NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 • sreda 09-sep
 • Dr. Tomaž Grušovnik: Etika živali

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Alkimist 21. stoletja   
  torek, 12. november 2019 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Anja Drašler v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Dr. Dominick Cannillo poveča moč rastlinskih učinkovin
  Tudi rastline vsebujejo zlato, kot enega od mineralov. A ni vam treba brskati po zeliščarski knjigi, katere rastline ga imajo največ. Alkimist enaindvajsetega stoletja, Italijan dr. Dominick Cannillo, je po starodavnih spagiričnih oziroma alkimističnih postopkih pripravil pripravek DMG gold, ki vsebuje najboljše, kar lahko rastline dajo človeku. In med temi snovmi je tudi zlato.

  To jamči s prestižnim farmacevtskim certifikatom GMP. Z njim zagotavlja ponov­ljivost, vsebnost in doslednost bioloških učinkovin v vsaki šarži. Zeliščni pripravek DMG gold je mešanica rastlinskega zlata in drugih dragocenih snovi, kot so dimetilglicin ali DMG, trimetilgli­cin, inozitol ali B8 ter drugi vitamini B skupine, ki olajšujejo in zmanjšujejo utrujenost in izčrpanost.

  In zakaj zlato?
  Zlato je znan življenjski eliksir, blagodejni napoj. V rastlinah je organsko vezano, zato organizem zlahka dostopa do njega. Pomlajuje in preprečuje srčne bolezni. Kot katalizator pomaga srcu, da enakomerno in nemoteno poganja kisik po ožilju in skozi kapilarni sistem do celic. Pomirja živčni sistem, razbremenjuje um, izboljšuje spomin in intelektualno ostrino. V indijski tradicionalni medicini ajurvedi je organsko vezano rastlinsko zlato čislano kot pomoč človeku, ko ima nizko telesno energijo, ko mu pešajo organi in srce. A tudi pri izgubi umskih sposobnosti pri boleznih, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova. Rastlinsko zlato namreč zavira degenerativne bolezni možganov in drugih delov telesa ter sodeluje pri obnovi tkiv.

  SODOBNI ALKIMIST
  Dr. Dominicku Cannillu pravijo »sodobni alkimist«. V Združenih državah je bil direktor velikega farmacevtskega koncerna. A ko je hudo zbolel, mu farmacija ni mogla pomagati. Začel je iskati naravne rešitve. Navdušil se je za spagiriko oziroma alkimijo.

  Beseda alkimija izhaja iz arabske besede al-kimia, ki pomeni 'božja kemija'. Vendar pa ta »kemija«, ki so ji nekoč rekli spagirika, ni enaka današnji znanosti. Glavna razlika je v filozofskem, duhovnem in transcendentalnem značaju alkimije.

  Izraz spagirika pa je sestavljena iz dveh starogrških besed: spao - 'ločiti' in ageiro - 'povezati', 'združiti'. Spagirična metoda torej omogoča izločevanje posameznih učinkovin rastline, kot so eterična olja, aktivne sestavine in soli, ki jih nato ločeno predelajo in prečistijo, na koncu pa znova združijo v koncentriranih formulah.

  Dr. Dominick Cannillo to počne v »kozmičnem rastlinjaku« in tako imenovanem dvojnem demižonu - dveh velikih med seboj povezanih trebušastih steklenicah. Tako lahko pridobi in potencira vse učinkovine rastlin, ne da bi bile te poškodovane zaradi stresa, ki ga povzroča strojno izločevanje učinkovin rastline.

  Cannillo se je posvetil raziskovanju in pripravi spagiričnih zdravilnih zeliščnih izvlečkov za svojo bolezen. Našel je prave formule in kmalu povsem ozdravel od neozdravljive bolezni, ko se je soočil z nevarnim tumorjem. Po tem je svoje življenje posvetil spagiriki. Ni se mogel več vrniti v stare tirnice. V velikem farmacevtskem podjetju je dal odpoved in se vrnil v rodno Italijo. Odprl je svoje podjetje Erbenobili za raziskave in pripravo avtentičnih spagiričnih pripravkov po prvotnem izročilu Paracelsusa in dr. Zimpla, utemeljiteljev spagirike.

  Od leta 1990 pripravlja več kot sto petdeset različnih spagiričnih pripravkov za razne težave. Uporablja metodo naravnega izločevanja rastlinskih učinkovin v mikrokozmičnem rastlinjaku na površini več sto kvadratnih metrov. Pri tem izkorišča energijo Lune, Sonca in glasbe. Njegov laboratorij je edinstven spagirični laboratorij na svetu, kjer izluževanje poteka na naraven način in ne s stroji, ki posnemajo sile narave. Stroji izdelek lahko pripravijo v štiriindvajsetih urah, v spagiričnem laboratoriju dr. Cannilla pa ta postopek traja kar štirideset dni. Potrpljenje na kvadrat in ponižnost pred naravo, bi lahko rekli.

  MIKROKOZMIČNA CIRKULACIJA
  Spagirika je naraven način priprave izvlečkov blagodejnih učinkovin iz zelišč. Ta način so ponekod v izročilu uporabljali že pred več stoletji in morda celo tisočletji. Ko še niso poznali strojev za hitro in agresivno izdelavo zeliščnih izvlečkov s topili, podtlakom ali destilacijo. Spagirika zajema izključno naravne ter rastlini in človeku prijazne metode, obogatene s tradicionalno tehnologijo.

  Oče zdravilstva Paracelsus (1493-1541) je bil okoli leta 1530 na področju sedanje Švice prvi utemeljitelj spagirike. Zbral je starodavne zeliščne recepture in jih dopolnil z lastnimi izkušnjami pri zdravljenju ljudi. S svojo prakso je dosegal izjemne rezultate in pozdravil je veliko neozdravljivih bolezni. Njegova tankočutnost in pronicljivost sta mu pomagali razkriti značaj bolezni, zdravilnih zeli in usvojiti nevsakdanje postopke zdravljenja.

  Eden od utemeljiteljev homeopatije zdravnik Carl Friedrich Zimpel (1801-1879) je okoli leta 1850 zaokrožil podobo tedanje spagirike. Povzel je postopke priprave zeliščnih izvlečkov od Paracelsusa. Mikrokozmična cirkulacija zdravilnih esenc v alkimiji obdelave zelišč je pod njegovim skrbnim nadzorom nad Paracelsusovo tradicijo izluževalnih postopkov obdržala svojo originalno podobo. Tudi dr. Zimpel je imel globlji uvid v naravo bolezni.

  Dr. Dominick Cannillo pa je okoli leta 1990 zajel podobo in spoznanja avtentične spagirike po Paracelsusu in Zimplu in jih pripeljal v sodobne znanstvene laboratorije.

  Že več kot tri desetletja se torej posveča spagiriki in mikrokozmični cirkulaciji. Dr. Cannillo je alkimist posebne vrste z vrhunskimi laboratorijskimi in znanstvenimi možnostmi današnjega časa. Razvil je unikatne znanstvene metode za laboratorijske raziskave spagiričnih pripravkov. Ohranil je idealno razmerje med najstarejšo zeliščno tradicijo in znanstveno standardizacijo spagiričnih pripravkov, za katere je pridobil prestižni farmacevtski certifikat GMP.

  Ta dokazuje odličnost, konsistentnost, učinkovitost in unikatno ponovljivost sestave sodobnih spagiričnih kapljic in granul. GMP certifikat mu omogoča, da pripravlja zeliščne izvlečke z dokazljivo in izbrano sestavo za podporo različnim telesnim sistemom ter da lahko ob tem dodatno vključi še vitamine in minerale, ki so ključni za posamezna zdravstvena stanja. Za pravne poznavalce še podatek, da imajo spagirični pripravki Erbenobili tudi patent Brevetto.

  ALKIMISTIČNI POSTOPEK
  Dr. Dominick Cannillo izvlečke zdravilnih zelišč pripravlja v zasteklenem kozmičnem laboratoriju z namakanjem v rdečem vinu ob posebnih Luninih, Sončevih in drugih energijskih pogojih. Odcejena zelišča nato zažari v žarilni peči na tisoč stopinjah. Tako dobljene minerale z mikrokozmično cirkulacijo raztopi v prvotnem pripravku.

  Omenili smo že, da spa-girika pomeni ločiti in ponovno združiti. Zato Cannillo enako kot v izvirnem postopku uporablja postopek naravnega izluževanja. Z »luto modrosti« poveže ozki grli dveh steklenih buč, tako da je druga z grlom navzdol poveznjena na grlo prve. Luta modrosti je z naravnimi učinkovinami impregniran trak, ki povezuje ozki grli obeh steklenih buč.

  Nekaj tednov poteka naravno mikrokozmično izločevanje brez segrevanja in topil, pri katerem aktivne zeliščne učinkovine hlapijo iz spodnje buče v zgornjo. Nato se s kondenzacijo vračajo nazaj v spodnjo. Pri tem so izpostavljene naravnim vplivom Lune, Sonca in frekvenci ljubezni. Postopek je končan, ko luta modrosti dozori in poči. Ko poči, je to pokazatelj dokončane mikrokozmične cirkulacije.

  Anja Drašler

  ŽIVLJENJSKA ZGODBA DR. DOMINICKA CANNILLA
  Ko sem zbolel zaradi tumorja, me je prav to najbolj povezalo s spagirično medicino. Okreval sem več mesecev. Po operaciji sem bil v bolnišnici za intenzivno nego in v isti sobi je bil še osemletni John. Zdravil se je zaradi možganskega tumorja. Postala sva dobra prijatelja. Več mesecev sem hodil na kemoterapije. V čakalnici je sedel tudi John. Ko sem čakal, da pridem na vrsto, me je John pri tem spodbujal. Neverjetno je, kako mi je ta mali otrok dal poguma. Imel je dve majhni kristalni kroglici. Dal mi je eno, rekoč, da bova s temi steklenimi kroglicami vedno povezana,« pripoveduje dr. Dominick Cannillo.

  »Prišel je čas, ko sem končno odšel domov. A stalno sem obiskoval malega prijatelja Johna v bolnišnici. Vse do neke posebne noči. Sanjal sem, da me je John prijel za roko in rekel: ›Zdravo, Dominick, končno se počutim odlično. Tako sem srečen. Prosim, ne pozabi me!‹ Naslednji dan sem šel v bolnišnico k Johnu, a nikjer ga nisem mogel najti. Njegov zdravnik mi je povedal, da je umrl ponoči med spanjem. ›Vendar mi je pred smrtjo rekel, naj ti dam to njegovo majhno kristalno kroglico.‹ Imel sem zlomljeno srce.

  Mali John mi je prinesel veliko spremembo v življenju. Sedaj pomagam drugim. Vse, kar človek potrebuje za zdravje in ozdravitev, je v naravi že zagotovila višja sila. Izziv znanosti je, da to najde. Ko bolezen vstopi v telo, se morajo z njo boriti vsi zdravi deli telesa - sicer lahko bolezen pomeni njihovo skupno smrt. Narava to ve in zato napade bolezen z vsako pomočjo, ki jo lahko pridobi.

  Paracelsusa in alkimijo sem začel proučevati z izumom terapevtskega patentnega sistema v kombinaciji rdečega vina z vinskim alkoholom. Skupaj z zeliščno rastlino postane vinski alkohol rdeč, ker ga potenciram tako, da mu dodam grozdne olupke in peške, da dobim z izločevanjem kar največ resveratrola. To je ključno, saj živimo v svetu, kjer umiramo od bolezni, ne od starosti.

  Vino so kot zdravilo uporabljali že v antiki. Vendar pa so ga z novimi raziskavami na novo odkrili in zanesljivo potrdili. Vino je med prvimi dokumentiranimi zdravili, ki jih ljudje poznajo in uporabljajo iz obdobja še izpred petih tisoč let pred našim štetjem. Prvi dokazi segajo v čas mezopotamske kulture, ko je nastala najstarejša sumerska farmakopeja na svetu - glinene ploščice, od katerih nekatere vsebujejo vinske recepte za terapijo.

  Naslednje pomembne dokumentirane dokaze najdemo v kitajsko-tibetanski farmakopeji, egiptovskih medicinskih papirusih, Bibliji, sveti knjigi Judov Talmud in starodavnih indijskih medicinskih besedilih ajurvede. V stari Grčiji so prvi dokazi o zdravilnih učinkih vina v Homerjevih pesnitvah Iliada in Odiseja. Z razvojem medicinskega znanja v času Hipokrata se je terapevtska uporaba vina razširila. Hipokrat je vino vključil v prehrano skoraj pri vseh boleznih, zlasti v obdobju okrevanja,« razlaga dr. Dominick Cannillo.

  Spagirika je naraven, »alkimističen« način priprave izvlečkov blagodejnih učinkovin iz zelišč.

  Stroji izdelek lahko pripravijo v 24-ih urah, v spagiričnem laboratoriju dr. Cannilla pa postopek izluževanja traja kar štirideset dni.

  Nekaj tednov poteka naravno mikrokozmično izločevanje brez segrevanja in topil, pri katerem aktivne zeliščne učinkovine hlapijo iz spodnje buče v zgornjo.

  Foto: Dr. Dominick Cannillo - »sodobni alkimist« (Foto: N. Čampelj)

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.misteriji.si
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20191030154028484

  No trackback comments for this entry.
  Alkimist 21. stoletja | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,87 seconds