NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 06-okt
 • Podnebju in okolju prijaznejša hrana: rastlinske alternative mesu

 • petek 07-okt
 • Mesec mošta in kostanjev na Fontani vin - Vodole

 • nedelja 09-okt
 • Vegan hangouts: Izmenjevalnica oblačil in večer namiznih iger

 • ponedeljek 10-okt
 • 4. ZIZ festival

 • torek 11-okt
 • Trajnostni odzivi skupnosti na podnebno krizo in draginjo
 • ŠtudenTeater: Coven - kongres čarovnic

 • sreda 12-okt
 • Razstava Pripadam

 • nedelja 16-okt
 • DIVJA gobarska pustolovščina na Štajerskem

 • sobota 22-okt
 • Kirtan val sreče - Večer ob kirtanih

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Koga voliti 24. aprila, naciste in fašiste ali komuniste in socialiste? (5/6)   
  sreda, 20. april 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Hoče roko, vzame vse

  V članku z naslovom Lepa kandidatka za poslanko zavrnila Janšo, ko je ta pristopil k njej (VIDEO) na spletni strani https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/lepa-kandidatka-za-poslanko-zavrnila-janso-ko-je-ta-pristopil-k-njej-video/?utm_source=sn_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%203806

  lahko preberemo, kako je Dominika zavrnila Janšino roko:

  “Švarc Pipanova je zapisala, da je prvič v življenju stisk roke odklonila. »Odklonila sem stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja.

  Roke, ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij …, ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo.«

  Čeprav je šele kandidatka za v parlament, je s tem izrazila, da bi bila lahko zelo dobra političarka: “Švarc Pipanova je prepričana, da »ponujena roka ni bila iskrena in ni bila izraz želje po sodelovanju. Z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje, in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne.«

  Narcisoidne osebe vidijo druge kot manjvredne in tudi preprosto gesto, kot je rokovanje, izkoristijo za podrejanje drugih. V svojih blodnjah mislijo, da se jim tisti, ki jim dajo roko, predajo in podredijo in jih celo občudujejo.

  Psihiatrično mnenje o belogardistih

  To je mnenje slovenskih desničarjev in domobrancev o vlogi partizanov in domobrancev v 2. svetovni vojni: “Blaž Novak, Facebook: Partizani so kolaborirali s Stalinom proti Slovenskemu narodu. Edini, ki so se borili za Slovenijo in Slovence so bili DOMOBRANCI!” Na koncu še z velikimi črkami zakriči: “DOMOBRANCI”.

  Če bi desničarjem uspelo zmagati na teh volitvah, bi začeli spreminjati zgodovinske učbenike in otroke “učiti”, kako junaško in herojsko so se domobranci borili za Slovenijo, medtem ko vsi dobro vemo, da so se skupaj z nacisti borili za Hitlerjevo nacistično Nemčijo, za 3. rajh Zla in za uničenje Slovenije in Slovencev.

  Tole je o osebnostnih lastnostih belogardistov, iz katerih so nacisti kasneje sestavili domobrance, povedal znani slovenski psihiater:

  »Psihiater dr. Rugelj:


  Foto: 24ur.com

  2. Sedaj pa še o poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:

  – o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene osebnosti):

  – zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku, župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili odgovornosti za izdajstvo s trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati med okupatorji in uporniki proti okupatorju.

  – psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae), – s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejnosovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.


  Foto: facebook

  SMRT FAŠIZMU — SVOBODA NARODU!« (Vir: Facebook: Strela Stella Šiba)

  Seveda imajo tudi desničarji svoje “strokovno” mnenje o levičarjih. Poglejmo, kaj o fašizmu in fašiziranju njegovega firerja Janše ter mentalnemu zdravju levičarjev pravi odgovorni urednik desničarskega tednika Demokracija, Jože Biščak, na spletni strani https://nova24tv.si/kolumna/bolni-a-nevarni-ljudje/, v članku z naslovom Bolni, a nevarni ljudje:

  “Nenadoma se fašizem (ali nacizem) skriva za vsakim grmom; s fašizmom se spogleduje slovenska policija, šolska ministrica Simona Kustec je kolaborantka nacizma, Janez Janša je seveda fašistični avtokrat, celotna desnosredinska vlada je fašistična. Levičarji ga vidijo povsod, edino ne, ko v vodi zagledajo svojo podobo. Mislijo sicer, da vlečejo morebitne zgodovinske vzporednice ali dajejo času utemeljeno politično referenco, a v resnici samo reflektirajo svoje povsem osebne preference. Norija stigmatizacije, psovanja in diskvalifikacije s fašisti, nacisti in rasisti brez kakršne koli realne podlage in vseh, ki imajo ideološko desne poglede na svet in na kakršen koli način sodelujejo z Janševo vlado ali jo podpirajo, zato dobiva povsem nove razsežnosti. Ironija je, da fašizem ali nacizem nikoli nista bila fenomena desnice, vedno sta bila, pravilno razumljena, fenomena levice; komunizem in fašizem sta tekmeca iz istega zgodovinskega gnezda – marksizma.”

  Mussolini, ustanovitelj fašizma, in Hitler, oče nacizma, sta bila oba stroga desničarja, nestrpna, napeta, sovražna in nasilna skrajna nacionalista, rasista, šovinista, homofoba, ksenofoba (sovražna do tujcev). Iz tega gnezda izvira tudi slovensko domobranstvo in današnje desničarstvo.

  Še končno mnenje oziroma zadnja sodba: “Pred dnevi sva s pesnikom Tonetom Kuntnerjem – dobričino, kolikor hočeš – ugotavljala, da gre za bolne, a nevarne ljudi. Je torej levičarstvo bolezen, ki povzroča gnitje človečnosti in izrodi človeško dušo? Vsekakor.”

  Če uporabim isti jezik – v zgodovini Zemlje je bilo malo bolj gnilih in izrojenih ljudi, kot sta bila Musolini in Hitler, Očeta, Gospodarja in Učitelja desničarjev, ki še danes sovražijo vse drugačne in bi jih, če bi jih le mogli, polovili, mučili in ubili, tako kot sta to z njimi delala njihova fašistična in nacistična vzornika.


  Foto: medium.com

  Tu je nekaj komentarjev zgornjega članka:

  OstiJarej:

  “Levicarstvo je dokazano huda oblika mentalne bolezni. Vse svoje defekte, degenariranost, fantazije, utopije in pravljice hocejo normalizirati, vsiliti, ce se pa ne strinjas iz njihovo bolanijo, si pa vse kar je gor v clanku lepo napisano.”

  Yustice:

  “Rak družbe, so levičarji (v parlamentu, v policiji, na sodiščih, družbeno politični novinarji, šolniki, NVO jih…), ki s svojo agresivnostjo, nesposobnostjo, s svojim manipulatorstvom uničujejo zdravo tkivo družbe…..živel levičarski fašizem, le ta jih vodi na pašnik, ki ni vlada in ni parlament! Na tem pašniku ni trave, je samo slama za osle! V kolikor so bili levičarji v preteklosti zaviti v celofan in je navzven vse skupaj delovalo še nekako sprejemljivo so se v današnjem času popolnoma razgalili in pokazali svoj pravi obraz.

  Članek je vrhunski! Žal ga ljudje, ki jih politika ne zanima ne berejo in živijo dalje v svojem delovnem mehurčku … pa volijo tudi ne. Ampak rak je ozdravljiv…z volitvami se lahko učinkovito odstrani žarišče rakavosti, seve v družbeni sferi pa pozdravimo v mandatu, ki prihaja …”

  Andrej Marinko:

  “Niso ti (ne slepite se), da so to levičarji. To so komunisti! Ni prav, da jih imenujete levičarji. Levičarji so večinoma kapitalisti. Komunisti so pa rušitelji vsega dobrega, lažnivci, morilci …”

  Kralj M:

  “Fašisti prihodnosti, bodo sebe imenovali antifašisti.”; je (naj bi) dejal Churchill.”

  Elisabette:

  “Jaz jim pravim komunacifašisti.”

  Anton:

  “Vse čestitke Jože, super si napisal, naj se zapiše in pove, ko se za gre. Resnici navsezadnje nihče ne bo ubežal in prav je temu tako. In naj k temu dodam, gre za nevarne duševne motence, njihova psihoza meji že na bolezen.”

  Anton je očitno “specialist” za duševne bolezni: “psihoza meji že na bolezen”. Ha, ha, ha.

  Janko:

  “Sedaj, v času info dobe, ko komunisti niso uspeli stlačiti duha svobode govora nazaj v steklenico, kjer je bil pod grožnjo smrti zaprt pol stoletja, se je izkazalo: so strašni lažnivci, manipulatorji, bedaki, lenuhi, egoisti … Skratka, na premici vrednot VSE levo od ničle in NIČESAR na desni strani ničle. Izkazano v sto letih povsod po svetu, brez izjeme, vedno. Posebno pri nas; bili so hujši od izvora zla – boljševikov.”

  Macola Janko:

  “Seveda so bili levaki hujši od zla, ampak hujše je, da so še danes taki in še hujše, da so vsak dan slabši. Najhujše od vsega pa je, da slovenske ovce boljševike tolerirajo …!”

  XTC:

  “Lewaki so bolniki kot Cepilobani v bistvu gre za isto gnezdo z istimi globalnimi gospodarji in pastirji kot je Soroš, Gates, itd, čeprav imajo zasebno popolnoma asocialistične apetite. Sevda grev obeh primerih za duševne bolnike obsedene z oblastjo in nadvlado, oboji drugače misleče brezmejno sovražijo njih sovraštvo je bolezen, svoj ego zdravijo z sovraštvom do drugih in ga hranijo, vse kar ni po njihovo je fašistično ali nacionalsocialistično, kapitalistično, zatiralsko, rasstično, nedemokratično. A ta besednjak ni namenjen samo stigmatiziranju marveč odpira vrata za legalizacijo obračuna tudi z likvidacijo, guagom, lagrom, ki ne misli enako, jo lgalizira in opravičuje. Zato je stvar v obeh primerih zelo resna, SLO političen prostor pa močno skrivljen. Kajti treba je vedeti, da SLO Lewaki, ki uporabljajo cepilno skepso za pot k oblasti, so že spregledani, kajti večina tujih vlad, ki so cepilno zelo agresvne so v bistvu leve in Levo Liberalno anarhistične – z ZDA kot prvo n nato preko Španije, Portugalske … SLO lewaki so veliko bolj razpotegnjeni, kot se zdi in so nataknjeni po vseh tudi desnih strankah, kjer rovarijo. Njih cil je oblast in Cepilne EU miljarde in denarni tok in to je njih gonilo, za dosego teh ciljev so pripravljeni tvegati tudi državljansko vojno, če bodo na volitvah potegnili krajši konec.”

  Šmentanamuha:

  “Zelo dobro razmišljanje, gospod Biščak. Zadeli ste žebljico na glavico. Levičar se v osnovi boji samega sebe, svoje nezmožnosti spoprijeti se z življenjem, premagati ovire in priti do cilja. In prav taki so idealno orodje v roki njihovih marksističnih mentorjev, ki jih združujejo pod zastavo lažnih pravic za ljudstvo in neke človekove pravice. Njihova temeljna težava je strah, ki v njih budi agresivnost in kulminira v množičnem nasilju ali fašizmu, ki bi ga lahko poimenovali tudi sindrom drhali. In ja, prav imate, to je nevarna psihoza.”

  Zoki šmentanamuha:

  “Zelo lepo opisano bando zločinsko, ne kulturno, ne izobraženo. Skratka primitivci, ki bi radi vladali in kradli še naprej. Dejansko so to demonizirani ljudje, ki jim je stah zameglil pamet. V ideologiji pa so našli priročno opravičilo za svoja hudodelstva. Ker ne zmorejo ustvarjati, so začeli uničevati in si s silo pridobiti tisto, kar zavidajo drugemu. Ti ljudje ne razumejo stvari, so v hudem neznanju.”

  Zoki Zoki:

  “Nazoren primer je jenjul, tipičen primer primitivca, ne izobraženega idiota, partizanskega komndanta, biriča iz komunističnih gulagov. A vam je treba še večji dokaz.”

  Zoki šmentanamuha:

  “Samo rdeči-čefurski odpad. Slovenski plevel, kot so bili terenci-terenke, borci komunjrji tolovajev, skratka stepska navlaka, ki se je norčevala iz Slovenske kulturne tradicije. Rezultat je na dlani. Njihov bog je crknil po 60-ih letih.”

  Pajot:

  “Da ne boste preveč pametovali. Klaus Schwab, predsednik samozvanega gospodarskega foruma iz Davosa, ki trenutno skupaj z Billom Gatesom in Fauciem fura covid agendo, je lepo povedal, da nas čaka svetovni komunizem. Ko ne bomo imeli ničesar in bomo vseeno srečni. In vi podpirate to bando? Po vsem svetu sodelujejo v covid ustrahovanju edinole levičarji, samo v Sloveniji, je Janša, kot desničar skupaj z njimi. A je res desničar? Premislimo. Zelo dobro premislimo.”

  Anton:

  “ko govorimo o fašizmu ne smemo mimo faktov glede Benita Mussolinija in sicer Njegov oče socialist ga je poimenoval “Benito” v čast velikemu mehiškemu domoljubu Benitu Juarezu

  • Prvotno je bil politično radikalni socialist na levici.
  • V prvi svetovni vojni je služil kot narednik.
  • Socialisti so se ga odrekli zaradi boja v vojni. Zato je ustanovil svojo stranko – Fašistično stranko.
  • Sprva je bila leva stranka, ki je zagovarjala socializem.
  • Šele kasneje je postalo nacionalistično.

  Skratka on je bil po prepričanju to kar so danes levuharji v stranki Levica, militarist, radikalec, ki je kot sem že napisal ustanovil fašistično stranko. In ironično je to, da prav ta levica grupirana v koaliciji KUL sedaj obeša krilatice o fašistih desnici.

  Že večkrat sem opozoril, tudi tu, predragi bralci, poslušatelji, kar vam ti levuharji govore, vzemite kot diamentralno in tako boste po največji verjetnosti najbižje resnici. Berite, ne bodite intelektualno leni, kajti prav intelektualna lenoba je ahilova peta za te manipulante zbrane v koaliciji KUL. Toliko z moje strani!”

  Freiherr:

  “Ni levega fasizma, je samo fasizm, kot ni radikalnega islama, je samo islam.
  Giovnni Gentile – Doktrina fasizma. Lahko bi si Biscak to enkrat ze prebral …”

  Tohuvabohu Freiherr:

  “Malo poguglaj z gesli “left fascism” ali “left-wing fascism”. Presenečen boš. V bistvu se pa strinjam: vsak fašizem, desni ali levi, je isto sranje.”

  Ko smo že pri komentarjih, še par eksplozivnih izjav iz drugih debat:

  Šmentanamuha:

  “Levičarji so iztirili. V teh komentarjih je toliko grenkobe, da čutim sočutje do njih. To so bili otroci brez ljubezni staršev. Ker niso bili nahranjeni z njo, je zdaj ne morejo dajati. To so čustveno pohabljeni ljudje.

  Dodajam: z upiranjem Janši, kot avtoriteti, se simbolno upirajo svojim staršem in se jim maščujejo. Vodeb je to zelo natančno pojasnil. Starši, ki otrokom ne dajo (dovolj) ljubezni, vzgajajo psihopate. To je danes slovenska levica. To je srž komunistično-socialistične vzgoje: odtujenost znotraj družine. Tvoja družina je partija in njej moraš služiti. Podobno kot tisto, kar smo zadnjič slišali na posnetku v oddaji Kdo vam laže: novinarji so družbeno-politični delavci v službi marksizma. To je to, samo celofan je malo drugačen.”

  O Janši kot “osvoboditelju”:

  Silos:

  “Najboljši PV,še vsaj dva mandata,da se počisti to nesnago in še drugič osvobodi SLOVENIJO !!!”

  O plačevanju naročnine na RTV:

  Soc:

  “To rdečkarsko balkansko govno plačujem iz svojega. Tako kot Metelkovce. Kot hipertrofirano javno upravo. Ker to država zahteva od mene.

  Zbudi se končno, Janez Novak! Nori ali butasti lenuhi živijo od tvojega dela! Ali pak le izkoriščajo tvojo lastno butastost?”

  Dimitrij Rupel nekoč o Janši:

  Zibertmi:

  »Janša je demagog. V polemiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike.« Dimitrij Rupel, 1996


  Nekoč in danes. Foto: mladina.si

  O kradljivih politikih:

  CenzuriraniPolde:

  “To ko gre domov iz šihta, pa da ni nekaj ukradu misl, da je neki pozabu!”

  Fašizem je kult Vodje

  Poglejmo, kaj o fašizmu in nacizmu, tem dvoglavem zmaju Zla, pravi Jason Stanley, profesor filozofije na Univerzi Yale v ZDA v svojem videu 10 taktik fašizma na YouTube kanalu. (The 10 tactics of fascism | Jason Stanley | Big Think, YouTube)

  Predstavitev predavanja:

  “Kako se fašistični voditelji uveljavijo? To, da lažejo celemu narodu in jih prepričajo, da jim verjamejo, je le desetinka njihovega manipuliranja.

  Fašizem je kult voditelja, ki obljublja obnovo države zaradi domnevnega ponižanja domačinov s strani priseljencev, levičarjev, liberalcev, manjšin, homoseksualcev, žensk, zaradi domnevnega prevzema medijev, kulturnih ustanov in šol s strani teh sil. Fašistična gibanja običajno, čeprav ne vedno, temeljijo na delitvi na mesta in podeželje. V mestih je dekadenca, tam se zbirajo elite, priseljenci in kriminal. Vsak od teh posameznikov sam po sebi še ni fašističen, vendar vas mora skrbeti, ko so vsi skupaj združeni in vidijo druge kot manjvredne. To so znaki za pojav fašizma v družbi.”

  Tu je vozni red predavanja, v oklepaje sem dodal moje komentarje:

  1. Mitološka preteklost (na kateri Vodja Kulta gradi nov rajh)

  2. Propaganda (izkrivljeno in lažno komuniciranje in manipuliranje za novačenje in programiranje članov kulta)

  3. Antiintelektualizem (proti vsem svobodomiselnim, ki predstavljajo nevarnost za Voditelja Kulta)

  4. Nerealnost (iracionalnost in življenje v namišljenem svetu)

  5. Hierarhija (Voditelj je bog, ostali so hlapci, delavci in vojaki.)

  6. Žrtvovanje (Člani Kulta se morajo žrtvovati za Voditelja.)

  7. Zakon in red (Voditelj je Zakon, vsi ga morajo ubogati in izvrševati njegove ukaze brez razmišljanja.)

  8. Spolna tesnoba (Neprijetni občutki glede spolnosti, kot so strah, negotovost, panika, sram ter panični strah pred drugače spolnimi.)

  9. Sodoma in Gomora (Zgodovinski mesti, ki naj bi ju križ-ščanski bog kaznoval zaradi homoseksualnosti in ju požgal do tal.)

  10. Arbeit macht frei – Delo osvobaja (Napis nad koncentracijskim taboriščem v Auschwitzu), v katerem so nacisti lačne, preshujšane in izčrpane silili delati do smrti.)

  Pojdite po teh 10 točkah in primerjajte, katera politična praksa slovenskih levičarjev in desničarjev je bližje oziroma je že fašistična.

  Prevod in prepis predavanja:

  “Fašizem je kult voditelja, ki obljublja obnovo države zaradi domnevnega ponižanja s strani priseljencev, levičarjev, liberalcev, manjšin, homoseksualcev, žensk, zaradi domnevnega prevzema medijev, kulturnih ustanov in šol s strani teh sil. Zato je potreben res mačističen, močan in nasilen odziv.

  Fašistični voditelj pravi, da bo rešil problem. Fašizem je po svoji naravi desničarski. Temelji na ultranacionalizmu. Vendar lahko imate ultranacionalistična gibanja, ki so ultranacionalistična gibanja manjšinskih skupin. Obstaja tudi levičarski avtoritarizem. Na levici so slabe stvari. Stalin je ubil veliko, veliko ljudi. Mao je ubil veliko, veliko ljudi. To so strašne številke. Vendar niso vse grozne stvari fašistične. Fašizem je zelo posebna ideološka struktura. Ko razmišljamo o fašizmu, ne moremo razmišljati o teh posameznih elementih ločeno. Prihajajo kot skupek.


  Jason Stanley, foto: cccb.orb

  Moje ime je Jason Stanley. Sem profesor filozofije na Univerzi Yale in avtor petih knjig, nazadnje “Kako deluje fašizem: Politika nas in njih.” (“The Politics of Us and Them”)

  Pozabljamo, da so se številni fašistični režimi začeli kot demokratične politične stranke. Pozabljamo, da je Hitler, nacistična stranka, kandidiral na volitvah. Fašistične stranke se začnejo kot fašistična družbena in politična gibanja, preden pridejo na oblast. Zato je pomembno, da vidimo, da se te taktike pojavljajo tudi v družbah, ki nimajo fašističnega režima.

  Vsak nacionalizem vključuje mitično preteklost. Lahko rečete: “Poglejte, mi smo Poljaki,” ljudje, ki so govorili poljsko in bili pastirji ovac, in še ena skupina Poljakov, ki so bili ribiči, in lahko govorite o tem, kako je bilo vse čudovito, ko smo bili vsi skupaj Poljaki. To je lepa mitična preteklost, vendar je tu še fašistična mitična preteklost. V preteklosti smo bili odlični. V čem je bila naša veličina? V naši vojski. V preteklosti je prevladujoča rasna skupina vladala drugim. Potem pa fašistični voditelj reče: “To so vam vzeli levičarji in komunisti. Želijo oslabiti našo vojsko. Hočejo oslabiti našo veličino.”

  Propaganda je vseprisotna in vsi jo uporabljajo. Pri politični propagandi je vaše glavno sporočilo nekaj drugega kot informacija, ki jo posredujete. Fašistična propaganda ima zelo posebno strukturo. Temelji na razlikovanju med prijateljem in sovražnikom. Politični nasprotnik je neusmiljena grožnja vašemu obstoju in vašim tradicijam. So drugi. Ko so na oblasti, spodkopavajo narod. Struktura fašistične propagande torej temelji na ideji, da so drugi v osnovi nasprotni narodu.


  Adolf Hitler, Moje delo oziroma bolj natančno “Moje ZloDelo” Foto: time.com

  Kot pravi Hitler v “Mein Kampfu” (“Moje delo”, knjiga): “Znanost je koristna le toliko, kolikor krepi narod.” Fašizem je kult vodje. Vključuje voditelja, ki določa pravila o tem, kaj je resnično in kaj ne. Zato je vsakršno strokovno znanje in celo resničnost sama zelo velik izziv za avtoriteto vodje. Če bi mu znanost pomagala, potem lahko reče: “Okej, uporabil jo bom.” Institucije, ki poučujejo več vidikov zgodovine v vsej njeni kompleksnosti, so vedno grožnja fašističnemu vodji. Središče demokracije je resnica. Niste svobodni, če so vam lagali. Nihče ne misli, da so prebivalci Severne Koreje svobodni. Ljudje v Severni Koreji bodo vsakič volili dragega vodjo, ker so jim lagali. To ni svobodno glasovanje, ker nimajo dostopa do resnice.

  Enakost prav tako zahteva resnico, saj enakost in demokracija ne pomenita, da imamo vsi enako količino denarja. Ne pomeni, da imamo vsi enak avto. Pomeni politično enakost, da je glas vsakega od nas enako pomemben. In politična enakost pomeni govoriti resnico oblasti. Če je nekdo, ki je resnično vpliven, ponižan, ko ga ujamejo pri laži, je to bistvo politične enakosti. Če boste demokraciji iztrgali srce, boste ljudi navadili na laži. O ljudeh velja naslednje dejstvo: vsi smo dokaj enako slabi.

  Ena skupina ni boljša od druge. Hierarhija je tu osrednjega pomena, ker je to velika laž v središču stvari. Kaj je rasizem drugega kot ena sama velika laž? Rasizem je laž, da je ena skupina boljša od druge. Govorijo vam, da je ta vera boljša, ta rasa boljša, ta spol boljši. V resnici gre za moralno trditev, ki ima večjo moralno vrednost. In ko enkrat vzpostavite hierarhijo, lahko ljudi zelo vznemirite in prestrašite, da bi izgubili svoj položaj v tej hierarhiji.

  Hierarhija preide naravnost v žrtvovanje, saj ko ljudi prepričate, da so upravičeni do višjega položaja v hierarhiji, jim lahko rečete, da so žrtve enakosti. Nemški kristjani so žrtve Judov. Beli Američani so žrtve enakosti črnih Američanov. Moški so žrtve feminizma. Ko ljudi prepričate, da bi morali biti boljši, da so si zaslužili položaj na hierarhiji nad drugimi, potem jim lahko poveste, da je enakost pravzaprav žrtev.

  Zvestoba prevladujoči skupini pomeni spoštovanje zakonov. Manjšinska skupina pa že po svoji naravi ni zakonito ravnanje. Zakon in red v fašistični politiki pomeni, da so pripadniki manjšinske skupine, ki sprejemajo svojo podrejeno vlogo, zakoniti, pripadniki dominantne skupine pa so po svoji naravi zakoniti.

  Po definiciji vodja ne more kršiti zakona in reda. Zakon in red torej ne pomenita pravičnosti. Zakon in red ne pomenita enakosti. Zakon in red določata, kdo je legitimen in kdo ne. Povsod po svetu, ne glede na razmere, v zelo različnih socialno-ekonomskih razmerah, pride fašistični voditelj in vam reče: “Vaše ženske in otroci so ogroženi. Potrebujete močnega moškega, ki bo zaščitil vaše družine.” Zaradi njih se konservativci histerično bojijo pravic transseksualcev ali homoseksualnosti, drugih načinov življenja. To niso ljudje, ki poskušajo živeti po svoje. Poskušajo uničiti vaše življenje in prihajajo po vaše otroke. Fašistični politik pa vzame konservativce, ki sploh niso fašisti, in reče: “Poglejte, vem, da vam moji načini morda niso všeč. Morda mislite, da sem ženskar. Morda menite, da sem nasilen v svoji retoriki. Toda zdaj potrebujete nekoga, kot sem jaz. Potrebujete nekoga, kot sem jaz, ker homoseksualnost ni samo poskus enakosti. Prihaja po vašo družino.”

  Fašistična gibanja običajno, čeprav ne vedno, temeljijo na ločnici med mestom in podeželjem. V mestih je dekadenca, tam se zbirajo elite, tam so priseljenci, kriminal, tam sta Sodoma in Gomora. V mestu ni pravega dela. Čisti, delavni, pravi pripadniki naroda živijo na podeželju, kjer trdo delajo s svojimi rokami. Ko naši politiki govorijo o volivcih iz mest ali mestnih volivcih, vsi vemo, kaj imajo v mislih.


  Naci psihopat pregleduje zapornika, da vidi, koliko mu še manjka do “svobode”. Foto: history.com

  “Arbeit macht frei”, “Delo te bo osvobodilo”. To je bilo napisano na vratih Auschwitza”. Gre za to, da so manjšinske skupine lene in da jih je treba prisiliti k delu. Svobodno delo. Manjšinska skupina in levičarji so po naravi leni in to jim daje delovno etiko. Delavske sindikate vodijo komunisti, ki si prizadevajo olajšati delo. Trdo delo je vrlina. V liberalni demokraciji ne cenimo ljudi po tem, kako trdo delajo. Kaj bi se zgodilo z invalidi, ki ne morejo delati? Takrat ne bi imeli nobene vrednosti. Zato so imeli nacisti program T4 za umor invalidov, saj so bili invalidi “Lebenunwertes Leben”, “življenje nevredno življenja”, saj je biti vreden pomenilo biti sposoben trdega dela.

  Vsak od teh posameznih elementov sam po sebi ni fašističen, vendar vas mora skrbeti, ko so vsi skupaj združeni, ko poštene konservativce v fašizem zvabijo ljudje, ki jim rečejo: “Poglejte, to je eksistencialni boj. Vem, da ne sprejemate vsega, kar počnemo. Ne sprejemate vseh doktrin. Toda vaša družina je ogrožena. Vaša družina je ogrožena. Zato ste brez nas v nevarnosti.” V teh trenutkih nas mora skrbeti za fašizem.”

  Tu je še zelo zanimiv komentar o vplivu bogatašev in kapitalizma na razvoj fašizma:

  Fellinesco:

  “Ta razlaga fašizma ni upoštevala vloge, ki jo ima pri razvoju fašizma uveljavljena oligarhija. Pravzaprav se je videoposnetek popolnoma izognil temi kapitalizma, ki je za razvoj fašizma osrednjega pomena. Kot je dejal Mussolini, je “fašizem združitev korporacij in države”. Fašizem se pojavi, ko kapitalizem zapade v krizo (kar se zgodi vsakih 4 do 7 let, vendar se fašizem pojavi šele po posebej velikem zlomu kapitalizma) in vladajoči razred skrbi množična mobilizacija delavskega razreda in naraščajoča razredna zavest zaradi težkih gospodarskih razmer. Tako vstopi fašistični silak s politično stranko, kot je opisano v tem videoposnetku, ki pa oligarhom obljublja, da jih, lastnike industrije, obdrži na njihovem privilegiranem mestu v družbi, hkrati pa se znebi (nasilno) vseh družbenih sil, ki grozijo, da bodo ultra bogatim odvzeli bogastvo in tako ustavili trpljenje revnih. V ta namen razvijajo najrazličnejše grešne kozle, kot je opisano v tem videoposnetku, vendar so v železnem merilu fašistov vedno socialisti, ki hujskajo delavski razred. In kot pravi Slavoj Žižek, se je fašizem vsakič, ko se je pojavil, vedno pojavil na vrhu neuspeha sposobnosti socialističnega gibanja, da se ukorenini v delavskem razredu. Fašizem obstaja zato, da bi z neverjetnim državno sankcioniranim nasiljem in množičnim dezinformiranjem izkoreninil socializem in zaščitil vladajoči razred.”

  Se nadaljuje.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  Naslovnica: Hitler in Mussolini, foto: medium.com

  Preberite več o čudovitem življenju, ki nas čaka po ukinitvi blokade Zemlje, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse tri dele si lahko izposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam.

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

  Dobrodošli in vse najboljše.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Aktualne, dobre novice, pozitivne novice in za

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20220417214754567

  No trackback comments for this entry.
  Koga voliti 24. aprila, naciste in fašiste ali komuniste in socialiste? (5/6) | 3 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Ponavljanje starih 'westernov' za odvračanje pozornosti od bistva

  Prispeval/a: Yoda dne petek, 22. april 2022 @ 00:17 CEST
  -
  Uspavati ljudi s starimi 'westerni' je videti tragikomično. V resnici pa je namerno odvračanje pozornosti potnikov 3 razreda na Titaniku od bistva. To pa je nevarnost katastrofe človeške vrste na Zemlji, ki jo predstavljajo načrti 'Gospodarjev' za popolno zasužnjenje človeštva.
  -
  Potrebno je izbrati tiste ki bodo zaščitili ljudi pred zločinskimi nameni globoke države. Vsebinsko bistvo te izbire podaja forumski post - link spodaj. Zainteresirani lahko poiščejo pojasnila na večino vprašanj in nejasnosti, seveda vsak v okviru lastnega dojemanja.
  -
  Volitve 2022
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/forum/dominatorji-v-sloveniji/volitve-2022
  -
  Osebno mi smrdi vsako inštitucionalno še zlasti zagrizeno dogmatsko verovanje. To pa velja tako za primitivni rkc đihad belogardistov, kot tudi za nenaravno komunistično verovanje v ateizem in v konstrukt dialektičnega materializma. Zarukanost je pač usoda 'Titanika', laž in etnogenocidnost leve liberale pa sta satanistično pokvarjeni.

  Jasno je, da sta obe dogmi bili medsebojno sovražno in zagrizeno izključujoči. Komuniste so sedaj nasledili satanistični liberalci z globoko državo v ozadju, ki nadaljujejo z etnogenocidnim sovraštvom do konfesionalnih večinoma strpnih in miroljubnih kristjanov.

  Ob vsej standardni ikonografiji šenflorjanske 'westeren produkcije' se pozablja na druge kvizlinge, npr. plavogardiste. Še zlasti pa se zanemarja dejstvo, da je po vsem sodeč celoten parlamentarni nabor slovenskih strank kvizlingobranski sodelavec genocidne globoke države v njenih načrtih popolnega zasužnjenja človeštva.

  Še enkrat ponavljam, da s sovražno izključujočo stigmatizacijo desnih in vernih le teh ni možno odvrniti od Janše. Nasprotno, še bolj se bodo oklepali svojega domnevnega rešitelja pred zlobnimi levičarji. Zarukanci na levi in desni večinoma žal še niso 'vzeli' grozeče globoke države.
  -
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/


  Slovenska, ukrajinska in globokodržavna (DS) zarukanost

  Prispeval/a: Yoda dne petek, 22. april 2022 @ 13:35 CEST
  -
  Komu in kako DS dodeljuje vloge v njenih različno režiranih 'westernih', kdo so neoliberalni 'raztrganci' plačane 5 kolone globoke države? Zakaj so vsi kolaboranti globoke države izdajalci človeštva ?
  -
  Ukrajinski konflikt - zbirka mnenj in podatkov slo / en / exyu
  https://docs.google.com/document/d/13g4_qtyoZXBgZVGzQugG8o92bOBHY1r1/edit?usp=sharing&ouid=106132550420462549686&rtpof=true&sd=true

  Nova OF sveta
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/forum/dominatorji-v-sloveniji/osvobodilna-fronta-slovenskega-naroda
  -
  Bistvo vseh globokodržavnih 'westernov' je antagonizem namerno sovražno razdeljenega ljudstva. V Sloveniji ima DS v ta namen 'desničarje' in 'levičarje' in še nekaj minornih podizvajalcev. V Ukrajini so domnevni antagonisti Rusi in Ukrajinci. To je DS 'filmski prikaz' ne pa kompleksna večsmerna stvarnost.

  Svoje zločinsko krvoločne in (samo)destruktivne ukronaciste je satanska DS prikrila, minorizirala, prikazala pod lažno zastavo, itd. Nasprotno pa DS v Sloveniji pasivne domobrance in neobstoječe belogardiste enači z vsemi desničarji. To je bistvo manipulacij nam znanih 'westeren' scenarijev drage 'slepe miši'.

  Ukronacisti so izvajalci genocidnega nečloveškega nasilja nad Rusi, pa tudi nad ostalim ukrajinskim prebivalstvom. Nekateri viri domnevajo da gre za načrtno depopulacijo Ukrajine, da bi se tam naselili hazarski Židje. To sta tudi Soros in Zelenski ter zločinska globalistična kabala 'DS gospodarjev'. Ampak hazarski Židje so tema za kdaj drugič in na drugem mestu.

  Cel svet je okupiran preko globokodržavnih marionet in plačancev v politiki, medijih in medicinski stroki ter znanosti na splošno. Izkaže se, da so desničarji, levičarji in liberalci vsi okupatorski sodelavci, torej izdajalci državljanov in človeštva. To velja trenutno glede zapovedanega 'zahodnega' sovražnega enoumja do Rusov, pred tem pa smo imeli koronsko - cepilno enoumje. Oboje je del DS genocidnega načrta.

  Hitler in Musolini sta bila produkt permanentne zarote DS proti človeštvu. Isto velja za komunizem in kapitalizem. 'Deli in vladaj' je eksplicitna izražava DS iz starega Rima. Današnja DS se je namerila zasužnjiti in biorobotizirati vse človeštvo. Pred tem pa morajo 'gospodarji' najprej decimirati človeštvo na obvladljivo številčnost. Življenje bodo v satanskem imperiju obdržali samo s čipi in cepivi prilagojeni biorobotski sužnji.

  Mnogi volilci 'desnih' partij niso desni zarukanci, mnogi volilci 'levih' partij pa niso levi zarukanci. So samo neinformirani, zavedeni, indoktrinirani potniki na Titaniku v 3 razredu. Tam se jim pridružujejo levi in desni novinarski zarukanci. Pisoči pod šefovim diktatom in grožnjo izgube službe so izvzeti. Globokodržavni novinarji imajo plačane zasebne kabine na Titaniku....Oni so 5 kolona in zarukani plačanci globoke države.

  Krasnoludek zagovarja naprimer Delovega novinarja Čibeja, kot eno izmed častnih izjem. Morda ima prav. Nisem preverjal, ker Dela ne berem več od Pedrićevega tajkunskega prevzema Dela dalje. Ni pa posebno zahtevno izvajati prilagojeno 'poslovno' politiko po modelu Nedeljskega - za vsakega nekaj. Tako dobijo svoj prostor vse vrste novinarjev, od raziskovalnih do konformnih politkomisarjev globoke države.
  -
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/


  Dodajam kritično nujno sporočilo dr. Biserke Ilin z YT posnetka

  Prispeval/a: Yoda dne petek, 22. april 2022 @ 14:48 CEST
  -
  Nujno in obvezno poslušaj sporočilo do konca. Govori zelo realno in odgovorno.
  -
  Biserka Ilin, dr. med.: Človek kot biomasa velekapitala

  https://www.youtube.com/watch?v=pki1I-qSlM8&t=114s
  -
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,42 seconds