NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 11-dec
 • Hrestač

 • ponedeljek 12-dec
 • Ženske premikajo gore

 • sreda 14-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • četrtek 15-dec
 • Festival Vilinsko mesto

 • petek 16-dec
 • Kvačkamo

 • nedelja 18-dec
 • Božični koncerti festivala Ljubljana

 • torek 20-dec
 • Portreti znanosti

 • sreda 21-dec
 • Pot po Čarobni galeriji

 • petek 23-dec
 • Čarobni gozd

 • nedelja 25-dec
 • Jaslice iz slame

 • ponedeljek 26-dec
 • Mozaik

 • torek 27-dec
 • Čarobne palčke
 • Ulično gledališče skozi lečo

 • sreda 28-dec
 • Portreti znanosti

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Osvobodite se strahu   
  nedelja, 7. september 2003 @ 05:29 CEST
  Uporabnik: Marjana

  * Osebna rast in odnosiDuhovni proces povečanja lastne moči
  Carol Hansen Grey

  Jezus se pogosto pogovarja z mano in razširja mojo zavest na področja mojega življenja, ki potrebujejo pozornost. Naslednji proces je prišel neposredno iz ene od meditacij, ki jih imava skupaj s partnerjem.

  Jezus in drugi mojstri so nam povedali, da 'ni nedejavnih misli'. Vsaka misel kreira in Jezus sporoča: »Ne morem dovolj poudariti, kako pomembno je, da pazite na svoje misli.« St. Germain o isti temi govori: »Upravljanje z vašimi mislimi zahteva odločno pazljivost, vendar mora biti opravljeno. Če bi tujci pričeli odpirati vrata in hoditi skozi vaš dom, nenajavljeni in nedobrodošli, sem prepričan, da ne bi bilo dolgo, ko bi zaklenili vrata in po potrebi izobesili napis, da lahko vstopijo samo povabljeni in nihče brez najave.« Nadaljuje z razlago, kako dopuščamo 'nepovabljenim in nedobrodošlim' mislim, da se sprehajajo skozi sobe našega uma, kjer v našem življenju ustvarjajo opustošenje, mi pa še vedno puščamo vrata odprta. Zaprite vrata!

  V Tečaju čudežev Jezus govori, da imamo vsi strahove in da ga mnogi prosimo, naj odvzame naše strahove. Vendar pravi, da tega ne more storiti, ker so naši strahovi nekaj, kar smo sami ustvarili. Niso resnični. In ne more nam pomagati pregnati nekaj, kar ni resnično. To bi bilo kot poskus narediti spremembo na ravni 'učinka', kjer se nikoli ne more zgoditi trajna sprememba. Pravi pa, da nam lahko pomaga na ravni 'vzroka' in vzrok naših strahov so naše misli.

  Analogija, ki vam bo pomagala razumeti ta princip je: če tipkate na računalnik s prsti na napačnih tipkah, boste na monitorju videli 'smeti'. Poskus spremeniti kar se je zgodilo na ravni 'učinka' bi bilo, kot bi napake poskušali popraviti z Edigsom na monitorju ali na sprintanem tekstu, ali pa celo da bi zavrgli monitor in nabavili novega. Seveda nobena od teh rešitev ne bi učinkovala, ker mora biti datoteka spremenjena na vhodu, tam kjer je 'vzrok'. Mnogi gremo skozi življenje tako, da poskušamo stvari 'popraviti' na ravni učinka in sprašujemo se, zakaj se stvari ne spremenijo.

  Naše strahove kreirajo naše misli in na tej ravni (ravni vzroka) nam Jezus lahko in nam tudi bo pomagal. Rekel mi je: »Če si pripravljena stopiti v stik z mislimi, ki so za tvojimi strahovi, ter mi jih predati, jih bom preobrazil.«

  V tistem trenutku se nisem zavedala, kako pomembno sporočilo sem dobila. Vendar je njegova moč kmalu postala jasna, ko sva se z Victorjem pričela pogovarjati. To jutro sva začela s potovanjem raziskovanja področij, kjer imava strahove. Vendar sva, namesto da bi odpravila negativne misli okrog strahov ali izrekla afirmacijo, s katero bi jih 'prekrila' (kar sva pogosto delala), stopila v stik z njimi. In ko je vsaka misel prišla na plano, sva so predala Jezusu, s prošnjo naj jo transformira. ('Jezus, preobrazi to misel.')

  Meditacija tega jutra me je vodila na tridnevno potovanje soočanja s svojimi strahovi okrog denarja. Odkrila sem, da ko predam eno misel, pride sto drugih. Bilo je, kot bi potegnila zidak iz temeljev in gledala, kako se celotna struktura prične podirati. Na začetku je bilo skoraj neustavljivo, izgledalo je, da je preveč misli, da bi se jih dalo preobraziti. In bilo bi preveč, če bi jih morala preobraziti sama. Ampak to ni bilo moje 'delo' – to je bilo delo, ki ga je obljubil prevzeti Jezus. Moje delo je bilo pripravljenost stopiti v stik z mislimi in jih predati Jezusu, da jih transformira.

  Po treh dnevih tega procesa sem ugotovila, da sem končno lahko prišla v stik z mislijo v 'jedru'. Če bi me vprašali: »Carol, katera je ena od tvojih vrlin?« bi vam odgovorila »Sem odgovorna oseba.« Resnično verjamem to o sebi. Vendar sem s sabo nosila misel, da nisem odgovorna z denarjem. No, kako lahko v svoji zavesti držim tako nasprotni misli in vseeno funkcioniram v življenju? Kaj si kreiram v svojem življenju, da bi lahko delovala s tako nasprotnima mislima? Kreiram si to, da nimam denarja! Če nimam denarja, za katerega bi bila odgovorna, lahko še dalje verjamem, da sem odgovorna oseba! To jutro sem po pošti dobila popolnoma nepričakovan ček za 450 dolarjev. Počutila sem se potrjeno in osvobojena strahu, ki je upravljal moje življenje dolga leta.

  Zdaj sem imela občutek, da je proces gotov, vendar sem se kmalu zavedla, da sem naredila komaj prvi korak: predajanje očitnih misli, tistih, ki se nam kažejo. Drugi korak je, da pridemo v stik z mislimi, ki sem jih poimenovala 'glodalci'. To so misli, ki se pokažejo kot miši v vaši hiši. Če ste kdaj mislili, da imate v hiši miš, veste, kako tu in tam s kotom oči ujamete senco steči preko kuhinjskih tal. Ko pa obrnete glavo, da bi jo boljše videli, je že izginila v temne kotičke vaše omare, kjer živi in se najverjetneje razmnožuje.

  'Glodalske' misli sledijo temu vzorcu. Vašo zavest preletijo tako hitro, da niti niste prepričani, kako izgledajo. V trenutku jih ni več, izginejo v omare vašega uma, kjer živijo in kreirajo.

  Teh misli sem se zavedla naslednje jutro v meditaciji, ko mi je Victor dejal: »Kar ne morem pričakati, da bi videl koliko denarja bo prišlo.« Ko je to rekel, je skozi moje misli švignila misel tako hitro, da sploh nisem vedela, kaj je bilo. Imela sem samo rahlo zavedanje da se je nekaj zgodilo. Moj prvi nagib je bil, da jo zavržem. Ker pa sem 'procesirala misli' zadnje tri dni, sem se zavedala ustvarjalne moči vseh naših misli in pomena predajanja vsake 'negativne' misli, da se preobrazi. Zato sem zaprla oči in jo povabila, da se pokaže. Misel je izgledala nekako takole: »Zakaj misliš, da bo danes v pošti denar? Denar se ne pojavlja kar tako.« Jezus, preobrazi to misel!

  Kar sva odkrila pri delu s tem procesom je, da zahteva resnično budnost, da se zavedamo in prepoznamo tiste 'glodalske' misli, ki v našem življenju ustvarjajo zmedo in jih predamo v transformacijo. Z Victorjem se neprestano spodbujava, ko kateri od naju reče kaj, kar je omejujoče ali negativno, ga drugi ljubeče opomni: »No, to pa je misel.«.

  Odkrila sva tudi, da so misli, ki so postale tak 'udoben' del naših življenj, da čeprav vemo da so negativne, jih včasih neradi predamo v transformacijo. Primerjamo jih lahko s starimi oblačili v omari, ki nam sploh niso več prav, vendar se jih ne znebimo, ker se oklepamo spomina na čas, ko so nam služila. Ko počistimo omare, naredimo prostor za nova oblačila, ki nam lahko služijo zdaj. Ko počistimo omare svojega uma, naredimo prostor za nove 'povabljene' misli, ki nam bodo služile zdaj in bodo pozitivna energija v naših življenjih.

  Nedavno sem svetovala ženski, ki je bila obupana zaradi situacije na delu. Povedala mi je, kako grozno je, njen šef je bil težek, vsi okrog nje so bili negativni, delati tam se ni splačalo. Vprašala sem jo, če je pripravljena prositi, da bi bile te misli preobražene. Rekla mi je: »Ampak ne razumete, moje delo je grozno!« Rekla sem: »Ali si pripravljena, da se ta misel preobrazi?« Spet mi je rekla: »Carol, ne razumeš. Ni samo misel, to je res!«

  »Ne sprašujem te, če je res ali ne«, sem rekla, »sprašujem te, ali si pripravljena to misel, da je tvoja služba grozna, predati v transformacijo.« Začela je jokati in se strinjala. Vodila sem jo, da je izrekla prošnjo Jezusu. Nato sem jo vprašala, katera misel je nadomestila to. Odgovorila je: »Ne bo delovalo.« Vprašala sem jo, če je pripravljena predati tudi to misel. Začeli sva delati z vsako novo mislijo, ki se je pojavila, dokler ni dojela, koliko pazljivosti je potrebno pri tem procesu.

  Teden dni kasneje me je poklicala in povedala, da je že začela opažati spremembe v svojem življenju. Da se do tega trenutka ni zavedala, koliko negativnih misli je nosila s sabo. V samo nekaj mesecih se je njeno delovno okolje popolnoma spremenilo. Šef se je upokojil, sodelavci so jo pričeli ceniti in vsak dan je z veseljem šla na delo.

  Druga ženska, ki je prišla k meni, je v svojem življenju doživljala velike strahove. Povedala sem ji o procesu in rekla mi je: »Ja, vem, um dela nore stvari. Trudim se, da temu ne dajem pozornosti.« Zgrabila sem jo za roko in ji ostro zabičala: »Točno to ti poskušam povedati. MORAŠ BITI POZORNA!« Zajela je sapo in dejala, »O moj Bog, razumem.«

  Ta proces je drugačen od 'odpisovanja' misli ali 'afirmiranja' pozitivnih misli, da nasprotujejo negativnim. Ta proces vzame 'energijo' negativne misli in preobrazi to energijo v pozitivno silo v vašem življenju.

  Ob tem se spomnim na človeka, ki je vzel bitje, ki ga večina ljudi ne mara ter ga preobrazil v simbol sreče in veselja, ki ga prepoznajo po vsem svetu. Ta mož je bil Walt Disney in simbol: miš.

  Vabim vas, da pričnete s tem koristnim procesom. Delite ga s tistimi okrog vas, ki vas podpirajo. Začnite prijateljski sistem, kjer svojemu prijatelju date dovoljenje, da vas vpraša, če imate glodalske misli. Vsi moramo biti včasih opomnjeni in vzpodbujani v tem procesu. Še posebej ko imamo misli, za katere morda vemo, da so negativne, vendar se na neki ravni čutimo 'upravičene' da se jih oklepamo. Misli, kjer menimo, da imamo 'prav', še posebej, če mislimo, da se nam je zgodila 'krivica'. Pred kratkim sem se znašla v takšni miselni energiji. In čeprav sem poznala ta proces in njegovo moč, sem potrebovala Victorja, da me je nežno vodil v transformiranje obsojajočih misli. Zaklenjena sem bila v to polje negativne energije in sem se čutila nemočna, da bi procesirala sama. Močno sem se upirala tudi Victorjevemu nežnemu spodbujanju, vendar je bil vztrajen in končno sem prosila za transformacijo misli. V minuti sem bila v miru. MOČNO!

  To je še eden od procesov, kot 'Lighten up' in 'World Peace Experiment', ki lahko spremeni ne samo vas, ampak prinese mir planetu skozi spremembo zavesti. Vse se začne s tem, ko vsak od nas doseže stanje notranjega miru.


  Vse kar smo, je rezultat tega kar smo mislili.
  Um je vse. Kar mislimo, postanemo.

  Buddha


  Vir: http://www.openheart.com/ohp/fyfbooklet.html


  (ponovna objava po izboru uredništva)

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • http://www.openheart.co...
 • Več od avtorja Marjana
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20030710132928209

  No trackback comments for this entry.
  Osvobodite se strahu | 5 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Osvobodite se strahu

  Prispeval/a: Devi dne četrtek, 10. julij 2003 @ 14:08 CEST
  To je dejansko tečaj čudežev in čudenja :) Osvobajanje od strahu s pozornostjo, namero, ljubečim sodelovanjem.

  Najbolj neverjetno mi je, da lahko tako majhne in bežne stvari, kot so razpršene in neprečiščene misli, naredijo tako velike in pomembne spremembe, ko jih urediš in prečistiš...

  Delaš in se čudiš, stvari pa se dogajajo in dogajajo... UH! :))))))


  Osvobodite se strahu

  Prispeval/a: ana dne četrtek, 10. julij 2003 @ 14:38 CEST
  take članke vedno z užitkom preberem

  misel ustvarja vse, tega bi se morali zavedati vsi


  Osvobodite se strahu

  Prispeval/a: Anonymous dne četrtek, 10. julij 2003 @ 14:45 CEST
  Strahovi so čustven odziv na misli, ki se zapletejo v pardokse, ki jih ne znajo razrešit, zato se zbegajo in povzročijo paniko. Paradoks, da odgorna oseba nima denarja, ki jo šele naredi odgovorno, se res lahko razreši samo s tem, da ima odgorna oseba denar. Čudež je v tem, da se denar dejansko prelije iz čustvenega v materiali paln oz. materializira takoj, ko odgovrna oseba dokaže svojo odgovornost s tem, da se ne pusti zablokirat pardoksalnim mislim in da jih transformira na način, da se čustveno ne zablokira. Jezus je tle po moje mal na silo klican za transformatorja, ampak je po moje tud za verjet, da princip deluje.

  titud


  Osvobodite se strahu

  Prispeval/a: Marjana dne petek, 11. julij 2003 @ 10:26 CEST
  Ne vem zakaj se ne bi obrnili na Jezusa, če nam je ponudil to možnost. Čeprav imamo povečini res to zavoro, da ne moremo gnjaviti Jezusa s svojimi težavami, da bi morali zase poskrbeti sami.

  Po drugi strani pa je poanta ravno v tem, da nas večina ljudi misli, da sami nimamo moči, da ne zmoremo narediti spremembe v svojem življenju - in ta misel je res nekje tako globoko v podzavesti, da se je komaj zavedamo.


  Osvobodite se strahu

  Prispeval/a: Anonymous dne petek, 11. julij 2003 @ 11:41 CEST
  Transformacije skratka ne moremo opravit sami. V naši domeni pa je to, da si to priznamo, premagamo predsodek in na pomoč pokličemo jezusa. Po tej logiki moramo v bistvu premagat strah pred tem, da nam jezus ne more pomagat, s tem bomo opravli blokade, postal bomo dejansko odgovorni, tud materialno. To je na en zavit psihološk način posredovan religiozni princip odpravljanja anksizoznosti, ki nas razbremenjuje strahu, da smo za vse odgovorni sami (čeprav v bistvu smo, ker je tud odločitu za to, al prepustimo določen problem jesusu v transformacijo al ne, naša odločitu).

  titud


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,88 seconds