiti, bi bili radi taki, kot so drugi ljudje, ki so vam na tak ali drugačen način iz kateregakoli vzroka vzor in tako se primerjate z njimi. Vedno bodo ljudje, za katere mislite, da jim ne sežete do kolen in taki, za katere menite, da ne sežejo vam. Oboje iluzija osebnosti.

  Zakaj je sploh potrebno primerjanje z drugimi? Zakaj tako vztrajno zavračate ravno vlogo tistega kamenčka, ki ste v skupnem mozaiku vi? Imate svojo barvo in sijaj! Vaše mesto je samo vaše in ga ne more zavzeti nihče drug, kajti potem slika ne bi bila več popolna. Vi ste edinstven izraz Enosti, takega še ni bilo in ga ne bo. Zato sprejmite sebe in živite sebe. In edina možna primerjava, ki resnično nekaj pove o vas, ki kaže na vašo rast, je primerjava s samim seboj. Koliko ste bili pred petimi leti ali predvčerajšnjim ljubeči, modri, izpolnjeni in koliko ste danes.

  Ne istovetite se s telesom

  Telo je samo ena od vaših dimenzij. Če bi imeli nekaj kil manj, vas to ne bi osrečilo že samo po sebi, kajti vaša duša bi ostala nepotešena, če ji osebnost in razum ne bi dovolila izražanja in izkušanja, novih rasti. S telesom lahko naredite, kar hočete, vendar to ne bo prineslo izpolnitve duši.

  Nobena zunanja okoliščina ne more prinesti notranje izpolnitve v vaše srce. Edina izpolnitev nastopi, ko odprete srce in pričnete izražati sebe. Ne opazujte se skozi zunanjost, ne zaničujte in ne pomilujte se zaradi nje, pa naj bo kakršnakoli. V tem življenju imate to telo, v prejšnjem ste imeli drugo, a nobeno še ni preživelo. Večna je samo vaša duša.

  Zato se ne istovetite s telesom ali osebnostjo, ki sta minljiva, temveč poskušajte začutiti, prisluhniti in slediti duši in srcu. Ko vam šepečeta, kaj ju izpolnjuje, kaj je njuna volja, si dovolite to tudi zaživeti. Tako boste vi vi in ne vaš partner, sosed, okolica, ali tisto, kar osebnost in razum krojita za vas. Ne boste, kar ljudje od vas pričakujejo, temveč boste - vi. Ko boste najprej prepoznali, kdo ste, in to tudi živeli, bo radostna vaša duša.

  Ko boste začutili ljubezen, radost in svetlobo lastnega srca, vam bo vseeno, kako izgledate. Zaživeli boste tukaj in zdaj, boste utelešena Bog-Boginja. Vaša duša in vi ste v tem trenutku že popolni točno taki, kakršni ste. Zato se začnite ljubiti in sprejemati take, kakršni ste.

  Ljubim se!

  Objemite se z brezpogojno ljubeznijo. Ljubezen zmore vse. Ljubezen gore premika. Ljubezen je zdravilo ranjenega srca. Ko se pogledate v ogledalu, se zahvalite sebi, da živite to čudovito življenje. Zahvalite se za vso ljubezen, ki vi v resnici že ste. Poglejte si v oči in si recite: »Ljubim se in sprejemam takega, kakršen sem.«

  Ko si boste to sposobni reči iskreno in iz srca, boste šele sposobni to reči komurkoli in kadarkoli. Tedaj šele boste tudi verjeli, da vas ljubijo drugi, po čemer tako hrepenite, pa hkrati ne zaupate, ko to slišite. Šele, ko ste sposobni sebe resnično brezpogojno ljubiti, boste lahko živeli izpolnjeno. Boste šele lahko srečali izbranca svojega srca za to življenje, objeli starše, brate in sestre, vse ljudi, še celo nesrečne okoliščine in padce v življenju, ki vas učijo - ljubiti. Izrekli tudi čudežni besedici: »Ljubim te.«

  Brezpogojno sprejemanje samega sebe

  Sprejemajte svoje vzpone in padce na poti v srce ljubeče, kakor vas že skozi vsa vaša življenja brezpogojno ljubi Bog-Boginja. Ne grajajte se, ne dajajte se v nič, če vam prvič ali desetič ne bo uspelo. Vam bo pa petdesetič! Važno je, da z zaupanjem stopate po poti, po kateri vas vodi srce, in da se pri tem sprejemate in ljubite v vsakem trenutku.

  Veselite se vsakega koraka na poti k samouresničitvi in ob spoznavanju sebe brezmejno uživajte. Naj vam bosta ta nebeška učilnica in to življenje, ki ga živite in vse, kar delate, v radost. Vse, kar počnete, govorite in razmišljate, naj bo brezpogojna ljubezen.

  Odpiranje srca za ljubezen

  Dokler se ne boste vzljubili, boste po svetu hodili zaprtega srca. Ne boste zmogli verjeti, da vas kdorkoli ljubi, če sami sebe ne zmorete. Če ste prepričani, da niste vredni ljubezni. Bežali boste pred ljubeznijo, a jo hkrati iskali in hrepeneli po njej, pa je nikoli našli, kajti vaše srce bo zanjo zaprto. Zato odprite srce najprej zase. Šele potem boste lahko iz odprtega srca ljubili vse.

  Prisluhnite srcu, kaj vam šepeče in to potem tudi izrazite in živite. Popolnoma varno se je prepustiti vodstvu srca. Podrite zid okoli njega, ki ste ga tako skrbno gradili, da bi ne bili ranjeni, saj vas ne varuje pred trpljenjem, temveč preprečuje, da se ljubezen ne more prosto pretakati! Storite to in vaše življenje bo dobilo nov smisel.

  Zvestoba sebi in izražanje samega sebe

  Izrazite »ne«, kadar vaše srce tako čuti. Kadarkoli izrazite »da«, ker to pričakuje okolica ali zato, ker vas je strah reči »ne«, tedaj niste vi, temveč lutka v rokah drugih. Če vedno kimamo drugim, pozabimo, kdo smo sami. In duša trpi v srcu, ker ste pozabili nanjo in dopustili, da vas vodijo vaša osebnost, razum, dvomi in strahovi. In tako zopet ni prostora za ljubezen.

  Ne razmišljajte, da je egoistično reči »ne«. Egoistično je pričakovanje drugih, da vas lahko spreminjajo po svoji podobi. Če že rečete »ne«, potem pa zaradi pritiska okolice na kakršenkoli način živite »da«, ste zopet zanikali sebe in zatajili srce. In srce krvavi. Tako je srce polno ran, ker vas je strah biti to, kar v resnici ste. Ker vas je pravzaprav strah ljubezni in njene moči.

  Svoboda brezpogojne ljubezni

  Pojdite večkrat v tišino, kajti v stanju brez misli vam lahko spregovori srce. To je lahko meditacija, sprehod v naravi ali katerakoli dejavnost, ko omejite miselni tok. Ko zaslišite srce, si dovolite ta prepoznanja tudi živeti. Tako boste postajali vi in si dali svobodo biti, kar ste. Tako šele boste lahko sebe in druge ljubili take, kakršni ste in so v tem trenutku.

  Šele takrat bo svet svoboden in nič prej. Brezpogojno bomo ljubili, izražali, dajali in sprejemali ljubezen. To bo dan, ko bomo v vsem prepoznali obličje in izraz Boga-Boginje. Dan, ko bo Bog-Boginja zrla v obličje Boga-Boginje in se tega zavedala. Dan, ki ga pripravljamo od začetka vseh začetkov. Dan ljubezni.

  Raj v srcih iz ljubezni

  In Bog-Boginja ne bo v nebesih, temveč končno v odprtem človeškem srcu, skozi katerega se bo izražala brezpogojna ljubezen. Čedalje več je moških in žensk, ki se tega zavedajo in že zmorejo ljubezen živeti. Pomagali bodo prepoznati nebesa v lastnih srcih vsem ljudem in jim to pokazali z lastnim zgledom.

  Ko bo vse več ljudi zavestno zmoglo izražati brezpogojno ljubezen in tako biti Bog-Boginja v fizični dimenziji, tukaj in zdaj, bo nekega dne kritična masa dopolnjena in lahko bo nastopil raj v vseh človeških srcih. Zlata doba za vse ljudi. Iz ljubezni, zaradi ljubezni, skozi ljubezen.


  ***

  Članek je bil objavljen v 74. številki revije Karmaplus.

  Zavedanje in izkušanje ljubezni do sebe v tem spomladanskem času nove rasti vam želim in veliko radosti ob tem!

  Anita Škof

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Anita Škof
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Brezpogojna ljubezen do sebe | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,60 seconds