NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 09-dec
 • Božični Zeleni Sejem

 • sreda 13-dec
 • Božični koncert MePZ KUD Coda

 • petek 15-dec
 • Moj živòt je ROKentROL

 • sobota 16-dec
 • Božični Zeleni Sejem

 • ponedeljek 18-dec
 • Moj živòt je ROKentROL

 • torek 19-dec
 • Igudesman & Joo

 • sreda 27-dec
 • Jaslice iz slame

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Zmajevo ra(z)odetje   
  sreda, 9. junij 2004 @ 07:44 CEST
  Uporabnik: aurigo

  * Duhovna rast

  Budistični jogi Milarepa je povprašal pastirje, ko se je po nekaj letih vrnil v rojstni kraj: »Kako se imenuje tista hiša in kdo je njen lastnik?«
  Eden od pastirjev mu je odgovoril: »Ta hiša se imenuje Štirje stolpi in Osem gred. Njen lastnik je sedaj duh.«
  (iz knjige Milarepa)

  Preden je bil napisan članek, sem imel na temo zmajevih črt pogovor z enim od slovenskih učenjakov. V pogovoru mi je namignil, da je za določena tajna znanja ali védenja, ki so bila ustvarjena ali pa se prenašajo v različnih združbah bolje, da ostanejo prikrita za širšo javnost. S tem znanjem naj imajo stik le tisti ljudje, ki so posvečeni ali uvedeni v skrivnost.

  Skozi splet dogodkov, ki mi jih prinaša življenje, sem o tem tudi sam veliko razmišljal. Ali kaj odkriti? Koliko odkriti? Komu odkriti? Ob tej témi ali v temi, se znajde vsak iskalec poti resnice. Ne more se je izogniti! Tudi pri meni se je začelo to tehtanje. Kaj je potrebno povedati ljudem? Vseeno je prišel dan, ko je prevladalo spoznanje, da je potrebno z resnico na dan. Ne glede na to ali se bodo s tem seznanili neuki in neposvečeni. In ne glede na to ali bodo nekateri izrabili te informacije. Četudi je bilo to znanje očitno v preteklosti že izrabljeno. Končna odločitev je padla v času hladne pustne sobote, ob skakanju kurentov. Ko sem na polju, kjer bi morali kurenti s svojim plesom ob pokanju bičev preganjat zimo, zagledal bazno postajo za mobitel.  Od samega začetka človeštva je znano, da se je znanje o zmajevih črtah prenašalo skozi različne družbene sisteme. Zmajeve črte so poznale različne civilizacije in jasno je, da so znanja o teh črtah v svoje vladarsko - religiozne namene najbolje vključili Kitajci in Rimljani.

  Znanje o zmajevih črtah je kasneje od Rimljanov prevzelo krščanstvo in rimska cerkev. Uporabilo jih je vsaj v dva namena: čudežnih ozdravitvah na določenih krajih in čaščenju svetnikov in relikvij. Velikokrat je možno videti v katedralah in cerkvah mumificirana telesa teh svetnikov.

  Bralci bodo lahko v nadaljevanju sami ocenili, kaj so zmajeve črte in kaj pomenijo za človeštvo.


  V tem trenutku ne obstaja enotna teorija o zmajevih črtah, ampak gre bolj za skupek opažanj različnih avtorjev. Namen tega članka tudi ni postavljati enotne teorije, prej odpreti neko polje dialoga do resnice. Zmajeve črte, kakor sem jih zasledil, se pojavljajo vsaj na treh nivojih. Na nivoju umske – racionalne razlage, na nivoju sporočil ali znamenj in nenazadnje na (bio)energetskem nivoju zaznavanja. Potrebno je priznati, da je moralo preteči kar nekaj časa, da sem doumel sporočila, ki sem jih sprejemal. Da sem jih povezal in postavil v pravi kontekst. Pri tem iskanju sem šel mnogokrat v napačno smer in se potem vrnil v izhodišče. Vseskozi pa je bilo vodilo in vprašanje vsega iskanja vedno enako, zakaj neki se to dogaja?

  Na kratko lahko zmajeve črte ali »ley« črte opredelimo kot geomagnetne črte Zemlje, ki obdajajo zemeljsko oblo. Slovenski kipar Marko Pogačnik navaja, da »zmajeve črte sestavljajo energijsko mrežo, ki predstavljajo dinamični princip, geološkega relativnega, statičnega telesa. Dolge so od 8 do približno 4000 km.« Za zmajeve črte se pojavljajo različna imena. Saksonci so t.i. »ley« črte označili z besedami »obsijani svet z ognjem«. V angleščini se za njih pojavlja še drugo ime, »lee« črte ali črte zavetja. Novodobna angleška literatura radiestezistov je določene črte poimenovala po imenih svetišč, kjer potekajo črte in kjer stojijo ta svetišča. Kot npr. črte arhangela Mihaela. Drugo vrsto zmajevih črt so poimenovali Belinusove črte. Imenujejo se po keltskem bogu Belinusu (Belenos, Belin), bogu luči, zdravljenja in onostranstva. V navedeni literaturi zasledimo tudi Marijine črte. Mihaelova črta naj bi potekala od jugovzoda v smeri severovzhoda, nagib te črte naj bi se gibal okoli 22 stopinj. Belinusova črta pa od jugozahoda v smeri severovzhoda.


  Obstaja še ena značilnost teh črt. To so skupni simboli ali znamenja, kjer potekajo črte. Tam kjer je razširjeno krščanstvo, se kot označevalec teh črt pojavljajo vsaj trije simboli. To so običajno zmaj, arhangel Mihael in krščanski svetnik - vitez sveti Jurij, ki so povezani z moško energijo. Simbol ženske energije pa predstavlja Marija s kačo.

  V knjigi Sonce in Kača angleški bajaličar H. Miller ob iskanju poteka Michaelove črte, ki teče skozi Cornwall, nekajkrat odkriva simbolični pomen topografskega poimenovanja krajev ali stvari. Prvič, ko med svojim načrtnim pohajkovanjem po angleški deželi in iskanjem teh črt naleti, da gre črta skozi vas, ki se imenuje Ley. Naslednjič sredi osamljene kmetije, katero seka zmajeva črta. Na kmetiji visi tabla z napisom, ki vsebuje le eno besedo: »ley«. Tretjič se mu to potrdi v zaselku Dinton v okolici Oxforda. Cerkev svete Marije cerkveni vodnik označi za cerkev Marije, ki leži na »ley črti« (Mary on ley). Nekaj takšnega lahko ugotovimo tudi za Slovenijo. Pri Vrhniki je vas imenovana Kačja vas. Skozi vas pa teče navpična Mihaelova črta.


  O poteku zmajevih črt obstajajo različne predpostavke, njihov potek pa v praksi določajo predvsem bioenergetiki in bajaličarji. Vendar menim, da obstajajo vsaj tri splošne zakonitosti, ki veljajo za zmajeve črte in to na kakšen način in kako potekajo zmajeve črte.

  1. Zmajeve črte so razpredene v mrežo.
  2. Pravilo povezovanja štirih glavnih energetskih zmajevih črt je dvojni križ.
  3. Zmajeve črte so med seboj povezane v določeni razdalji.


  Leta 2002, spomladi sem imel zvečer, ob vseh dogodkih tistega dne, preden sem zaspal vizijo. Pred očmi pojavil dvojni zlati križ. Kraki križa so bili enako dolgi in široki. Dvojni zlati križ je zatem preoblikoval v drugi križ. Sporočilo je bilo od začetka povsem nejasno in sprva sem tej stvari dal povsem drug pomen. Ob raziskovanju pomena dvojnega križa, sem lahko ugotovil, da gre za zelo star simbol. Osemkraki križ med drugim predstavlja tudi osemkrako zvezdo regeneracije, ki so jo upodabljali Babilonu. Med drugim naj bi predstavljala tudi boga sonca Šamaša (Shamash). A tudi boginje Ištar, ki je lahko enačimo z boginjo Venero.

  Po vsem tem kar sem odkril v določenih virih, nikakor nisem bil zadovoljen, saj odkrito ni popolnoma zadovoljevale slike, ki se je pojavila. Pot me je kmalu zatem zapeljala v Rim. Tam so se mi stvari s tem osemkrakim križem malce bolj razjasnile. V katedrali Svetega Janeza v Lateranu sem v poltemi na stropu zagledal osemkrake zlate zvezde. Predstavljale so zvezde na nebu.

  Iz tega sem potegnil zaključke, da osemkraki križ v bistvu predstavlja zvezdo oziroma sonce. Čez slabi dve leti sem tudi doumel povezavo razporeditve osemkrakega križa z zmajevimi črtami, saj glavne zmajeve črte potekajo po zemeljski obli prav v osnovi dvojnega križa. Hipotezo bom predstavil v nadaljevanju na primeru Ljubljane in določenih točk ter znamenj ali simbolov, ki obeležujejo zmajeve črte.

  V 12. delu Apokalipse ali Janezovega Razodetja, ki nosi naslov Žena in zmaj, najdemo kar nekaj simboličnih opisov, ki so tesno povezani s krščanstvom in umetniškimi stvaritvami v krščanstvu. Prvi simbol je žena, ki ima naslednje atribute: ogrnjena je s soncem, pod njenimi nogami je luna, na glavi pa ima 12 zvezd. Če vzamemo metaforično prispodobo za to ženo samo Zemljo, se lahko strinjamo, da je Zemlja ogrnjena s svetlobo (plaščem) sonca. Njen satelit je Luna, ki ji leži pod nogami. V tej zgodbi se ne ujema samo pomen 12 zvezd okoli Marijine glave ali morda 12 planetov. Kljub pred kratkim novoodkritemu »planetu« Sedni, še vedno manjkata dva planeta, da bi jih bilo 12. Zato se postavi vprašanje, kaj je pisca Janeza privedlo do 12 zvezd ali planetov? Ali je obstajala kakšen pisni vir, ki je bil tekom časa uničen? Ali je bil to ustni prenos znanja posvečenim, ali pa je imel pisec Razodetja resnično ekstatično izkušnjo razodetja iz višjih sfer.

  Marijina črta ali vodoravna črta

  Značilnost za to črto je, da na njej stojijo prav cerkve, ki so posvečene v Marijino ime. Druga značilnost ali simbolika te črte je velikokrat pra
  v ta podoba žene iz Apokalipse. Žena, ki z eno nogo stoji na zemlji, pod drugo nogo ima luno, okoli Zemlje pa je ovita kača.

  Marijina črta ali vodoravna črta teče skozi središče Ljubljane. Sinonim za to Marijino črto je pravzaprav zelo znana zgradba v središču Ljubljane. To je rdeča frančiškanska cerkev Marijinega oznanenja na Prešernovem trgu. Zmajeva črta seka to zgradbo skozi njen spodnji začetni vhodni del. Črta dejansko poteka v širini od Klikni za povečavostopnišča s Prešernovega trga vse do oltarja apostola Juda Tadeja. Juda Tadej pa je kot eden izmed apostolov, priprošnjik v najtežjih zadevah. Svojo pot nadaljuje čez trgovino Centromerkur in naprej po Trubarjevi ulici čez Inštitut za varovanje zdravja. Klikni za povečavoNa vrhu trgovine Centromerkur na pročelju opazimo kip Merkurja (ali Hermesa) s kaducejsko palico v roki. Hermes na nek način pooseblja tudi arhangela Mihaela, saj sta oba spremljevalca človeških duš. Klikni za povečavoZanimivo je to, da je prav pred kratkim za stavbo Inštituta za varovanje zdravja bil postavljen majhen spomenik, zmajček, kateremu iz ust teče voda. Preseka tudi Klikni za povečavozmajski most čez Ljubljanico, zato tudi postavljeni zmaji na mostu. Črta gre nato ob Znamenjski ulici. Potrebno je poudariti, da ima ta 20 metrska ulica takšno ime zato, ker je na tem mestu že nekoč stala cerkev Klikni za povečavosv. Petra, ki je bila v davni preteklosti porušena. Za lažjo orientacijo bralcem: na tej kratki ulici je picerija Čerin. Črta se nadaljuje nato čez Klikni za povečavocerkev svetega Petra pri Kliničnem centru. Na vhodnih vratih cerkve je naslikana freska kako Klikni za povečavoJezus izroča dva ključa apostolu. Dva ključa imata simboličen pomen. Odklepata in odpirata Nebo in Zemljo. Hkrati pa prekrižana ključa predstavljata tudi križ ali sečišče zmajevih črt. Črta se nadaljuje naprej preko onkološkega Klikni za povečavodela bolnišnice in seka Ljubljanico ter zavije čez zapore na Povšetovi.Naslednja točka te črte je Štefanovo cerkev s pokopališčem Štepanjskem naselju. Črta sicer ne poteka točno čez cerkev, ampak gre čez del pokopališča, nekje preko grobnice rodbine Codelli. Tudi na tem pokopališču najdemo simbol, ki nas spomne na zmajeve črte. Ta simbol se nahaja na grobnici državnega poslanca na Dunaju g. Povšeta. Pri strehi grobnice je opaziti, da so zaključki štirih odtočnih žlebov upodobljeni kot štiri zmajeve glave. Črta teče malo nižje od Psihiatrične bolnice Polje in se nadaljuje naprej do cerkve sv. Miklavža na Jančah.

  Za izhodišče je bila vzeta frančiškanska cerkev, zato se črta na Klikni za povečavodrugi strani nadaljuje po Čopovi ulici. Klikni za povečavoČopova ulica naj bi veljala za eno močnejših energetskih točk v Ljubljani. Marsikdo je že pravil o »čudežnih prigodah« na njej. Črta teče čez Mestno hranilnico, kar ni slučaj. Očitno se zmajeve moči uporabljajo tudi za bogatenje. Na ulici tik pred izstopom, tam kjer se nahaja Klikni za povečavoSIB banka je še en simbol. Na fasadi te stavbe sta postavljeni dve reliefni plastiki. Na eni je ponovno upodobljen Merkur, s kadučejsko palico v roki. Črta Klikni za povečavose nadaljuje čez stavbo pošte.Med ostalimi kipi na strehi pošte, najdemo zopet kip Merkurja. Med reliefnimi grbi na fasadi nas prepričuje prvi in zadnji grb, grb mesta Ljubljane ali zmaj, ki stoji na trdnjavi. Črta naprej ne poteka direktno Klikni za povečavočez parlament, ampak prej seka zadnjo stran parlamenta, prostore nekdanjega Centralnega komiteja zveze komunistov. Svojo pot nadaljuje pod vilo Rožnik. Klikni za povečavoNaslednja bolj oddaljena točka te črte je cerkev Marijinega vnebovzetja v Dobrovi pri Ljubljani. Tam se je zgodilo tudi čudežno prikazanje Marije v leščevju, ki jo je doživel pastirček. Kasneje se naj bi pri tej cerkvi zgodile tudi čudežne ozdravitve. Eno od znamenj, ki jih lahko sedaj zasledite je zmajeva pipa za studenec s čudežno vodo.

  Klikni za povečavo

   

  Jurijeva črta ali desna poševna črta
  (smer jugovzhod – severozahod)

  To črto je začutiti Klikni za povečavonekaj metrov stran od Astronomsko geofizikalnega observatorija na Golovcu. Prečka onkološko bolnico pri Kliničnem centru in se nadaljuje preko Klikni za povečavostare mestneelektrarne na Slomškovi vse do križišča Miklošičeve ulice in Trga OF. Črta poteka preko stavbe, kjer je v pritličju knjigarna Mladinske knjige Klikni za povečavooziroma nasproti je zavarovalnica Triglav. Na vrhu te stavbe na vogalu stoji zanimiv kip krilati lev, ki v rokah drži zemeljsko kroglo. Njegovi proporci dajo vedeti, da je avtor tega kipa sledil upodobitvam iz sumersko-babilonskega kiparstva. Črta se Klikni za povečavonadaljuje čez park oziroma stavbo pri železniški postaji, seka Klikni za povečavoDelovo stolpnico in se nadaljuje čez osnovno šolo spodnja Šiška. Zmajeva črta se nadaljuje naprej poleg cerkve sv. Roka v Dravljah.

  Nikolajeva črta ali leva poševna črta
  (smer jugozahod – severovzhod)

  Če začnemo iz severovzhoda Ljubljane, gre črta čez Klikni za povečavoZdravstveni dom v Jaršah. Poteka tudi čez infekcijsko kliniko nad Kliničnim centrom. Zatem seka grajski grič. Klikni za povečavoNaprej na črti, izpod gradu, je postavljena majhna cerkev svetega Florjana na Gornjem trgu. Poleg cerkve, a malce skrit, je zelo Klikni za povečavolep kip Marije z detetom in zmajem. Žal ta leseni kip že najeda zob časa. To je eden izmed redkih kipov Marije z zmajem, kjer boste opazili, da ovija zemeljsko oblo zmaj. Marija stoji na zemeljski krogli in v naročju Klikni za povečavodrži mladega Jezusa. Jezus pa s palico - križem zabada v usta zmaja (napaka, glej sliko na desni op. gape), ki je ovit okoli zemeljske krogle. Črta naprej ne poteka točno čez cerkev v Trnovem, kjer naj bi Prešeren prvič srečal Primičevo Julijo in se zaljubil vanjo. Prej poteka nekaj metrov za cerkvijo. Morda celo čez sedanjo stavbo Arhitekturnega muzeja Ljubljana ali nekdanjo Plečnikovo hišo na Karunovi. Črta gre naprej tudi čez Veterinarski zavod.

  13. del Razodetja ali Apokalipse, Dve zveri, se končuje z naslednjimi stavki: »Tu je modrost. Kdor ima um, naj izračuna število zveri: je namreč število človeka. To število pa je šeststo šestinšestdeset.«

  Marsikje je bilo že zaslediti, da naj bi bila odločilnega pomena za razvozlavanje te uganke prav številka 666. Po eni od verzij naj bi označevala Antikrista. V preteklosti so s to številko že označevali zgodovinske osebnosti, kot recimo rimskega cesarja Nerona. V današnji dneh se to ponovno dogaja. Vendar če natančno sledimo tekstu, dobimo naslednje kombinacije:
  število zveri = število človeka,
  število človeka = 666,
  666 = število zveri.

  Po tej logiki bi lahko bil vsak človek zver. Na določen način to tudi velja. Vendar bi lahko številka 666 sporočala ali skrivala predvsem nekaj drugega. Bila bi lahko tudi prispodoba zmaja – čuvaj, ki je postavljen pred vrata skrivnosti. Kot nekakšen strah. (čuvar praga op. gape) Ves čas mi je intuicija govorila, da ima to število prikriti pomen in da gre za mersko enoto. Na določen način me je tudi napeljalo, da v bistvu pomeni neko število, ki se nanaša na številko 6. Na koncu se je izkazalo, da gre v bistvu za 6 km razdaljo med osnovnimi zmajevimi črtami. V potrditev zgoraj izpostavljene hipoteze so bile naslednje lokacije, ki sem jih odkril na jesen in zimo leta 2003. Lokacije, ki so navedene v nadaljevanju so na takšnem osamelem mestu in v takšni oddaljenosti, da njihova postavitev, več ne moremo vzeti za naključno.

  Klikni za povečavoPrva točka je oddaljena 24 km stran od Ljubljane in leži 6 km nižje - od sečišča Mihaelove in Marijine črte v križišču med Rozmanovo in Trubarjevo ulico pri trgovini Rog. Točka je postavljena Klikni za povečavomed vasjo Rovte in vasjo Podlipo. Središčna točka ali sečišče Mihaelove in Marijine črte bi morala po zemljevidu potekati približno na križišču dveh cest. Križišče leži okoli 1,5 km nad kmetijama Rihar in Slabe nad vasjo Podlipo. Klikni za povečavoPo mukotrpnem iskanju navedenega križišča, saj sem pri prvem iskanju zgrešil to križišče, sem v drugem poskusu le prispel do njega. Predvidevanja o črti niso bila napačna. Prav ob križišču, proti Podlipi, na desni strani makadamske poti stoji kapelica, v kateri je kip Marija z Jezusom.

  Naslednja točka oziroma sečišče mreže je oddaljena 12 km stran od Ljubljane. Od sečišča Mihaelove in Marijine črte v križišču med Rozmanovo in Trubarjevo ulico pri trgovini Rog je v ravni liniji oddaljeno 12 km. Stoji na vrhu hribovja nad dolino Besnice na Vnajnarjih ob kmetiji Lazar. Kmetija natančno leži nad dolino Besnice in med Gabrjami pri Jančah, pod 699 m visoko goro Lomnik. Bila je hladna decembrska nedelja. V Ljubljani še ni snežilo, med počasnim vzdigovanjem po makadamski cesti proti kmetiji Lazar, pa je začel že na redko naletavati sneg. Ko prispeš do kmetije, si lahko ob prizoru, ki se ti ponuja, malce presenečen. Posebej, ko prebereš napis. Sredi polja kakšnih 60 do 100 metrov pred kmetijo stoji kontejner. Na kontejnerju je napis Inštitut Milan Vidmar, merjenje onesnaženosti. Kasneje sem preveril, kaj se natančno dogaja tam. Na lokaciji se naj bi opravljale meritve SO2, No2, NOx, 03, lebdečih delcev in meteorološke meritve.

  Avtor knjige Sonce in kača Miller poleg tega navaja, da so bili angleški oblastniki zelo dobro seznanjeni s skrivnostjo zmajevih črt. Za primer podaje zakladnika angleškega kralja Henrika VIII., sira Rogera Northa, ki ima veličastno grobnico na zmajevi črti. Pod njegovimi nogami pa mu leži čudovit kip zmaja, ki je priklenjen z verigo. Zato se res lahko vprašamo, čemu vse služijo zmajeve črte.

  Na splošno lahko razdelimo, da imajo zmajeve črte vsaj štiri funkcije, če ne celo pet. Navedene funkcije posredno ali neposredno vplivajo na posameznika in človeško družbo.

  1. Na mestih zmajevih črt ljudje doživijo paranormalne pojave, kot so ekstatična izkušnje, izkušnje transcedence, vizije ali pa celo videnja, kot npr. podobe device Marije. V zgodovini so znani na teh črtah tudi pojavi prebuditve kolektivne zavesti, kot so npr. vidov ples, gibanje skakačev ali plesalci.
  2. Na črtah se dogajajo čudežne ozdravitve posameznikov, ki so bili poprej neozdravljivo bolni. Na teh mestih so običajno postavljene tudi bolnišnice ali zdravstveni domovi.
  3. Na črtah so se in se še prirejajo verski (ali državni) obredi, kot so npr. molitve, priprošnje ali daritve.
  4. V prenesenem pomenu predstavljajo moč in oblast.
  5. Po nekaterih virih, naj bi bile črte tudi steze duhov in steze šamanov, po katerih astralno potujejo šamani.

  Še vedno pa ostaja nekaj odprtih vprašanj za prihodnost. Koliko so zmajeve črte dejansko široke? Kakšen je njihov (geomagnetni) vpliv na človeka? Človek je sestavljen tako pretežno iz večjega deleža vode. V katerih primerih začno črte delovati? Nenazadnje tudi, zakaj se na njih postavljajo bazne postaje za mobitele. Ali morda zato, da bolje ojačujejo signal?


  Uporabljeni viri:
  Franklin Anna: Ley Lines
  Miller Hamish, Paul Broadhurst, The Sun and the Serpent,
  Hostnik Martin, Cerkev svetega Mihaela v Iški vasi,
  Pogačnik Marko, Ljubljanski trikotnik.
  www.gcircle.co.uk


  Ostali članki na temo:

  Zmajevo ra(z)odetje (ta članek)

  Plečnik in zmajeve črte

  Malo tako, pa malo zmaja po spodnji Gorenjski

  Po Koroški od Zmaja

  Po Koroški od Zmaja (2)

  Po Koroški od Zmaja (3)

  Po Koroški od Zmaja (4. del)

  Po Koroški od zmaja (5)

  Zmajeve črte po slovenskih mestih

  Mihael in zmaj

  Po Zmajevih črtah Istre

  Naši zmaji

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • http://www.gape.org/poz...
 • Juda Tadeja
 • http://www.gape.org/poz...
 • kip Merkurja...
 • http://www.gape.org/poz...
 • zmajček
 • zmajski most...
 • http://www.gape.org/poz...
 • picerija Čerin
 • cerkev svete...
 • Jezus izroča...
 • SIB banka
 • Merkur
 • http://www.gape.org/poz...
 • parlamenta
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • http://www.gape.org/poz...
 • www.gcircle.co.uk
 • Zmajevo ra(z)odetje
 • Plečnik in zmajeve črte
 • Malo tako, pa malo z...
 • Po Koroški od Zmaja
 • Po Koroški od Zmaja (2)
 • Po Koroški od Zmaja ...
 • Po Koroški od Zmaja (4...
 • Po Koroški od zmaja (5)
 • Zmajeve črte po slov...
 • Mihael in zmaj
 • Po Zmajevih črtah Istre
 • Naši zmaji
 • Več od avtorja aurigo
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20040602104411903

  No trackback comments for this entry.
  Zmajevo ra(z)odetje | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,96 seconds