NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 11-dec
 • Hrestač

 • ponedeljek 12-dec
 • Ženske premikajo gore

 • sreda 14-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • četrtek 15-dec
 • Festival Vilinsko mesto

 • petek 16-dec
 • Kvačkamo

 • nedelja 18-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • torek 20-dec
 • Portreti znanosti

 • sreda 21-dec
 • Pot po Čarobni galeriji

 • petek 23-dec
 • Čarobni gozd

 • nedelja 25-dec
 • Jaslice iz slame

 • ponedeljek 26-dec
 • Mozaik

 • torek 27-dec
 • Čarobne palčke
 • Ulično gledališče skozi lečo

 • sreda 28-dec
 • Portreti znanosti

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Javljajo se na dobrih seansah   
  četrtek, 14. avgust 2003 @ 06:00 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  * Duhovna rast

  V GROBOVIH NI POKOJNIH

  Gotthold Ephraim Lessing, začetnik nove dobe mišljenja v Nemčiji, je leta 1880 tik pred smrtjo zapisal, da je osebna vzgoja posameznika tisto, kar je razodetje za ves človeški rod.

  "Vzgoja ne da človeku ničesar, česar ne bi sam od sebe zmogel, samo hitreje in lažje. Torej tudi razodetje ne da človeku ničesar, na kar ne bi človeški razum, sebi prepuščen, sam prišel: razodetje mu daje vse, kar je najvažnejše, samo prej."

  Pitagora, Sokrat, C.G. Jung, Ivana Arška (Orleanska), Albert Einstein, Nikola Tesla, kakor tudi klasični komponisti so trdili, da so črpali svoje znanje iz razodetja, Sokrat celo življenje.


  Od srede 19. stoletja se je vodstvo iz višjih svetov neprimerno povečalo. Znanost, ki proučava in goji komunikacijo z višjim svetom, se imenuje od začetka 20. stoletja naprej, spiritualizem. Eden največjih, če ne največji zgodovinar spritualizma je bil dr. Arthur Conan Doyle (1858-1930). Kakor pravi resnični Sherlock Holmes dr. med. in novinar je Doyle preštudiral seanse, na katerih so se javljali veliki učitelji človeštva.

  Dr. Robert Mueller je bil 38 let pri Združenih narodih tajnik za ekonomijo. Ta mi je na sedežu ZN v svoji pisarni pokazal kipe velikih učiteljev človeštva. Pri slovesu mi je rekel, da ima v življenju pri vodstvu ljudstev uspeh, kdor išče inspiracije pri mojstrih. Zato da ima njihove kipe - da se laže nanje spominja. Mueller še živi, objavil pa je svojo oporoko. V zadnji točki obljublja človeštvu, da bo po prehodu na ono stran še naprej deloval v dobrobit človeštva. Vsi ljubitelji človeštva nadaljujejo po smrti s svojim delovanjem.
  PRAVE SPIRITUALISTIČNE SEANSE SAMO V AMERIKI

  Nekateri ljudje lahko duhove, ki se nam hočejo približati, vidijo ali slišijo ali pa oboje. To je clairvoyance in clairaudience, nekateri pa imajo sposobnost, da se duhovi pri njih neposredno, torej direktno javljajo v seansah. Mediji - posredovalci med tem in onim svetom imajo najlepši in najpotrebnejši poklic. V Angliji je bil na začetku stoletja spiritualizem menda najbolj razširjena religija. Danes so najboljši spiritualistični mediji v Ameriki. Kdor je bil velikokrat na dobrih seansah, ve, da slepec ne more soditi o barvah. Sončni vzhod ali veliko ljubezen opisati, ali pa ju doživeti, je nekaj drugega. O seansah je izšlo nekaj sto knjig. Ob prebiranju takih poročil nastane kvečjemu želja, da sam nekaj takega doživiš. Modrovanje neizkušenih, materialistično usmerjenih racionalistov o podzavesti medijev, o tako zvanem animizmu, je brez haska. Kdor je seanse doživel, ve, da mrtvi živijo, da zelo dobro živijo, če so bili v zemskem življenju pošteni, in da nam imajo marsikaj povedati.

  Seansa poteka prek ektoplazme, ki jo je proučeval univ.prof. kemije dr. Charles Richet (1850-1935), Nobelov nagrajenec 1913. Nujno je treba vedeti, da so tisti, ki se javljajo v seansah iz onstranstva, razen sorodnikov (ki se vedno javijo), imeli pred tako zvano smrtjo stike z onstranstvom. Prav zanimivo je proučevati prav dejstvo, da na ta način lahko odkrijemo življensko važna dejstva, ki bi jih sicer prezrli. Ko sem med mnogimi drugimi na seansah doživel Einsteina, Marie Curie in papeža Pia XII., sem šele preiskal njihove življenjepise in ugotovil, da so za "življenja" bili vodeni prek medijev. Biografi taka dejstva navadno pridno prikrivajo ali tolmačijo kot zablode, zato laik ne more vedeti, od kod prijateljem človeštva toliko modrosti in ljubezni.


  Metodološko moramo biti pri preučevanju komunikacij z drugimi svetovi nepristranski. Kdor išče las v juhi, ga bo vedno našel. Tu velja zlato pravilo: "Ne prezirajmo prerokovanj in razodetij. Preučujmo vse, prav vse, in vzemimo najboljše."

  Od leta 1978, ko sem prvič prišel v ZDA, Ephrata, Pennsilvania, v Camp Silver Belle na take seanse, sem vedel, da taki stiki lahko prinesejo mir na zemljo, če se jih poslužijo tisti, ki so odgovorni za usodo narodov. Od takrat do danes pa se seanse potrjujejo z številnimi posredovanji (channelings) širom sveta, kjer duhovni svet govori prek senzitivnih ljudi. Še enkrat: na seansah govorijo pokojni sorodniki in učitelji človeštva tudi naravnost - iz zraka, medtem ko medij "spi". Naj nikar ne govorijo, da to razdere osebnost medija: kjer je življenje medija čisto, tam se čuti le-ta po seansi pomlajenega in pozitivnega. Če pa so udeleženci polni egoizma, potem pa to res lahko negativno vpliva na osebnost medija.


  Kako vemo, da se javljajo dobri duhovi? Pač po vzdušju, ki vlada med seanso in po vsebini in učinku takih komunikacij. 1880 leta je "duh" v New Yorku narekoval, razodeval zelo veliko znanja J. B. Newbroughu, ki ga je objavil v knjigi Oahspe (to knjigo je priporočal v branje Albert Einstein). Tam je po smislu zapisano: ko je Abraham slišal, da mu "bog" ukazuje, naj zakolje svojega sina Izaka, mu je Abraham odvrnil: ti nisi naš bog, naš bog nas je vedno učil življenje spoštovati, ne pa ga jemati. Zato je Abraham zabičeval, da je prvo, kar se je treba naučiti - razločevanje duhov. To pa se mora naučiti vsak posameznik, učna doba pa traja toliko časa, dokler se ne naučiš. Nihče ti ne more odvzeti tega učenja. Vendar nam je v velik pripomoček opazovanje ljudi, ki jih spoštujemo zaradi njihovega doprinosa k pravi kulturi človeštva.

  Komunikacija z drugimi svetovi v obliki seanse so priznane pri vseh kulturah človeštva. Tudi opisovanje druge strani življenja, kakor jo zaznavajo tisti, ki so bili klinično mrtvi in so se vrnili, pozna vsa zgodovina, vendar pa je moderna medicina zelo izboljšala oživljanje klinično mrtvih, zato so se opisovanja stanja po "smrti" v zadnjih tridesetih letih postoterila. Prav tako se je želja po spoznanju takih doživetij v človeštvu povečala. George Ritchie -Vrnitev iz prihodnosti je odprl vrata najnovejšim raziskovanjem, ker je 20.12.1944 doživel velike reči. Nanj je postal pozoren dr. med. Raymond Moody, tako da je začel poklicno preiskovati poročanje klinično mrtvih in njihova obsmrtna doživetja. Pozna jih na tisoče - za asistenta si je izmed njih izbral Dannion Brinkleya, ki je bil dvakrat klinično mrtev in je 1994 opisal svoja doživetja v knjigi Luč me je rešila, kjer je objavil prerokbe, ki so mu bile zaupane ob klinični smrti 17.9.1975 (napoved černobilsko katastrofo in še marsikaj, kar je že nastopilo in za prihodnja leta). Betty Eadie, mati sedmih otrok, je bila leta 1973 klinično mrtva. Za božič 1993 je v ZDA objavila knjigo V objemu svetlobe (izšla pri Mladinski knjigi). Že maja 1994 je bila knjiga prevedena v nemščino. Londonski založnik pa je za Copyright za angleško izdajo plačal 5 milijonov DEM - dokaz, da ljudje hrepenijo po takih poročilih.


  ELEKTRONIKA V SLUŽBI DUHOV

  Nadaljna posebnost komunikacije z onstranstvom je prodor prek ITK - instrumenstalna transkomunikacija. Začelo se je 12.6.1959, ko je švedski operni pevec, slikar, režiser in arheolog Friedrich Juergensen posnel na magnetni trak ptičje petje in ob poslušanju zaznal človeške glasove, ki so klicali prav njega. Prek radija in TV Luxemburg (Rainer Holbe) je izvedelo za možnosti elektronske komunikacije na milijone ljudi. Tako se je razvila zlasti na področju RTV-ja instrumentalna transkomunikacija prek radia, kasetofona, tv ekrana, računalnika in telefona.

  Nekaj pionirjev na tem področju osebno poznam. V glavnem so to znanstveniki radiokomunikacije, elektronike, računalništva, tonske tehnike in psihologije. Dr.Ernst Senkovski, profesor za tonsko tehniko, zbira podatke o tem najnovejšem prodoru (Breakthrough, tako naslov knjige Konstantin Raudive-ja). Senkovski je na SAT 1 izjavil:
  "Kaže, da poskušajo iz one strani čimveč ljudi pripraviti na neko drugo dimenzijo".

  Prav zanimiv je pojav, da ob splošnem molku in nezanimaju uradne znanosti, krščanske cerkve prepovedujejo vsak stik z onstranstvom, češ da to ne more biti od boga, ker se ne vrši v naročju cerkve, ta pa temu nasprotuje, ker se boji dokazov, da gre življenje po smrti zavestno naprej. O tem dr. med. Elisabeth-Kübler Ross v knjigi O smrti in življenju po njej. V slovenščini je na razpolago tudi knjiga Onstranska potovanja, ki je bogata na podatkih. Na žalost je avtorica proti seansam: niti na eni ni bila!

  Nekdanji prodekan ljubljanske univerze prof. dr. Janek Musek je objavil knjigo tržaškega odvetnika Albertinija - Onostranstvo obstaja. Albertinijev sin Andrea je bil v Torinu ubit in na skrivaj zakopan. Prek medijev so starši za to izvedeli in pod Andrejevimi navodili truplo našli. Oče je zelo katoliški, zato se je sinovemu javljanju močno upiral, danes pa knjige o komunikaciji med očetom in sinom pretresajo italijanske katoliške kroge.

  Slovenskim založnikom priporočamo knjigo bivšega dunajskega dopisnika revije Playboy. Georg Biron je bil jeseni 1990 star 32 let, ko so ga poslali na reportažo na parapsihološki kongres v ukrajinskem Sočiju, ki ga je organizirala tamkajšnja akademija znanosti. Biron, popolnoma skeptičen, je bil edini, ki se predavanjem umikal, vendar izvedel zase kar preveč. Na Dunaju je pripovedoval o čudnih ruskih podvigih svoji prijateljici. Ta je prižgala radio in kasetofon - po nekaj vprašanjih so se jima javili onstranski prijatelji. Njegova knjiga Ali obstaja onstranstvo? Nadčutni High-Tech kontakti je izšla na Dunaju leta 1994.


  Že konec 19. stoletja je pisal veliki angleški biolog Alfred Russel Wallace (1823-1913), da je posmrtno življenje znanstveno dokazano. On je predpostavljal šest mesecev metodičnega študija, da prideš do tega prepričanja. Danes je treba veliko manj. Bironu je zadostoval en kongres. Marconi, Edison in Nikola Tesla so pričakovali, da bo prišlo kmalu do elektronske povezave z onstranstvom. Vsi trije se javljajo in svetujejo, kako naj izboljšujemo naše elektronske naprave za čim boljšo komunikacijo z njimi. Ko bomo začeli poslušati njihove klice, se bo znanost v desetih letih premaknila naprej bolj, kot do sedaj v vsej zgodovini tega človeštva. Tako je trdil Nikola Tesla, ko je deloval še v New Yorku. Do sedaj pa je iz onstranstva narekoval in posredoval 13 knjig (Nikola Tesla speaks) o stanju človeštva na tej prelomnici časov.


  Odmirajoči rodovi zahodne civilizacije ne morejo razumeti, kar postaja otrokom samo po sebi umevno: nevidnih svetov je nešteto več kot jih mi s svojim omejenim vidom in sluhom zaznavamo. Kaj se bo zgodilo, ko se smrti ne bomo več tako histerično bali in ko bomo izvedeli, da reinkarniramo toliko časa, da se naučimo pravilno živeti na tem svetu ob odrešujočem spoštovanju vsega živega?


  dr. France Susman

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20030720113833596

  No trackback comments for this entry.
  Javljajo se na dobrih seansah | 3 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Javljajo se na dobrih seansah

  Prispeval/a: stojči dne četrtek, 14. avgust 2003 @ 10:42 CEST
  Vse to je res in karkoli človeku pomaga pri premiku njegove zavesti je zanj koristno, ampak zakaj naj bi človek kar naprej bral neke knjige, ki pišejo o tem in onem in ne bi raje poizkušal najti vse odgovre znotraj samega sebe, če je že Sokrat dejal, da to kar ti iščeš je znotraj tebe,
  oziroma kar pravijo religije,
  da je znotraj tebe celo Božje kraljestvo,
  oziroma da je tam celo sam tvoj Bog, ki tam prebiva? :)

  ---
  stojči


  Javljajo se na dobrih seansah

  Prispeval/a: Anonymous dne nedelja, 17. avgust 2003 @ 18:48 CEST
  Menim, vsaj iz lastnih izkušenj, da je prebiranje knjig koristno, ker nekateri le tako znajo poiskati pot vase in božje kraljestvo, kot praviš, vzgojeni smo bili živeti preveč površinsko,tehnično in marsikatera knjiga vsebuj napotke kako pogledati vase.


  Javljajo se na dobrih seansah

  Prispeval/a: Anonymous dne četrtek, 28. avgust 2003 @ 09:24 CEST
  Dragi pisec prispevka,
  res je da v grobovih ni pokojnih, kajti pokojni so v svojih duhovnih vrednotah, ki so jih zapustili svetu. Ker duh ni mrtev, živi in tava po svetu. Pri svojem tavanju se nasli v sorodnih dušah. Sem pesnica in ko se sorodni duh naseli v moji duši, piševa skupaj. Pogosto je duh tako dejaven, da svojih pesmi niti ne poznam. Vprašam se, ali sem to jaz pisala? Torej duh mrtvih se naseljuje v nas in nas oplemeniti in obogati. Zato v grobovih ni pokojnih, temveč le njihovi posmrtni telesni ostanki.
  Doris


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,15 seconds