NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 • sreda 09-sep
 • Dr. Tomaž Grušovnik: Etika živali

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Zaveza v duši   
  nedelja, 9. marec 2008 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Anita Škof

  V letošnjem velikonočnem času se za zavedanje človeštva intenzivno prizemljuje zavest Mojstra luči Mojzesa - modrost brezpogojne ljubezni. Že nekaj časa je ta proces prisoten v izkušnji ljudi, ne da bi se tega sploh zavedali. Toda doživljamo jo, kar tukaj in zdaj. Modrosti se namreč ne da naučiti, moder lahko samo postajaš skozi zemeljske izkušnje.

  Prav tako se ljubezni ne da naučiti, saj ljubezen vendar že vsi smo v svojem notranjem bistvu. Lahko pa se zavestno odločimo, da jo tudi izražamo in živimo. Da se samouresničimo skozi kodo Troedinosti – biti, ljubiti, zaupati, ki je zakodirana v modrosti brezpogojne ljubezni.

  Zaveza v Duši

  In k temu, da bomo modrost brezpogojne ljubezni, da jo bomo izkušali v zemeljski izkušnji, smo se zavezali v duši že pred rojstvom v fizično telo, že pred prvo inkarnacijo. Ko že intenzivno ozaveščamo Zlato dobo človeštva, ko jo v utrinkih bolj ali manj že živimo, je prišel čas, ki je stanje zavesti, ki se razodeva iz človekove notranjosti, da to zavezo iz duše tudi zaživimo. Da smo modri in ljubeči, še več - da smo modrost brezpogojne ljubezni sama. Kajti to je najboljše od obeh, je nadgradnja obeh energij, kvalitet, ki lahko po naši svobodni volji vodita naše življenje. Sami izbiramo in ustvrajamo vse, kar doživljamo. Duša si v življenje prikliče različne okoliščine, ki nam skozi izkušnje, iz razodevanja nezavednega v zavedno, pomagajo duhovno rasti.

  Zdaj doživljamo izkušnjo modrosti brezpogojne ljubezni. Ta proces teče že kar nekaj časa in marsikdo med nami ga je, nezavedajoč se, že doživljal v lastnem življenju. Skozi preizkušnje, da bi se lahko osebnost zavedla in skozi to izkušnjo duhovno zrasla, se čedalje bolj spoznavala iz resničnega notranjega bitja, iz duše in se tako samouresničevala. Vse bolj izkušala in tudi zavestno izbirala biti modrost brezpogojne ljubezni v vsaki situaciji. To, k čemur smo se v duši zavezali že pred rojstvom. Živeti kodo troedinosti, ki je skrita in zakodirana v modrosti brezpogojne ljubezni. Biti, ljubiti, zaupati. Trije postulati samouresničenja.

  Biti

  Ko samo SI, si vse, kar je bilo, je in bo. In lahko SI, resnični ti samo tako, da sebe spoznavaš iz notranjosti. Kajti notranjost je dimenzija nove, Zlate dobe, ki jo ozaveščamo tukaj in zdaj. Ko samo SI, je vse in ničesar ni. Si tako čedalje bližje izvornemu stanju, Izvoru samemu. In vsem močem, ki izvirajo iz tega stanja zavesti. Ko samo SI, si ljubezen, svetloba, radost, izpolnjenost... Vse nebeške in rajske lastnosti, ki so nam bile že rojstvom položene v zibelko. Ko samo SI, je mir in ničesar ni. To izkušnjo, ki jo lahko doživiš v tišini, meditaciji, potem prenašaš v vsakodnevne situacije. Ko samo SI, te nič in nikdar ne more vreči iz tega zavedanja, nobene preizkušnje, nič. Tedaj SI, moder tudi v izkušnji, tedaj SI v vsakodnevni življenjski situaciji, pa naj bo na prvi pogled še tako neobvladujoča, pretresljiva, huda ali kakorkoli jo že želi poimenovati osebnost - ti sam. Tedaj se skozi tebe lahko pretoči veličastje in moč Izvora samega, ki SI od samega začetka vseh začetkov. SI moder, globok in tihi ocean, ki ga še tako visoki valovi s površja ne morejo razburkati.

  Ljubiti

  Ljubezen si, že odkar je bilo vse skupaj ustvarjeno, še pred stvarjenjem, v sami misli in volji Izvora. Saj iz ljubezni Izvora do samega sebe se je sploh vse skupaj začelo. Iz ljubezni Izvora do sebe, ki se je hotel uzreti v vsem, smo si naprej vse, kar je, zamislili v potencialu in nato skozi različne faze stvarjenja tudi ustvarili. Ljubezen je gibalo negibnega, je vez, ki vse skupaj drži. In ljubezen si ti, sem jaz, smo mi vsi. Vprašanje je le, koliko smo sposobni sebe sploh živeti, koliko smo ljubezen v izkušnji, v izražanju, v vseh naših mislih, besedah in dejanjih. Ko smo ljubezen tudi v izkušnji, v življenju, v vseh naših izbirah, smo samouresničeni.

  In modri smo, ko vedno in povsod, v vsaki situaciji izberemo ljubezen, pa naj se zdi osebnosti še tako nemogoče, naj se še tako upira. To je rast in pot k samouresničenju. To nas loči od velikih Mojstrov modrosti, kot sta bila Mojzes in Jezus Kristus. Mojstrov, ki sta nas prišla spomnit, da smo vsi že ljubezen, ki sta jo oba tudi zmogla živeti. Tako sta se samouresničila, tako sta vsak zase in oba skupaj izpolnila in zaživela zavezo, sklenjeno v duši že na samem začetku vseh začetkov.

  Vsi mi smo na tej poti, na kateri smo čedalje bolj modri, čedalje bolje ljubeči in tako čedalje bolj modrost brezpogojne ljubezni v izkušnji sami. In tako si skozi naše srce zopet podajata roki Mojzesov ogenj, moški princip, goreči grm ljubezni in njene preobražajoče moči, ki gori znotraj vsakega od nas in skozi njega sveto ime SEM, KI SEM. In ženski princip vseobsegajoče milosti, nežnosti, sočutja in ljubezni Jezusa Kristusa. Ogenj in voda, moški in ženska, Stara in Nova Zaveza skozi srce človeka. Oba pola zopet postajata eno, tako zopet postajamo nedeljivi, Enost sama.

  Zaupati

  Ko zmoremo zaupati glasu iz notranjosti, ko nam šepeta večne resnice, ko nas iz dneva v dan skozi različne preizkušnje in izkušnje kliče iz največjih globin, in mu sledimo tudi v naših odločitvah, življenjih, hkrati na najboljši možni način potrjujemo zavezo, sklenjeno v duši, smo sami sebi zvesti in postajamo moč Izvora samega, Bog-Boginja tudi v fizični dimenziji. Smo živa zaveza sama, samoizpolnjujoča se skozi naše misli, besede in dejanja. Skozi zemeljsko izkušnjo, ki največ šteje.

  Saj na duhovnih nivojih, pred inkarnacijo, se zavedamo vsega. Smo ljubezen in vseobsegajoča zavest, univerzalna resnica, enost. A vse to lahko izkušamo samo v telesu z osebnostjo, ki s svobodno voljo vedno znova na novo ustvarja skozi vse misli, besede in dejanja. Ki z vsakim rojstvom znova izbira, ali bo zaživela zavezo, sklenjeno v duši ali ne. Zavezo, vse to ozavestiti, biti, izkušati in živeti tudi v fizični dimenziji. To pa je modrost, ki jo lahko doživimo samo v izkušnji.

  Koda troedinosti

  Modri lahko samo postajamo skozi življenje, saj modrosti se ne da naučiti. Modri postajamo tako, da skozi izkušnje, ki si jih prikličemo v življenje, zavestno izbiramo misli, bsede in dejanja iz sebe, svoje notranjosti (BITI), skozi izbiro brezpogojne ljubezni v vseh okoliščinah (ko te udarijo po levem licu, nastavi še desno - LJUBITI), in zaupamo, da je vse tako, kot mora biti in da je znotraj nas moč zavedanja in prepoznanja, ki se razodeva tudi za osebnost, ko sledimo notranjemu glasu (ZAUPATI). Ko vse to zmoreš v izkušnji, vedno in povsod, si samouresničen. Si zaživel zavezo iz duše, kodo troedinosti. Zavezo biti, ljubiti in zaupati. Zavezo tako biti Oče, sin in Sveti duh hkrati. Zavezo biti Mati, hči in Sveti duh hkrati.

  Najsvetejša zaveza

  In to je najsvetejša zaveza, kadarkoli sklenjena. Tista, iz duše in v njej, ki pa se je postopoma začne zavedati tudi osebnost. Skozi stik s samim seboj, skozi tišino in meditacijo, kajti le skozi njiju lahko zaslišimo notranji glas, ki jo razodeva za zavedanje osebnosti. Spoznavamo resničnega sebe in temu sledimo tudi v življenju. In tako tudi živimo zavezo, sklenjeno v duhovnih dimenzijah. Jo potrjujemo skozi misli, besede in dejanja. Le to nas izpolnjuje, dela žive in nas radosti. Tako, da smo zvesti sebi in živimo sebe, kakršnega se spoznavamo iz notranjosti. Da tako tudi skozi življenje zavestno izbiramo, tukaj in zdaj.

  Živimo v času, ko si znotraj našega srca tako podajata roki Stara in Nova zaveza, Mojzes in Kristus ob letošnji veliki noči, za zavedanje vsakega od nas. Za zavedanje človeka, da je čas za najnovejšo in najsvetejšo zavezo, ki je bila kadarkoli sklenjena in je edina izvorna, resnična in najstarejša hkrati. Tista v lastni Duši. Prihaja čas, da se je zave tudi osebnost, jo zavestno izbere in zaživi, ter potrdi skozi vse misli, besede in dejanja.

  Da zaživi kodo troedinosti tudi v fizični dimenziji. Biti, ljubiti, zaupati. To troje. Skozi izkušnjo modrosti brezpogojne ljubezni, ki nam jo v letošnjem velikonočnem času tudi za zavedanje človeštva iz svoje zavesti prinaša Mojzes. Sprejmimo jo, potrdimo in zaživimo. Se tako še korak bolj približamo Zlati dobi, obljubljeni deželi znotraj, novemu Jeruzalemu. Tukaj in zdaj, skozi Srce, za zavedanje osebnosti vsakega od nas. Modrost brezpogojne ljubezni sama.

  ***

  Članek je bil objavljen v marčevski, 79. številki revije Karmaplus.

  Z darovi iz Notranjosti posute velikonočne praznike vam želim, polne modrosti brezpogojne ljubezni.

  Anita Škof

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Anita Škof
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Zaveza v duši | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,47 seconds